Wszystko o Avonie - Część II - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-07, 19:59   #3661
Vrenth
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez kaatiiaa Pokaż wiadomość
to bardzo się ciesze, że dochodzą

ja kupiłam ten zestaw Arabian Glow dokładnie jakoś około rok temu:
perełki z tego zestawu wtedy wówczas kupiłam pierwszy raz, a potem za jakieś ponad pół roku znów kupiłam perełki i szczerze to perełki nie uległy absolutnie żadnej zmianie, jedynie pudełeczko się nieco zmieniło ,nieco kolor i pojawiło się logo avonu na zakrętce.
....a propos pędzelka to jest średniej wielkości, ale dobrze nim się rozprowadza perełki, nabiera na swoje włosie pudru nie zadużo, przez co trzeba kilka razy zataczać nim w pudernicy, ale ogólnie jest miękki nie drapie, wsumie zrezygnowałam z używania dużego pędzla bo ledwo mi wchodził w puderniczkę i wskutek tego z pudełka z pudrem rozsypywały mnie się perełki, a ten z zestawu arabin glow idealnie wchodzi do pudełeczka, spokojnie w nim, można rozcierać kuleczki-osobiście jestem z niego zadowolona. Nieustannie od roku wciąż mi służy
kosmetyczka również jest fajna- ładnie wykonana, miękka, może nie za duża, ale pomieści sporą ilość błyszczyków, tuszy, niewielkie cienie, poręczna- w sumie dokładnie taka jak na zdjęciu.
Również posiadam dwie kredki: Sunny i shimmering bronze z zestawu i sunny jest taka złoty brąz-jasna ładnie się mieni zwłaszcza pod światło-nie ukrywam, że ją bardziej lubię, a shimmering bronze ma odcień takiego ciemnego brązu –mieni się zdecydowanie mniej- ale też jest fajna.
Niestety nie mam możliwości zrobienia zdjęcia-mam nadzieje, że chodz troszke pomogłam
jasne że pomogłaś. mój obecny pędzelek ma zasadniczą wadę, że kuleczki w niego włażą i nie nabiera jakoś dużo. ale widzę że ten avonu jest lepszy i pewnie podobny do takiego srebrnego składanego, co wzięłam mamie jakieś prawie 2 lata temu w netto. to znaczy nie składanego, tylko z taką jakby skuwką. (nie wiem jak to określić). w każdym razie powinien być ok. a co do kredki, to wreszcie mi coś będzie pasować do mojej sunny bronze. bo zielony perfect wear nie bardzo... kuleczki podejrzewałam że się nie zmienią, więc dobrze.

co do wód be... to miałam próbki kissable i jest strasznie nietrwała na mojej skórze. a szkoda, bo ładne są. ale próbki są tylko do kissable, więc nie sprawdzałam innych

z dezodorantami jest różnie, bo miałam surreal i był jak perfumy, podobnie incandessence (ten pachniał tak jak kartka zapachowa), wink, pur blanca i blue. ale surrender mnie zawiódł, bo perfumy były zdecydowanie wieczorowe i eleganckie a dezodorant pachniał jak jakiś tani z bazaru (perfumy miały jakąś nutę korzenną, która się zgubiła w dezodorancie).
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 20:03   #3662
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
jasne że pomogłaś. mój obecny pędzelek ma zasadniczą wadę, że kuleczki w niego włażą i nie nabiera jakoś dużo. ale widzę że ten avonu jest lepszy i pewnie podobny do takiego srebrnego składanego, co wzięłam mamie jakieś prawie 2 lata temu w netto. to znaczy nie składanego, tylko z taką jakby skuwką. (nie wiem jak to określić). w każdym razie powinien być ok. a co do kredki, to wreszcie mi coś będzie pasować do mojej sunny bronze. bo zielony perfect wear nie bardzo... kuleczki podejrzewałam że się nie zmienią, więc dobrze.
to cieszę się, że udało mnie się pomóc mam nadzieje, że będziesz zadowolona z tego zestawu tak jak i ja

Mój BLOG
http://komodakasiuli.blog.pl
kaatiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 21:12   #3663
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
z dezodorantami jest różnie, bo miałam surreal i był jak perfumy, podobnie incandessence (ten pachniał tak jak kartka zapachowa), wink, pur blanca i blue. ale surrender mnie zawiódł, bo perfumy były zdecydowanie wieczorowe i eleganckie a dezodorant pachniał jak jakiś tani z bazaru (perfumy miały jakąś nutę korzenną, która się zgubiła w dezodorancie).
Dzięki Może ktoś jeszcze mi podpowie (o Extraordinary zwłaszcza)?
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 21:36   #3664
monaliza666
Raczkowanie

no i się przebiłam przez ponad 30 stron

co do sylikonowych poduszeczek to muszę powiedzieć, że są naprawde fajne, jak narazie chodziłam w nich tylko po domu, ale jest 1 problem jak ma sie otwarte buty, to można je zgubić na dyskotece więc będzie trzeba je jakoś zamocować, a może dobrze by było wkładać je do środka rajstop . Muszę, to oberkać czy da się tak nosic.
Stary 2007-02-07, 21:46   #3665
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Witajcie
Raptem nie było mnie ze 3 dni, a tu tyle stron do czytania.
Dzięki dla Asiuchny za skan katalogu 5.
Ja jutro może bedę składać zamówienie z 3, a tu już 5.
Jakoś specjalnie nie powalił mnie ten nowy katalog, ale za to zainteresowała mnie woda perfumowana True Glow, która jest w demo.
sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 21:51   #3666
monik78gda
Przyczajenie

GG do monik78gda
podkład w musie

Witam avomaniaczki i nie tylko!
Dajcie znać, dziewczyny, czy podkład w musie kolor Nude z kat 3 przychodzi? Na gazecie dziewczyny pisały że brakuje odcienia Cream i Almond. Brakuje im składnika, czy po prostu poszczególne odcienie "wyszły". W strefie nie pytam, bo mi odpiszą za 2 dni... (a do jutra mam termin składania zamowienia), a na Was, dziewczyny, zawsze można liczyć
monik78gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 05:29   #3667
off-wietrzka
Rozeznanie

Dot.: podkład w musie

Cytat:
Napisane przez kaatiiaa Pokaż wiadomość

....a propos pędzelka to jest średniej wielkości, ale dobrze nim się rozprowadza perełki, nabiera na swoje włosie pudru nie zadużo, przez co trzeba kilka razy zataczać nim w pudernicy, ale ogólnie jest miękki nie drapie, wsumie zrezygnowałam z używania dużego pędzla bo ledwo mi wchodził w puderniczkę i wskutek tego z pudełka z pudrem rozsypywały mnie się perełki, a ten z zestawu arabin glow idealnie wchodzi do pudełeczka, spokojnie w nim, można rozcierać kuleczki-osobiście jestem z niego zadowolona. Nieustannie od roku wciąż mi służy
ja też mam ten pędzel i perełki i tak jak kaatiiaa jestem z nich bardzo zadowolona. kuleczki są bardzo wydajne. przy codziennym używaniu spokojnie starczają na rok, jak nie na dłużej, a pędzel też jest w sam raz - idealnie mieści się w pudełeczku z perełkami aby nabrać pudru... polecam!!
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-08, 06:56   #3668
naataliaa***
Raczkowanie

Witam dziewczyny z rana
Dziś powinnam miec paczkę nie mogę się doczekać,zwłaszcza biżuterii Alsace JAk będę miała wieczorem troszkę czasu to opisze wrażenia i postaram się porobić zdjęcia tego czym będziecie zainteresowane
Stary 2007-02-08, 07:03   #3669
isa666
Zakorzenienie

A ja dumam nadal nad TTA In bloom, bo strasznie mi się ten zapach spodobał w katalogu Tylko czemu dali tylko 30 ml

Chyba wybiorę inne perfumki, najprawdopodocniej Today Tylko, że szkoda mi ich będzie pewnie używać codziennie do pracy
Stary 2007-02-08, 07:18   #3670
Basienka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
A ja dumam nadal nad TTA In bloom, bo strasznie mi się ten zapach spodobał w katalogu Tylko czemu dali tylko 30 ml

Chyba wybiorę inne perfumki, najprawdopodocniej Today Tylko, że szkoda mi ich będzie pewnie używać codziennie do pracy
Witam a ja wczoraj dostalam swoja paczke i tez zamowilam ta nowa wode TTA In bloom i musze przyznac ze zapach jest cudowny bardzo dlugo sie utrzymuje nawet dzis troszke jeszcze czuje wiec gorąco polecam
Basienka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 07:25   #3671
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basienka27 Pokaż wiadomość
Witam a ja wczoraj dostalam swoja paczke i tez zamowilam ta nowa wode TTA In bloom i musze przyznac ze zapach jest cudowny bardzo dlugo sie utrzymuje nawet dzis troszke jeszcze czuje wiec gorąco polecam
Kurczę kusi mnie ten zapach strasznie, tylko że jak zamówię, to co ja zrobię z tą torebką Nie lubię złotego koloru
Stary 2007-02-08, 07:37   #3672
kwiatuszek_23
Raczkowanie

GG do kwiatuszek_23

Cytat:
Kurczę kusi mnie ten zapach strasznie, tylko że jak zamówię, to co ja zrobię z tą torebką Nie lubię złotego koloru
Zrób tak jak ja, kupiłysmy na pół sobie... perfumki dla mnie a torebka dla kumpeli jest wyjście z tej sytuacji
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200710060926.png
Nasze weselicho
http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-39055.png
kwiatuszek_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 07:48   #3673
fagnes
Raczkowanie

Co jaka stara pudernica??? Dla mnie ten zapach jest super, swiezy, przyjemy i dlugo sie utrzymuje!!!!!!!!
Chodzilo mi o be sensual
fagnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 08:05   #3674
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Cytat:
Napisane przez naataliaa*** Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny z rana
Dziś powinnam miec paczkę nie mogę się doczekać,zwłaszcza biżuterii Alsace JAk będę miała wieczorem troszkę czasu to opisze wrażenia i postaram się porobić zdjęcia tego czym będziecie zainteresowane
No właśnie, opisz co myślisz o tej biżuterii. Mi w katalogu sie bardzo podobała, ale na żywo nie i chyba nie zamówię. Ten srebrny kolor jakis taki brzydki, zmatowiały, a to cuś pod koronką żółtawe było??
Selina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 08:20   #3675
Ulaczek
Rozeznanie

mam pytanie odnośnie NAWILŻAJĄCEJ MASECZKi DO TWARZY Z MASŁEM SHEA -z mini katalogu niestety w recenzencjach kosmetyków nic mi nie wyskakuje - nie wiem dlaczego. powiedzcie mi czy jest dobra i czy opłaca sie zamawiać....
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-08, 08:22   #3676
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek_23 Pokaż wiadomość
Zrób tak jak ja, kupiłysmy na pół sobie... perfumki dla mnie a torebka dla kumpeli jest wyjście z tej sytuacji
Jest problem - żadnej kumpeli się nie podoba ta torba
Stary 2007-02-08, 08:43   #3677
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ulaczek Pokaż wiadomość
mam pytanie odnośnie NAWILŻAJĄCEJ MASECZKi DO TWARZY Z MASŁEM SHEA -z mini katalogu niestety w recenzencjach kosmetyków nic mi nie wyskakuje - nie wiem dlaczego. powiedzcie mi czy jest dobra i czy opłaca sie zamawiać....
jedna moja klientka bardzo lubi tą maseczke i nie może odżałować, że już jej nie ma w ofercie. na pewno się ucieszy jak ją zobaczy w minikatlogu...
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 08:44   #3678
naataliaa***
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Selina Pokaż wiadomość
No właśnie, opisz co myślisz o tej biżuterii. Mi w katalogu sie bardzo podobała, ale na żywo nie i chyba nie zamówię. Ten srebrny kolor jakis taki brzydki, zmatowiały, a to cuś pod koronką żółtawe było??
Ja jej na żywo nie widziałam niestety .Strasznie mi się spodobała w katalogu i był nawet ten temat na forum poruszany.Pamiętam,że któraś z dziewczyn,Która widziała biżuterie w COKu napisała,że wyglada porządnie więc zdecydowałam się zamówić.Tak samo jak moja kolezanka.Mam więc nadzieję,że się nie rozczaruję
Ale oczywiście napiszę swoje wrażenia na forum
Stary 2007-02-08, 08:52   #3679
Fenris
Czekam na Ragnarok

Odnośnie nawilżającej maseczki z shea - może to coś pomoże: http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=2885
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-08, 08:55   #3680
filtka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez monik78gda Pokaż wiadomość
Witam avomaniaczki i nie tylko!
Dajcie znać, dziewczyny, czy podkład w musie kolor Nude z kat 3 przychodzi? Na gazecie dziewczyny pisały że brakuje odcienia Cream i Almond. Brakuje im składnika, czy po prostu poszczególne odcienie "wyszły". W strefie nie pytam, bo mi odpiszą za 2 dni... (a do jutra mam termin składania zamowienia), a na Was, dziewczyny, zawsze można liczyć
Witam, ja zamawiałam we wtorek te dwa odcienie i obydwa mam w brakach niestey.
filtka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 09:06   #3681
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monaliza666 Pokaż wiadomość
no i się przebiłam przez ponad 30 stron

co do sylikonowych poduszeczek to muszę powiedzieć, że są naprawde fajne, jak narazie chodziłam w nich tylko po domu, ale jest 1 problem jak ma sie otwarte buty, to można je zgubić na dyskotece więc będzie trzeba je jakoś zamocować, a może dobrze by było wkładać je do środka rajstop . Muszę, to oberkać czy da się tak nosic.
może spróbuj przykleić je taśmą dwustronną , żazwyczaj używa się jej do przyklejania wykłdzin
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 09:25   #3682
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz mi sprezentować Nie zmarnuje się

A tak serio, to możesz wymienić na Targowisku albo sprzedać na Allegro. Chętni się znajdą sami, zobaczysz. Mi samej ta torebka się podoba pasowałaby mi idealnie do japonek, ale niestety, mimo szczerych chęci In Bloom sobie nie kupię, bo na mnie pachną jak mydło A tak mi się spodobały i z katalogu i z nadgarstka i Hosenki i rzyrafki...
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 09:26   #3683
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ulaczek Pokaż wiadomość

Link do maseczki na KWC http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=8955

Też nad nią myślałam, ale ma kiepskie recenzje.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 09:33   #3684
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fagnes Pokaż wiadomość
Co jaka stara pudernica??? Dla mnie ten zapach jest super, swiezy, przyjemy i dlugo sie utrzymuje!!!!!!!!
Chodzilo mi o be sensual
czy możesz opisać ten zapach???
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 09:34   #3685
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Możesz mi sprezentować Nie zmarnuje się

A tak serio, to możesz wymienić na Targowisku albo sprzedać na Allegro. Chętni się znajdą sami, zobaczysz. Mi samej ta torebka się podoba pasowałaby mi idealnie do japonek, ale niestety, mimo szczerych chęci In Bloom sobie nie kupię, bo na mnie pachną jak mydło A tak mi się spodobały i z katalogu i z nadgarstka i Hosenki i rzyrafki...

Jeśli mieszkasz w Krakowie to samą torbę możesz mieć za 23zł i jeszcze glicerynowy krem do rąk do niej dostaniesz. Widziałam ostatnio taką aukcję na Allegro, sprzedawca był właśnie z Krakowa i na aukcji było zaznaczone, ze możliwy jest odbiór osobisty. Jak ktoś nie chce perfum to takie rozwiązanie jest bardzo praktyczne i tanie. U mnie z Łodzi mam jedną Panią bardzo blisko, która też sprzedaję ten zestaw osobno, ale chce za torbę 30zł, a to już według mnie za dużo.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 09:37   #3686
Ulaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Link do maseczki na KWC http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=8955

Też nad nią myślałam, ale ma kiepskie recenzje.
mhhh chyba się musze jeszcze zastanowic.....
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 09:45   #3687
destiny666
Wtajemniczenie

GG do destiny666

Asiuchna wielkie wielkie za 05 Mnie zaciekawiły te galaretki pod prysznic Naturals i paletki cieni CT - kiedyś były bardzo podobne ale chyba nie z tej serii. Ciekawą sprawą jest też ta maszynka SSS No i wkońcu jest w niższej cenie kuracja z kwasami AHA do stóp

Bardzo się ucieszyłam, gdy zobaczyłam ofertę wiązaną ze SPA ale mina mi zeszła jak zauważyłam (po dokładniejszym przyjrzeniu się), że nie ma tam mojego ulubionego kremu do ciała z oliwką

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-08, 10:58   #3688
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez destiny666 Pokaż wiadomość
\

Bardzo się ucieszyłam, gdy zobaczyłam ofertę wiązaną ze SPA ale mina mi zeszła jak zauważyłam (po dokładniejszym przyjrzeniu się), że nie ma tam mojego ulubionego kremu do ciała z oliwką
ja tak samo ale tez sie tym zmartwilam
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 11:42   #3689
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

witam

...a więc zamówienie z katalogu 3, wsumie już prawie sprecyzowałam, pozostała mi tylko kwestia zastanowienia się nad biżu dokładnie bransoletką srebrną sintra, a kompletem Delphi, ale do 10 lutego jeszcze jest troszke czasu, więc ostatecznie decyzje podejme jutro.

przymieżałam się dziś do zamówienia z kat 4, który przedchwilką na spokojnie przejżałam i tak napewno zamawiam:
zestaw PS z morza martwego za 19,90
krem do stóp z kofeiną-6,90
i dylemat mam z:
szminką lśniące piaski, czy ktoś posiada, lub miał te dwa kolorki tej szminki- może ma możliwość wstawienia zdjęcia tych kolorków, albo maźnięcie ręki tymi odcieniami, ogólnie z opini na KWC zrozumiałam że jest to szminka transparentna, jeśli się mylę to prosze poprawcie mnie, ciekawa jestem także waszych opini o niej, czy ją polecanie?
ponadto zastanawia mnie tusz stylista za 10.90, czytałam opinie na KWC i ma takie średnie, sama nie wiem czy opłaca się go wziąść prosze dordzcie? widziałam jeszcze jakiś tusz z oferty netto str 3 za 8,90 ale nie wiem co to za tusz, ktory z tych dwóch byście wybrały i czy wogóle wato któryś z nich wziąść?
Z góry dziękuje za opinie

Mój BLOG
http://komodakasiuli.blog.pl
kaatiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 11:46   #3690
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cześć dziś mam ostateczny dzień na złożenie zamówienia na K03, więc wieczorem złoże, ale malutkie zamówienie na ok. 180zł... cieńko mi idzie

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości