|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3662 | ||
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
I u mnie nie było od razu tej miłości. Myślę, że zaczeła się dopiero, gdy dziecko miało około pół roku, było już bardziej "kumate" był z nim jakiś kontakt ![]() Miałam rozkminę, że jestem okropna matka, że przecież powinnam bezgranicznie kochać itp. a ja tego nie czułam, jakoś nie rozpierała mnie miłość jak to pokazują. Te slodkopierdzącw sesje noworodkowe, ciążowe, do dzisiaj mam ciary żenady jak takie coś widzę. Dla mnie ciąża, poród i połóg to jest okres, który wolałabym wymazać z pamięci, czułam się tragicznie. Jedyne co mi rekompensowało to moje dziwcko- spokojne, niewrzeszczące, przesypiające praktycznie całe noce od początku. Teraz absolutnie moje dziecko kocham, ubóstwiam itp, ale daleko mi do matki Polki, nie interesują mnie fora matkowe, są słodkopierdzące, ludzi ktorzy wrzucają na FB tylko swoje dzieci to robię unfollow, bo mnie to denerwuje ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Mysle,se służba zdrowia ma w nosie kobiety, na porodowkachz wcale nierzadko jest stosowana przemoc słowna wobec kobiet w stylu "jak nogi rozkładałas to nie bolało", jest mnóstwo takich historii, wystarczy obserwować na IG profil https://instagram.com/marta_lekarzko...dium=copy_link Jak czytam historie kobiet z porodówki to się włos jeży na głowie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam wiele komentarzy tego typu, jednak nigdy żaden nie kończył się słowami "...i do tej pory nie zdecydowałam się na dziecko". Zawsze ta wahająca się osoba w końcu się decyduje na dziecko. Też to zauważyłyście, czy może jest inaczej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez squirrelqa Czas edycji: 2021-12-27 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3664 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sent from my SM-G970F using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3665 |
BAN stały
|
Dziękuję
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3667 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź ![]() ![]() ![]() Doskonale rozumiem, że można nie kochać swojego dziecka od razu albo nawet nie pokochać go wcale, bo w sumie człowiek to nie maszyna, że przełączysz na program "matka" i od teraz uśmiech bombelka wynagradza wszystko. Sesje noworodkowe, ciążowe, ustawki na fb to też nie moje klimaty zupełnie i jak widzę takie zdjęcia to nigdy nie mam myśli, że też bym tak chciała. Ja po prostu nienawidzę zmian i jak pomyślę, że mam przewrócić swoje życie o 180 stopni to aż mnie telepie, ale też jak pomyślę, że nie będę miała tego dziecka i zacznę żałować za jakiś czas to też mnie telepie. Mnie w dzieciach przeraża to, że nie można ich "odłożyć" nawet na 10 minut, trzeba być na ciągłe zawołanie, na każde kwęknięcie. Nie można olać ani niemowlaka, ani kilkulatka, bo teraz boli mnie głowa, nie mam humoru, jestem zła itd. No i kiedyś myślałam, że małe dzieci wystarczy nakarmić, przewinąć, położyć do łóżeczka i nara. Ale już wiem, że to tak nie działa niestety. Bardzo współczuję Ci tych trudnych doświadczeń i przeżyć. Jak sobie dałaś radę przez pierwsze pół roku życia dziecka? Cytat:
Rozumiem ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Ale nie robiłaś żadnych badań w tym kierunku? Bo ja znając siebie to pewnie walnęłabym i tak diagnostykę, żeby dowiedzieć się, dlaczego nie zachodzę w ciąże, nawet jakbym nie była zdecydowana do końca. I żeby nie było, wcale nie uważam, że moje podejście jest dobre ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3669 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3670 |
Zakorzenienie
|
Nie, nigdy. Stwierdziłam, że gdyby mi zależało na dziecku, to pewnie już dawno zrobilibyśmy jakieś badania, żeby się dowiedzieć czy to z mojej strony jest coś nie tak czy z męża. Ale nigdy tego nie zrobiliśmy, ba, nawet nigdy nie przyszło nam to do głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3672 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89051552]Tak, teraz się tak nie nacina - a przynajmniej nie powinno się. Ja wyraziłam zgodę na nacięcie jedynie w przypadku zagrożenia dla dziecka. Jak przyszło co do czego, że groziło mi nacięcie to pytano mnie raz jeszcze o zgodę, wyjaśniono sytuację. Mnie się nie bardzo chce wierzyć, że nacięcie to taki luzik, bo ja nacięcia nie miałam, a i tak krocze było mocno obolałe, miałam otarcie śluzówki. Pierwsze wizyty w toalecie na siku były bardzo nieprzyjemne, piekło i szczypało niemiłosiernie- za radą położnych sikałam pod prysznicem polewając się ciepłą wodą. Potem w domu nadal czułam ból, przemywałam się tantum rosą, bardzo pielęgnowałam te okolice, a i tak trwało to ładnych kilka dni zanim się wszystko zagoiło.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]No właśnie u mnie nacięcie było konieczne i cieszę się, że je zrobiono. Wszystko bardzo szybko się zagoiło, nic też mnie po porodzie nie piekło, czułam tylko dyskomfort podczas siadania przez pierwsze dwie doby, ale siadałam normalnie. Dlatego dla mnie to taki lajcik. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3673 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89051489]No właśnie wydaje mi się, że jednak to dość newralgiczne miejsce i podatne na infekcje, ale widocznie dla niektórych takie okaleczenie to lajcik ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Dlaczego od razu lajcik? Po prostu dla niektórych wybieranie mniejszego zła według nich i tyle. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3675 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3676 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89051574]No chociażby pod tuż nad swoim postem masz opinię, że dla kogoś to był lajcik. Widocznie niektórzy to lajtowo przechodzą, a inni niekoniecznie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Cóż, loteria. Tak samo, jak przebieg ciąży i całego porodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3677 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3679 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym wypróbować kilka perfum. Gdzie mogę zamówić próbki oryginalnych perfum?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3680 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89051574]No chociażby pod tuż nad swoim postem masz opinię, że dla kogoś to był lajcik. Widocznie niektórzy to lajtowo przechodzą, a inni niekoniecznie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Jak ze wszystkim. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie może na rozbiórkach znajdziesz coś dla siebie. Ehh, wyczaszkowało - odlewkiperfum pl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3683 |
Zakorzenienie
|
Również polecam odlewki, czasem tam zamawiam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3684 | |
Wtajemniczenie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;89051102]
[/COLOR]Tylko też pytanie, jak inni zachowaliby się w tej sytuacji. Co miałaby robić osoba z niskim progiem bólu, jeśli środki pbolowe nie działają? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Chyba nic im nie pozostaje. Płakać a czasem pewnie ktoś się modli o koniec. Tak jak ja po głębokiej interwencji w kości przy dłutowaniu 8mki. Kilka dni chodzenia po ścianach... (Mam niski próg bólu i niewiele środków przeciwbólowych działa) Boli mnie lekko podawanie znieczulenia przy szyciu rany (jak przyrzeganie ogniem, ostatnio się oparzyłam). Boli kłucie pobierania krwi/wenflonu do dłoni/nadgarstka (ostatnio coraz częściej, panie mają problem z normalnym wkłuciem). Współczuję nadwrażliwym dzieciom, ja rozumiem że muszę i już. Widzę gwiazdy w oczach i tyle, takie procedury. Jeśli wiem co będzie i mogę, to wezmę coś na uspokojenie, napiję się :P, tabletkę która działa, nie znam innych metod. Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3685 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3686 |
Konto usunięte
|
Ja tak do 26r.z mówiłam, że dzieci mieć nie chce nigdy, a potem zmieniłam zdanie I urodziłam jak miałam 27.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3688 |
BAN stały
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89051679]Ja tak do 26r.z mówiłam, że dzieci mieć nie chce nigdy, a potem zmieniłam zdanie I urodziłam jak miałam 27.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Jak miałam 26 to nawet nie myślałam o ślubie, dzieciach itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3689 |
Zakorzeniona
|
Ja mam 33 lata, w przyszłym roku 34, jak byłam +20 to myślałam, że może kiedyś będę miała dzieci, ale niezbyt się paliłam, a teraz im jestem starsza, tym mocniej się utwierdzam w przekonaniu, że żadnych dzieci i że nie chcę nigdy zostać matką.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3690 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.