|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
|
|
|
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
Też nie rozumiem tego problemu z wagą, właśnie sprawdziłam w siatce centylowej i w 36tc taka waga jest pomiędzy 10 a 50 centylem, wiec jak najbardziej w normie. Inny gin pewnie by nie robił problemu
|
|
#3633 |
|
Rozeznanie
|
|
#3634 |
|
Ania
|
Ania-powodzenia
![]() My wychodzimy Takze odezwe sie jak sie ogarniemy w domu buziaki![]() Dziekuje za kciuki
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
ale nie wiem jakim wzorem Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3636 |
|
Konto usunięte
|
Ufff, nadrobiłam
![]() Po pierwsze to trzymam kciuki aniu za Ciebie. Lepiej dla Mai żeby okazało się że jeszcze nie rodzisz. Daj nam znać koniecznie co się dzieje jak się czegoś dowiesz ![]() Anuszka świetnie, że w końcu po prawie miesiącu masz synusia w domku. I brawa dla Zuzi za opiekuńczość ![]() Chudziaszek Twoje paznokcie mnie powaliły ![]() majkela dziękujemy za piękny opis porodu. Z tego co piszesz nie było wcale długo i źle Szkoda tylko, że nie możecie normalnie wrócić do domu...MariaF gratki za czop Pewnie już niebawem powitamy nasze pierwsze wątkowe bliźniaczki, a Ty wreszcie będziesz mogła się przeprowadzić z tego szpitala australia no widzisz jak to jest... Ty, soffinka, elaine, masuriangirl z chęcią byście już rodziły, a tu wypada na dziewczyny, które wcale się jakoś nie spieszyły... Myślę, że nie masz się co męczyć na tych schodach, bo Marysia i tak wyjdzie pewnie w swoim czasie ![]() MamaNiny przepiękny chodniczek Bardzo ładne kolory wybrałaś.Cierpliwość dobrze, że dzisiaj już humorek lepszy. Życzę Ci (i pozostałym dziewczynom również) żeby raz dwa Esterka się przekręciła i nie stresowała Cię już więcej... Jeżeli chodzi o przepis to nie mam takiego dokładnego. Ja zawsze robię tak "na oko". Podaje tak orientacyjnie: ->3-4 pomidory w zależności od wielkości (pokroić w kostkę, posolić i zostawić chwilę do odsączenia na sitku ) -> 1 duża cebula (pokroić w drobną kostkę) -> 3-4 ogórki kiszone (pokroić w kostkę) -> 2 serki topione kremowe (pokroić w plastry) -> ulubiony ser żółty (zetrzeć na tarce, na grubych oczkach) -> sos (wymieszać mały jogurt naturalny,ok. łyżkę majonezu i keczup ) Układa się warstwami: pomidor (+ sól, pieprz) posypać cebulą, ogórkami, potem ułożyć serek topiony i można też posypać odrobiną sera żółtego. I od początku.Mi zwykle wychodzą tylko 2 warstwy bo mam płaską dosyć miskę. Na górę ułożyć ser żółty i zalać sosem. |
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3638 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Michałek przecież jeszcze miesiąc może rosnąć w Twoim brzuchu.! Nie wiesz co ze sobą zrobić? Odpoczywaj! Śpij, leż, czytaj, koloruj antystresowce, pisz z nami Możliwości mnóstwo Cytat:
|
||
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3641 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia! ![]() Cytat:
A w szpitalu możesz przecież rozmawiać ze współlokatorkami, rozwiązywać krzyżówki, czytać, pisać z nami ![]() Najważniejsze to pozytywne myślenie, że będzie dobrze! ![]() Cytat:
Australia Chyba każde dzieciątko ma swój własny plan na opuszczenie brzuszka i nasze chęci, starania ku temu, czy ich też brak nie mają wielkiego wpływu, ale możesz np. zrobić gruntowne porządki w mieszkaniu: okna, podłogi, szafki, jakieś fugi, a nuż pomoże
|
|||
|
|
|
#3642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy bedzie jakis wątkowy prezent na dzień matki :-D
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najpierw poczekam co mi mój doktorek jutro powie Mam jutro pierwsze ktg
|
|
|
|
|
#3645 | |
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60811386]Mamuśki starszaków co robicie z dziecmi na czas Waszego pobytu w szpitalu? Jak trafię na porodówke i.urodze to mąż raczej od razu weźmie wolne i bedzie mogl zostać z małą w domu. Ale jakbym miała leżeć w szpitalu przed porodem to mąż bedzie pracował, chodzi do pracy na 6, czyli po 5 już wychodzi. Moja mama mieszka blisko, Zosia sporo czasu z nią spędza i sie zastanawiam czy lepiej jak mama na czas mojej nieobecności będzie spała u nas jak mąż bedzie pracował, czy moze lepiej jakby miała spać u babci, może wtedy tak nie odczuje mojej nieobecności?
Zosia nigdy nie była do mnie tak przywiazana jak jest teraz. Teraz ciągle "mama, mama". Zastanawiam sie jak będzie dla niej lepiej.[/QUOTE] Ja bym dała Zosię spać u babci na czas pobytu i tak 2 dni zanim wyjdziesz z maluszkiem do domu, to niech już śpi z powrotem u Was w mieszkaniu a babcia zostaje na noc. Chodzi o to, że tak psychologicznie, to Zosia ma witać maluszka i czuć że ona wpuszcza nową osobę na terytorium. Inaczej starsze dziecko może się czuć zagrożone i odtrącone podobno. My tak robimy, że teściowa przyjedzie na ten tydzień jak ja będę w szpitalu i Rafek powita braciszka w domu. Dla nas to spoko rozwiązanie, bo przy okazji teściowa synowi ugotuje obiad i nie będzie się musiał żywić pizzą. Cytat:
Piękny filmik- też mi łzy stanęły w oczach Fajnie być mamusią ![]() Zagadaj do współlokatorki jak wygląda w miarę normalnie i nie zjada spojrzeniem A jak nie to poczytaj coś.Ja mam dzisiaj rozpustę- zjadłam loda 3 gałkowego ![]() Od rana byłam u rodziców, podpisałam umowę ze żłobkiem i byłam w lumpie. Kupiłam sobie spodnie 40-stki- mama patrzyła na nie z powątpiewaniem że kupuję w ciemno. Ciekawe czy mi biodra wrócą do normalnego rozmiaru kiedykolwiek Brzuch mnie dalej boli dołem na szwie po poprzedniej CC, ale postanowiłam to ignorować, bo jak się zacznę za bardzo nad sobą rozczulać to nic dobrego z tego nie wyniknie. Australia, a co Ci tak śpieszno rodzić? Ciężki brzuszek, nóżki bolą, w krzyżu łupie? ![]() A Elaine gdzie? |
|
|
|
|
#3646 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawe co powiedzą jak Michaś do porodu przypakuje do 4kg ![]() Mama Niny śliczny ten dywanik!
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2016-05-24 o 13:46 |
|||
|
|
|
#3647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale może i bez tego doktorek jutro stwierdzi, że wszystko już gotowe i lada moment zaczniesz rodzić, a jak nie to wtedy będziesz kombinować
|
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
jak mi jutro ginek powie, że mały się jakims cudem odwrócił (
) to z radości biorę się za mycie okien, bo odbieram nowe firanki, a jak się nie odwrócił to będę leżała jak opos do 17.06 i foch...
|
#3649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz b3dziesz się w pełni mogła cieszyć macierzyństwem Cytat:
Myślę, że decydującą rolę odgrywają tutaj Twoje nerwy. Musisz się wyciszyć i nie zamartwiać. Moja mama jak nas rodziła ważyła max 58kg. Waga matki nie ma nic do wagi dziecka w brzuchu.
|
|
#3650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus jeszcze siku co godzinę-dwie (ale co się dziwić jak ja non stop chleję jakbym po wczorajszej imprezie była ![]() Może Elaine w końcu głupio się zrobiło i pojechała rodzić ![]() Cytat:
Mam jeszcze sporo zakamarków do sprzątania
|
||
|
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram sie zaraz do przedszkola na piknik z okazji dnia mamy, taty i dziecka
![]() Mam nadzieje ze nie ja jedna bede ryczec i nis zrobie siary swojemu dziecku
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
przyznali mi kaske z pzu :-D jak szybko odpowiedz, przyda sie szczegolnie teraz kiedy tz bedzie mial z 2 msc wolnego (bezplatnego ofc)
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
ZEBRAH jestem
w dwupaku. Ktg super, zero skurczow. Cmi mnie wprawdzie troche, ale to nic powaznego![]() ANIA super, ze kasę dostaniesz i jak.dziewczyny radzą jedź na ip. Byc moze sie zatrulas lub cos sie zaczyna. Mnie mdlilo i czyscilo kilka dni temu bez powodu. Teraz tylko mdli. Spokojnie. DZANET u mnie teściowa jest od wczoraj. (Lubię ja, ale juz mnie irytuje) Przyjechala, aby Igi mial z kim zostac jak do.szpitala ruszymy. maz po porodzie od razu bierze wolne wiec bedziemy w czwórkę caly czas Igiego przygotowujemy, ze jak braciszek albo siostrzyczka będzie chciało wychodzic to będę musiala na kilka dni pojsc do szpitala, zeby pan doktor pomogl wyjsc z brzuszka. Zauwazam większą potrzebę bycia z mamą teraz, ale nie wiem na ile to.z ciąży wynika a na ile z jego wieku (9.07 3latka), bo b.duzo mam rówieśników narzeka na "tylko mama" w tym okresie. U nas nawet bym powiedziała ze nie jest az tak.źle. MARIA teoretycznie dwa tygodnie ale moze byc szybciej! U mnie idlazil w zeszlym tygodniu![]() MAJKELA az tak.dlugo to tez nie poszlo gratuluję jeszcze raz! MAMANINY bardzo ladny chodniczek ![]() OLINKA masz cos do.czytania? SLIWECZKA oh tak juz chętni e bym rodzila ![]() AUSTRALUA mi tesc okna umyl, ale zostalo mi troszkę do popielenia:p i juz dzisiaj łazienkę sprzatnelam.
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3658 |
|
Zadomowienie
|
36+3
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
MISIA jak Igor?
|
#3660 |
|
Rozeznanie
|
Elaine- no witamy, witamy
Melduj nam się często, bo jak widzisz już w strachu o Ciebie jesteśmy.Ja wyczyściłam okna ze 3 tyg temu, ale wiecie co, w sumie to znowu są brudne Asiek- to poszalejesz z kasą Madziuś- płacz płacz tylko nie przy kolegach ![]() Zaczynam dzisiaj 37 tydzień ciąży! (to już donoszona czy nie? ) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

Pewnie już niebawem powitamy nasze pierwsze wątkowe bliźniaczki, a Ty wreszcie będziesz mogła się przeprowadzić z tego szpitala 

W każdym razie badanie na samolocie ok. Szyjka cały czas taka sama ( czyli prawie jej nie ma), ujście zamknięte, oznak porodu brak. 
) to z radości biorę się za mycie okien, bo odbieram nowe firanki, a jak się nie odwrócił to będę leżała jak opos do 17.06 i foch...