Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 17:32   #3631
insolito
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

Sarah, gratulacje

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Napisalam do Illusion - odpisala mi wlasnie: Czuje sie naprawde bardzo dobrze. Pewnie gorzej bedzie jak znieczulenie odejdzie. Igorek grzeczniutki i juz jadl pieknie z piersi. Teraz spi, a ja nie moge sie na niego napatrzec. Jestem zakochana w nim Niesamowite uczucie!
Ale jej fajnie, że może już małego przytulić

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Cześć laski.
Miałam dziś wizytę, zaczęło się fajnie, bo od ostatniej na wadze już nie przybrałam, więc nadal mam tylko +8kg
tylko potem się okazało, że mam podejrzenie cholestazy jednak Niby swędzenie rąk i stóp już mi tak bardzo nie dokucza nocami, ale mam bilirubine w moczu no i przypał! Jutro muszę robić badania i zasuwać z wynikami do gin. Echhh jak całą ciążę nic, tak teraz a to schoko-bonsy dowcipnie , a to jakaś cholestaza
Chcę już rodzić, naprawdę, w sobotę zaczynam 38 tc, więc chyba mogę, nie?

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

No i gratulacje dla Illusion

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:40   #3632
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja brałam już 2 razy , bez obaw ...
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
dobrze ze wsio ok

ja brałam dwa razy gynazol- polecam ;p
Dzięki
mam nadzieję ze pomoże.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Teraz dopiero widzę że Sarah mi wysłała kiedyś zapr na fb. No i rzeczywiście urodziła
Gratulacje dla niej.Tylko szkoda że do nas nie napisała
Stary 2013-01-02, 17:43   #3633
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Gratulacje do illusion i jej synka! Brawo!
Basiu-u mnie z krwawieniem bylo identyko jak u ciebie. 2 dni w szpitalu lecialo duzo ale to tez nie byla to jakas powodz potem coraz mniej i mniej... Teraz moglabym juz spokojnie przejsc na wkladki ale z tym moim kroczem wole jeszcze zwykle bella nosic.
A propo krocza-jutro mam wizyte na szpitalu ale na moje oko to szwy znow mi puscily
Pstryczku, biedna ta twoja bozenka

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A mnie mała wczoraj też załatwiła. Zasikała mi przewijak, więc przeniosłam ją na łóżko żeby zmienić pieluchę i podkład na przewijaku a ona w między czasie zasikała mi pościel na łóżku
dlatego wlasnie kupiłam paczke podkladów na łozko, wlasnie z myślą o takich sytuacjach... jak sie sprawdza to bede sobie dokupowac według potrzeby
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:49   #3634
nancykenator
Zakorzenienie

to nam się Dzieciaczki mnożą ale fajnie

Debrah
słyszałam, że w Żeromie bardzo dobra opieka przy cc, gorzej przy sn.
Ale co poród to inna opinia, niestety.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:56   #3635
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejka w koncu pisze, bo jakos mnie moge sie za to zabrac ostatmio, ale caly czas was czytam ....

Laski gratuluje wam urodzonych pociech, wszystkie dzieci sa przecudne ... strasznie wam zazdroszcze, ze macie to juz za soba ....

Ja na 20 dzis na usg, nie wiem jak to z tym terminem jest, na 1 stronie mam wpisany 27 stycznia, w karcie ciazy na 21, a w usg polowkowym na 17 stycznia, wiec to juz zaraz bedzie .... Mam nadzieje, ze dzis sie wyjasni wszystko i bede juz wiedziala, czy mam CC, czy rodzic bede sama .... Moja gin wyjezdza 18 stycznia, wiuec do tego czasu chcialabym miec juz to za soba ....

Wstawiam fote brzucha, nie wiem dlaczego mi sie wydaje, ze jakis maly jest, albo tak wychodzi ... Przeciez przytylam ponad 18 kilo juz

Jutro musze w koncu ta torbe do szpitala spakowac, zostalo mi jeszcze do kupienia, koszula do karmienia i stanik, ale ten chyba kupie jak urodze, bo nie wiem jak z rozmiarem ....

Jestem na siebie wsciekla, bo zgubilam gdzies badania, zawsze bylam niepoukladana i teraz mam, grupe krwi juz zrobilam, ale zostaje mi jeszcze HIV, bo chyba to ze mam w karcie ciazy wbite, to ie wystarczy, do szpitala chyba jest badanie potrzebne na karteczce oddzielnie ....

Kacik dla malucha juz jest, lozeczko skrecone, komoda tez ... nie chcialam baldachimu ale jak widzialam wasze kaciki, to jednak chyba go kupie i taka falbanke pod materacyk, bo mi sie strasznie nie podoba taka przerwa, miedzy szuflada a materacem, a ona ja ladnie zamaskuje ....

Dziewczyny chcialam spytac o rozek. Ja mam taki z zesatwu, ale on jest bardzo sztywny z takiej jakby gabki, pisalyscie, ze do szpitala warto swoj wziac, ale skoro tam tak cieplo jest, czy myslicie o tym z zestwu poscieli, czy kupic jakis cienki taki ??

Wozek juz tez mamy, tesciowie kupili Xlandera Move, jest piekny, szaro-rozowy, TZ skreci, ale chyba jak juz mala bedzie, to sie pochwalimy, narazie tylko go wietrze

Wkleje wam zdjecie lozeczka i komody, sorki za balagan, ale kacik jeszcze nie ograniety, pol rzeczy w kartonach, no i sprzatanie to dla mnie teraz mega wyczyn jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 386660_484756778241735_41455170_n.jpg (40,0 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 398749_482889841761762_1798857114_n.jpg (68,3 KB, 70 załadowań)
Stary 2013-01-02, 18:04   #3636
badziabadzia
Zakorzenienie

Aska brzusio fajnutki . Gabarytowo podobny chyba do mojego jaki obwod?
A komode i lozeczko mamy takie same . Tzn. Lozeczko troche inne bo bez szuflady
Stary 2013-01-02, 18:05   #3637
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
A panieneczki powiedźcie mi jeszcze jak ze zwolnieniem teraz,bo np. jak faktycznie do soboty nie urodzę? Zwolnienie mam właśnie do 05.01, to ma mi nowe wypisać wtedy, czy to już z macierzyńskim coś się kombinuje?
Niech Ci przepisze dalej L4. Nie ma sensu tracić macierzyńskiego, nawet jeśli to by miało być tylko kilka dni, bo zwolnienie pełnopłatne normalnie Ci się należy. Tylko słyszałam, że lekarze lubią "kombinować" i każą załatwiać macierzyński, dlatego się nie daj, postaw na swoim i bierz L4 O ile dobrze pamiętam to ciążowe zwolnienie można mieć przez 270 dni nawet.

No i ogromne gratulacje dla Sary!
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:08   #3638
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Wkleje wam zdjecie lozeczka i komody, sorki za balagan, ale kacik jeszcze nie ograniety, pol rzeczy w kartonach, no i sprzatanie to dla mnie teraz mega wyczyn jest
O kurcze brzucholek rzeczywiście bardzo mały się wydaje.

Łóżeczko takie same mam
I te kartony z ikei też HAHA

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-01-02 o 18:11
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:11   #3639
aska27adopcje
Zadomowienie

Badziu ja nie wiem jak to mozliwe, ale gabarytowo to nie mam porownaniu z twoim, ostatnio jak sie mierzylam to mialam 114 cm
Moze dlatego ze ja mam 180 cm, ale kazdy mi mowi ze nie mam takiego duzego brzucha .... Poprostu wielka baba sie ze mnie zrobila ... waze juz 91 kg
Jak wroce z USG to zmierze i moze zrobie bez koszulki, bo czarny moze wyszczupla
Stary 2013-01-02, 18:11   #3640
nancykenator
Zakorzenienie

aska27adopcje ale malutki brzusio i jaki zgrabny
ja przy Was to wpadam w kompleksy...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:13   #3641
badziabadzia
Zakorzenienie

Charlizz, nie wiem czy pytalam bo strasznie zakrecona jestem ostatnio . Gdzie bedziesz rodzic?

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Aska to wzrost mamy ten sam . Ja wczoraj wrzucalam brzuchol ale obwod mam jednak troche mniejszy, 96

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 18:16   #3642
aska27adopcje
Zadomowienie

Badziu wiem, czytalam i widzialam, stad wlasnie mi sie to w glowie nie miesci dlaczego on sie taki maly wydaje, przeciez w obwodzie to prawie 20 cm wiecej mam niz TY
Stary 2013-01-02, 18:20   #3643
badziabadzia
Zakorzenienie

Aska, bo te brzuchy to dziwne sa
Stary 2013-01-02, 18:20   #3644
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
.

Wstawiam fote brzucha, nie wiem dlaczego mi sie wydaje, ze jakis maly jest, albo tak wychodzi ... Przeciez przytylam ponad 18 kilo juz
Brzunio śliczny , a te 18 kilo to nie wiem gdzie masz
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:21   #3645
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to nam się Dzieciaczki mnożą ale fajnie

Debrah
słyszałam, że w Żeromie bardzo dobra opieka przy cc, gorzej przy sn.
Ale co poród to inna opinia, niestety.
No właśnie, dlatego tak trudno się zdecydować, nie ma szpitala idealnego, a co mama to opinia.

A właśnie - dziewczyny, które już mają maluszki przy sobie : bo piszecie o sikaniu i innych atrakcjach, które zapewniają Wam maluszki. Jesteście w stanie oszacować ile Wam w tym początkowym okresie noworodkowym schodzi pieluszek na dzień?
Zawsze to byłaby dla nas podpowiedź czy dokupić te new borny jeszcze..

Aśka : Witaj! Fajny kącik, jak już wreszcie zrobię swój to też pokażę. Mamy to samo łóżeczko
Ładny brzuszek, malutki się wydaje.

Bokeh: za ciemno już dziś na zdjęcie, za długą drzemkę sobie ucięłam. Jutro zrobię. Chociaż nie bardzo umiem tak "z ręki" ale będzie z komórki, zobaczymy czy będzie cuś widać.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:22   #3646
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dzięki
mam nadzieję ze pomoże.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Teraz dopiero widzę że Sarah mi wysłała kiedyś zapr na fb. No i rzeczywiście urodziła
Gratulacje dla niej.Tylko szkoda że do nas nie napisała
o mi też wysłała i nie widziałam....

Ja po wizycie, nic nie skrócone wszystko zamknięte, mała waży 2800
tylko dalej sie martwie bo brzuch wychodzi 34tc główka 38tc a ja niby w 36tc wg OM... więc nie wiem pytałam ginki powiedziała żeby się niczm nie przejmować no ale wiecie....

No i nie mam paciora ale na infekcje przepisała mi jakieś globulki jeszcze nie wykupiłam... jakieś z jodem

Następną wizytę (jeśli nic sie nie bedze działo) mam 21.01

Znów też w moczu wyszedł mi cukier wysoki ja już nie wiem !może pójde do innego lab. bo w szpitalu jak byłam wyszło 300mg a dziś zaś 1000....zresztą i tak wszyscy mają to w du.pie

Gratulacje dla SARAH !

A ile macie pieluszek new born? bo ja z pampersa 2x 78 sztuk i z huggiesa 2x 27 szt (ten zestaw startowy) i nie wie czy tyle czy więcej?>

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-01-02 o 18:23
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:23   #3647
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Poza tym następną wizyte mi wyznaczyła na 23 stycznia i jeszcze mocz i krew muszę zrobić. Ona chyba myśli że do 22 stycznia nie urodzę
Poza tym mam grzybice znowu i przepisała mi krem dopochwowy GYNAZOL. Brała któraś???
ja miałam ostatnio taką wielką pojedynczą dopochwową globulkę, wlasnie gynazol, bo miałam podejrzenie grzybicy a nie było już pani pobierającej wymazy i od reki robiącej wynik. Jakbym do jutra nie urodziła to mam sie zglosic na wymaz kontrolny i do gienia. Ciekawe

Zostałam sama, mąz pojechał do pracy a ja w strachu bo mnie coraz czesciej łapią skurcze ale na razie regularnosci zadnej nie widzę

mam pytanie, może któras zorientowana jest:
do szpitala trzeba zglosic sie z ostatnimi wynikami badan moczu i krwi- jak byłam tydzien temu na wizycie to mi je połozna wpięła w karte ciąży bedąca w osrodku i co teraz? mam zrobic jeszcze jedne? czy wystarczą te wpisy co są w karcie ciąży którą mam w domu? bo oryginał o grupie krwi i hivie mam w domu
Stary 2013-01-02, 18:30   #3648
hope01
Zakorzenienie

ja mam jedne pampersy new borny i jedne huggiesy new borny.. Dzisiaj kupiłam w biedronie Dady dwójki. Bo co jak new borny małe by były? A nie zginą,a NB zawsze można dokupić

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:35   #3649
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
o mi też wysłała i nie widziałam....

Ja po wizycie, nic nie skrócone wszystko zamknięte, mała waży 2800
tylko dalej sie martwie bo brzuch wychodzi 34tc główka 38tc a ja niby w 36tc wg OM... więc nie wiem pytałam ginki powiedziała żeby się niczm nie przejmować no ale wiecie....

No i nie mam paciora ale na infekcje przepisała mi jakieś globulki jeszcze nie wykupiłam... jakieś z jodem

Następną wizytę (jeśli nic sie nie bedze działo) mam 21.01

Znów też w moczu wyszedł mi cukier wysoki ja już nie wiem !może pójde do innego lab. bo w szpitalu jak byłam wyszło 300mg a dziś zaś 1000....zresztą i tak wszyscy mają to w du.pie

Gratulacje dla SARAH !

A ile macie pieluszek new born? bo ja z pampersa 2x 78 sztuk i z huggiesa 2x 27 szt (ten zestaw startowy) i nie wie czy tyle czy więcej?>
Co do wymiarów Małej to rozumiem zmartwienie - bo mam podobnie z tą główką. Tylko u mnie główka wychodziła mniejsza niż wynika z OM, a reszta ciałka idealnie z OM. Ostatnio się wreszcie udało główkę zmierzyć tak, że dobrze wyszła, zgodnie z miesiączką, ale to tylko pokazuje - jak trudno teraz mierzy się dzidzię i jakie te pomiary są niemiarodajne. Na pewno będzie wszystko z Hanusią dobrze!

Jeśli chodzi o cukier w moczu to powiem Ci tak: nam ( z nietolerancją glukozy/cukrzycą ciążową) też mówili o tym cukru w moczu, ale.. powiedzieli też, że w sumie nie powinien w nim być, ale jak już wyjdzie, no to się z nim i tak raczej nic nie da zrobić i to mogą być po prostu uroki ciąży. Czyli dość dziwnie - sprawdzać czy nie ma , a jak jest to i tak trzeba olać, bo nic z tym nie zrobisz Mnie też to dziwi.

ad new bornów : mam jedne z pampersa (chyba 43 szt tam są?) i jedne z BD. Czyli dwie paczki tylko. No i nie wiem? dokupywać? Z drugiej jednak strony - obecnie kupić pieluszki to żaden problem jest, to chyba sensu nie ma zapasów robić.

Teraz otworzyli mi Biedrę 5 minut od domu, to jeszcze mam dojście do pieluszek Dada, ale jakoś na razie mnie nie skusiły:P
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 18:36   #3650
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam jedne pampersy new borny i jedne huggiesy new borny.. Dzisiaj kupiłam w biedronie Dady dwójki. Bo co jak new borny małe by były? A nie zginą,a NB zawsze można dokupić
no ja mam dwie te 78 sztuk bo tata mój pochytał gdzieś że za dwie takie zapłacił 30 zł ! i to jeszcze te premium care.... dbra o wnusie
Stary 2013-01-02, 18:36   #3651
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
tylko potem się okazało, że mam podejrzenie cholestazy jednak Niby swędzenie rąk i stóp już mi tak bardzo nie dokucza nocami, ale mam bilirubine w moczu no i przypał! Jutro muszę robić badania i zasuwać z wynikami do gin. Echhh jak całą ciążę nic, tak teraz a to schoko-bonsy dowcipnie , a to jakaś cholestaza
Ja też mam podejrzenie cholestazy, biorę leki, na następną wizytę mam zrobić wyniki: alat, aspat i fosfotaza zasadowa. W moczu raz wyszła mi bilirubina, było to w połowie ciąży i lekarz na to nic nie powiedział, nastę;pne wyniki moczu były dobre.
Nie przejmuj się, jeśli zdiagnozują u Ciebie cholestazę to dadzą Ci leki i pewnie wcześniej rozwiążą ciąże przez cc (chyba, że zależało Ci na porodzie sn).

Ja za paciora zapłaciłam dziś 27 zł (myślałam, że skasują więcej). Poza tym widzę, że niektórzy lekarze oszczędzają NFZ, bo mogłam dostać skierowanie na to. Tak samo badania na kolejną wizytę muszę zrobić badania na własny koszt, więc nie wiem o co chodzi ???

Edytowane przez suzi31
Czas edycji: 2013-01-02 o 18:39
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:39   #3652
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Co do wymiarów Małej to rozumiem zmartwienie - bo mam podobnie z tą główką. Tylko u mnie główka wychodziła mniejsza niż wynika z OM, a reszta ciałka idealnie z OM. Ostatnio się wreszcie udało główkę zmierzyć tak, że dobrze wyszła, zgodnie z miesiączką, ale to tylko pokazuje - jak trudno teraz mierzy się dzidzię i jakie te pomiary są niemiarodajne. Na pewno będzie wszystko z Hanusią dobrze!

Jeśli chodzi o cukier w moczu to powiem Ci tak: nam ( z nietolerancją glukozy/cukrzycą ciążową) też mówili o tym cukru w moczu, ale.. powiedzieli też, że w sumie nie powinien w nim być, ale jak już wyjdzie, no to się z nim i tak raczej nic nie da zrobić i to mogą być po prostu uroki ciąży. Czyli dość dziwnie - sprawdzać czy nie ma , a jak jest to i tak trzeba olać, bo nic z tym nie zrobisz Mnie też to dziwi.

ad new bornów : mam jedne z pampersa (chyba 43 szt tam są?) i jedne z BD. Czyli dwie paczki tylko. No i nie wiem? dokupywać? Z drugiej jednak strony - obecnie kupić pieluszki to żaden problem jest, to chyba sensu nie ma zapasów robić.

Teraz otworzyli mi Biedrę 5 minut od domu, to jeszcze mam dojście do pieluszek Dada, ale jakoś na razie mnie nie skusiły:P

Dzięki wiesz, weszłam w google troche poczytałam o tym ( wiem może głupio ale nie dało by mi to spokoju) no i faktycznie wszystkie dziewczyny pisały że jak tak miały to wszystko w porządku było później..... eh chce już ją mieć po mojej stronie brzucha....
Stary 2013-01-02, 18:39   #3653
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam paczke pampersów i dadów, jak braknie to sa sklepy

aaaaa zapomnialam pochwalic sie postanowieniem noworocznym mojego męża- rzuuca palenie od dwóch dni tylko je i cały czas międli jakies landrynki, orzeszki, słonecznik ale sie nie łamie powiedział, ze to dla naszego synunia
Stary 2013-01-02, 18:44   #3654
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja mam paczke pampersów i dadów, jak braknie to sa sklepy

aaaaa zapomnialam pochwalic sie postanowieniem noworocznym mojego męża- rzuuca palenie od dwóch dni tylko je i cały czas międli jakies landrynki, orzeszki, słonecznik ale sie nie łamie powiedział, ze to dla naszego synunia
mój rzucił palenie po powrocie z Francji w lipcu. Pomagał sobie gumami nicorette, ale wystarczył mu jeden listek. Mówi że czasem go ciągnie, najgorzej za kierownicą i przy piciu. Ale ogólnie stwierdził, że to nie tyle nikotyna ile to, żeby w gębie mieć cygara że tego brakuje

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:50   #3655
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
widziałyście zdjecia na FB? Sarah urodziła ;p albo żem się myle. ;p
Własnie widziałam i zastanawiałam się kto to

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
ja miałam ostatnio taką wielką pojedynczą dopochwową globulkę, wlasnie gynazol, bo miałam podejrzenie grzybicy a nie było już pani pobierającej wymazy i od reki robiącej wynik. Jakbym do jutra nie urodziła to mam sie zglosic na wymaz kontrolny i do gienia. Ciekawe

Zostałam sama, mąz pojechał do pracy a ja w strachu bo mnie coraz czesciej łapią skurcze ale na razie regularnosci zadnej nie widzę

mam pytanie, może któras zorientowana jest:
do szpitala trzeba zglosic sie z ostatnimi wynikami badan moczu i krwi- jak byłam tydzien temu na wizycie to mi je połozna wpięła w karte ciąży bedąca w osrodku i co teraz? mam zrobic jeszcze jedne? czy wystarczą te wpisy co są w karcie ciąży którą mam w domu? bo oryginał o grupie krwi i hivie mam w domu
Mi wystarczyły te wpisane w kartę. Wymagali tylko grupy krwi

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No właśnie, dlatego tak trudno się zdecydować, nie ma szpitala idealnego, a co mama to opinia.

A właśnie - dziewczyny, które już mają maluszki przy sobie : bo piszecie o sikaniu i innych atrakcjach, które zapewniają Wam maluszki. Jesteście w stanie oszacować ile Wam w tym początkowym okresie noworodkowym schodzi pieluszek na dzień?
Zawsze to byłaby dla nas podpowiedź czy dokupić te new borny jeszcze..

Aśka : Witaj! Fajny kącik, jak już wreszcie zrobię swój to też pokażę. Mamy to samo łóżeczko
Ładny brzuszek, malutki się wydaje.

Bokeh: za ciemno już dziś na zdjęcie, za długą drzemkę sobie ucięłam. Jutro zrobię. Chociaż nie bardzo umiem tak "z ręki" ale będzie z komórki, zobaczymy czy będzie cuś widać.
Mi jedna paczka NB 43 szt starcza na ok 4 dni.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Fajnie, że już wiesz kiedy dzidzia będzie na świecie

A ile przytyłaś w ciąży?

Byli u mnie rodzice. Przywieźli mi porcję poprasowanych ciuszków - mam już przygotowane ciuszki do szpitala Tata dostał też kolejną porcję prasowania - kochany jest
Ja przytyłam ok 22 kg
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:51   #3656
suzi31
Raczkowanie

Nawijko, ale szybko działasz
Wczoraj ostatecznie zdecydowałam się na Marysię, a mąż później do mnie mówi, że może jednak Weronika i tak mi robi mętlik w głowie, najwyżej po porodzie zadecydujemy ostatecznie

Szaja czy słyszałaś o tym prawie pacjentki do zadecydowania jak chce rodzić (sn czy cc) jeśli pierwszy poród miała przez cc ? Piszę tak piąte przez dziesiąte - to co mi lekarz dziś powiedział. Także jakbyś chciała to możesz sobie fundnąć cc
Stary 2013-01-02, 18:51   #3657
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Pstryczku, biedna ta twoja bozenka

dlatego wlasnie kupiłam paczke podkladów na łozko, wlasnie z myślą o takich sytuacjach... jak sie sprawdza to bede sobie dokupowac według potrzeby
Ja używam podkłady z babydream i sobie chwalę.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-01-02, 18:52   #3658
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Ja też mam podejrzenie cholestazy, biorę leki, na następną wizytę mam zrobić wyniki: alat, aspat i fosfotaza zasadowa. W moczu raz wyszła mi bilirubina, było to w połowie ciąży i lekarz na to nic nie powiedział, nastę;pne wyniki moczu były dobre.
Nie przejmuj się, jeśli zdiagnozują u Ciebie cholestazę to dadzą Ci leki i pewnie wcześniej rozwiążą ciąże przez cc (chyba, że zależało Ci na porodzie sn).
no ja też mam jutro lecieć robić te badania i jak tylko będą wyniki to pokazać je gin. Póki co kazała dużo pić, przepisała cholestic i sylimarol.. Chwila... Jak to cc?
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:52   #3659
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Właśnie widziałam zdjęcia na fb
Gratulacje wobec tego dla Illusion i Sarah
Dzieciaczki cud słodziaczki
Deli ona mi powiedziała, że jak do 5 nie urodzę, to przyjść do szpitala się pokazać bo ona ma dyżur.
Elllmi była dziś na wizażu o 17:50 mogę do niej nasmarować eska, ale skoro była to chyba nic na razie się nie działo?

A panieneczki powiedźcie mi jeszcze jak ze zwolnieniem teraz,bo np. jak faktycznie do soboty nie urodzę? Zwolnienie mam właśnie do 05.01, to ma mi nowe wypisać wtedy, czy to już z macierzyńskim coś się kombinuje?
Ponoć 2 tyg przed porodem już nie wypisują zwolnień, bo na macierzyński można iść.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-01-02, 18:54   #3660
suzi31
Raczkowanie

Przyłączam się do gratulacji dla Sarah
Ja nie mam FB, ale jeśli mamusie wklejają tam zdjęcia dzieciątek, to mogłyby poinformować też wizażowe ciocie. No nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości