|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Sarah, gratulacje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3632 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() mam nadzieję ze pomoże. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Teraz dopiero widzę że Sarah mi wysłała kiedyś zapr na fb. No i rzeczywiście urodziła ![]() Gratulacje dla niej.Tylko szkoda że do nas nie napisała
#3633 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
to nam się Dzieciaczki mnożą
![]() ![]() Debrah słyszałam, że w Żeromie bardzo dobra opieka przy cc, gorzej przy sn. Ale co poród to inna opinia, niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zadomowienie
|
Hejka w koncu pisze, bo jakos mnie moge sie za to zabrac ostatmio, ale caly czas was czytam
![]() Laski gratuluje wam urodzonych pociech, wszystkie dzieci sa przecudne ... strasznie wam zazdroszcze, ze macie to juz za soba .... Ja na 20 dzis na usg, nie wiem jak to z tym terminem jest, na 1 stronie mam wpisany 27 stycznia, w karcie ciazy na 21, a w usg polowkowym na 17 stycznia, wiec to juz zaraz bedzie .... Mam nadzieje, ze dzis sie wyjasni wszystko i bede juz wiedziala, czy mam CC, czy rodzic bede sama .... Moja gin wyjezdza 18 stycznia, wiuec do tego czasu chcialabym miec juz to za soba .... Wstawiam fote brzucha, nie wiem dlaczego mi sie wydaje, ze jakis maly jest, albo tak wychodzi ... Przeciez przytylam ponad 18 kilo juz ![]() Jutro musze w koncu ta torbe do szpitala spakowac, zostalo mi jeszcze do kupienia, koszula do karmienia i stanik, ale ten chyba kupie jak urodze, bo nie wiem jak z rozmiarem .... Jestem na siebie wsciekla, bo zgubilam gdzies badania, zawsze bylam niepoukladana i teraz mam, grupe krwi juz zrobilam, ale zostaje mi jeszcze HIV, bo chyba to ze mam w karcie ciazy wbite, to ie wystarczy, do szpitala chyba jest badanie potrzebne na karteczce oddzielnie .... Kacik dla malucha juz jest, lozeczko skrecone, komoda tez ... nie chcialam baldachimu ale jak widzialam wasze kaciki, to jednak chyba go kupie i taka falbanke pod materacyk, bo mi sie strasznie nie podoba taka przerwa, miedzy szuflada a materacem, a ona ja ladnie zamaskuje .... Dziewczyny chcialam spytac o rozek. Ja mam taki z zesatwu, ale on jest bardzo sztywny z takiej jakby gabki, pisalyscie, ze do szpitala warto swoj wziac, ale skoro tam tak cieplo jest, czy myslicie o tym z zestwu poscieli, czy kupic jakis cienki taki ?? Wozek juz tez mamy, tesciowie kupili Xlandera Move, jest piekny, szaro-rozowy, TZ skreci, ale chyba jak juz mala bedzie, to sie pochwalimy, narazie tylko go wietrze ![]() Wkleje wam zdjecie lozeczka i komody, sorki za balagan, ale kacik jeszcze nie ograniety, pol rzeczy w kartonach, no i sprzatanie to dla mnie teraz mega wyczyn jest ![]()
#3636 |
Zakorzenienie
|
Aska brzusio fajnutki
![]() ![]() A komode i lozeczko mamy takie same ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i ogromne gratulacje dla Sary! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łóżeczko takie same mam ![]() I te kartony z ikei też ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-01-02 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zadomowienie
|
Badziu ja nie wiem jak to mozliwe, ale gabarytowo to nie mam porownaniu z twoim, ostatnio jak sie mierzylam to mialam 114 cm
![]() ![]() ![]() Moze dlatego ze ja mam 180 cm, ale kazdy mi mowi ze nie mam takiego duzego brzucha .... Poprostu wielka baba sie ze mnie zrobila ... waze juz 91 kg ![]() Jak wroce z USG to zmierze i moze zrobie bez koszulki, bo czarny moze wyszczupla ![]()
#3640 |
Zakorzenienie
|
aska27adopcje ale malutki brzusio
![]() ![]() ja przy Was to wpadam w kompleksy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Zakorzenienie
|
Charlizz, nie wiem czy pytalam bo strasznie zakrecona jestem ostatnio
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Aska to wzrost mamy ten sam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Zadomowienie
|
Badziu wiem, czytalam i widzialam, stad wlasnie mi sie to w glowie nie miesci dlaczego on sie taki maly wydaje, przeciez w obwodzie to prawie 20 cm wiecej mam niz TY
![]()
#3643 |
Zakorzenienie
|
Aska, bo te brzuchy to dziwne sa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie - dziewczyny, które już mają maluszki przy sobie : bo piszecie o sikaniu i innych atrakcjach, które zapewniają Wam maluszki. Jesteście w stanie oszacować ile Wam w tym początkowym okresie noworodkowym schodzi pieluszek na dzień? Zawsze to byłaby dla nas podpowiedź czy dokupić te new borny jeszcze.. Aśka : Witaj! Fajny kącik, jak już wreszcie zrobię swój to też pokażę. Mamy to samo łóżeczko ![]() Ładny brzuszek, malutki się wydaje. Bokeh: za ciemno już dziś na zdjęcie, za długą drzemkę sobie ucięłam. Jutro zrobię. Chociaż nie bardzo umiem tak "z ręki" ale będzie z komórki, zobaczymy czy będzie cuś widać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po wizycie, nic nie skrócone wszystko zamknięte, mała waży 2800 ![]() tylko dalej sie martwie bo brzuch wychodzi 34tc główka 38tc a ja niby w 36tc wg OM... więc nie wiem ![]() No i nie mam paciora ![]() ![]() Następną wizytę (jeśli nic sie nie bedze działo) mam 21.01 ![]() Znów też w moczu wyszedł mi cukier wysoki ![]() ![]() Gratulacje dla SARAH ! A ile macie pieluszek new born? bo ja z pampersa 2x 78 sztuk i z huggiesa 2x 27 szt (ten zestaw startowy) i nie wie czy tyle czy więcej?>
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-01-02 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zostałam sama, mąz pojechał do pracy a ja w strachu bo mnie coraz czesciej łapią skurcze ale na razie regularnosci zadnej nie widzę ![]() mam pytanie, może któras zorientowana jest: do szpitala trzeba zglosic sie z ostatnimi wynikami badan moczu i krwi- jak byłam tydzien temu na wizycie to mi je połozna wpięła w karte ciąży bedąca w osrodku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zakorzenienie
|
ja mam jedne pampersy new borny i jedne huggiesy new borny.. Dzisiaj kupiłam w biedronie Dady dwójki. Bo co jak new borny małe by były? A nie zginą,a NB zawsze można dokupić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o cukier w moczu to powiem Ci tak: nam ( z nietolerancją glukozy/cukrzycą ciążową) też mówili o tym cukru w moczu, ale.. powiedzieli też, że w sumie nie powinien w nim być, ale jak już wyjdzie, no to się z nim i tak raczej nic nie da zrobić i to mogą być po prostu uroki ciąży. Czyli dość dziwnie - sprawdzać czy nie ma , a jak jest to i tak trzeba olać, bo nic z tym nie zrobisz ![]() ad new bornów : mam jedne z pampersa (chyba 43 szt tam są?) i jedne z BD. Czyli dwie paczki tylko. No i nie wiem? dokupywać? Z drugiej jednak strony - obecnie kupić pieluszki to żaden problem jest, to chyba sensu nie ma zapasów robić. Teraz otworzyli mi Biedrę 5 minut od domu, to jeszcze mam dojście do pieluszek Dada, ale jakoś na razie mnie nie skusiły:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3651 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przejmuj się, jeśli zdiagnozują u Ciebie cholestazę to dadzą Ci leki i pewnie wcześniej rozwiążą ciąże przez cc (chyba, że zależało Ci na porodzie sn). Ja za paciora zapłaciłam dziś 27 zł (myślałam, że skasują więcej). Poza tym widzę, że niektórzy lekarze oszczędzają NFZ, bo mogłam dostać skierowanie na to. Tak samo badania na kolejną wizytę muszę zrobić badania na własny koszt, więc nie wiem o co chodzi ??? Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2013-01-02 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]()
![]() |
#3653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaaa zapomnialam pochwalic sie postanowieniem noworocznym mojego męża- rzuuca palenie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Ja przytyłam ok 22 kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Raczkowanie
|
Nawijko, ale szybko działasz
![]() Wczoraj ostatecznie zdecydowałam się na Marysię, a mąż później do mnie mówi, że może jednak Weronika ![]() ![]() Szaja czy słyszałaś o tym prawie pacjentki do zadecydowania jak chce rodzić (sn czy cc) jeśli pierwszy poród miała przez cc ? Piszę tak piąte przez dziesiąte - to co mi lekarz dziś powiedział. Także jakbyś chciała to możesz sobie fundnąć cc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
Ja używam podkłady z babydream i sobie chwalę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Raczkowanie
|
Przyłączam się do gratulacji dla Sarah
![]() Ja nie mam FB, ale jeśli mamusie wklejają tam zdjęcia dzieciątek, to mogłyby poinformować też wizażowe ciocie. No nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.