Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-14, 07:43   #3661
agusiia69
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a jakos na wizaż nie po drodze na fb zdecydowanie łatwiej
Mi też łatwiej na fb było sie ogarnąc, ale postanowiłam tutaj wrócić i się udało

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ojezuuus, Marysia ostatnio straszna jest do zasypiania! Wieczorem jęczy jęczy, trze oczy, ziewa, a po kąpieli oczy jak 5 zł i zapomnij że zasnę, mamoNie wiem, może po kąpieli powinnam z nią coś porobić (np.pooglądać i poczytać książeczki??) żeby się ponownie zmęczyła i szybciej mi usnęła? Wcześniej nie było problemu, od niedawna jakoś tak przy kąpieli ładuje baterie

No właśnie, co ma nie hulać - elita została to hula

Pewnie dostaniesz odpowiedź, że na fb wygodniej

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

O, zgadłam

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

To prawda... I coś w tym jest, że po dzieciach widać najbardziej ten upływ czasu. Zaraz roczek - no kiedy to minęło?! Tak samo łapię się za głowę, gdy uświadamiam sobie, że moja siostrzenica 10 lat w tym roku skończy! A przecież niedawno była taka malusia... A tu już do Komunii
Moja wieczorem też zawsze sobie musi pojęczyć przed zasypianiem to chyba norma :P
Stary 2017-04-14, 08:00   #3662
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry

My już od 7 w ruchu mąż wyrabia właśnie masę mięsną na kielbasy a my ogarniamy dom

Śliweczko u mnie ze śniadaniem jest jak z wigilią. Co roku robi jedna z sióstr, a te 13 osób to tylko "miejscowi"

Marcelina po kapieli też dostaje powera i fika do 21...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 08:05   #3663
201711281320
Konto usunięte

Ja tam czytam w wolnej chwili co się dzieje na fb i jestem w miarę na bieżąco i czasem coś tam skrobnę ale dla mnie zdecydowanie wygodniej tutaj. Wszystko przejrzyste i nie da się nic pominąć. Szkoda że tyle dziewczyn uciekło i nawet nie wpadają tutaj choćby tylko na chwilkę.

U nas nocka w miarę, przynajmniej tak mi się wydaje, bo jak zwykle nic nie pamiętam Ostatnio mi tz zrobił zdjęcie jak wstawał do pracy: leżę z rękami do góry, bluzką pod brodą i odpiętymi miseczkami w staniku, a Ignaś śpi z głową pod moją pachą ułożony prostopadle do mnie

Dzisiaj mam sporo do zrobienia. Komu by tu dzieciaka podrzucić...?
Miłego!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 08:35   #3664
Lena_Marlena
Rozeznanie

Dzień dobry

Ooo widzę że Sliweczka podziela moje zdanie, mi dużo wygodniej tu niż na fb i jakoś tak się uzaleznilam od wizażu: P

Hehe Sliweczko niezła pozycja: P

A ja sobie pospalam i zaraz się biorę za robotę. Tz zabrał wczoraj Małego i został u niego na noc. Wraca dopiero dziś po południu/przed wieczorem. Niby fajnie się wyspać, wstać i zobaczyć 9:20 na zegarku, ale jakoś tak pusto w pokoju, smutno. Wieczorem jak usypialam to dwa razy zaglądałam do łóżeczka bo mi się wydawało ze F kwili ;(

Koniec marudzenia, lecę piec ciacho

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 10:41   #3665
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja tam czytam w wolnej chwili co się dzieje na fb i jestem w miarę na bieżąco i czasem coś tam skrobnę ale dla mnie zdecydowanie wygodniej tutaj. Wszystko przejrzyste i nie da się nic pominąć. Szkoda że tyle dziewczyn uciekło i nawet nie wpadają tutaj choćby tylko na chwilkę.

U nas nocka w miarę, przynajmniej tak mi się wydaje, bo jak zwykle nic nie pamiętam Ostatnio mi tz zrobił zdjęcie jak wstawał do pracy: leżę z rękami do góry, bluzką pod brodą i odpiętymi miseczkami w staniku, a Ignaś śpi z głową pod moją pachą ułożony prostopadle do mnie

Miłego!

My jesteśmy w drodze do moich rodziców, tata po nas przyjechał, bo mężowi wypadł wyjazd i nie będzie go w Święta

Śliweczko, to kiedy u Was komunia? Bo u nas 30 kwietnia, a jeszcze nie zdecydowałam co dam w prezencie (jestem chrzestną)
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 10:51   #3666
Lena_Marlena
Rozeznanie

Szybko ta komunia, tak w kwietniu w parafii skąd pochodzę zawsze była na początku maja i wszyscy mówili że strasznie wcześnie bo tu gdzie mieszkam jest w połowie czerwca

Stary 2017-04-14, 11:40   #3667
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Szybko ta komunia, tak w kwietniu w parafii skąd pochodzę zawsze była na początku maja i wszyscy mówili że strasznie wcześnie bo tu gdzie mieszkam jest w połowie czerwca

No szybko, też mi się tak wydaje Ja mialam 12 maja U nas raczej w maju właśnie zawsze były.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-14, 11:50   #3668
Lena_Marlena
Rozeznanie

Ja 9 maja: D

Stary 2017-04-14, 12:00   #3669
australia87
Zakorzenienie

1492167602112.jpg

O matko, jakie to prawdziwe!
Stary 2017-04-14, 13:35   #3670
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Załącznik 7020456

Bingo!

Sernik zrobiony, biszkopt do tortu (moja siostra cioteczna sobie zazyczyla bo miała urodziny 28 marca ) kończy się piec i babki czekają na wstawienie do pieca
Uff, jem szybki obiad i bierzemy się dalej
Stary 2017-04-14, 14:46   #3671
haneczkab92
Ania

Hej hej🙋
Ja juz po zakupach co w dzień targowy przed Świętami jest nie lada wyczynem😂
Ale musialam kupić prezent dla chrzesniaka na 6 urodziny- Jeszcze nie dawno takie typowo dziecięce/niemowlece zabawki kupowalam a tym razem gra w pytania plus chińczyk leci czas.
Plus swoje składniki do diety
Dużo tego,ale wszystko pojedyncze😁😮 np. Jedno jabłko,jeden banan, kiwi..itp😄
Licze na swoja wole i Przez Święta się nie wylamie

Mi tez łatwiej na facebooku,ale w miarę możliwości staram się być i tutaj

Cytat:

Miłego!
Padłam z Twojej pozycji😂
Ale wyspalas się?😉

Cytat:
Załącznik 7020456

O tak! Idealne!
Na moja juz malo co działa jak jej daje,żeby ja przebrać... Najgorzej,ze jak ja przebieram ona pierwsze co rękę kładzie na pipce😂 pal licho niech kładzie,ale nie w momencie kiedy przebieran ja z kupsztala!😷😉

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-14, 18:19   #3672
Honcia
Zakorzenienie

Hej ho
Melduję, ze widać koniec mojej kuchennej niewoli pasztety upieczone, 2 mazurki i babki gotowe kiełbasy uwędzone a biala sparzona jutro tylko salatki, masa do delicji i sprzątanie mąż zarezerwowany do jęczybuły

Stary 2017-04-14, 19:42   #3673
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Honcia ta sałatka wygląda super! Mężul ma urodziny za niedługo, może ją machnę Robiłas ją może na mrożonym szpinaku? Czy tylko świeży się nadaje?

Ja dziś zrobiłam ten Mazurek Lewandowskiej, masa w środku z mleka kokosowego, kakao i daktyli, szok, jaka smaczna! A jaka słodka!
Zrobiłam tez owsiane ciasteczka z jabłkiem i sałatke z matijasa i jajek. Jutro na 10 ide z dziewczynami na święconki, mąz w pracy Mam nadzieje, że będa w miarę grzeczne

Coraz bardziej potrafią się razem bawić, jestem czasem tak zaskoczona, że boję się zglądać do ich pokoju co tam robią dziś gotowałam, wchodzę, a one obie w namiocie coś tam robią. Potem patrze, a one obie stoją na pufie i wyglądaja przez okno! Szoguny, ale kocham je, co zrobić
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 20:21   #3674
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Hej ho
Melduję, ze widać koniec mojej kuchennej niewoli pasztety upieczone, 2 mazurki i babki gotowe kiełbasy uwędzone a biala sparzona jutro tylko salatki, masa do delicji i sprzątanie mąż zarezerwowany do jęczybuły
Brawo Ty

Powiedz mi jakiego szpinaku używasz do tej sałatki - świeżego czy mrożonego? Bo zastanawiam się czy te liście świeżego tak w całości wrzucać do zmiksowania? Jutro będę ją robiła
Stary 2017-04-14, 20:32   #3675
Honcia
Zakorzenienie

Ej ja tą sałatkę pierwszy raz będę robiła mam zamiar użyć mtozonego szpinaku. 4 brykieciki rozmrożę i dobrze odsączę i będę się modlić zeby mi wyszła bo w sobotę wieczorem sklepy będą pozamykanę więc w razie W nie będzie się jak poratować

Aa jeszcze miałam rano pisać o komunii i chrześniakach. Moja chrześnica (Marysia ) ma 17 lat . Dokladnie 17 lat temu przywieźliśmy ją ze szpitala do domu też był Wielki Piątek i bylo ze 25stopni a w tą sobotę przyprowadziła do domu pierwszego chlopaka jaka ja jestem staaara

A męża chrześniak ma komunię 7maja i kupiliśmy mu rower

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-14, 20:58   #3676
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

My jesteśmy w drodze do moich rodziców, tata po nas przyjechał, bo mężowi wypadł wyjazd i nie będzie go w Święta

Śliweczko, to kiedy u Was komunia? Bo u nas 30 kwietnia, a jeszcze nie zdecydowałam co dam w prezencie (jestem chrzestną)
Bez tza będziecie na Święta? Lipa trochę... Dobrze że chociaż jesteś u rodziców, a nie sama z dzieckiem w domu.

U nas komunia 14 maja.
A wiesz co Twoja chrześnica by chciała?
Moja Iga cały czas nawija że chce telefon ale ja jestem wredna matka i powiedziałam chrzestnemu, że to nie jest dobry pomysł.
Ona wszystko rozwala albo gubi. To tak jakby dać dziecku z adhd na placu zabaw surowe jajko i nakazać mu żeby go nie rozbiło. No niewykonalne raczej...
No i nie wyobrażam sobie, że wiecznie by już z telefonem w łapie chodziła po domu.
Jak jej mówiłam, że jej mogę uruchomić mój stary telefon (taki zwykły, nie smartfon) to powiedziała, że takiego nie chce.
Nie to nie
Rower ma i też chrzestni nie wiedzą co jej kupić ani ja nie mam pomysłu żeby im podrzucić...

Cytat:
Bingo!

Sernik zrobiony, biszkopt do tortu (moja siostra cioteczna sobie zazyczyla bo miała urodziny 28 marca ) kończy się piec i babki czekają na wstawienie do pieca

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Hej hej🙋
Ja juz po zakupach co w dzień targowy przed Świętami jest nie lada wyczynem😂
Ale musialam kupić prezent dla chrzesniaka na 6 urodziny- Jeszcze nie dawno takie typowo dziecięce/niemowlece zabawki kupowalam a tym razem gra w pytania plus chińczyk leci czas.
Plus swoje składniki do diety
Dużo tego,ale wszystko pojedyncze😁😮 np. Jedno jabłko,jeden banan, kiwi..itp😄
Licze na swoja wole i Przez Święta się nie wylamie

Mi tez łatwiej na facebooku,ale w miarę możliwości staram się być i tutaj

Padłam z Twojej pozycji😂
Ale wyspalas się?😉

O tak! Idealne!
Na moja juz malo co działa jak jej daje,żeby ja przebrać... Najgorzej,ze jak ja przebieram ona pierwsze co rękę kładzie na pipce😂 pal licho niech kładzie,ale nie w momencie kiedy przebieran ja z kupsztala!😷😉

Ja generalnie rano nigdy nie jestem wyspana i mam wielki problem żeby się zmusić do wyjścia z łóżka
Jestem przyzwyczajona do tego że Ignaś ze mną śpi i nie wpływa to negatywnie na mój sen.
Potrzebuję dłuższej chwili rano żeby wskoczyć na odpowiednie obroty i potem już jest ok.
Czasem tylko jak mamy jakieś masakryczne nocki to wtedy cały dzień marzę o tym żeby już był wieczór albo idę na drzemkę z Ignasiem.

Cytat:
Hej ho

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72893171]Honcia ta sałatka wygląda super! Mężul ma urodziny za niedługo, może ją machnę Robiłas ją może na mrożonym szpinaku? Czy tylko świeży się nadaje?

Ja dziś zrobiłam ten Mazurek Lewandowskiej, masa w środku z mleka kokosowego, kakao i daktyli, szok, jaka smaczna! A jaka słodka!
Zrobiłam tez owsiane ciasteczka z jabłkiem i sałatke z matijasa i jajek. Jutro na 10 ide z dziewczynami na święconki, mąz w pracy Mam nadzieje, że będa w miarę grzeczne

Coraz bardziej potrafią się razem bawić, jestem czasem tak zaskoczona, że boję się zglądać do ich pokoju co tam robią dziś gotowałam, wchodzę, a one obie w namiocie coś tam robią. Potem patrze, a one obie stoją na pufie i wyglądaja przez okno! Szoguny, ale kocham je, co zrobić [/QUOTE]

Ciasteczka owsiane takie które czercątka też mogą zjeść? Skąd przepis? Dobre wyszły?

Hania stała na pufie? Nie spadła?
Najgorsze jest jak dziecko już umie się wspinać, a jeszcze jest totalnie głupiutkie i leci potem jak kłoda i nabija guzy...

Cytat:
Brawo Ty

Powiedz mi jakiego szpinaku używasz do tej sałatki - świeżego czy mrożonego? Bo zastanawiam się czy te liście świeżego tak w całości wrzucać do zmiksowania? Jutro będę ją robiła
Ja też będę ją robiła ale dopiero w niedzielę wieczorem albo w poniedziałek. Też mam mrożony szpinak
Dobrze, że robicie pierwsze, jakbyście miały jakieś spostrzeżenia i rady to poproszę

Cytat:
Ej ja tą sałatkę pierwszy raz będę robiła mam zamiar użyć mtozonego szpinaku. 4 brykieciki rozmrożę i dobrze odsączę i będę się modlić zeby mi wyszła bo w sobotę wieczorem sklepy będą pozamykanę więc w razie W nie będzie się jak poratować

Aa jeszcze miałam rano pisać o komunii i chrześniakach. Moja chrześnica (Marysia ) ma 17 lat . Dokladnie 17 lat temu przywieźliśmy ją ze szpitala do domu też był Wielki Piątek i bylo ze 25stopni a w tą sobotę przyprowadziła do domu pierwszego chlopaka jaka ja jestem staaara

A męża chrześniak ma komunię 7maja i kupiliśmy mu rower
To szybko zostałaś chrzestną. Miałaś 15 lat?
Oj tak, to przerażające jak pamięta się dobrze narodziny osób które już teraz są dorosłe. Też tak mam...
Stary 2017-04-14, 21:22   #3677
zebrah
Rozeznanie

Cześć Mamusie

Leoś odzyskał kolory po żelazie i nabiera ciała (waży całe 8100). Tylko trochę się krzywi na żelazo, ale podaję mu na łyżeczce kaszkę i żelazo jako posypka i wchodzi. Nauczył się gdzie ma nos i ucho i mówi "Łafał" na brata jak ma wenę. Ma 3 zęby i też jest jęczybuła.
Do tego pierwszy kablowy, pilotowy i komórkowy w domu więc muszę wszystko chować. Nie lubi siedzieć bezczynnie w wózku- nuda po pięciu minutach i ryk na pół miasta.

Cytat:
Załącznik 7020456

Powinni jeszcze podać chwyty zapaśnicze jak taką ośmiornicę ubrać

Śliweczka- spanie stylem dowolnym na czas. Pod pachą, styl grzbietowy, motylkiem, pupą do góry Nasz młody już się tak ostatnio rozpycha, że śpię na brzeżku łóżka. Budzi się rano i mi robi po buzi "pac, pac" żebym wstawała. Tylko jakim sposobem on jest taki wyspany jak pół nocy ostatnio baluje przez zęby

Cytat:
Bingo!

A czym przekładasz biszkopt? Babki drożdżowe?

Dzanet- aż mi zrobiłaś smaka tym mazurkiem. Patrzę w przepis i tam pisze o śmietanie ryżowej ( )- dawałaś zamiast tego mleko kokosowe?

Honcia Perfekcyjna Pani Domu niech się schowa.

Haneczka- co za dieta? za ząbki.

Caryca- pierwszy raz w życiu słyszę o czymś takim jak "tymbaliki"- aż pisałam w google co to jest. No i "po naszemu" to galaretka drobiowa. Czyli jednak znam
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 21:33   #3678
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Najlepsza rozrywka rano - stanie przy oparciu łóżka i klepanie w parapet Może tak i pół godziny stać, nawet z kupą w pampku

Załącznik 7018831
hehe to tak jak u nas, raz w parapet a raz nam po głowie

Cytat:

Majkela moja córka nauczyla się gryźć w ogóle i na przykład przyczłapuje do mnie jak siedzię na podłodze i gryzie mnie gdzie popadnie plecy, brzuch, ramiona

Oficjalnie ogłaszam koniec spadku mocy!! Chcę czy nie ale placków i sałatek nikt za mnie nie zrobi więc spinam poślady i do dzieła
Co szykujecie na Święta?
Ja mam plan na:
2 mazurki
Babkę
Ciasto delicja (nowe zobaczymy co z tego wyjdzie)
Sałatkę "tort"
Sałatkę z kalafiora i kukurydzy
Tradycyjny ser z jaj dla mojego męża
Chrzan z jajem
Domowy chleb
A jutro caly dzień będziemy z tżem robić swojską kiełbasę
Tak, że nie ma, ze boli bo samo się nie zrobi
Niestety oprócz cycków też czasem coś innego dziabnie
Po dzisiejszej nocy tak mnie bolą sutki, że szok. Prawie ze łzami w oczach dawałam mu cycka. Normalnie jakbym była w ciąży albo początki karmienia, stanika założyć nie mogę.
Szalona kobita jesteś Od dziś jesteś moim mistrzem
Ja jeśli tż zajmie się jutro ferajną to umyję łazienkę ( w końcu, bo nie pamiętam kiedy myłam), zrobię sernik i makowca no i może zrobię sałatkę.

Cytat:
Bardzo dobrze ja oceniam. Świetne posiłki,dużo zamienników,tyle,ze ja potrzebuje kogoś kto będzie mnie pilnował,tak na zywo- przez internet to nie to samo,pomimo pysznej diety.
3mam zatem kciuki za diete

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
T
Gdzie wy dziewczyny mieszkacie? Przeprowadze sie, skoro taki tani żłobek.
Ja na panstwowy nie mam co liczyc, Gabi jest na ok.500 miejscu w kolejce. A i tam by wyszlo ok. 600zl z wyżywieniem.
U mnie w promieniu 30km brak żłobka państwowego(chyba dopiero w stolicy), a ceny o 800zł w górę

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
o
W cycki karmiące mnie nie gryzie - może ze dwa razy w naszym życiu to się zdarzyło, a tak to nie na szczęście

dzięki to pocieszające mi się też już nie chce mu piec babeczek na śniadanie skoro nimi rzuca dzisiaj chleba z masłem troszeczkę zjadł. Co się będę wysilać jak można chleb dać

Majkela Ty chyba też mieszkasz w Warszawie/okolicach? U mnie niedaleko żłobki 1400-1600 potrafią kosztować. Troszkę dalej jeszcze nie szukałam, zajmę się tematem tak za pół roku dopiero. Ale jakbym miała Krzysia posyłać tu niedaleko za 1600 to z mojej pensji prawie nic nie zostanie, więc opłaca mi się posiedzieć jeszcze w domku
Szczęściara
Dokładnie z takiego założenia wyszłam
Ja na zachód od stolicy i ceny od 800zł wzwyż.
Kiedy podejmowałam swoją pierwszą pracę syn miał 1 rok, wtedy żłobków (oczywiście prywatnych) jak na lekarstwo, więc zmuszeni byliśmy zatrudnić nianię. Po odliczeniu benzyny i niani, zostawało mi 300zł. Szał ciał, no ale trzeba było złapać doświadczenia

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Honcia, my robimy swoją szynkę ze schabu, swoją białą kiełbasę, sos tatarski, chrzan, chleb, masło, tymbaliki, salatke jarzynowa, moze jeszcze swoj majonez. Sernik i babke piaskowa- idealna do szynki i chrzanu
Kolejna mistrzyni kuchni

Cytat:
Aaa jeszcze pasztet robię! Zapomniałam
Blaty pod mazurki, biszkopt i babki upieczone jaja z chrzanem gotowe nastawiam mięsa na rzeczony pasztet

Australia salatka tort:
https://gotujmy.pl/salatka-tortowa,p...is,258575.html
Pierwszy raz będę robić i mam nadzieję, ze wyjdzie ok
U mnie na śniadaniu będzie 13 osób więc jak zwykle tlumnie i jak zwykle trzeba tonę jedzenia (3 nastolatków wrzucających w siebie kaaażdą ilość żarcia) dlatego tyle tego robię
wow ale fajna sałatka, teraz na święta jej nie zrobię, ale może na roczek

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Dzisiaj lepszy dzień. Ł. zjadła nawet 30ml kaszki i 1/5 banana kupy robi przeobrzydliwe. Wymiotować mi się chce jak otwieram pieluchę tak śmierdzą. Jedną kupę robi teraz w środku nocy i dzisiaj ta kupa wylała się na całe plecy

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no witam

w szoku jestem, że wątek jeszcze hula

pozdrawiam wytrwałe mamuski! u nas po staremu, Michaś rośnie zaraz zaczną się roczki- rosną te dzieci jak szalone

Cytat:
i taksobie myślałam jak to ten czas zapitala. Nie tak dawno byłyśmy podjarane że już są na wizażu mamusie czerwcowe 2017, a tu za chwilę one zaczną rodzić nowe czerwcątka! Jakoś mi ten prawie rok w domu z Ignasiem tak przeleciał że aż sama nie wierzę.
Ja też jestem przerażona upływem czasu, który po dzieciach widać najbardziej....ehh Gdy patrzę na swoją trójeczkę to oczu nie mogę oderwać i z niedowierzaniem spoglądam, czyje to dzieci bawią się w pokoju
Stary 2017-04-14, 22:01   #3679
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Śliweczko u mnie ze śniadaniem jest jak z wigilią. Co roku robi jedna z sióstr, a te 13 osób to tylko "miejscowi"
Zazdroszczę dużej rodziny
Nas niby 10 osób, z czego 5 to my, także nie za wiele...

Cytat:

U nas nocka w miarę, przynajmniej tak mi się wydaje, bo jak zwykle nic nie pamiętam Ostatnio mi tz zrobił zdjęcie jak wstawał do pracy: leżę z rękami do góry, bluzką pod brodą i odpiętymi miseczkami w staniku, a Ignaś śpi z głową pod moją pachą ułożony prostopadle do mnie :

Takich zdjęć mam kilka z pierworodnym ja cycek wywalony, a syn pod pachą z podobną miną i tak samo zgiętą ręką pod głową

Cytat:
A ja sobie pospalam i zaraz się biorę za robotę. Tz zabrał wczoraj Małego i został u niego na noc. Wraca dopiero dziś po południu/przed wieczorem. Niby fajnie się wyspać, wstać i zobaczyć 9:20 na zegarku, ale jakoś tak pusto w pokoju, smutno. Wieczorem jak usypialam to dwa razy zaglądałam do łóżeczka bo mi się wydawało ze F kwili
No to chociaż się wyspałaś

Cytat:

O kurcze, szkoda...
Cytat:
U nas komunie w połowie maja, a sama miałam na początku czerwca
My na szczęście najbliższą komunię mamy za 2 lata. W tym roku tylko jedno wesele.

Cytat:
Załącznik 7020456

Cytat:

Na moja juz malo co działa jak jej daje,żeby ja przebrać... Najgorzej,ze jak ja przebieram ona pierwsze co rękę kładzie na pipce😂 pal licho niech kładzie,ale nie w momencie kiedy przebieran ja z kupsztala!
Standard mój się ciągnie za ptaszka

Cytat:
Hej ho
to zapraszam do mnie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72893171]
Coraz bardziej potrafią się razem bawić, jestem czasem tak zaskoczona, że boję się zglądać do ich pokoju co tam robią dziś gotowałam, wchodzę, a one obie w namiocie coś tam robią. Potem patrze, a one obie stoją na pufie i wyglądaja przez okno! Szoguny, ale kocham je, co zrobić [/QUOTE]
też to kocham. Mnie to ostatnio rozczuliły buty w przedpokoju, bo dołączyły też mini buty juniora i jak dzieciaki biegają od pokoju do pokoju a F. biega za nimi, czego nie da rady na dwóch tam doczłapie na czterech

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Leoś odzyskał kolory po żelazie i nabiera ciała (waży całe 8100). Tylko trochę się krzywi na żelazo, ale podaję mu na łyżeczce kaszkę i żelazo jako posypka i wchodzi. Nauczył się gdzie ma nos i ucho i mówi "Łafał" na brata jak ma wenę. Ma 3 zęby i też jest jęczybuła.
Do tego pierwszy kablowy, pilotowy i komórkowy w domu więc muszę wszystko chować. Nie lubi siedzieć bezczynnie w wózku- nuda po pięciu minutach i ryk na pół miasta.
Super, że żelazo działa za nowe umiejętności.
Junior na lalce umie pokazać gdzie oko,a od dwóch dni wyciąga palec wskazujący i rozkazuje/pokazuje a my się śmiejemy że E.T go home

To co dziewczynki: Zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt, odpoczywajcie i jedzcie ile wlezie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-15, 07:00   #3680
agusiia69
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wczoraj wieczorem wylądowałam na pogotowiu ściskało mnie w gardle, klatce piersiowej i ciężko mi się oddychało Siostra mnie zawiozła, mąż został w domu z małą. Zrobiono mi ekg i na szczęście wyszło w porządku. Płuca też czyste. Okazało sie, że mam zaczerwienione gardło i powiększone migdałki, więc zapewne stąd to uczucie uścisku. Oczywiście lekarka mówiła, że jak coś znowu będzie się dziac to wracac lub iść do swojego lekarza. Na szczęście dzis trochę lepiej, ale nadal ściska mnie gardło

Cytat:
Załącznik 7020456

hahaha jakbym widziała Kinie!! :P

Cytat:
Bingo!

Cytat:
Hej ho
Ja wczoraj robiłam sałatkę śledziową i śledzie w oleju. Dzis czas na jajka faszerowane i w majonezie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72893171]Honcia ta sałatka wygląda super! Mężul ma urodziny za niedługo, może ją machnę Robiłas ją może na mrożonym szpinaku? Czy tylko świeży się nadaje?

Fajnie, że tak ładnie potrafią sie bawić
Stary 2017-04-15, 07:25   #3681
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Agusia oby się nie powtórzyło.

Witam u nas raczej nie widać świat :/ i raczej nie będzie. Ja dziś pracuje, jutro i w poniedziałek mąż. Ja pójdę do szwagierki bo ona też tylko z dziećmi zostaje, więc po barszczyku będziemy świętować ostatnie okazję.
Gabi w końcu wystartował na czworakach i wczoraj wieczorem gdy odkrył że może się w ten sposób przemieszczać to moment zasowal do przodu. Jestem dumna z niego ) niestety odbiło się to płaczem przy zasypianiu ale dzielnie nie wyjmowalam z łóżeczka, i pobudka o 4 na zabawę i gadanie. Zeszło mu do 6, mleko i spać, a ja do pracy.

Wesołych świąt kochane, dużo zdrowia i szczęścia oraz cierpliwości. Grzecznych dzieci i partnerów, przespanych nocy, ciepłej kawy, oraz dużo radości i miłości.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 08:11   #3682
201711281320
Konto usunięte

agusia a może masz zapalenie krtani? Podobno przy tym schorzeniu ma się duszności, przynajmniej tak jest u dzieci...
Zdrówka

justyna no to faktycznie ciężko Wam będzie świętować...
Brawa dla Gabrysia za nową umiejętność I brawa dla Ciebie za konsekwencję przy usypianiu.
Ja też tak robiłam jak mieliśmy taki okres że Ignaś wieczorem nie zasypiał przy cycku i szybko się uczył tego zasypiania. Teraz zwykle pada ale nie ma już takich problemów z odłożeniem, bo nawet jak się przebudzi to układa się w łóżeczku i śpi dalej bez awantur.

A jak tam starania o rodzeństwo dla Gabrysia? Działacie już coś w tej kwestii czy temat na razie odłożony na później?

majkela Ignaś też od kilku dni cały czas ma wyciągnięty paluszek i rozkazuje jeszcze warcząc przy tym

zebrah zapomniałam Ci wczoraj powiedzieć cześć! Fajnie że poziom żelaza u Leosia się normuje. I szok że nauczył się imienia brata Może jakąś fotkę Twoich małych mężczyzn byś nam pokazała?

Myśmy dzisiaj pospali do 7:30, nocka w miarę chyba, teraz trzeba brać się za jakąś robotę.
Stary 2017-04-15, 08:41   #3683
Lena_Marlena
Rozeznanie

Babki robię piaskowe, takie ucierane
A biszkopt przekładam kremem śmietanowym: )
Zaraz dam przepis

A czym faszerujecie jajka?

Tatuś wczoraj narzekał że Franus dał popalić bo w nocy 3 godziny go lulal a wstał o 5. A dziś pięknie spał do 5 bez pobudki, o 5 mleczko i dalej do 7:30.

Synek mamusi

Stary 2017-04-15, 10:58   #3684
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
agusia a może masz zapalenie krtani? Podobno przy tym schorzeniu ma się duszności, przynajmniej tak jest u dzieci...
Zdrówka
Na pogotowiu powiedzieli mi tylko, że mam lekko zaczerwienione gardło i migdałki powiększone. Jak nie minie pójdę do rodzinnego.

Cytat:
Zaraz dam przepis

Tatuś wczoraj narzekał że Franus dał popalić bo w nocy 3 godziny go lulal a wstał o 5. A dziś pięknie spał do 5 bez pobudki, o 5 mleczko i dalej do 7:30.

Synek mamusi

Ja robię farsz z żółtka i pieczarek
Stary 2017-04-15, 13:31   #3685
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Zaraz dam przepis

Synek mamusi

hahaha, dobry synuś Niech też ojciec się trochę pomęczy!

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Na pogotowiu powiedzieli mi tylko, że mam lekko zaczerwienione gardło i migdałki powiększone. Jak nie minie pójdę do rodzinnego.

Ja robię farsz z żółtka i pieczarek
Ja też. Jeszcze osobno do polania sos musztardowy. Mniam!
Stary 2017-04-15, 19:00   #3686
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Wszystkiego naj dziewczynki, odpoczynku od codziennego kieratu, smacznego jaja i mokrego dyngusa.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 19:41   #3687
Lena_Marlena
Rozeznanie

Dla Was wszystkich, dla czerwcowiatek i całych rodzin życzę dużo dużo radości i odpoczynku w te święta ;*

Stary 2017-04-15, 19:52   #3688
haneczkab92
Ania

Wesołych Świąt!!
Dużo radości,szczęścia, zdrówka i spokoju!!🐣

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 20:35   #3689
Honcia
Zakorzenienie

Wesołego Alleluja!!!

Miłości, spokoju, zdrowia!

Stary 2017-04-15, 23:20   #3690
Madzia9999
Zakorzenienie

Dziewczynki zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych

Australia szkoda, że święta bez męża ale z,drugiej strony fajnie, że tata po Was przyjechał i jesteście u Twoich rodziców super Marysia ma zabawę teraz z tym staniem przy parapecie

Zebrah miło, że się odezwałaś

Justyna brawo za nowe umiejętności Gabrysia

Elaine to się razem wprowadzimy tam gdzie takie tanie żłobkiu mnie prywatny z,pełnym wyżywieniem około 1000zł wyjdzie. Na państwowy w tym.roku nie mamy szans :/ cóż oby się Hania zaklimatyzowała i damy radę z opłatami (i tak będzie taniej niż opiekunka) zresztą opiekunka nie zapewni Hani rytmiki, języka angielskiego, dogoterapi, zajść z logopeda, zajęć sensorycznych, okazjonalnych spotkań z,różnymi zawodami itd żłobek który wybrałam tak

My święta spędzamy u TZ,rodziców dziś cieplej było to dwa spacery udało się zaliczyć

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości