|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.
Cytat:
Dziewczynki Wy to wiecie jak humorek poprawić ![]() ![]() ![]() Ja też tak mam jak mam coś do policzenia to też mi często inny wynik wychodzi i to najśmieszniejsze, ze kalkulatora używam.Złośliwość przedmiotów martwych? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.
Cytat:
A co do sukni to chyba najbardziej opłaca się szyć u sprawdzonej krawcowej. Możesz zrobić oryginalny projekt, a jednoczesnie nie zedrze z Ciebie jak salony. A przymiarki miałam 3 albo 4 razy, więc naprawde nie trzeba brać na to urlopu. Ostatnią przymiarkę miałam 3 dni przed ślubem, więc pewnie i tak będziesz już na miejscu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez kalkuratora to ja bym liczyła i liczyła ![]() ![]() Do później dziewczynki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3664 |
Zakorzenienie
|
Co do sukni, to ja poszlam do salonu slubnego, przymierzylam, wybralam te najlepsza dla mnie i podalam nazwe krawcowej.
No i mialam suknie identyczna z oryginalem za polowe ceny!!! Przymierzalam ja 3 razy, choc wystarczyoloby spokojnie 2. Juz za pierwszym razem lezala super i nie trzeba bylo nic poprawiac Tyle, ze dodam, ze ta krawcowa pracowala w tym salonie, wiec gdybym kupila tam, to szyla by mi te suknie tak czy tak wlasnie ona. Ale pamietam, ze wiele dziewzcyn przynosilo jej np. zdjecie sukni i tez szyla znakomicie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Zakorzenienie
|
Będę próbowała ale od koleżanki wiem, że trudno będzie.Kumpela bierze ślub 16.08 i już 3mce temu rezerwowała salę i ciężko było jakoś po znajomości jej się udało.A i w kościele mają na 17.50 bo tyle innych ślubówI tak na razie nic nie załatwię bo dopiero koło 20.12 jadę do Polska.A rodziców chyba do księdza nie wypada wysłać????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Zakorzenienie
|
Kasiu to jeszcze zalezy o co chodzi.. bo ja mialam nadkwasote w ciazy i przy tym straszne bole zoladka, wtedy porobili badania czy przypadkiem nie mam kamieni pod watroba itp i wtedy w ciazy mi pomogli tzn nie do konca, bo dali tabletki, ktore nie sa przeznaczone dla ciezarnych, takze wzielam kilka i zmienilam na specjalne mleczko jak kobieta ma problemy z pecherzem i inne dolegliwosci bardziej zwiazane z nia niz z plodem, wtedy tez otrzyma pomoc w innych wypadkach nie pomagaja, bo nie maja na to funduszy, tutaj jest zbiorowisko ludzi z calego swiata i zobacz, ze tu mozesz pojsc do lekarza nie majac zadnego ubezpieczenia itp a w Polsce musialabys prywatnie w takim wypadku isc mam w Londynie znajoma ktora pracuje wlasnie w sluzbie zdrowia i dzieki niej tez duzo wiem co mi przysluguje a co nie i musze wtedy isc prywatnie, ona sama tutaj rodzila i nie jest zachwycona tym, a teraz stara sie pomagac rodakom i mowi co sie da zalatwic i w jaki sposob itp
#3668 |
Zakorzenienie
|
Kuzynka miała krwawienia
![]() Ale widocznie w tym nieszczęsiu mieli dużo szczęścia bo zatrzymali ją w szpitalu na obserwacji i dali jakieś tabletki i już jest ok. Z tego co piszez Asiu to widzę, że kuzynka miała na prawdę duże szczęście, że zgodzili jej się w takim razie pomóc i podtrzymywać tą ciążę. Nie wiem niestety nic więcej ani w jakim szpitalu byli ani jakim cudem udało im się dostać tak dobrą pomoc ... Myślałam po prostu, że przypadek potraktowania Ciebie Asiu przez tamtejszych lekarzy był skrajny .Ale z tego co piszesz widzę, że to kuzynka jesdnak miała dużego farta... |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zakorzenienie
|
A z tego co mi się przypomniało kuzynka kiedyś mówiła, że chce wykupić jakąś polisę zdrowotną.Może ją wykupiła i dlatego otrzymała pomoc??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3670 |
Zakorzenienie
|
Ojoj dziewczyny ale sie dzis rozpisałyście
![]() J zbieram sie zaraz na ostatni zabieg w gabinecie i później obiadokolacje bede gotowac ![]() Ciesze se ze Agaciu masz kuchnie i zaopatrzenie do niego ![]() ![]() Foteczka ja z synkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Zakorzenienie
|
ja mama chile matko ile wy tych stron produkujecie
![]() ja dzis zakupilam sobie ksiazeczke o chorobach niemowlecych i dolegliwosciach taki poradnik odomy byl na wyprzedarzy za 5 zl wiec skorzystalam a na pewno kiedys mi sie przyda co do kolek i innych dolegliwosci ![]() martwi mnie ciagle ze mam maly brzuszek mama mowi ze moze mam malo wod plodowych i juz sieje panika echhh... a moze mi wyskoczy ona mowi ze sama do 4,5 mc nie bylo u niej widac ciazy u mni9e raz brzuch jest raz nie .. rano jest malusienki nie widac go prawie a potem sie robi jak juz cos zjem i zewne wypelnie troche zoladek i jelita.. echhh.... juz sie martwilam co z moja mala bo nie czulam jej od wczoraj ale teraz siedze to czuje jak sie tam kreci slabo czuje ale czuje wiec zyje ![]()
#3672 |
Zakorzenienie
|
Nikitko, gdzie was wynioslo z syneczkiem tak wysoko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Zakorzenienie
|
![]() Ray nic się nie martw Przecież niedawno byłaś na badaniu i usg i jakby coś było nie tak to na pewno lekarz by Ci powiedział. Widocznie taki u Wasz urok rodzinny skoro i mama miała mały brzuszek na początku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zakorzenienie
|
ja zauwazylam ze zalezy co na siebiel zaloze to tak uklada sie brzuch ze go widac badz nie... jak chodze w ciazowkach i bluzce jest kluzno i brzuch sam sie wypycha jak np zaloze spodnie krotkie takie mam rybaczki i rajstopy ktore troche opinaja mi brzuch to go nie widac zbytnio bo spodnie uwidaczniaja moje szerokie biodra ...
moja mama twierdzi ze mymy ogolnie szerokie biodra i pozniej brzuch widac bo sie rozlewa bo jest sporo miejsca a jak ktos ma szczuple biodra to mu wybija do przodu wczesniej wiec czekam i czekam... dzis wygladam jak prawdzia ciazowka az milo w lustro spojrzec hehe nie mam wzdec a mimo to jakos go wybilo od poniedzialku ale to zazwyczja w ciagu dnia jest ok a rano jest malusi chodz wydaje mi sie ze to wody sie rozlewaja i jak wstane powoli opadaja jak chodze no nic zobaczymy moze sie utrzyma a jak nie bede czekac ![]() i w ogole ostatnio wygralam akucje na spodnie ciazowe nowe z metka za grosze hehehe normalnie spodnie na aukcjach ida po 70 zl minimum a tutaj za 30 wygralam hehe jakos wziecia nie mialy a mi sie podobaly wymiary dobre i nowe wiec zaryzykowalam i prosze teraz czekam na przesylke hehe ... tak samo tunike przypadkiem wzielam udzial w aukci i 10 zl tunika moja a nowa z meta przyszla podoba mi sie fakt teraz jest sporo za duza ale na 8-9 mc w sam raz chodz z moim tepem rosniecia brzucha to moze i wtedy bedzie za duza heheeh w ogole dziewczyny sie smiejemy bo termin mam od 16-25 marca miedzy tymi datami powinnam urodzic a 22 jest swieto wielkanocne to byl by numer jak bym sie w tej dzien wstrzelila heheh
#3676 |
Zakorzenienie
|
a i ostatnio czuje jak by cos mi pepek wypychalo mzoe w koncu moj brzuch rosnie bo w gazetce przeczytalam ze bole pepka to wlasnie wypinajacy go brzuch to moze w kocnu ebde sie mogla pochwalic stanem ciazowym heheeh
![]()
#3677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3678 |
Zakorzenienie
|
a ja też ostatnio wygrałam na aukcji bluzkę-kimonko za 50zł.jak mama przyśle to Wam się pochwalę
|
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Zakorzenienie
|
ja przesalam po skelapch chodzic bo mi sie nie chce tylko na necie sobie ciuchy zamawiam hehehe albo mi sie podoba albo nie wiec ja mam proste myslenie heheh.. moja mała krolewna wstala bo czuje jak mnie podkopuje co jak czas
![]()
#3680 |
Zakorzenienie
|
Madziu widze nowy suwaczek, fajny
![]() Madziu Ty jestes spod gdanska czy z Warszawy, bo juz zglupialam, ja caly czas myslalam, ze Wy ten slub i wesele w Warszawie mieliscie, bo kiedys pisalas, ze jedziesz do Polski do Warszawy wlasnie, wiec sie juz calkiem zakrecilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy pomidora już w trakcie mężowej niespodzianki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja już uciekam.Jutro znowu spędzę z Wami cały dzionek bo do pracy nie idę bom chora jak nie wiem co
![]() Miłego wieczorku i dobrej nocy kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiniu ja w Warszawie nie bylam od roku chyba ![]() Ale mam tam siostre, a slubik byl na Wybrzezu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 |
Raczkowanie
|
ray - ja tez mam maly brzuszek
![]() ja z kolei nic kompletnie nie czuje, taka jestem gruboskorna, a juz bym chciala choc maciupego kopniaczka |
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, ze pomogli i juz jest dobrze z ta polisa to ja sie dowiedzialam po fakcie, ze jest cos takiego jak wykupienie dodatkowego ubezpiczenia i najprawdopodobniej w kolejnej ciazy wlasnie bede miala cos takiego, maz mowi, ze chcialby ubezpieczyc ciaze, ciekawe czy sie da i jaka jest cena za to... wlasnie ta kolezanka mi to z ta polisa podpowiedziala, kosztuje ok 40 funtow miesiecznie, latwiej jest sie dostac do specjalisty i mozna ubezpieczyc konkretna czesc ciala np sluzowke macicy hehe i to lekarze wtedy najbardziej dbaja o wlasnie ta czesc ciala.. tylko to juz kosztuje wtedy duzo Kasiu a czy bedziesz miala moze jakis kontakt z ta rodzina?? Bo jakbys mogla to zapytaj kuzynki czy cioci w jakim to szpitalu bylo i czy ma jakas dodatkowa polise i ile takie cos kosztuje ![]() ![]()
![]() |
#3688 |
Zakorzenienie
|
Mezatka, to tam w Anglii mozna isc do lekarza bez zadnego ubezpieczenia??
ja tutaj place prywatne tyle, ze glowa mala, nie powiem ile bo nie uwierzycie, ale co zrobic. Chce byc ubezpieczona bo nigdy nie wiadomo... |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem teraz ubezpieczona na mojego meza, bo on pracuje jako samozatrudniony, ja narazie jeszcze nie pracuje... ale na poczatku jak on sie jeszcze rejestrowal i czekal na papiery to normalnie chodzilam do lekarza trzeba sie najpierw zarejestrowac w przychodni- wypelnic dokumenty i jedyne, co wymagaja to potwierdzenie adresu, ja mialam potwierdzenie z banku.....pozniej 2 tygodnie czekalam na wizyte u pielegniarki, na kotrej ona wazy, mierzy, sprawdza temperature itp a poem mozna sie rejestrowac do swojego GP... no i na kazda wizyte musze czekac 10-14 dni..... strasznie dlugo, moglabym pojsc ewentualnie do innego lekarza, ale ta moja to Polka i dlatego czekam Madziu to moze napiszesz ile u Was to kosztuje?? ![]() ![]()
![]() |
#3690 |
Zakorzenienie
|
Moj maz tez ma dzialalnosc na siebie, ale na jego ubezpieczeniu wyszloby jescze drozej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.