|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
ewi podejrzewam,że za 20f. na godzinę znajdziesz. Ale to i tak dużo - moim zdaniem. Taniej w PL zrobić prawko i tu wymienić. Ale kurdę bawić się w bilety do PL i tam siedzieć - nie widzi mi się
![]() ![]() Ale nie wiem jak ja zmieniać będę biegi ![]()
#3632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bierzesz z poczty druk na prawo jazdy. Wypełniasz, wysylasz z paszportem I postorder za 50£. Za tydzien dostaniesz provisional licence - prawo jazdy . Teorie moj Tz teraz zdawał - mozesz isc kiedy chcesz koszt cos okolo 30£ . Praktyka egzamin ok60£. Jazdy my znalezlismy pierwsze 5 lekcji 65£ kazda kolejna 15£. Ale lekcji wykupywac nie musisz. Mozesz isc z miejsca na egzamin jak czujesz sie na siłach , albo jezdzic z kimkolwiek kto ma pełne prawo jazdy i ubezpieczony samochod na Was dwoje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ksiazki mozesz sobie zamowic na stronie jakiegos osrodka lub na ebayu odkupic. My kupilismy na ebayu uzywany komplet. Ksiazka po polsku I plyta po angielsku. Zwroccie uwage na to zeby na płycie byla czesc "hazard" - bo to podobno sprawia na egzaminie najwieksze trudnosci a nie zawsze w tych materiałach jest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3635 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczęta
![]() goszczę tu chyba po mcu albo i dłużej ![]() Co u Was słychać? Jak mamuśki? Ja zaczynam 7 mc w przyszłym tygodniu ![]() ![]() ![]() doszłam do wniosku, że idę na zwolnienie lekarskie ![]() ![]() ![]() tak poza tym pokoik urządzony ![]() ![]() ![]() ![]() mam kilka pytań: - odnoście wózka - jaki, gdzie kupować, nowy, używany? w Pl polecają mi wózki tej firmy http://www.emmaljunga.com/english/index.php mają bardzo dobre opinie, koleżanki chwalą ale te ceny....chociaż tu są droższe; - czym zabiezpieczacie materacyki w łóżeczkach, kołyskach? w PL tego mnóstwo a tutaj nie mogę znaleźć nic tzn nie wiem jakiej firmy; - pieluchy - kupuję pampersy na amazonie bo najtańsze. kupuję po kilka jambo packów każdego rodzaju. kupiłam 1ki dwa pudła, sensitive 2 opakowania, 2ki też dwa pudła. nie wiem jaka będzie mała ![]() brak doświadczenia no i w rodzinie to ja pierwsza będę mamą więc nawet nie mam kogo spytać. przyjaciółki też raczej karierowiczki albo już odchowane mają dzieci ![]() ![]() dziękuję za odpowiedzi ![]()
#3636 |
Zakorzenienie
|
Ja robilam tutaj prawko, a raczej probowalam bo oblalam egzamin
![]() ![]() Najpierw trzeba wyrobic sobie provisional driver's licence, bo bez tego nie mozna sie uczyc jezdzic. Placilam jakies 50funtow 2 lata temu. Teorie trzeba zdac zanim sie zapisze na egzamin praktyczny. Na teoretycznym sa dwie czesci. Test i symulator jazdy - trzeba klikac jak zbliza sie ewentualne zagrozenie (to wlasnie ten harazd). Poszlam na teorie nie swiadoma zupelnie, ze ta czesc w ogole isnieje, ale udalo mi sie zdac jakims cudem ![]() co do praktyki to nie ma obowiazku robienia profesjonalnych lekcji. Moze nas uczyc ktos z rodziny/znajomy, kto ma przynajmniej 21lat i prawko od min.3 lat. Jedyny problem (poza aspektem merytorycznym - nie kazdy kierowca nauczy dobrze jezdzic) jest taki, ze auto musi byc ubezpieczone na osobe uczaca sie wiec jest to dodatkowy koszt. Ale mniejszy niz prywatne lekcje... Ja placilam 200funtow za 10 godzin. Pojedynczo kosztowaly 25f. A bylo to w malenkiej miejscowosci na polnocy Szkocji. Zrobilam 20h, egzamin oblalam i do kolejnego.juz ni podeszlam bo wracalam.do PL. W Warszawie zrobilam.kolejny kurs i oblalam kolejne 2 egzaminy i sie poddalam. Jestem ulomna jezli chodzi o prowadzenie samochodu. Ale Wam zycze powodzenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zakorzenienie
|
mam kilka pytań:
- odnoście wózka - jaki, gdzie kupować, nowy, używany? w Pl polecają mi wózki tej firmy http://www.emmaljunga.com/english/index.php mają bardzo dobre opinie, koleżanki chwalą ale te ceny....chociaż tu są droższe; ja kupilam w mothercare, model: movix nowa wersja w sensie teściowie kupili ![]() - czym zabiezpieczacie materacyki w łóżeczkach, kołyskach? w PL tego mnóstwo a tutaj nie mogę znaleźć nic tzn nie wiem jakiej firmy; w wielu sklepach dla dzieci mozna kupic takie pokrowce na materacyki, ja uzuwam takiego wlasnie pod przescieradlo. a firma nie ma znaczenia. - pieluchy - kupuję pampersy na amazonie bo najtańsze. kupuję po kilka jambo packów każdego rodzaju. kupiłam 1ki dwa pudła, sensitive 2 opakowania, 2ki też dwa pudła. nie wiem jaka będzie mała ![]() ja bym na twoim miejscu inwestowala w 2 i wyzej. mysmy jedynki chyba z 2 tygodnie tylko uzywali, pozniej mi sie wydawalo ze ograniczaja ruchy nozkami. moja ma 3 miesiace i juz ma 3 jestesmy. ale masz racje, zobaczysz jak duze sie dziecko urodzi. a co do rodzaju to odradzam ASDowskie- dziadowskie, tesco jeszcze gorsze ![]() za to boots ma dosyc dobre pieluchy. ale my i tak w wieksozsci na pampersach, teraz na "baby dry"i sobie chwale |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
Wiem z doświadczenia,że 1ki nie bardzo się przydają
![]() ![]()
#3639 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam wózek mutsy 4rider
![]() Fajny tylko ciężki 19kg A teraz mam nawington kolor tenerife ![]() Bardzo fajny i lekki bo 7kg
#3640 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Kupić możesz na ebayu czy na gumtree czy na carboot sale. Pieuchy wg uznania. Dla mnie pampersy były ok. (jak używałam jednorazówek) Po co zabezpieczać materac w łóżeczku?
![]() |
#3641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ze u Was wszystko w porzadku. Co do wozka ja nie pomoge, ja zobaczylam swòj wozek w pierwszych tygodniach ciazy, I juz wiecej nie ogladalam. Wiedzialam ze musi byc ten ! Jesli chodzi o protector na materac to ja kupiłam dwa na kiddcare .co.uk. Ale były dosc drogie. Pozniej trafiłam na baby event w Aldi I tam za 5.90£ kupilam super jakosci ochraniacze. Pieluchy- nie kupuj jedynek za duzo! Ja miałam 100szt I 35szt juz musiałam odłozyc. Moja mała urodzila sie 4.15kg I po chyba 10 dniach musialysmy przejsc na 2 bo tamte strasznie sie wpijały . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3642 |
Raczkowanie
|
dziękuję za odpowiedzi
![]() z pieluchami juz za późno ![]() ![]() ![]() Kupuję tylko pampersy. kupiłam 2 jumbo packi 2jek i 3jek baby dry. z czasem zobaczymy, które będą dobre rozmiarowo ![]() ![]() ![]() Ciuszki też kupuję na 0-3 i 3-6 mce. Nie kupuję za dużo bo też mam dostać jeszcze coś od kogoś. Powiem Wam, że sprawia nam to niesamowitę frajdę jak kupujemy coś małej. mój tż jest bardzo w to zaangażowany. Jak idzie na zakupy to zawsze z czymś wraca ![]() wózki dopiero oglądamy. wpadł nam fajny w oko 3 w 1 w mothercare. nawet nie był drogi chyba coś ok 200f kosztował. na razie wyprawka a potem wózek. bedziemy szperać w necie ![]()
#3643 |
Zakorzenienie
|
Te pieluchy z biedronki są faktycznie dobre bo pampers je produkuje jak jestem w pl to je kupuje
![]()
#3644 |
Rozeznanie
|
Czesc
Nie odzywalam się bo rodzice u mnie byli to i czasu nie było, ale czytam ciagle i od jutra wroce na stale Co do pieluch, ja do tej pory uzywalam pampersa , ale od dwoch tygodni kupuje tescowe takie pull up wkladane jak majteczki, bo odkad damian zaczal raczkowac przewiniecie jego graniczy z cudem, prawie w locie to robie I w sumie na razie zdaja egzamin nie narzekam |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zadomowienie
|
Hej,
Przyszlam sie pochwalic pierwszym zabkiem ![]() ![]() Wczoraj bylismy w Londynie w Natural History Museum . NIkos zachwycony zwierzetami ![]() ![]() ![]() Jeszcze jedna dobra wiadomosc- Rodzice Tz juz sobie polecieli do domku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu- jak u ciebie?? Dalej 2 w1?
#3646 |
Zadomowienie
|
Ewi za zabka
![]() ![]() ![]() Taaaa ja dalej 2 w 1 ![]()
#3647 |
Rozeznanie
|
Gratuluje zabka, u nas tez najpierw dwie dolne jedynki wyszly, od tamtej pory cisza. Czekamy na gorne teraz.
Ale leje , brzydka pogoda. |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bylam pewna , ze najpierw nam 3 wyjda, bo wlasnie tam ma opuchniete dziaselka I tam wszystko gryzie ![]() Cytat:
![]() Do czwartku juz niedaleko ![]() Jak dlugo mama z toba zostaje? U nas zapowiadali burze I wichury a swieci piekne sloneczko ![]()
![]() |
#3649 |
Zadomowienie
|
Ewi mama juz w niedziele wraca :P
![]() |
#3650 |
Rozeznanie
|
Witam
My dzisiaj świętujemy 2 tygodnie Adasia ![]() Ale ten czas leci. TŻ musiał już wrócić do pracy. I tak się cieszę, że miał te 2 tygodnie wolne, bo nie wiem co bym zrobiła z Jagodą jak przez, w sumie, tydzień byłam w szpitalu. Za to w sobotę przylatuje moja mama na 10 dni ![]() Ciekawe tylko jak to wytrzymamy ![]() Ewi83 gratuluję ząbka ![]() Adasiowi 3 dni temu odpadła pępowina, ale coś mu to nie ładnie podchodzi krwią. Osuszam, oczyszczam i staram się uważać żeby nie urazić. Położna mówi, że to normalne i samo się zagoi. Przy okazji wizyty u położnej zważyliśmy Młodego- przytył 200g do masy urodzeniowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Zakorzenienie
|
A u nas dzis trzy tugodnie
![]() Miałysmy sie pojechac zwazyc , ale przeciez du.pe moze urwac .. W nocy byla taka wichura ze mnie na nogi postawiła predzej niz dziecko. Myslalam ze mi okna do srodka wcisnie. Domy porozwalane, drzewa na kazdym kroku, autobusy poprzygniatane.. Mam pytanie dotyczace małego brzuszka. Karmimy sie tylko piersià. Kupka jedna dziennie I to z takim wysiłkiem zrobiona ze serce sie kraje. Tak Od tygodnia , ale dzis pierwszy raz wydaje mi sie ze juz z tego powodu płakała. Dzis tez pierwszy raz podałam pòł dawki Dentinox I po 10 min poszło .. No I teraz nie wiem czy podawac jej przez jakis czas regularnie, czy tylko jednorazowo kiedy widze ze brzuszek boli ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3652 |
Zakorzenienie
|
Hej,
U nas wichura była w nocy ogromna ale drzewa naokoło stoją. Mam pytanie. Mój brat jest tutaj już 2 miesiace.Ma NIN, pracuje na razie przez agencję. Dziś dostał pismo z NHS-nie jest jeszcze zarejestrowany w przychodni- z podziękowaniem,że jest dawcą narządów. ![]() Skąd oni mają takie informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Zakorzenienie
|
Darianna może pomyłka. Trzeba zadzwonić i zapytać
![]()
![]() |
#3654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie rejestrujesz pierwszy raz w przychodni to dostajesz taki druk do wypelnienia tzn deklatujesz sie lub nie w tej sprawie. Teraz jak dziecko rejestrowałam to tez taki druk dostalam . Ja bym zadzwoniła do NHS zapytac o co biega? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3655 |
Zakorzenienie
|
anilkadro Mojemu Bartusiowi odpadl chba w 5 dobie zycie i tez na poczatku mu sie troche papralo, woda jakas ciekla i strupek sie zrobil, ale przemywalam przegotowana woda i chyba po tygodniu nie bylo sladu
![]() Trele ja podaje co drugie karmienie, ale Malemu dokuczaja dosc czesto kolki. Ale tu duzo poniedzialkowych dziaciaczkow, Bartosz dzis konczy 7 tygodni ![]()
#3656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taką zgodę można wyrazic w formularzu na prawo jazdy. Ale nie wiemy czy takie cos zaznaczał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Rozeznanie
|
Byla dziś u nas health visitor, damian wazy prawie 11 kg. Waga i wzrostem jest na 91 centylu. Po za tym jakas wypompowana jestem damian od piatej rano spal dwa razy po 15 minut czyste szalenstwo co go dziś omotalo, w nocy tez się wiercil, za to teraz padl jak kawka i niech tak zostanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Wtajemniczenie
|
Hmm ja mieszkam godzinę od Londynu i u mnie żadnej wichury nie było. Moja córcia skończyła tydzień, jak ten czas szybko leci a jeszcze niedawno marudzilam że już chcę rodzic. Dziewczyny czy któraś z was po porodzie miała zaparcia? Ja już wymiekam tak mnie bolą jelita że nawet siadanie jest nieprzyjemne i tak już 3 dni. Znacie jakieś sposoby by się ruszyło?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi pomogło herbatka z losci malin. Ta sama ktora piłam w ciazy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3660 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jaki jest u was dentinox, ze go na kolki dajecie? Bo ja mam tu w pl dentinox - taki zel w tubce, ale to jest do smarowania dziasel przy zabkowaniu. Na kolki mialam colinox, jesli chodzi o podobne nazwy
![]() Czy ktoras z was ma dziecko w nursery? Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.