|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
ło kurde Kostko,ale maszyna! Kasa też konkret! A masz do tego moze taki ocieplacz na nózki?
Alien, oglądaliśmy te wózki z Baby Dreams i faktycznie są super, dobrze wiedzieć, że jestes zadowolon,a chyba go kumy, zastanawiamy sie też nad Coneco, tez maja ładne i porządne.
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Kasiulko -- dużo zdrówka dla Oliwki
Co do antykoncepcji to u nas prezerwatywy niestety, mężyk klnie, że stary chłop jest a zachowuje się jak nastolatek Nie zdecydowałam się na tabletki bo obecnie kochamy się tak rzadko, że nie wrato by było ![]() Śpiworek planuję kupić używany, narazie obserwuję różne na allegro, może coś upoluję. Pozdrawiam |
|
|
|
#3663 |
|
Raczkowanie
|
jak karmilam to bralam zastrzyk dla kobiet karmiacych depoproweran czy cos takiego.byl ok a dzisiaj wlasnie gin. mi tabletki przypisal.zobaczymy,to bedzie moj pierwszy raz.
|
|
|
|
#3664 |
|
Wtajemniczenie
|
Płatku co do tego spiworka to my kupiliśmy taki:
http://www.allegro.pl/item142609252_...tis_za_10.html W środku z polaru to moze się przyda też na wiosenne i jesienne spacery a nie tylk ow zimie. Fajny jest, duzy. Meme a jaki wózek tzn jaki model was interesuje z Baby Design ? My mamy model Tiny. A chodzi ci o Coneco Solar ? Fajny jest, tylko cenowo droższy. Wiem, ze dwie styczniowe mamusie taki wózek kupiły. Kasiulka napisz jak Oliwka się czuje ?
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie znacie tego kawału:
Przychodzi baba do ginekologa i mowi - poproszę bardzo tani i w 100 % skuteczny środek antykoncepcyjny. Lekarz - proponuje szklanke wody Baba - super, świetnie, jak to sie bierze - przed czy po stosunku? Lekarz - nie prosze pani - zamiast ![]() No i to jest własnie niezawodna metoda która ostatnio stosuje - gwarancja skutecznosci . Ja nie mam siły nawet myslec o seksie, a co dopiero robic. jestem juz tak wykonczona pracą, zajmowaniem sie Oliwką, remontem, przeprowadzka, lataniem po sklepach, użeraniem sie z bankami ze wieczorem najchetniej kladłabym sie spac w ubraniu, moj tz tez. I jeszcze ta choroba Oliwki, nie wiedzialm ze macierzynstwo to taki zapie***ol ![]() Bylismy w tym szpitalu - diagnoza sie potwierdziła, zapalenie ucha, mała dostała antybiotyk , w dodatku tak wstrętny w smaku i gorzki ze połowe wypluła a darła sie niemiłosiernie. Musimy jej to świnstwo podawac przez 5 dni a za tydzien do kontroli.Jestem wykonczona, nawet nie mam juz siły czytac co napisałyscie, nadrobie jutro jak Oliwka łaskawie pozwoli. Dobranoc, spadam do wyra |
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Oliwka
Mati ma czwartego zęba dzisiaj się przebił, a płaczu było co niemiara . Wziełam go do nas do łóżka i jakoś spał tylko my znowu się nie wyspaliśmy . Dzisiaj już gada od rana zadowolony a ble, a bleDziewczyny gdzie się podziała Agika? Alien ładny śpiworek |
|
|
|
#3667 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
Kasiulko,mam madzieje ze antybiotyk pomoze,oby. Oliwka dalej spi na brzuchu? Weronika teraz wierci sie po calym łóżku ale ostatecznie i tak wybiera te pozycje wszysce sie z niej smieja.zaczyna marudzic,musze zmykac |
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
Kasiulko, dzielna mama z ciebie! Naparwdę masz urwanie głowy, podziwam cię. Jeszcze chwila i wszystko bedzie cacy oliwka na dniach powinna poczuc sie lepiej, a wy już niedługo bedzie pewnie robic parapetówke! Chwila moment bedą Święta i od razu poczujesz sielepiej! po drodze jakis miły sexik nie zobowiązujacy - mam an mysli twojego tz, ale co wolisz
- i świat wyda się lepszy! Qrde, jaka ja pełna optymizmu jestem, szkoda ze sama do siebie tak nie umiem?Alien, co do wózka Silar, to właśnie cen nas odstraszyła...bez jaj! nie dam 600 zł za spacerówkę! Mi się podoba Lucky, chce taki model, żeby był śpiwoerek na nogi, chcemy go kupić, juz niedługo, bo jak pisałam, mi jest juz cieżko z 10kg Fifkiem i 14kg wózkiem! A architekt naszego bloku - jakas podła komunistyczna swinia - tak genialnie zaprojetkował nasz blok, ze zeby dostac się na parter w rzeczywistosci, trzeba wejsć na 1sze pietro...gdzie sens gdzie logika....Jeszcze podobał mi sie Sart-chyba?, ale on tam ma nosidełko i waży juz 10,5 kg, a Lucky waży tylko 8,5 kg. Znaleźlismy tez fajne Gracoc tez w podobnej cenie, własciwie identycznej - 369 zł, taki bordzowy, waży chyba 7 kg, ale nie ma śpiworka, a jakby go dokupywać, to wyjdzie drozej niż wózek z Baby design. A jak sie prowadzi ten wózek,wygodnie? Najabardzije zniechecaja mnie te plastikowe kółeczka, bo a naszym obencym mamy pompowane i nie wiem, ja ksiete zachowją. I od kiedy Twoja Miłość jeździw tym wózku? łatku Matiemu juz idzie 4 ząb?!?!?!?! Matko to moje dziecko jakieś inne, lewe po mamusi! U nas cisza,zamiast Fifkowi, mamie idzie chyba ósemka....
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
taakk...najważniejsze, że "łatku"...od dzis Płatku jesteś dlam nie Łatkiem
mozesz się nie zgodzic ,ale kobiecie w ciaży się nie odmawia! A zdjecie moze dzis juz bedzie!
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
Kasiulko -- antybiotyk to już musi pomóc, będzie dobrze
![]() Płatku -- cztery zęby to już z Matiego prawdziwy mężczyzna Gratulujemy ząbeczków.Mallaga -- no piękne to zdjęcie, tak słodko Weroniczka śpi ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Meme jakie lewe
chociaż mleczaki i tak wypadają więc nie rozumiem . Fifek jeszcze nie ma ząbków? Ja to się boję bo zaczną mu iść boczne, a podobno bardziej bolą niż jedynki a Mati lekko ząbkowania nie przechodzi |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
A wiec....Łatku
Fifek ma dwa zęby, na dole i to wszystk ow tej materii, mam wrazenie, że puchna mu dziasła na górze, ale ja mam często i gesto różne dziwne wrazenia!Dziewczyny kochane, ja jeszcze pytanko co do papierów do Zusu - kserwałyscie kartę ciazy?
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny oglądacie Pytanie na śniadanie? Jeny taka tragedia na Śląsku ciarki mi przechodzą jak o tym słysze
.
|
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Płatku -- ja ryczałam chyba podczas całego programu ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Płatku ja mieszkam niedaleko Rudy Sl., straszne to jest, okropna tragedia
.... człowiek czasem narzeka, klnie na czym swiat stoi ale co to za problemy w obliczu takiej tragedii [']. Mąz kuzynki mojego małża był ratownikiem górniczym i pare lat temu zginął w akcji ratunkowej na kopalni, zostawił kilkumiesieczne dziecko ![]() Meme ja kserowałam, nie zaszkodzi. Mallago- sliczna Weronika |
|
|
|
#3678 |
|
Wtajemniczenie
|
Łatku
Julka dzisiaj rozrabia a ja mam full roboty; 5 artykułów, przeczytać książke, zrobić wywiad. Mam kolejne zlecenie Meme ja kserowałam wyniki i karte ciąży Przyjdzie czas gdy Filip będzie miał pełen zestaw zęboli. Sa dzieci którym pierwszy ząb wychodzi jak mają rok, Filip ma już dwa nie ma się czym martwić. Płatku gratuluje zęba. Oczywiście Matiemu nie Tobie Ty już chyba wszystkie masz Mallaga jakie studia podyplomowe zaczęłaś? Kasiulka ja ci się wogóle nie dziwie moja ochota też jest prawie zerowa. Kłade się spać 23-24 i przykładam głowe do poduszki i cześć. Ty to już wogóle masz sajgon. Miała dodkładnie o to samo się spytać Agika gdzie jesteś???? Julka mówi nowe słowa: kul, kęka, gę gę, kokek, denki ![]() A oto moja gaduła
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
Jak zwykle prześliczna
A my właśnie zajadamy, tylko mnie nie bijcie, herbatniki szkolne. Muszek przeszczęśliwy jak odgryza kawałek Na szczęscie nie jest pazerny i zjadł tylko trzy gryzki A ja oczywiście odwrotnie, całą paczkę pochłonęłam, to chyba z 10 ciasteczek Pozdrawiam |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Joasiu mi musieli usuwać bo nie mieściły się w szczenie
). Julka jest śliczniutka . Kasiu straszne przykro jest słyszeć o takich tragediach, właśnie nasze problemy to nic przy czyjejś śmierci, powinniśmy cieszyć się z każdych chwil spędzonej razem nawet tych nienajlepszych .
|
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie odejście kogoś bliskiego to musi być traumatyczne przeżycie. Ja narazie nie mam takich doświadczeń więc nie lubie wypowiadać się na takie tematy, podejrzewam że tego bólu nie można sobie wyobrazić.
Mnie się wydaje że to trochę coś innego gdy ktoś choruje i mamy czas żeby spokojnie przygotować się do odejścia a co innego gdy ktoś wychodzi do pracy i nie wraca. Był i go nie ma. Naprawde ludzie czasami przejmują się błahostkami i nie potrafią cieszyć się z tego co mają (sama często sie na tym łapie).Mój teść też zmarł w pracy. Nie chorował, wszystko było dobrze. Pojechał rano, zdenerwował się i dostał zawału Marne to nasze życie [']
|
#3682 |
|
Wtajemniczenie
|
Daje Julce lu petitki i nic jej nie jest. Jak Muszkowi smakuje i nie boli go brzuszek to myśle że spokojnie może zjeść kilka kęsów. Nie jest już wkońcu tak mały.
|
#3683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ostatnio jej ulubione zajęcie, tryka się głową ze swoim odbiciem
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
DZeiwczyny zmieńcie temat....
Ch_aga a czemu miałybysmy cie "zbić" za herbatniki? Że to niby słodkie? Na rany !!! Dziewczy co wam z tymi słodyczami?!?!?! Ja rozumiem, że pasenie dziecka tylko batonami, czekoladą i w ogóle ciastakmi szkodzi na wszystko ,ale bez przesady!!! DZieciństwo ma byc słodkie!! I jak Maluch zje ciastko, herbatnika, biszkopta albo nawet kostkę czekolady to mu od tego ani jego mleczaki nie wylecą,ani nie zrobi sie mega grubas!!! Nie odmawiajmy dzieciom tego, co same tak kochamy!!! To byłoby nie fair,a poza tym im bardzije sie dziecku czegos zabrania, tym bardziej tego chce. Prędzej czy późnije znajdzie potem sposób i bedzie sie opychało po kryjomu. To bez sensu, takie moje zdanie. Poza tym nawet lekarze mówią, że kostka czekolady dziennie dobrze wpływa na organizm. Dla mnie to jakaś paranoja, chyba są gorsze rzeczy w kwestii żywienia niż odrobina słodkiego.
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
Joasiu Jula to cudny dzieciaczek
To prawda, że bardzo często ludzie sobie sami stwarzają problemy i wyolbrzymiają je, lub narzekają na coś nie doceniając tego co mają. A w obliczu takiej tragedii to człowiekowi odechciewa się wszystkiego Płatku ten śpiworek kupowałam u tej sprzedawcy. Bardzo miła osoba I gratis dostałam ten pokrowiec-przybornik do auta. Meme ja juz kiedys pisałam o tym wózku. Mamy go chyba od wrzesnia i odkąd Wika zaczeła jezdzic w tej spacerówce to w końcu chce siedzieć w wózku i mozemy sie wybrać na spacer na dluzej niz 10 minut Wozek jest naprawde fajny, wiadomo, że małe kółka to na poczatku ciezko się przyzwyczaić ale większośc spacerówek takie ma, no i na początku ciezko się przyzwyczaić do braku przekładanej rączki. Ja teraz jezdzie z odblokowanymmi kołami skrętnymi i fajnie, lekko ten wózeczek jedzie. Z tego co się orientuje to Baby Dreams mają w swoich modelach pokrowce na nózki. Moj ma. My tez rozważalismy kupno najpierw Smarta ale ten wózek jest dość duzy i ciężki, wiec ja raczej go nie polecam jako typowej spacerówki, bo jak dziecko podreosnie to znowu trzeba bedzie zmieniać na kolejną małą lekką spacerówke. Ale jak ktoś go kupuje odrazu jako głeboki, bo ma taką funkcję i jako spacerówkę na potem to polecam. Ten Lucky tez widziałam, fajny jest ale wieszy niż tiny ale za to ma przekładaną rączke. Tez zastanawialam sie nad kupnem Graco Citysport ale wersja plus, a ten znowu drogi, bo ta podstawowa wersja to łyse boki ma i brak amortyzacji, wiec na zime to moze dziecku podwiewać. Wika mi zajmuje coraz wiecej czasu i coraz mniej czasu na Wizaz.
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
rany ale sie Julka zmieniła - chyba jej włoski urosły, fajnie wygląda
, slicznie sie smieje. |
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam czasami daje Matiemu kostkę czekolady, albo wafelka w czekoladzie
, a ja mam mega lenia . Przed chwilą merze mu temperaturę i bam(domyślcie się co zrobił ) przekładam go do łóżeczka bez pampersa by pójść się umyć i termometr, a ten nasikał wie jak mamę do furi doprowadzić |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=Alien;3131303]Płatku ten śpiworek kupowałam u tej sprzedawcy. Bardzo miła osoba
I gratis dostałam ten pokrowiec-przybornik do auta. Alien też chyba dzisiaj zamówie .
|
|
|
|
#3689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez nie mam swojego konta ale znam hasło na konto TZ wiec sobie wchodze, zamawiam i kupuje
|
|
#3690 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziekuje za rady odnosnie kosmetyków pielęgnacyjnych na biust. Chyba sie skusze na tą Bielende, jeszcze wyczytałam, ze ATW tez dobre są.
Szukam takiego ujędrniającego do biustu, rozstepów na szczecie w tym miejscu nie mam, ale niestety po 10 miesiącach karmienia cycki mi teraz obwisły w dół jak dwa ogórki Jak to sie stało, ze wy nie macie takich problemów ??? Wiem, ze sam balsam ujedrniajacy za duzo nie pomoze, no ale co tam, przynajmniej cos kupie dla siebie na poprawe nastroju, a noż cos zadziała.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

Nie zdecydowałam się na tabletki bo obecnie kochamy się tak rzadko, że nie wrato by było 

, w dodatku tak wstrętny w smaku i gorzki ze połowe wypluła a darła sie niemiłosiernie. Musimy jej to świnstwo podawac przez 5 dni a za tydzien do kontroli.
. Dzisiaj już gada od rana zadowolony 

Matko to moje dziecko jakieś inne, lewe po mamusi! U nas cisza,zamiast Fifkowi, mamie idzie chyba ósemka....

).