|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Joanna d'Moder
|
Dot.: ~~sklepy~~
dokładnie
Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-06-24 o 18:47 Powód: literówka |
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Eee.... napiszemy jeszcze 1395 postów w tym wątku i będziemy miały nowy
Do roboty! ![]() I żeby było na temat: Artfan kolejny raz się sprawdził. Odkąd robię tam zakupy jest cały czas tak samo dobrze, za co go cenię, bo niektóre sklepy na początku się starają, a potem coraz mniej... |
|
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
To ja wrócę do tematu głównego, czyli oceny sklepów internetowych. 20.06 zrobiłam 3 zamówienia - w kadoro, świecie koralików 2 i qnszcie. Wszystkie opłacone w piątek wieczorem, wysłane 23.06., a dotarły do mnie 24.06. Nawet qnszt się postarał (zawsze wysyłali następnego dnia po otrzymaniu wpłaty).
kadoro - Swarovskie ładnie popakowane, poopisywane ŚK2 - kamienie dobrane zgodnie z moją prośbą, ładne i równiutkie, pozostałe elementy zamówienia też w porządku (głównie przekładki metalowe) qnszt - minerały w sumie jak na nich nienajgorsze, jednak kulki trochę nierówne (jedne mniejsze, inne większe, mimo że niby wszystkie tego samego rozmiaru), ale generalnie i tak na plus
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy raz zamawiałam na korallo i byłam bardzo zadowolona- mają bardzo duży wybór przekładek itp., na qnszcie też mi się podobały, ale niektóre koraliki były nierówne i poobłupywane, szkatulka to też bardzo fajny sklep, duży wybór szkła weneckiego
|
|
|
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
http://www.sklepbukowiec.pl/
nareszcie
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Ładny ten sklep. Trochę drogi, ale myślę, że jakość minerałów będzie bardzo dobra. No i srebra ciekawego mają trochę
|
#3637 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
Znalazłam małą pomyłkę na stronie,nic wielkiego,ale jakby właścicielka chciała wiedzić to mogę napisać na PW w którym miejscu
|
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą już korespondencję wymieniłyśmy w sprawie płatności kartami - są w planach...
|
|
#3639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przez najbliższe 2 miesiące mogę sobie tylko pooglądać zdjęcia
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Raczkowanie
|
Wracając do opinii o sklepach:
Artfan - tym razem zamówienie zrealizowane nawet szybko, niestety 2 szklane koraliki brzydko ukruszone (w kopercie nie było żadnych kawałków szkła) ale po zareklamowaniu ich dostałam wiadomość, że przyślą je z następnym zamówieniem (całe szczęście że składałam zamówienie od razu bo bym się chyba nie doczekała). Oczywiście standardowy zestaw gratisów :P SwiatKoralików - jak zwykle super. Ładnie zapakowane, szybka wysyłka, śliczne koraliki, kilka gratisów. Magraf.eu - moje pierwsze zakupy ale wrażenie odniosłam pozytywne ![]() Onyks.eu - śliczne szkło, ładnie zapakowane - wszystko ok. Koralland.eu - jak zwykle super. Korallo - jak zwykle jestem zadowolona Miła obsługa, szybka realizacja, kilka złotych gratisów. Zakradł się do paczuszki mały błąd (zamiast wrzosowych kwadratów dostałam wrzosowe kostki) ale po zasygnalizowaniu pomyłki dostałam tego samego dnia maila, że już wysłali odpowiednie koraliki i kopertę zwrotną na te pomylone (notabene paczuszka doszła w ekspresowym tempie) - więc ogólnie super
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
No i koniec odwyku, właśnie zrobiłam zakupy w SN...
Czy zamawianie w SN jest zawsze takie mozolne? Prawie sią załamałam, jak sie okazało, że tam nie ma trwałego koszyka, a musiałam się niestety w międzyczasie wylogować... Aktualizacja koszyka również była mozolna, bo mi się ilości nie chciały zmieniać... Ale w końcu się udało, zamówione, zapłacone... Mam nadzieję, że będę tak zadowolona jak Wy wszystkie...
|
#3642 |
|
Przyczajenie
|
a jakie macie zdanie o www.onyks.eu ?
dla mnie ten sklep jest drogi a jakosc ich rzeczy nie jest najlepsza... mialyscie kiedys stycznośc z nimi ?? |
|
|
|
#3643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A że jest drogo nie zauważyłam - widać to co mnie interesowało ma przystępne ceny
|
|
|
|
|
#3644 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam pytanko: gdzie najtaniej kupić swarki (w Polsce;P) i czy 40gr. to np. dużo za jeden bicone 4mm?
|
|
|
|
#3645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, czyli można kupić za mniej jak 40 gr. / szt.
|
|
|
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio przyszła do mnie paczuszka z Artfan - wszystko super, świetnie zapakowane, gratisiki
Tylko małe kostki (4mm) pakowane po 10 szt. były dość niekształtne - w każdej paczuszce 2-5 szt. nie bardzo nadaje się do wykorzystania (zamawiałam 5 różnych kolorów). Na szczęście potrzebowałam po 5 szt. z każdego, więc wystarczyło ![]() Reszta jest super, a przesyłka doszła ekspresowo. |
|
|
|
#3647 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam takie pytanko dotyczące Skarbów Natury: ile może trwać zaksięgowanie wpłaty? Bo opłaciłam paczkę przelewem dwa dni temu, a w statusie na stronie nadal mam nieopłacone... Pisałam już maila do właścicielki, ale się nie odzywa :/ Mam się martwić, czy to normalne?
|
|
|
|
#3648 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dostałam bardzo uprzejmą odpowiedź, że paczka została dzisiaj wysłana
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Korzystając z okazji 10% zniżki na agaty i turkusy, złożyłam zamówienie w Bukowcu
kamienie fajne, możliwy odbiór osobisty, a nawigacja w sklepie sama przyjemność ![]() Mam nadzieję, ze asortyment w sklepie będzie się poszerzał.
|
#3651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pakowanie dokładne w bąbelki, wszystko pięknie zaklejone. a koraliki bardzo ładne ![]() polecam, żadnych zastrzeżeń nie mam |
|
|
|
|
#3652 |
|
Przyczajenie
|
paczki maja ladnie pakowane to im mozna przyznac
towar jak dla mnie to 2 jakos szklo weneckie jest bardzo nie kształtne i jeszcze jakies pisakowe plamki na niektorych elementch :/ pozniej to ciezko wykorzystac w bizuterii :/ a korale farbuja ;/ nie polecam... chyba ze chcecie sie same przekonac. |
|
|
|
#3653 |
|
Zadomowienie
|
qrde............. zachwaliłam onyks w poście powyżej.Pospieszyłam się nieco
![]() kupiłam sznurek koralowca - korzenia. w domu po oględzinach okazał się byc taki mało błyszczący. To ja go pod kran.a co tam.umyję go i wypoleruję. będzie pięknie się błyszczał. ...no i jest farbowaniec, bo ręce różowe. roztłukłam jeden kamyk młotkiem...no i w środku 100% koral kremowy. ![]() identyczne jak te tylko rozmiar mniejszy tych...bo tego mojego już nie ma http://onyks.eu/szczegoly/442/koral_284kp___21_cm ( ciekawe czy na ciele będzie też farbował) o i dmuchańce ładne ... ale zakurzone lekko w środku, nawet nie wiem jak je doczyścić Edytowane przez falling in love Czas edycji: 2008-07-04 o 12:26 Powód: literówka |
|
|
|
#3654 |
|
Rozeznanie
|
A ja musze pochwalić beadshop.
Przedwczoraj napisałam do niech maila o pomyłce- zamiast granatowych dmuchanych korali dostałam tęczowe.... i jedna z kulek nocy kairu była uszczerbiona... Wczoraj otrzymałam wiadomość, że jeszcze tego samego dnia przyslą odpowiednie artykuły i już dziś otrzymałam paczuszkę ![]() Wieeeelki plus za szybką.....a właściwie expresssssssową reakcję ![]() Nie spodziewałam się, że doślą mi te korale...... |
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą, mycie kamieni to trochę dziwny pomysł turkusu też lepiej nie mocz w przyszłości
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Fall - ja z USA też dostałam skurzone, wkładam je do kubka z wodą, potem wycieram, wydmuchuję tyle wody, ile się da i czekam aż wyschną
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki, teraz będę wiedziałaaisah dzięki , spróbuję Edytowane przez falling in love Czas edycji: 2008-07-04 o 12:40 Powód: dopisanie jednego zdania |
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
No co za pech...
Właśnie dzisiaj dostałam paczkę z SN i równocześnie maila o promocji urodzinowej... ![]()
|
#3659 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Ale za to pierwszy raz tam zamawiałam i paczki jeszcze nie widziałam, TŻ odebrał. Już sie cieszę na powrót do domu i ogladanie
Przyszła też paczuszka z Kadoro podobno No to jeszcze tylko HK i Chiny...
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

Do roboty! 
jestem również

moje raczkowanie