Staraczkowe grono 2020 - cz. 3 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-25, 20:24   #3661
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez xflamesxx Pokaż wiadomość
Hah już sie miałam wstrzymać z testem jutro ale dałaś mi nadziei. Tym bardziej że zaczęłam czuć jakieś takie ciągnięcie w dole brzucha i znowu wkrętka

Jak się uda to chętnie na lipcóweczki dołączę z piękna data 07.07

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Oj to musi się udać, bo ja tą samą datę bym miała porodu a z Synkiem sprawdziło się co do dnia zresztą też pamietajcie, że u każdej czas zagnieżdżenia może być różny. Ja po Synku byłam ciekawa czy będzie tak samo i jest. 3 dni wędrówki do macicy - ogromny chlust wodnistego śluzu, tym razem wysypka na szyi a nie na biuście, 5-6 dpo napad apetytu na mandarynki po 23h pochłonęłam 2 razy po 0,5 kg, gdzie od dawna chrapałam o tej porze a kolacje porzuciłam dawno temu w Pirenejach z mega okropnym bólem piersi po bokach i nadal utrzymująca się tkliwość i bolesność sutków z Synkiem miałam też 7 dni zagnieżdżenia czyli łącznie od owu 10 i dopiero po 2 kolejnych dniach ledwie widoczny drugi paseczunio i 10 dpo napad o 23h głodu na salami pepperoni popite litrem soku multiwitamina 100% to chyba Kobitka będzie, bo takich napadów z Synkiem nie miałam od 7 dpo ciągle bym spała i z łóżka nie wypełzła nawet na jedną chwileczkę. Były tu zaciążone Kobietki, którym dwa paseczunia wychodziły dopiero po terminie@, więc najlepszy wykładnik to dopóki@ brak to nadzieja umiera ostatnia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Hah już sie miałam wstrzymać z testem jutro ale dałaś mi nadziei. Tym bardziej że zaczęłam czuć jakieś takie ciągnięcie w dole brzucha i znowu wkrętka

Jak się uda to chętnie na lipcóweczki dołączę z piękna data 07.07

A no i oczywiście też to specyficzne ciągnięcie w dole brzucha, które już właśnie 10 dpo skłoniło mnie do pierwszego testowanka i myślałam, eh pewnie zobaczę biel vizira i mi przejdzie, a mimo że jeszcze biel vizira wtedy była, to ciągnięcie i delikatne burczenia od czasu do czasu jakby motylek tam sobie fruwał ma szczęście nie przeszły

AnielkaMamusiax2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-25, 20:29   #3662
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnielkaMamusiax2 Pokaż wiadomość
Oj to musi się udać, bo ja tą samą datę bym miała porodu a z Synkiem sprawdziło się co do dnia zresztą też pamietajcie, że u każdej czas zagnieżdżenia może być różny. Ja po Synku byłam ciekawa czy będzie tak samo i jest. 3 dni wędrówki do macicy - ogromny chlust wodnistego śluzu, tym razem wysypka na szyi a nie na biuście, 5-6 dpo napad apetytu na mandarynki po 23h pochłonęłam 2 razy po 0,5 kg, gdzie od dawna chrapałam o tej porze a kolacje porzuciłam dawno temu w Pirenejach z mega okropnym bólem piersi po bokach i nadal utrzymująca się tkliwość i bolesność sutków z Synkiem miałam też 7 dni zagnieżdżenia czyli łącznie od owu 10 i dopiero po 2 kolejnych dniach ledwie widoczny drugi paseczunio i 10 dpo napad o 23h głodu na salami pepperoni popite litrem soku multiwitamina 100% to chyba Kobitka będzie, bo takich napadów z Synkiem nie miałam od 7 dpo ciągle bym spała i z łóżka nie wypełzła nawet na jedną chwileczkę. Były tu zaciążone Kobietki, którym dwa paseczunia wychodziły dopiero po terminie@, więc najlepszy wykładnik to dopóki@ brak to nadzieja umiera ostatnia

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

A no i oczywiście też to specyficzne ciągnięcie w dole brzucha, które już właśnie 10 dpo skłoniło mnie do pierwszego testowanka i myślałam, eh pewnie zobaczę biel vizira i mi przejdzie, a mimo że jeszcze biel vizira wtedy była, to ciągnięcie i delikatne burczenia od czasu do czasu jakby motylek tam sobie fruwał ma szczęście nie przeszły

Mam nadzieję że mi też nie przejdzie i zobaczę jutro chociaż mały cień cienia ból piersi mam tylko przy lekkim dotyku, a tak to strasznie mi gorąco cały dzień, temperatura może szybuje do góry na dniach się wszystko wyjaśni, najgorzej że do najcierpliwszych nie należę i bym chciała już teraz wiedzieć. Później cierpliwie będę czekała do lipca, ale niech ta krecha sie juz pokaże

xflamesxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-25, 20:37   #3663
uno_deluxe
Rozeznanie

Oo mnie bolą mocno piersi już drugi dzień, śpiąca jestem od trzech dni- aż się mąż ze mnie śmieje, i odbija mi się często, głowę mam taką ociężałą.. Temp. nie spadła póki co. We wtorek będzie 10 dpo, może czegoś się dowiemy

Sent from my iPhone using Tapatalk
uno_deluxe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-25, 20:39   #3664
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uno_deluxe Pokaż wiadomość
Oo mnie bolą mocno piersi już drugi dzień, śpiąca jestem od trzech dni- aż się mąż ze mnie śmieje, i odbija mi się często, głowę mam taką ociężałą.. Temp. nie spadła póki co. We wtorek będzie 10 dpo, może czegoś się dowiemy

Stary 2020-10-25, 20:47   #3665
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję że mi też nie przejdzie i zobaczę jutro chociaż mały cień cienia ból piersi mam tylko przy lekkim dotyku, a tak to strasznie mi gorąco cały dzień, temperatura może szybuje do góry na dniach się wszystko wyjaśni, najgorzej że do najcierpliwszych nie należę i bym chciała już teraz wiedzieć. Później cierpliwie będę czekała do lipca, ale niech ta krecha sie juz pokaże

Ojjjj skąd ja to znam i niech się spełnią Twoje słowa pamiętam jak zrobiłam ten test 12 dpo i od razu już natychmiast chciałam widzieć kreskę i wkurzona poszłam do kuchni ogarnąć kawkę z myślą noż kuźwa czy naprawdę nie mógłby się łaskawie pokazać cień cienia? Wracam a dopiero po tych 4 minutach się pokazał cień a dziś po 1 minucie już Bladziuszek był widoczny

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:

szybciutko proszę dołączać do nas ma lipcóweczki

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:

Mi TŻ dowalił 7 dpo co Ty taka leniwa się zrobiłaś? No weź się ogarnij, nic Ci się nie chce... A od piątku mnie przeprasza he he

Stary 2020-10-26, 05:10   #3666
Ryksa
Rozeznanie

Ja zrobiłam się bardzo senna, chęć snu jest obezwładniająca! Piersi bolą jak przed @, ale kiedy moj mąż się do nich dobrał, to zawyłam z bólu- brodawki bolą niesamowicie!
Ciągnięcie w dole brzucha już się uspokoiło, widziałam też troszkę różowego śluzu. No i jeszcze jak jestem głodna, to muszę jeść natychmiast!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ryksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-26, 05:25   #3667
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ryksa Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam się bardzo senna, chęć snu jest obezwładniająca! Piersi bolą jak przed @, ale kiedy moj mąż się do nich dobrał, to zawyłam z bólu- brodawki bolą niesamowicie!
Ciągnięcie w dole brzucha już się uspokoiło, widziałam też troszkę różowego śluzu. No i jeszcze jak jestem głodna, to muszę jeść natychmiast!

O to to to to to Dzień dobry Kobietki, miłego dnia i czekamy na kolejne udane testowanka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-10-26, 06:54   #3668
uno_deluxe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ryksa Pokaż wiadomość

Dobrze by było, żebyś raczej nie dopuszczała do sytuacji, kiedy jesteś bardzo głodna, szczególnie w zaawansowanej ciąży, bo możesz zemdleć itd.

Stary 2020-10-26, 08:09   #3669
soniuska
Zakorzenienie

Ja w pierwszej ciąży miałam bladziocha w 10dpo. Generalnie i bez tego czułam już że jestem w ciąży, jakieś przeczucie miałam. Cała noc nie mogłam spać, wiercilam się i aż w końcu poszłam po test i był bladziocha, od razu na betę skoczyłam...Ach piękne wspomnienia

Poza tym oprócz bólu miesiączkowego nie było na początku żadnych innych objawów...więc nie każdy ma od razu jakieś ciążowe. Dopiero koło 5tc zaczęła się senność.i ogromne zmęczenie i głód, głód który pozostał już do końca xD
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-26, 08:19   #3670
Kruszyna89
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Gratuluję nowych kresek i życzę powodzenia w nc.
Podczytuje, ale miałam tak ciężki weekend, że masakra (końcówka remontu mieszkania, które od soboty wynajmujemy). U nas w tym cyklu nie będzie nic. TZ wczoraj pojechał znowu na szkolenie, wróci w nocy z pt na sb, a wczoraj bardzo bolał mnie brzuch i pojawiło się trochę krewki, dokładnie jak przy owu, która najwyraźniej przyszła duzo wcześniej. Także, biorąc pod uwagę, że seks był w piątek wieczorem i to tak na szybko, z myciem odrazu po. Ani plemniki nie przeżyją tak długo, ani jajeczko nie poczeka. Także ja się juz mogę przywitać w nowym cyklu co oznacza badanie drożności przepraszam, że się nie udzielam, ale dopadło mnie okropne samopoczucie a do tego strasznie się pokłóciliśmy z TZ, jestem tak na niego zla i jednocześnie załamana, że dramat.
Mimo, że nie będę dużo się udzielać trzymam mooooocno kciuki za wszystkie dziewczyny

Stary 2020-10-26, 08:34   #3671
xflamesxx
Rozeznanie

Dziś jednak nie testowalam. Kolejny spadek temperatury. Czekam na

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-26, 08:49   #3672
soniuska
Zakorzenienie

Kruszyna..tule ❤️

Co się stało? Nie kłóćcie się :-( jesteście w tym razem ❤️❤️❤️

Ojej, ale spadek nie musi oznaczać zaraz @ :-(

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Flames* spadek nie zawsze oznacza @, ile Ci spadło? Pokaż wykres
Stary 2020-10-26, 09:10   #3673
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Kruszyna..tule

Co się stało? Nie kłóćcie się :-( jesteście w tym razem

Ojej, ale spadek nie musi oznaczać zaraz @ :-(

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Flames* spadek nie zawsze oznacza @, ile Ci spadło? Pokaż wykres
Jakiejś tragedii w spadku może i nie ma, ale testować już dziś nie miałam ochoty. IMG_20201026_100622.jpg

Stary 2020-10-26, 09:49   #3674
soniuska
Zakorzenienie

Flames też.mialam owu 18dc i też mam cykle 31 dni xd z tym że jestem w tyle, dziś 7dpo. Nie mierze.tempki póki co więc zobaczymy xD tylko testy owu robię. I tak myślę czy zamawiać już kolejne 10 testów owu czy czekać 🤪 w końcu przestał mnie krzyż boleć, bo do wczoraj Jeszcze naparzal :/

Trzymam kciukaski za Ciebie
Stary 2020-10-26, 10:17   #3675
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Flames też.mialam owu 18dc i też mam cykle 31 dni xd z tym że jestem w tyle, dziś 7dpo. Nie mierze.tempki póki co więc zobaczymy xD tylko testy owu robię. I tak myślę czy zamawiać już kolejne 10 testów owu czy czekać w końcu przestał mnie krzyż boleć, bo do wczoraj Jeszcze naparzal :/

Trzymam kciukaski za Ciebie
Hahah wiem że nie mierzysz temp bo pokazujesz mi się na Ovufriend, bo czasem podglądam wykresy na tablicy
Zazwyczaj mam cykle 27-28 dni. Te 31 dni to rekordy odkąd zaczęliśmy sie starać (drugi cykl), mój organizm chyba chce żebym te spóźnienia traktowała jako objaw xD

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-10-26, 13:39   #3676
Kruszyna89
Zadomowienie

Tak odnośnie testów owu. Załączam zdjęcie. Co miesiąc to samo, ból w podbrzusze, lekkie krwawienie i tym się sugeruje, że jest owu. Jak w tym czasie robię test to tak wychodzi. Szczerze mówiąc, nie powtarzam na dzień następny bo wydaje mi się, że owu jest. Jak myślicie, robić jutro czy już mogę z czystym sumieniem zaznaczyć w ovufrend, pozytywny test owu? IMG_20201026_143545.jpg

Stary 2020-10-26, 13:46   #3677
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kruszyna89 Pokaż wiadomość
Tak odnośnie testów owu. Załączam zdjęcie. Co miesiąc to samo, ból w podbrzusze, lekkie krwawienie i tym się sugeruje, że jest owu. Jak w tym czasie robię test to tak wychodzi. Szczerze mówiąc, nie powtarzam na dzień następny bo wydaje mi się, że owu jest. Jak myślicie, robić jutro czy już mogę z czystym sumieniem zaznaczyć w ovufrend, pozytywny test owu? Załącznik 7731039

Jakoś w 12 dc wychodził mi podobnie test z domowego laboratorium i też już myślałam ze jest owu. Jednak robiłam testy dalej i facelle pokazało mi 'mocniejszy peak' w 17dc, ale dopiero wtedy zaczęłam mieć ból jajnika, tak więc ciężko powiedzieć czy robić dalej czy nie.

Stary 2020-10-26, 13:46   #3678
uno_deluxe
Rozeznanie

Robisz test tylko raz dziennie? Moim zdaniem, kreska może być jeszcze ciemniejsza. Mi bardzo pomaga aplikacja Premom w interpretacji tych testów, wrzucam screen dla porównania IMG_6127.jpg

Stary 2020-10-26, 13:47   #3679
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Robisz test tylko raz dziennie? Moim zdaniem, kreska może być jeszcze ciemniejsza. Mi bardzo pomaga aplikacja Premom w interpretacji tych testów, wrzucam screen dla porównania Załącznik 7731041

Tez Premom polecam ale warto utworzyć konto, bo zmieniła mi się wygenerowana nazwa użytkownika i testy z tego cyklu znikły.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-26, 14:15   #3680
uno_deluxe
Rozeznanie

Mam konto odkąd zainstalowałam plus wrzucam też w innej apce

Stary 2020-10-26, 14:52   #3681
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Gratuluję nowych kresek i życzę powodzenia w nc.
Podczytuje, ale miałam tak ciężki weekend, że masakra (końcówka remontu mieszkania, które od soboty wynajmujemy). U nas w tym cyklu nie będzie nic. TZ wczoraj pojechał znowu na szkolenie, wróci w nocy z pt na sb, a wczoraj bardzo bolał mnie brzuch i pojawiło się trochę krewki, dokładnie jak przy owu, która najwyraźniej przyszła duzo wcześniej. Także, biorąc pod uwagę, że seks był w piątek wieczorem i to tak na szybko, z myciem odrazu po. Ani plemniki nie przeżyją tak długo, ani jajeczko nie poczeka. Także ja się juz mogę przywitać w nowym cyklu co oznacza badanie drożności przepraszam, że się nie udzielam, ale dopadło mnie okropne samopoczucie a do tego strasznie się pokłóciliśmy z TZ, jestem tak na niego zla i jednocześnie załamana, że dramat.
Mimo, że nie będę dużo się udzielać trzymam mooooocno kciuki za wszystkie dziewczyny

Tulę Cię bardzo mocno

Stary 2020-10-26, 15:04   #3682
xflamesxx
Rozeznanie

Buuu. Czyżby kolejny objaw ? Do niższej temperatury doszły plamienia. Dziwne tylko ze czuje te ciągnięcie w brzuchu zamiast ostrych bólów ale może jeszcze się rozkręci

Stary 2020-10-26, 16:42   #3683
soniuska
Zakorzenienie

Kruszyna ja przed owu mam test taki że kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej..dzień później mam dwie takie same i potem już coraz jaśniejsze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20201019_182006.jpg (46,1 KB, 94 załadowań)
Stary 2020-10-26, 16:43   #3684
soniuska
Zakorzenienie

Nie to foto xtylko to co tutaj Teraz w zalaczniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20201018_181142.jpg (84,5 KB, 94 załadowań)
Stary 2020-10-26, 17:13   #3685
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Cytat:
Buuu. Czyżby kolejny objaw ? Do niższej temperatury doszły plamienia. Dziwne tylko ze czuje te ciągnięcie w brzuchu zamiast ostrych bólów ale może jeszcze się rozkręci

Oby to implantacja tylko była po opóźnieniu oqu

Stary 2020-10-26, 17:26   #3686
cichazabka
...

Cytat:

Może owu później i wyjdzie krecha?

Ja mam drugi dzień jasne plamienie... Niby zapisałam jako @, ale ciężko mi to tak nazwać. Zobaczymy czy się w końcu rozwinie.
Jutro mijają mi 2 tygodnie siedzenia w domu. Gadam tylko z mężem jak wróci z pracy zanim pójdzie spać i to bardzo mało, bo boli mnie gardło. Ciągle siedzę z kocykiem i ciepłą herbatką. Dzisiaj wysiadły mi struny głosowe a wredny się jeszcze śmieje, że nigdy w domu nie było tak cicho i czy mogliby tak zostać...

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-26, 17:26   #3687
Kruszyna89
Zadomowienie

Dziękuję Wam za podpowiedzi jutro znowu zrobię. Z pierwszego moczu nie powinno się prawda? podbrzusze dalej czuje. Ehhh jajo gotowe a chlopa nie ma. I jak tu dziecko zrobić 🤷☠♀️

Stary 2020-10-26, 17:37   #3688
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cichazabka Pokaż wiadomość
Może owu później i wyjdzie krecha?

Ja mam drugi dzień jasne plamienie... Niby zapisałam jako @, ale ciężko mi to tak nazwać. Zobaczymy czy się w końcu rozwinie.
Jutro mijają mi 2 tygodnie siedzenia w domu. Gadam tylko z mężem jak wróci z pracy zanim pójdzie spać i to bardzo mało, bo boli mnie gardło. Ciągle siedzę z kocykiem i ciepłą herbatką. Dzisiaj wysiadły mi struny głosowe a wredny się jeszcze śmieje, że nigdy w domu nie było tak cicho i czy mogliby tak zostać...

Raczej owu się bardziej nie przesunęła bo w 17-18dc miałam bóle owu. Więc wychodzi na to że dziś co najmniej 12 dpo.
Po plamieniu ani śladu. Nie wiem co myśleć, myślałam ze sie rozkręci.

W domu też siedzę ciągle z mężem. Cisza, mogłoby coś potupać i pokrzyczeć

Stary 2020-10-26, 18:20   #3689
uno_deluxe
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję Wam za podpowiedzi jutro znowu zrobię. Z pierwszego moczu nie powinno się prawda? podbrzusze dalej czuje. Ehhh jajo gotowe a chlopa nie ma. I jak tu dziecko zrobić

Tak, pierwszy mocz odpada. Dobrze jest robić testy dwa razy dziennie, na 2 godziny przed testowaniem ograniczyć płyny, a najlepsze godziny do testowania to 11,13,15,17 nie testujemy w godzinach 22 wieczorem- 10 rano.

Stary 2020-10-26, 18:30   #3690
soniuska
Zakorzenienie

Kruszyna Ja testowałam codziennie w godzinach 18-19:00.

Podobno największe stężenie jest właśnie 22-23.. xD więc nie wiem.

Mnie już drugi cykl niesamowicie naparza krzyz i to właściwie przez cały cykl tak jest, więc ciężka sprawa :/ ale dziś na szczęście przeszlo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości