![]() |
#3631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zadomowienie
|
Też nie rozumiem tego problemu z wagą, właśnie sprawdziłam w siatce centylowej i w 36tc taka waga jest pomiędzy 10 a 50 centylem, wiec jak najbardziej w normie. Inny gin pewnie by nie robił problemu
![]() |
#3633 |
Rozeznanie
|
#3634 |
Ania
|
Ania-powodzenia
![]() My wychodzimy ![]() Takze odezwe sie jak sie ogarniemy w domu ![]() ![]() Dziekuje za kciuki ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3636 |
Konto usunięte
|
Ufff, nadrobiłam
![]() Po pierwsze to trzymam kciuki aniu za Ciebie. Lepiej dla Mai żeby okazało się że jeszcze nie rodzisz. Daj nam znać koniecznie co się dzieje jak się czegoś dowiesz ![]() Anuszka świetnie, że w końcu po prawie miesiącu masz synusia w domku. I brawa dla Zuzi za opiekuńczość ![]() Chudziaszek Twoje paznokcie mnie powaliły ![]() majkela dziękujemy za piękny opis porodu. Z tego co piszesz nie było wcale długo i źle ![]() MariaF gratki za czop ![]() ![]() australia no widzisz jak to jest... Ty, soffinka, elaine, masuriangirl z chęcią byście już rodziły, a tu wypada na dziewczyny, które wcale się jakoś nie spieszyły... Myślę, że nie masz się co męczyć na tych schodach, bo Marysia i tak wyjdzie pewnie w swoim czasie ![]() MamaNiny przepiękny chodniczek ![]() Cierpliwość dobrze, że dzisiaj już humorek lepszy. Życzę Ci (i pozostałym dziewczynom również) żeby raz dwa Esterka się przekręciła i nie stresowała Cię już więcej... Jeżeli chodzi o przepis to nie mam takiego dokładnego. Ja zawsze robię tak "na oko". Podaje tak orientacyjnie: ->3-4 pomidory w zależności od wielkości (pokroić w kostkę, posolić i zostawić chwilę do odsączenia na sitku ) -> 1 duża cebula (pokroić w drobną kostkę) -> 3-4 ogórki kiszone (pokroić w kostkę) -> 2 serki topione kremowe (pokroić w plastry) -> ulubiony ser żółty (zetrzeć na tarce, na grubych oczkach) -> sos (wymieszać mały jogurt naturalny,ok. łyżkę majonezu i keczup ) Układa się warstwami: pomidor (+ sól, pieprz) posypać cebulą, ogórkami, potem ułożyć serek topiony i można też posypać odrobiną sera żółtego. I od początku.Mi zwykle wychodzą tylko 2 warstwy bo mam płaską dosyć miskę. Na górę ułożyć ser żółty i zalać sosem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3638 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia! ![]() Cytat:
![]() ![]() Najważniejsze to pozytywne myślenie, że będzie dobrze! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Australia Chyba każde dzieciątko ma swój własny plan na opuszczenie brzuszka i nasze chęci, starania ku temu, czy ich też brak nie mają wielkiego wpływu, ale możesz np. zrobić gruntowne porządki w mieszkaniu: okna, podłogi, szafki, jakieś fugi, a nuż pomoże ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy bedzie jakis wątkowy prezent na dzień matki :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60811386]Mamuśki starszaków co robicie z dziecmi na czas Waszego pobytu w szpitalu? Jak trafię na porodówke i.urodze to mąż raczej od razu weźmie wolne i bedzie mogl zostać z małą w domu. Ale jakbym miała leżeć w szpitalu przed porodem to mąż bedzie pracował, chodzi do pracy na 6, czyli po 5 już wychodzi. Moja mama mieszka blisko, Zosia sporo czasu z nią spędza i sie zastanawiam czy lepiej jak mama na czas mojej nieobecności będzie spała u nas jak mąż bedzie pracował, czy moze lepiej jakby miała spać u babci, może wtedy tak nie odczuje mojej nieobecności?
Zosia nigdy nie była do mnie tak przywiazana jak jest teraz. Teraz ciągle "mama, mama". Zastanawiam sie jak będzie dla niej lepiej.[/QUOTE] Ja bym dała Zosię spać u babci na czas pobytu i tak 2 dni zanim wyjdziesz z maluszkiem do domu, to niech już śpi z powrotem u Was w mieszkaniu a babcia zostaje na noc. Chodzi o to, że tak psychologicznie, to Zosia ma witać maluszka i czuć że ona wpuszcza nową osobę na terytorium. Inaczej starsze dziecko może się czuć zagrożone i odtrącone podobno. My tak robimy, że teściowa przyjedzie na ten tydzień jak ja będę w szpitalu i Rafek powita braciszka w domu. Dla nas to spoko rozwiązanie, bo przy okazji teściowa synowi ugotuje obiad i nie będzie się musiał żywić pizzą. Cytat:
Piękny filmik- też mi łzy stanęły w oczach ![]() ![]() Zagadaj do współlokatorki jak wygląda w miarę normalnie i nie zjada spojrzeniem ![]() Ja mam dzisiaj rozpustę- zjadłam loda 3 gałkowego ![]() Od rana byłam u rodziców, podpisałam umowę ze żłobkiem i byłam w lumpie. Kupiłam sobie spodnie 40-stki- mama patrzyła na nie z powątpiewaniem że kupuję w ciemno. Ciekawe czy mi biodra wrócą do normalnego rozmiaru kiedykolwiek ![]() Brzuch mnie dalej boli dołem na szwie po poprzedniej CC, ale postanowiłam to ignorować, bo jak się zacznę za bardzo nad sobą rozczulać to nic dobrego z tego nie wyniknie. Australia, a co Ci tak śpieszno rodzić? Ciężki brzuszek, nóżki bolą, w krzyżu łupie? ![]() A Elaine gdzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe co powiedzą jak Michaś do porodu przypakuje do 4kg ![]() Mama Niny śliczny ten dywanik! ![]()
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2016-05-24 o 12:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zakorzenienie
|
jak mi jutro ginek powie, że mały się jakims cudem odwrócił (
![]() ![]()
#3649 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz b3dziesz się w pełni mogła cieszyć macierzyństwem ![]() Cytat:
Myślę, że decydującą rolę odgrywają tutaj Twoje nerwy. Musisz się wyciszyć i nie zamartwiać. Moja mama jak nas rodziła ważyła max 58kg. Waga matki nie ma nic do wagi dziecka w brzuchu.
![]() |
#3650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może Elaine w końcu głupio się zrobiło i pojechała rodzić ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Zakorzenienie
|
Zbieram sie zaraz do przedszkola na piknik z okazji dnia mamy, taty i dziecka
![]() Mam nadzieje ze nie ja jedna bede ryczec i nis zrobie siary swojemu dziecku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Zakorzenienie
|
przyznali mi kaske z pzu :-D jak szybko odpowiedz, przyda sie szczegolnie teraz kiedy tz bedzie mial z 2 msc wolnego (bezplatnego ofc)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3655 |
Zakorzenienie
|
ZEBRAH jestem
![]() ![]() ANIA super, ze kasę dostaniesz ![]() DZANET u mnie teściowa jest od wczoraj. (Lubię ja, ale juz mnie irytuje) Przyjechala, aby Igi mial z kim zostac jak do.szpitala ruszymy. maz po porodzie od razu bierze wolne wiec bedziemy w czwórkę ![]() MARIA teoretycznie dwa tygodnie ![]() ![]() MAJKELA az tak.dlugo to tez nie poszlo ![]() MAMANINY bardzo ladny chodniczek ![]() OLINKA masz cos do.czytania? SLIWECZKA oh tak juz chętni e bym rodzila ![]() AUSTRALUA mi tesc okna umyl, ale zostalo mi troszkę do popielenia:p i juz dzisiaj łazienkę sprzatnelam.
#3656 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Zadomowienie
|
36+3
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Zakorzenienie
|
MISIA jak Igor?
#3660 |
Rozeznanie
|
Elaine- no witamy, witamy
![]() Ja wyczyściłam okna ze 3 tyg temu, ale wiecie co, w sumie to znowu są brudne ![]() Asiek- to poszalejesz z kasą ![]() Madziuś- płacz płacz tylko nie przy kolegach ![]() Zaczynam dzisiaj 37 tydzień ciąży! (to już donoszona czy nie? ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.