|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
W końcu podjęłam decyzję i zdecydowaliśmy się kupić do salonu kolyskę drewnianą na start. http://allegro.pl/piekne-polskie-kol...085982340.html.
Coś takiego. Używana z nowym materacem wyjdzie mnie 150 zł. Kołyskę pewnie potem sprzedam albo zostawimy do zabawy dla córek. Miało być to łóżeczko turystyczne na kółkach na pierwsze miesiące będzie. W sobotę odbieramy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3662 |
|
limonka84
|
Hej dziewczyny!
Dzięki za dzisiejsze trzymanie kciuków! ![]() Tezewe - gratuluję udanej wizyty! ![]() Zielinka - dobrze, że jesteś bo już się martwiliśmy. Współczuję, że musiałaś tyle przecierpieć. Chloestic - fajny wózek, ale cena rzeczywiście... jak na furę dla księcia przystało ![]() Co do zawieszek to ja dziś dałam popis mojego kalafiora ciążowego w szpitalnej rejestracji: pani poprosiła mnie o dowód osobisty, a ja podałam jej kartę płatniczą usłyszałam tylko: "jeszcze pin poproszę "Andzia - fajnie, że trafiłaś na wyrozumiałego diabetologa, ja właściwie też miałam wizytę u bardzo miłej pani doktor, ale niestety zmartwiły ją te moje wyniki glukozy na czczo. Zrobiła mi usg, pomierzyła dzidzia i powiedziała, że jego brzuszek wielkością odpowiada 34 tygodniowi, a ja jestem dopiero w 33 więc wypisała mi skierowanie do szpitala na obserwację . Mam przez ten tydzień mierzyć cukier w domu jak do tej pory i jeśli wyniki na czczo będą większe niż 92 to za tydzień mam się stawić w szpitalu. Pocieszam się, że to tylko 3-4 dni, ale i tak się stresuję. W szpitalu po obserwacji podejmą decyzję czy mam dostać insulinę. Diabetolog nie miała żadnych zastrzeżeń do mojej diety, nawet przymknęła oko na wpadkę z czereśniami, jajecznicą na maśle czy sorbetem, ale ten cukier na czczo, to coś na co nie bardzo mam wpływ i jak sama powiedziała, najprawdopodobniej spotkamy się za tydzień na oddziale. Oprócz mnie cztery inne ciężarne też dostały skierowanie, jedna wyszła zapłakana po ktg, bo serduszko dziecka zwolniło poniżej 100 uderzeń na minutę, od razu wzięli ją na oddział, ale jest już na szczęście w 38 tc więc ciąża donoszona. Zostałam też pouczona, że mam udać się na wizytę kontrolną do dentysty, skoro jeszcze w tej ciąży nie byłam. No i mam liczyć ruchy dziecka, ma być 10 ruchów w ciągu 3 godzin. KTG, w związku z cukrzycą ma być co tydzień od 30tc i dwa razy w tygodniu od 35 tc. |
|
|
|
#3663 |
|
Nawiedzona PeMa
|
Chloestic gratulacje zakupy fury dla małego. Niech się dobrze prowadzi
Zielinka witaj z powrotem , oby już bez przygód do końca ciąży ![]() Miałam dzisiaj wizytę u swojej prowadzącej i albo ona dzisiaj albo lekarz w piątek źle pomierzył młodego bo dzisiaj wyszło że ma 2200g co by oznaczało że przybrał w przeciągu 6 dni 0,5kg co jest raczej nie możliwe.
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, kojarzycie czy w PUE mi się wyświetli czy złożone jest Z3??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Stella kawał chłopca, pięknie
![]() Limonka o kurczę... oby z cukrami było dobrze w takim razie, nie życzę Ci konsultacji szpitalnej :-(. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3666 | |
|
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
I kawał mnie przy okazji Generalnie mam więcej leżeć bo czuję młodego niebezpiecznie nisko. Szyjka trzyma ale mam się oszczędzaćLimonka mam nadzieję że uda się wyrównać cukry
|
|
#3667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
Limonka nie martw się, nawet jeśli pójdziesz na obserwację, to pomyśl, że to dla dobra dzidzi. Miałam ostatnio tak samo, jak to ktg mi wyszło do kitu i złamałam się szpitalem, a potem przemyślałam, że faktycznie jak coś jest nie tak to lepiej być pod okiem lekarzy. Może cukry się informują i unikniesz wizyty w szpitalu
co do insuliny, to nic przyjemnego, ale dobrze, że to już ostatnie tygodnie ciąży, a nie pierwsze.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Stella ładna waga synka już! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3671 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, czuje je glownie po prawej stronie i tak na boku, dosc mocno, bardzo wyraznie tez juz czuje czkawke, jestem pewna kiedy ja ma, generalnie nie chce byc wulgarna, ale wali mnie momentami tak, ze podskakuje, w pracy, czy jak jestesmy gdzies w restauracji u mnie sie jeszcze nie rozpycha, bardziej jakby zmienial miejsce i uderzal mnie tymi girkami Cytat:
oj nie nie, brzuch juz jest, nie moze jak na 8 miesiac, ale juz kociołek mam, ale jeszcze nogi gole i piczke widze jak siedze :P Cytat:
no ja sie juz czuje jak wieloryb troche, nie kulam sie moze i nie chodze jeszcze jak kaczka, ale juz gdzies czuje dodatkowy ciezar zaczynam tez miec skurcze, takie jak przed okresem, raz na jakis czas i mam w ogole wrazenie, ze bardzo nisko mi lezy, w ogole czasami mam wrazenie, ze zaraz urodze Cytat:
no ja torby bym za tyle nie kupila, ale ten spiworek jest za 700 zl, tylko mysle, ze sie przyda, wiec pewnie na zime kupimy, ale juz nie teraz, za duzo wydatkow Cytat:
pokaze pokaze, ale to za miesiac ma byc dopiero, tak na ostatnia chwile bedzie ;( kokon jest bardzo fajny moim zdaniem, bo poloze w tym malego czy na kanapie, czy w wozku, lozeczku czy kolysce i bedzie sobie drzemkne ucinal ja mam kokon, dwa rozki, spiworki, mam ten bujaczek i w pt jade po kolyske, taka 5 in 1, ten bujaczek tez cudna sprawa, bo go kolysze, wibruje i usypia jak np chcemy cos porobic, mysle, ze go polubi, ale fakt pieniazkow to to zjada co nieco mate poprosze by mi ktos na prezent kupil, widzialam w smyku fajne z karuzelami itp, ale tez prawie 300 zl.... otulacza nie mam, mam sporo kocykow z kapturkami, ale moze kupie, zobacze czy bedzie potrzebny, to wyjdzie w praniu Cytat:
173 cm, w sumie to kazdy mowi, ze w ogole nie widac bym przytyla poza brzuchem, ja widze ten brzuch fakt, uda oraz ramiona, mam wrazenie, ze tu nazbieralam wody, ale nie czuje tych kg ogolnie, mam nadzieje, ze po ciazy zejdzie Cytat:
witamy spowrotem <3 ps, dziewczyny, a te torby do wozkow, co w nich chowacie?
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|||||||
|
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
Chloestic to rozumiem. Już wysoka jesteś.
|
|
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
Wspominaliśmy dzis z mężem poród, i przypomialo mi się ze warto spakować też dwa małe ręczniki takie 30x50.
Pamiętam że raz maz mnie takim ręcznikiem chłodził raz wycieral pot. Tzn. Wtedy miałam taki 70x50 i był mało poręczny... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3674 |
|
Zadomowienie
|
A mniej więcej po jakim czasie dostałyście l4 z zusu? Bo mnie dopiero zus ma zapłacić od ok.20 maja, więc na razie czekam, ale pytam z ciekawości, kiedy powinien być przelew? Myślę, że pracodawca szybko je dostarczył, bo do księgowego poszło od razu jak je zaniosłam
|
|
|
#3675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze dlatego mniej widac te kgWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
||
|
|
|
#3677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny a kiedy pojawia sie ta ciemna linia i wystaje pepek? Moj jest normalny, nadal wklesly. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
CHLO w takiej torbie trzyma się pieluche flanelowa/tetrowa, pampersy, chusteczki, krem zależnie od pogody, awaryjne ubranko, gryzak/zabawka, butelkę z herbatka czy mini termos z wodą do mm, picie dla siebie, jakaś książka/gazeta, kocyk. Właściwie zależy od tego jak długo zmierzasz siedzieć na dworze, co chcesz robić i jak daleko od domu jesteś czy gdzie się wybierasz. Siostra do nas pakuje małego w własną torbę bierze mu herbatkę, chusteczki, ze 3 pampersy, pieluche, zabawki i ubranie oraz słoik ale urodzony był w listopadzie. Jak ma jechać do galerii czy gdzies indziej wtedy wsadza na tylne siedzenie budę gondoli i ze stelaża nie wypina torby a torbę zawsze ma spakowana tylko na bieżąco wrzuci herbatę, wodę z dziubkiem i słoik. Słoiki sama produkuje rzadko korzysta z gotowca
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mimo duzego brzucha w poprzedniej ciąży miałam normalny pępek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Od swojego dziecka jeszcze nie dostałam tak żeby mnie bolało ani przy wierceniu tez jeszcze mnie nie bolało. Tym bardziej nie siedzi na gorze ani w pionie. Głównie na dole w poprzek albo skośnie czasem z nogami na dole. Głowa w dół coś nie lubi siedzieć a na gorze do tej pory była tylko dwa razy
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Bitamina Ja mam roana jeszcze po synku więc teraz zostaje dla córci ale nie wiem czy się uda z niego pokorzystac bo mały wcale nie chodzi mi za rękę, biegnie najczęściej w przeciwną stronę więc liczę się z kupnem podwójnego wózka.
A w ogóle to coś mam jeszcz nie tak z tapatalkiem. Nie mam wcale powiadomień. Wiecie jak to ustawić? Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Endozołzo, nie wygrasz LUF ![]() 18cs, 5cs po laparo szczęście trwało za krótko I ivf II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244 Edytowane przez zielinka_87 Czas edycji: 2018-06-13 o 22:57 |
|
|
|
#3686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki
|
|
|
|
|
#3687 |
|
Zadomowienie
|
Limonka kurcze no to oby udało się opanować Twoje cukry. Moja wizyta trwała 3min - podejrzewam, że gdyby było tragicznie to bym dostała insulinę. Zapytał czy z dzieckiem wszystko ok, powiedziałam że tak i to tyle... Mój prowadzący słowem się nie odezwał o ktg, wizyty mam nadal co 4tyg.
U mnie nadal +5kg, właśnie wróciłam z babskiego spotkania i dowiedziałam się, że mam ogromny brzuch - nie ma jak pocieszenie koleżanek a tu jeszcze 2msc, skandal!Gratuluje dzisiejszych udanych wizyt. Chloe u mnie 5kg do przodu a wyglądam jak taka fest baba i zaczynam się czuć nieatrakcyjnie. Dotychczas nie zwracałam jakoś na to uwagi, ale od kilku dni ciężko mi patrzeć w lustro, straciłam pewność siebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o pępek mój był bardzo głęboki i ciężko się go czyścilo teraz jest plytszy ale jeszcze nie wylazl całkiem i może lepiej bo by mi dziwnie było bardzo.
Laski co już rodziły mogą coś poopowiadac o stopniach łożyska czyli który co znaczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- CHLO co potrzebujesz to tam wrzucasz możesz na yt popatrzeć co doświadczone mamy trzymają i po co na co itp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tej linii jeszcze nie mam, a pępek zależy od ułożenia dziecka. Dzisiaj tak się ułożyła, że był z powrotem normalny;p Chyba w ogóle nie musisz u siebie mieć tych "objawów"
|
|
|
|
|
#3690 | |
|
limonka84
|
Cytat:
ale pewnie jakiś nieduży błąd pomiaru jest możliwy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

usłyszałam tylko: "jeszcze pin poproszę
. Mam przez ten tydzień mierzyć cukier w domu jak do tej pory i jeśli wyniki na czczo będą większe niż 92 to za tydzień mam się stawić w szpitalu. Pocieszam się, że to tylko 3-4 dni, ale i tak się stresuję. W szpitalu po obserwacji podejmą decyzję czy mam dostać insulinę.

co do insuliny, to nic przyjemnego, ale dobrze, że to już ostatnie tygodnie ciąży, a nie pierwsze.