|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Nic to mamuski, uderzam w kimono. Ciekwae o ktorej jutro pobudke mloda zaserwuje, dzis bylo ciut lepiej, spala do 6:10 ![]() Oby tylko pogoda byla wzgledna zeby na spacer sie dalo wyjsc.. Dobranoc! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie, czy którakolwiek z Was słyszała coś o tym, że niby ceny wózków mają iść w górę o 200 zł po nowym roku???
Ja dzisiaj wymknęłam się z tż do jednego sklepu w BB, który jest czynny w niedzielę i babka mi truła, żebym się szybko zdecydowała na wózek, bo ceny mają iść w górę o 200 zł od nowego roku we wszystkich firmach. Mój tż to skomentował, że chyba jej kasy na święta brakuje i próbuje mi kit wcisnąć. Zadałam jej pytanie, czym ma być spowodowana ta podwyżka... zmianą podatku, czy jak? A ona mi odpowiedziała, że jakoś tak wszyscy uważają, że za mało na wózkach zarabiają i stąd podwyżki... nosss kuźwa przecież to brzmi głupio. Nawet jakby producenci chcieli podnieść ceny, to nie wierzę w to, że wszyscy by się dogadali co do kwoty podwyżek i daty wprowadzenia zmiany ceny... a już totalnie, że rzeczywiście wszyscy je podniosą. Słyszałyście cosik takiego? |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zadomowienie
|
To chyba standardowe kupujcje teraz, bo po Nowym Roku będą podwyżki
![]() ja jeszcze czekam, bo liczę na jakąś obniżkę z okazji wyprzedaży rocznika 2015 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
Mikołaj na półśpiąco przyszedł do mnie do salonu. Położył się i zasnął. I mówił moja mama. Film się skończył, poszliśmy do sypialni. Klade się a Lilka na śpiąco mamusiu....
Dobrej nocki wszystkim 😘 |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaki w końcu chcesz wózek?
![]() |
#3637 | |||
Zakorzenienie
|
Byłam w tym ogrodzie wózków dziecięcych w BB.
![]() I strasznie mi się nie spodobał ten tekst i takie popędzanie do kupna. Mówię babce, że termin mam na luty... a ona, że to na co ja czekam, że powinnam już już kupować ![]() A stanęło na Tako ![]() ![]() A jaki model... sama nie wiem. Mój tż powiedział, że jakby musiał kupić dzisiaj z tych co widzieliśmy, to wziąłby Moonlight z ekoskóry czarno-biały. Ale znalazłam jakiś sklep w Czechowicach (500 mkw więc duży) i tak sobie wymyśliłam, że skoczę na morfologię, a po badaniach szybciutko do sklepu (w razie kontroli ZUS będę miała usprawiedliwienie) ![]() podoba mi się ten Moonlight Vela Marine w kolorze granat-biały cena atrakcyjna, bo w innych sklepach 200-300 zł droższy http://transhan.com/index.php/compon...etail?Itemid=0 i jeszcze ten bierzemy pod uwagę... w opcji kolorystycznej nr 5 (czarny z misą biały-szary-czerwony) i też cena niższa niż w innych sklepach o kilka stówek http://transhan.com/index.php/compon...etail?Itemid=0 ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
Ja też liczyłam na obniżki po świętach ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
Tyle tych wózków było wrzucanych na wątek, że już nie kojarzę kto jaki kupił ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() Mam taki sam, o ile nie większy ![]() Ale złapałam nerwa znowu na teściów... tż gadał z nimi chwilę na skype. Ja wstałam z kanapy, bo musiałam iść siusiu... jeszcze dobrze z pokoju nie zdążyłam wyjść a mój teść... normalnie chodząca kwintesencja dobrego smaku, gustu, kultury i generalnie wychowania - rzucił tekstem: jezzzuuu ale ona ma grube nogi... normalnie strasznie to wygląda. Oczywiście teściowa zaraz podłapała i zaczęła do mnie gadać co chwilę "grubasie" i teksty w stylu, że strasznie mam grube uda i że dobrze, że w końcu coś mi w brzuch poszło, bo do tej pory to tylko w duupie i udach przybrałam. ![]() A teściowa normalnie triumf w oczach, bo mój tż zawsze się szczycił moją figurą, więc tym bardziej dogadywała mi cały czas "grubasie". A do tego sama ostatnio schudła i mój tż się jej pyta ile teraz waży... ona odpowiada, że 67 kg. Na co ja rzuciłam tekstem nooo proszę, to ważymy teraz tyle samo ![]() ech normalnie ona jest żałośnie śmieszna ![]() Mój tż mi później mówił, żebym się nie przejmowała, że wyglądam dokładnie tak jak sobie mnie wyobrażał w ciąży, czyli że mam brzuszek i tyle... a że troszkę w udach przybrałam to nic, bo po porodzie szybko wrócę do formy i będę laska jak dawniej ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3638 |
Rozeznanie
|
Wiecie, zauważyłam na zdjęciu z usg że mała ma zawinieta na karku pepowine, lekarz nic o tym nie wspomniał, ale to na nic innego nie wygląda i teraz aby tylko się przemęcze i niunia nie rusza się potem to mam cholernego strachu. Choc gdyby było coś nie tak to lekarz by powiedział.
#3639 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja poznałam mojego tż 9 lat temu... dzieliło nas 120 km. Szybko doszliśmy do wniosku, że trzeba coś z tym zrobić. Z racji tego, że mogłam wtedy poprosić o przeniesienie w pracy do krk, to zdecydowaliśmy się, że ja przeprowadzam się do niego (zamieszkałam wtedy niestety z teściami). Z racji przeprowadzki powoli urywał mi się kontakt z moimi znajomymi... a też dużo znajomych zaczęło wyjeżdżać za granicę, bo wtedy taki boom na wyjazdy się zrobił. W sumie została mi jedna koleżanka, która ma już męża i 2 dzieci... więc generalnie nasza znajomość się sprowadza już teraz do rozmowy/spotkania raz w roku. Po kilku latach mieszkania w krk przeprowadziliśmy się do Bielska... i z kolei mojemu tż stopniowo urywał się kontakt z jego znajomymi... bo odległość i każdy zalatany i ciężko było nieraz jakiś wspólny termin na spotkanie ustalić i jakoś tak wyszło, że został mu 1 kolega, z którym się spotka raz na ruski rok. Ja tam jestem otwartą osobą i jakoś zawsze w pracy wiele znajomości zawierałam, ale... nie wiem, czy mnie zrozumiecie, ale mój tż miał problemy ze słuchem i ciężko mu się było dogadać, w szczególności na jakiejś imprezie w hałasie. Dopiero na początku tego roku tż się w końcu przełamał i zdecydował na kupno 2 aparatów słuchowych i teraz nie ma już takiego problemu... ale do tej pory nie chciałam go stresować nowymi osobami, czy tam jakimiś imprezami w obcym dla niego gronie i jakoś tak nie zacieśniałam nigdy znajomości z pracy i zawsze się wymigiwałam od zaproszeń. Teraz słuch tż nie jest już problemem, ale za to będziemy mieć w końcu małe dzieciątko, więc imprezy też odpadają... także ostatecznie mamy tylko siebie ![]() Jest nam bardzo dobrze ze sobą i jesteśmy zgodnym małżeństwem, ale czasem tak mi jakoś smutno, że nie mamy prawdziwych przyjaciół, którzy wpadną na kawę, zadzwonią, czy też zaproponują wspólny wypad na weekend, czy wyjście na piwko. W szczególności odczułam to w tym roku jak się pochrzaniło w naszej rodzinie... bo najpierw wyszło szydło z worka jakich mam teściów... same nerwy z tym związane i generalnie nieprzyjemności. Ostatnio na szwagrze się zawiodłam. Z bratem od zawsze koty darłam. A jeszcze wychodzi na to, że kuzynka się na mnie obraziła chyba za te chrzciny... druga kuzynka jakoś dziwnie milczy (a one są ze sobą blisko), a 3 kuzynka jest w Hiszpanii, więc dalekoooo... i już w ogóle czuję, że jesteśmy sami jak palec... chyba tylko mama mi zostaje. ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
Ja bym chyba dla własnego spokoju pojechała na jakieś dodatkowe usg. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wizyte mam 30.12. Lekarzowi ufam, jego konikiem jest ultrasonografia więc gdyby było coś źle to by powiedział. Pepowina jest przrwieszona z tyłu na karku do przodu, więc to może nic strasznego. Z przodu na szyi nic nie ma. Jestem przewrazliwiona bo ja sue urodziłam miesiąc przed TP, owinieta i cała sina. My też już prawie nie mamy znajomych, pogodziłam się z tym, a na piwo, czy pizze chodziliśmy sami, tak romantycznie. Wiesz, ta kuzynka od chrztu to bym się wogole nie przejmowala. Jej, zachowanie jest co najmniej niepoważne. I na Twoim miejscu bym nawet sama nie poruszyła tematu. A teraz przede wszystkim liczy się Twoje zdrowie i dziecka, zwlaszcza jak musisz odpoczywać.
![]() |
#3641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jeżeli miałabyś się tym stresować, to chyba lepiej dla świętego spokoju skoczyć na usg. zmykam do spanka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Zakorzenienie
|
Hej 😊 my jemy śniadanko a potem na zakupy bo lodowka coraz pustsza...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sniadanko. Szpitalne to ochyda wiec mam swoje. Za to popijam szpitalna kawe. Bez smaku zaatanawiam sie co to ale po takim czasie wszystko mi smakuje...
#3644 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, dzisiaj wreszcie słońce za oknami, bo wczoraj było tragicznie deszczowo- wietrznie- tylko gdzie ten śnieg, ja się pytam?
Konsumuję już śniadanko, głód mnie dopadł z samego rana. Wczoraj się złamałam- zachciało mi się chipsów i to tylko fromage, na szczęście sąsiad jechał do sklepu, to zaopatrzył nas ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() może coś w tym jest? Może nie na 100% we wszystkich przypadkach, ale część na pewno się sprawdza. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na teściów brak mi słów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja też biorę się za śniadanko ![]() Pół nocy nie spałam, tylko sprawdzałam czy mała się rusza. Na szczęście od rana daje mi znaki, także jestem pozytywnie nastawiona ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My wybraliśmy fotelik, kupimy go po nowym Roku i nie słyszałam słowa, ze ma się coś zmieniać- a podobnie byłoby i przy fotelikach, tak mi się wydaje, nawet nam babka powiedziała, że cena ceną na półce, ale moze udac jej się zamówic nawet trochę taniej(50 zł już dobrze). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zakorzenienie
|
Mamusiaczek wlasnie czekam na badanie. W piatek mowili ze moze dzis ale nie wiem sama. Dziś czuje sie dobrze
#3648 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Poza tym słyszałam, że dzieci ciągle się oplątują w pępowinę, i dopóki się nie zaciska, to jest ok. Jakby było coś nie tak, lek. na pewno by zareagował. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3650 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() My już nie pamiętam kiedy woziliśmy córkę na sankach, bo ciągle śniegu nie ma, a nawet jak coś poprószy, to za mało na sanki ![]() Dlatego ja nawet synka nie zaopatruję w ciepłe kombinezoniki i śpiworki, bo u nas po prostu nie ma zimy, a jak jest, to do tygodnia max., tym bardziej, że tp to już połowa lutego, skowronki śpiewają ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Zakorzenienie
|
Jest ale ja musze spytac czy nie za wcześnie dla mnie
#3652 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Zakorzenienie
|
Narazie przyszła grupa 10 osob w tym studenci i 3 profesorow j jeden z lekarzy sie mnie spytal co tam slychac i ze zbadamy pania. Więc czekam
#3654 | |
Wtajemniczenie
|
kolejną noc śni mi sie mój mały, dzisiaj zmieniałam mu pieluchę na podłodze, wczoraj poród( błyskawiczny, bezbolesny i bez peknięcia i nacinania
![]() A od rana tańczy kankana w brzuchu- cały czas aż chodzi na bokii podskakuje ![]() Aha, dzwoniłam do gina i wiecie na kiedy mi wizytę wyznaczył - 24 grudnia na 14-tą ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zakorzenienie
|
No ciekawe. A ja mialam dzis koszmary ze wszystko wróciło krew bol ...
#3656 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
[QUOTE =Elena_22] A może to jednak nie pępowina i nie martw się zawczasu? Poza tym słyszałam, że dzieci ciągle się oplątują w pępowinę, i dopóki się nie zaciska, to jest ok. Jakby było coś nie tak, lek. na pewno by zareagował.[/QUOTE] Właśnie cały czas to sobie powtarzam że musi być dobrze i że to tylko moje chore urojenia i strach przed tym że mogłoby być coś źle. Lekarz mowil ze pepowina prawidłowa, badał też przepływ więc ja widział. Tż też uważa że niepotrzebnie o tym myślę i sobie głowę zajmuje, ale co poradzić jak to w niej siedzi... Cytat:
Na szczęście takie sny się nie sprawdzają i odzwierciedlają nasze leki. Będzie dobrze, najgorsze masz już za sobą i bardzo dzielnie to znioslas.
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2015-12-14 o 08:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Dzisiaj miałam mega sny że już urodzilam, normalnie tak autentyczny sen miałam ze jak sie obudziłam to pytałam tż czy mokre przescieradło nie jest bo mi wody odeszły ![]() ![]() ![]() masakra ![]() ![]() w ogole zaczelam ogarniac temat meldowania dziecka w de i nie ogarniam tego ![]() Rudziutka a Ty wszystko wiesz co i jak krok po kroku ? ![]() ![]()
#3659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Idę zagnieść ciasto piernikowe, bo dziś chcę upiec pierniczki, wieczorem będziemy dekorować, powyciągam też ozdoby świąteczne ![]() Dzisiaj miło dzień się zapowiada- ma też przjechać kurier z moim zamówieniem z gemini, mąż mówił, zebym od rau wstawiła pranie z dzieciowymi ubrankami, to potem będzie prasował ![]() widzę, ze on bardziej się nie moze doczekać niż ja- chciał już łóżeczko przywieźć, mi się jeszcze nie spieszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale pozniej cos poprasuje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.