|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 61.
Moje 2 kociaki nigdy nie narzygały na kanapę czy łóżko. A dywanów nie posiadam. Jak im się już coś wydarzy to zawsze na płytki. Są kulturalne w tej kwestii
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KOCHAM GO NAJBARDZIEJ NA ŚWIECIE! Edytowane przez rebeccaa Czas edycji: 2021-07-20 o 18:32 |
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9fe3753a27fdab91f294646 f71f38ef6abf24fb7_615a35f 24cb81;88818333]Dzięki za tą reklamę posiadania zwierzaka. Od czasu do czasu zastanawiam się, czy warto by sobie sprawić, ale takie opisy sprowadzają na ziemię.[/QUOTE]
Nie ma za co ogólnie nie jest źle, kota rzadko wymiotuje, ale ma różne swoje drobne dziwactwa które bywają upierdliwe. Tyle że po prawie 10 latach razem nie wyobrażam sobie życia bez niej, syndrom sztokholmski w pełnej okazałości ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo daje też regularne wyczesywanie, jak mam czas i to robię, to kot nie wymiotuje zbyt często. Jak mam zawalone popołudnia to wtedy się zdarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3666 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Można dobrać rodzaj szczotki do długości futra i wielkości kota. Tylko jest przy tym mega bałagan, futro lata wszędzie. Ja zwijam dywan i czeszę ją na panelach a później odkurzam cały pokój Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3667 |
|
Konto usunięte
|
Leki nasenne, lek NASEN
Czy ją jakieś działające leki nasenne bez recepty? Miałam (na receptę) nasen i używałam w razie potrzeby. Działał. Skończył mi się teraz a potrzebuję. Mam trochę możliwe, że poważnych problemów zdrowotnych do zbadania i czekam na wyniki badań taty. (takie "fajne" zgranie, że oboje możemy w ciągu kilku dni się dowiedzieć, że mamy raka). W pracy jak zwykle dramaty, tragedie. Ciężko zasnąć ze stresem. |
|
|
|
|
#3668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiadomo pierwsze dni przyzwyczajały się... Jak wróciliśmy I przyjechaliśmy po nie, to kocurek na nasze wejście zwiał pod kanapę, nie spodziewał się nas myślał, że to jacyś obcy ludzie, ale po paru minutach jak już poznał nasz zapach to było ok kotka jest bardziej odważniejsza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3669 |
|
Raczkowanie
|
[1=dfb67d59fe02cb7dc07a2fb 358fdf78097360a38_670aff7 6c5a80;88818596]Ja kupiłam mojemu kotu Furminator. Bardzo dobrze wyczesuje i bardzo szybko, kot nie zdąży się znudzić. Moja na początku się trochę bała, a teraz mruczy i chyba jej się podoba.
Można dobrać rodzaj szczotki do długości futra i wielkości kota. Tylko jest przy tym mega bałagan, futro lata wszędzie. Ja zwijam dywan i czeszę ją na panelach a później odkurzam cały pokój Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Poparzyłam sobie skórę zbyt częstym używaniem peelingów kwasowych. Czym mogę to smarować, żeby zaczerwienienie zeszło? |
|
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno mozna je kupić w drogeriach Natura. |
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Konto usunięte
|
[1=9fe3753a27fdab91f294646 f71f38ef6abf24fb7_615a35f 24cb81;88818674]Leki nasenne, lek NASEN
Czy ją jakieś działające leki nasenne bez recepty? Miałam (na receptę) nasen i używałam w razie potrzeby. Działał. Skończył mi się teraz a potrzebuję. Mam trochę możliwe, że poważnych problemów zdrowotnych do zbadania i czekam na wyniki badań taty. (takie "fajne" zgranie, że oboje możemy w ciągu kilku dni się dowiedzieć, że mamy raka). W pracy jak zwykle dramaty, tragedie. Ciężko zasnąć ze stresem.[/QUOTE]Mialam jakis czas temu ogromne problemy z zasnieciem, stres + zmiana rytmu w pracy z nocnych na poranne, nie moglam zasnac przed 4 chociaz o 6 musialam wstawac. Mi pomogla melatonina, takie rozpuszczalne tabletki, bez recepty. Poza tym zadbalam o to, zeby godzine przed snem naprawde nie zagladac do telefonu, komputera czy telewizora. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3673 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mam nadzieję, że pomogłem ![]() [1=9fe3753a27fdab91f294646 f71f38ef6abf24fb7_615a35f 24cb81;88818674]Leki nasenne, lek NASEN Czy ją jakieś działające leki nasenne bez recepty?[/QUOTE] Nasen jest na receptę i działa jak cios młotem w łeb. I uzależnia jak jasna cholera. Jak każda benzodiazepina. Tyle. |
|
|
|
|
|
#3674 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
[1=5e174d638782fcc6bf92aea 81c4f77463b6907f9_631a73f 229d31;88818267]Lepiej nie zaczynać, zwłaszcza jeśli to Twoje pierwsze podejście. Ja stosowałam wiosną retinol 0,5% i dwa tygodnie przed urlopem przestałam. Oczywiście filtr 50+ to mus. ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Paznokcie hybrydowe w domu: Przymierzam się do zrobienia po raz pierwszy manicure/pedicure hybrydowego w domowych warunkach. Zestaw startowy już mam, ale nie jestem zbytnio uzdolniona manualnie ![]() Po ilu próbach doszłyście do zadowalającego efektu? Jakie akcesoria z perspektywy czasu Wam się sprawdziły, a jakich nie używacie? Klipsy do usuwania hybryd są warte zachodu? Jeżeli po ściągnieciu hybrydy zostanie trochę bazy, mogę nałożyć kolejną i pomalować paznokcie tak jak zwykle? Jakie marki oprócz Semilac i Neonail polecacie? Wszelkie inne rady mile widziane [/QUOTE]Bardzo latwo mozna dojsc do wprawy, mi hybryda nie wyszla tylko za pierwszym razem bo nie wiedzialam jak operowac tym lakierem - ma zupelnie inna konsystencje od tradycyjnego lakieru, troche mi sie rozlal na plytce i pomalowana powierzchnia wyszla nierowna. Za drugim razem juz bylo ok.
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś miał te czapki i może mi powiedzieć, czy czymś się różnią? Poza kolorem napisu.
https://50style.pl/adidas-czapka-bba...oaAn21EALw_wcB https://m.deichmann.com/PL/pl/shop/d...oaAvXNEALw_wcB Generalnie zawsze wyglądam źle w czapkach, a przymierzałam w sklepie tą z czarnym i jest OK. Tylko, że wizualnie bardziej podoba mi się ta z bialym, i waham się którą zamówić żeby nie było niespodzianki że jednak źle wyglądam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misia się denerwuje, jak jest na innym terenie, czasem się uda, że ktoś do niej przyjedzie I jest lepiej. Tylko widać, że wieczorem nas szuka, ale je normalnie. Więcej ty się zatęsknisz, niż kot. Czasami pomaga zadzwonić, I niech kot sobie słucha naszego głosu (u nas akurat było gorzej, bo smutno miaukała do telefonu i nas szukała, ale jak mama zadzwoniła i gadała ze swoimi, to było spoko). Zostaw kota w dobrych rękach i będzie dobrze Cytat:
Polecam glutek z siemienia lnianego i kocią trawę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
|
#3679 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj czytałam konwersację moich znajomych, gdzie kolega poszedł z psem do behawiorysty i w sumie pisze, ze stracił kilka stówek i siedzi teraz na gurpkach na fb i słucha ludzi zamiast specjalistów. Pies ma problemy z emocjami najprawdopodobniej, bo rzuca sie na inne psy i dodatkowo lubi ujeżdżać wszelkie poduszki. piesek ma ponad rok i kolega zupełnie odrzuca opcję kastracji, bo "psu mogą się pogłebić problemy" ale myśli by dawać mu psychotropy. Pies chodzi na spacery i.... jest puszczany na długiej lince przywiązanej by nigdzie nie uciekł jak się bawią. Wiecie może co w tym przypadku zrobić by mu wybić z głowy leczenie psa jakimiś lekami i co można zrobić z takimi zachowaniami? Zaczynam poważnie się zastanawiać czy tego gdzieś nie zgłosić. On dba o tego psa, ale przenosi swoje traumy na niego.
|
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jest jakieś mini zelazko godne polecenia? Mam małą parownicę, ale moze jest coś lepszego co fajnie sie sprawdza w podróży.
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5e174d638782fcc6bf92aea 81c4f77463b6907f9_631a73f 229d31;88818267]Lepiej nie zaczynać, zwłaszcza jeśli to Twoje pierwsze podejście. Ja stosowałam wiosną retinol 0,5% i dwa tygodnie przed urlopem przestałam. Oczywiście filtr 50+ to mus.
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Paznokcie hybrydowe w domu: Przymierzam się do zrobienia po raz pierwszy manicure/pedicure hybrydowego w domowych warunkach. Zestaw startowy już mam, ale nie jestem zbytnio uzdolniona manualnie ![]() Po ilu próbach doszłyście do zadowalającego efektu? Jakie akcesoria z perspektywy czasu Wam się sprawdziły, a jakich nie używacie? Klipsy do usuwania hybryd są warte zachodu? Jeżeli po ściągnieciu hybrydy zostanie trochę bazy, mogę nałożyć kolejną i pomalować paznokcie tak jak zwykle? Jakie marki oprócz Semilac i Neonail polecacie? Wszelkie inne rady mile widziane [/QUOTE]Jak umiesz pomalować paznokcie normalnym lakierem to nie powinnaś mieć problemu Jak masz długie paznokcie to chwilę może zająć budowanie krzywej c. Ja nie polecam klipsów i w ogóle acetonu do ściągania. Dla mnie to jest dramat i zajmuje to dużo czasu. Zdecydowanie lepiej pilniczkiem. A już najbardziej to polecam kupić frezarkę. Ja nigdy nie ściągam całej bazy, szkoda paznokci.
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3684 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
I tak ściągam acetonem. Dla mnie ani frezarką nie była szybsza, ani wygodniejsza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kastracja nie jest lekiem na wszystko, rzucanie się na psy może mieć rózne powody, roczny pies to młodzik i bez problemu można go wychować, najlepiej znaleźć szkółkę dla psów i chodzić regularnie (indywidualnie albo w grupie, zależnie od problemów)
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpiszesz przy odbiorze formularz odbioru, który zostanie odesłany do nadawcy
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i kopulacja to nie tylko samczy popęd, zdarza się przecież też u suk. Bardzo jest powiazana z ekscytacją psa i nieumiejętnością wyciszenia czy innego sposobu na okiełznanie emocji. Pies nieułożony i niestabilny przed kastracją, też taki będzie po niej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3689 | ||
|
whatever
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
może miałam ujowy aceton czy co (lakiery neonail). A potem zaczęłam i tak robić akryle, więc frezarką było znacznie szybciej.
|
||
|
|
|
|
#3690 |
|
Inez
|
[1=5e174d638782fcc6bf92aea 81c4f77463b6907f9_631a73f 229d31;88818267]Lepiej nie zaczynać, zwłaszcza jeśli to Twoje pierwsze podejście. Ja stosowałam wiosną retinol 0,5% i dwa tygodnie przed urlopem przestałam. Oczywiście filtr 50+ to mus.
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Paznokcie hybrydowe w domu: Przymierzam się do zrobienia po raz pierwszy manicure/pedicure hybrydowego w domowych warunkach. Zestaw startowy już mam, ale nie jestem zbytnio uzdolniona manualnie ![]() Po ilu próbach doszłyście do zadowalającego efektu? Jakie akcesoria z perspektywy czasu Wam się sprawdziły, a jakich nie używacie? Klipsy do usuwania hybryd są warte zachodu? Jeżeli po ściągnieciu hybrydy zostanie trochę bazy, mogę nałożyć kolejną i pomalować paznokcie tak jak zwykle? Jakie marki oprócz Semilac i Neonail polecacie? Wszelkie inne rady mile widziane [/QUOTE]Jeśli nie myślisz o żadnym przedłużeniu czy żelach to w zasadzie prosta sprawa. Malujesz dokładnie tak samo jaki i zwykłym lakierem. W sumie od początku nie miałam z tym problemu.Nie używam żadnych klipsów ani frezarek, bo mi po jakimś czasie lakier sam odchodzi. Mamie ściągam wacikami nasączonymi acetonem i owiniętymi folią. Można kupić takie gotowe folijki, ale zdecydowanie lepiej mi samej pociąć. Frezarkę kupiłam, chciałam jej używać zamiast pilniczków czy bloczka polerskiego, ale leży w szafie. Za dużo zachodu. Z przydatnych rzeczy to właśnie tylko bloczek polerski do takiego minimalnego zmatowienia, bezpyłowe waciki i jakiś malutki pędzelek jeśli chcesz się bawić we wzorki. Jeśli bazę i top mam z neonail to lakier kolorowy mogę mieć w zasadzie jakikolwiek. Fajnie mi się sprawdzają takie z Eveline, mają ciekawy kształt pędzelka. Na Rossmannowych promocjach za grosze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

ogólnie nie jest źle, kota rzadko wymiotuje, ale ma różne swoje drobne dziwactwa które bywają upierdliwe. Tyle że po prawie 10 latach razem nie wyobrażam sobie życia bez niej, syndrom sztokholmski w pełnej okazałości

wiadomo pierwsze dni przyzwyczajały się... Jak wróciliśmy I przyjechaliśmy po nie, to kocurek na nasze wejście zwiał pod kanapę, nie spodziewał się nas myślał, że to jacyś obcy ludzie, ale po paru minutach jak już poznał nasz zapach to było ok

[/QUOTE]

Jak masz długie paznokcie to chwilę może zająć budowanie krzywej c. Ja nie polecam klipsów i w ogóle acetonu do ściągania. Dla mnie to jest dramat i zajmuje to dużo czasu. Zdecydowanie lepiej pilniczkiem. A już najbardziej to polecam kupić frezarkę. Ja nigdy nie ściągam całej bazy, szkoda paznokci.