Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku. - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-10, 14:12   #3661
kasiasiar
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Kasiasiar ładnie wyglądasz NAPRAWDĘ

A ja licze i licze te faktury i za każdym razem mi inna kwota wychodzi szokkkk chyba musze odpocząć...

Dziewczynki Wy to wiecie jak humorek poprawić

Ja też tak mam jak mam coś do policzenia to też mi często inny wynik wychodzi i to najśmieszniejsze, ze kalkulatora używam.Złośliwość przedmiotów martwych?
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 14:17   #3662
Pomidora
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
W stargardzie Szczecińskim 40km od Szczecina nie takie znowu małe miasto.Oczywiście chciałabym w wakacje ślub ale już wiem, że nie mam co nawet o tym marzyć.

Więc mam nadzieję na początek października. Jak sala będzie już zaklepana to mam nadzieję rodzice zajmą się wszystkim a ja tylko będę dawać wskazówki.Ale najbardziej martwię się o suknię.Tu nie będę szyła ani kupowała bo jest horrendalnie drogo

A do Polski też nie mogę latać co miesiąc
Właśnie nie wiem jak to rozwiązać

Jescze naczytałam się narzekań dziewczyn na salony ślubne i jestem troszkę przerażona.A z kolei dłuższego urlopu też nie mogę wziąć bo jakoś trzeba zarobić na to wszystko
a może spróbuj jeszcze na wakacje? Albo na wrzesień?Może się uda? My mieliśmy na początku sierpnia, a salę zajęliśmy pod koniec września.
A co do sukni to chyba najbardziej opłaca się szyć u sprawdzonej krawcowej. Możesz zrobić oryginalny projekt, a jednoczesnie nie zedrze z Ciebie jak salony. A przymiarki miałam 3 albo 4 razy, więc naprawde nie trzeba brać na to urlopu. Ostatnią przymiarkę miałam 3 dni przed ślubem, więc pewnie i tak będziesz już na miejscu.

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 14:22   #3663
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki Wy to wiecie jak humorek poprawić

Ja też tak mam jak mam coś do policzenia to też mi często inny wynik wychodzi i to najśmieszniejsze, ze kalkulatora używam.Złośliwość przedmiotów martwych?

Bez kalkuratora to ja bym liczyła i liczyła ale cos wyjatkowo mi nie idzie ajjjjjj policze pozniej i wolniej bo jeszcze bede musiala zaraz na poczte jechac listy wyslac hmmmmm

Do później dziewczynki 3majcie sie cieplutko bo brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrr zimno na dworzu....

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 14:23   #3664
Mijalea
Zakorzenienie

Co do sukni, to ja poszlam do salonu slubnego, przymierzylam, wybralam te najlepsza dla mnie i podalam nazwe krawcowej.
No i mialam suknie identyczna z oryginalem za polowe ceny!!!
Przymierzalam ja 3 razy, choc wystarczyoloby spokojnie 2. Juz za pierwszym razem lezala super i nie trzeba bylo nic poprawiac
Tyle, ze dodam, ze ta krawcowa pracowala w tym salonie, wiec gdybym kupila tam, to szyla by mi te suknie tak czy tak wlasnie ona.
Ale pamietam, ze wiele dziewzcyn przynosilo jej np. zdjecie sukni i tez szyla znakomicie.

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 14:27   #3665
kasiasiar
Zakorzenienie

Będę próbowała ale od koleżanki wiem, że trudno będzie.Kumpela bierze ślub 16.08 i już 3mce temu rezerwowała salę i ciężko było jakoś po znajomości jej się udało.A i w kościele mają na 17.50 bo tyle innych ślubówI tak na razie nic nie załatwię bo dopiero koło 20.12 jadę do Polska.A rodziców chyba do księdza nie wypada wysłać????
Stary 2007-10-10, 14:40   #3666
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Będę próbowała ale od koleżanki wiem, że trudno będzie.Kumpela bierze ślub 16.08 i już 3mce temu rezerwowała salę i ciężko było jakoś po znajomości jej się udało.A i w kościele mają na 17.50 bo tyle innych ślubówI tak na razie nic nie załatwię bo dopiero koło 20.12 jadę do Polska.A rodziców chyba do księdza nie wypada wysłać????
Może masz rację, a nic na siłę A w październiku też może być ładna pogoda, choćby taka jak dzisiaj. No i odpada wtedy problem, czy nie będzie za gorąco na tańczenie

28.09.2014

Stary 2007-10-10, 14:48   #3667
mezatka07
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu nie chcę skłamać ale właśnie wydaje mi ię , że jest w 8-9 tc

Kasiu to jeszcze zalezy o co chodzi.. bo ja mialam nadkwasote w ciazy i przy tym straszne bole zoladka, wtedy porobili badania czy przypadkiem nie mam kamieni pod watroba itp i wtedy w ciazy mi pomogli tzn nie do konca, bo dali tabletki, ktore nie sa przeznaczone dla ciezarnych, takze wzielam kilka i zmienilam na specjalne mleczko

jak kobieta ma problemy z pecherzem i inne dolegliwosci bardziej zwiazane z nia niz z plodem, wtedy tez otrzyma pomoc
w innych wypadkach nie pomagaja, bo nie maja na to funduszy, tutaj jest zbiorowisko ludzi z calego swiata i zobacz, ze tu mozesz pojsc do lekarza nie majac zadnego ubezpieczenia itp a w Polsce musialabys prywatnie w takim wypadku isc

mam w Londynie znajoma ktora pracuje wlasnie w sluzbie zdrowia i dzieki niej tez duzo wiem co mi przysluguje a co nie i musze wtedy isc prywatnie, ona sama tutaj rodzila i nie jest zachwycona tym, a teraz stara sie pomagac rodakom i mowi co sie da zalatwic i w jaki sposob itp

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-10, 15:05   #3668
kasiasiar
Zakorzenienie

Kuzynka miała krwawienia
Ale widocznie w tym nieszczęsiu mieli dużo szczęścia bo zatrzymali ją w szpitalu na obserwacji i dali jakieś tabletki i już jest ok. Z tego co piszez Asiu to widzę, że kuzynka miała na prawdę duże szczęście, że zgodzili jej się w takim razie pomóc i podtrzymywać tą ciążę. Nie wiem niestety nic więcej ani w jakim szpitalu byli ani jakim cudem udało im się dostać tak dobrą pomoc ...
Myślałam po prostu, że przypadek potraktowania Ciebie Asiu przez tamtejszych lekarzy był skrajny .Ale z tego co piszesz widzę, że to kuzynka jesdnak miała dużego farta...
Stary 2007-10-10, 15:07   #3669
kasiasiar
Zakorzenienie

A z tego co mi się przypomniało kuzynka kiedyś mówiła, że chce wykupić jakąś polisę zdrowotną.Może ją wykupiła i dlatego otrzymała pomoc??
Stary 2007-10-10, 15:27   #3670
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Ojoj dziewczyny ale sie dzis rozpisałyście ale juz nadrobiłam czytanie.
J zbieram sie zaraz na ostatni zabieg w gabinecie i później obiadokolacje bede gotowac.
Ciesze se ze Agaciu masz kuchnie i zaopatrzenie do niego gotuj kochana gotuj bo ja czekam kiedy mnie zaprosisz na jakis pyszny obiadzik

Foteczka ja z synkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0331.JPG (88,9 KB, 16 załadowań)
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 15:44   #3671
Ray
Zakorzenienie

ja mama chile matko ile wy tych stron produkujecie
ja dzis zakupilam sobie ksiazeczke o chorobach niemowlecych i dolegliwosciach taki poradnik odomy byl na wyprzedarzy za 5 zl wiec skorzystalam a na pewno kiedys mi sie przyda co do kolek i innych dolegliwosci

martwi mnie ciagle ze mam maly brzuszek mama mowi ze moze mam malo wod plodowych i juz sieje panika echhh... a moze mi wyskoczy ona mowi ze sama do 4,5 mc nie bylo u niej widac ciazy u mni9e raz brzuch jest raz nie .. rano jest malusienki nie widac go prawie a potem sie robi jak juz cos zjem i zewne wypelnie troche zoladek i jelita.. echhh.... juz sie martwilam co z moja mala bo nie czulam jej od wczoraj ale teraz siedze to czuje jak sie tam kreci slabo czuje ale czuje wiec zyje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-10, 15:45   #3672
Mijalea
Zakorzenienie

Nikitko, gdzie was wynioslo z syneczkiem tak wysoko ??

Stary 2007-10-10, 16:02   #3673
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość

Ray nic się nie martw Przecież niedawno byłaś na badaniu i usg i jakby coś było nie tak to na pewno lekarz by Ci powiedział. Widocznie taki u Wasz urok rodzinny skoro i mama miała mały brzuszek na początku.
Stary 2007-10-10, 16:07   #3674
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja mama chile matko ile wy tych stron produkujecie
ja dzis zakupilam sobie ksiazeczke o chorobach niemowlecych i dolegliwosciach taki poradnik odomy byl na wyprzedarzy za 5 zl wiec skorzystalam a na pewno kiedys mi sie przyda co do kolek i innych dolegliwosci

martwi mnie ciagle ze mam maly brzuszek mama mowi ze moze mam malo wod plodowych i juz sieje panika echhh... a moze mi wyskoczy ona mowi ze sama do 4,5 mc nie bylo u niej widac ciazy u mni9e raz brzuch jest raz nie .. rano jest malusienki nie widac go prawie a potem sie robi jak juz cos zjem i zewne wypelnie troche zoladek i jelita.. echhh.... juz sie martwilam co z moja mala bo nie czulam jej od wczoraj ale teraz siedze to czuje jak sie tam kreci slabo czuje ale czuje wiec zyje
Ty się nic nie martw, bo moja mama nie miała brzuszka do siódmego miesiąca, a jak jej wybił to i tak był tak mały, że zdjęcia ma tylko pod wiatr bo inaczej brzuszka nie widać. A jak jej wody odeszly, to w szpitalu nie wierzyli, że jest w dziewiątym miesiącu A ja się urodziłam zdrowiutka i o wadze 3,700 Więc to po prostu zależy, nie panikuj

28.09.2014

Stary 2007-10-10, 16:10   #3675
Ray
Zakorzenienie

ja zauwazylam ze zalezy co na siebiel zaloze to tak uklada sie brzuch ze go widac badz nie... jak chodze w ciazowkach i bluzce jest kluzno i brzuch sam sie wypycha jak np zaloze spodnie krotkie takie mam rybaczki i rajstopy ktore troche opinaja mi brzuch to go nie widac zbytnio bo spodnie uwidaczniaja moje szerokie biodra ...

moja mama twierdzi ze mymy ogolnie szerokie biodra i pozniej brzuch widac bo sie rozlewa bo jest sporo miejsca a jak ktos ma szczuple biodra to mu wybija do przodu wczesniej wiec czekam i czekam... dzis wygladam jak prawdzia ciazowka az milo w lustro spojrzec hehe nie mam wzdec a mimo to jakos go wybilo od poniedzialku ale to zazwyczja w ciagu dnia jest ok a rano jest malusi chodz wydaje mi sie ze to wody sie rozlewaja i jak wstane powoli opadaja jak chodze no nic zobaczymy moze sie utrzyma a jak nie bede czekac

i w ogole ostatnio wygralam akucje na spodnie ciazowe nowe z metka za grosze hehehe normalnie spodnie na aukcjach ida po 70 zl minimum a tutaj za 30 wygralam hehe jakos wziecia nie mialy a mi sie podobaly wymiary dobre i nowe wiec zaryzykowalam i prosze teraz czekam na przesylke hehe ... tak samo tunike przypadkiem wzielam udzial w aukci i 10 zl tunika moja a nowa z meta przyszla podoba mi sie fakt teraz jest sporo za duza ale na 8-9 mc w sam raz chodz z moim tepem rosniecia brzucha to moze i wtedy bedzie za duza heheeh

w ogole dziewczyny sie smiejemy bo termin mam od 16-25 marca miedzy tymi datami powinnam urodzic a 22 jest swieto wielkanocne to byl by numer jak bym sie w tej dzien wstrzelila heheh
Stary 2007-10-10, 16:13   #3676
Ray
Zakorzenienie

a i ostatnio czuje jak by cos mi pepek wypychalo mzoe w koncu moj brzuch rosnie bo w gazetce przeczytalam ze bole pepka to wlasnie wypinajacy go brzuch to moze w kocnu ebde sie mogla pochwalic stanem ciazowym heheeh
Stary 2007-10-10, 16:29   #3677
agusieczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
czesc Agusieczku
w Londynie mieszkam na Streatham Hill- jak sie jedzie od centrum na poludnie Londynu za Brixtonem
a w Polsce rzeczywiscie mieszkialam w Lublinie
fajnie, ze z tych samych okolic jestesmy
a Ty w jakiej dzielnicy teraz mieszkasz__
witam ja mieszkam 4 przystanki za Norbury station a w polsce jestem z Chełma dokładnie. Więc jesteśmy z tych samych okolic , bardzo się cieszę hehehe ale się trafiło. Jednak świat jest mały!!!1
agusieczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 16:41   #3678
kasiasiar
Zakorzenienie

a ja też ostatnio wygrałam na aukcji bluzkę-kimonko za 50zł.jak mama przyśle to Wam się pochwalę
Stary 2007-10-10, 16:46   #3679
Ray
Zakorzenienie

ja przesalam po skelapch chodzic bo mi sie nie chce tylko na necie sobie ciuchy zamawiam hehehe albo mi sie podoba albo nie wiec ja mam proste myslenie heheh.. moja mała krolewna wstala bo czuje jak mnie podkopuje co jak czas ale chyba utne drzemke bo jakas zmeczona jestem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-10, 17:06   #3680
kina2807
Zakorzenienie

Madziu widze nowy suwaczek, fajny, czyli jednak od cywilnego liczysz

Madziu Ty jestes spod gdanska czy z Warszawy, bo juz zglupialam, ja caly czas myslalam, ze Wy ten slub i wesele w Warszawie mieliscie, bo kiedys pisalas, ze jedziesz do Polski do Warszawy wlasnie, wiec sie juz calkiem zakrecilam

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 17:08   #3681
kasiasiar
Zakorzenienie

Ciekawe czy pomidora już w trakcie mężowej niespodzianki?
Stary 2007-10-10, 17:10   #3682
kasiasiar
Zakorzenienie

Dziewczynki ja już uciekam.Jutro znowu spędzę z Wami cały dzionek bo do pracy nie idę bom chora jak nie wiem co

Miłego wieczorku i dobrej nocy kochane
Stary 2007-10-10, 17:17   #3683
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
Madziu widze nowy suwaczek, fajny, czyli jednak od cywilnego liczysz

Madziu Ty jestes spod gdanska czy z Warszawy, bo juz zglupialam, ja caly czas myslalam, ze Wy ten slub i wesele w Warszawie mieliscie, bo kiedys pisalas, ze jedziesz do Polski do Warszawy wlasnie, wiec sie juz calkiem zakrecilam
A dzieki, no licze od cywilnego bo czuje sie niesprawiedliwie mowiac, ze meza mam dopiero od 2 tygodni

Kiniu ja w Warszawie nie bylam od roku chyba

Ale mam tam siostre, a slubik byl na Wybrzezu

Stary 2007-10-10, 17:19   #3684
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
a bylismy w parku ujazdowskim i weszlismy sobie
Stary 2007-10-10, 17:21   #3685
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki ja już uciekam.Jutro znowu spędzę z Wami cały dzionek bo do pracy nie idę bom chora jak nie wiem co

Miłego wieczorku i dobrej nocy kochane
Kasiu to do zobaczenia kuruj sie
Stary 2007-10-10, 17:29   #3686
india1983
Raczkowanie

ray - ja tez mam maly brzuszekwlasciwie rano go nie ma, dopiero potem sie wzdyma i ciut wystaje, wiec to jest raczej ok, w pierwszej ciazy, jak sie ma silne miesnie brzucha, to do 6 miesiaca kompletnie nic nie widac

ja z kolei nic kompletnie nie czuje, taka jestem gruboskorna, a juz bym chciala choc maciupego kopniaczka
india1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 18:59   #3687
mezatka07
Zakorzenienie

Cytat:
A z tego co mi się przypomniało kuzynka kiedyś mówiła, że chce wykupić jakąś polisę zdrowotną.Może ją wykupiła i dlatego otrzymała pomoc??
ooooo no widzisz KAsiu jestem pod wrazeniem, ze zatrzymali ja w szpitalu na podtrzymanie, bo normalnie tego nie robia, bo by nie pomiescili wszystkich
super, ze pomogli i juz jest dobrze
z ta polisa to ja sie dowiedzialam po fakcie, ze jest cos takiego jak wykupienie dodatkowego ubezpiczenia i najprawdopodobniej w kolejnej ciazy wlasnie bede miala cos takiego, maz mowi, ze chcialby ubezpieczyc ciaze, ciekawe czy sie da i jaka jest cena za to...
wlasnie ta kolezanka mi to z ta polisa podpowiedziala, kosztuje ok 40 funtow miesiecznie, latwiej jest sie dostac do specjalisty i mozna ubezpieczyc konkretna czesc ciala np sluzowke macicy hehe i to lekarze wtedy najbardziej dbaja o wlasnie ta czesc ciala.. tylko to juz kosztuje wtedy duzo

Kasiu a czy bedziesz miala moze jakis kontakt z ta rodzina?? Bo jakbys mogla to zapytaj kuzynki czy cioci w jakim to szpitalu bylo i czy ma jakas dodatkowa polise i ile takie cos kosztuje Prosze
Stary 2007-10-10, 19:07   #3688
Mijalea
Zakorzenienie

Mezatka, to tam w Anglii mozna isc do lekarza bez zadnego ubezpieczenia??
ja tutaj place prywatne tyle, ze glowa mala, nie powiem ile bo nie uwierzycie, ale co zrobic. Chce byc ubezpieczona bo nigdy nie wiadomo...

Stary 2007-10-10, 19:28   #3689
mezatka07
Zakorzenienie

Cytat:
Mezatka, to tam w Anglii mozna isc do lekarza bez zadnego ubezpieczenia??
ja tutaj place prywatne tyle, ze glowa mala, nie powiem ile bo nie uwierzycie, ale co zrobic. Chce byc ubezpieczona bo nigdy nie wiadomo...
Madziu no wyobraz sobie, ze mozna...........
ja jestem teraz ubezpieczona na mojego meza, bo on pracuje jako samozatrudniony, ja narazie jeszcze nie pracuje...
ale na poczatku jak on sie jeszcze rejestrowal i czekal na papiery to normalnie chodzilam do lekarza
trzeba sie najpierw zarejestrowac w przychodni- wypelnic dokumenty i jedyne, co wymagaja to potwierdzenie adresu, ja mialam potwierdzenie z banku.....pozniej 2 tygodnie czekalam na wizyte u pielegniarki, na kotrej ona wazy, mierzy, sprawdza temperature itp a poem mozna sie rejestrowac do swojego GP... no i na kazda wizyte musze czekac 10-14 dni..... strasznie dlugo, moglabym pojsc ewentualnie do innego lekarza, ale ta moja to Polka i dlatego czekam
Madziu to moze napiszesz ile u Was to kosztuje??
Stary 2007-10-10, 20:14   #3690
Mijalea
Zakorzenienie

Moj maz tez ma dzialalnosc na siebie, ale na jego ubezpieczeniu wyszloby jescze drozej Tak wiec miesiecznie placimy 150€, na dodatek pierwsze koszta wizyt pokrywam ja (rowniez do 150€) czy jakos tak

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości