|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
cześć
Cytat:
A zamiast mleka możesz robić na wodzie i dodać sobie owoce, albo jak chcesz białko, to możesz jeść ją z jogurtem albo jakimś serkiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten syrop z agawy faktycznie nie ma kalorii?? Słodzików nienawidzę, właśnie za ten posmak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Suszona żurawina często jest słodzona - sprawdź, czy przypadkiem nie jesz normalnego cukru w innej postaci. Ja to odkryłam na kupowanej przeze mnie żurawinie. Ktoś mi to zasugerował, nie wiem, czy nie Xzora. Owoce super słodzą ![]() Jesteś na jakiejś konkretnej diecie (sorki, jeśli przegapiłam)? Eveline jest fajna, ja miałam też ten chłodzący i byłam zadowolona z efektów. Jednak najlepszy jest elancyl dla mnie i peeling kawowy. Daj znać, jakie wrażenia po filmie - też bym się wybrała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
ma jakieś, ale ponoć jest zdrowszy i ma mniej niż cukier. Musiałabym sprawdzić na opakowaniu w domu, ile dokładnie. To, co pamiętam, to że ma niski indeks glikemiczny. No i tego się bardzo mało stosuje, jest mega słodkie a posmaku nie ma, bo ja też go nienawidzę
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem na konkretnej diecie, staram się zdrowo odżywiać - największe trudności mam z wieczorem (z obiadokoloacją/kolacją). Wymaga dopracowania ![]() Jak mi się skończy Eveline, to wypróbuję coś innego, bo lubię zmieniać kosmetyki ![]() Cytat:
I do sałatek używam namiętnie miodu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnego masz Świnka ![]() asiuk, pisałaś o tym cellulicie i dzisiaj specjalnie się przyjrzałam moim udom i pupie pod tym kątem - widać grudki! na wiosnę zapodam sobie masaże chińską bańką, a teraz spróbuję dorobić mięśni, to będzie mniej widać (póki co uda mam tak twarde, że fałdy złapać się nie da, jednak skóra gładka nie jest) asiuk, może dodaj trochę soli do owsianki? dla mnie to jest dobry zamiennik cukru - zamiast na słodko jadam na słono, np. bardzo polubiłam kaszę jaglaną z cynamonem, jabłkiem, imbirem i właśnie dodaję trochę soli dla pełni smaku. Co do białka - dobre będzie jajko (ale to raczej w formie placków, bo na surowo mało kto zje), albo jak napisała emilka twaróg. O żurawinie to nie ja pisałam, ale to cenna uwaga. Ja przez to, że muszę uważać na gluten zaczęłam czytać etykiety i np. jogurt naturalny możesz kupić sobie z cukrem lub bez, majonez/musztardę z konserwantami lub bez itd. Uważaj na otręby, bo podrażniają jelita. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam też zawsze problemy z kolacją. Potrafię ładnie i zdrowo jeść cały dzień, a na kolację nie wiem już co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to robię rzadko te peelingi, ale w sierpniu i wrześniu robiłam raz w tygodniu. Ja rok temu rzuciłam cukier do kawy i herbaty, myślałam, że to niemożliwe. Z herbatą było najtrudniej, ale właśnie cytryna mnie ratowała, jako zmieniacz smaku. Teraz tylko czasem dodaję cytrynę. Z kawą poradziłam sobie dodając zawsze ciepłe, spienione mleko. Odnośnie słodzików itp., to ja się nigdy nie przekonałam do syntetyków, za to używałam ksylitolu (tylko jest ograniczenie ilościowe dzienne, żeby nie spowodować przeczyszczenia ![]() Cytat:
Oprócz tego zupy/potrawki na bazie soczewicy/fasolki (białej/czerwonej), kurczakowo(indykowo)-porowe, coś w rodzaju chilli con carne, tylko z chudym mięsem (wołowina, indyk). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie nie ma znaczenia ile razy dziennie jemy i o której godzinie, a co jemy. Chociaż wiadomo, to jest ogólna zasada, niektórzy lepiej trzymają dietę jedząc 5 posiłków niż 3, ale to bardziej ze względu na lepsze rozplanowanie, czy mniejsze chęci do podjadania itp. jak brakuje wam pomysłów na zbilansowane posiłki, to polecam poszukać inspiracji tutaj: http://potreningu.pl/diety/posilki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie gdybym jadła to co trzeba, to bym nie tyła... Na wiosnę zmienia mi się tryb pracy i lepiej potrafię zapanować nad jadłospisem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Zakorzenienie
|
co złego jest w normalnym, tradycyjnym obiedzie? pytam, bo dla mnie pod tym pojęciem kryje się wartościowy posiłek? kiedyś nie cierpiałam tego typu obiadów, dużo bardziej preferowałam włoską kuchnię w postaci makaronów i pizzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja widzę pod tym określeniem obiad typu: ziemniaki, mięso, surówka lub jakieś warzywa na ciepło albo właśnie jakaś pasta z sosem śmietanowym/pomidorowym/mięsnym, risotto itp. Jedzenie takiego obiadu o 20-21 nie wydaje mi się dobre dla linii. Dobrze znam zdrowsze odpowiedniki tego typu dań ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też jestem ciekawa tego filmu ![]()
![]() |
#3644 |
Zakorzenienie
|
polecam ten art: http://potreningu.pl/kobieta/artykul...ja-odchudzaniu
i jeszcze fakty i mity o dietach - Węglowodany zjedzone wieczorem tuczą: http://potreningu.pl/diety/inne/mity-i-fakty/strona/4 żeby nie było, że to tylko kolejna teoria i równie dobrze mogłabym zalinkować art o tym, żeby nie jeść po 18tej - śledzę poczynania dziewczyn z forum sportowego i im jedzenie tuż przed snem na linię zdecydowanie nie szkodzi ![]() a i jeszcze pokażę moją ulubioną metamorfozę (tylko trzeba się zalogować, żeby zobaczyć zdjęcia): http://www.sfd.pl/_DT%2FKendra%2Fred...27898-s25.html Edytowane przez xzora Czas edycji: 2013-01-15 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obserwuję siebie od dłuższego czasu i jednak łatwo mi wyłapać, co się ze mną dzieje przy zmianie nawyków. Więc teraz łatwo mi zidentyfikować jakie dokładnie odżywianie mi nie sprzyja ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe dla mnie jest to, że te dania tam to nieraz są przepisy na dość kaloryczne potrawy. Chodzi tam o białko? pod tym kątem są te potrawy dobierane? to forum dla sportowców? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jak mu się spodobała kąpiel? Cytat:
![]() ![]() ![]() opowiedz potem jak było na filmie. ciekawa jestem. Cytat:
![]() Cytat:
z tego wszystkiego lubię tylko ogórka kiszonego ![]() Wczoraj wracałam do domu koło 23. jechałam samochodem przez puste miasto. wszędzie śnieg i taka cisza i spokój. kocham ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podałam link, ponieważ posiłki są ciekawe, oparte na nieprzetworzonej żywności (no, może pomijając tą odżywkę białkową ![]() Zresztą dla mężczyzn są nieco inne proporcje BTW niż dla kobiet, zwłaszcza dla tych, których celem jest masa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc jak to jest z tymi kolacjami? Rozumiem, że jednak nie powinno się jeść węglowodanów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej kolejności trzeba pilnować tego, aby dostarczyć organizmowi dzienną porcję składników odżywczych - białka, tłuszczy i węgli w odpowiedniej ilości. Jeśli cały dzień masz zabiegany i w ciągu dnia zjadłaś 800kcal, to nawet jeśli wracasz późno do domu, to kierujesz się zasadą nadrzędną i jesz pełnowartościową, dużą kolacją na 1000kcal. No i jeszcze kwestia treningu. Posiłek potreningowy powinien składać się z białka, tłuszczy i węgli i tutaj też nie ma znaczenia o której godz. go jesz, czy zaraz przed snem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Wtajemniczenie
|
Trochę uciekał
![]() Świnek trafił do mnie przypadkiem, u pacjenta urodziły się maluszki, chcieli się ich pozbyć, delikatnie mówiąc, w niestosowny sposób to wzięłam wszystkie trzy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ad pogrubionego - mam taki kurs ![]() ![]() Zapisuję sobie Wasze rady dotyczące odżywiania ![]() ![]() ![]()
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." ![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-01-15 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Po wczorajszym filmie mam mieszane uczucia. Jakieś takie płytkie to wszystko, przejaskrawione tylko wizualnie. Myślę, że można by zrobić "Bejbi blues" znacznie lepiej, bo konwencja i pomysł są obiecujące. Po powrocie do domu (po 21) zabrałam się za Skalpel Chodakowskiej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak mi sie wydawalo, ze ten film nie do końca zda egzamin ![]() ![]() ![]() ![]() Na liście kinowej mam też: - Django. - Les Miserables. Nędznicy. cześć ![]()
![]() |
#3655 |
Zakorzenienie
|
cześć,
Ja też słyszałam słabe opinie o tym Bejbi blusie i dlatego nie idę, jeszcze nikt nie powiedział, że film super, więc obejrzę go kiedyś w domu. Tż chce iść na Sępa, mieliśmy iść nawet wczoraj, ale zaspaliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
Wkleję wam tu te inspiracje wykończeniowo-mieszkaniowe, bo tak mi łatwiej. Zresztą to zdjęcia z netu, więc żadna tajemnica:
Pierwsze dwa zdjęcia to ogólna kolorystyka - jasno i przyjemnie. No i szara kanapa mi się podoba, chociaż nie taki kształt akurat. Na trzecim zdjęciu mi się wszystko podoba, kanapa jest boska. Podoba mi się ceglana ściana. Łazienka to chodzi tylko o rozwiązanie prysznicowe, bo nie chcę brodzika, tylko właśnie kafelkowany albo kamień. Muszę się tylko dowiedzieć, czy to muszą być jakieś specjalne kafelki na podłogę, żeby nie były śliskie. Kuchnia mi się podoba właśnie taka jasna na połysk, jak na 4 i 5 zdjęciu. kolejne 3 zdjęcia to salon w mojej kolorystyce. Taka ściana z piaskowca też mi się nawet podoba Edytowane przez miskowa Czas edycji: 2013-01-16 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Wtajemniczenie
|
miskowa bardzo mi się podoba
![]() betti super, że uratowałaś świnki ![]() xzora ale ty masz olbrzymią wiedzę na temat odżywiania! chciałabym więc spytać: czy posiłki potreningowe tak samo wyglądają po ćwiczeniach siłowych jak po interwałach/aerobach? |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() właściwie posiłek potreningowy po ćwiczeniach siłowych to normalny posiłek (B T W - białko, tłuszcz, węgle), więc po cardio wygladać będzie identycznie. Jedyna różnica, to jeśli siłowe masz wieczorem, to powinnaś jeść B T W, a jeśli cardio, to może być B T (czyli zachowujesz tą zasadę, że nie jesz węgli przed snem). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W porównaniu z przeciętnym obywatelem wiesz bardzo dużo. Szkoda, że węgle są takie smaczne (kocham białe pieczywo!). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.