![]() |
#3661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Dzień dobry
![]() Mi też łatwiej na fb było sie ogarnąc, ale postanowiłam tutaj wrócić i się udało ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3662 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My już od 7 w ruchu ![]() ![]() Śliweczko u mnie ze śniadaniem jest jak z wigilią. Co roku robi jedna z sióstr, a te 13 osób to tylko "miejscowi" ![]() Marcelina po kapieli też dostaje powera i fika do 21...
#3663 |
Konto usunięte
|
Ja tam czytam w wolnej chwili co się dzieje na fb i jestem w miarę na bieżąco i czasem coś tam skrobnę ale dla mnie zdecydowanie wygodniej tutaj. Wszystko przejrzyste i nie da się nic pominąć. Szkoda że tyle dziewczyn uciekło i nawet nie wpadają tutaj choćby tylko na chwilkę.
U nas nocka w miarę, przynajmniej tak mi się wydaje, bo jak zwykle nic nie pamiętam ![]() ![]() Dzisiaj mam sporo do zrobienia. Komu by tu dzieciaka podrzucić...? ![]() Miłego! |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ooo widzę że Sliweczka podziela moje zdanie, mi dużo wygodniej tu niż na fb i jakoś tak się uzaleznilam od wizażu: P Hehe Sliweczko niezła pozycja: P A ja sobie pospalam i zaraz się biorę za robotę. Tz zabrał wczoraj Małego i został u niego na noc. Wraca dopiero dziś po południu/przed wieczorem. Niby fajnie się wyspać, wstać i zobaczyć 9:20 na zegarku, ale jakoś tak pusto w pokoju, smutno. Wieczorem jak usypialam to dwa razy zaglądałam do łóżeczka bo mi się wydawało ze F kwili ;( Koniec marudzenia, lecę piec ciacho ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My jesteśmy w drodze do moich rodziców, tata po nas przyjechał, bo mężowi wypadł wyjazd i nie będzie go w Święta ![]() Śliweczko, to kiedy u Was komunia? Bo u nas 30 kwietnia, a jeszcze nie zdecydowałam co dam w prezencie (jestem chrzestną) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Rozeznanie
|
Szybko ta komunia, tak w kwietniu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3668 |
Rozeznanie
|
Ja 9 maja: D
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zakorzenienie
|
1492167602112.jpg
O matko, jakie to prawdziwe! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sernik zrobiony, biszkopt do tortu (moja siostra cioteczna sobie zazyczyla bo miała urodziny 28 marca ![]() ![]() Uff, jem szybki obiad i bierzemy się dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | ||
Ania
|
Hej hej🙋
Ja juz po zakupach co w dzień targowy przed Świętami jest nie lada wyczynem😂 Ale musialam kupić prezent dla chrzesniaka na 6 urodziny- Jeszcze nie dawno takie typowo dziecięce/niemowlece zabawki kupowalam a tym razem gra w pytania plus chińczyk ![]() Plus swoje składniki do diety ![]() Dużo tego,ale wszystko pojedyncze😁😮 np. Jedno jabłko,jeden banan, kiwi..itp😄 Licze na swoja wole i Przez Święta się nie wylamie ![]() Mi tez łatwiej na facebooku,ale w miarę możliwości staram się być i tutaj ![]() Cytat:
Ale wyspalas się?😉 Cytat:
![]() Na moja juz malo co działa jak jej daje,żeby ja przebrać... Najgorzej,ze jak ja przebieram ona pierwsze co rękę kładzie na pipce😂 pal licho niech kładzie,ale nie w momencie kiedy przebieran ja z kupsztala!😷😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3672 |
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Melduję, ze widać koniec mojej kuchennej niewoli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3673 |
Konto usunięte
|
Honcia ta sałatka wygląda super! Mężul ma urodziny za niedługo, może ją machnę
![]() Ja dziś zrobiłam ten Mazurek Lewandowskiej, masa w środku z mleka kokosowego, kakao i daktyli, szok, jaka smaczna! A jaka słodka! Zrobiłam tez owsiane ciasteczka z jabłkiem ![]() ![]() ![]() Coraz bardziej potrafią się razem bawić, jestem czasem tak zaskoczona, że boję się zglądać do ich pokoju co tam robią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiedz mi jakiego szpinaku używasz do tej sałatki - świeżego czy mrożonego? Bo zastanawiam się czy te liście świeżego tak w całości wrzucać do zmiksowania? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zakorzenienie
|
Ej ja tą sałatkę pierwszy raz będę robiła
![]() ![]() ![]() Aa jeszcze miałam rano pisać o komunii i chrześniakach. Moja chrześnica (Marysia ![]() ![]() ![]() ![]() A męża chrześniak ma komunię 7maja i kupiliśmy mu rower ![]()
![]() |
#3676 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas komunia 14 maja. A wiesz co Twoja chrześnica by chciała? Moja Iga cały czas nawija że chce telefon ale ja jestem wredna matka i powiedziałam chrzestnemu, że to nie jest dobry pomysł. Ona wszystko rozwala albo gubi. To tak jakby dać dziecku z adhd na placu zabaw surowe jajko i nakazać mu żeby go nie rozbiło. No niewykonalne raczej... No i nie wyobrażam sobie, że wiecznie by już z telefonem w łapie chodziła po domu. Jak jej mówiłam, że jej mogę uruchomić mój stary telefon (taki zwykły, nie smartfon) to powiedziała, że takiego nie chce. Nie to nie ![]() Rower ma i też chrzestni nie wiedzą co jej kupić ani ja nie mam pomysłu żeby im podrzucić... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem przyzwyczajona do tego że Ignaś ze mną śpi i nie wpływa to negatywnie na mój sen. Potrzebuję dłuższej chwili rano żeby wskoczyć na odpowiednie obroty i potem już jest ok. Czasem tylko jak mamy jakieś masakryczne nocki to wtedy cały dzień marzę o tym żeby już był wieczór albo idę na drzemkę z Ignasiem. Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72893171]Honcia ta sałatka wygląda super! Mężul ma urodziny za niedługo, może ją machnę ![]() Ja dziś zrobiłam ten Mazurek Lewandowskiej, masa w środku z mleka kokosowego, kakao i daktyli, szok, jaka smaczna! A jaka słodka! Zrobiłam tez owsiane ciasteczka z jabłkiem ![]() ![]() ![]() Coraz bardziej potrafią się razem bawić, jestem czasem tak zaskoczona, że boję się zglądać do ich pokoju co tam robią ![]() ![]() Ciasteczka owsiane takie które czercątka też mogą zjeść? Skąd przepis? Dobre wyszły? Hania stała na pufie? Nie spadła? Najgorsze jest jak dziecko już umie się wspinać, a jeszcze jest totalnie głupiutkie i leci potem jak kłoda i nabija guzy... Cytat:
![]() Dobrze, że robicie pierwsze, jakbyście miały jakieś spostrzeżenia i rady to poproszę ![]() Cytat:
Oj tak, to przerażające jak pamięta się dobrze narodziny osób które już teraz są dorosłe. Też tak mam... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | ||
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
![]() Leoś odzyskał kolory po żelazie i nabiera ciała (waży całe 8100). Tylko trochę się krzywi na żelazo, ale podaję mu na łyżeczce kaszkę i żelazo jako posypka i wchodzi. Nauczył się gdzie ma nos i ucho i mówi "Łafał" na brata jak ma wenę. Ma 3 zęby i też jest jęczybuła. Do tego pierwszy kablowy, pilotowy i komórkowy w domu więc muszę wszystko chować. Nie lubi siedzieć bezczynnie w wózku- nuda po pięciu minutach i ryk na pół miasta. Cytat:
![]() Śliweczka- spanie stylem dowolnym na czas. Pod pachą, styl grzbietowy, motylkiem, pupą do góry ![]() ![]() Cytat:
Dzanet- aż mi zrobiłaś smaka tym mazurkiem. Patrzę w przepis i tam pisze o śmietanie ryżowej ( ![]() Honcia ![]() Haneczka- co za dieta? ![]() Caryca- pierwszy raz w życiu słyszę o czymś takim jak "tymbaliki"- aż pisałam w google co to jest. No i "po naszemu" to galaretka drobiowa. Czyli jednak znam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Po dzisiejszej nocy tak mnie bolą sutki, że szok. Prawie ze łzami w oczach dawałam mu cycka. Normalnie jakbym była w ciąży albo początki karmienia, stanika założyć nie mogę. Szalona kobita jesteś ![]() ![]() Ja jeśli tż zajmie się jutro ferajną to umyję łazienkę ( w końcu, bo nie pamiętam kiedy myłam), zrobię sernik i makowca no i może zrobię sałatkę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dokładnie z takiego założenia wyszłam ![]() Ja na zachód od stolicy i ceny od 800zł wzwyż. Kiedy podejmowałam swoją pierwszą pracę syn miał 1 rok, wtedy żłobków (oczywiście prywatnych) jak na lekarstwo, więc zmuszeni byliśmy zatrudnić nianię. Po odliczeniu benzyny i niani, zostawało mi 300zł. Szał ciał, no ale trzeba było złapać doświadczenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nas niby 10 osób, z czego 5 to my, także nie za wiele... Cytat:
![]() Takich zdjęć mam kilka z pierworodnym ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My na szczęście najbliższą komunię mamy za 2 lata. W tym roku tylko jedno wesele. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72893171] Coraz bardziej potrafią się razem bawić, jestem czasem tak zaskoczona, że boję się zglądać do ich pokoju co tam robią ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Junior na lalce umie pokazać gdzie oko,a od dwóch dni wyciąga palec wskazujący i rozkazuje/pokazuje a my się śmiejemy że E.T go home ![]() To co dziewczynki: Zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt, odpoczywajcie i jedzcie ile wlezie ![]() ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3680 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj wieczorem wylądowałam na pogotowiu ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72893171]Honcia ta sałatka wygląda super! Mężul ma urodziny za niedługo, może ją machnę ![]() Ja dziś zrobiłam ten Mazurek Lewandowskiej, masa w środku z mleka kokosowego, kakao i daktyli, szok, jaka smaczna! A jaka słodka! Zrobiłam tez owsiane ciasteczka z jabłkiem ![]() ![]() ![]() Coraz bardziej potrafią się razem bawić, jestem czasem tak zaskoczona, że boję się zglądać do ich pokoju co tam robią ![]() ![]() Fajnie, że tak ładnie potrafią sie bawić ![]()
![]() |
#3681 |
Rozeznanie
|
Agusia oby się nie powtórzyło.
![]() Witam u nas raczej nie widać świat :/ i raczej nie będzie. Ja dziś pracuje, jutro i w poniedziałek mąż. Ja pójdę do szwagierki bo ona też tylko z dziećmi zostaje, więc po barszczyku będziemy świętować ostatnie okazję. Gabi w końcu wystartował na czworakach i wczoraj wieczorem gdy odkrył że może się w ten sposób przemieszczać to moment zasowal do przodu. Jestem dumna z niego ![]() Wesołych świąt kochane, dużo zdrowia i szczęścia oraz cierpliwości. Grzecznych dzieci i partnerów, przespanych nocy, ciepłej kawy, oraz dużo radości i miłości. ![]()
#3682 |
Konto usunięte
|
agusia a może masz zapalenie krtani? Podobno przy tym schorzeniu ma się duszności, przynajmniej tak jest u dzieci...
Zdrówka ![]() justyna no to faktycznie ciężko Wam będzie świętować... Brawa dla Gabrysia za nową umiejętność ![]() Ja też tak robiłam jak mieliśmy taki okres że Ignaś wieczorem nie zasypiał przy cycku i szybko się uczył tego zasypiania. Teraz zwykle pada ale nie ma już takich problemów z odłożeniem, bo nawet jak się przebudzi to układa się w łóżeczku i śpi dalej bez awantur. A jak tam starania o rodzeństwo dla Gabrysia? ![]() majkela Ignaś też od kilku dni cały czas ma wyciągnięty paluszek i rozkazuje jeszcze warcząc przy tym ![]() zebrah zapomniałam Ci wczoraj powiedzieć cześć! Fajnie że poziom żelaza u Leosia się normuje. I szok że nauczył się imienia brata ![]() ![]() Myśmy dzisiaj pospali do 7:30, nocka w miarę chyba, teraz trzeba brać się za jakąś robotę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Rozeznanie
|
Babki robię piaskowe, takie ucierane
![]() A biszkopt przekładam kremem śmietanowym: ) Zaraz dam przepis ![]() A czym faszerujecie jajka? ![]() Tatuś wczoraj narzekał że Franus dał popalić bo w nocy 3 godziny go lulal a wstał o 5. A dziś pięknie spał do 5 bez pobudki, o 5 mleczko i dalej do 7:30. Synek mamusi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3685 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja też. Jeszcze osobno do polania sos musztardowy. Mniam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj dziewczynki, odpoczynku od codziennego kieratu, smacznego jaja i mokrego dyngusa.
![]() |
#3687 |
Rozeznanie
|
Dla Was wszystkich, dla czerwcowiatek i całych rodzin życzę dużo dużo radości i odpoczynku w te święta ;*
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Ania
|
Wesołych Świąt!!
Dużo radości,szczęścia, zdrówka i spokoju!!🐣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zakorzenienie
|
Wesołego Alleluja!!!
![]() ![]() ![]() Miłości, spokoju, zdrowia! ![]() ![]() ![]()
#3690 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych
![]() Australia szkoda, że święta bez męża ![]() ![]() ![]() Zebrah miło, że się odezwałaś ![]() Justyna brawo za nowe umiejętności Gabrysia ![]() Elaine to się razem wprowadzimy tam gdzie takie tanie żłobki ![]() ![]() My święta spędzamy u TZ,rodziców ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.