Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 20:22   #3631
vyenna
Zadomowienie

Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)

Cytat:
Napisane przez Karolinek1987 Pokaż wiadomość
ale Ty strasznie mało jesz-ja bym umarła z głodu
Nnnie, moje porcje obiadowe są często śmiertelnie wielkie ;d Tak samo jakoś wychodzi i potem jem ja, je TŻ i po obiedzie nie jesteśmy w stanie odejść od stołu, bo tacy napchani.

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
dwa posiłki powiedzmy że ok a gdzie 3 pozostałe??
Dobra dobra! Narazie się rozkręcam z powrotem do diety, jeszcze nie wszystko pięknie rozplanowałam Bo to co ja robiłam przez ostatni tydzień to jakaś jedzeniowa masakra, nawet osoba nie-na diecie by się złapała za głowę. Stresów miałam trochę i poszło w żarcie, ale jak już poszło to bez opamiętania - jednego dnia obiad, śniadanie, 3 popcorny, 3 batoniki (to taki maks z tego okresu) - a normalnie to też zawsze popcorn albo baton albo jedno i drugie. Pizza, pizza, pizza. Cieszę się przynajmniej, że już się opamiętałam, bo aż mnie samą to przerażało :P

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 20:28   #3632
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Dobra dobra! Narazie się rozkręcam z powrotem do diety, jeszcze nie wszystko pięknie rozplanowałam Bo to co ja robiłam przez ostatni tydzień to jakaś jedzeniowa masakra, nawet osoba nie-na diecie by się złapała za głowę. Stresów miałam trochę i poszło w żarcie, ale jak już poszło to bez opamiętania - jednego dnia obiad, śniadanie, 3 popcorny, 3 batoniki (to taki maks z tego okresu) - a normalnie to też zawsze popcorn albo baton albo jedno i drugie. Pizza, pizza, pizza. Cieszę się przynajmniej, że już się opamiętałam, bo aż mnie samą to przerażało :P
co do wielkości porcji to wybieraj mniejszy talerz i po problemie
czyli mam rozumieć że ostatnie tygodnie wcinałaś co popadnie a teraz dla odmiany jadasz malutko? to już nie wiem co gorsze
ale mam nadzieje że jutro już będzie pełne 5 posiłków
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!

Edytowane przez Grapefrutka
Czas edycji: 2014-02-24 o 20:33
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 20:37   #3633
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:
Zmieniłam leki antydzieciowe, może to coś pomoże przy okazji.
a czego zmieniałaś tabletki?
ja musiałam w tamtym miesiącu, bo moje wycofali

Cytat:
oj w brzuchu to przybywa najszybciej idziesz spać jest ok a budzisz się naro i już +5 i skąd to sie bierze
jak zaczynałam to ważyłam 70kg i w obwodach miałam dużo za dużo t
eraz jest już całkiem dobrze choć ciągle nie idealnie
i ja zaczynałam listopad 2012 więc kawałek czasu temu
dokładnie tak
no to gratuluje musisz być zawzięta kobitka

Cytat:
dwa posiłki powiedzmy że ok a gdzie 3 pozostałe??
właśnie

babeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 21:21   #3634
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babeczki Pokaż wiadomość
a czego zmieniałaś tabletki?
ja musiałam w tamtym miesiącu, bo moje wycofali

dokładnie tak

właśnie
Bo od jakiegoś czasu - od końca wakacji - strasznie wypadają mi włosy. +drugi argument to taki, że odchudzałam się i Wy tu wszystkie piękne spadki wagi, a u mnie wzrosła o 0,8 (mam na myśli efekt po odchudzaniu się, nie wliczam tego tygodnia obżarstwa co ostatnio). Odnośnie włosów to byłam z tym już u dermatologa, ale myślę, że zmiana leków na inne też by dobrze zrobiła.

Stary 2014-02-25, 06:35   #3635
Jovisse
Zakorzenienie

Wróciłam!

Ufff, mogę już spokojnie do Was wrócić.
3 tygodnie w domu dały trochę na plusie (1,1kg), ale mam nadzieję, że szybko się zgubi mogąc już kontrolować, co się je
Widzę, że prawie same plusy na wątku Ale dziewczyny... Damy radę!! Dopiero koniec lutego, do odkrywania cialka zostało jeszcze trochę czasu, także bierzemy się do roboty !

Karolinek To niemożliwe, że aż tyle Ci przybyło, chyba, że faktycznie klasyczny bardzo szybki efekt jojo... Myślę, że to zasługa tych Twoich kombinacji żywieniowych - zrób tak jak mówią dziewczyny - skup się na zdrowym żywieniu, 5 posiłków, bez słodyczy i samo pójdzie! Wystarczy tylko odrobina cierpliwości, bo chyba chcesz wszystko za szybko

babeczki Ty jesteś chyba najszczęśliwszą i najbardziej zadowoloną osobą, jaką spotkałam na tym forum Tak się miło Ciebie czyta, że mogłabym to robić godzinami

Ha! W końcu mogę wrócić na Wasz pokład
Stary 2014-02-25, 06:45   #3636
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Jovissewitaj spowrotem i wpisuj sie nam do tabelki
Grapefrutka tez kiedys mialam 7 z przodu , a nawet 73 kg... ale uporalam sie z tym raz na zawsze i dygocze jak pojawia mi sie 6 z przodu Po tamtym odchudzaniu bardzo dlugo utrzynywalam wage 55-56 kg Tobie tez gratuluje

vyenna mnie kiedys tabl. tez nie pozwalaly spasc z wagi. chociaz dietowalam, cwiczylam i jeszcze przez nie wyszedl mi straszny cellulit, ktorego pozbywam sie do tej pory.

Ale bylam wczoraj padnieta po tych wszystkich moich cwiczeniach Niestety przy prawie 2 godzinnej aktywnosci nie jestem w stanie utrzymac poziomu 1400 kcal, ale dzis bedzie lepiej. przynajmniej bylo zdrowo Poza tym przeziebienie mnie ciagle trzyma i tez mam duzo mniej sily niz zazwyczaj.

Moj plan na dzis: mel b brzuch i posladki, banish 20 minut rozciagania , 4 szkl ziolek i cynamon na cellulit przy 1500 kcal

64,9 ... 64,0 ...58,0

Edytowane przez BuryKotZPiwnicy
Czas edycji: 2014-02-25 o 06:47
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 06:47   #3637
Karolinek1987
Zakorzenienie

jeden kg szybko zgubisz

Vyenna a masz na oku jakieś tabletki na włosy? mnie też strasznie wypadaja

melduję mel b abs i buns i spadam do pracy
miłego dnia
Karolinek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 06:54   #3638
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja melduję, że wczoraj nie ćwiczyłam - za to ganiałam po mieście od godz 11 - 15 więc zaliczam to jako ćwiczenia. Niestety odzywa się moja krótsza noga (większość ludzi tak ma, u mnie różnica jakoś ok. 2-3 cm), i boli mnie lewe biodro :/

Ale dzisiaj już trening będzie - mam plan na: 10 min. skakanki, 20-30 min. dywanowców, do tego dorzucam moje wyzwania przysiadowe i brzuszkowe i spróbuję wyzwania bikini, tylko muszę je rozpisać po swojemu, bo planuję ćwiczyć co 2 dzień.

Wczoraj wypiłam tylko 2 herbatki, nie byłam w stanie zmieścić więcej - ale za to każda w 0,5 litrowym kubku więc był 1 litr herbaty - jedna pu-erh, druga zielona

Zaraz się pomierzę i wrzucam wszystko do tabelki
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 07:23   #3639
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45317721]

Ale dzisiaj już trening będzie - mam plan na: 10 min. skakanki, 20-30 min. dywanowców, do tego dorzucam moje wyzwania przysiadowe i brzuszkowe i spróbuję wyzwania bikini, tylko muszę je rozpisać po swojemu, bo planuję ćwiczyć co 2 dzień.

Wczoraj wypiłam tylko 2 herbatki, nie byłam w stanie zmieścić więcej - ale za to każda w 0,5 litrowym kubku więc był 1 litr herbaty - jedna pu-erh, druga zielona

Zaraz się pomierzę i wrzucam wszystko do tabelki [/QUOTE]

Co to za wyzwania ? Bikini ?
Ja się zważyłam i już jest kg mniej Dziwne są te wagi Ale mi teraz zależy, żeby spaść kilogram typowo z tłuszczu, czyli te 9000 kcal spalone musi być Zajmie mi to pewnie z 2-3 tygodnie

64,9 ... 64,0 ...58,0

Stary 2014-02-25, 07:26   #3640
Konto usunięte

Wyzwanie na deskę. Karolinek ostatnio wrzuciła Ale nie wiem czy dam radę - nie lubię za bardzo tego ćwiczenia, tylko wiem, że ono super działa, bo wszystkie mięśnie pracują i to na maxa także spróbuję chociaż
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:04   #3641
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45317973]Wyzwanie na deskę. Karolinek ostatnio wrzuciła Ale nie wiem czy dam radę - nie lubię za bardzo tego ćwiczenia, tylko wiem, że ono super działa, bo wszystkie mięśnie pracują i to na maxa także spróbuję chociaż [/QUOTE]

Ja to ćwiczę od ok. 2 miesiecy średnio co drugi dzień od 60-80 sec. Na początku było ciężko i nie mogłam 15 sec ustać, ale teraz to ja nawet lubię, bo czuję, że dużo daje dla ciała

64,9 ... 64,0 ...58,0

Stary 2014-02-25, 09:08   #3642
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie tak
dziękuje
zawzięta, hmmm tylko szkoda ze czasem zupełnie tracę zapał i motywację
ale z waga się udało więc teraz wyznaczyłam sobie kolejne zadanie które się już dobry kawał czasu za mną ciągnie i mam nadzieje że w końcu, tym razem dam radę

Cytat:
Bo od jakiegoś czasu - od końca wakacji - strasznie wypadają mi włosy. +drugi argument to taki, że odchudzałam się i Wy tu wszystkie piękne spadki wagi, a u mnie wzrosła o 0,8 (mam na myśli efekt po odchudzaniu się, nie wliczam tego tygodnia obżarstwa co ostatnio). Odnośnie włosów to byłam z tym już u dermatologa, ale myślę, że zmiana leków na inne też by dobrze zrobiła.
a pilnowałaś w tym czasie diety i ćwiczeń?
bo jeśli nie bardzo to wydaje mi się że tu był problem a nie w tabletkach
włosy Ci lecą bo może masz niedobór witamin/minerałów

Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Pokaż wiadomość
Grapefrutka tez kiedys mialam 7 z przodu , a nawet 73 kg... ale uporalam sie z tym raz na zawsze i dygocze jak pojawia mi sie 6 z przodu Po tamtym odchudzaniu bardzo dlugo utrzynywalam wage 55-56 kg Tobie tez gratuluje

Moj plan na dzis: mel b brzuch i posladki, banish 20 minut rozciagania , 4 szkl ziolek i cynamon na cellulit przy 1500 kcal
dziękuje
też miałam kiedyś 73 na liczniku i nigdy więcej
ale chyba nie w jednym ciągu?
bo banish dość mocno męczy

ale mi się nic dziś nie chce a tu znowu trzeba iść pozałatwiać kilka spraw a później do pracy
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2014-02-25, 10:22   #3643
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Dziewczyny strasznie zła jestem na siebie, że zamiast trzymać dietę to odpuściłam i już jest z 1,5 kg na plusie.

Moim marzeniem jest mieć taki całkiem płaski brzuszek. A ja ciągle mam trochę tego tłuszczyku.

Miałam zapisy na wf na nowy semestr na studiach i oczywiście jedyne na co mogłam się zapisać żeby dopasować to do innych zajęć to siatkówka.
Lubi któraś z Was? Bo ja jestem lewa z tego, a chciałam iść na aerobic lub siłownie. Lubię wysiłek fizyczny, ale taki który sama sobie wybiorę, a nie taki na siłę.

Ostatnio mam jakiś kryzys, nic mi się nie chce, przytłacza mnie to wszystko.
Stary 2014-02-25, 10:24   #3644
Konto usunięte

A ja od 9 zbieram się, żeby zacząć ćwiczyć. I skończy się to tak, że zabiorę się dopiero wieczorem, bo teraz już mi się tak strasznie nie chce, że masakra :/ Także godz. 19 będzie moja dzisiaj
Stary 2014-02-25, 11:13   #3645
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie zła jestem na siebie, że zamiast trzymać dietę to odpuściłam i już jest z 1,5 kg na plusie.

Moim marzeniem jest mieć taki całkiem płaski brzuszek. A ja ciągle mam trochę tego tłuszczyku.

Miałam zapisy na wf na nowy semestr na studiach i oczywiście jedyne na co mogłam się zapisać żeby dopasować to do innych zajęć to siatkówka.
Lubi któraś z Was? Bo ja jestem lewa z tego, a chciałam iść na aerobic lub siłownie. Lubię wysiłek fizyczny, ale taki który sama sobie wybiorę, a nie taki na siłę.

Ostatnio mam jakiś kryzys, nic mi się nie chce, przytłacza mnie to wszystko.
ja siatkówkę uwielbiam ale nie mam gdzie i jak grać
no to na zmotywowanie do działania i pilnowania diety

jedzonko do pracy spakowanie więc chwila relaksu i trzeba się zbierać
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 12:26   #3646
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

30 minut z mel b zaliczone. Do tego 20 minut rozciągania i jeszcze wieczorem poćwiczę brzuszek
W końcu zrezygnowałam z banisha, jakoś mi nie podeszło

Mam pytanie dziewczyny. Co jecie przed i po treningu ? Trzymacie się jakichś specjalnych zasad ?

64,9 ... 64,0 ...58,0

Stary 2014-02-25, 13:45   #3647
neska002
Zakorzenienie

Cytat:
30 minut z mel b zaliczone. Do tego 20 minut rozciągania i jeszcze wieczorem poćwiczę brzuszek
W końcu zrezygnowałam z banisha, jakoś mi nie podeszło

Mam pytanie dziewczyny. Co jecie przed i po treningu ? Trzymacie się jakichś specjalnych zasad ?
I tak dobry trening - Mel B daje wycisk. Kocham tą jej żywiołowość i szaleństwo ale jej treningów nie wytrzymuję. Może kiedyś kiedyś zrobię kolejne podejście jak nabiorę kondycji z Ewką.

Przed treningiem staram się zjeść coś lekkiego, a jednocześnie staram się żeby był to posiłek węglowodanowy czyli jogurt naturalny z jakimś owocem lub rodzynkami, kanapkę z masłem orzechowym. A po treningu do tej pory jadłam najczęściej albo serek wiejski z zarodkami pszennymi lub siemieniem lnianym albo z jakimiś warzywkami lub twarożek z czymś. Teraz po npiję koktajle tzn mieszam to na co mam ochotę (owoce, warzywka, siemie lniane, otręby, zarodki pszenne, amarantus itd z kefirem lub jogurtem naturalnym, dodaję często do tego kawałek banana bo jest dobry na regenerację mięśni ponoć.

Melduję dzisiejszy trening:
- 20 minut skakanki,
- Killer,
- Skalpel I
- 2x6minutówka.
Padam na twarz a jednocześnie jestem z siebie dumna i widze jak z dnia na dzień moje ciało się zmienia, a ja nabieram kondycji, motywacja się utrzymuje. Jest dobrze

Cel--> 60 kg - 15.12.2015

neska002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 14:10   #3648
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jovisse Pokaż wiadomość
Wróciłam!

Ufff, mogę już spokojnie do Was wrócić.
3 tygodnie w domu dały trochę na plusie (1,1kg), ale mam nadzieję, że szybko się zgubi mogąc już kontrolować, co się je
Widzę, że prawie same plusy na wątku Ale dziewczyny... Damy radę!! Dopiero koniec lutego, do odkrywania cialka zostało jeszcze trochę czasu, także bierzemy się do roboty !

babeczki Ty jesteś chyba najszczęśliwszą i najbardziej zadowoloną osobą, jaką spotkałam na tym forum Tak się miło Ciebie czyta, że mogłabym to robić godzinami

Ha! W końcu mogę wrócić na Wasz pokład
hej! to już tylko czekamy na black_dress bo też gdzieś przepadła

miło mi że tak mówisz
zapraszam na PW ;D
a kilogram szybko zrzucisz

Cytat:
dziękuje
zawzięta, hmmm tylko szkoda ze czasem zupełnie tracę zapał i motywację
ale z waga się udało więc teraz wyznaczyłam sobie kolejne zadanie które się już dobry kawał czasu za mną ciągnie i mam nadzieje że w końcu, tym razem dam radę
ja 5 lat temu ważyłam 65kg i wyglądałam jak pączek tak samo mówie -nigdy więcej!

Cytat:
ja nic konkretnego tzn w sensie, że nie mam nic ustalonego

wróciłam z uczelni udało nam się w miarę poukładać plan który wcześniej był beeeeznadziejny zaraz jadę do TŻ bo już od 14 mi pisze, ze zamiast do niego przyjeżdżać to się włóczę po sklepach ale nikt za mnie kurtki nie kupi
zaraz idę sobie odgrzać na obiad pieczonego bez tłuszczu kurczaka tzn pierś w takim sosiku pysznym

babeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 15:01   #3649
Konto usunięte

Babeczki a jaki to pyszny sosik? Dawaj przepis, bo moja pierś mnie powoli zaczyna nudzić potrzeba mi odmiany! A do tej pory używałam sos śmietanowo-ziołowy z Winiary Pomysł na... I wiem, że nie jest zbyt zdrowy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 16:01   #3650
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:

ja nic konkretnego tzn w sensie, że nie mam nic ustalonego

wróciłam z uczelni udało nam się w miarę poukładać plan który wcześniej był beeeeznadziejny zaraz jadę do TŻ bo już od 14 mi pisze, ze zamiast do niego przyjeżdżać to się włóczę po sklepach ale nikt za mnie kurtki nie kupi
zaraz idę sobie odgrzać na obiad pieczonego bez tłuszczu kurczaka tzn pierś w takim sosiku pysznym
Gadaj co to za sosik.
Ja gdzieś czytałam, że przed treningiem powinno się zjeść pożywny posiłek węglowodanowy, zaraz po jakąś odrobinę cukru np. 2 kostki czekolady, gruszkę czy inny słodki owoc albo małą słodycz, a po 45 minutach od treningu porcję białka - 15-25 g

Mnie czasami po treningu tak bolą mięśnie, że po prostu aż wołają o białko, a ja jestem w stanie zjeść wszystko... Ostatnio nawet dwa razy wypiłam odżywkę białkową dla sportowców - ale po pół porcji i ból mięśni od razu mijał Chyba aż sobie kupię swoją puszkę tego cuda, bo takto podpijam TŻ-owi

U mnie dziś :
8:30: jajko, 55g pieczywa, warzywa
11:30: jogurtowo-owocowo-nasienny mix
14:00 gruszka i koktail białkowy
17: jajecznica z frankfuterką, 35 g pieczywa, warzywa
19:30: makaron z musem jabłkowym

Neska - a Ty nie robisz z nami tygodniowego wyzwania z mel b ?

64,9 ... 64,0 ...58,0

Stary 2014-02-25, 16:18   #3651
Karolinek1987
Zakorzenienie

ja też lubię odzywkę białkową, najbardziej bananową
jak chodziłam na siłwonię to jadłam właśnie węglowodany, np banana przed terningiem, a teraz to raczej jem 5 posilków a trening mi wypada różnie

Neska dobra jesteś! killer i skalpel? szalona

ale jestem padnięta szok, nie mam siły na nic, ale idę się przygotować dopracy bo jescze kilka wyzwań dziś trzeba zrobić
Stary 2014-02-25, 16:38   #3652
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
ja też lubię odzywkę białkową, najbardziej bananową
jak chodziłam na siłwonię to jadłam właśnie węglowodany, np banana przed terningiem, a teraz to raczej jem 5 posilków a trening mi wypada różnie

ale jestem padnięta szok, nie mam siły na nic, ale idę się przygotować dopracy bo jescze kilka wyzwań dziś trzeba zrobić
bananowa . ja kiedyś piłam tiramisu... była pycha

Karolinek a Ty robisz mel b abs czy brzuch ? bo ja myślałam, że chodzi o brzuch

64,9 ... 64,0 ...58,0

Stary 2014-02-25, 16:57   #3653
Karolinek1987
Zakorzenienie

Kocie abs to jest na brzuch

a Wy inne robicie?
tiramisu
Stary 2014-02-25, 17:12   #3654
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Kocie abs to jest na brzuch

a Wy inne robicie?
tiramisu
wiem, ale mel b ma osobno "10 minut na brzuch" i "mel b trening abs" . Ten na brzuch według mnie daje większy wycisk

64,9 ... 64,0 ...58,0

Stary 2014-02-25, 18:15   #3655
vyenna
Zadomowienie

Cytat:

a pilnowałaś w tym czasie diety i ćwiczeń?
bo jeśli nie bardzo to wydaje mi się że tu był problem a nie w tabletkach
włosy Ci lecą bo może masz niedobór witamin/minerałów

Biorę właśnie pod uwagę okres podczas gdy pilnowałam diety - cm leciały w dół, ale waga mi się zwiększyła, co jest dziwne ze względu na to, że nie ćwiczę.
A nie wiem czy nie w tabletkach - ale że zbiegło się z wypadaniem włosów i jeszcze innymi skutkami ubocznymi, to może coś z tymi tabletkami też miało szansę nie współigrać z gubieniem kilogramów.
Nie chodziło o witaminki i minerały - robiłam badania krwi, szczepienia, byłam u dermatologa, przebadałam się i nie wykazało nic złego, może prócz zawyżonego żelaza.

Cytat:
vyenna mnie kiedys tabl. tez nie pozwalaly spasc z wagi. chociaz dietowalam, cwiczylam i jeszcze przez nie wyszedl mi straszny cellulit, ktorego pozbywam sie do tej pory.
No to zobaczymy jak u mnie będą zachowywały się te nowe i będę mogła porównać z aktualnym stanem zdrowia. Które Ty brałaś i okazały się te kiepskie?

Cytat:
jeden kg szybko zgubisz

Vyenna a masz na oku jakieś tabletki na włosy? mnie też strasznie wypadaja

melduję mel b abs i buns i spadam do pracy
miłego dnia
Takie tabletki na włosy działają na zasadzie, że w organizmie brakuje jakiegoś elementu odżywiania, organizm się rzuca na wybrakowane witaminki i wtedy widzisz różnicę.
U mnie kiedyś dobrze się sprawdziło na włosy Calcium Pantotenicum (5 tabletek dziennie), teraz biorę Witaminę PP i jest niezła - z kolei po wszystkich humavitach, pokrzywach, skrzypach, takich najbardziej polecanych właśnie ze względu na włosy, nie widziałam w ogóle różnicy.

Stary 2014-02-25, 18:38   #3656
neska002
Zakorzenienie

Cytat:
Gadaj co to za sosik.
Ja gdzieś czytałam, że przed treningiem powinno się zjeść pożywny posiłek węglowodanowy, zaraz po jakąś odrobinę cukru np. 2 kostki czekolady, gruszkę czy inny słodki owoc albo małą słodycz, a po 45 minutach od treningu porcję białka - 15-25 g

Mnie czasami po treningu tak bolą mięśnie, że po prostu aż wołają o białko, a ja jestem w stanie zjeść wszystko... Ostatnio nawet dwa razy wypiłam odżywkę białkową dla sportowców - ale po pół porcji i ból mięśni od razu mijał Chyba aż sobie kupię swoją puszkę tego cuda, bo takto podpijam TŻ-owi

U mnie dziś :
8:30: jajko, 55g pieczywa, warzywa
11:30: jogurtowo-owocowo-nasienny mix
14:00 gruszka i koktail białkowy
17: jajecznica z frankfuterką, 35 g pieczywa, warzywa
19:30: makaron z musem jabłkowym

Neska - a Ty nie robisz z nami tygodniowego wyzwania z mel b ?
Nie wiem czy wytrzymam Mel B, ale spróbuję

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
ja też Ci nie polecam mniej niż 1000,ja jestem najlepszym przykładem od 1200 kcal sie tyje
oczywiście jak potem się wpycha drożówek ile wlezie

jak to fujjj?
czemu nikomu ta kasza nie smakuje?
ja zaliczyłam pierwszy dzień z kaszą(dodałąm tylko rano cynamon, potem sproszkowane pomidory i trochę koperku)
i już czuję się lżej, mam duzo siły i świetny humor
melduję:
10 km orbitreka
15 min hula-hop
melb abs i buns
100 powtórzeń agrafką
100 powtórzeń na leg magic
a i narazie trzy zielone herbaty, potem będzie jeszcze jedna

dzieczyny czy któraś z Was stosuje jakieś suplementy?
Niezły trening!

Ja biorę magnez stale, no i ostatnio zaczęłam stosować preparat na stawy bo mi dokuczać zaczęły - jest poprawa po kilku dniach więc działa. Co do innych tego typu rzeczy to nie jestem przekonana, witaminy w tabletkach są w znikomym stopniu przyswajane, a obciążają tylko wątrobę.

Cel--> 60 kg - 15.12.2015

neska002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:43   #3657
Karolinek1987
Zakorzenienie

ja też biorę calcium pantothenicum, zauważyłam , że po nuch mi urosły włosy ale niestety dalej wypadają

uuuu padam
10km na orbitreku
mel b abs i buns- zrobione

teraz się biorę za agrafkę i leg magic- po 100 i 15 min hula-hop
do piątku włącznie robie tak samo a od soboty wyzwania na marzec
Stary 2014-02-25, 18:53   #3658
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:

No to zobaczymy jak u mnie będą zachowywały się te nowe i będę mogła porównać z aktualnym stanem zdrowia. Które Ty brałaś i okazały się te kiepskie?
Syndi35

Ja na włosy jadłam Merz Spezial i polecam

64,9 ... 64,0 ...58,0

Stary 2014-02-25, 18:58   #3659
Konto usunięte

Ja znowu nie poćwiczyłam :/ brak mi motywacji ehh ciężko się wraca do ćwiczeń po takiej przerwie. Może jutro rano się zbiorę...? Dajcie mi jakiegoś kopa na rozpęd!
Stary 2014-02-25, 19:08   #3660
Grapefrutka
Zakorzenienie

ja ćwiczę z reguły zaraz po pracy więc w pracy jem jakąś przekąskę typu banan, jabłko a po ćwiczeniach kolację

za wszystkie ćwiczenia

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45329869]Ja znowu nie poćwiczyłam :/ brak mi motywacji ehh ciężko się wraca do ćwiczeń po takiej przerwie. Może jutro rano się zbiorę...? Dajcie mi jakiegoś kopa na rozpęd![/QUOTE]
no wiesz co!!!
do ćwiczeń marsz!

40 min z Mel i XHitem zaliczone
został mi tylko jeden zestaw do końca
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości