![]() |
#3631 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 4
Dzięki za kciuki
![]() Jestem tydzień po owu, ciągle mnie bolą jajniki jak na okres. Czy to możliwe, że mimo wystąpienia owulacji zrobiła mi sie torbiel? Trochę mnie nastraszyla jedna koleżanka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3632 |
Zakorzenienie
|
Skoro gin potwierdził pęknięcie pecherzyka/- ów to nie jest to chyba możliwe. Jajniki możesz dużo mocniej odczuwać po stymulacji i nic w tym dziwnego. Pij dużo wody i wprowadź trochę więcej białka do diety, to pomaga.
#3633 |
utknęła w Króliczej Norze
|
Ahoy jeśli gin powiedział ze pęcherzyk pękł i żadnego innego tam nie zobaczył to chyba nie miałaby się z czego torbiel zrobić. Może te boleści to przez całą tą stymulację. Albo dlatego, że dzieje się w Tobie COŚ
![]() chciałabym zapytać o Wasze odczucia po clo. Bolał Was tylko jeden jajnik czy oba? Działo się coś jeszcze? Ja poza sporadycznym lekkim kłuciem prawego jajnika nic nie czuję, żadnych dodatkowych dolegliwości. trochę się niepokoję ze na mnie nie zadziała...
#3634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to było po ok 6 z każdego jajnika a pękł jeden i reszta zamieniła się w pęcherzyki na jajnikach i tak powstała hiperstymulacja. To też normalny objaw, że mogą Cię jajniki boleć, bo przecież to dodatkowa nienaturalna dla organizmu stymulacja i pobudzenie do pracy. Tylko ocen na ile silny jest ten ból. A z tego co kojarzę to masz też PCO tak jak ja. http://m.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/...nie_42081.html tutaj sobie poczytaj więcej. Wszystko będzie dobrze,a jeśli mocno boli pójdź do lekarza i upewnij się, czy wszystko jest ok. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
I miałam takie uczucie gorącego podbrzusza na początku ciąży
![]() |
#3635 | ||
Raczkowanie
|
Jestem w trakcie 3 cyklu Clo. Miało w tym cyklu nie być owu bo pęcherzyki były za małe. Ale w 21 dc była owulacja potwierdzona na monitoringu 😊 teraz biorę przez 10 dni Duphaston i czekamy na rezultaty. A skoro to 3 cykl stymulowany Clo zapytałam gina co dalej w razie niepowodzenia w tym cyklu i przepisał mi apo napro. Czy któraś z was to stosowała? Ps. Z tego co się dowiedziałam lek jest wycofany. .. I muszę wrócić po zmianę leku. ...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3636 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Bol nie jest silny, jest taki jak zazwyczaj miałam na kilka dni przed @, taki jakby ptzepowiadajacy. Po prostu mnie to zaniepokoilo, bo jest cały czas od samej owulacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Alicja, mnie bolały przed owulacją i w trakcie oba jajniki, ale zdecydowanie mocniej bolał prawy. Na usg się okazało, że właśnie z niego była owu. Teraz bolą mnie obydwa równocześnie raczej, jak przed małpa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3637 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zamierzam sie zaczac obserwowac bo chcielibysmy w najblizszym czasie zaczac starania o dzidziusia. Wyczytalam w jakis mądrych materiałach ze najlepiej badac temperature w lezeniu przed wstaniem z łóżka rano i dopochwo. Jakos sobie nie moge tego wyobrazic, szczegolnie gdy mam okres:p albo gdy mąż obok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdy masz okres to termometr się myje, ale mąż? Najbliższa osoba? Która razem z Tobą będzie przeżywała ciążę, wg uznania poród, połóg. Mierzenie temp to taka drobnostka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3640 |
Zakorzenienie
|
Tak naprawdę jeżeli nie masz 20-dniowych cykli i 7-dniowej @ to mierzenie wtedy możesz sobie odpuścić. No a tekst z mężem obok potraktuje, jako żart 😜 jak kiedyś przy porodzie będziesz pierdziec, albo puscisz dwojke 😜 to sobie przypomnisz, jakie romantico przy tym było wsadzanie sobie tego termometru 😜
#3641 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie że miałabym się wstydzić męża przy mierzeniu temperatury. Mój sam by mi pewnie jeszcze termometr wkładał jakby trzeba było xD
Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
#3643 |
Zadomowienie
|
Ja tam mierzę w ustach. Ważne, żeby przez cały cykl w tym samym miejscu.
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Konto usunięte
|
Powiem Wam że starania o dziecko bardzo zbliżają.
Wiadomo jest seks taki jak zawsze no ale powiedzcie jednak w innym przeznaczeniu, no nie? ![]() Szczególnie jak zaczyna się już wizyty w klinikach, razem... jak tylko za parawanem dr bada najpierw jedno, później drugie... Nie sądziłam że kiedyś będę z kimś tak blisko jak z mężem. I nie chodzi tu o seks a o rozmowę, bliskość, wsparcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;65450811]Powiem Wam że starania o dziecko bardzo zbliżają.
Wiadomo jest seks taki jak zawsze no ale powiedzcie jednak w innym przeznaczeniu, no nie? ![]() Szczególnie jak zaczyna się już wizyty w klinikach, razem... jak tylko za parawanem dr bada najpierw jedno, później drugie... Nie sądziłam że kiedyś będę z kimś tak blisko jak z mężem. I nie chodzi tu o seks a o rozmowę, bliskość, wsparcie.[/QUOTE] Ja czuję to samo ![]() ![]()
#3646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ chciał kiedyś zobaczyć, jak wygląda taki świeżo zużyty tampon..... zobaczył ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;65450811]Powiem Wam że starania o dziecko bardzo zbliżają. Wiadomo jest seks taki jak zawsze no ale powiedzcie jednak w innym przeznaczeniu, no nie? ![]() Szczególnie jak zaczyna się już wizyty w klinikach, razem... jak tylko za parawanem dr bada najpierw jedno, później drugie... Nie sądziłam że kiedyś będę z kimś tak blisko jak z mężem. I nie chodzi tu o seks a o rozmowę, bliskość, wsparcie.[/QUOTE] Ja bym tak optymistycznie tego nie określiła. Natomiast potwierdzę, że problem z płodnością mocno weryfikuje związek i daje niezły test. Para która to zda jest sobie bliska jak nigdy dotąd, ale znam tez smutne zakończenia....
![]() |
#3647 |
|
co do mierzenia temp - ja zawsze rano o tej samej porze, w ustach. Termometr mam taki coś w stylu starych rtęciowych z zielonym uchwytem na końcu (do strzepywania
![]() A jeśli chodzi o wpływ starania sie o dziecko na pary... myślę, że midusia86 dobrze to określiła - to prawdziwy test związku. U nas z pierwszym dzieckiem wszystko poszło bardzo szybko i w zasadzie mój m nie miał czasu by tak "psychicznie dojrzeć". Za to swój test przeszliśmy w czasie mojego połogu po cc. Mąż widział mnie w stanie w którym w życiu nie chciałabym żeby musiał mnie oglądać. Te pierwsze chwile w trójeczkę bardzo zbliżyły nas do siebie. 15 kup jednej nocy, nieustający kolkowy płacz przez kilkanaście dni z rzędu... Wiecie, takie doświadczenia naprawdę zbliżają ludzi ![]() Teraz tez jest moim oparciem, z tym ze jego podejście jest bardzo luzackie: na pewno się uda. A jak się teraz nie uda to za miesiąc. Bardzo optymistycznie na to wszystko patrzy. ......................... ......................... ......................... ......................... ....... takie coś wyszperałam, może znacie, może nie. Bardzo wzruszające:
#3648 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wpadłam w panikę. Właśnie byłam w łazience, a tam krew. Czy mialyscie krwawienia po Clo? To mój 19 dc możliwe, żeby okres tak szybko przyszedł? Tak się boję
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3650 |
Wtajemniczenie
|
Póki co taka jednorazowa akcja, tylko przy podcieraniu, dość sporo, że się nie dało nie zauważyć. Matko co za stres
#3651 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Wtajemniczenie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;65475991]A ilu dniowe masz cykle?[/QUOTE]
Teoretycznie 32, ale owu wtedy występowała ok 20dc, tym razem miałam ja jakoś w 11dc, bo Clo szybko zadziałało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3653 |
Zakorzenienie
|
No to może faktycznie się zagniezdzilo?
![]()
#3654 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że to by bylo zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3655 |
Zakorzenienie
|
Ahoy ja wiem, że jeszcze przed stymulacją do ivf ( niby nieporównywalnie wieksza dawka, ale w gruncie rzeczy o to samo chodzi) może się zdarzyć krwawienie. Ile jesteś dni po owu? Nie chcesz zbadać sobie poziomu progesteronu? Miałaś tylko kedno jajco? Jak z poziomem estradiolu? Czujesz jeszcze jajniki?
#3656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do jajca to nie wiem, bo byłam na usg zobaczyć przyrost, a gin powiedział, że już po owu. Nie mówił nic o pecherzykach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
10.02.2017 - dobry początek <3 Edytowane przez Ahoy Czas edycji: 2016-09-19 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Zadomowienie
|
PESTYCYDA Masz racje-najlepiej z rana przed wstaniem z lozka, o tej samej porze, zawsze tym samym terminetrem i w tym samym miejscu.
W moim przypadku sa to usta od paru lat i mam termometr elektr. 'kardioline'. Powodzenia ![]() Potrzeba czasu zeby poznac swoje cykle na wykresach ale polecam ![]() ************* MIDUSIA uwielbiam cie za te wypowiedzi hahaha Ale zgadzam sie z toba! ************* Co do staran u zblizania sie, cos w tym jest, bo maz po takim czasie zna moj organizm jak ja, wspieramy sie w girszych momentach. A szczegolnie po niedawnym poronieniu moglam na niego liczyc choc jemu tez bylo bardzo ciezko. To sa te piekne chwile, ale sa tez te gorsze niestety takze wyciszenie sie tez jest czasem potrzebne. Takze jak to midusia swietnie okreslila-jest to kolejny test. **************** AHOY mysle ze nie masz co sie stresowac na zapas, na razie pelen luz ![]() A druga rzecz to moze faktycznie implantacja ![]() Coc tez mysle ze przy takim leku moze sie to zdarzyc. Obserwuj sie ale kochana bez stresu, jesli to sie nie powtorzy to spokojnie. Wspomnisz o tym kolejnym razem lekarzowi A dokuczaja ci jajniki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pierwsza ważna data 27.06.2009r ![]() Aniołek[*] 7tc, 07.2016 ![]() Edytowane przez Siva5 Czas edycji: 2016-09-19 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Wtajemniczenie
|
To okres dziewczyny. Nadal krwawie. Brak mi słów, dostałam @ w 19dc. Koszmar
#3659 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() U mnie @ też już pod drzwiami czeka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3660 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.