|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
W spiworku
Muff zrob parowke w lazience i tak inhaluj malego, dziala tak samo a nie bedzie sie bal
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3632 |
|
Rozeznanie
|
Boże dziewczyny ile wy piszecie
U nas nic nowego mała dalej "bzyka" podłoże, znaczy bója się na czworaka i marudzi od zębów. Ja z takim pytaniem z innej beczki możecie polecić jakiś dobry krem pod oczy? Moja śpi pod kołderką. Dobry pomysł z tą łazienką. Współczuję tych alergii. Z tego co pamiętam to z paznokciami nakładanymi jest mniejsze prawdopodobieństwo podrapania niz naturalnymi. Moja Julka ma 4 lata i teraz dopiero będzie miała przekłuwane uszy - bo chce, czekałąm na jej decyzję, tylko u nas trochę problemów z tym bo tutaj dzieci nie mogą nosić kolczyków więc przekłuwamy uszy w dzień zakończenia roku szkolnego tj. 20 lipca i mam nadzieję, że do powrotu do szkoły, tj. 4 wrzesień już się zagoją i będzie ok. Z Lenką tez poczekamy na nią jak będzie chciała. Witamy nową mamusię ![]() Nie piszcie z rana tyle - zmykam spać pa
|
#3633 |
|
Wtajemniczenie
|
CE jest owszem certyfikatem,ale danej firmy.Jak sobie przypomne,jaki ma byc znaczek,to wam powiem.
Ide doczytac 2 str,powariowaly!! Oli jutro mamy "Wniebowstapienie" ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Tak,jak pisalam : CE -musza odpowiadac jakims tam normom europejskim LGA-czyli przeszly testy w kontroli jakosci zabawek itd Tak jest bynajmniej w DE ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- W Pl certyfikat Instytutu Matki i Dziecka oraz TÜV,czyli zabawka zostala przez nich przetestowana
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2012-05-16 o 23:51 |
|
|
|
#3634 | ||
|
Zadomowienie
|
rany julek do was ani prośbą ani groźbą...wczoraj nadrobiłam w czort popołudniiu, a tu z rańca 6-7str
mój tż wrócil z nocki więc do południa nie poczytam nic...i pewnie znowu całe litanie tutaj zastane ![]() od 6 nie śpimy. nie wiem co dzisiaj ze sobą pocznę, nie mam nic do roboty posprzątane, obiad redi...hmmmmmmmpod kocem, ale jak w nocy jest chłodno i odkladam ją po karmieniu, to razem z rożkiem, rozpiętym oczywiście, ale boczkami ją grzeje i nakrywam kocykiem. ma welurkową piżamkę więc nie jest jej chłodno. w upały spała w pampku i koszulce i nakrywałam ją pieluszką flanelową zazdroszczę ![]() Cytat:
Cytat:
szybkiego powrotu do zdrowia dla maluszka
|
||
|
|
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
nie wiedziałam ze z tego powodu sklepy pozamykane
|
#3636 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak ja sie pytalam, bo u nas tez sie do niedawna pojawial sluz, jak odstawilam banany, jak ja je jadlam nie dawaly wysypki, tylko ciut luzne kupki, to sie poprawilo. Cytat:
juz dawno nie dajemy |
||
|
|
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
dzieńdoberek, tak w ogóle
boshe wczoraj rzeczywiście przegięłysmy w rankingu na największą ilośc postów na wizazu chyba wygralyśmy ![]() Bianka dzisiaj pospała do 7ej a w nocy jakby więcej pobudek ide na śniadanko - jakby co to zapraszam
|
|
#3638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja udaję, że też jem i mówię, jakie to smaczne itd ![]() DZIEŃ DOBRY ![]() U nas pobudeczka 6:45 - chciałabym tak zawsze hehehe Ale to pewnie skutek uboczny szczepionki.. Ale może już tak jej zostanie?
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-05-17 o 07:49 |
|
|
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
czerwona kartka,potem zielone swiatki i boze cialo,1.05 tez swieto,troche w maju/czerwcu tego jest
![]() musze sie cofnac i zobaczyc,ile naskrobalysmy ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- no niezle niezle,str. 108-122
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam baby
Narawde powinnyscie pala dostac, dziecmi sie zajmijcie a nie ciagle tylko wizaz i wizaz ![]() Oli padlam na focha twojego tzta, jakbym siebie widziala tylko ze moj to zawsze uwielbial przez telefon gadac w srodku nocy albo filmy ogladacMialam sen ze sie poklocilam z tztem przed pobudka i sie obudzilam Wsciekla na niego
|
#3641 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
młoda spała dzis w łózeczku na srodkowym poziomoe pierwszt raz i z tej okazji na pierwsze jedzonko wstała o 3 wczoraj tak wtmarzłąm ze szok
|
|
#3643 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3645 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy
|
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj tz-et (tak,tez tak bede mowic bo bardzo podoba mi sie skrot )musial do wawy jechac na jakies spotkanie,a wiec wstawal chyba kolo3,a moja Beatka jak tylko wyszedl uznala ze ona tez wstaje i spac nie zamierza ![]() Co do drugiego dziecka to zawsze fajnie,rodzenstwo moze sie bawic i w ogole(chociaz ja nie nawidzilam jak mialam gdzies zabrac mladsza sis jak zapomne o traumie to kiedys tez sie zdecyduje zanim zostalam mezatka zepsula mi sie pralka,i tz-et mi dolozyl troche kasy do nowej-ostatnio mu mowie: -wiesz,jeszcze Ci kasy za pralke nie oddałam,ale ze jestesmy po slubie oddam Ci w naturze a on na to bez namysłu:-dobra,chce drugiego Becika(WTF??) -wiec mu mowie,to moze oddam Ci kase lepiej
|
|
#3647 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy z rana
my od 4 wojujemy... ja juz ledwo żywa, bo młoda stękała i jęczałą i popłakiwała... spac niet... nawet dałam jej ss bo wczoraj dostała brokuła i pomyslałam ze moze to ten brokuł winien... nosilam, karmilam, tulilam... nic... no i po 7mej w zabawie wsadzam palucha do paszczy a tam... ostre cuś... macam, macam i wychodzi ze ząb się przebił
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no... po pokarmach śluzu brak, kupa raczej zwarta ale jak na mleniu tylko leci... to wtedy troche sluzu, taka bardziej rozlazła ale nie wsiąkająca tylko rozlana buahahahahaha masakra z tym kupami |
|
|
|
|
#3650 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazlam bez tej substancji puzzle to 200zl
|
|
|
|
|
#3652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja wtf?! a on, "że go zdradziłam" no to musiałam mu uzmysłowic ze to sen ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
|
|
#3653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
za zabka![]() mi wczoraj pediatra powiedzial, ze mlody ma dwa zeby juz praktycznie na wylocie ale ja nie uwierze poki nie zobacze |
||
|
|
|
#3654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Młodej
|
|
#3655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ile Twoja dzidzia ma? moja prawie 5-miesiecy i slini sie ze masakra,cale lapy pcha do dziuba ale nie tylko,wszystko co ma aktualnie pod reka,troche jest męczy-dupka ale może tak ma po prostu,bo na zebole nie za wczesnie?a apropo tych puzzli moze sa jakies tansze bezpieczne?bez tego calego syfu?one sa naprawde swietne
|
|
#3656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Witam w ogóle ![]() U nas pobudka o 6.30 - obje dziewczynki one normalnie jak bliźniaczki chyba, jedna się obudzi to zaraz druga też wstaje - telepatia czy cóś ![]() ![]() A dzisiaj męczący dzień przed nami bo zaraz zmykamy koleżankę zaprowadzić na dworzec, bo nie wie gdzie on jest, później od razu na deptak po warzywa i owoce, później zawieźć Julkę i koleżanki dziecko do szkoły, jakiś obiadek trzeba w między czasie. A jutro jedziemy do Manchesteru, żeby paszporty dziewczynom zrobić także wieczorem jeszcze muszę uszykować nas na podróż no i nie wspomnę, że dom aż się prosi o porządki A tak z rana włączyłam TV i leciała reklama firmy Protect&Gamble (nie wiem czy dobrze napisałam) wszystkich produktów typu pampers, colagate, lenor itp. i aż mi się łezka w oku zakręciła. Zmykam doprowadzić się do stanu używalności
|
|
#3657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to mogę byc spokojna moje dzieci się będą dobrze uczyć no to robimy forumową zrzutkę
|
|
#3658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak to ktos powiedzial,kupa prawde Ci powie Moja znow od 2 dni nic,wiec ja prosze,zrobisz kochanie dzisiaj kupke?a ta sie tylko chichra i ma mnie w ...
|
|
#3659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja 5,5 mca a zeby niby ida od 1,5 mca za wczesnie to nie... mi polozna pow ze juz u 3 miesiecznego bejbika moga wyjsc zeby
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
moja sis byla takim fenomenem,mlodsza ode mnie o ponad 10 lat,jak miala 3miechy ktos przez przypadek zauwazyl ze ma zeba
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.

cale szczescie, ze nie czekalam do piatku na nasza pediatre, bo juz zaczyna zachodzic na oskrzela, a tak to moze uda sie zatrzymac, moze to dobre slowo, syrop ktory dostal jest tak gorzki, ze maly wyplul wszystko i az aznosil sie oda placzu, a gdzie jeszcze reszte lekow i tak 3xdziennie

w rankingu na największą ilośc postów na wizazu chyba wygralyśmy

wczoraj tak wtmarzłąm ze szok

wtf?! a on, "że go zdradziłam"
za zabka
klask i:
to mogę byc spokojna moje dzieci się będą dobrze uczyć