|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3632 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
dzieki Ania ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3633 |
|
Rozeznanie
|
Timii znalazlam tylko tyle,ze musisz przytrzymac 3sek i powinno dac pomiar,hmm
u mnie L pojawia sie jak mam nastawione na "glowe" i trzymam do gory,a w Twoim powinno przestawiac sie automatycznie(z tego co wyczytalam..)
|
|
|
|
#3634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze raz Ci dziękuję że chciało Ci się wogóle rzucić okiem na szczęście już znalazłam ale ewidentnie dziś nie jest mój dzień. nawkurzałam się przy tym i wczoraj i dziś że ho ho. chyba pójdę się już wykąpać i poczytać co lightowego. jak ja będę miała cierpliwość do dziecka jak mi przy takim gówienku nerwy siadają??
|
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Kism - odbyła się, R trzyma Adasia jak go kąpiemy, ja go myję, żeby tata czuł się tatą... R powiedział jedno zdanie - on się do ptaka nie dotyka, bo to nie jego ptak
nie wiem czy robię to dokładnie, czy za delikatnie, ale chyba wolę za delikatnie niż miałabym mu zrobić krzywdę, oporu jak na razie nie poczułam, ale może po setnej próbie będę czuła się już wprawiona... Adaś leży na brzuszku na razie, bo tylko to pomaga. Ale na noc będę się go bała tak zostawić, więc pewnie znowu czeka nas bezsenna noc |
|
|
|
#3636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja juz padam dobranoc Mamuski
|
|
|
|
|
#3637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się strasznie tych kolek boję. moja siostrzenica miała takie że cały dom stawiała na równe nogi. pamiętam jej płacz do dzisiaj - przeraźliwy! i tak nawet przez ponad godzinę bebenki nam w uszach pękały ![]() pisałyśmy tu kiedyś o tych kroplach sabsimplex - podobno bardzo skuteczne no i jeszcze inne. kotek dziś pisała o jakiś też - musiałabyś rzucić okiem. aaa no i jej jeszcze pomagał dźwięk chodzącej suszarki do włośow - tak tak, nie zwarjowałam podobno przypomina dziecku to odgłosy z brzucha i w ten sposób się uspokaja więc jakby coś to próbujcie
|
|
|
|
|
#3638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Missmalezja - ja wiem że nie można, naczytałam się dużo. Tylko jak on tak krzyczy, to zwariować można i chciałabym żeby był jakiś bezpieczny sposób na spanie... Ale i tak dzięki za wykrzyknik
R - zrozumiałm moje argumenty nie spania na brzuchu po Twojej informacji
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Kism a jak te śladowe ilości czopa wyglądały??
![]() Cytat:
![]() Miałam takie bóle że już myślałam że to to, nawet 2 nospy nie pomogły. Teraz jeszcze boli, ale już trochę mniej (mogę oddychać) Tż poszedł spać bo się wystraszył że uśnie na porodówce ![]() Może już niedługo się zacznie
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
Ja jadę na porodówke mam skurcze co 5min czop mi wyleciał
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pełnia blisko ![]() heh mnie te pełnie średnio urządzają następna jest za szybko dla mnie bo 4 czerwca, a później za późno bo 3 lipca - tj coś 4 dni po tp a wolałabym jednak ten czerwiec ooo ale google mi mówi, że 19 czerwca jest nów - ja poproszę wtedy
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-05 o 00:14 |
|
|
|
|
#3643 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny...Dużo opowiadania jeśli chodzi o moje dotarcie do neurologa, ale tak czy siak trafiłam w końcu na fajnego lekarza no i jest to paraliż nerwa twarzowego, który będę leczyła dopiero po porodzie. Leczenie może trwac 2 tygodnie, a nawet i 2 miesiące, ale ja jestem dobrej myśli tylko, że mi tak dziwnie na tej twarzy... Hehe i musze nosić piracka opaskę na oko...ale na szczęście tylko w nocy, a w dzień okulary...
Benia, a Tobie po jakim czasie zszedł ten paraliż??? ...ech...się wzruszyłam...Cytat:
W sumie to już wszystko dopiete![]() Cytat:
![]() Cytat:
I co się chwalisz ??? Ja od kilku miesięcy w celibacie, a Ty mi tu takie rzeczy piszesz!!!
|
|||
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
zaczyna się
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
Ania_85....urooooczo...
![]() Begie...łądny brzuszek ![]() Andzya, Ty to faktycznie jakbys nigdy w ciązy nie była!!! Clauuudik, trzymam kciuki!!! ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Jeeeeee.... |
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3647 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymamy kciuki Kochana! Szybkiego rozwiązania. Mam nadzieję że spisałaś czyjś numer, żebyśmy były na bieżąco. Mężu clauudik pozdrów żonkę od nas. Przekaż że trzymamy za nią kciuki.
|
|
#3648 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co mam robić bo tak mnie boli brzuch że ledwo mogę oddychać, to jest ciągły ból a nie skurcze. Zaczyna też krzyż boleć, wzięłam ciepłą kąpiel ale pomogła tylko na chwilę. Leżeć nie moge bo wtedy ból jest nie do zniesienia, siedzę na piłce. Chyba niedługo obudzę tż i pojedziemy, poczekam jeszcze jakiś czas może przejdzie.
|
|
|
#3650 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obawiam się, że nie jest w stanie... Cytat:
Trzymamy kciuki ![]() Czyli jednak oksy... Ciekawe czemu przed terminem, skoro wyniki dobre... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaaa!!! Ale jak to? Tak już? Nie nie wiemy... Czy mąż w domu i gdzie w końcu - Roztoka czy Tarnów?Heh, pewnie dowiemy się już za parę dni ![]() Powodzenia!!! ![]() Tak jak rinco przedtem pisała, trochę jakby płodny śluz, trochę mętny, trochę przejrzysty i nie wiem przede wszystkim, czy to faktycznie czop!! Może mi się tak po prostu trochę śluz zmienił....---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ---------- Cytat:
Jeśli to silny ból, to może faktycznie lepiej pojechać sprawdzić, co to Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-05 o 02:05 |
|||||
|
|
|
#3651 |
|
Wtajemniczenie
|
fajne!!!
|
#3652 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na początek kupiłam małe opakowanie Oilatum, a później też zamierzam używać emolium. Te płyny są bardzo wydajne i o ile dziecko nie będzie alergikiem, to nie ma potrzeby niczym więcej smarować, bo naprawdę świetnie nawilżają Cytat:
A ja melduję że dziś skończyłam 37tydzień i w końcu od poniedziałku wybieram się na zwolnienie, może zdąrzę wszystko przygotować przed godzną zero
|
||
|
|
|
#3653 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaśmiewala sie, ze tu tak brzydko itp. No coz, pieknie to i nie jest ale to nie powod, zeby dziennikarka była tak nieprofesjonalna. ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
![]() Ja tez coraz cieżej, z każdą godiną, brzuch mam tak napięty ze chyba eksploduję ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- powodzenia!!!!! Daj koniecznie znac!---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
|
|
#3654 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to trzymaj się kochana, oby szybko poszło! Cytat:
cludik, powodzenia! Ja mam chyba depresję przedporodową. Wczoraj jakoś mnie zebrało,że z tego wszystkiego do 2ej w nocy nie mogłam zasnąć. Mąż już spał a ja ryczałam w łazience jakby mi ktoś umarł conajmniej. Potem obejrzałam kubę wojewódzkiego i trochę mi się humor polepszył. |
||
|
|
|
#3655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Są jeszcze kompresy żelowe, które wkłada się do wrzątku lub mikrofalówki, a później na brzuszek, super sprawa, bo prasowana pieluszka bardzo szybko traci ciepło, a termofor jednak trzyma znacznie dłużej. Ja kładłam na bodziaka termofor owinięty pieluszką i co chwila sprawdzałam czy nie za gorący. Na moje dziecię działało |
|
|
|
|
#3656 | |
|
Raczkowanie
|
Witam sobotnio
Cytat:
A ja nadal w dwupaku, wykurzanie małej, wczoraj wieczorem nic nie dało, chodzenie po schodach też dalej się kulam, a nogi to mam jak balony, ta opuchlizna zaczyna boleć. |
|
|
|
|
#3657 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Matko a to nie pełnia To co to będzie dzisiaj w nocy![]() Filip siedziąc dwa dni na you tube wyczerpał mi limit internetu Swoją drogą czytam te wszystkie rzeczy typu jadę na porodówkę lub boli mnie krzyż to trochę zazdroszczę bo to nie ja piszę.Ja wiem że jeszcze mi do terminu zostało ale...już bym chciała mieć poród za sobą. Przeczuwałam że dzisiaj wchodząc na wizaż przeczytam że u kogoś się zaczyna. |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3658 |
|
Konto usunięte
|
Za Was wszystkie, a do dzisiaj urodzonych dzieci będę miała wielki sentyment Powodzenia Dziewczyny!
|
|
|
|
#3659 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
fajnie, że do nas napisałeśCytat:
daj nam znać z porodówki - bo chyba pojechałaś na IP Ja też przed chwilą wstałam i pierwsza myśl jaka mi do głowy przyszła to: wchodzę na wątek, któraś pewnie zaczęła rodzić... |
||
|
|
|
#3660 |
|
Raczkowanie
|
Hej.Pełnia się zbliża i dziewczyny zaczynaja pekać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

Mamy V-VI cz.VIII

u mnie L pojawia sie jak mam nastawione na "glowe" i trzymam do gory,a w Twoim powinno przestawiac sie automatycznie(z tego co wyczytalam..)
ja się strasznie tych kolek boję. moja siostrzenica miała takie że cały dom stawiała na równe nogi. pamiętam jej płacz do dzisiaj - przeraźliwy! i tak nawet przez ponad godzinę 

następna jest za szybko dla mnie bo 4 czerwca, a później za późno bo 3 lipca - tj coś 4 dni po tp a wolałabym jednak ten czerwiec
...ech...się wzruszyłam...
??? Ja od kilku miesięcy w celibacie, a Ty mi tu takie rzeczy piszesz!!!

fajne!!!