|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing
Cytat:
Brawo Ty! Jesteś bohaterką!!! ;DCytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie mój mąż podbił serce dzisiaj normalnie.. bo nie dość, że się kiział do brzucha i go całował, to jeszcze zaczął opowieść do malucha co go czeka cudownego na świecie(super jedzonko jak mu będzie robił, przewijał, tulał, bawił się, znowu tulał) i żeby już przychodził bo jemu się tęskni i on już nie może tyle czekać.. No po prostuu.. Aż z tego wszystkiego to się zachciało porodu, żeby już on miał tą uciechę z tego dziecka, bo póki co to wiadomo, ze tylko ja go czuję w brzuchu a on taki z boku jest i nie wie jak to jest
|
||||
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Mój chłop mi dziś powiedział że jest ze mnie dumny że tak dzielnie przetrwałam tę ciążę!
chyba już też zauważył że mam pod korek i trzeba mnie troszkę wspomóc na duchu ![]() Lambadaa heh, no załącza im się jakaś czerwona lampeczkę ewidentnie mój od jakiegos miesiąca nie może się odkleic od brzucha aż mu dziś powiedziałam że trochę mi szkoda że zaraz urodzę bo jeszcze nigdy mnie tak często nie calował poza tym regularnie otrzymuję SMSy o treści "oddawaj moją Córkę!"FREAK
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-04-26 o 22:04 |
|
|
|
#3633 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja chyba się za dużo historii o ciężarnych naczytałam, bo wyobrażałam sobie gorzej te 9 miesięcy.. a wyszło całkiem spoko ;D Myślę, że czasami przed pms-em bywałam gorsza zołza xD Haha świrują te nasze chłopy ;D A "córeczkowym mamom" to dopiero się szykuje.. rozpusta w domu. Przecież Ci wasi faceci to oszaleją na ich punkcie ;D O ile już im nie odbiło ;D Edytowane przez 201701091517 Czas edycji: 2016-04-26 o 22:06 |
|
|
|
|
#3634 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Przeraża mnie porod posladkowy, boje sie, ze to sie moze zle skonczyc. Przemysle to, musze sie przespac z tematem. Poki co jestem troche podlamana. Miala byc tecza i nosorozce, porod sn na Zelaznej, a teraz nie mam nawet szans na planowe cc...
|
|
|
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i tak mama mnie dzisiaj poirytowała bo po rozmowie ze swoją siostrą lekarką (która nota bene nie mieszka w Polsce od prawie 30 lat) zaczęła mi mówić, że powinnam "dogadać się" z jakimś lekarzem anestezjologiem w moim szpitalu, żebym na 100% dostała zzo. Już to widzę jak idę dać lekarzowi w łapę za znieczulenie ![]() Nie cierpię takich sytuacji
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy w praniu - moze po wszystkim albo juz w trakcie bede obiecywac cala pensje asyscie szpitalnej poki co ide na zywiol
|
|
|
|
|
#3637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony słyszałam, że z tym znieczuleniem to różnie bywa w szpitalach Nawet bym nie wiedziała ile dać i w jaki sposób Nie, nie, nie
|
|
|
#3638 |
|
Raczkowanie
|
Agassek a gdzie planujesz rodzić?
|
|
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać te nasze dzieciaki mają takie dni, że prześpią wszystko, jak miałam wizytę po wyskoku kociaka to położna mówiła, że wystarczy taka "senna" pogoda i już dzieciak przesypia w brzuchu cały dzień ![]() Eszzzz lipa...Serio szpital oblegany jak cholera. Wiadomo, że w mieście szpitali od groma, no ale... Niby nasza konsternacja z grafiku wyleciała, ale to za wcześnie i na pewno już cała kolejka chętnych czekała... Cytat:
![]() Tak swoją drogą, po kilku dniach obserwacji - te liście malin wypite do posiłku chyba obniżają cukier. Jak tylko wypiję do śniadania/obiadu/kolacji to pomiar mi sporo niższy wychodzi. |
||
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3641 |
|
Raczkowanie
|
Też ))) Jak dotrzymam do terminu to widzimy się na porodówce ))Nie ma tam podobno problemów z zzo chociaż ja się wciąż zastanawiam czy brać, w ogóle nie brałam tego pod uwagę, ale moja pani doktor mnie cały czas namawia i mąż też A położną masz tam umówioną?
|
|
|
|
#3642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nam na szkole rodzenia mówiła położna, że teoretycznie jest to jedyny szpital w Poznaniu, w którym bez problemu dają zzo Ojj, ja bym bardzo chciała doczekać terminu
|
|
|
#3643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam położną, moja pani doktor od 2 lat tam nie pracuje, ale bardzo poleca. Byłam tam kiedyś operowana i byłam bardzo zadowolona, ale przez te kilka lat zupełnie się lekarze i ordynatorzy pozmieniali. Teraz wrażenie na mnie zrobiła nowa porodówka Myślę, że będzie dobrze dotrzymamy i szybko nam pójdzie którą położną wybrałaś?
|
|
|
|
|
#3644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Danutę Zając, ale tylko o niej jedynej coś słyszałam (a jak ona nie będzie mogła dojechać to Renata Majewska). Mam nadzieję, że Ty masz kogoś innego?
|
|
|
#3645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o kurde ja rodzę z panią Renatą lub panią Danutą obie fajne, więc damy radę No to musimy jakoś wycelować i się wymienić na porodówce ))))) nowe sale są na takim wypasie ))
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 sezon V epizod unboxing
O kurde
trochę kiepsko jak się okaże, że mamy ten sam tp, a jedna z nich nie będzie mogła dojechać. Mam nadzieję, że wiedzą co robią i jest małe prawdopodobieństwo, że zdarzy się taka sytuacja ![]() Najwyżej się podzielimy i zapłacimy po połowie stawki
|
|
|
#3647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)) 28/05/2016 tak zrobimy zaoszczędzimy trochę )) ;Pa serio jest mega mała szansa, że ja dam radę do końca maja, jak tylko minie bezpieczny 7/05 to robię wszystko, żeby urodzić ))) Ale śmiesznie, świat jest mały dobrej nocy
|
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc Kołtunki
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Roses no kurka..ale sa szanse.
A na Madalinskiego na pewno sie dostaniesz.tam robia kwalifikacje do cc w okolicy 37 tc |
|
|
|
#3650 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Konsternacja cudownie ze jesteście juz w domu i bardzo pokrzepiajace jest to ze piszesz o dobrym samopoczuciu po cc. Najbardziej sie boję że nie będę dała rady ogarnąć Malutkiej po operacji. Dajesz nadzieję ![]() Wg mojego Profesora od wczoraj moja Corcia jest donoszona w związku z tym bohater mojego domu w nocy skręcił lozeczko ![]() Kurka ale mało miejsca jest... Rose byłam ostatnio na Bezpiecznym Maluchu na Madalinskiego tam naprawdę sa fajne warunki, do tego masz tam znajomego lekarza - będzie dobrze
Edytowane przez manufakturapiekna Czas edycji: 2016-04-27 o 05:16 |
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Hello.
Jadę zrobić ten kwas moczowy, a chce mi się jak chłopu orać.. Jakaś niespokojna noc.
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
I gdzie ten mój sen uciekł? Wraaacajj.
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Już myślałam, że wszystkie poszły rodzić
![]() Dziś się lenię, oglądam seriale i czytam. No dobra, zrobię naleśniki na obiad, ale to jeszcze duuużo czasu. |
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rocznicowo,planuje powiesić ramki ze zdjęciami które kupilam nad biurkiem męża. Upiec tarte z owocami,obiadek wymyśliłam prosty,bo łososia pieczonego to się nie narobie. I najgorsze-odkrzaczanie tu i tam hehe. Mejkap jakiś ekstra szczele i ubiore sie ładnie
|
|
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
Hejka z rana
![]() Ależ miałam noc, na lewym boku źle, na prawym też źle, na plecach jeszcze gorzej, kręciłam się jak g...wno w przerębli. Ginger śniłaś mi się że dostałaś termin cc na 14 maja ![]() Zbieram się do pracy, popoludniu farbowanie łba ![]() ---------- Dopisano o 05:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ---------- O dzięki kocie, właśnie rano myślałam co zrobić na obiad, więc też zrobię naleśniki
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
żabcia, łosoś wychodzi pyszny jak go wrzucisz w sos teriyaki, do tego risotto z curry, kukurydzą i groszkiem/fasolką szparagową - om nom nom!
A ja uznałam, że kociaka nudą wezmę, niech sobie nie myśli Ale i tak pewnie do jutra wytrzymam i znowu się aktywnie zrobi, bo akurat to i owo będzie trzeba załatwić...
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Kocie, nie mam takiego sosu, ale znalazłam przepis. W sumie wszystko w domu-imbir, czosnek, sos sojowy i miód
Tylko..nie wzielam jednak łososia tylko pstrąga teczowego łososiowego Ale może coś z tego będzie. A rissotto curry to genialny pomysł-mąż uwielbia curry
|
|
#3658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, że to nawet bardzo prawdopodobne. Póki co pozamykana jestem na cztery spusty, a jeszcze jak weźmiemy pod uwagę wagę dziecka, to na pewno wcześniej niż konieczne, nie zafunduja mi tej przyjemności ![]() ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ---------- Cytat:
Wczoraj po powrocie ze szpitala juz taka padnięta byłam, że jedyne o czym myślałam to kolacja i spanie.
|
|
|
#3659 | |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Dla mnie noc dramat.. boli mnie wszystko a Graza juz najbardziej.. czyli sie skrocila jeszcze bardziej szyjka. Nawet obrot na bok sprawial mi bol, myslalam ze sie w nocy poplacze do lazienki to chodzilam ledwie.. a jak na zlosc cisnelo mnie chyba z 4 razy.. licze ze odespie w dzien cos :/ Juz mam dosyc tej ciazy.. :banghead: Cytat:
ale w internetach na pewno duzo przepisow znajdziesz
|
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam mega dosyć, ale głównie psychicznie. Jak by jeszcze z miesiąc trwała, to depresja jak nic
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

Brawo Ty! Jesteś bohaterką!!!
;D
Po ponad 40 minutach pod ktg się obudziła, czyli nie dawała znaku życia od 8 do 18. Wszystko jest ok na szczęście 
a moze umów sie do Puzyny (on jest tam dyrektorem medycznym) i pogadaj o próbie porodu posladkowego? On jest otwarty na takie rzeczy, a jak Ci przyklepie zgodę to raczej Cie nie odeślą. A jak juz Cie przyjmą, to i cc zrobią

trochę kiepsko jak się okaże, że mamy ten sam tp, a jedna z nich nie będzie mogła dojechać. Mam nadzieję, że wiedzą co robią i jest małe prawdopodobieństwo, że zdarzy się taka sytuacja 

Ja mam mega dosyć, ale głównie psychicznie. Jak by jeszcze z miesiąc trwała, to depresja jak nic