AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-03, 22:49   #3631
letik
Zadomowienie

Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Hej dziewczyny'
Nie bylo mnie chwile,ale to nic bo pewnie i tak jeszcze mnie nie kojarzycie, gdyz jestem nowa i tak sie z Wami podziele moimi poczynaniami w szukaniu rodzinki
No wiec tak, z moich poprzednich rozmow nic nie wyszlo, jedna rodzina mi odwolala rozmowe a z drugiej sama zrezygnowalam. Rozmawialam tylko z ojcem, wydawal sie mily, ale nie chciał w ogole ze mna rozmawiac na temat żony a byloby to dla mnie duze ulatwienie,bo rzekomo jest polka, więc poprosilam aby Ona takze mogla rozmawiac..no ale byl na nie, wiec wydal mi sie podejrzany nieco..
Jutro ma do mnie dzwonic jedna babka z Włoch, jedyne co mnie martwi,to fakt,iz ma 4 dzieci, 10,8,7 i 7 msc..niby opieka tylko nad tym najmlodszym,ale wiadomo jak tj..jutro wyytam dokładnie no i pisze jeszcze z innymi rodzinkami, tak duzo ich sie odzywa,ze szczerze mowiac mam kłopot no ale mam jeszcze chwile czasu, postanowilam,ze chce wyjechac ok marca-kwietnia,musze uzbierac trochę kasy

Ashley, Twoj byly host ladnie sie zachowal no no..jednak nie byli tacy do konca najgorsi
Stary 2013-02-03, 23:18   #3632
gosia1207
Rozeznanie

Ja dziś założyłam profil na APW i dostałam jedną wiadomość - od polki która ma męża Włocha, wiadomość po ang, a profil ma po pol, i napisali mi że chcą mnie poznać i abym napisała o sobie. Ja w moim profilu napisałam o sobie, jakie mam plany na przyszłość, czemu chcę być au pair itp i z 5 zdjęć dałam, a oni nie mają ani zdjęć i tylko krótki opis sytuacji, nie wiem co im napisać, może im zadam pytania które są w pierwszym poście i cośtam jeszcze wymyśle
gosia1207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 23:57   #3633
beforeyou
Zakorzenienie

Można się dołączyć ? Od jakiegoś czasu się zastanawiam nad au pair ale to dopiero po maturze ( czyli za rok ) . Albo wyjechać tylko na wakacje i zobaczyć jak będzie . Jak myślicie która jest lepszą obcją ?

Klik i poznajesz mnie
beforeyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:54   #3634
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez gosia1207 Pokaż wiadomość
Ja dziś założyłam profil na APW i dostałam jedną wiadomość - od polki która ma męża Włocha, wiadomość po ang, a profil ma po pol, i napisali mi że chcą mnie poznać i abym napisała o sobie. Ja w moim profilu napisałam o sobie, jakie mam plany na przyszłość, czemu chcę być au pair itp i z 5 zdjęć dałam, a oni nie mają ani zdjęć i tylko krótki opis sytuacji, nie wiem co im napisać, może im zadam pytania które są w pierwszym poście i cośtam jeszcze wymyśle
jasne, musisz wypytac o wszystko, tym bardziej ze oni niewiele maja informacji i zdjec. popros o nie
pytania z 1 postu napewno Ci sie przydadza! powodzenia,daj znac jak idzie

Cytat:
Napisane przez letik Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny'
Nie bylo mnie chwile,ale to nic bo pewnie i tak jeszcze mnie nie kojarzycie, gdyz jestem nowa i tak sie z Wami podziele moimi poczynaniami w szukaniu rodzinki
No wiec tak, z moich poprzednich rozmow nic nie wyszlo, jedna rodzina mi odwolala rozmowe a z drugiej sama zrezygnowalam. Rozmawialam tylko z ojcem, wydawal sie mily, ale nie chciał w ogole ze mna rozmawiac na temat żony a byloby to dla mnie duze ulatwienie,bo rzekomo jest polka, więc poprosilam aby Ona takze mogla rozmawiac..no ale byl na nie, wiec wydal mi sie podejrzany nieco..
Jutro ma do mnie dzwonic jedna babka z Włoch, jedyne co mnie martwi,to fakt,iz ma 4 dzieci, 10,8,7 i 7 msc..niby opieka tylko nad tym najmlodszym,ale wiadomo jak tj..jutro wyytam dokładnie no i pisze jeszcze z innymi rodzinkami, tak duzo ich sie odzywa,ze szczerze mowiac mam kłopot no ale mam jeszcze chwile czasu, postanowilam,ze chce wyjechac ok marca-kwietnia,musze uzbierac trochę kasy

Ashley, Twoj byly host ladnie sie zachowal no no..jednak nie byli tacy do konca najgorsi
badz wybredna, to Tobie ma byc dobrze u rodzinki) No i dobrze ze jestes podejrzliwa i nie rzucasz sie na pierwsza lepsza rodzinke
Powodzenia w szukaniu

Cytat:
Napisane przez beforeyou Pokaż wiadomość
Można się dołączyć ? Od jakiegoś czasu się zastanawiam nad au pair ale to dopiero po maturze ( czyli za rok ) . Albo wyjechać tylko na wakacje i zobaczyć jak będzie . Jak myślicie która jest lepszą obcją ?
wyjedz sobie na wakacje juz, jesli masz mozliwosc. zawsze to fajna opcja, zobaczysz jak to jest, a kto wie moze na nastepne wakacje worcisz do tej samej rodzinki...?

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:10   #3635
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
jasne, musisz wypytac o wszystko, tym bardziej ze oni niewiele maja informacji i zdjec. popros o nie
pytania z 1 postu napewno Ci sie przydadza! powodzenia,daj znac jak idzie

badz wybredna, to Tobie ma byc dobrze u rodzinki) No i dobrze ze jestes podejrzliwa i nie rzucasz sie na pierwsza lepsza rodzinke
Powodzenia w szukaniu

wyjedz sobie na wakacje juz, jesli masz mozliwosc. zawsze to fajna opcja, zobaczysz jak to jest, a kto wie moze na nastepne wakacje worcisz do tej samej rodzinki...?
Nie laduj sie od razu na rok. Dla mnie 6 mc to maks, choc moja Hostka cos przebakuje, ze moge tu zostac na rok. Szczerze to mi sie nie widzi, bo zostawilam w Pl Tz, a po drugie moje relacje z Hostem nie sa najlepsze. Niby w oczy nic mi nie powie, ale slysze jak potem mowi cos na moj temat do zony. Wakacje to najlepsza opcja, zeby zobaczyc, czy forma au pair w ogole ci odpowiada. Przeczytalam caly watek i bylo pare dziewczyn, ktore jechaly na dluzszy czas i po paru mc/tyg rezygnowaly.

wybaczcie zacytowalam nie to, co trzeba
Ex Au pair De

Edytowane przez very niceee
Czas edycji: 2013-02-04 o 09:11
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:33   #3636
gosia1207
Rozeznanie

Na APW tekst: Applications received within the past 30 days na profilu rodziny, to jest ile au pair się do nich zgłosiło? czy na odwrót bo już mam wątpliwości czemu np do mnie wysłali, jak mają np 55 zgłoszeń

na razie się zgłosiły do mnie 2 rodziny "pół polskie" i jedna irlandzka

Edytowane przez gosia1207
Czas edycji: 2013-02-04 o 12:34
gosia1207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 18:18   #3637
beforeyou
Zakorzenienie

Cytat:
tylko jak gdzieś patrzyłam to nie spełniam wymogu co do wieku więc z lekka lipa

Klik i poznajesz mnie
Stary 2013-02-04, 18:27   #3638
laczupakabra
Rozeznanie

GG do laczupakabra

Cytat:
tzn. ile masz lat?
laczupakabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 18:30   #3639
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
jesli nie masz mniej niz 17 lat to nie jest to niemozliwe
Mialysmy tu niepelnoletnie au pairki)

Stary 2013-02-04, 21:29   #3640
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez letik Pokaż wiadomość

hhahahah host może i tak, ale nie hostka !
hmmm, jak się wyprowadziłam to dodałam posta na fb, a rzadko to robię, bo nie jestem jakąś maniaczką ( jak np sylawiaka ^^ hhah) : " thank you for the great time I've spent with Alicia&Joshua and also with Nathan Targett&Joaniter Targett ! it was a nice 5 month period "
chciałam być miła mimo wszystko, bo przecież nie zawsze było źle

na co od mojej poprzedniej hostki, dostałam wiadomość prywatną :
" Please kindly untag me from this,as i understand... you said i made you so un happy while in my house,so saying you had a great time does not make sense to me. Thank you and good luck,Hope you learn from your weaknesses,no one is Perfect,correcting you was to make you a better person and one day you will look back and appreciate the blessings you got from this house! "

no to sobie pomyślałam hmm, mając z nimi rozmowę, że chcę od nich odejść, w sumie dużo nie powiedziałam, a wcześniej to sobie milion rzeczy przygotowałam i słów zwłaszcza na hostkę, ale tak jakoś mi się dziwnie zrobiło a nawet przykro, że mi łzy poleciały.. zreszta zawsze skulałam ogon, i starałam się robić jak sobie Pani kazała, ale i tak było źle, więc ty razem jej odpisałam ( mimo, że nie powinnam, bo taka osoba nie zrozumie )
" Joaniter, I have never said that you're horrible! However it isn't even that you are very demanding but simply niggiling.. That I gave drinks not in a glasses but their bottles, that I didn't wash properly jars ( even if it wasn't my job), or instead of chicken nuggets I gave fish fingers when I usually give them what you wished, You said that people in this country don't complain, so me either and I tried very hard do follow your wishes but still always something was wrong for you ! I had to almost every day read that I did something wrong for you.. I was taking this as my mistakes and that I'm not good enough, because I wanted to be perfect but I wasn't good for you so maybe you will find another perfect au pair. That's why I decided to change a family So saying about my weaknesses isn't propely here, and I think it will be you who will look back and realize this. But in the end you're not a monster that's why I put you too so I don't have to delete it. "

( no i się nie pomyliłam, odpowiedzieć dostałam bardzo szybko )
" Grow up is the word! You are dwelling on silly little things,I have had Better aupairs and never had to urgue with any one before. Am so happy without you in my house, you caused a lot of heartache within my family.
My advise is black or white, we are all equal before God. You hated me and treated me like a stranger in my own house,I hope you find the happiness. "

zrobiło mi się przykro na jej słowa, bo ja się tak starałam, robiłam nawet ponad swoje obowiązki ! a ona takich słów użyła...
a pisząc " dorośnij " świadczy tylko o niej.

ehh, szkoda słów. nic jej nie odpisałam, zostawmy jak jest. mam nadzieję,że mi pozwoli się z dziećmi zobaczyć, bo będę chciała je odwiedzić za 2 tyg...
lovelyashley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 21:53   #3641
marudzia
Raczkowanie

co myślicie o tym? dwójka dzieci.. 1,5 i 3,5 latka? ciężko będzie?
dostałam propozycje summer aupair w Hiszpanii.. rodzice pracuję rano. więc popołudnia i weekendy miałabym dla siebie..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 21:58   #3642
beforeyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laczupakabra Pokaż wiadomość
tzn. ile masz lat?
18

Cytat:
jesli nie masz mniej niz 17 lat to nie jest to niemozliwe
Mialysmy tu niepelnoletnie au pairki)
czyli musiałam szukać nie na tych stronach

Klik i poznajesz mnie
Stary 2013-02-04, 23:38   #3643
KatusKatus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marudzia Pokaż wiadomość
dostałam propozycje summer aupair w Hiszpanii.. rodzice pracuję rano. więc popołudnia i weekendy miałabym dla siebie..
to zależy już od Ciebie jakie masz doświadczenia z dziećmi w takim wieku Ja bym się nie decydowała na 1,5 dziecko ale tylko dlatego, że zdaje mi się, że nie poradziłabym sobie z takim maluchem
skoro popołudnia i weekendy wolne to dośc fajnie, z tego co się rozeznałam 1 dzień off w Hiszpanii to standard, rzadko zdarza się więcej wolnego czasu a jak kieszonkowe? kurs językowy? pokoik?

btw. jak Ty znalazłas kogoś na summer w Hiszpanii... Ja wysłałam tyle aplikacji, że aż mnie zablokowali a nikogo nie miałam chętnego na summer
Stary 2013-02-05, 07:34   #3644
marudzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KatusKatus Pokaż wiadomość
to zależy już od Ciebie jakie masz doświadczenia z dziećmi w takim wieku Ja bym się nie decydowała na 1,5 dziecko ale tylko dlatego, że zdaje mi się, że nie poradziłabym sobie z takim maluchem
skoro popołudnia i weekendy wolne to dośc fajnie, z tego co się rozeznałam 1 dzień off w Hiszpanii to standard, rzadko zdarza się więcej wolnego czasu a jak kieszonkowe? kurs językowy? pokoik?

btw. jak Ty znalazłas kogoś na summer w Hiszpanii... Ja wysłałam tyle aplikacji, że aż mnie zablokowali a nikogo nie miałam chętnego na summer
mam dwóch braci właśnie 3 i 7 letnich, więc w sumie myślę, że dałabym radę.. jeszcze nie wiem jak z kieszonkowym, wszystko na etapie dogadywania się. ale własny pokój, wiadomo a z kursami to jeszcze nie wiadomo, bo to zależy od tego jaka będzie oferta na wakacje, czy będzie taka która mi podpasuje. jest mały problem, bo oni potrzebowaliby mnie szybciej niż mogłabym jechać, więc zobaczymy co z tego wyjdzie..

też wysłałam mnóstwo aplikacji. i dostałam trzy pozytywne odpowiedzi. jedna odpadła na początku. druga dotyczy 7letniej dziewczynki i umówiłam się z hostmamą na rozmowę na skypie, no a trzecia pojawiła się wczoraj..
Stary 2013-02-05, 08:44   #3645
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

no lovely, ze tez mialas odwage jej to wszystko napisac.
troche smutna ta jej odpowiedz...:/ szkoda, ze okazala sie taka baba...

ja za to mialam wczoraj niespodzianke..
Au pair ktora przyjechala na moje miejsce obecnie u nas w mieszkaniu spi kilka dni, poniewaz przyleciala babcia dzieci i zajmuje jej pokoj.
Wczoraj sie dowiedzialam na przyklad, ze babcia powiedziala ze powinnam byla odkupic blaszki do piekarnika, ktore spalilam. Au pair mi powiedziala. i ze nieznane mi sa produkty czyszczace.
rece mi opadly...
gdybym ja w domu w pl zrobila cos takiego, moja mama by mnie udusila.
znane mi sa produkty i wiem, ze na blaszki nalezy klasc folie!
prawda byla taka, ze nieraz po weekendzie, jak hostka gotowala z jej chlopakiem kladala mieso czy inne rzeczy prosto na te blaszki..a mnie w poniedzialek prosila, abym to czyscila...
ile garnkow z jej chlopakiem wywalilismy, bo ona postawila owsianke na ogniu i poszla sie kapac...ile patelni wywalilismy...

a teraz jej mama przyleciala, pewnie sie zlapala za glowe zobaczywszy piekarnik to skoro mnie juz nie ma a ja tam gotowalam to najlatwiej zwalic wine na mnie, zeby mamusia nie byla zla na nia...:/

niby takie nic, ale mnie zabolalo...:/ zaraz po tym jak sie dowiedzialam to...dostalam od niej maila ze zaprasza mnie i mojego tz na obiad
pfff pewnie w piekarniku na blaszkach upiecze mieso...:/:/

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2013-02-05 o 08:46
Stary 2013-02-05, 10:55   #3646
karolowanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KatusKatus Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, szukam rodzinki, rozsyłam aplikacje a tu nagle wyskakuje mi takie info:
"Unfortunately, you can currently not send any applications. Reason: You have sent too many applications. Click here to find more information."

O co z tym chodzi? Jest jakiś limit na apw wysyłanych wiadomości czy co?
a zdradzisz, od ilu aplikacji włącza się ten filtr? Chyba powoli zbliżam się do tej granicy

Cytat:
Napisane przez lovelyashley Pokaż wiadomość
zrobiło mi się przykro na jej słowa, bo ja się tak starałam, robiłam nawet ponad swoje obowiązki ! a ona takich słów użyła...
a pisząc " dorośnij " świadczy tylko o niej.

ehh, szkoda słów. nic jej nie odpisałam, zostawmy jak jest. mam nadzieję,że mi pozwoli się z dziećmi zobaczyć, bo będę chciała je odwiedzić za 2 tyg...
strasznie przykro jest usłyszeć takie słowa, ale to świadczy tylko i wyłącznie o twojej hostce

Ehh, dziewczyny, z każdym kolejnym otrzymanym negatywem coraz bardziej tracę nadzieję na wyjazd, chociaż do wakacji jeszcze mnóstwo czasu... Chyba po skończeniu 18 lat będę musiała zgłosić się do jakiejś agencji, bo nie jestem pewna, czy sama znajdę jakiś hostów
karolowanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:36   #3647
blanca7
Raczkowanie

Na wakacje pewnie jest trochę trudniej coś znaleźć, ale nie poddawaj się tak szybko.
Ja w ogłoszeniu napisałam, ze gotować nie potrafię i że co 2-2,5 miesiąca muszę wracać na chwilę do PL do ortodontki, a mimo tego dostałam około 30 zgłoszeń od rodzin.
Jakoś wolę sama sobie znaleźć rodzinę niż polegać na agencji, ale może inaczej jest z summer aupair
blanca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:40   #3648
funk
Raczkowanie

też nie polecam agencji. zanim się natknęłam na stronkę APW korzystałam z usług agencji i myślałam że szlag mnie trafi, wysyłali mi średnio jedną ofertę na miesiąc, i to jeszcze odbiegającą od moich zaznaczonych w aplikacji preferencji. porażka .

kurcze dziewczyny tak mało ostatnio pracuję że aż mi głupio, ale co chwilę coś wypada, albo dzieciaki nocują u zaprzyjaźnionych rodzin, albo dziadkowie przyjeżdżają w odwiedziny i ich zabierają na cały dzień... a ja się obijam . a jeszcze niedługo sobie wyjeżdżam na wakacje mam hostów-aniołów.

karolowanka jakie kraje zaznaczyłaś w profilu? może trochę poszerz poszukiwania, a będzie łatwiej?

Edytowane przez funk
Czas edycji: 2013-02-05 o 14:42
funk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:00   #3649
laczupakabra
Rozeznanie

GG do laczupakabra

Cytat:
Napisane przez lovelyashley Pokaż wiadomość
Am so happy without you in my house, you caused a lot of heartache within my family.
My advise is black or white, we are all equal before God. You hated me and treated me like a stranger in my own house,I hope you find the happiness. "
:O pojechała, Ty do niej uprzejmie napisałaś, po prostu co Ci się nie podobało, ale zaznaczyłaś, że nie uważasz, że ona jest okropna tylko może nie byłaś dla niej odpowiednią au pair i inna byłaby lepiej dopasowana, a Tobie to nie odpowiadało, a ona tak na Ciebie naskoczyła :/

przynajmniej widać, że obu stronom wyjdzie na dobre ta rozłąka, ja bym nie chciała się spotkać z osobą, która napisała mi coś takiego...

Cytat:
niby takie nic, ale mnie zabolalo...:/ zaraz po tym jak sie dowiedzialam to...dostalam od niej maila ze zaprasza mnie i mojego tz na obiad
hahaha masakra, może chce porozmawiać o tych blaszkach i powiedzieć, że masz odkupić nie przejmuj się co tam, stara pogadać i ponarzekać sobie musi
laczupakabra jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 17:55   #3650
very niceee
Zadomowienie

Heh, Rox wiem jak to jest. Moj Host ostatnio przewrocil butelke z szamponem, takim lepszym i prawie caly sie wylal. Oczywiscie zgonil na mnie. Zapomnial chyba, ze ja zawsze uzywam swoich rzeczy.

Ashley dobrze, ze odeszlas. Jednak przykro czlowiekowi jak wkladal w cos serce, staral sie, a na koniec slyszy takie slowa. Ciekawe czy au pair po tobie bedzie zadowolona.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 18:12   #3651
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
no lovely, ze tez mialas odwage jej to wszystko napisac.
troche smutna ta jej odpowiedz...:/ szkoda, ze okazala sie taka baba...

ja za to mialam wczoraj niespodzianke..
Au pair ktora przyjechala na moje miejsce obecnie u nas w mieszkaniu spi kilka dni, poniewaz przyleciala babcia dzieci i zajmuje jej pokoj.
Wczoraj sie dowiedzialam na przyklad, ze babcia powiedziala ze powinnam byla odkupic blaszki do piekarnika, ktore spalilam. Au pair mi powiedziala. i ze nieznane mi sa produkty czyszczace.
rece mi opadly...
gdybym ja w domu w pl zrobila cos takiego, moja mama by mnie udusila.
znane mi sa produkty i wiem, ze na blaszki nalezy klasc folie!
prawda byla taka, ze nieraz po weekendzie, jak hostka gotowala z jej chlopakiem kladala mieso czy inne rzeczy prosto na te blaszki..a mnie w poniedzialek prosila, abym to czyscila...
ile garnkow z jej chlopakiem wywalilismy, bo ona postawila owsianke na ogniu i poszla sie kapac...ile patelni wywalilismy...

a teraz jej mama przyleciala, pewnie sie zlapala za glowe zobaczywszy piekarnik to skoro mnie juz nie ma a ja tam gotowalam to najlatwiej zwalic wine na mnie, zeby mamusia nie byla zla na nia...:/

wiesz, tak naprawdę to powinnam jej powiedzieć to wszystko w twarz, ale zachowałam się jakoś i żeby już nie sprawiać więcej kłopotów tym, że tak w sumie ich zostawiam zacisnęłam język, w sumie gówno powiedziałam.. generalnie tylko, że czuję się tam nieszczęśliwa, więc potrzebuję zmiany..
no ale mówię dobra, co się będę dochodzić, jak jej tłumaczenia są niedorzeczne ( np na pytanie dlaczego schowała piloty gdy napisała na kartce, że dzieci mają TV nie oglądać odp " no bo by widziały, że one leżą i by chciały oglądać " :| a ja mówię, że jeżeli mowię, że nie ma TV to nie ma ! )
to jeszcze na koniec się zachowałam, i napisałam taki miły post, gdzie ona po kilku dniach napisała coś takiego, to się w głowie nie mieści

a co do Twojej sprawy, no to oczywiste, przecież najlepiej na kogoś zgonić a szukać daleko nie musieli

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez marudzia Pokaż wiadomość
wiadomo, od dzieci też dużo zależy oraz nastawienia operki, ale opieka nad takimi to ciężka sprawa, bo jeden drugiego nakręca
wiem, to po swoim doświadczeniu rodzinnym oraz teraz operkowym..

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez karolowanka Pokaż wiadomość
strasznie przykro jest usłyszeć takie słowa, ale to świadczy tylko i wyłącznie o twojej hostce
co zrobić.. tak, świadczy i to bardzo dużo. tak to jest się starać i robić ponad coś, że i tak na końcu zostaje się tym złym, więc może lepiej się tak nie wychylać, bo tak czy siak jest się " bad guy "

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez laczupakabra Pokaż wiadomość
:O pojechała, Ty do niej uprzejmie napisałaś, po prostu co Ci się nie podobało, ale zaznaczyłaś, że nie uważasz, że ona jest okropna tylko może nie byłaś dla niej odpowiednią au pair i inna byłaby lepiej dopasowana, a Tobie to nie odpowiadało, a ona tak na Ciebie naskoczyła :/

przynajmniej widać, że obu stronom wyjdzie na dobre ta rozłąka, ja bym nie chciała się spotkać z osobą, która napisała mi coś takiego...
w szoku byłam szczerzę mówiąc... ale zobaczcie ja szybko zareagowała i w jaki sposób, gdy właściwie pierwszy raz napisałam coś na nią złego, normalnie reakcja jak w szkole podstawówki...
nie chcę się z nią spotykać, ale z dziećmi i w sumie z hostem, bo nie był zły...

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Ashley dobrze, ze odeszlas. Jednak przykro czlowiekowi jak wkladal w cos serce, staral sie, a na koniec slyszy takie slowa. Ciekawe czy au pair po tobie bedzie zadowolona.
dokładnie...

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Dziękuję w ogóle dziewczynki za wsparcie i słowa otuchy
lovelyashley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 20:10   #3652
karolowanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez funk Pokaż wiadomość
też nie polecam agencji. zanim się natknęłam na stronkę APW korzystałam z usług agencji i myślałam że szlag mnie trafi, wysyłali mi średnio jedną ofertę na miesiąc, i to jeszcze odbiegającą od moich zaznaczonych w aplikacji preferencji. porażka .

kurcze dziewczyny tak mało ostatnio pracuję że aż mi głupio, ale co chwilę coś wypada, albo dzieciaki nocują u zaprzyjaźnionych rodzin, albo dziadkowie przyjeżdżają w odwiedziny i ich zabierają na cały dzień... a ja się obijam . a jeszcze niedługo sobie wyjeżdżam na wakacje mam hostów-aniołów.

karolowanka jakie kraje zaznaczyłaś w profilu? może trochę poszerz poszukiwania, a będzie łatwiej?
Ja też nie za bardzo chciałabym jechać z agencją. Przede wszystkim, wybór hostów jest trochę ograniczony, bo zazwyczaj ma się przedstawione grzy propozycje i koniec.
Po drugie: koszty. Wiadomo, że au pair to nie jest raczej wyjazd zarobkowy i jeżeli miałabym dołożyć jeszcze to 600 czy ileś złotych za pośrednictwo agencji, to nie byłabym za szczęśliwa.

Zaznaczyłam Wielką Brytanię, Irlandię, Hiszpanię i Finlandię. Do tych krajów chciałabym pojechać najbardziej, jednak zależy mi na tym, żeby w ogóle się wyrwać z domu i przeżyć przygodę, więc będę elastyczna
Dostalam nareszcie pozytywną odpowiedź od jakiejś finki Może jednak coś ruszy

A twoi hości rzeczywiście są fajni
Ty jesteś w ciągłej gotowości, mogłabyś się dzieciakami zajmować cały czas, a oni Ci ich zabierają. Ale w sumie co zrobić, jakoś to przeżyjesz, co nie?
karolowanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 20:37   #3653
marudzia
Raczkowanie

a ja dostałam kolejną pozytywną odpowiedź od włoszki mam nadzieję, że coś wypali!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 00:09   #3654
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

cześć dziewczyny!

jestem nowa w tym temacie, można powiedzieć, że au pairowska dziewica
chciałabym wyjechać na rok (UK), ale zależy mi na tym, żebym pojechała z TŻ, po wakacjach.
znalazłam ofertę na tej stronie: http://happyaupair.pl/wyjazdy_dla_par.html była może któraś z was razem z partnerem? może znacie jakieś lepsze oferty niż ta powyższa? jeśli zawracam dupcię to proszę o odesłanie na inny wątek
pozdrawiam!

Edytowane przez katiennn
Czas edycji: 2013-02-06 o 00:11
katiennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 06:23   #3655
sylwiakaa
Zadomowienie

wątek dobry ale polecam pierwszą stronę. tu mało kto korzysta z biur aupair, para jedna jest o ile pamięć mnie nie myli.. tyle ze nie wiem czy w uk łatwo znaleźć, a jak tak to jakaś wieś może. często takie rodziny np wymagają prawko u faceta

Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-02-06, 10:40   #3656
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

chciałabym wyjechać na rok (UK), ale zależy mi na tym, żebym pojechała z TŻ, po wakacjach.
znalazłam ofertę na tej stronie: http://happyaupair.pl/wyjazdy_dla_par.html była może któraś z was razem z partnerem? może znacie jakieś lepsze oferty niż ta powyższa? jeśli zawracam dupcię to proszę o odesłanie na inny wątek
pozdrawiam!
Ja jestem z Tż u jednej rodzinki, tyle , że w Niemczech. Rodzinę sami znaleźliśmy na apw. Jak masz jakieś pytania to pisz na pw

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

rom4ntyczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:45   #3657
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

pozdrawiam!
widzę katiennn, że z odchudzającego wątku na emigrancki
na APW raz była super oferta dla pary w UK! tylko on miał wykonywać jakieś prace ogrodnicze głównie, a ona zajmować się dziećmi. dom wyglądał jak willa i poprzednich au pair co mieli byli zadowoleni bardzo i wyslali ich w swiat potem kurde jak tak to czytałam to sama bym chciała wtedy faceta znaleźć byle pojechać haha
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:48   #3658
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

dzięki! odezwę się

a może ktoś z TŻ w UK?

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
widzę katiennn, że z odchudzającego wątku na emigrancki
na APW raz była super oferta dla pary w UK! tylko on miał wykonywać jakieś prace ogrodnicze głównie, a ona zajmować się dziećmi. dom wyglądał jak willa i poprzednich au pair co mieli byli zadowoleni bardzo i wyslali ich w swiat potem kurde jak tak to czytałam to sama bym chciała wtedy faceta znaleźć byle pojechać haha
na odchudzającym dalej siedzę! z podpisu widzę, że Ty też dalej ta sama ekipa?

kurde! bardzo byśmy chcieli wyjechać po wakacjach, no i po (mam nadzieję zdanym) licencjacie

Stary 2013-02-06, 10:53   #3659
gorzala
Zakorzenienie

hahaha całe życie na diecie, żeby nie przytyć :P
No cóż mogę powiedzieć, szukaj perełek. Tylko takie oferty będą pewnie na dłużej. :P
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:55   #3660
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

my chcielibyśmy na rok tylko koniecznie razem i tu jest ten ból

ale to co, z biura nie polecacie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości