Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-12, 21:18   #3631
201801291006
Konto usunięte

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3

Cytat:
Napisane przez Rimalu07 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a wiecie może o której można tak najpóźniej przyjechać na monitoring? Do której mniej więcej dr przyjmuje? Bo mi pasuje za tydzień w poniedziałek się do niego przejść ale nie dam rady do 19 się pokazać
Dr ma monitoring do 20:30, w poniedziałek jest cały dzień w Tarnowie, wiec myślę że jak przyjedziesz o 19 to wcale nie będziesz długo czekać i na pewno się dostaniesz. Ja raz byłam po 19 i czekałam z pół godzinki. Wiadomo, różnie bywa, lecz myślę że w poniedziałek powinno być ok.
Cytat:
Napisane przez weerraa Pokaż wiadomość
Witam, i pozdrawiam serdecznie, mam pytanie jak wygląda pierwsza wizyta u dr P, mam umówioną pierwszą wizytę na początku lutego i troszkę się denerwuję, dr bada mnie od razu, czy tylko kieruje na badania,wchodzę z mężem czy sama........?itd
Hej Wera! Dr najpierw przeprowadza dokładny wywiad, potem badanie, łącznie z usg piersi, tarczycy i gin, no i zleca badania. Koniecznie zabierz męża ze sobą! Pierwsza wizyta jest długa, trwa ok godziny i naprawdę mnóstwo różnych rzeczy można się dowiedzieć, zapytać, porozmawiać itp. Myślę że ważne, abyś była z mężem, bo do facetów lepiej docierają słowa naszego dr Nie masz się czego obawiać, tak jak pisała Jazz dr jest bardzo miły i ma wyjątkowe poczucie humoru
Piszesz ze chcesz zaczerpnąć opinii - moim zdaniem zapisując się na wizytę do dr decydujesz się na leczenie właśnie u dr, bo musisz się liczyć z tym ze wydasz mnóstwo kasy na badania, stymulacje, dużo będzie pewnie emocji i nerwowego oczekiwania, wiec jeśli nie chcesz czekać dłużej aż cud się trafi, jesteś gotowa na walkę to pewnie ze warto odwiedzić naszego dr. Dla samej opinii wątpię, szkoda mu głowę zawracać
Cytat:
Napisane przez paulinajazy Pokaż wiadomość
w 34 dc dostałam miesiączkę właśnie otrząsam się i od jutra zaczynam brać leki na stymulację Może Dr po urlopie jakoś inaczej na to wszystko popatrzy i nie będzie miał tylko jednej odp - in vitro napiłam się wina z siostrą i troszkę mi lepiej...troszkę....[COLOR="Silver"]
Bidulko Ty Głowa do góry, masz zaplanowana stymulacje na ten cykl, trzymam kciuki aby to był ten czas Walczymy dalej! ! !

Edytowane przez 201801291006
Czas edycji: 2016-01-12 o 21:24
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 22:18   #3632
Hanka30
Raczkowanie

Witam Dziewczyny. Jestem tu po raz pierwszy u Was, ale na pewno nie ostatni. Za 2 tygodnie mam 1 wizytę u Dr. Jestem po 2 poronieniach. Macie jakieś rady, sugestie? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Pozdrawiam Was serdecznie 😊
Hanka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 22:28   #3633
201801291006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hanka30 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny. Jestem tu po raz pierwszy u Was, ale na pewno nie ostatni. Za 2 tygodnie mam 1 wizytę u Dr. Jestem po 2 poronieniach. Macie jakieś rady, sugestie? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Pozdrawiam Was serdecznie ��
Dr jest specjalistą od spraw trudnych i beznadziejnych, wiec z pewnością będziesz w dobrych rękach Niestety w temacie poronien nie pomogę nic. , ale sa tutaj dziewczyny po podobnych doswiadczeniach, moze cos podpowiedzą, powodzenia!

Edytowane przez 201801291006
Czas edycji: 2016-01-12 o 22:30
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 22:31   #3634
jazzjazz
Raczkowanie

Cytat:
Witam Dziewczyny. Jestem tu po raz pierwszy u Was, ale na pewno nie ostatni. Za 2 tygodnie mam 1 wizytę u Dr. Jestem po 2 poronieniach. Macie jakieś rady, sugestie? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Pozdrawiam Was serdecznie 😊
Witaj Hanka
Rady niezmienne zabierz ze sobą swoją dokumentację ginekologiczną i męża na pierwszej wizycie Dr. bardzo dokładnie bada i zleca dużo różnych kosztownych acz istotnych badań .
Napisz nam coś więcej o sobie
jazzjazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 22:35   #3635
Betty3131
Raczkowanie

Weerraa i Hanka30
Miło powitać nowe forumowiczki
05.2014 - I wizyta u Dr-a, PCOS, niedocz. tarczycy, hiperprl, asthenozoospermia, 11.2014 endometrioza, III podejścia do IFV-MZ ; 03.2016 Zoladex 10,8, 06.2016 laparo. Dębica - jaj. udrożn., cykl Clo+Lam+Ovi=BHCG 281,630... , Allo Mlr 0%, Gen. KIR Bx.
Betty3131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 07:29   #3636
Rimalu07
Raczkowanie

Migotkaaa_83 dzięki wielkie mam właśnie taki zamiar by być lekko po 19 a co tam zastane to już samo wyjdzie, może akurat mi się uda choć wolałabym by coś innego się udało 😉

A co do nazwania dra.od spraw trudnych i beznadziejnych, haha, to niedługo zamiast do św. Rity z Cascia zaczniemy modły odprawiac do św.Jerzego z Tarnowa 😊

Pozdrowka i wszystkim duuuuzo siły na ten cykl. Oby był owocny! ☺
Rimalu07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 07:48   #3637
Hanka30
Raczkowanie

Dzięki Dziewczyny za rady i mile przyjęcie do Waszego grona 😊 1 ciążę straciłam w 18 tygodniu we wrześniu a 2 tuż przed świętami w 5 tygodniu. Nie mam problemów z zajściem w ciążę, bo udaje się naprawdę za 1 razem. Niestety coś chyba jest nie tak skoro nie mogę tej ciąży utrzymać. Oczywiście ze zabiorę całą dokumentację i wyniki badań sprzed 6 miesięcy. Zdaje sobie też sprawę ze Dr zleca kosztowne badania i jestem na to przygotowana. Muszę się dowiedzieć co jest nie tak.

Pozdrawiam
Hanka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 08:01   #3638
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Cytat:
Dzięki Dziewczyny za rady i mile przyjęcie do Waszego grona 😊 1 ciążę straciłam w 18 tygodniu we wrześniu a 2 tuż przed świętami w 5 tygodniu. Nie mam problemów z zajściem w ciążę, bo udaje się naprawdę za 1 razem. Niestety coś chyba jest nie tak skoro nie mogę tej ciąży utrzymać. Oczywiście ze zabiorę całą dokumentację i wyniki badań sprzed 6 miesięcy. Zdaje sobie też sprawę ze Dr zleca kosztowne badania i jestem na to przygotowana. Muszę się dowiedzieć co jest nie tak.

Pozdrawiam

Witajcie dziewczyny
Hanka, zabierz cała dokumentację, nie tylko tą z przed 6 miesięcy. Dr. sam wybierze co będzie mu potrzebne
Stary 2016-01-13, 09:09   #3639
mimi181
Raczkowanie

Cytat:
Witam, i pozdrawiam serdecznie, mam pytanie jak wygląda pierwsza wizyta u dr P, mam umówioną pierwszą wizytę na początku lutego i troszkę się denerwuję, dr bada mnie od razu, czy tylko kieruje na badania,wchodzę z mężem czy sama........?itd
Witaj weerraa,
ja w listopadzie byłam 1raz u dr P. Wrażenie bardzo pozytywne, nie stresuj się. Robi szczegółowe badanie, których większość gin nie robi tj. tarczyca, piersi, jama brzuszna i badanie gin, do tego szczegółowy wywiad. Zleca badania, bo to podstawa do dalszej diagnostyki Ja wchodziłam sama, ale teraz idę już z mężem. Moje badania zamknęły się w kwocie ok 800zł plus mąż 130zł. Zobaczymy co będzie dalej bo wkońcu dr zlecił takie badania, które coś wykazały a żaden lekarz do którego chodziłam mnie na takie nie skierował
mimi181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 10:14   #3640
jazzjazz
Raczkowanie

Cytat:

Pozdrawiam
Hanka bardzo mi przykro z powodu Twoich maleństw w tak niedługim odstępie czasowym Trzymaj się mocno jesteś w najlepszych rękach dr.P Będzie dobrze !!
Stary 2016-01-13, 10:47   #3641
weerraa
Raczkowanie

[QUOTE=jazzjazz;54110955]Witaj weerraa,
Myślę że w obecnych czasach gdzie niepłodność jest coraz częstszym problemem -warto wcześniej zadbać o to by problemu nie było a jeśli jest to jak z nim walczyć . Dlatego bardzo dobrze że zdecydowałaś się na Dr. Przybycienia Na pierwszą wizytę warto zabrać wszystkie aktualne badania pod kątem gin. Na pewno dostaniesz z mężem skierowanie na inne badania od Dr.P trochę tego będzie ale nie obawiaj się wszystkie one są bardzo istotne choć trzeba nastawić się na koszta (nas ten pakiet badań kosztował 1500 ) Dr. na pierwszej wizycie dokładnie bada ,myślę że ważne jest by Twój mąż jeśli może też chodził z Tobą bo wiadomo chodzi o wsparcie i zrozumienie a nigdzie indziej nie zobaczy o co chodzi niż w gabinecie
Dr.P jest sympatyczny na ogół i duże poczucie humoru także nie ma co się bać
Ps. A czy Twój mąż miał robiony seminogram ?
Powodzenia!
[COLOR="Silver"]

Wielkie dzięki za podpowiedź, nie mąż nie miał takiego badania, myślisz że powinien takie zrobić jeszcze przed wizytą u dr P.???
weerraa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-13, 11:00   #3642
gigula86
Raczkowanie

[QUOTE=weerraa;54115953]
Cytat:
Napisane przez jazzjazz Pokaż wiadomość
Witaj weerraa,
Myślę że w obecnych czasach gdzie niepłodność jest coraz częstszym problemem -warto wcześniej zadbać o to by problemu nie było a jeśli jest to jak z nim walczyć . Dlatego bardzo dobrze że zdecydowałaś się na Dr. Przybycienia Na pierwszą wizytę warto zabrać wszystkie aktualne badania pod kątem gin. Na pewno dostaniesz z mężem skierowanie na inne badania od Dr.P trochę tego będzie ale nie obawiaj się wszystkie one są bardzo istotne choć trzeba nastawić się na koszta (nas ten pakiet badań kosztował 1500 ) Dr. na pierwszej wizycie dokładnie bada ,myślę że ważne jest by Twój mąż jeśli może też chodził z Tobą bo wiadomo chodzi o wsparcie i zrozumienie a nigdzie indziej nie zobaczy o co chodzi niż w gabinecie
Dr.P jest sympatyczny na ogół i duże poczucie humoru także nie ma co się bać
Ps. A czy Twój mąż miał robiony seminogram ?
Powodzenia!
[COLOR="Silver"]

Wielkie dzięki za podpowiedź, nie mąż nie miał takiego badania, myślisz że powinien takie zrobić jeszcze przed wizytą u dr P.???
Pewnie doktor i tak sam skieruje męża na to badanie a jak już będziecie je mieć na pierwszej wizycie to będziecie już o krok dalej.
gigula86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 11:04   #3643
jazzjazz
Raczkowanie

Wielkie dzięki za podpowiedź, nie mąż nie miał takiego badania, myślisz że powinien takie zrobić jeszcze przed wizytą u dr P.???[/QUOTE]

Werra,myślę że tak powinien zrobić badanie nasienia , bo i tak go to nie ominie a zawsze to jeden krok do przodu i informacja zwrotna dla dr.P na kim się koncentrować

Edytowane przez jazzjazz
Czas edycji: 2016-01-13 o 11:06
Stary 2016-01-13, 11:14   #3644
weerraa
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za mądre rady, i miłe przyjęcie, upewniłam sie co do słuszności wizyty u dr P, napewno nieraz będe Was prosić o rade,* *
Stary 2016-01-13, 11:19   #3645
weerraa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotek1111 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Poszukuję wolnego terminu do dr w Tarnowie. Jeśli któraś chce zrezygnować lub zamienić się na później (08.02) dajcie znać.
Hej, rozumiem że interesuje Cię termin przed 08.02???? Ja mam 1.02 i strasznie mi nie pasuje

Edytowane przez weerraa
Czas edycji: 2016-01-13 o 12:01
Stary 2016-01-13, 11:29   #3646
kamilamimila
Wtajemniczenie

Dziewczyny,te,które są na diecie bezglutenowej,czy mozna jeść chleb żytni na zakwasie?Tak mi powiedział znajomy,który jest na tej diecie i zaczelam jesc tylko zytni ale wczoraj przeczytalam w Internecie,ze w żytnim tez jest gluten,tylko chyba malo.Mozecie sie wypowiedzieć?Bo juz zglupialam.Witam nowe Dziewczyny!Hanka,ta jedna ciąże to bardzo pozno straciłaś,przykro mi,wiadomo co bylo przyczyna?Dziecko bylo zdrowe?
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy

Edytowane przez kamilamimila
Czas edycji: 2016-01-13 o 12:08
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 11:39   #3647
gigula86
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny,
Poszukuję wolnego terminu do dr w Tarnowie. Jeśli któraś chce zrezygnować lub zamienić się na później (08.02) dajcie znać.
Hej. Ja mam wizytę 25 stycznia na badanie drożności i jeżeli się okaże ze nie będzie ona już konieczna to chętnie się zamienię.
Stary 2016-01-13, 11:50   #3648
weerraa
Raczkowanie

Sorki, nie mogę ogarnąć systemu dodawania, edytowania itd wiadomośći:, troche wstyd, ale jestem w pracy i ciągle mi ktoś przeszkadzai stresuje

Edytowane przez weerraa
Czas edycji: 2016-01-13 o 11:59
Stary 2016-01-13, 12:07   #3649
kamilamimila
Wtajemniczenie

Hanka,z ta druga ciaza to Ty nie za krotko poczekalas?Lekarz pozwolil Ci juz sie starac,tak szybko?Bo jeśli straciłaś ciaze w 18 tygodniu to bardzo późno i pewnie musiałaś mieć normalnie porod albo zabieg,to po tym trzeba chyba odczekać dluzej zeby macica doszla do siebie.Tak sobie mysle czy macica byla gotowa,bo doszlo do zapłodnienia i zarodek sie zagnieździł ale moze przestal sie rozwijac,bo moze nie bylo warunków jeszcze,po tym pierwszym poronieniu.Nie wiem czy to moglo byc przez to,tak tylko dedukuję,bo mi Dr P nie pozwolil sie starac przez 3 cykle po poronieniu i zabiegu,mowil,ze endometrium nie jest gotowe,bylo zdarte,musialo odrosnac i mowil wtedy,ze gdyby doszlo do zapłodnienia i zagnieżdżenia to bylaby kolejna tragedia.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy

Edytowane przez kamilamimila
Czas edycji: 2016-01-13 o 12:11
Stary 2016-01-13, 12:27   #3650
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
Dziewczyny,te,które są na diecie bezglutenowej,czy mozna jeść chleb żytni na zakwasie?Tak mi powiedział znajomy,który jest na tej diecie i zaczelam jesc tylko zytni ale wczoraj przeczytalam w Internecie,ze w żytnim tez jest gluten,tylko chyba malo.Mozecie sie wypowiedzieć?Bo juz zglupialam.Witam nowe Dziewczyny!Hanka,ta jedna ciąże to bardzo pozno straciłaś,przykro mi,wiadomo co bylo przyczyna?Dziecko bylo zdrowe?
Kamila owszem w chlebie żytnim jest gluten ale w bardzo małej ilości jeśli nie potrafisz obejść się bez chleba to polecam żytni ja w kryzysie zawsze żytni kupowałam
teraz troche pofolgowałam ale mam aż wyrzuty sumienia i mocne postanowienie poprawy (jak to zabrzmiało ) .

Witam
nowe dziewczyny na forum miło że cieszy się ono taką popularnością
ale muszą uzupełniać się miejsca.... za dziewczyny które zaciążyły i nie zaglądają tu...
Stary 2016-01-13, 13:35   #3651
paulinajazy
Raczkowanie

co do monitoringu - teoretycznie jest do 20.30, ale ja raz wchodziłam po 21, a dziewczyny na korytarzu mówiły że i o północy wchodziły, czasami Dr ma jeszcze wizyty po monitoringu i jak nie zdąży ze wszystkimi na monitoring, trzeba odczekać, bo przyjmuje wizyty i znowu zaczyna monitoring - dziewczyny na poczekalni tak kiedyś mi mówiły
Stary 2016-01-13, 13:44   #3652
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Kamila owszem w chlebie żytnim jest gluten ale w bardzo małej ilości jeśli nie potrafisz obejść się bez chleba to polecam żytni ja w kryzysie zawsze żytni kupowałam
teraz troche pofolgowałam ale mam aż wyrzuty sumienia i mocne postanowienie poprawy (jak to zabrzmiało ) .

Witam nowe dziewczyny na forum miło że cieszy się ono taką popularnością
ale muszą uzupełniać się miejsca.... za dziewczyny które zaciążyły i nie zaglądają tu...
GGI,dzieki,to ja będę zytni jesc,bo ten bezglutenowy jest niedobry i drogi,a za pieczenie jeszcze sie nie zabralam.Ja podchodzę do tego lightowo,jak kazal Dr P.Jesli by udalo mi sie zajsc w ciaze to chyba bym przeszla bardziej restrykcyjnie ,zeby ciaze utrzymac,bo rozumiem,ze gluten moze prowadzić do poronienia,tak?
Stary 2016-01-13, 13:47   #3653
paulinajazy
Raczkowanie

Mnie Dr tłumaczył, że przez gluten jest za gęsta krew. Wtedy trudno jest zarodkowi się zaczepić, a jak jest się już w ciąży, to utrudniony może byc przepływ krwi między matką a dzieckiem.
Stary 2016-01-13, 13:52   #3654
kotek1111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gigula86 Pokaż wiadomość
Hej. Ja mam wizytę 25 stycznia na badanie drożności i jeżeli się okaże ze nie będzie ona już konieczna to chętnie się zamienię.

Hej, super! A kiedy będziesz już ostatecznie wiedziała?

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Hej, rozumiem że interesuje Cię termin przed 08.02???? Ja mam 1.02 i strasznie mi nie pasuje

Hej, czekam jeszcze na info od gigula. Jeśli jej termin nie wypali chętnie sie z Tobą zamienię.
Starania od 10.11, u dr.P od 04.12. PCO, wysoka prolaktyna-Bromergon, słabe nasienie, niskie AMH. Cykle stymulowane CLO, laparo 01.13 ok, 2 IUI wiosna 13 , IVF 10.13- ciąża biochem. Immunologia ok, IVF 08.14 - córka IVF 05.16
08.16 azzospermia , 07.17 IVF , kończymy walkę
kotek1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 14:05   #3655
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
GGI,dzieki,to ja będę zytni jesc,bo ten bezglutenowy jest niedobry i drogi,a za pieczenie jeszcze sie nie zabralam.Ja podchodzę do tego lightowo,jak kazal Dr P.Jesli by udalo mi sie zajsc w ciaze to chyba bym przeszla bardziej restrykcyjnie ,zeby ciaze utrzymac,bo rozumiem,ze gluten moze prowadzić do poronienia,tak?
Nie! nie prowadzi do poronienia gluten! tu chodzi zupełnie o co innego.. Nie wytłumacze Ci tego jak lekarz ale właśnie przed zajsciem powinno sie trzymać ta diete i pierwsze 3 miesiace.
Stary 2016-01-13, 14:28   #3656
gigula86
Raczkowanie

Cytat:
Hej, super! A kiedy będziesz już ostatecznie wiedziała?

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Hej, czekam jeszcze na info od gigula. Jeśli jej termin nie wypali chętnie sie z Tobą zamienię.
W ten weekend wypada mi @ wiec jeżeli się nie pojawi i test wyjdzie pozytywny to oczywiście oddam ci moją wizytę
Stary 2016-01-13, 14:30   #3657
malinowa1986
Raczkowanie

Ja patrzę na gluten w perspektywie chorób autoimmunologicznych (jak np. Hashimoto, przeciwciała, nadkrzepliwość czy mutacje MTHFR)...

Moja endo tłumaczyła mi w ten sposób...
Choroby autoimmunologiczne polegają na tym, że układ odpornościowy źle pracuje i atakuje nasz organizm (np. niszczy tarczycę - Hashimoto, przeciwciała jajnikowe niszczą jajniki, za gęsta krew-skrzepy).
Podobno gluten pobudza układ odpornościowy do pracy, a jak jest pobudzony, działa szybciej, intensywniej, no to te choroby się szybciej rozwijają.

Mimo całego pakietu chorób autoimmunologicznych i diety bezglutenowej od ok 3 lat, ja też nie spinam się każdym produktem i etykietą. Zajadam od czasu do czasu chleb pełnoziarnisty czy nawet jakieś pierogi... :P

Kamila, jeszcze nie wiem czy wybiorę się w pt na mointoring. Będę się odzywać na prv

Listopad 2016 Syn <3

Wrzesień 2018 Syn <3

15.08.2019 Aniołek
malinowa1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 14:50   #3658
mimi181
Raczkowanie

[QUOTE=malinowa1986;541192 28]Ja patrzę na gluten w perspektywie chorób autoimmunologicznych (jak np. Hashimoto, przeciwciała, nadkrzepliwość czy mutacje MTHFR)...

Moja endo tłumaczyła mi w ten sposób...
Choroby autoimmunologiczne polegają na tym, że układ odpornościowy źle pracuje i atakuje nasz organizm (np. niszczy tarczycę - Hashimoto, przeciwciała jajnikowe niszczą jajniki, za gęsta krew-skrzepy).
Podobno gluten pobudza układ odpornościowy do pracy, a jak jest pobudzony, działa szybciej, intensywniej, no to te choroby się szybciej rozwijają.

Mimo całego pakietu chorób autoimmunologicznych i diety bezglutenowej od ok 3 lat, ja też nie spinam się każdym produktem i etykietą. Zajadam od czasu do czasu chleb pełnoziarnisty czy nawet jakieś pierogi... :P

Malinowa1986,
czyli przy obecności przeciwciał Twój lekarz endo zalecił Ci dietę bezglutenowa? Możesz coś więcej powiedzieć na ten temat?

Edytowane przez mimi181
Czas edycji: 2016-01-13 o 14:51
mimi181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 14:58   #3659
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Cytat:
Napisane przez paulinajazy Pokaż wiadomość
Mnie Dr tłumaczył, że przez gluten jest za gęsta krew. Wtedy trudno jest zarodkowi się zaczepić, a jak jest się już w ciąży, to utrudniony może byc przepływ krwi między matką a dzieckiem.
Czyli rozumiem, że acard pomoże. Tak? Czy to jeszcze nie to?
Stary 2016-01-13, 15:01   #3660
paulinajazy
Raczkowanie

Tak acard pomoże i właśnie ta dieta. Muszę krew rozrzedzać. Mnie tak właśnie dr tłumaczył. Mam mieć rzadsza krew ze h zarodek sie zaczepił i rzadsza zeby był lepszy przepływ krwi jakby była ciąża. P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości