Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-14, 22:13   #3631
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Hello

Dodinha za zabka
Stary 2014-07-14, 22:20   #3632
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Dziewczyny współczuję pobudek i jednocześnie nie rozumiem, że nie dacie rady/nie chcecie jeszcze uśpić dzieci U nas jak młody budzi się o 5.30 ma mleko to potem jeszcze go przytulam aż zaśnie i wtedy odkładam. Śpimy jeszcze najczęściej dwie godziny. Dziś obudził się o 6.30 i już go nie usypiałam, leżał i siedział obok mnie bawiąc się, a ja drzemałam. Jeśli jest mega wcześnie i Julek nie współpracuje to wkładam go do fotelika i leżąc na łóżku bujam max. do 20 minut, zasypia i go przekładam do łóżka i wracam do spania
i jednocześnie zwracam się tu do _paulinki_ wierzcie! , że ja bardzo bardzo chciała bym żeby mój mały spał chociaż by do 8! marzenie, a nie wstawał 5.30 czy 6, ale się " nie da" czego ja już nie próbowałam i usypiania w wózku, bujania,przytulania przy cycusiu i na rękach i nic, on po prostu wstaje i koniec , i nie wchodzi w grę "dam ci zabawki a sama jeszcze podrzemię" bo marudzi, wspina się po mnie albo wstaje w łóżeczku i już ,po prostu wstajemy, idziemy do kuchni i staramy się z uśmiechem zacząć nowy dzień
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeeść

A tak w ogóle to mąż zazdrosny jak ona mnie naawołuje Mama.Tak ładnie i wyraźnie to robi. I ostatnio co wieczór jak dostaje pierś i idzie spać to jest tak- siadam sobie wygodnie na łóżku, mąż z drugiej strony łóżka ją puszcza, ona raczkuje do mnie mówiąc mama, mama wspina się na mnie, tuli, macha tatusiowi na dobranoc. tak mnie to roczula[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------
.
oooo
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
[CENTER][COLOR=Green][B]

Aha i Żuk stoi
Wczoraj parę razy puścił się szczebelków, postał kilka sekund i postanowił, że jednak siedzi się fajniej Aha i robi po dwa kroczki do rąk mamy, a prowadzany za łapki nawet więcej

Cytat:
Napisane przez guuma Pokaż wiadomość
Kurde ile nqdrabiania...
Kobietki pytanie mam.
Od dwoch dni mlody budzi mi sie w nocy a wlasciwie od polowy nocy bez powodu( tzn ja nie potrafie znalezc zadnego sensownego powodu)
Do tej pory bylo tak:
O 20.00 kapiel butla 200 mm z kaszka.budzil sie miedzy 1-2 w nocy wtedy mm ok 180 I spal do 8-9 rano.
Teraz spi do 1-2 w nocy budzi sie I hmmm poprostu nie spi.. placze, nie chce jesc poprostu jeczy, poplakuje.
Cycus nie pomaga ( czasem go karmie, ale to on zrezygnowal z kp)
Kurde o co mu chodZi?:p
Moze w dzien za malo je?
Napisze przykladowo co je
Wiec tak
Rano ok 8-9 mm 150ml
11.00 owoc, jogurt, chrupek itp
Ok 14.00 obiad, pol godziny po obiedzie mm 150ml I idzie spac
17.00 jqjecznica, deserek, soczek , roznie to bywa
20.00 kapiel I butla 200 ml mm z kaszka I spac.
No I okolo 1-2 sie budzil na mm, tylko od paru dni jakos mu sie pokrecilo..
Czy jego menu wyglada waszym zdaniem ok?
Prosze o rady
Lece doczytywac zaleglosci:p
.
wydaje mi się że podajesz małemu na tyle często posiłki ( dość treściwe) że raczej nie powinien być głodny, jak by był głodny to zapewne jadłby podczas pobudki ale piszesz że nie chce jeść
napiszę Ci że miałam podobną sytuację, trwało to ok. 2 tyg. też nocne płaczki sama nie wiem z jakiego powodu,( na pewno nie z głodu) ale minęło, a jak ci się obudzi tak w nocy to długo tak marudzi i nie śpi? u nas tak do godzinki i jakoś zasypiał
może coś go pobolewa, może ząbki

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
padam na twarz
wspominalam ostatnio ze Marcin przeziębił się, bidula kaszlał coraz mocniej, bylam z nim dziś u lekarza i ma zapalenie oskrzeli na razie inhalacje, a za 2-3 dni do kontroli
ojej, zdrówka maluszkowi życzę

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Normalnie sie czuje, jakbym ja to napisala o sobie klik
to prawda

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziękuję
ale to cieszy , pamiętam naszego pierwszego zębulka
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:21   #3633
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
mocne. ale prawdziwe

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
U nas zimno i wieje.

Kupilam Julkowi jogurt i nie wiem czy sie nada. Sklad: mleko, zywe kultury bakterii jogurtowych oraz wyselekcjonowane szczepy bakterii kwasu mlekowego Bifidobacterium BB12. Wysoka zawartosc bialka (5,5%). Nada sie to?
tak ja też go mam aktualnie w lodówce i dla siebie i dla Oli

Cytat:
A i jeszcze chcialam pytac. Moje dziecko na sniadanie i kolacje nie chce nic oprocz kaszki. Moge dawac dwa razy dziennie? Ostatnio podaje tak:
Rano: 60ml mm + kleik ryzowy + ok. 80g musu owocowego (np jabluszko)
Wieczorem: 150ml mm + Nestle zdrowy brzuszek lub kaszka manna na 150 ml mm z dwoma lyzeczkami owocow.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Moze dodam ze Julek slabo przybiera i w 3 miesiace spadl z 40 centyla na 20 centyl...

można podawać w 2 czy w 3 porcjach 7-8łyżek łącznie kaszek dziennie, to ok 30-40g tak mi pisze w aplikacji z nestle
więc możesz, a i jeśli mało przybiera to chyba tymbardziej

Cytat:
Napisane przez guuma Pokaż wiadomość
Kurde ile nqdrabiania...
Kobietki pytanie mam.
Od dwoch dni mlody budzi mi sie w nocy a wlasciwie od polowy nocy bez powodu( tzn ja nie potrafie znalezc zadnego sensownego powodu)
Do tej pory bylo tak:
O 20.00 kapiel butla 200 mm z kaszka.budzil sie miedzy 1-2 w nocy wtedy mm ok 180 I spal do 8-9 rano.
Teraz spi do 1-2 w nocy budzi sie I hmmm poprostu nie spi.. placze, nie chce jesc poprostu jeczy, poplakuje.
Cycus nie pomaga ( czasem go karmie, ale to on zrezygnowal z kp)
Kurde o co mu chodZi?:p
Moze w dzien za malo je?
Napisze przykladowo co je
Wiec tak
Rano ok 8-9 mm 150ml
11.00 owoc, jogurt, chrupek itp
Ok 14.00 obiad, pol godziny po obiedzie mm 150ml I idzie spac
17.00 jqjecznica, deserek, soczek , roznie to bywa
20.00 kapiel I butla 200 ml mm z kaszka I spac.
No I okolo 1-2 sie budzil na mm, tylko od paru dni jakos mu sie pokrecilo..
Czy jego menu wyglada waszym zdaniem ok?
Prosze o rady
Lece doczytywac zaleglosci:p

A I pije wode miedzy tym wszystkim I czasem cos mu tam jeszcze dam z poza grafiku :p
Ma 9 mcy jeszcze zapomnialam napisac. No 9.5 mca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wiesz powody pobudek mogą być różne, ząbki? złe sny czy emocjonujący dzień czy te słynne skoki, bo skoro mówisz że jeść nie chce wtedy no to widać nie z głodu.
choć mi się wydaje że od 8 do 14 to długa przerwa bo o tej 11 jak dasz owoc czy biednego chrupka to raczej mało sycący posiłek.
przykładowo u mnie
6-7 150mm
9.30 jajecznica z jednego jajka z plasterkiem wędliny lub 2 kanapki z wędliną czy bieluchem
11.30-12.00 kaszka 120mm plus 60g owoców
obiad 15;00
17.00-18.00 jakiś owoc/jogurt z owocem
i mm na noc ok 21.00 180ml z 3 miarkami kaszki.

tak samo jak o 17 dasz soczek to to nie jest posiłek raczej

Cytat:
Jupiiii idzie u nas ząbek,przed chwilą to odkryłam!!!!! Dolna jedynka stuka pod łyżeczką

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
brawo
Stary 2014-07-14, 22:30   #3634
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Dodinha za zabka
Dziękuję

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość

[/COLOR]

ale to cieszy , pamiętam naszego pierwszego zębulka
Oj tak,bardzo cieszy,zwłaszcza,że tak na to czekałam
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

brawo
Dziękuję
Stary 2014-07-14, 22:31   #3635
gorgulek
Zakorzenienie

Jest Madziuchna na sali? Będę chyba jutro w Białym ale sama. Piszesz się na jakiś spacer czy kawę?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:33   #3636
czaszka_
Zakorzenienie

Julka raczkuje tzn...no mam nadzieje ze jutro nie zapomni jak to robila
Cytat:

boshe, czaszka Ty "gwiazdo" no rozwaliłaś mnie tym tekstem z mongołem, no czytałam tego posta chyba z 5 razy i tak się śmiałam że aż mały się mi zbudził, no nie zła jesteś
niezła to jest ta przerwa
czuje sie z nią tragicznie...na weselu sie chyba nie odezwe zeby nikt nie widzial
Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

Poza tym chwałę się, że Alicja dzisiaj stała kilkukrotnie sama bez trzymanki przez jakieś 4-5 sekund może ogarnie chodzenie do roczku, bo i przy meblach łazi i trzymana pod paszki - robi takie stumilowe kroki
.
za postepy

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 23:48   #3637
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
bezglutenowy srodek spozywczy nam pediatra kazala to jesc na podtuczenie kosztuje ze 20 zl w rosku np. to chyba z chleba swietojanskiego, ale mozliwe ze sie myle.
na podtuczenie powiadasz? kurczę, mam to, otworzyłam, ale nie dałam ani razu, nie pamiętam juz co mnie zniechęciło, ale że na podtuczenie to nie wiedziałam to zmienia postać rzeczy
a byłam dziś Liliputka zważyć przy okazji wizyty w przychodni i mamy 8,8kg Czyli w małym zaokrągleniu wciągu pierwszego roku życia przybrała 7,5 kilo (1270g-8800g!juuuupiiiii)
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 23:50   #3638
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
na podtuczenie powiadasz? kurczę, mam to, otworzyłam, ale nie dałam ani razu, nie pamiętam juz co mnie zniechęciło, ale że na podtuczenie to nie wiedziałam to zmienia postać rzeczy
a byłam dziś Liliputka zważyć przy okazji wizyty w przychodni i mamy 8,8kg Czyli w małym zaokrągleniu wciągu pierwszego roku życia przybrała 7,5 kilo (1270g-8800g!juuuupiiiii)
Taka malutka byla?! No to ładna ma teraz wagę. Jaką kruszynke mialaś rozczuliłam sie

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 00:01   #3639
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
ile w tym racji...dlatego trochę cieszę się na powrót do pracy. trochę...

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Taka malutka byla?! No to ładna ma teraz wagę. Jaką kruszynke mialaś rozczuliłam sie

taka właśnie tycia tycia no co zrobić, tak się potoczyło, najważniejsze, że jest mega silna i zdrowa
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 00:04   #3640
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dziewczyny ile płaciłyscie za sesję zdjęciowa dziecka? I ile z tego tak mniej więcej wyszło ujęć?

Cytat:
ile w tym racji...dlatego trochę cieszę się na powrót do pracy. trochę...

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

taka właśnie tycia tycia no co zrobić, tak się potoczyło, najważniejsze, że jest mega silna i zdrowa
Cieszę sie ze wszystko ok

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-07-15, 00:13   #3641
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
A po co ty Lile chcesz tuczyc? wage ma odpowiednia, Blanka na roczek wazyla 8 kg. A sinlac kupe dal ma duzo weglowodanow ale na Blanke nie podzialal nie przejmuj sie az tak waga Lilki, w koncu to dziewczynka nie musi byc papusna

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Dziewczyny ile płaciłyscie za sesję zdjęciowa dziecka? I ile z tego tak mniej więcej wyszło ujęć?

Cieszę sie ze wszystko ok

My po znajomosci chyba 350-400 zl cos kolo tego i 30 zdjec drukowanych i na plycie.

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-15, 00:19   #3642
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
A po co ty Lile chcesz tuczyc? wage ma odpowiednia, Blanka na roczek wazyla 8 kg. A sinlac kupe dal ma duzo weglowodanow ale na Blanke nie podzialal nie przejmuj sie az tak waga Lilki, w koncu to dziewczynka nie musi byc papusna

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

My po znajomosci chyba 350-400 zl cos kolo tego i 30 zdjec drukowanych i na plycie.

Ojej to takie ceny obowiązuja? Ale widziałam wasza sesję i piękne sa te zdjecia. Jak bede miala komplet naszych to wymienię galerię ślubna na ścianie na fotki leo.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-07-15, 00:30   #3643
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej to takie ceny obowiązuja? Ale widziałam wasza sesję i piękne sa te zdjecia. Jak bede miala komplet naszych to wymienię galerię ślubna na ścianie na fotki leo.

Nie wiem jak jest u innych bo do nich od razu na sesje poszliśmy. Teraz planuje na roczek lub chwile po ale zobaczymy co z tego wyjdzie

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 00:32   #3644
czaszka_
Zakorzenienie

znacie jakies dobre tabletki na spanie?? jak zwykle mam problemy zeby zasnac

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 01:06   #3645
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
i jednocześnie zwracam się tu do _paulinki_ wierzcie! , że ja bardzo bardzo chciała bym żeby mój mały spał chociaż by do 8! marzenie, a nie wstawał 5.30 czy 6, ale się " nie da" czego ja już nie próbowałam i usypiania w wózku, bujania,przytulania przy cycusiu i na rękach i nic, on po prostu wstaje i koniec , i nie wchodzi w grę "dam ci zabawki a sama jeszcze podrzemię" bo marudzi, wspina się po mnie albo wstaje w łóżeczku i już ,po prostu wstajemy, idziemy do kuchni i staramy się z uśmiechem zacząć nowy dzień

ja Ci wierzę,że są takie dzieci ale myślalam,że może jakaś mama, jak dziecko wstanie o 5:30 to już nie probuje uspać już dziecka, bo sama założy,że się już wyspało ja dziękuję Bogu,że moja mi super śpi, bo jakbym miala wstawać o 5-6 to bym wykorkowala serio jestem strasznym spiochem i na szczescie Milenka ma to po mnie
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-15, 03:33   #3646
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry o 2.30! nie śpimy od północy jest super. Ale co się dziwić, ostatni normalny posiłek zjadł o 15, teraz oczywiście też nie chce zjadł kilka łyżek kaszki i mu oczy opadają ale oczywiście nie śpi. Mnie tak jajniki bolą że zaraz zdechne, na bank pobudka przed 6 pewnie, więc w chwili obecnej zostało mi ze 3h snu, a że prędko mi moj syn spać nie da to myślę że koło 4 przy dobrych wiatrach pójdę spać

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 05:48   #3647
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
U nas zimno i wieje.

Kupilam Julkowi jogurt i nie wiem czy sie nada. Sklad: mleko, zywe kultury bakterii jogurtowych oraz wyselekcjonowane szczepy bakterii kwasu mlekowego Bifidobacterium BB12. Wysoka zawartosc bialka (5,5%). Nada sie to?
nie wiem czy sie nadaje, ale moja taki juz jadla

Cytat:
Jupiiii idzie u nas ząbek,przed chwilą to odkryłam!!!!! Dolna jedynka stuka pod łyżeczką

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
padam na twarz
wspominalam ostatnio ze Marcin przeziębił się, bidula kaszlał coraz mocniej, bylam z nim dziś u lekarza i ma zapalenie oskrzeli na razie inhalacje, a za 2-3 dni do kontroli
zdrowka !

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Julka raczkuje tzn...no mam nadzieje ze jutro nie zapomni jak to robila

niezła to jest ta przerwa
czuje sie z nią tragicznie...na weselu sie chyba nie odezwe zeby nikt nie widzial

za postepy
a jak zapomni to zawsze mozesz jej przypomniec sama chodzac na kolanach

Jula spi od 21 na samym serku z pol bananem, kaszki nawet na wieczor nie tknela, nie wiem co jej dolega, ze tak malo je

---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ----------

Cytat:
Dzień dobry o 2.30! nie śpimy od północy jest super. Ale co się dziwić, ostatni normalny posiłek zjadł o 15, teraz oczywiście też nie chce zjadł kilka łyżek kaszki i mu oczy opadają ale oczywiście nie śpi. Mnie tak jajniki bolą że zaraz zdechne, na bank pobudka przed 6 pewnie, więc w chwili obecnej zostało mi ze 3h snu, a że prędko mi moj syn spać nie da to myślę że koło 4 przy dobrych wiatrach pójdę spać
duzo cierpliwosci kochana
spicie ?
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 06:41   #3648
ewacia85
Wtajemniczenie

witam pierwszy raz od daaaaaaaaaaaaaawna na waciu

Cytat:

moja ciotka /staaaaaaarsza pani/ wczoraj wyciągneła jeszcze starszą zżółknieta ksiażke i sprawdzała mi ile sebek powinien ważyc w 10 miesiącu i wyszło że chłopcy w 12 miesiącu max 10,5 kilo a seba ma 10 miesiecy i 11 kilo czasem ponad a dziewczynki mniejsze chyba tam coś było że w 10 mieciącu do 9. ciotka stara ale świadoma mowiła z usmiechem ż eteraz jest wszystko inne

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

a i wiecie kto nas dzisiaj odwiedzi LARYSKA Z OLĄ

---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

Cytat:

u nas standard ostatnio 5 rano ...dzisiaj zaczał mi wstawac o 4;45 ...zrobiłam butle i poszedł spać ...ale żeby nie było za dobrze to adi musiał wstać wcześnie teraz już obaj nie śpią a ja oczy na zapałkach
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 07:09   #3649
kaska87
Zakorzenienie

hej

kurczaki od początku mam problem z tym wątkiem mimo, że go założyłam to mi się nie zapisał i nie wyświetlał nowycvh postów, a dzisiaj wchodzę i znowu go nie mam

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
a i wiecie kto nas dzisiaj odwiedzi LARYSKA Z OLĄ
zazdrość też bym chciała
ja teraz to tylko do Wro

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 07:18   #3650
ja-ika
Zakorzenienie

Najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantów:

10 miesięcy kończy Ewcia Dorishy (odezwij się kochana) i Igorek
9 miesięcy kończy Szymuś

Cytat:
Dzięki A pełza po salonie i podnosi dupcię jakby do raczkowania,ale jeszcze nie umie sie utrzymać
Hehe moja też, ale coś ostatnio zaczyna przekładać rączki i nóżki.
Za to jak kogoś zobaczy, to szybko się czołga, do tej osoby i pdciąga się do stania
Stary 2014-07-15, 07:47   #3651
Isabell12
Zadomowienie

dzień dobry
dzisiaj planuję zabrać kluska po pierwszej drzemce na zakupy, może jeszcze nie będzie zbyt gorąco, kupimy czapeczkę najlepiej białą, najbardziej lubię go w białej , może jakieś butki i co tam nam do głowy jeszcze przyjdzie aaaa i najważniejsze parasolkę do wózka

wiecie że klusek nie budzi mi sie od dłuższego czasu na jedzenie w nocy , jak zje ok.20.50-21.10 tak przesypia prawie do rana tzn. do jakiejś 4.45 daję mu 120 mm i z reguły jeszcze zasypia tak do 5.30, tylko jak jest gorąco to daję mu w nocy raz czy dwa wodę
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
znacie jakies dobre tabletki na spanie?? jak zwykle mam problemy zeby zasnac
, ale może zapytaj w aptece o jakieś ziołowe

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
ja Ci wierzę,że są takie dzieci ale myślalam,że może jakaś mama, jak dziecko wstanie o 5:30 to już nie probuje uspać już dziecka, bo sama założy,że się już wyspało ja dziękuję Bogu,że moja mi super śpi, bo jakbym miala wstawać o 5-6 to bym wykorkowala serio jestem strasznym spiochem i na szczescie Milenka ma to po mnie
mmmm zazdroszczę
Cytat:
luuula ratunku! 2 toż to środek nocy, Bartek to jest dopiero mega,
mocy Ci życzę kochana i szczerze zeby to się jak najszybciej zmieniło, żeby Bartuś dał mamusi trochę wytchnienia

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam pierwszy raz od daaaaaaaaaaaaaawna na waciu

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

9 miesięcy kończy Szymuś

Za to jak kogoś zobaczy, to szybko się czołga, do tej osoby i pdciąga się do stania
100 lat dla solenizantów
dla małej

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość

Jula spi od 21 na samym serku z pol bananem, kaszki nawet na wieczor nie tknela, nie wiem co jej dolega, ze tak malo je [COLOR="Silver"]
gooorąco, klusek jak gorąco tez mniej je, ale za to duzo pije

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

no my się zawijamy,
miłego dnia kobietki

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-07-15 o 07:42
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 07:47   #3652
Aaamelkaa
Zakorzenienie

u nas zapowiada sie piekny dzien,troche dam Miskowi pochasac po mieszkaniu,a potem na spacerek wybywamy ok 10,chciałbym choć trochę słońca złapać na urlopie

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-07-15 o 07:53
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 07:54   #3653
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:

9 miesięcy kończy Szymuś

najlepszego

Isabell12 u nas goraco az tak mocno nie jest zeby jesc nie chciala, mamy po 20-23 stopnie tylko.

musze dzisiaj wybrac sie na miasto i kupic mlodej jakies buciki bo jedne juz rozwalila
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:14   #3654
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:15   #3655
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

9 miesięcy kończy Szymuś

Wszystkiego najlepszego dla solenizantów Helka też się potrafi szybko doczołgać do czegoś zwłaszcza jeśli są to kabelki Teraz sobie znalazła nową zabawę,doczolguje się do drzwi i je zamyka i otwiera

Stary 2014-07-15, 08:17   #3656
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Podobno im później tym lepiej. Moja pierwszego zęba miała jak ledwo 4 miesiące skończyła .
Im później tym gorzej... dziąsła są coraz twardsze. Brat mojej t. umarł z tego powodu, rozerwało mu czaszkę Teraz już są specjalne szyny do ściśnięcia głowy.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:33   #3657
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Im później tym gorzej... dziąsła są coraz twardsze. Brat mojej t. umarł z tego powodu, rozerwało mu czaszkę Teraz już są specjalne szyny do ściśnięcia głowy.
Że cooo?????Nie strasz mnie kobieto Helce dopiero pierwszy wychodzi,matkooo

Stary 2014-07-15, 08:52   #3658
MsLullaby
Zakorzenienie

Wstaliśmy o 6, spać poszłam jakoś przed 4. I jeszcze Bartek od rana marudzi

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-15, 08:58   #3659
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
że co proszę ale dziwne bo przecież dziecku później mleczaki wypadają i rosną nowe, może był inny powód, a akurat tak się zbiegło w czasie

my mamy dopiero 4 ząbki (jedynki) ale chyba dwójka lewa górna się ryje

my też mamy piękną pogodę, już po śniadaniu, posprzątane, i zaraz będziemy towarzyszyć tacie w koszeniu trawników

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 09:00   #3660
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
że co proszę ale dziwne bo przecież dziecku później mleczaki wypadają i rosną nowe, może był inny powód, a akurat tak się zbiegło w czasie

my też mamy piękną pogodę, już po śniadaniu, posprzątane, i zaraz będziemy towarzyszyć tacie w koszeniu trawników
Wiesz co mi się wydaje że tu problemem nie było to że mu idzie późno ząb tylko jazda zaczyna się gdy gdzie np 5-7 na raz.

Adrianek
30.07.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości