Żony 2016 część 6. - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-05, 20:14   #3661
lolusl
Japońska rzepa

Dot.: Żony 2016 część 6.

Kotzdzisiu ja rozumiem, tak tylko sobie wyobrazilam dac 220 za nocleg i mnie aż żydowskie serduszko zabolało

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 20:16   #3662
kotzdzisiu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Kotzdzisiu ja rozumiem, tak tylko sobie wyobrazilam dac 220 za nocleg i mnie aż żydowskie serduszko zabolało

Szczerze mówiąc mnie teraz też boli. Nie wiem co sobie myśleliśmy No ale było ładnie, chociaż do picia zimna woda

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
kotzdzisiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 20:16   #3663
pannamima
Zakorzenienie

Lolusl nie przesadzaj, bo nie widzę w tym nic zlego. Każdy podróżuje jak lubi
Za granicą 100zl za noc za osobe to uważam za normalną cenę jeżeli chodzi o pokój z łazienką. Oczywiście też wszystko zależy od miasta.

Edytowane przez pannamima
Czas edycji: 2017-11-05 o 20:24
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 20:18   #3664
kotzdzisiu
Wtajemniczenie

W lipcu za to dużo wydaliśmy na jedzenie, bo ja ani pizzy ani McDonalda to na kurczaka z ryżem czy ziemniakami też trochę szło a przecież nie będę sama jadła a Tz za pół godziny w macu two for you. Chociaz jemu na pewno pasowałoby a tak to jednak za obiad co dziennie 80-90 zł szło. Prawie, jeden dzień byliśmy tak wyczerpani że przeżyłam o frytkach i kabanosach

Za gowniaka brało się pizze za 40 zł na pół o się człowiek najadł.

Edytowane przez kotzdzisiu
Czas edycji: 2017-11-05 o 20:26
Stary 2017-11-05, 20:29   #3665
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Lolusl nie przesadzaj, bo nie widzę w tym nic zlego. Każdy podróżuje jak lubi
Za granicą 100zl za noc za osobe to uważam za normalną cenę jeżeli chodzi o pokój z łazienką.
Ee, a to a propos czego? Napisałam tylko,że dla mnie to dużo, chyba normalny komentarz. Kotzdzisiu zresztą też pisze,że to sporo, ale naprawdę nie wiem jak to ma się do jakiegoś krytykanctwa, ot stwierdzenie faktu.

Też zwykle do 100 zł dajemy, tak 70-100.Czasem drożej, ale nigdy więcej niż 140 za noc i to w drodze wyjątku.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kotzdzisiu Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc mnie teraz też boli. Nie wiem co sobie myśleliśmy No ale było ładnie, chociaż do picia zimna woda

Przynajmniej się pobyczyliście
It never fails.
Stary 2017-11-05, 20:42   #3666
zambeza
polaczek cebulaczek

Nigdy nie bylam w polskich gorach, wstyd

W tamtym roku zaplacilismy 350zl za pokoj w Kopenhadze i suszarka nie dzialala dramat, z mokra glowa szlam na sniadanie to do tej pory najdrozszy hotel i spore rozczarowanie

zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 20:46   #3667
candy111
Zakorzenienie

My kiedyś w Niemczech przy autostradzie 85 euro od 1 w nocy do 7 rano bo musieliśmy jechać dalej. Były takie warunki na drodze, ze trzeba było nocować.

candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 20:53   #3668
Sophie24
Zakorzenienie

Mysle, ze gdybysmy mieli podrozowac czesto to musielibysmy naprawde przylozyc sie do organizowania podrozy. My glownie kilkalismy co nam sie podobalo a poten tylko wyciagalismy kase. Wlochy to byla nasza jedyna wycieczka zagraniczna i jak czytam, ze 6tys to duzo na tydzien to stwierdzam, ze podrozujemy bardzo rozrzutnie stad tak trudno nam sie wybrac gdziekolwiek pewnie. Moze tez w glowie siedzi mi taka "polskosc", ze trzeba zaplacic sporo zeby miec wszystko. Wierze Lolus, ze mozba wydac male pieniadze za pobyt ale gdy tu placi sie za wszystko jak za zboze, to czlowiek przyzwyczaja sie do tego, ze trzeba miec grubszy portfel i tak sie mysli o pozdrozach. Niestety potwierdzamy to sobie sami placac ta gruba kase. A jak widac - duza kasa za hotel nie rowna sie luksus
Ja pracowalam w hotelu 4* gdzie nie bylo czajnikow a standardowa cena za noc w jednoosobowym pokoju to chyba bylo 250zl, poza sezonem 199zl. Takze ten:P
Ale za to pakiety spa byly o polowe tansze niz nad morzem
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 22:33   #3669
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
No nic nie ma co się smucić, jak już ogarnę programowanie to będę #programistka15k i wtedy sobie odbijemy.
Na pewno programista to super fucha!
Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Idealnie napisane. No może jeszcze makeup i jedzenie Wysle Ci poczta, bo moja teściowa od 3 tygodni codziennie robi o sprzedaje. Ja już patrzeć na pierogi nie mogę

Ja zamiast makijazu - ciuchy i jesteśmy kwita
Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
dzisiaj fajna pogoda, byliśmy z TŻ jeszcze na cmentarzu,
muszę przyznać, że cmentarz w rodzinnej miejscowości mojej mamy jest niezwykle urokliwy- na wzgórzu w lesie, 1 listopada wygląda naprawdę nieziemsko

psiak powolutku trochę lepiej, muszę tylko jutro podzwonić/ polatać po aptekach poszukać leku

dla mnie też szary w romby trochę smutno i jednolicie zbyt monotonnie, ja bym pewnie dała czarny, albo dla totalnego kontrastu np jakiś odjechany żółty, albo różowy
no, może nie aż tak, ale rozważyłabym jakiś ożywiający kolor
Robicie mi wodę z.mozgu myślałam o czarnym, a najchętniej białym ale przy dwóch długowłosych psach i moim braku zamiłowania do sprzątania- odpada koloru nawet jakiegoś szukałam, ale kolorowe były albo pstrokate, albo z długim wlosem albo dziecięce:p
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Tak z łazienką. Wszystko ładne i czyste, zadbane.
Jajecznica też była a tam wszystko serki różne , wędliny, pieczywo do wyboru, sałatki.
Można też wziąć opcje z obiado-kolacja + śniadania 55zl osoba.
Wyślę ci namiary na priv.

Też poproszę namiary !
Normalnie płacimy ok 180zl za dwie osoby że śniadaniem w zakopcu a warunki są dla mnie mocno średnie..

Byliśmy w przepięknej restauracji wlasnie

LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 22:35   #3670
tetrikk
Zakorzenienie

Z tym 200/noc zależy czy mówimy na 2 osoby czy na 1. Bo jak na 2 to nie uważam, żeby to była jakaś olbrzymia kwota

Ja jak jeździłam na narty ze studentami to wydawalam koło 1700 ze wszystkim, ale to było poza sezonem (karnety za free). Teraz jak jeździmy ze znajomymi do Austrii albo Włoch to ze wszystkim te 2500/os minimum potrzebujemy. Ale to prosta matematyka, bo sam skipass to ok 1000 zl /os. A trzeba mieszkać, dojechać i coś jeść

Stary 2017-11-06, 06:22   #3671
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja na narty nie jeżdżę. natomiast podróż poślubna do Chorwacji wyniosła nas około 5 tys. (10 dni), do Grecji z biura to jakoś chyba z 3,5, jak byliśmy na urlopie teraz wroclsw-praga to też poszło z 1200, do Rzymu jedziemy no to na pewno za wszystko lacznie pójdzie z 1,5 tys. Minimum. - bilety 600 za 2 os., Nocleg z 600 to minimum za 3 noce, a jeszcze jakieś jedzenie... Bilety wstępu... Transport z lotniska... No po prostu chyba tanie podrózowanie to sztuka której nie poznałam póki co. Chcielibyśmy na Bali albo do Tajlandii w przyszłym roku, ale jak pomyślę że z 5 tys od osoby by to wynioslo, to słabo mi trochę

Edytowane przez Lilly Greace
Czas edycji: 2017-11-06 o 06:23
Lilly Greace jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-06, 06:25   #3672
miziakizia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
Nigdy nie bylam w polskich gorach, wstyd

W tamtym roku zaplacilismy 350zl za pokoj w Kopenhadze i suszarka nie dzialala dramat, z mokra glowa szlam na sniadanie to do tej pory najdrozszy hotel i spore rozczarowanie

Ja też nie...
Ale w sumie nigdy mnie tam nie ciągnęło.
My byliśmy w tym roku w Chorwacji i naprawdę apartament był mega było w nim naprawdę wszystko nawet waciki do demakijażu ^^

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
miziakizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 06:27   #3673
lolusl
Japońska rzepa

Lilly ja za bardzo fajny nocleg w Rzymie dałam 600 zł za 6 nocy,poza sezonem jest tanio )

It never fails.
Stary 2017-11-06, 07:04   #3674
Sophie24
Zakorzenienie

Czekam na serwisanta. To zlo wstawac tak wczesnie jak do pracy na 12:P mam nadzieje, ze zaraz sie Pan zjawi a ja jeszcze zagrzeje lozko:P chociaz dobrze wiem, ze to nic dobrego.

Zrobilam herbate i biore sie za ciasto na placuszki bananowo-owsiane niech sie choiaz raz przyda lubienie Tasty na face:P
Stary 2017-11-06, 07:04   #3675
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Lilly ja za bardzo fajny nocleg w Rzymie dałam 600 zł za 6 nocy,poza sezonem jest tanio )

Możesz mi na priv/fb podać jakiś namiar?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-06, 07:18   #3676
lolusl
Japońska rzepa

Postaram się znaleźć ale nie obiecuję bo to było airbnb a my często zakladamy nowe konta na zniżki :/ Poszukajcie w okolicy Roma Tiburtina,dojazd max.10 min metrem do centrum a sporo tańsze są lokale A jak będę w domu to poszukam.Z tym,że to pokój w 3 os mieszkaniu, ale caly wynajmowany turystom.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Teraz na szybko przejrzałam airbnb i nawet w scislym centrum sa do 120 zl za noc śliczne pokoje

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Chociażby https://abnb.me/EVmg/KgsV9RXyQH

It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2017-11-06 o 07:16
Stary 2017-11-06, 07:38   #3677
izk_a
Zakorzenienie

Hej

Ale się nie wyspałam.. nie wiem czy to przez tę pełnię, ale całą noc się przewracałam z boku na bok

Ja w temacie wyjazdów się nie wypowiem, bo zazwyczaj wybieramy jakiś drogi (zorganizowany) pobyt
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 07:41   #3678
Sophie24
Zakorzenienie

Moje placuszki zrobily sie ciapa, cos poszlo nie tak ale po usmazeniu i z sosem malinowym - jest calkiem dobrze najgorzej, ze maliny mi sie koncza:/

Pan zmienia mi te drzwi a ja nie wiem co robic. Czy siedziec, czy gdzies isc, czy co... Stoje i jem bo juz mi slabo.
Stary 2017-11-06, 07:47   #3679
Lilly Greace
Dostojna peema.

Lolusl, my szukamy tylko całego miejsca, nie pokoju u kogoś jak ten ktoś jest na miejscu, może w tym problem? Popatrzę dziś jeszcze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-06, 08:09   #3680
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
My w Bieszczadach mieliśmy dosyć drogi nocleg, koło 220 zł za noc wychodziło, chcieliśmy bardziej luksusowo bo to po ślubie było i jakoś tak chcieliśmy klimat. Ii klimat był, ale nawet nie było nigdzie czajnika ogólnodostępnego, zeby sobie herbatę w termos zrobić. Ludzie, luksusy luksusami, ale to jednak góry. Trzeba było chodzić i płacić po 6 złotych za małą filiżankę, zeby się wieczorem rozgrzać
Jezuuu ile ostatnio nocowalismy za 35 zł od osoby, 50 ze śniadaniem i obiadem. Łazienka wspólna na 3 pokoje, ale w pokojach czajnik, kawa, herbata, Tv, a w łazience ręczniki wszelkich rozmiarów, suszarka, pasta, nawet płyn do mycia naczyń. I to niedaleko od szlaków bo Lutowiska..

Mnie się marzą Włochy, ostatnio aniamaluje wrzucila bilety za 180 zł w obie strony. No ale plus noclegi to nawet jeśli 600 zł to już tysiak na osobe. Gdzie żarcie i reszta

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 08:11   #3681
lenka990
Zaszynszylowana

hejo,

co do wyjazdów to też nam jakoś tak lepiej jechac gdzies na zorganizowany pobyt. Nie trzeba się o nic martwić a jak coś jest nie tak to wiadomo gdzie trzeba to zgłosić.
Nas do tej pory najwięcej wyniosła podróż poślubna do Hiszpanii, ale byliśmy pełne 14 dni.

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 08:17   #3682
pannamima
Zakorzenienie

Magda, teraz do Bolonii, Wenecji, Neapolu bilety są po 39zl

pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 08:32   #3683
morsmordre
sajkolidżist

Widzę, że podróżniczo U nas niedługo będzie więcej swobody i mniej wydatków, bo w środę TŻ odbiera nasz samochód na objazdówki Już się nie mogę doczekać, może jeszcze się pokulamy nad morze w tym roku

A w Bieszczadach śpimy za 160 ze śniadaniem w naszym ulubionym miejscu, jest tam taka magia, że ani złotówki nie żałujemy

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 08:35   #3684
kotzdzisiu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Jezuuu ile ostatnio nocowalismy za 35 zł od osoby, 50 ze śniadaniem i obiadem. Łazienka wspólna na 3 pokoje, ale w pokojach czajnik, kawa, herbata, Tv, a w łazience ręczniki wszelkich rozmiarów, suszarka, pasta, nawet płyn do mycia naczyń. I to niedaleko od szlaków bo Lutowiska..

Mnie się marzą Włochy, ostatnio aniamaluje wrzucila bilety za 180 zł w obie strony. No ale plus noclegi to nawet jeśli 600 zł to już tysiak na osobe. Gdzie żarcie i reszta

My w smereku. no chcieliśmy spa to było , ale było drogo naprawde wiem, że da się taniej w dobrych warunkach

Edytowane przez kotzdzisiu
Czas edycji: 2017-11-06 o 08:46
Stary 2017-11-06, 08:38   #3685
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Ja na narty nie jeżdżę. natomiast podróż poślubna do Chorwacji wyniosła nas około 5 tys. (10 dni), do Grecji z biura to jakoś chyba z 3,5, jak byliśmy na urlopie teraz wroclsw-praga to też poszło z 1200, do Rzymu jedziemy no to na pewno za wszystko lacznie pójdzie z 1,5 tys. Minimum. - bilety 600 za 2 os., Nocleg z 600 to minimum za 3 noce, a jeszcze jakieś jedzenie... Bilety wstępu... Transport z lotniska... No po prostu chyba tanie podrózowanie to sztuka której nie poznałam póki co. Chcielibyśmy na Bali albo do Tajlandii w przyszłym roku, ale jak pomyślę że z 5 tys od osoby by to wynioslo, to słabo mi trochę

Rzym jest warty każdej złotówki ale nie jest tani:P nocleg rzeczywiście mieliśmy spoko w jakiejś niewygórowanej cenie, ale wejściówki to chyba najdroższa sprawa

nasz najdroższy urlop to podróż poślubna, ale tego chyba nigdy już nie przebijemy Fidżi to w ogóle kosmos, ale ta świadomość, że jesteś na końcu świata-bezcenna
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 08:49   #3686
lolusl
Japońska rzepa

O właśnie-przydatny tip-dla studentów historii i historii sztuki wejsciowki są za darmo w 90 % miejsc a oni nie rozrozniają legitek więc mozna spokojnie jak ma się swoją wejść za darmo My może z 10 e w sumie za wejscia zaplacilismy.

It never fails.
Stary 2017-11-06, 08:50   #3687
lolusl
Japońska rzepa

A tez czesto w okreslone dni jest za darmo

It never fails.
Stary 2017-11-06, 08:50   #3688
lolusl
Japońska rzepa

A tez czesto w okreslone dni jest za darmo

It never fails.
Stary 2017-11-06, 08:51   #3689
Sophie24
Zakorzenienie

Mysle, ze jak wyjazd jest udany w 100% to niespecjalnie czlowiek rozkminia nad tym czy wydal duzo czy malo. Po prostu nie jet mu szkoda i o tym nie mysli

Dobra, nie zdaze sie juz polozyc:P pojde na poczte po listy. Dostalismy nasza ksiege wieczysta. Super ale szkoda, ze miesiac za pozno. Musielismy w banku wybulic 100zl za jej brak. Ale teraz rata nam sie wreszcie zmniejszy
Stary 2017-11-06, 08:56   #3690
klakla91
Zakorzenienie

Dziewczyny, odezwę się do was bliżej wiosny o noclegi w Rzymie, bo planuję zrobić TŻowi prezent urodzinowy właśnie w formie wycieczki do Rzymu (jak uzbieram odpowiednią kwotę)

Mors do Ciebie też pytanie, bo chyba kojarzę gdzie nocujecie w Bieszczadach o Wilczą Jamę chodzi?wilcza jama
- powiedz mi ile wcześniej rezerwujecie nocleg?

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości