![]() |
#3631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Haneczka wiem, że jak się karmi mm można już nie podawać Wit k, ale ja karmiłam miesZanie i lekarka mówiła abym co ddrugi dzień podawała i jakoś już z przyzwyczajenia tak robię:P Ale dziś idziemy na 15 do lekarza po skierowanie na mocz to spytam czy całkowicie odstawić.
#3632 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64943046]Ten kto macierzyński nazwal urlopem na pewno był facetem.
U nas dziś brzydka pogoda :-( kiepsko bo chciałam dzieci zostawić mamie i jechać do szpitala po wyniki posiewu Hani. A tak jak Hania nie będzie mogła spać ns dworze to może być mamie trudno z nimi dwoma. Madzia tortilla domowa ok, ale nie jestem zwolennikiem jedzenia mięsa niewiadomego pochodzenia. Zawsze się zastanawiam jak długo ono już tam stoi... Haneczka ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Na,mieście w knajpkach/restauracjach też mięsa nie jadasz? Ja czasem też mam obawy o świeżość. Mam wrażliwy żołądek i potem po słabej jakości jedzeniu mam rewolucję ![]() Cytat:
![]() Różowy dres loo będzie dziewczynski outfit ![]() Jak baby pink lans to i yorkuś musi być ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64946366]Ania myślę ze duzy nie będzie. My już mamy ten rozmiar wyciągnięty. Jakbym coś miała kupić na zimę czy jesień to nie mniejszy niż 74. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- W różowych dresach z jorkami i dziećmi różowymi będziecie wyglądać zabójczo ![]() ![]() ![]() Ja kombinezon też bym w rozmiarze 74 kupowała. Pod kombinezon coś z ubrabek trzeba założyć ![]() ![]() Hania nosi 62, z Pepco już 68 a z h&m dalej 56 ![]() Na zimę mam póki co jeden kombinezon. Liczę, że w ciuchu coś kupię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ładnie Krzyś rośnie już lada chwila 74- ![]() Cytat:
![]() Haneczko ja Hanie kładę na kanapie na brzuszku i może w tym tkwi błąd. Faktycznie zacznę kłaść na podłodze koc i pieluszek na to. Dam jej 2tyg jak nie bedzier główki ciągnąć do goryr to pójdę do lekarza. Póki co nie mam powodu do niepokoju bo na rekach ładnie główkę trzyma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3633 | ||
Ania
|
Cytat:
![]() ![]() A z tymi witaminami, jak widać, różnie bywa. Cytat:
Spróbuj może tak ![]() Ale faktycznie, nie masz się co niepokoić jeszcze ![]() Aaaaa! ![]() ![]() ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że chusta jest,już u Ciebie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- U nas juz zabawa na macie a ja przegladam ofery mieszkaniowe. Obiad zrobiony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
19.05.2016 Kingusia ![]() Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-09-05 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zakorzenienie
|
Ja kładę na podłodze a u nas i tak słabo.
Jesteśmy po wizycie. Pani dr ogólnie powiedziała że nie ma się do czego przyczepić. Ma prawo nie podnosić dobrze główki bo ma wadę serca i bierze leki. Ogólnie trochę słabe odruchy noworodkowe, ale to też mogą powodować kolki, a sama zauważyła że je ma. Mimo wszystko zapisała nam 20 wizyt i 3 wizyty w ośrodku badania rozwoju. Na razie nie mamy terminu. Kazali nam zadzwonić za 2 tyg. |
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynki co kladziecie na podłogę? Ja pod matę kładę kocyk. Zamierzam puzzle piankowe na alii express zamówić. Zabcia tutaj linka wrzuciła. Albo na Naszym allegro coś poszukam. Cytat:
Tomusia,dalej kolki męczą? Twój straszak z tego co pamiętam też miał długo kolki ![]() Terminy,wizyt/rehabilitacja na NFZ to porażka. Chociaż zupełnie inne inaczej jak pójdzie się prywatnie i potem ten lekarz zapisuje/poleca zapisanie na NFZ wtedy termin szybko. Sama po sobie teraz to widzę. Ot Polska służba zdrowia Aniu co masz na obiad? U mnie kotlety z,piersi kurczaka, fasolka szparagowa i pomidory w sosie tzatziki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3639 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na poglode klade koc i na to mate. Tez myślę o takich piankowych puzlach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zakorzenienie
|
Aniu sama pierogi robisz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Ogladam nowy serial na noże ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Aaa polecam pieluszki pampers sleep&play. Dostalismy jedna paczkę. Sa bardzo cieniutkie i bardzo chłonne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Rozeznanie
|
Oliwka dziś już lepiej. Mi w nocy uszy zatykalo. O 14idziemy do lekarza. Dobrze ze TŻ dziś w domu został bo ja totalnie siły nie mam.
Pod mate też kładę koc, sama nie muszę na podłodze siedzieć, nie mam dywanów ![]() Fajnie dziewczyny ze na wesela chodzicie, ja mam w lipcu za rok już nasze maleństwa będą większe i łatwiej będzie je zostawić np z babcią. |
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
Kasiu zdrówka
![]() My też dywanów nie mamy,,lubie lubię. Mało higieniczne i sprzątania więcej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3644 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3645 | |
Ania
|
Cieszę sie, ze rada o podlodze pomogla
![]() ![]() Ja klade mate i na podloge. U rodziców na górze najczęściej lezy na podlodze a tam jest dywan, wiec tylko mata ![]() Cytat:
![]() ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Zakorzenienie
|
Laski my już we Wrocku od soboty
![]() Pierwszy dzień mała marudziła, nowe miejsce, jej najdłuzsza podróż autem i jeszcze taki upał był ![]() Dzisiaj zostałysmy same, tż na 7 będzie chodził do pracy żeby robić do 16 ![]() zrobiłam obiad (sos boloński z mięsem mielonym ) i ryżem ![]() pranie wstawiłam, poodkurzałam, umyłam podłogi, ogarnęłam sie, szok ! w domu jakoś mała była bardziej niespokojna nie wiem czemu tutaj chyba odczuwa mój spokój, nikt nie skacze nad nią ciągle. Moja mama dużo z nią siedziała a ona jest nerwowa i jak Nadia zaczynała płakac to sama wpadała w panike i tak sie nakręcały ![]() ![]() ![]() Oczywiście w praniu wychodzi , że ciągle czegoś jeszcze nam brakuje, a to trzepaczka, a to mydelniczka itd ![]() ![]() W srodę będę miała stalego neta już więc postaram się ponadrabiać |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Hania dziś niespokojna i budzi się z ogromnym wrzaskiem co już się dawno nie zdarzało ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zakorzenienie
|
My w chuście i Maja usnela
![]() Polozylam na kocu i na podlodze i Maja pieknie trzyma główkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Konto usunięte
|
Haneczka pokaż chuste
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Zadomowienie
|
Ciekawe z tą podłogą. Tez spróbuję chociaż mieszko to i na kanapie mocno sie dzwiga.
#3652 |
Zakorzenienie
|
Chusta juz beeee
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Haniu w jak dłuższym pokoju mieszkacie z tzem? I jak z rodzicami się mieszka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Zakorzenienie
|
Melduje się po weselu.
Jak było? Na dzień dzisiejszy inaczej bym to rozplanowała. No, ale w drodze na wesele okazalo sie ze jednak pokój mamy 1km od miejsca wesela. Wzielismy Małą, byla z nami do 20. A mogliśmy ją zawiez odrazu do pokoju do mojej mamy. W nocy nie chciała jeść z butelki, wiec dobrze ze wrocilismy o 2.30. Juz nie wracalismy. Poprawiny odpuściliśmy. Średnio zadowolona jestem, muzyka nie nasze klimaty, ale przynajmiej doswiadczylam jak to jest na chwilke dziecko zostawic i troche potanczyłam z mężem. Troche zaluje, ze na poprawiny nie zostalismy chociaz na chwile, bo Pan Młody dzwonił, bardzo zawiedziony. Chcial abysmy wrocili. Każdemu sie wydaje, ze to jak z mm, zostawiam dziecko i jade. To nie takie wszystko proste.. po pierwsze nie mam mleka odciagnietego, po drugie dziecko przyzwyczajone do piersi,do bliskosci ze mną, a po trzecie piersi rozwaliloby mi. Inni znajomi mieli żal, ze u nich w lipcu nie byliśmy na weselu. Gabi wtedy miała 3 tyg, bedzie miała swoje dziecko to zrozumie. Ogolnie strasznie emocje mnie 'trzęsły' po tym wszystkim. Ja jestem taki wrazliwiec, ze przezywam wszystko jak sie nagromadzi. Ale wyprzytulaliśmy się z mężem i jest dobrze ![]()
![]() |
#3654 |
Zakorzenienie
|
Najwięcej maja do powiedzenia Ci ktorzy nie mają dzieci i Ci którzy zapomnieli jak to jest z małym dzieckiem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |||
Ania
|
Lp
Cytat:
![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64958816]Haneczka pokaż chuste ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Później wstawię zdjecie na facebooka ![]() Hania wlasnie spi w chuście - cudne uczucie. Zawiązalam ja zeby wypróbować i zasnela ![]() Cytat:
jak maz wróci to spytam ile metrow ma pokój. Ogółem z moimi rodzicami mieszka sie super ![]() No ogólnie jest ok, choc nie zawsze jest kolorowo. My akurat z rodzicami ustaliliśmy ze obiady wspólne (dajemy mamie kase) reszta kazdy sobie. Rachunki płacimy na osobę. Rodzice sa dla mnie ogromnym wsparciem-zreszta brat tez. Takze nie jest zle-oprocz dziadków... Cytat:
![]() Najważniejsze, ze jakos bylo, ze potanczyliscie ![]() A jak Ania napisala, najwiecej maja do powiedzenia Ci co nie maja dzieci :/
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-09-05 o 15:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zakorzenienie
|
Madzia tak jeszcze ma, ale zdecydowanie mniej niż wcześniej. Starszak 5msc miał kolki. Ja nie narzekam na terminy na nfz, jakoś mocno długo nie czekam, ale też nie miałam sytuacji że coś mi bardzo szybko trzeba było. Tu nam nie podała terminu bo wysłała część dzieci na powtórne badania do lekarza i już kilkoro dzieci wykreśliła z listy. Jesteśmy na 20stym miejscu. Nie jest źle, a i będzie starszy to więcej będzie widać.
Ja dziś hamburgera na obiad, a mąż kebaba. Ganialiśmy się dziś to wzięliśmy żarcie na wynos. |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
Haniu może nagrasz jak motasz chuste
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() Ale następnym razem będziesz mądrzejsza o te doświadczenia ![]() Marcelinka w koncu zasneła ![]()
![]() |
#3659 |
Zakorzenienie
|
Właśnie mialam pytac jak u Ciebie
![]() U mnie po Krzykach, przytulaskach uspokoila sie i leży na macie gaworzac do zabawek. Mnie bola kolana i ręce...jestem padnieta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Konto usunięte
|
Zabcia i tak długo daliście radę. Ja odpuscilam wesela, nie umialabym ją zostawić komukolwiek i się bawić a zabrać takiego malucha do tłumu i głośnej muzyki też bym nie zabrała.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.