|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie umiem do dziś składać prześcieradła z gumką ![]() A to jednak wypisujecie małego ze żłobka? Przeoczyłam jeśli pisałaś. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
DZIEŃ DOBRY.Ale wczoraj miałyście temat
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zdrówka dla Oskara, I jak tam dzisiaj, jak minęła nock?? Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
Przerażają mnie te wszystkie bostonki inne choroby, zresztą płacze jak idziemy w tamtą stronę na spacer, za rok jak będzie miał 2,5 napewno pójdzie, wtedy będę widziała sens
![]() Fakne prezenty dla Hani ![]() Ale właśnie my chyba teraz nie powozimy na sankach co? Ciężej niż w wózku, chyba tylko Tżty będą mogły ![]()
#3634 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tym prześcieradłem... to najlepiej robić to we dwoje, szybciej idzie i można się przy tym nieźle ubawić czasami... Ty z jednej strony, mąż z drogiej i do roboty, w rogi, do siebie ze swoimi rogami, pozakładać brzegi do wewnątrz, złożyć i gotowe ![]() ![]() Witam się z rana... nawet wyspana ![]() i zobaczyłam na liście że jestem najstarsza ![]() ![]() ![]() buziaki i miłego dnia, udanych wizyt i dobrego samopoczucia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No my chyba nie powozimy ale TZty, dziadkowie - sanki trzeba miec nie ma innej opcji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |||
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() My po śniadanku i podczytuję Was... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nikii zdróweczka dla synusia ![]() Kurcze u nas nocka ciężka, F. budził się z częstotliwością co 30 min i płakał ![]() ![]() My dziś na obiad placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym ![]()
![]() |
#3637 | |||
Wtajemniczenie
|
właśnie wciągnęłam rogala marcińskiego
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurcze moze cos mu sie snilo rzeczywiscie.. Najwazniejsze ze mama byla blisko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |||||||
Zakorzenienie
|
DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM!
![]() Kolejna ciężka noc... co się przekręce na drugą stronę to się budzę... i tak kilka razy w ciągu nocy. ale za to rano nadrobiłam bo do 9.30 spałam ![]() przewaznie kolo7-8 wstaje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja obejzałam już 4 razy wszystkie sezony Dr House. uwielbiam go! nie widziałam lepszego serialu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, dzien dobry! Mi sie baty naleza, bo sie wczoraj nalazilam, nadzwigalam zakupow i brzuch mnie rozbolal! Koniec z folgowaniem sobie!
Natomiast kupilam sobie fete pasteryzowana i zrobilam wczoraj na kolacje salatke grecka , ktora od dawna za mna chodzila! Ale mi smakowala! Jeszcze dzis do pracy mam pudeleczko ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Coodmalina, ja niewiele od Ciebie mlodsza a dopiero z pierwszym lece ![]() ![]()
#3641 |
Rozeznanie
|
Witak dziewczyny
![]() wczoraj nie miałam juz czasu napisać, co po wizycie - byłam na kawce u szwagierki ![]() ![]() Na wizycie miałam wypisaną karte ciazy i wyznaczony termin porodu na 9.06.2014 ![]() ![]() ![]() Tyle naskrobałyście, że tylko przeleciałam wzrokiem i gratuluje wczorajszych ruchów bombli i udanych wizyt ![]() No i jak niegrzecznie tu wczoraj bylo ![]() ![]() Dziś zdjęłam firanki w salonie i kuchni, już się piorą więc zmykam myć okna, sprzatac i nadrabiac zaległości ![]() pozdrawiamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() anulka zmotywowałas mnie do działania! Wstaję i ide sprzątać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
Fame, jak mi bylo niedobrze, to w pracy jeszcze jakos wysiedzialam (bo praca biurowa, wiec nie meczaca), ale kazda czynnosc w domu zajmowala mi dwa razy wiecej czasu i energii, nawet glupie powieszenie prania np. Wiec nie dziwie Ci sie, ze nic nie porobilas.
Wogole fajnie macie dziewczyny, ze mozecie sobie w tygodniu posprzatac. My caly tydzien w pracy, przychodzi weekend i trzeba zakupy i porzadki i w sumie malo czasu jest na odpoczynek.
#3644 |
Zakorzenienie
|
NIKI.zdrowka.dla synka. A z malzem to nie wiem co ci doradzic. U mnie listy zwykle skutkowaly. Moze daj mu troche czasu. Przestan sie do niego oddzywac. Moze cos zrozumie...
MONITA. Ja tez sprzatam tylko n aweekendzie. W tyg nie mam na to czasu. Milego dnia dziewczymki. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#3645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I apeluję do dziewczyn, które firany zmieniają i myją okna. Nie mówię, że nie można ale to jednak duży wysiłek, trzeba podnosic tęce do góry. Jakoś uprzedzona jestem do tego! Poproście kogoś z rodziny o pomoc ![]() A Ty Fame leż, jeszcze się narobisz w życiu i w tej ciąży ![]() ![]()
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-11-08 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To, że zablokowana, to widać przy niku. A dla czego, to już trzeba samemu prześledzić i się domyśleć. Tu akurat chodziło o to, że założyła wątek, w którym dość sporo osób pisało, sama też sporo w nim napisała, a potem wszystko pousuwała ![]() Cytat:
![]() Biedactwo, widzę, że prawie zakwitłaś tam... jak tylko odpoczniesz, to czekamy na relacje! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I wiecie, tak patrzę, że już coraz więcej z nas czuje ruchy maleństw i pomyślałam o zmodyfikowaniu mojej pierwszej propozycji tytułu, tak więc będzie wybór: 1. Jak ten czas szybko leci, już poznajemy płeć naszych dzieci. Mamusie V-VI.2014 cz.3 lub: 2. Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy naszych dzieci. Mamusie V-VI.2014 cz.3 Już sama nie wiem, który bardziej mi się podoba ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zakorzenienie
|
Vampirka, a Ty juz poczulas ruchy? Pytam, bo masz termin na ten sam dzien
![]()
#3648 |
Zadomowienie
|
ja w pierwszej ciazy mylam okna przed porodem a wczesniej w ogole, tz wieszal firanki. Teraz tez nie bede tego robic.
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiła mi się tzw kieszonka przy zębie i mnie denerwuje... Czym to płukac ![]()
![]() |
#3650 |
Wtajemniczenie
|
niegrzeczna - ooo to jak bedą jakieś fajne promki na bejbikowe rzeczy to pisz na kolorowo!
![]() asiulka- to przekaz nam co Twoj gin na ten temat sądzi mo bój mąż mnie namawia a ja nie chce go ranić.... ![]() -ze szkołą u mnie było to samo, tylko zawodówka a mama chciala matury i zawodu na raz wiec poszlam do technikum i i tak narazie mi sie nie przydalo... ![]() ![]() -co do badan prenat to dokladnie tak jak sama napisalas, jak gina cos zaniepokoi to cie wysle i to darmowo na komplet ![]() emilia - gratutacje! bardzo dluga wizyta ![]() carolyna - lolitka ci wywróżyła coś czuję ![]() gosiuś - nie zostawia się takiej wiadomości , strachu i odchodzi.. no cos ty, przecież my się martwimy! moglas chociaz krotko napisac o co chodzi! ![]() kaorlak - zmienilas image! ![]() ![]() kasiab- gratuluję ruchów! ![]() teściowej kup kaganiec albo knebel na ten niewyparzony.... brrr! kup storczyka nie ma sie co wysilać kochana! ![]() bo podejrzewam, ze książek nie czyta. madziula - zeby CI mąż całego poradnika nie kupił ![]() tez sie zastanawialam nad tym przescieradłem ale doszłam do tego.. ![]() ![]() kasiab - przesrane z kieszonką, ja mam od początku ciąży przy ósemce. Płukałam dentoseptem, jesli chcesz naturalnie, ale teraz po prostu zajeżdżam tam szczoteczką delikatnie i czasem płukam listerinem. ja mam obecnie ten z alko bo lubie jak mnie przepali ![]() ![]() anula nie przemęczaj się z tym wszystkim tak! hahaha wiecie co mnie wczoraj rozwaliło: pytam męża czy jego kolega Tomek juz wie co będzie miał, a on mi mówi: "no na 50 czy na 55 procent chłopak..." ja patrze na niego pytająco dalej a on nic ![]() ja nie wiem czy ten Tomek mu to powiedział z jajem a tż nie skumał czy obydwoje temat podjęli bezmyslnie ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-08 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Rozeznanie
|
a może połączony Ruchy czujemy i płcie poznajemy.Mamusie V-VI.2014 cz.3
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Zakorzenienie
|
Martuszka TŻ pracuje od 6-14 potem robi na działce (kupiliśmy z zamiarem budowy), to długo mu te myślenie idzie
![]() Madziula a to TŻ się nudziło w nocy ?? Coodmalina najważniejsze na ile się czujesz lat ![]() Janeczka współczuję nocki Anulka super że wizyta udana ![]() Kurcze gorączka Oskarowi wzrasta ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
Zakorzenienie
|
Nie doczytam wszystkiego.
Synek rehabilituję się odkąd skończył 3 miesiące 1-2 razy w tygodniu. Raz zaliczył 3tygodniowy turnus i to mu dużo dało. Teraz jest nadzieja że znów bedzie ćwiczył codziennie. Niestety wizyta się nie dobyła bo lekarz zachorował. Cytat:
Na L4 jestem. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3654 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
![]() No, więc przysiadłam w końcu i mogę do Was napisać. Kurcze, ale mam mętlik w głowie.. Pojechałam na 17.00 bo jeszcze wizytę u położnej musiałam odbębnić, mimo że lekarz od 18, ale jak weszłam to było czarno naliczyłam 12 osób. Zaczęli rejestrować, pierwsza weszła, druga, dalej nikt nie wchodzi – no to weszłam jako trzecia do położnej, i z racji tego że byłam tam jedyną ciężarną – musiała mnie zważyć, uzupełnić wyniki, ciśnienie, obwód brzucha, to trochę zeszło, bo innym tylko kartę do ręki dawała. Jak wyszłam z tego gabinetu to babki chciały mnie zlinczować, że weszłam. A cóż miałam stać i się przyglądać jak żadna nie wchodziła ? Darły się, że młoda to myśli, że wszystko można.. itd. No, ale mniejsza z tym – stwierdziłam że jakby mogły to by mnie tam ze żarły. Pomijając fakt, że do rejestracji weszłam 3, na swoją kolejkę musiałam czekać – przyszłam 13 i tym numerkiem weszłam -.-‘ Chora logika. Lekarz co kilka pacjentek robił przerwę, aż tu kiedy miałam wchodzić, zrobił sobie przede mną przerwę. I następne 20 minut musiałam czekać. Myślałam, że jajko zniosę! W końcu udało się! Weszłam. Odkąd jeżdżę do lekarza, wczorajsza wizyta była najbardziej ogarnięta. Wszystko mi wytłumaczył, odpowiadał na każde pytanie, nie był taki „oschły” jak to czasami z nim bywa.. Wyniki w miarę dobre, ale muszę na kolejną wizytę powtórzyć mocz i morfologie. Zrobić odczyn Coombasa. (W związku z monitorowaniem tego konfliktu ser. ) Zbadał mnie, a dzidzi tak biło serduszko szybciutko, żałuje że TŻ nie wszedł.. No, ale mniejsza z tym już. Pytał jak się czuje – nie skłamałam i odpowiedziałam, że dwa razy zrobiło mi się słabo, że raz mąż wyprowadzał mnie z kościoła. Wtedy zaczął się cały wywiad.. W związku z tym, że kiedyś błędnie lekarze leczyli mnie na zapalenie mięśnia sercowego – a wykryli w końcu tą przepuklinę rozworu przełykowego, muszę jechać do szpitala. Mam się zgłosić we wtorek. Pytał, czy się męczę, czy mogę długo stać. I takie tam inne. Powiedział, że musi skonsultować się z kardiologiem w celu wykluczenia yyy czegoś na Or.. (nie pamiętam całej nazwy, pierwszy raz się z nią spotkałam, jak tylko poszukam na necie to się podzielę ) (Ostatnio nawet miałam bardzo niskie ciśnienie 50/70 a puls 80) Tak czy siak, pojadę, niech mnie wybadają na każdą stronę. W poczekalni od 17 do 20.30 nudziło mi się, to wyciągnęłam telefon, trochę na wizażu, trochę na innych portalach, wchodzę na FB, a tam piszę do mnie siostra TŻ. 07/11/2013 20:15 Siostra TŻ i jak tam? 07/11/2013 20:15 Ja A siedze wlasnie w poczekali u lekarza od 17 ! Tyle ludzi.. 07/11/2013 20:16 Siostra TŻ o masakra 07/11/2013 20:16 Ja Noooo, niestety juz mam dosc. 07/11/2013 20:16 Siostra TŻ i mialas juz to usg? 07/11/2013 20:16 Ja Nie mialam jeszcze, czekam na swoja kolejke przeciez. 07/11/2013 20:17 Siostra TŻ to czemu prywatnie nie pojdziesz ja jakos nie mam zaufania do publicznej sluzby zdrowia jak bym nie chodzila prywatnie to bym zadnej ciazy nie donosila i duzo jeszcze przed toba kobitek? 07/11/2013 20:20 Ja Widocznie macie takich lekarzy. Po co do niego mam isc prywatnie zaplacic stowe, jak moge isc na NFZ. Po za tym, on jest ordynatorem w X.. Jakos moja szwagierka urodzila, i donosila ciaze, bez zadnych problemow... Nie zamierzam pchac do dupy prywatnie, bo po prostu NAS NIE STAC. 07/11/2013 20:20 Ja Dwie panie przede mna sa jeszcze 07/11/2013 20:23 Siostra TŻ twoje zdanie twoja ciaza i rob sobie z nia co chcesz To, ostatnie zdanie tak mnie c.h.o.l.e.r.n.i.e. zabolało, że w poczekalni zaczęłam dosłownie trzęś się z nerwów.. Łzy w oczach, ale musiałam dać radę, bo przecież miałam wejść za chwilę do lekarza. Po tej wiadomości weszły dwie kobietki, lekarz miał przerwę, i weszłam do gabinetu o 21.15 w domu byliśmy przed 22, zjadłam, szybka kąpiel, i poszłam spać, oczywiście w łazience jeszcze sobie popłakałam, TŻ pokazałam wiadomości, był trochę zdziwiony. Wiedziałam, że z niej wredna kobieta, ale żeby aż do takiego stopnia.. Po prostu jej nie lubię, nie darze jej sympatią.. W sobotę ślub, dali w kopertę, kwiaty, a w niedzielę rano sms do męża, żebyśmy im pieniądze pożyczyli… Po prostu cyrk na kółkach ta dziewczyna wyprawia. Nie mam nerwów już do niej.. Proszę nie cytujcie tej mojej wypowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() z tymi firankami to dziewczyny uważajcie, to już nie chodzi o Was, ale bardziej o babole, skoki ciśnień nie są wskazane, a przy podnoszeniu rąk do góry takie rzeczy murowane... wiec albo odpowiednie drabinki sobie załatwić, albo czekać na mężów ![]() bostońską ostatnio przechodził nasz kuzyn, zaatakowała go do tego stopnia że aż zrobiły się 7 latkowi afty w ustach i na przełyku... wiec uważajcie nie tylko na dzieci ale i na siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wymyśliłam, że mężulek kupi mamusi prezent. Ja się wysilac nie będę na myślenie jeszcze nad tym co jej kupic i co jej się przyda ![]() Dziś mija czwarty tydzień jak tesc pije ![]()
![]() |
#3658 | |
Zakorzenienie
|
no i nici ze sprzątania
![]() wstałam, posiedziałam trochę w kuchni, zjadłam śniadanie -jabłko(bo tylko na to miałam ochotę), pogadałam z teściową i wróciłam do łóżka, bo już mi nie dobrze, czarno przed oczami itp. Po prostu mam osłabiony organizm, ale ja na prawde nie mogę nic jeść... ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
gosius ![]() Edytowane przez Fame Czas edycji: 2013-11-08 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Zakorzenienie
|
Gosius dobrze że z dzidzią wszystko OK
![]() Fakt lepiej idź do tego szpitala przebadają Cię i będziesz spokojniejsza ![]() Co do siostry TŻ to kochana się nie przejmuj wredne babsko i tyle, pewnie chciała się pochwalić że ją stać na prywatnego lekarza itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Rozeznanie
|
Gosiuś.. co się przejmujesz głupią babą?? Sama kasy nie ma, a prywatnie chodziła? Ciekawe za co.... Nie możesz czuć się winna w stosunku do dziecka, że nie chodzisz prywatnie. W końcu na NFZ to tez lekarz i też powinien chcieć dla was jak najlepiej... Inna sprawa, że co się nastoisz w kolejkach to Twoje, ale dopóki się w miarę dobrze czujesz to to przecież nie zaszkodzi dzidziusiowi
![]() Nic się nie martw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.