Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 06:52   #3631
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Bidulko a na kiedy macie alergologa?
dobrze, że nie ma już asymetrii
a Ty dbaj trochę o siebie, co? Bo naskarżymy tż i tyle będzie
TŻ wie jak wszystko wygląda... Już nie mogę się doczekać Jego urlopu, a tu jeszcze miesiąc
udało mi się wyprosić na następy tydzień, 25 czerwca.

Cytat:
fewciu a może ciągnię tak długo przez upały? Bardziej się chce pić... jakoś nie wierzę w to, że masz mniej pokarmu...

wczoraj postawiłam na swoim i Mały spał w samym krótkim bodziaku a i tak wydawało mi się za grubo bo duchota w nocy straszna.
Temat najazdu t. ucichł, ale wróci na pewno ale ja już argumenty szykuję sasasasa
Kubuś dzisiaj obudził się o 2:40 a potem o 6:30, za to przy kąpieli to jest taka histeria, że szok. Nie wiem o co chodzi chyba o to, że w sobotę zrobiliśmy mu za ciepłą wodę i teraz ma jakiś uraz do kąpieli, możliwe to by było? Usypiałam go ok 1h co nigdy się zdarza, bo zwykle pociumka 5-10 min i śpi.
Myślę, że to nie pragnienie, bo ja jej też daję przegotowaną wodę, którą chętnie pije jak np. jesteśmy na dworze albo w domu gorąco. A teraz jak jej chcę podać wodę to pluje, a piers jak najbardziej. Przykład z wczoraj, po kąpieli dałam jej pierś - ciągnęła 10 min, potem drugą 10 min, ale płakała więc zrobiłam butelkę i jeszcze zjadła 120ml. Więc ewidentnie była głodna

Teściowa może sobie przemyślała to i owo
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 06:58   #3632
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Obudzil sie z placzem,wzielam na rece a on rozpalony. Wzielam termomert 38,8. Bidulek Mozna z nim wyjsc na dwor,jesli ma ta poszczepienna temperature? Czy lepiej nie?
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 07:01   #3633
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
no to piękna noc za wami Może zakrztusiła się tylko śliną?
Ja, jak trzeba na szybko, to robię mężowi spaghetti albo makaron z twarożkiem i truskawkami
mówisz, że tak na słodko ? mój chce żebym zrobiła knedle z truskawkami, ale ja nie umiem... i nie znam żadnego sprawdzonego przepisu

Cytat:
jakie zamówiłaś? Bo ja czytam czytam i dalej ciemna jestem a też się nad nimi zastanawiam
zamówiłam jakieś chinki z allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=3314448176 , na początek, żeby w ogóle popróbować i sie zapoznać z tym. link do tej dziewczyny co insolito dała, bardzo fajny, aż mnie pozytywnie nastroiła ta laska. i jeśli to się okaze naprawde fajne, jestem w stanie zrezygnować z pampersów.

ta oferta co mika pokazała w klubie, jest bardzo kusząca jak tż mi powie dzisiaj, że mamy jakiś fundusz, żeby kupić. to chyba kupie cały ten pakiet co tam jest...

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 07:21   #3634
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
no to piękna noc za wami Może zakrztusiła się tylko śliną?
Ja, jak trzeba na szybko, to robię mężowi spaghetti albo makaron z twarożkiem i truskawkami

Oj mam Ale kocham ją nad życie! Zastanawiam się tylko co jeszcze nas czeka???

Brawo za wagę!

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Szaja widzę Cię!!!!!!!!!!!! Pisz co u Was
Nawet tak nie mow...

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
jakie zamówiłaś? Bo ja czytam czytam i dalej ciemna jestem a też się nad nimi zastanawiam

za mamę
pewnie, że doradzimy

coś mi chyba znowu zjadło :/
fewciu a może ciągnię tak długo przez upały? Bardziej się chce pić... jakoś nie wierzę w to, że masz mniej pokarmu...
nawijko i jak tam wczoraj?
mika jak było na ślubie?
aaaa i gratuluję spotkania przypadkowego

wczoraj postawiłam na swoim i Mały spał w samym krótkim bodziaku a i tak wydawało mi się za grubo bo duchota w nocy straszna.
Temat najazdu t. ucichł, ale wróci na pewno ale ja już argumenty szykuję sasasasa
Kubuś dzisiaj obudził się o 2:40 a potem o 6:30, za to przy kąpieli to jest taka histeria, że szok. Nie wiem o co chodzi chyba o to, że w sobotę zrobiliśmy mu za ciepłą wodę i teraz ma jakiś uraz do kąpieli, możliwe to by było? Usypiałam go ok 1h co nigdy się zdarza, bo zwykle pociumka 5-10 min i śpi.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

za piękną wagę człowieczka Marcinkowego
może niespokojnie śpi dodatkowo przez to, że gorąco? Nie martw się
W uraz nie wierze. Sprobuj wykapac tak, zeby lezal na brzuszku. Wycierac rowniez w takiej pozycji. U nas dziala

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Obudzil sie z placzem,wzielam na rece a on rozpalony. Wzielam termomert 38,8. Bidulek Mozna z nim wyjsc na dwor,jesli ma ta poszczepienna temperature? Czy lepiej nie?
To nie blad? 38,8? Wyjsc mozesz, ale prosto do lekarza, a tak to nie powinnas.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 07:24   #3635
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

ale Marcinek jest po szczepieniu, więc chyba nie trzeba do lekarza od razu? tylko jakiś środek przeciwgorączkowy

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 07:30   #3636
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Masz racje meneq,chcialam isc do apteki po altacet,bo jedna raczka mu troche poczerwieniala po tym szczepieniu,ale poprosze najwyzej kogos,tylko jeszcze nie bardzo wiem kogo:p Noo, 38,8 :/ Ale juz spadlo,jest 37,4.
Stary 2013-06-19, 07:38   #3637
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Masz racje meneq,chcialam isc do apteki po altacet,bo jedna raczka mu troche poczerwieniala po tym szczepieniu,ale poprosze najwyzej kogos,tylko jeszcze nie bardzo wiem kogo:p Noo, 38,8 :/ Ale juz spadlo,jest 37,4.
Przeciwko czemu byl szczepiony?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ale Marcinek jest po szczepieniu, więc chyba nie trzeba do lekarza od razu? tylko jakiś środek przeciwgorączkowy
Przy takiej temperaturze obawialabym sie samowolnego zbijania temperatury, moze organizm zle zareagowal na szczepionke a sztuczne obnizanie goraczki tylko skomplikuje prace lekarzowi przy ewentualnej interwencji.
Zdrowy organizm sam powinien zbic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 07:42   #3638
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet tak nie mow...

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

W uraz nie wierze. Sprobuj wykapac tak, zeby lezal na brzuszku. Wycierac rowniez w takiej pozycji. U nas dziala

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

oo dzięki za podpowiedź, dzisiaj spróbujemy tak wykąpać
Cytat:
ufff dobrze, że spada
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 07:44   #3639
BlackSanctum
Zakorzenienie

Meduzza, ono jest w 100% identyczne (z wyglądu) - wczoraj nawet je zapinałam z instrukcją do ErgoBaby.

Z racji tego, że moje dziecię chusty nie cierpi, to wolałam kupić najpierw tańsze nosidło, żeby sprawdzić, czy w ogóle jej się to będzie podobało, bo wyrzucić 400zł w błoto na Tulę to nie byłaby fajna sprawa...

Z tego, co czytam, to ErgoBaby ma takie same wymiary...

A co do szczepienia, to niestety, królewna od 14:30 do samego wieczora miała znów zły humorek, tak samo, jak 6 tygodni temu. Ehhh. Jak dobrze, że to było ostatnie takie szczepienie w najbliższym czasie...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-06-19 o 07:47
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 07:50   #3640
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Przeciwko czemu byl szczepiony?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Przy takiej temperaturze obawialabym sie samowolnego zbijania temperatury, moze organizm zle zareagowal na szczepionke a sztuczne obnizanie goraczki tylko skomplikuje prace lekarzowi przy ewentualnej interwencji.
Zdrowy organizm sam powinien zbic
Hmm,szczepionki przeciwko DTP 3 dawka, Hib-3 dawka i polio IPV -2dawka.
No ale juz od pierwszego szczepienia mowili,zeby w razie temperatury zbic:conffused: to juz nie wiem,zle zrobilam,ze zbilam:/
Stary 2013-06-19, 07:57   #3641
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm,szczepionki przeciwko DTP 3 dawka, Hib-3 dawka i polio IPV -2dawka.
No ale juz od pierwszego szczepienia mowili,zeby w razie temperatury zbic:conffused: to juz nie wiem,zle zrobilam,ze zbilam:/
Obserwuj. Mnie mowili, ze na te szczepionki jest bardzo rzadko reakcja temperatura.
A czerwone oznacza, ze organizm prawidlowo reaguje na szczepionke i nie ma wiekszego sensu bawic sie z okladami.
Stary 2013-06-19, 08:11   #3642
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
W Japonii nie mialabys tego problemu: pociagi nie jezdza noca
Jak to?
Przeciez pisalas, ze kobiety nie podrozuja noca obok facetow, wiec myslalam, ze pociagi jezdza...

Swoja droga wole podrozowanie noca. Latem w dzien w skwar 30 stopni jechac 12h? Nie, dziekuje.
Noca spie i jest ok

Cytat:
otóż pediatra powiedziała że mała nie przybiera jak należy i kazała butle na noc dawać. Więc w dzień piers a na noc butle. Ale widzę że w dzień się nie najada. bo ciągnie x obu piersi po 10min co jej się nigdy nie zdarzało.

I co było coś?
O, jak teraz masz przykazanie od pediatry, zeby dawac mm to na pewno nie bedziesz sie go wystrzegac i moze Ty troszke odpoczniesz

A jakze!!

Cytat:
czerwony nius, oj dawno takiego nie było
Az mi sie przypomnialy porodowe niusy
Kurde, ja pamietam nawet, w ktorym miejscu bylam jak dostawalam smsy od Was

Bylo, bylo
Z nasza czestotliwoscia to kolejny raz nie szybciej niz za tydzien, dwa

Cytat:
Obserwuj. Mnie mowili, ze na te szczepionki jest bardzo rzadko reakcja temperatura.
A czerwone oznacza, ze organizm prawidlowo reaguje na szczepionke i nie ma wiekszego sensu bawic sie z okladami.
A z kolei w Polsce bardzo polecaja robienie okladow i dawanie paracetamolu. Nasza pediatra i polozna mowily, zeby nie czekac jak widac obrzek czy temperatura jest.
Takze nomen - ja bym zrobila to samo na Twoim miejscu.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 08:15   #3643
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Dzień dobry! IDE nadrabiać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1371626079348.jpg (36,1 KB, 52 załadowań)
Stary 2013-06-19, 08:17   #3644
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Widze,ze zdana podzielone W kazdym razie bardzo dziekuje za rzeczowe odpowiedzi Jest juz lepiej,mam nadzieje ze juz sie nie pogorszy
Stary 2013-06-19, 08:35   #3645
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam się z rana. Daria drzemie sobie ale zaraz muszę ją obudzić bo na 10.00 idziemy na szczepienie na szczęście Tż idzie z nami.
Będę potem. Jak na razie mam 4 str do nadrobienia, aż się boję co będzie jak siądę popołudniu :P
Miłego (upalnego,gorącego i dusznego ) dnia
Stary 2013-06-19, 08:52   #3646
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry!

nie zdołam was nadrobić przeglądam was od czasu do czasu, a na odpowiedź zazwyczaj już nie mam czasu

u nas w porządku, Ania dalej piszczy ja dalej mam sesję, jedyna co, to brat już pojechał do domu.

Powiem wam,że ciężko tak się uczyć czegoś, na czym nigdy nie byłam, taki esuche notatki. Takt o zawsze cokolwiek kojarzyłam z zajęć, a teraz zaczynam od podstaw, ni ejest to fajne, no ale co zrobić

aaa mogę wam dać czerwonego niusa jak chcecie

dziś o 3 54 moja koleżanka urodziła synka 3850 gram, 58 cm, 10 pktów kawał chłopa
urodził się 14 dni po terminie, męczyła się bidula 23h!!! a skończyło się cesarką strasznie mi jej szkoda, ale jeszcze z nią nierozmawiałąm, niech odpocznie kobita.
Ja myślałam, że moje 19h to był dramat, tak bardzo chciałam, żeby nie przechodziła tego co ja

miłego dnia!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 08:57   #3647
marsi11
Zakorzenienie

Hej mój owsik dziś ładnie spał, gorzej z zasypianiem
wczoraj darł się w niebogłosy aż w końcu wyciągnełam go z tego łózeczka i usnął pry cycusiu, ech ta moja konsekwencja

Cytat:

[/COLOR]aska odnosnie klimatyzacji, to nic mi 800W nie mowi, ale z praktyki, Ci powiem, ze w zimie uzywalismy max 2h dziennie i za prad placilismy dwa razy wiecej. A niby kupilismy klimatyzator eco.
Co dopiero w lecie, jak klima chodzi non stop...
Poza tym to nie jest tak, ze schlodzisz, wylaczysz i bedzie fajnie. Zeby bylo milo, musi dzialac caly czas.
W Polsce jest za sucho na klimatyzacje, ktora dodatkowo wysusza: pal licho skore, ale sluzowka bedzie caly czas podrazniona.
Czyszczenie i konserwacja tez do przyjemnosci nie nalezy.
Zastanow sie.
Radzilabym zainwestowac w dobry wilentylator. Pradu pobiera minimalna ilosc, moze chodzic caly czas a przy rachunkach pewnie nawet nie odczujecie, nie wysusza i jest zdrowszy.
Mistrzostwo swiata to np. bezlopatkowy dyson.
co do wentylatora to ja mam taki ogromny i naprawdę daje radę, bez niego nie umiemm zasnąć a dodatkowo komary nie gryzą bo tak powitrze mieli,że pewnie razem z nimi
ale klime chyba będziemy w domu zakładać- ale w tym roku nie damy rady,fakt koszty prądu mnie przerażają

Cytat:
Witamy,
u nas dzisiaj pobudka o 6.30 i tylko jedno karmienie w nocy

ale coś mi rano Julka kaszlała, teraz już nie, ale obserwuję, może ją gdzieś przewiało... i biedna pupka taka czerwona... niech już przychodzą te pieluchy, tam przynajmniej skóra oddycha....

jak dzisiaj bedzie taki gorąc to chyba sobie w łeb strzele...
zastanawiam się jaki szybki obiad zrobic co by długo przy garach nie stać w ten gorąc... polecacie coś ?
ja teraz zamiast kremów na -pupę sypię puderek altek czy jakoś tak,wzystkie zaczerwienienia zeszły

a ja gotuję dziś szparagi zielone mlode ziemniaczki i pewnie jajko bo w taki upał chlopaki moje nie chcą mięsa
wczoraj robiłam makaron z owocam morza- w lidlu jest taki boski świeży makaron za 3 zeta, kocham go po prostu, wcześniej jadłam wchorwacji i od jaakiegoś czasu w PL też jest

oto fotka owsika pożeracza chrupek kukurydzianych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chrupek.jpg (43,2 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-06-19 o 08:58
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:01   #3648
Ewik86
Zakorzenienie

Witajcie kochane U mnie dziś skwar okropny. Już o 7 rano było gorąco

Fewciu super, że Blaneczka już nie ma asymetrii

Cytat:
Witamy,
u nas dzisiaj pobudka o 6.30 i tylko jedno karmienie w nocy

jak dzisiaj bedzie taki gorąc to chyba sobie w łeb strzele...
zastanawiam się jaki szybki obiad zrobic co by długo przy garach nie stać w ten gorąc... polecacie coś ?
U mnie noc dziś taka sama i pobudka też o 6:30 jedno karmienie było o 2:30 Tyle, że kilka razy (pewnie z 5-6) musiałam małej smoczek wtykać, bo się zaczynała kręcić

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

nie zdołam was nadrobić przeglądam was od czasu do czasu, a na odpowiedź zazwyczaj już nie mam czasu

u nas w porządku, Ania dalej piszczy ja dalej mam sesję, jedyna co, to brat już pojechał do domu.

Powiem wam,że ciężko tak się uczyć czegoś, na czym nigdy nie byłam, taki esuche notatki. Takt o zawsze cokolwiek kojarzyłam z zajęć, a teraz zaczynam od podstaw, ni ejest to fajne, no ale co zrobić

aaa mogę wam dać czerwonego niusa jak chcecie

dziś o 3 54 moja koleżanka urodziła synka 3850 gram, 58 cm, 10 pktów kawał chłopa
urodził się 14 dni po terminie, męczyła się bidula 23h!!! a skończyło się cesarką strasznie mi jej szkoda, ale jeszcze z nią nierozmawiałąm, niech odpocznie kobita.
Ja myślałam, że moje 19h to był dramat, tak bardzo chciałam, żeby nie przechodziła tego co ja

miłego dnia!
Gratulacje dla Twojej koleżanki i jej synka

Fajne były te nasze czerwone niusy

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
wczoraj darł się w niebogłosy aż w końcu wyciągnełam go z tego łózeczka i usnął pry cycusiu, ech ta moja konsekwencja

co do wentylatora to ja mam taki ogromny i naprawdę daje radę, bez niego nie umiemm zasnąć a dodatkowo komary nie gryzą bo tak powitrze mieli,że pewnie razem z nimi
ale klime chyba będziemy w domu zakładać- ale w tym roku nie damy rady,fakt koszty prądu mnie przerażają

ja teraz zamiast kremów na -pupę sypię puderek altek czy jakoś tak,wzystkie zaczerwienienia zeszły

a ja gotuję dziś szparagi zielone mlode ziemniaczki i pewnie jajko bo w taki upał chlopaki moje nie chcą mięsa
wczoraj robiłam makaron z owocam morza- w lidlu jest taki boski świeży makaron za 3 zeta, kocham go po prostu, wcześniej jadłam wchorwacji i od jaakiegoś czasu w PL też jest

haha cudownie go nazywasz

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:03   #3649
ewulkaaa
Wtajemniczenie

aaa właśnie, marsi, mignęło mi, że Leoś już ma pół roczku! gratulacje! kiedy to minęło! a pożeracz chrupek pierwsza klasa

w ogóle to chciałam pochwalić mojego męża gdyż wczoraj wziął mnie na zakupy, gdy Anną opiekowała się babcia, wchodziliśmy tylko do sklepów, gdzie są moje rozmiary, cobym się nie zdołowała i jak zawsze: ja stałam w przymierzalni, on mi przynosił ciuchy już w moim rozmiarze, ja przymierzałam, wybieraliśmy w czym dobrze wyglądam a w czym nie, i kupowliśmy. kocham takie zakupy!!! obkupiłam się bardzo, a raczej on mnie obkupił nie zdołowałam się rozmiarami, bo ich nie widziałam, widziałam tylko to co w moim rozmiarze, odpoczęłam od obowiązków domowych i generalnie było cudownie

a dziś mamy 3 rocznicę bycia razem wiem, że przy waszych stażach to kropla w morzu ale ja się jaram

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 09:10   #3650
YellowSheep
Rozeznanie

Hop hop

my już po szczepieniu. Oli ma 73 cm i 8500 waży także do 9 jeszcze nie dobiliśmy mam naprawdę niesamowite dziecko. Cieszy tą swoja kochaną paszczę do każdego przy wkłuciach nie zapłakał, generalnie mało go to obchodziło, a jak lekarka badała mu brzuszek to tak się zaśmiewał w głos że hej, zlokalizowała łaskotki u niego a ona się go pyta co mu rodzice do mleka dosypali. Aż się ludzie dziwnie patrzyli jak wyszliśmy z takim uchachanym dzieckiem jejku jak ja kocham tego mojego dziecia...

Jedyne co mnie wkurzyło to komentarz pielęgniarki na wagę, bo mówi "czym wy te dzieci karmicie" przecież odchudzać go nie będę. Ponad normę nic nie dostaje.

Mały śpi a ja się zastanawiam co tu by robić, sprzątać mi się nie chce, mam dwa kartony ciuszków do prasowania zaraz jeszcze wrzucę fotki do klubu.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:10   #3651
marsi11
Zakorzenienie

Bokeh fotka rewelacja i ta noga w tle też

Dziewczyny,czy mogę liczyć na Waszą pomoc????

Pisałam ostatnio,że wyjeżdzam w delegację do Szczecina
Wyjadę o 5 rano bo chcę tego samego dnia wrócić, wiem,że to wiele km ale nie ma sensu małego ciągnąć ze sobą. Ja nadal karmię piersia i jak ja mam małemu zaplanować posiłki????? prosze pomóżcie ile powinien dostać porcji mleka????? mały zjada już trzy stałe posiłki- kaszka, deserek i obiadek i wiem,że mleka wypija ok 200 ml no ale co ile teściowa ma mu podawać, co 3 godzny? na żądanie?
Stary 2013-06-19, 09:11   #3652
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

Też lubię ten makaron jadlas taki czerwony z chili?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-19, 09:14   #3653
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Marsi ja bym dawała na żądanie

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hop hop

my już po szczepieniu. Oli ma 73 cm i 8500 waży także do 9 jeszcze nie dobiliśmy mam naprawdę niesamowite dziecko. Cieszy tą swoja kochaną paszczę do każdego przy wkłuciach nie zapłakał, generalnie mało go to obchodziło, a jak lekarka badała mu brzuszek to tak się zaśmiewał w głos że hej, zlokalizowała łaskotki u niego a ona się go pyta co mu rodzice do mleka dosypali. Aż się ludzie dziwnie patrzyli jak wyszliśmy z takim uchachanym dzieckiem jejku jak ja kocham tego mojego dziecia...

Jedyne co mnie wkurzyło to komentarz pielęgniarki na wagę, bo mówi "czym wy te dzieci karmicie" przecież odchudzać go nie będę. Ponad normę nic nie dostaje.

Mały śpi a ja się zastanawiam co tu by robić, sprzątać mi się nie chce, mam dwa kartony ciuszków do prasowania zaraz jeszcze wrzucę fotki do klubu.

wiesz, że ci zazdroszczę?

i wagi małego, i tego uchachania, i chyba wózka też

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 09:15   #3654
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Też lubię ten makaron jadlas taki czerwony z chili?

tak, mam jeszcze jedno opakowanie w lodówce- meeega ostre

Ewulka- czyli co, moje mleczko trzymać w podgrzewaczu?
Stary 2013-06-19, 09:18   #3655
aska27adopcje
Zadomowienie

Meneq dziekuje Ci slicznie, poczytam o tym jeszcze ... mam rok czasu, bo moj blok dopiero stawiaja ... KOchana a o jakim wentylatorze mowisz, moze dasz linka Moj TZ w zeszlym roku chciala noga wlaczyc i popsul

Cala czekam na relacje pieluszek i chyba tez zxamawiam ... wczoraj bylo tak ogoraco ... w moich rodzicow na kocu na dworze to mala ostatnio lezala w tetrowce ... mama jej tak zalozyla jak to kiedys sie robilo ... dupcia odpoczywala ... w domu czesto sie wietrzymy, ale wtedy wszystko zasikane bo podkladow juz nie mam

Black ale Ci sie udalo z tym nosidlem, cena super, a jakosciowo nie odebiega od firmowki ... zakup bomba ... Buziaczki dla Oliwki, oby dzis bylo lepiej

Bokeh ale Haniula ma juz dlugie wloski Wogole taka pannica z niej, cudowna

kurde wiecie cos mi dzieciu nie chce spac w nocy .. niedawno jeszcze kladla sie miedzy 20-21 spala do 4-6 zalezy jaki dzien ...a ostatnio meczymy sie z usypianiem do 22, a potem wstaje 1-2 ...
pisalyscie o spaniu, wiec u nas wyglada to tak, ze usypiam zawsze przy cycku na lezaco, inaczej sie nie da z mloda ... biore ja reka otaczam, lapie na raczki, a jej stopki klinuje miedzy udami ... wiecie ja nie wiem dlaczego, czy to przestymulowanie, ale mloda ostatnio zanim zasnie zachowuje sie jak opetana ... szarpie sie, wygina, kopie mnie straszliwie po brzuchu ... wczoraj mi zerwala strupy na pępku po szwach, myslalam, ze zejde z bolu, stad pomysl zeby jej stopki trzymac ... no i jak tak troche powalczy to w koncu pada ... pozniej przenosimy ja do lozeczka ... w lozeczku sama nie zasnie za chiny ... nie wazne jak jest zmeczona, jak sie tylko w nim znajdzie za wczesnie, to jest ryk od razu i po spaniu ...Jak przeniesiemy ja do lozeczka to do 1 pobodki spi sama ... potem tz wstaje i mi ja daje do lozka ja wyciagam cyca i tak sobie spimy ... szczerze to chyba nancy pisala, ze ja ie wiem ile ona je kiedy je ... czasami jak sie przebudzam i mloda cos tam sie szarpie czy kwiczy to tylko ja cyckiem zapycham i spimy dalej ... kolo 6 mloda ma pobodke na jakies 2 godziny na wojowanie, gadanie, zmiane pampersa itp ... potem przekrecam sie na 2 bok, daje 2 cyca i kimamy sobie dalej ... spie zawsze z cycami na wierzchu ostatnio jak bylam u starych na noc to tata mi rano koszulka przykrywal mowi schowaj se karmniki ... no ale coz taka prawda, ze piersi to teraz nie atrybut kobiecosci tylko paszniki mlodej

A wczoraj obudzila sie po 23,30 :O a moj TZ zamiast ja uspic to ja rozbudzil nosil, gadal do niej ,... mowie oki madyry takis to ja teraz uspij ... poszlam wsciekla kapac sie .. wracam a oni w najlepsze spia na wyrku, blanka w polowie na moim miejscu ... a tekst TZ, ze moge w nogi isc, bo mam im nie przeszkadzac, mnie rozwalil .. spalam wcisnieta w sciane, co chwila sie budzac i patrzac czy tz blanki nie miazdzy, bo 1 rz spala na srodku miedzy nami ... ale wiecie co to TZ sie bardziej nie wyspal .... i dobrze mu tak dziadowi Foto wrzuce do klubu
Stary 2013-06-19, 09:23   #3656
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Hej kochane ja czekam w zusie juz o dziwo malusio ludzi az jestem w szoku chyba dobrze, ze zaczekalam pare dni od wejscia ustawy

Wczoraj juz zaczelam pakowanie i nie dam rady byc z wami na biezaco (a jestem prawie zawsze:P wiec wybaczcie) ale bedzie ciezkich pare dni pakowanie przeprowadzka juz dostaje czegos

Chica na dworze taka ze masakra Maly ubrany w cieniutkiego bodziaka wszystkie mohery chca mnie zabicnie ma ani czapeczki ani skarpetek hehe

Buziaki kochane postaram sie cos tam czasem szkrobnac

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:24   #3657
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jak to?
Przeciez pisalas, ze kobiety nie podrozuja noca obok facetow, wiec myslalam, ze pociagi jezdza...

Swoja droga wole podrozowanie noca. Latem w dzien w skwar 30 stopni jechac 12h? Nie, dziekuje.
Noca spie i jest ok

O, jak teraz masz przykazanie od pediatry, zeby dawac mm to na pewno nie bedziesz sie go wystrzegac i moze Ty troszke odpoczniesz

A jakze!!

Az mi sie przypomnialy porodowe niusy
Kurde, ja pamietam nawet, w ktorym miejscu bylam jak dostawalam smsy od Was

Bylo, bylo
Z nasza czestotliwoscia to kolejny raz nie szybciej niz za tydzien, dwa

A z kolei w Polsce bardzo polecaja robienie okladow i dawanie paracetamolu. Nasza pediatra i polozna mowily, zeby nie czekac jak widac obrzek czy temperatura jest.
Takze nomen - ja bym zrobila to samo na Twoim miejscu.
O autobusach dalekobieznych pisalam.
W lecie jest chlodno, w zimie cieplo i co najmniej dwa razy krotszy czas podrozy, wiec brak pociagow nocnych w niczym nie przeszkadza.
O nie, przepraszam, przeszkadza, jesli sie zabaluje, to pieszo do domu trzeba wracac...

Teraz pewnie na mnie naskoczycie, ale uwazam, ze w Polsce niestety jest sklonnosc do naduzywania lekarstw...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 09:24   #3658
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny,popłakałam się a potem zrobiło mi się niedobrze,że ludzie są tacy okropni w stosunku do życia, które nie może się bronić
tylko dla ludzi o mocnych nerwch- uwaga, okrutne
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/leka...,128209,w.html

Cytat:

teraz doczytałam,
biedny Marcinek, nie wychodz lepiej z nim dzisiaj, taka pogoda może mu nie sprzyjać, na pewno jest rozdrażniony
Stary 2013-06-19, 09:25   #3659
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Widze,ze zdana podzielone W kazdym razie bardzo dziekuje za rzeczowe odpowiedzi Jest juz lepiej,mam nadzieje ze juz sie nie pogorszy
To najwazniejsze. Marcinkowy czlowieczek jest silny i da sobie rade
Stary 2013-06-19, 09:26   #3660
aska27adopcje
Zadomowienie

Marsi ale jaqcy w z Owsikiem opalleni

Gdzie ten makaron znajde w lidlu bo do tej pory nie zauwazylam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości