![]() |
#3631 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 121
|
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
u mnie bylo tornado powyrywalo dachy magazynow i poprzewracalo campery rumunow
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3632 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Princi - nic sie nie odzywasz, mam nadzieje ze wszystko ok.
Dzisiaj spalo mi sie wyjatkowo dobrze bo byl wiaterek. Ale w srodku nocy moj maz stwierdzil ze mu za goraco i wlaczyl wentylator - a ze ja blizej okna i wentylatora az sie przykrylam przescieradlem bo mi wialo. ![]() A teraz zajadam zimnego arbuza z lodowki i zastanawiam se czy nie zrobic jakiegos dobrego ketchupu bo mam przwie 2 kg pomidorow. Takich fajnych, miesistych.
#3633 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
Urszula, cos sie rzadko udzielasz? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
jestem sjoanna dzieki za troske...jeszcze jakos sie trzymam mam nadzieje, ze czas goi rany, bo od tych mysli mozna oszalec jak slowo daje...
u mnie dzis niezle wiatrzysko, ale przynajmniej jest czym oddychac ![]() Romanaccia pochwal sie co sobie kupilas?? cuciola a masz moze dla mnie jakies stronki z kwaterami? juz duzo przejrzalam, nie znalazlam nic wolengo, inetresuje nas Baska Voda grupa krwi 0 Rh- ma zawsze braki zelaza, ja je biore caly czas
#3635 |
Zakorzenienie
|
Ewelina - a jeszcze lepiej jakby sie nie gotowalo bo za goraco!
![]() Princi - ![]() Faktycznie czas nieco goi rany - ale w chwili gdy cierpimy jakos trudno nam w to uwierzyc. ![]() U mnie tez wieje - cale szczescie - bo chlodniej w mieszkaniu. ![]() Maz zaczal sie zastanawiac nad kupieniem przenosniego klimatyzatora. Ma ktoras? ![]() Jakies porady lub spostrzezenia? ![]()
#3636 |
Zakorzenienie
|
a zapomnialam napisac o moich kwiatkach! bonsai zgubil wszystkie liscie i wypuscil nowe, wiec chyba sie zadomowil
![]() sjoanna slyszalam, ze te klimatyzatory przenoscie strasznie halasuja, a nie lepiej zalozyc w salonie/kuchni normalny? evelinarav to kiedy ruszacie, walizki spakowane? ![]() pierwszy raz nie ciesze sie z lata, nie mamy zadnych planow ![]()
#3637 |
Raczkowanie
|
evelinarav. wiem dziewczyny ze rzadko sie udzielam, po prostu nie mam takiego doswiadczenia zyciowego jak Wy dlatego glupio mi czasem pisac. ale czytam Was systematycznie.
#3638 |
Zakorzenienie
|
Princi - moj storczyk tez stracil juz wszystkie kwiaty.
Mam nadzieje ze jeszcze zakwitnie - ale dam mu odpoczac przez sierpien a od wrzesnia wystawie go na zewnatrz. Podobno zeby zakwitnac orchidea potrzebuje wiekszej roznicy temperatury miedzy dniem a noca. A jak podlewasz? Ja mocze w wodzie demineralizowanej przez okolo godzine a potem tydzien sobie stoi bez wody. Wyczytalam wszystko to na stronach o pielegnacji storczykow. ![]() Urszula - a nie widzisz jakie mamy czasami glebokie, intelektualne rozmowy o .... pogodzie? ![]()
#3639 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Princi, walizki jeszcze w piwnicy. jutro pewnie po nie pojde. nie lubie sie pakowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 746
|
wybaczcie, ja sie tez ostatnio malo udzielam...
princi ![]() dzisiejsza historia pod tytulem "e tu mi pare dopo sei anni ancora non hai capito che sei in sicilia". ide na poczte z torebeczka, w torebeczce ze 20 slubnych zaproszen do wyslania za granice (do polski, do australii, do meksyku..). czekam grzecznie w kolejce 20 minut a pani w okienku radosnie oznajmia mi, ze oni juz sprzedazy znaczkow nie prowadza, musze isc do tabacchino bo na poczcie to tylko paczki i polecone a nie taka tam zwykla posta prioritaria airmail. no dobra, wkurzylam sie, ide do tabacchino. facet robi wielkie oczy. "znaczki? jakie znaczki? znaczki sie na poczcie kupuje my nie prowadzimy!" ![]() ah, kocham ten kraj... |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Zakorzenienie
|
princi
http://www.apartamentychorwacja. pl/apartamenty/baska-voda http://www.apartmani-cikes.com/index...=aboutus&ln=us http://www.villabohttp://www.adriali...Fcpb3godH3EAtQ naca.hr/ http://www.makarskainfo.com/it/baska...baska-voda.htm http://www.dalmatia-channel-of-brac.com/mateljanIT.htm A najlepiej wyslij maile tu: http://www.baskavoda.hr/hr/27/agencije do biur, ja tak w 1 dzien znalazlam mimo ze tez juz bylo pozno ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3642 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Cytat:
Princi nie smuc sie! ![]() Zrobilam troche zakupow kosmetycznych, ale dopiero zaczynam sie rozkrecac ![]() ![]() Dzis jest calkiem chlodno, caly dziej jest pochmurno i wieje wiaterek ,sa chyba 22 stopnie ,lubie taka pogode ![]() sjoanna - ale nasze glebokie intelektualne rozmowy o pogodzie sa calkiem interesujace ![]() poldzik - a ja Cie chyba tutaj jeszcze nie widzialam, no chyba ,ze Cie przegapilam ![]() nie powinnas sie takim rzeczom dziwic przeciez to italia , kraj absurdow ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4204239 5]jakiego doswiadczenia? ![]() Princi, walizki jeszcze w piwnicy. jutro pewnie po nie pojde. nie lubie sie pakowac ![]() ewelinka a gdzie jedziesz? ![]()
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
poldzik usmialam sie
![]() ![]() evelinarav jak to nie lubisz, nie cieszysz sie ze jedziecie?! zrobilas juz liste jak nasza cuciola za kazdym razem ![]() cuciola wielkie dzieki popatrze jutro Romanaccia szalejesz, bedziesz miec nadbagaz ![]()
#3644 |
Zakorzenienie
|
Ej no, bo ja studiuje kwc i odkladam do torebki a potem sie robi lista.
Evelina, to bedziemy razem pakowac bo ja jutro juz tez zaczne. Moze w Cro napadne na drogerie DM, maja tam Balee. I moze kupie cos z Bourjois. |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zakorzenienie
|
Co to za drogeria DM? Co polecasz z Burzuja??
#3646 |
Raczkowanie
|
bourjois ma genialne roze, warty polecenia jest jeszcze bronzer " czekoladka" i podklad healthymix, niestety mnie osobiscie zawiodl puder sypki
#3647 |
Zakorzenienie
|
Urszula juz mnie wyprzedzi³a
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3649 |
Raczkowanie
|
cuciola orientujesz sie moze gdzie dostepna jest ta drogeria?
![]() |
#3650 |
Zakorzenienie
|
Heeeeeej dziewczyny!
Chyba wieki tu nie pisalam, ale czasami ciuchutko sobie Was podczytywalam ![]() U mnie wiele sie zmienilo i przez ostatnie miesiace w ogole nie mialam na nic czasu, tak wiec internet to pierwsza rzecz jaka poszla w odstawke ![]() Widze, ze u Was tez sporo zmian! Witam wszystkie nowe wloskie wizazanki - Urszula - mieszkasz w Milano? Co tu porabiasz? Przesylam Wam gorace buziaki i obiecuje, ze teraz bede pojawiac sie tutaj czesciej ![]()
#3651 |
Zakorzenienie
|
We Wloszech nie ma tylko jest za granica, mozesz poszukac na ich stronie.
Jade na jakies drobne zakupy na wyjazd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby nie po weselu. ![]() A na poczte wyslij TZ-ta. Niech zagada po miejscowemu i od razu zalatwi. ![]() Cytat:
Tam takie 20 stopniowe lato co roku. ![]() O tak - dyskusje o pogodzie sa baaardzo glebokie! ![]() Cytat:
Cytat:
We Wloszech nie ma. Cytat:
![]() Od dzisiaj promocja w Eurospinie na wiele rzeczy - za 1 euro. ![]()
![]() |
#3653 | |
Konto usuniête
|
do Polski. nie tylko Tobie mozna
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek! ale mielismy nocke, Flavio strasznie wymiotowal, moze zlapal jakas zoladkowa...mowie Wam, ale mam lato, chyba najgorsze w moim calym zyciu, nic mnie nie cieszy, wczesniej tak szybko lecialy mi dni, a teraz ciagna sie...
evelinarav a w drodze porotnej zahaczycie o Budapeszt? ile dni sie zatrzymacie? no wlasnie u mnie straszne upaly pojezdzilabym na plaze chociaz z Flavciem, pobylabym wsrod ludzi to tez inaczej czlowiek sie czuje, ale niestety narazie nie moge ![]() sjoanna tak moczylam orchidee, dwie poprzednie ktore mialam takze, to jak opadna wszystkie liscie to na nast. rok wypusci? taka lysa ma stac? ![]() moze pojde na rozeznanie do eurospina, ale tam nic nigdy nie ma ![]()
#3655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej to chcialabym mieszkac na jakiejs tropikalnej wyspie ,gdzie czesto padalyby ulewne deszcze i byly tropikalne tornadka ![]() Evelinarav - a Ty!!! do Polski..... ![]() Princi - Biedny Flavcio!, a moze cos zjadl nie tak ,w tym upale to nigdy nie wiadomo, nie smuc sie tak ![]() NoLqa - Witam!! ![]() ![]()
![]() |
#3656 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() lysy to chyba bedzie moj bonsai jak wroce .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Stresujecie sie pakowaniem? Ja wylatuje w sobote do Polski a do jutra albo do soboty (wielka niewiadoma) pracuje – bede sie pakowac 4 godz. przed wylotem (musze jeszcze cos wyprac no i wyprasowac)- wierzcie mi, ze sie da jak sie chce (albo jak sie musi)..
Wczoraj mialam wlosowy maraton. Tak jak mi radzilyscie wrocilam do tej fryzjreki - poprawila zoltawy kolor pasemek (juz nie bede wam tu opowiadac w szczegolach ale bylo wieloetapowo – bo po pierwszej poprawce staly sie … bordowe) – troche sie martwie bo obchodzily sie z wlosami dosyc brutalnie szczegolnie przy szczotkowaniu – a ja mam krecone puszyste wlosy. Polowe mi wyrwaly..tragedia.. Kolor jednak o wiele lepszy – tzn wyglada naturalnie a nie jak paskowany tygrys. Nie musialam nic doplacac – zrobila to w ramach gwarancji (wczesniej zaplacilam 80E). Zawitalam do salonu o 18.30 wyszlam przed 22.00.. Ciesze sie, ze jade do Polski do domu – nawet jesli to nie sa prawdziwe wakacje (same zalatwiania), ale moze pojedziemy do Wisly na baseny i moze sie w koncu wyspie. Podobno w Polsce (to wiadomosc ze Slaskich okolic) jest inwazja komarow – zaopatrzcie sie dobrze. Ale dodam ze my mieszkamy przy lesie i dom tez jest caly otoczony zagajnikami, wiosna byla wilgotna – zatem moze nie jest to wszechobecne zjawisko. Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2013-08-01 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Konto usuniête
|
tez slyszalam, ze sa komary a w poprzednim roku nie widzialam ani jednego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie spodziewalam sie, ze moja psychika moze przechodzic takie zalamanie, znowu boli mnie glowa, mieszkanie to nie wygladalo tak chyba od czasu wprowadzenia sie...nic nie robie
![]() evelinarav napewno spodoba Wam sie w Budapeszcie, a hotel macie gdzies na peryferiach czy w centrum? jest tam parking w cenie, bo rozumiem ze autem bedziecie? no my jak gdzies wyjezdzamy to niestety wszystkie kwiatki padaja, nie mam ich duzo raczej ziolka typu bazylia tymianek itd. kolezanka podpowiedziala mi, ze zostawia w kazdej doniczce butelke z woda, robi w niej dziurke i tak skapuje, no ale chyba na 10 dni w takim upale i sloncu to ona nie wystraczy...bonsai niestety nie lubi zmian wiec nawet jak go komus podrzucisz to chyba padnie? bambi dobrze, ze poszlas poprawic no ci mancherebbe ze jeszcze mialabys doplacac ![]() ![]()
#3660 |
Konto usuniête
|
Princi ten hotel (a raczej apartament) jest bardziej w centrum niedaleko CH westend city, nie wiem czy go znasz. za parking 6euro/dzien. w Budapeszcie nic nie jest w cenie. za wszystko trzeba doplacac. nawet sniadania nie daja. musialam sie natrudzic, zeby znalesc taki, gdzie psa zaakceptuja za darmo. jakas dziwna mentalnosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.