Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina -cz.9 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 18:48   #3631
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Ja dziś zajadam się serniczkiem na zimno dawno nie robiłam, więc dziś jemy

ja mam super maski do włosów i od mycia do następnego mycia włosy pachną mi mlekiem i miodem- taka cafe latte albo kokosem
Co do opini ja to robiłam na moich włosach x lat temu bo ponad 12 lat i mam od tamtej pory spokój. Sporadycznie mi się zdarzy umyć włosy co 7 dni ale to już naprawdę wtedy nie mam czasu
Serniczek ja stwierdziłam, że ostatnio to dużo słodkiego jemy i trzeba trochę przystopować

Mi się zapach na włosach nie utrzymuje niestety...

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez skubana Pokaż wiadomość
dziekuje dobrze

wklejam z mamiusiowego:
moja relacja ze szpitala;
sprawdzali dokładna anatomie dziecka. wszystko jest ok; nogi rece, serce, mozg, brzuch,kręgosłupważ y już pół kilograma
połozenie jest miednicowe,mam nadzieje ze sie jeszcze obróci, bo inaczej czeka mnie cesarka. musze brac furagin bo mam bakterie i leukocyty moczu a chciałam w poniedziałek na pływalnie isc
płeć potwierdzona

przy badaniu wewnętrznym oprocz mojej lekarki byla studentka. gin pokazywala jej jak ma badac zeby jak najmniej bolalo.W pewnym momencie pyta studentke; - na podstawie położenia dna macicy prosze powiedzieć ktory to tydzien ciazy?
studentka; - eee, siódmy
lekarka;- -w siodmym jest na wysokosci spojenia łonowego. niech sie pani zastanowi.
studentka;-hmm to bedzie chyba juz dalej. trzeci miesiac!
lekarka sie wtedy wk.. i powiedziala ze nie zaliczy ćwiczeń bo studentka 6 roku takie rzeczy powinna wiedziec!!
(dodam że jestem w 22 tygodniu i brzuchol mam widoczny)

a jeszce maz mnie rozsmieszyl. mowie ze szkoda ze nie przyjedzie do mnie do szpitala, bo zobaczyłby takie malutkie 1-dniowe dzieciątka. a on mi na to; 1 dniowe?a mieszczą się już w dłoni?

kupilam kilo marchwi i kilo jabłek, ide robic sok
No to super a ta studentka to mnie rozwaliła... i to kobieta! Masakra... i tacy ludzie nas potem leczą...

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Widzę, że gadacie na temat włosowy
Ja mam cienkie włosy i jakoś tak niewiele ich na głowie - zazdraszam jak ktoś ma fajne gęste włosy (chociaż też w pewnych granicach - zbyt gęste i grube też mi się nie podobają ).
Myję je na ogół ze 2 razy w tygodniu. Kiedyś robiło mi się straszne siano na głowie... ale jak zaczęłam stosować jedwab w płynie, to znacznie im się poprawiło i są gładsze. A niedawno przerzuciłam się na olejek arganowy (ale nie taki do olejowania, tylko do stosowania tak samo jak jedwab - czyli kilka kropel po myciu głowy) i chyba nawet jeszcze lepiej wyglądają No i przede wszystkim zdecydowanie łatwiej się rozczesują (a miałam z tym olbrzymi problem) A koszt malutki, bo jedwab czy olejek arganowy można kupić za mniej, niż 5 zł (najtaniej znalazłam w Naturze), a są wydajne

Co do kolorów, to ja naturalnie mam myszowate włosy W LO zafarbowałam się na rudo i miałam ten kolor bez przerwy przez 8 lat. W lecie naszło mnie na zmiany - pisałam Wam, że bałam się nowego, ale jednak się przełamałam, no i od tych kilku miesięcy mam ciemny brąz. Ale jednak, to chyba nie mój kolor - niby całkiem dobrze wyglądam, ale jednak czegoś mi brakuje Kusi mnie jakaś mega zmiana Zastanawiam się czy nie spróbować z blondem A jak efekt byłby niefajny, to wróciłabym do rudego - to zdecydowanie był mój kolor!

Ale boję się trochę jak rozjaśnianie wpłynie na moje włosy
Poza tym nie wiem jak to wygląda w praktyce... fryzjer za jednym zamachem zrobi mi dekoloryzację i zafarbuje na blond? Ja to rzadko bywam u fryzjera, więc nie znam się na tych wszystkich zabiegach
Olejek arganowy za 5zł? Toś mnie zaskoczyła ja kupiłam kiedyś ale w promocji za 25zł malutką buteleczkę
To może Carmena zgapi od Ciebie bo ma niesforne włosy
Wywołałam burze na temat włosów no ale co czasem trzeba porozmawiać o czymś innym niż staraniach czyż nie?
Stary 2013-12-07, 18:50   #3632
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Zimą sobie odpuszczę
nie odbieram tego jako wtrącanie się
To dobrze tak tylko chciałam uprzedzić, że to nie jest do końca dobre dla nas mimo iż nam się wydaje, że włosy są wysuszone itd
Ja też wolę włosy zaraz po umyciu, ładne piękne niż po spanku jednakże nie są aż takie złe

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
heja baby
hej babo co tam u Ciebie?
Stary 2013-12-07, 18:50   #3633
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Ale boję się trochę jak rozjaśnianie wpłynie na moje włosy
Poza tym nie wiem jak to wygląda w praktyce... fryzjer za jednym zamachem zrobi mi dekoloryzację i zafarbuje na blond? Ja to rzadko bywam u fryzjera, więc nie znam się na tych wszystkich zabiegach
to od razu Ci mówię- nie rozjaśniaj włosów. Ja rozjaśniałam 2x w tym roku bo mnie 'pokusiło' i co? Od tamtej pory strasznie się łamią, wypadają, zaczęły się plątać jak wcześniej odżywki na mnie działały....
ja też mam cienkie włosy. Nie zalecam, potem będziesz żałować jak ja...

ja teraz postanowiłam, że nie będę farbować włosów, niech zejdzie ten wiśniowy bo mam kolor nijaki. Chcę mieć brąz, swój- oczywiście planuję farbę w odcieniu moich włosów bo mam 40% siwych więc bez farb już u mnie nie da rady

a to mój efekt rozjaśniania z b. ciemnego brązu (bo głupia zamiast odrostów farbowałam zawsze całe włosy

Cytat:

a jeszce maz mnie rozsmieszyl. mowie ze szkoda ze nie przyjedzie do mnie do szpitala, bo zobaczyłby takie malutkie 1-dniowe dzieciątka. a on mi na to; 1 dniowe?a mieszczą się już w dłoni?

Studentka przednia

a furagin mocny lek, nie wiedziałam, że w ciąży go można brać

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-12-07 o 18:52
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 18:57   #3634
God Of War 20
Zakorzenienie

Leine masz 40% siwych włosów? Ty jesteś chyba 2 lata starsza ode mnie w sensie masz 25?
Stary 2013-12-07, 18:59   #3635
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Leine masz 40% siwych włosów? Ty jesteś chyba 2 lata starsza ode mnie w sensie masz 25?

genetyka koleżanko, genetyka... mój brat który ma 33 lata ma ich już jakieś 80%
Stary 2013-12-07, 18:59   #3636
Ishka
Zadomowienie

Hmm apropo ciacha chcecie moje wczoraj upieczone pierniczki na próbe?Jeszcze nie udekorowane bo nie miałam czasu hheeh no i oczywiście cappuccino musze sie pochwalić heh dostałam wczoraj mój wymarzony ekspres do kawy nespresso i nie umiem się oprzeć tej kawie ha

A włosy wysuszone hmm no powiedziałabym że czarne ale miały byc ciemnobrązowe

Eh te siwki;/ ostatnio mąż w sklepie mówi do mnie "kochanie jednak masz tych siwków dosyć dużo" eh to mnie pocieszył...stąd moje dzisiejsze farbowanko Powiedziałabym że ja mam siwki ze stresu od mojej ciąży pierwszej mi sie pojawiły...

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2013-12-07 o 19:02
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 19:00   #3637
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:

genetyka koleżanko, genetyka... mój brat który ma 33 lata ma ich już jakieś 80%
Oj to faktycznie ale moja siostra w wieku 20 lat miała już siwe włosy a ja mam 23 i nie mam ani jednego może mam dobre geny?
Ja jestem odmieniec rodzinny bo u mnie mają słabo wzrok i noszą okulary a ja mam dobry

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 19:01   #3638
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje dobrze

wklejam z mamiusiowego:
moja relacja ze szpitala;
sprawdzali dokładna anatomie dziecka. wszystko jest ok; nogi rece, serce, mozg, brzuch,kręgosłupważ y już pół kilograma
połozenie jest miednicowe,mam nadzieje ze sie jeszcze obróci, bo inaczej czeka mnie cesarka. musze brac furagin bo mam bakterie i leukocyty moczu a chciałam w poniedziałek na pływalnie isc
płeć potwierdzona

przy badaniu wewnętrznym oprocz mojej lekarki byla studentka. gin pokazywala jej jak ma badac zeby jak najmniej bolalo.W pewnym momencie pyta studentke; - na podstawie położenia dna macicy prosze powiedzieć ktory to tydzien ciazy?
studentka; - eee, siódmy
lekarka;- -w siodmym jest na wysokosci spojenia łonowego. niech sie pani zastanowi.
studentka;-hmm to bedzie chyba juz dalej. trzeci miesiac!
lekarka sie wtedy wk.. i powiedziala ze nie zaliczy ćwiczeń bo studentka 6 roku takie rzeczy powinna wiedziec!!
(dodam że jestem w 22 tygodniu i brzuchol mam widoczny)

Super, że z maleństwem wszystko dobrze! a studentka niezła
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 19:03   #3639
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Hmm apropo ciacha chcecie moje wczoraj upieczone pierniczki na próbe?Jeszcze nie udekorowane bo nie miałam czasu hheeh no i oczywiście cappuccino musze sie pochwalić heh dostałam wczoraj mój wymarzony ekspres do kawy nespresso i nie umiem się oprzeć tej kawie ha

A włosy wysuszone hmm no powiedziałabym że czarne ale miały byc ciemnobrązowe

Eh te siwki;/ ostatnio mąż w sklepie mówi do mnie "kochanie jednak masz tych siwków dosyć dużo" eh to mnie pocieszył...stąd moje dzisiejsze farbowanko Powiedziałabym że ja mam siwki ze stresu od mojej ciąży pierwszej mi sie pojawiły...
Nie lubię kawy więc ekspres mi nie potrzebny słodkie ograniczam haha
A co do włosów to może się pochwal kolorkiem
Stary 2013-12-07, 19:03   #3640
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to faktycznie ale moja siostra w wieku 20 lat miała już siwe włosy a ja mam 23 i nie mam ani jednego może mam dobre geny?
Ja jestem odmieniec rodzinny bo u mnie mają słabo wzrok i noszą okulary a ja mam dobry
Kochana na pewno masz rację, bo mój brat pośredni ma najmniej siwych i w ogóle nie jest do nas podobny
Stary 2013-12-07, 19:07   #3641
Ishka
Zadomowienie

God - a ja znowu kawosz heh no niestety jak zajde w ciąże to tylko słaba latte i to bezkofeinowa

Kolorkiem bym się pochwaliła ale moje dziecie jeszcze nie śpi eh i oczywiście kończy bajke na kompie heh a jak wiadomo wczesniejsze wyłączenie bajki grozi "porażeniem" hehe

aż się boje odejść od kompa bo Was później znowu nie nadrobie....a zaniedługo mężulek z pracy wraca no i wiadomo winko jakiś film itp
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 19:09   #3642
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Olejek arganowy za 5zł? Toś mnie zaskoczyła ja kupiłam kiedyś ale w promocji za 25zł malutką buteleczkę
No ja właśnie w Rossmasnnie widziałam za 20parę zł - a potem szok, jak zobaczyłam, że w Naturze coś ok. 5 zł Niby mała buteleczka, ale naprawdę wydajna, bo tego się bierze kilka kropelek

Cytat:
to od razu Ci mówię- nie rozjaśniaj włosów. Ja rozjaśniałam 2x w tym roku bo mnie 'pokusiło' i co? Od tamtej pory strasznie się łamią, wypadają, zaczęły się plątać jak wcześniej odżywki na mnie działały....
ja też mam cienkie włosy. Nie zalecam, potem będziesz żałować jak ja...

ja teraz postanowiłam, że nie będę farbować włosów, niech zejdzie ten wiśniowy bo mam kolor nijaki. Chcę mieć brąz, swój- oczywiście planuję farbę w odcieniu moich włosów bo mam 40% siwych więc bez farb już u mnie nie da rady

a to mój efekt rozjaśniania z b. ciemnego brązu (bo głupia zamiast odrostów farbowałam zawsze całe włosy
No i gdzie ten efekt? Jakaś fota powinna chyba być

Kurczę, właśnie tego rozjaśnienia się boję Chociaż z drugiej strony rudy też jest z rozjaśniaczami i nie wpływał negatywnie na moje włosy - sama nie wiem...
Stary 2013-12-07, 19:13   #3643
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Jak samopoczucie brydzia?
Powiedz jak po zastrzykach, bolało?
Dziekuje, moze byc Zastrzyki nie bola

Nie odzywam sie do Was kochane, bo mi wala na mozg te hormony
Dzisiaj po drugiej serii zastrzykow to mialam takiego PMSa ,myslalam ze sie wyzyje na Tzecie...szkoda mi go bylo, wiec sie jakos z tym uporalam sama...jem na potege i placze juz od 4 dni standardowo w najmniej spodziewanych momentach

Jakis kosmos w ogole ze mna jest

Clo na mnie chyba ok dziala tylko uderzenia goraca sa ale te zastrzyki pierunskie jakos tak zle znosze juz sama nie wiem...Ahh oprocz tego przeziebienie mnie i Tzta jakies lapie

W srode idziemy na USG i prawdopodobnie najpozniej w piatek bedziemy mnie zapladniac

Manieczka super,ze tesciowce sie podobalo mieszkanko

God piekne geste wlosika masz

Skubanaklask i: za badania,musialo to byc niesamowite przezycie:lov e:

Widze,ze o wlosach plotkujecie Moje sa po rewolucji z brazu na blond...kolor oki juz sie nawet przyzwyczailam, maz uwielbia aleee strasznie sie placza od farbowania

Co do mycia to co drugi dzien zawsze rano myje A siwuskow jeszcze nie mam

Zrobilam dzisiaj Tiramisu,wczoraj murzynka a przed wczoraj marchewkowe ciasto jak tak dalej pojdzie to sie w drzwi nie zmieszcze

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 19:28   #3644
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
God - a ja znowu kawosz heh no niestety jak zajde w ciąże to tylko słaba latte i to bezkofeinowa

Kolorkiem bym się pochwaliła ale moje dziecie jeszcze nie śpi eh i oczywiście kończy bajke na kompie heh a jak wiadomo wczesniejsze wyłączenie bajki grozi "porażeniem" hehe

aż się boje odejść od kompa bo Was później znowu nie nadrobie....a zaniedługo mężulek z pracy wraca no i wiadomo winko jakiś film itp
Taaa nie trza było dziecka uzależniać od komputera

A tak poważnie to stwierdzam, że te małe dzieci teraz są strasznie uzależnione od komputera mój chrześniak aż się trików (tak to się nazywa?) nabawił od tego... od tych gier i bajek... i kiedyś było tak właśnie, że weź mu wyłącz bajkę na kompie... normalnie płacz przez 2 godziny...

Ja tam swoim dzieci w komputer wtajemniczać nie będę bo nie chce takich sytuacji nigdy mieć

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
No ja właśnie w Rossmasnnie widziałam za 20parę zł - a potem szok, jak zobaczyłam, że w Naturze coś ok. 5 zł Niby mała buteleczka, ale naprawdę wydajna, bo tego się bierze kilka kropelek

Kurczę, właśnie tego rozjaśnienia się boję Chociaż z drugiej strony rudy też jest z rozjaśniaczami i nie wpływał negatywnie na moje włosy - sama nie wiem...
Ja swój kupowałam w aptece
Fakt mała buteleczka ale wydajna bardzo jednakże nigdy mi się nie chce tak bawić mam czasami takie naloty, że bardzo dbam o włosy, cerę itd a czasami mi się po prostu nie chce nic

Co do rozjaśniania to wiem tylko, że to niszczy włosy sama tego nie robiłam więc nie doradzę

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

brydzia to faktycznie masz wahania.... tak to jest z tymi hormonami już niedługo i mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie i gładko
Masz stracha? Bo ja to nie wiem nawet jak to wszystko wygląda
Stary 2013-12-07, 19:33   #3645
manieczka1
Zakorzenienie

Brydzia!!! Kciuki za Ciebie!!!!

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 19:34   #3646
God Of War 20
Zakorzenienie

Znacie jakąś fajną komedię romantyczna? Bo mój to ksw ogląda i niestety tv dziś nie moje
Stary 2013-12-07, 19:44   #3647
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]brydzia to faktycznie masz wahania.... tak to jest z tymi hormonami już niedługo i mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie i gładko
Masz stracha? Bo ja to nie wiem nawet jak to wszystko wygląda
Stracha nie mam Troszke sie stresuje, zeby wszystko dobrze poszlo
Nie wiem jeszcze czy na peknietym pecherzyku beda robic czy bedziemy czekac...nie znaju . Tzcik odda zolnierzyki do tuningu a pozniej mi je podadza poprzez cewnik do szyjki macicy

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Brydzia!!! Kciuki za Ciebie!!!!

Cytat:
Znacie jakąś fajną komedię romantyczna? Bo mój to ksw ogląda i niestety tv dziś nie moje
Ja chcialabym zobaczyc "About Time" ale kurcze nigdzie nie moge znalezc do sciagniecia

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Kochane ide do mojego Tzta bo biedulinka sie zle czuje, u nas juz 22 zaraz wiec jak nic pora na spanko

Zycze milej nocki

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 19:55   #3648
Karoloo
<3 <3 <3

Co do dzieci i komputerow to znajoma siostry tak zajomwala sie dziecmi ze szczerze powinni jej zabra bo szkoda chlopakow. Codziennie rano puszczala im kompa bajki itd i chlopak w wieku 5 czy nawet 6 lat nie umial mowic jego mlodszy brat to samo a ona sobie ogladala telenowele cale dnie siedzieli w domu bo przeciez ona z nimi nigdzie chodzic nie bedzie skończyło sie na logopedzie i na jakims leczeniu (az tak dokladnie nie wiem). Inaczej niz patologia tego nazwac nie moge!!!

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 19:55   #3649
Jagatka_N
Zakorzenienie

Brydziu widziałam na ovuf właśnie, PMS, płaczliwość itp
mam nadzieję, że Twój Tż da radę i zrozumie

Czyli to już w piątek? będziemy trzymać kciuki

Skubana fajnie, że Was dokładnie zabadali no i super, że wszystko w porządku a ta studentka...widoczny brzuch w 7tyg ciąży...co ona robiła na zajęciach...ehhh

God mi też się szykuje oglądanie KSW
Stary 2013-12-07, 19:57   #3650
Karoloo
<3 <3 <3

Brydzia no i powodzenia :-D dasz rade z tym psm ale fakt szkoda TŻ ale cos na kims trzeba sie rozładować

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 19:58   #3651
Elfka86
Zakorzenienie

Cześć

Padam na twarz nie nadrabiam - tylko przeczytałam dobrze, że już niedługo na zwolnienie, bo wysiadam powoli

brydzia

Która testuje w najbliższym czasie?? pasowałyby jakieś II kreski
Stary 2013-12-07, 20:04   #3652
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Co do dzieci i komputerow to znajoma siostry tak zajomwala sie dziecmi ze szczerze powinni jej zabra bo szkoda chlopakow. Codziennie rano puszczala im kompa bajki itd i chlopak w wieku 5 czy nawet 6 lat nie umial mowic jego mlodszy brat to samo a ona sobie ogladala telenowele cale dnie siedzieli w domu bo przeciez ona z nimi nigdzie chodzic nie bedzie skończyło sie na logopedzie i na jakims leczeniu (az tak dokladnie nie wiem). Inaczej niz patologia tego nazwac nie moge!!!

Noo ja uważam, że to bardzo złe od takiego małego przyzwyczajać dzieci do komputerów potem takie cyrki się właśnie dzieją komputer jest dla dorosłych a i oni czasem nie potrafią sobie poradzić z uzależnieniem a co dopiero dzieci a kuszą ich różnymi gram i innymi pierdołami
Wiadomo, że czasami rodzicom jest łatwiej puścić dziecku bajkę na komputerze czy coś i wtedy mają czas dla siebie ale mimo wszystko będę starała się uniknąć tego w pierwszych latach życia mojego dziecka

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Cześć

Padam na twarz nie nadrabiam - tylko przeczytałam dobrze, że już niedługo na zwolnienie, bo wysiadam powoli

brydzia

Która testuje w najbliższym czasie?? pasowałyby jakieś II kreski
Hej bidulo no dobrze dobrze wylenisz się za wszystkie czasy
Stary 2013-12-07, 20:05   #3653
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
a ja mogę się pochwalić przedłużyli mi umowę o pracę - mam już na czas nieokreślony
szkoda tylko, że tempka wskazuje na @...no, ale trudno
dziś jadę do siostry na urodziny i mamy opijać moją umowę...z jednej strony jestem już pewna, że @ przyjdzie, ale z drugiej trochę boję się pić mimo wszystko i co tera
super

Cytat:
Dziewczyny...spojrzałam na 1str żeby zobaczyc ile ktora ma lat i przy okazji...zobaczyłam że na liste Mamy Aniołków : jest wpisana papryczka to chodzi o poprzednie poronienie? Czy teraz coś złego się stało? Bo wykres na ovuf od początku ma nieudostępniony i nie wiem o co kaman
aktualizowałam listę "mamuś" i "aniolkowych mam" dlatego i papryczka się tam znalazła (z obecną jej ciążą jest wszystko ok )

Cytat:
Swoją drogą mamazuzi to juz sie chyba nie pojawi i zadna z niej staraczka u nas na watku jak nie udzielala sie od wiekow, mysle ze mozna ja wykreślić
A Isabelle to chyba już w ciąży czyż nie? zazdrosnica tez chyba w ciazy?
skopiowałam poprzednią listę z poprzedniego wątku . Może zaraz przejrzę ją i powyrzucam osoby nieudzielające

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Dziekuje, moze byc Zastrzyki nie bola

Nie odzywam sie do Was kochane, bo mi wala na mozg te hormony
Dzisiaj po drugiej serii zastrzykow to mialam takiego PMSa ,myslalam ze sie wyzyje na Tzecie...szkoda mi go bylo, wiec sie jakos z tym uporalam sama...jem na potege i placze juz od 4 dni standardowo w najmniej spodziewanych momentach

Jakis kosmos w ogole ze mna jest

Clo na mnie chyba ok dziala tylko uderzenia goraca sa ale te zastrzyki pierunskie jakos tak zle znosze juz sama nie wiem...Ahh oprocz tego przeziebienie mnie i Tzta jakies lapie

W srode idziemy na USG i prawdopodobnie najpozniej w piatek bedziemy mnie zapladniac
to już niedługo . Oby się Wam udało
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 20:05   #3654
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Brydziu widziałam na ovuf właśnie, PMS, płaczliwość itp
mam nadzieję, że Twój Tż da radę i zrozumie

Czyli to już w piątek? będziemy trzymać kciuki

Skubana fajnie, że Was dokładnie zabadali no i super, że wszystko w porządku a ta studentka...widoczny brzuch w 7tyg ciąży...co ona robiła na zajęciach...ehhh

God mi też się szykuje oglądanie KSW
I pomyśleć, że to się po północy kończy...

Chyba mnie teraz bierze przeziębienie tak coś czuję...
Stary 2013-12-07, 20:10   #3655
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Co do mojej wizyty to wszystko w porządku. Powiem Wam, że bardzo polubiliśmy z moim lekarzem, wczoraj on się śmiał i ja...fajna wizyta była nawet tak pomyślałam, że szkoda mi będzie go zostawiać po 20tym tygodniu...no ale ja nie dam rady walić na dwa fronty. Mam synka i zostawianie go co 2 tygodnie już mi robi niekiedy kłopot, bo nie zawsze mąż ma nocki. Także mam myślówę na razie
Wracając do badań to wszystko okej, nie mierzył malucha ani nic, tak się zagadaliśmy, że zapomnieliśmy razem o zdjęciu Nawet zrobił wyjątek i że jako "dobrze mi się z oczu patrzy" to postarał się dopochwowo zerknąć co maluch ma między nogami...aleeee niestety. Co już miał dobre ujęcie to maleństwo odwracało pupkę także poczekam do prenatalnych pewnie z ciekawością
Super, że wszystko w porządku I się dziewuszka nadal nie chce ujawnić no! Mamusię chce w niepewności jak najdłużej trzymać

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
co do zmiany lekarza to chcę zmienić na ordynatora szpitala w którym chce rodzić. Bratowa do niego chodziła i jak widziałam jaką miała opiekę w tym szpitalu to mi kopara opadła, i po porodzie o herbatę się zapytali i czy chce coś zjeść. Ale to pewnie bo była pacjentką ordynatora
Ja Ci powiem, że leżałam tam w szpitalu i uważam, że opiekę miałam super. A nie byłam pacjentką żadnego lekarza stamtąd. Ogólnie uważam, że ten szpital jest bardzo fajny dla kobiet i wszystkich traktują jednakowo. Oczywiście kobiety na salach miały teksty, że pewnie ta czy tamta to pacjentka ordynatora czy coś, ale tak jak mówię, ja nie byłam pacjentką a skakali wokół mnie strasznie. No tyle, że ja po cc więc nie mogę się wypowiedzieć jak to jest po sn. Nawet jak mnie przenieśli na salę normalną z innymi kobietkami to przychodziła pielęgniarka pytać czy chcę przeciwbólowego coś i chodziła do mnie w nocy jak miałam już corkę ze sobą czy jej nie trzeba zabrać żebym sobie odpoczęła. Także jak masz taki dylemat, to ja bym została z tym fajnym lekarzem do którego chodzisz Ale to oczywiście Twój wybór

Cytat:
Taaa nie trza było dziecka uzależniać od komputera

A tak poważnie to stwierdzam, że te małe dzieci teraz są strasznie uzależnione od komputera mój chrześniak aż się trików (tak to się nazywa?) nabawił od tego... od tych gier i bajek... i kiedyś było tak właśnie, że weź mu wyłącz bajkę na kompie... normalnie płacz przez 2 godziny...

Ja tam swoim dzieci w komputer wtajemniczać nie będę bo nie chce takich sytuacji nigdy mieć
jak ja lubię takie deklaracje Ja przed dzieckiem to miałam zamiar nie dopuszczać do komuptera, nie dawać słodyczy do czasu aż pójdzie do przedszkola, nie włączać tv i wiele, wiele innych Uwierz mi, że jak będziesz miała chęć na chwilę dla siebie to dasz temu dziecku komputer, tablet czy tv i nie będziesz się zastanawiać czy to dobre czy nie. Będziesz się rozkoszować chwilą ciszy i spokoju

Moja córka bajki oglądała od wczesnego dzieciństwa, komputer się zaczął gdzieś koło 3rż a tablet gdzieś 1,5 roku temu. Nic z tym nie zrobimy, bo pomijając metody wychowawcze to i tak są takie czasy, że jak dziecku zabronisz dostępu do tego wszystkiego to w pewnym momencie będzie daleeeko za równieśnikami i będzie się czuło źle i wyobcowane w grupie, gdzie wszyscy będą gadać o komórkach, komputerach, facebooku czy grach na tablecie. W naszych czasach było inaczej, teraz też jest. Musimy się do tego dostosowac czy chcemy czy nie. Tak jak nasi rodzicie musieli się dostosować do naszych różnych zachowań, zupełnie innych niż oni mieli wiele lat temu a które im się wydawały dla nas złe
Stary 2013-12-07, 20:10   #3656
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej bidulo no dobrze dobrze wylenisz się za wszystkie czasy
Oj tak już się nie mogę doczekać czwartku ale jeszcze zanim czwartek to mnie trzy 12-tki pod rząd czekają a już tak ok. 15 - 16 tak mnie oczy bolą i plecy, że szok na dodatek nie mogę jeść czekolady coś mnie odrzuca
Stary 2013-12-07, 20:18   #3657
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
I pomyśleć, że to się po północy kończy...

Chyba mnie teraz bierze przeziębienie tak coś czuję...

A ta najważniejsza, najciekawsza walka pewnie koło północy będzie dopiero albo i później
Jak masz jakąś naleweczkę i sobie zaaplikuj na noc, może zdezynfekuje i zabije bakterie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
hej

aktualizowałam listę "mamuś" i "aniolkowych mam" dlatego i papryczka się tam znalazła (z obecną jej ciążą jest wszystko ok )

skopiowałam poprzednią listę z poprzedniego wątku . Może zaraz przejrzę ją i powyrzucam osoby nieudzielające

To jeszcze kotkę niestety trzeba przenieść do mam aniołków
Ale nas tam już dużo...

Edytowane przez Jagatka_N
Czas edycji: 2013-12-07 o 20:20
Jagatka_N jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 20:23   #3658
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Super, że wszystko w porządku I się dziewuszka nadal nie chce ujawnić no! Mamusię chce w niepewności jak najdłużej trzymać

Ja Ci powiem, że leżałam tam w szpitalu i uważam, że opiekę miałam super. A nie byłam pacjentką żadnego lekarza stamtąd. Ogólnie uważam, że ten szpital jest bardzo fajny dla kobiet i wszystkich traktują jednakowo. Oczywiście kobiety na salach miały teksty, że pewnie ta czy tamta to pacjentka ordynatora czy coś, ale tak jak mówię, ja nie byłam pacjentką a skakali wokół mnie strasznie. No tyle, że ja po cc więc nie mogę się wypowiedzieć jak to jest po sn. Nawet jak mnie przenieśli na salę normalną z innymi kobietkami to przychodziła pielęgniarka pytać czy chcę przeciwbólowego coś i chodziła do mnie w nocy jak miałam już corkę ze sobą czy jej nie trzeba zabrać żebym sobie odpoczęła. Także jak masz taki dylemat, to ja bym została z tym fajnym lekarzem do którego chodzisz Ale to oczywiście Twój wybór

jak ja lubię takie deklaracje Ja przed dzieckiem to miałam zamiar nie dopuszczać do komuptera, nie dawać słodyczy do czasu aż pójdzie do przedszkola, nie włączać tv i wiele, wiele innych Uwierz mi, że jak będziesz miała chęć na chwilę dla siebie to dasz temu dziecku komputer, tablet czy tv i nie będziesz się zastanawiać czy to dobre czy nie. Będziesz się rozkoszować chwilą ciszy i spokoju

Moja córka bajki oglądała od wczesnego dzieciństwa, komputer się zaczął gdzieś koło 3rż a tablet gdzieś 1,5 roku temu. Nic z tym nie zrobimy, bo pomijając metody wychowawcze to i tak są takie czasy, że jak dziecku zabronisz dostępu do tego wszystkiego to w pewnym momencie będzie daleeeko za równieśnikami i będzie się czuło źle i wyobcowane w grupie, gdzie wszyscy będą gadać o komórkach, komputerach, facebooku czy grach na tablecie. W naszych czasach było inaczej, teraz też jest. Musimy się do tego dostosowac czy chcemy czy nie. Tak jak nasi rodzicie musieli się dostosować do naszych różnych zachowań, zupełnie innych niż oni mieli wiele lat temu a które im się wydawały dla nas złe
Oj zdziwiłabyś się ja właśnie mojemu chrześniakowi zabraniałam i nic na mnie nie działało jest wiele innych rzeczy które mogą robić dzieci
Dla mnie 3 letnie dziecko nie powinno siedzieć przed komputerem, ot moje zdanie i uwierz mi, że da się tak zrobić i nie uważam żeby takie dziecko było w tyle za rówieśnikami
Znam też osoby które tak wychowują dzieci w obecnych czasach i są one bardzo mądre i nie są w tyle

Mój mąż jest tego samego zdania
Stary 2013-12-07, 20:23   #3659
Leine
Zakorzenienie

Cytat:

no przecież wstawiłam? jakie miałam w lutym a jakie w maju po rozjaśniaczu

Brydzia a jak cenowo zapłodnienie kosztuje, bo nie pamiętam czy o tym coś pisałaś, ale chyba tak
Stary 2013-12-07, 20:28   #3660
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
no przecież wstawiłam? jakie miałam w lutym a jakie w maju po rozjaśniaczu

Brydzia a jak cenowo zapłodnienie kosztuje, bo nie pamiętam czy o tym coś pisałaś, ale chyba tak
Nic nie wstawiłaś właśnie

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
A ta najważniejsza, najciekawsza walka pewnie koło północy będzie dopiero albo i później
Jak masz jakąś naleweczkę i sobie zaaplikuj na noc, może zdezynfekuje i zabije bakterie

To jeszcze kotkę niestety trzeba przenieść do mam aniołków
Ale nas tam już dużo...
Zaaplikuje sobie właśnie jakąś miksturę nie lubię alkoholu więc wole nie

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Oj tak już się nie mogę doczekać czwartku ale jeszcze zanim czwartek to mnie trzy 12-tki pod rząd czekają a już tak ok. 15 - 16 tak mnie oczy bolą i plecy, że szok na dodatek nie mogę jeść czekolady coś mnie odrzuca
A to akurat dobrze ile byś chciała tą czekoladę jeść nie ma tak dobrze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości