![]() |
#3661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
Abc Julia od dziś chodzi do zerówki szkolnej , dlatego tak krótko. W przedszkolu było o tyle dobrze ze jak prowadziłam na 9 to do 17 miałam czas ją odebrać tutaj tego nie ma, no chyba ze zapisałabym ją na świetlicę ale póki co narazie się tylko nad tym zastanawiam.
#3662 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Iwonka na początku to normalne,że Kasia płacze ale z czasem jej minie. ![]() Moni zazdroszczę Ci,że się wybawiłaś,ja od 4 lat nigdzie nie byłam na baletach ![]() ![]() Moja Amelcia ma dzisiaj kiepski dzień ,wstała wcześnie o 7 rano.Na spacerek poszłyśmu już o 9 bo jest ciepło.Po drodze nic a nic się nie słuchała,uciekała mi i w ogóle szkoda gadać np.wchodzi do sklepu coś weżmie i upiera się,żeby to kupić chociaż np.to nie jest dla niej do jedzenia i wtedy histeria.Potem uciekała i upadła na kolana.Następnie poszłyśmy na plac zabaw i są takie szczebelki dla większych dzieci i oczywiście weszła pomimo tego,że ją wołałam,żeby nie wchodziła.Spadła koło oka ma wielkie limo,a teraz śpi.Martwię się,żeby nie dostała jakiegoś wstrząsu. ![]() Alienku a czemu pisałaś,że Ty na pewno będziesz miała tylko Wiktorię?
#3663 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!
Najpierw Wam troszke poodpisuje ![]() Niki u mnie w mieście niestety nie ma znieczulenia,są dwa dobre szpitale ale tylko w jednym jest porodówka i niestety nie ma nikogo kto by sie podjął znieczulenia,niestety ![]() Alienku doskonale pamiętasz jak ja przeżywałam ten poród ![]() ![]() Rodziłam Wike 15 godzin,traktowali mnie strasznie,bardzo byłam niezadowolona,w dodatku miałam 12 szwów,o niczym mnie nie informowano tylko robili co chcieli.Wody mi odeszły przed 6-stą rano a Wika urodziła sie przed 24-tą,z niedotlenieniem ![]() Masakra to była ![]() Dlatego juz teraz Wiem i będziemy załatwiać poród w innym mieście,a dokładnie w Twoim Abc ![]() U Was podobno dają znieczulenie,a to już dla mnie kamień z serca ![]() Moni@,Alienku dziękuje kochane za gratulacje,powoli sie oswajam z tą myślą ![]() Dziś byłam u gina,zmienili mi lekarza w poradni,ale jestem zadowolona bardzo ![]() Przesympatyczny pan doktor i no stara zanjoma położna ![]() Robione miałam usg,widać tylko malutki pęcherzyk(bardzo wczesna ciąża 5,6 tydzień)Termin mam wyznaczony na 25 kwietnia(z Wiką miałam na 25 stycznia ![]() Narazie wszystko jest dobrze,mam brać foliak i zrobić badania,15 września idę znowu ![]() Co do płci to wolałabym dziewczynke ![]() ![]() Wice już powiedziałam ze bedzie miała rodzeństwo ![]() Pyta mnie gdzie?To mówie ze w brzuszku jeszcze,a ta cwaniara odchyla mi bluzke i mówi nie ma ![]() ![]() Wiecie co mam straszny apetyt,normalnie jem i jem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem czemu ta dyrektorka Ci tak powiedziała, bo z tego co wiem to tak właśnie nie powinno się robić, żeby z dzieckiem siedzieć Cytat:
![]() a to że myślałaś o Szymusiu, to my mamusie tak mamy- jak to napisała Kasia ![]() Nawet jak Szymuś bedzie po ślubie to będziesz o nim myslała, czy mu dobrze itp ![]() [/quote] Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zadomowienie
|
Jastinku to może teraz Raczka będziesz miała w domu.
Kiedyś wchodziłam na taką stronę o planowaniu dziecka i jest napisane jaki cykl, długość, kiedy się urodzi, datę poczęcia i jakie prawdopodobieństwo płci. Ciekawe ile w tym prawdy? Ta strona to www.28dni.pl, teraz sprawdziłam. Kasia spoko w żłobku była, mówi, że było dobrze, tylko, że dzieci są ble. Ale jak pytałam dlaczego, to powiedziała, że ona też jest ble. Przewrotowiec mały. Bała się kibelka, bo tam nie ma już nocników, jak w młodszej grupie. Dziwne, bo w domu robi, a tam takiego małego się bała. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale mi się wydaje, że Alien miała na myśli, że Jastin Wika już nie będzie sama, a jej Wika na razie będzie jedynaczką. Ale może się mylę... Ale przecież jeszcze Abc ma Wiki. Moni@ super, że się wytańczyłaś, to tak jak ja dwa tygodnie temu. Też z parkietu nie schodziłam. Nawet mi za bardzo nie przeszkadzało , że brakło jedzenia. A z tym zamykaniem dzieci to są różne szkoły. Ja staram się Kasi nie zamykać, powoli zaczynam stosować metodę "karnego jeżyka". Wysiedzieć nie chce, ale się uspokaja i przeprasza. Moją koleżankę z pracy w przedszkolu zamknęły panie w piwnicy i dziewczyny tak to przeżyła, ze niemal straciła wzrok. Ja obserwuję u mnie, że jak mam takie dni, że Kasię strofuję, krzyczę itp. to budzi się z krzykiem w nocy, a jak jestem spokojna, to ona też nawet nie próbuje wykrzykiwać i wymuszać. Teraz biorę leki uspokajające i mam dużo więcej cierpliwości i Kasia przesypia spokojnie całe noce. |
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Zakorzenienie
|
Ale wam zazdroszcze troszke tych zlobków i przedszkoli szkolnych..wiem ze tesknilabym za dzieckiem i by mi czegos brakowało ale jednak widze jak Szymek chce do dzieci i chetnie bym go dała...choc kazdy mnie straszy"zobaczysz jak ci zacznie chorowac" no wiem ze bedzie chorował ale kiedys musi przejsc te chorobska prawda?
Czeka mnie kolejna zima i dlugie wieczory w domu, ale coz...takie zycie |
![]() ![]() |
![]() |
#3668 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem raczek z czerwca ![]() Cytat:
![]() dlatego ja właśnie nie jestem za zamykaniem dziecka, bo wiem jakie to ma potem skutki w przyszłości (a u mojej kuzynki dziecka one sie pokazały dopiero później, dziecko ma teraz 7 lat i spore problemy na tle nerwowym), bo właśnie była zamykana ![]() Cytat:
mój Patryk dziś był 1 dzień w przedszkolu i jak narazie zadowolony wrócił ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zakorzenienie
|
zleci ten rok szybciutko, zobaczysz
![]() a tak jak Ci tu pisałyśmy, staraj się o to przedszkole, bo ćżęsto bywa tak że dziecko się nie zaklimatyzuje i rodzice wypisują, no i znajdzie się miejsce dla Szymonka. Idź Monia do dyrektorki i powiedz szczerze jaką masz sytuację
![]() |
#3670 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o poród to jestem zadowolona, opiekę miałam dobrą, połozna co raz przychodziła do mnie , pytała jak sie czuję, zaproponowała relaks w wannie ![]() ![]() Podobno tak małym dzieciom najlepiej powiedziec, z ebedzie miało rodzeństwo, tuz przed porodem, bo dla dziecka te kilka miesięcy to wieczność. Jak czytałam opinie specjalistów, trzeba mówić o dziecku w brzuszku, ale , ze się pojawi na świecie - zawsze w ostatniej chwili. Cytat:
Nie zauważyłam, zeby Wiki była znerwicowana, w nocy ładnie spi, nie ma jakichś dziwnych zachowań. Wiesz ja myślę, ze w sytuacji, która opisujesz, dziecko mogło być zamykane w pokoju non stop, w szkole potem to wyszło. Bo jeśli matka zamykała za błachostki, to dziecko odruchowo boi się, ze jak źle coś zrobi, to bedzie kara. A to nie o to przeciez chodzi. Cytat:
![]() Cytat:
Co do długich zimowych wieczorów ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu, Niki i Iwonko jak widzę pierwszy dzień waszych pociech w przedszkolach min.ął bez zarzutu, bo nie ma alarmujących postów. ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj byla w przedszkolu jedna dziewczyna ma 2,5 letnia corke i razem z mezem pracuja bo musza..a dyr w przedszkolu powiedziała jej "Zbierz wecej mam z takimi dziecmi i idzcie do burmistrza niech wam zlobek otworzy" wlasnie mam do niej pisac na nk bo tez bym sie podpisała pod ta opinią...taka jest pomoc ze strony dyrekcji.. A co by sie w przedszkolu stalo jakby otworzyli druga grupe maluszków? Moze przedszkole napisze o przydział nowego opiekuna bo maluszków jest duzo i przydałaby sie druga grupa? A z tego co wiem co jest jedna 25 osobowa a 12 czeka na miejsce...i to 3 latków wiec Szymek 2,5 letni nie ma szans ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3672 |
Rozeznanie
|
Moni@ w moim przedszkolu (u nas nie ma żłobka !!) w kwietniu jak zapisywałam Wiki dyrektorka powiedziała, ze do przedszkola kwalifikuje się dziecko, które ma 2 i pół roku. Wiki miała wtedy 2 i 3 miesiące. Nie wiem czy to są takie ogólne przepisy czy tylko u nas, ale do stycznia nie daleko. I wtedy już za bardzo nie będa miały wymówki, zeby Szymonka nie wziąść, tym bardziej, że jest szansa na nową grupę. Narazie działaj żeby utworzyli nową grupę
![]() Wiki będzie w grupie 3-4 latków. Kolega wczoraj juz posłał swoją małą, ale ona jest starsza o rok od Wiki. Mówił, ze w tej grupie jest zapisanych 13 maluchów. |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ale ja nie narzekam, bo mam teraz mamę w domu, także z Nikolką ma mi kto siedzieć ![]() A ja miałam teraz do pracy iść, ale szukałam i szukałam, same "ochłapy" wszedzie ![]() ![]() ![]() Każdy mi mówi, że ważne żebym na siebie zarobiła, nawet ten głupi 1000 zł, ale robię u siebie i dla siebie, nikt mną nie poniewiera, nie popędza jak się nie uda to trudno... spróbować mogę, bo jak nie spróbuje to będę sobie wypominać, że mogłam coś zacząć a sie bałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3674 |
Zakorzenienie
|
abc a co do zamykania, to nie wiem, może Ty zamykasz Wikusię tak ,że ona np. może wyjsc gdyby sie bała?? Bo moja kuzynka robiła to tak, że dziecko płakało bało się, dostawało histerii a ona siedziała niewzruszona
![]() jak jestem zła na Patryka, czy Nikolkę to też często zamknę drzwi i wychodzę z pokoju, ale oni i tak za mną zaraz biegną, nigdy np. nie zamykam ich na klucz ![]() i superniania pewnie też tą metodę stosowała, że wychodziła z pokoju, zostawiała dziecko żeby się wyciszyło i jak mu przejdzie to wyjdzie z pokoju, prawda- o to Ci chodziło??? Bo ja pisząc wcześniej o tym zamykaniu miałam na myśli właśnie takie zamykanie, że dziecko płacze za mamą, chce wyjść a nie może, tego wiem że nie wolno robić
![]() |
#3675 |
Rozeznanie
|
Niki dokładnie o to mi chodziło. Wiki może wyjść z pokoju. Ja jej na klucz nie zamykam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Zadomowienie
|
UPPPPSSSS Pomyliłam się
![]() Kkasiu Ty biedactwo nasze. JUż sobie wyobraziłam, że rano wstajesz, ubierasz to młodsze, zbierasz całą trójkę i zapitalasz do szkoły. Jak ja Cię podziwiam.... Ja to z brzuchem ledwo sama łaziłam, a Ty jeszcze z dwójką urwisów musisz się zebrać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie poddałam juz ABC i wiem ze zimujemy z Szymkiem w domq ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie chcę tak za bardzo o tym mówić, bo nie wiem nic czy to mi wypali ![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem, tak sobie wymarzyłam, taki właśnie sklepik i mam nadzieję, że to mi pójdzie, a jak nie to trudno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny aż tak mnie podziwiacie ?? TO nic wielkiego , musze dać radę, nie mam wyjścia. Narazie jak sobie pomyślę ze zimą będę z trójką dzieci lecieć do szkoły potem spowrotem po Julkę to mam serdecznie dosc i na samą myśl już jestem zmęczona
![]() Tż wraca 27 września takze juz powoli odliczam dni ![]() A dzisiaj rano zaprowadziłam na 8 Julkę do szkoły , potem szybko zakupy , ogarnęłam mieszkanie i o 9.45 spowrotem po Julkę , i tak do końca tego tygodnia. Od poniedziałku będzie lżej bo Julka będzie 5 godzin w szkole takze wiecej będę miała czasu na zrobienie czegokolwiek. Zastanawiam się nad świetlicą , tyle ze słysząłam ze jest ona dla dzieci których rodzice obydwoje pracują ![]() Moni@ co do przedszkola to kijowo ![]() Niki ja myślę ze taki sklepik to fajna sprawa ![]() ![]() ![]() ![]()
#3682 |
Rozeznanie
|
Moni@ jeśli już napewno wiesz, że nic z przedszkola dla Szymka w tym roku szkolnym, to zostaje ci chyba faktycznie się z ta myślą oswoić, i jakoś zaplanowa cinaczej ten czas.
![]() Kasiu a ty nie bądź taka skromna. ja to nawet nic nie poszę, bo słów brak, jak czytam, ze jesteś na bieżąco np. z porządkami, zakupami, spacerami itp. ![]() Niki Wiesz ja kiedys też się tak zastanawiałam nad takim sklepem. U nas jest kilkanaście, różnej wielkości. Ja chodzę tylko do jednego. Są tam ubrania , bardzo dobre gatunkowo, czesto właśnie nowe. Jak jest nowy towar, to się przepchac nie można. Ja dla Wiki mam pełno ciuchów właśnie stamtąd. I nie ma różnicy , z tymi nowymi ze sklepu. ![]() ![]() A my wczoraj wrócilismy do domu o 18. Zanim zrobiłam obiad była 19. Do 20 bylismy juz pokąpani, a Wiki nawet już spała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Wybaczcie,że Wam wszystkim nie poodpisuję,ale od soboty mam atak migreny już czasami zastanawiam się czy to czasami coś niegorszego. ![]() W sobotę byliśmy na dożynkach,było super Amelcia szalała.W poniedziałek dała się namówić i poszła do fryzjera ,pierwszy raz.Pani ją obcięłą bo ma liche włoski z tyłu na bombkę,bardzo jej ładnie tylko nie chce zdjęcia dać sobie zrobić. Niki dobry pomysł z tym sklepem,tylko musisz znależć lokal w dobrym miejscu.Wiem coś na ten temat bo przez 10 lat prowadziliśmy sklep. Kasia rzeczywiście masz teraz latania do szkoły i z powrotem,obyś w locie nie urodziła,a dokładnie na kiedy masz termin bo już zapomniałam? ![]() My dzisiaj mamy gości Amelci chrzestna przychodzi,bo była w Chorwacji na wczasach i ma dla niej jakiś prezencik. Załączam parę fotek z dożynek ![]()
#3684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety... Dziewczyny w pracy mam obecnie bardzo nieciekawą sytuacje, wczoraj poł wieczoru przeryczałam. Pamietacie jak nieadawno wam pisałam, ze awanswałam na wysokie stanowisko, no i sie cieszyłam ale.....jak wiadomo, wiaze sie z tym zazdrosc pracowników i własnie jedna taka babka nie moze tego przebolec, tak bardzo, ze ciagle słysze jakies głupie teksty pod moim adresem typu, ze "taki gowniarz co nic nie umie i nie nie wie, nie bedzie nią rządził" "ze niektórym to w tej pracy płacą tylko za siedzenie a jej za ciezka robote" ale to nic, kiedys zawołała mnie na osobnosci i powiedziała, ze mnie zniszczy, ze nie pozwoli, zebym ja sie tak wywyzszała, ze ona mi pokaze, ze ma na mnie haka i takie tam. A ja oczywsice jestem niesmiała i skormna i siedze cicho bo sie boje i wstydze ![]() ![]() Proszę, doradzcie mi cokolwiek, bo nie wiem co mam zrobic ![]() Monia pokaz sie w obiecanej weselnej kreacji !
![]() |
#3685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mojej Wice w sobote tez włoski ściełam, sama ![]() A mi teraz wlosy strasznie zczły wypadać, czesto tak mam, ze po lecie mi lecą. Czy wam tez ??? Juz sama nie wiem co stosowac ?? ![]() Ja powidziwiam Kasie i Monie bo sobie dziewczyny niezle same radzą ![]()
![]() |
#3686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
Zadomowienie
|
Alienku ale przykra sytuacja i ogólnie atmosfera w Twojej pracy.Ja również bym poszła do szefostwa i porozmawiała,bo to co wyczynia ta kobieta to zastraszenia a nawet mobbing.Nie bój się mów co Cię boli,bo tylko możesz zyskać a nie stracić, nie możesz milczeć.Jeżeli już byłaś stratna takie duże pieniądze to nie ma nic gorszego bo jeszcze bardziej Cię ten babsztyl zdołuje i wykręci Ci jakiś numer.A poza tym ja bym szukała niestety innego miejsca pracy.
![]()
![]() |
#3688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciesze sie razem z toba ![]() A co do tej baby to ona ma własnie placy w dyrekcji a co do stanowiska to była starszym inspektor a teraz jej dali tylko inspektor wiec jest nizej. Własnie nie wiem jak tą sprawę rozegrac, a zgadza sie, ze baba nie ma kultury i wychowania, czasami do klietnów tak sie odzywa, ze az mi samej głupio. Ale tak to jest jak instytucja panstwowa a ona czuje sie pewnie, nawet bardzo pewnie i uwaza ze nikt jej nie podskoczy. Ona jest jeszcze z czasów komuny i ma inne podjscie do pewnych rzeczy. I ma charakter, po trupach do celu. Ja to naprawde niektrórych ludzi zrozmiec nie moge, skąd w nich tyle zawisci ?? czy to ja jakas inna jestem ![]()
![]() |
#3689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3690 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobno migrena to choroba arystokratek ![]() Fotki fajne. Cytat:
![]() Cytat:
Moim zdaniem przemyśl wszystkie za i przeciw. Jak to czytam. To szkoda naprawdę ciebie. Bo w tak młodym wieku - jesteś na najlepszej drodze nerwicy. Nie martw się ja tez na państwowej posadzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.