Klub PP - Pijaczek Pokrzywy - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-12, 09:57   #3661
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
po jakim czasie picia pokrzywy trzeba robic przerwe i na jak dlugo?
OMG
A poczytać wątku nie łaska???

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 10:56   #3662
nimrodel
Rozeznanie

Estelle, ty to musisz miec cierpliwosc hehe

wlasnie zaparza mi sie kubeczek pokrzywki a w garnuszku parzy mi sie skrzyp. jak wystygnie to ide umyc glowke i potem zafunduje sobie plukanke skrzypowa. jedyne ALE to takie, ze zaaaapach mi sie nie podoba pokrzywa z reszta tez nie pachnie jak afrodyzjak...

aby pomoc tej duszyce, ktora zadala pytanie co do przerw z pokrzywa... ja robie co miesiac na miesiac ale chyba kazdy robi inaczej.. no, byle robic!
nimrodel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 13:10   #3663
Sol Magda
Rozeznanie

Ja kończę właśnie pierwsze pudełko pokrzywy.
Sol Magda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 13:18   #3664
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez nimrodel Pokaż wiadomość
Estelle, ty to musisz miec cierpliwosc hehe
No właśnie coraz mniej bo takie jednostki mnie z niej rozbrajają chyba od kogoś jej pożyczę, albo coś
I nie to, że się czepiam, bo bywają kwestie, które pojawiają się rzadko i trudno je znaleźć w wątkach, ale coś takiego... nawet pierwszego postu nie przeczytać...

Stary 2008-11-12, 14:19   #3665
Carrie85
Raczkowanie

GG do Carrie85

Witam wszystkie PIJACZKI
Wszem i wobec informuję, że od dziś dobrowolnie dołączam do KLUBU
Ostatnio przeglądałam ten wątek i postanowiłam dziś zakupić w aptece opakowanie suszonej pokrzywki.
Jestem już po pierwszym kubeczku
Pokrzywkę chcę pić, bo moim celem są dłuższe,zdrowsze i ładniejsze włoski.

Mam nadzieję, że moja przygoda z pokrzywką nie skończy się na jednym kubku
Carrie85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 15:03   #3666
kate199024
Przyczajenie

Smile Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy

Witam witam!Poczytałam i chce dolaczyc do waszego grona.Pokrzywe pilam juz wczesniej, bo wloski mi wypadaly ale juz minal miesiac od "popijania" i naprawde mniej wlosow na podlodze.Mysle ze na zageszczenie wlosow jeszcze trzeba bedzie dluuugo poczekac ale bede cierpliwa bo na tym mi teraz szczegolnie zalezy....Ah przypomnialo mi sie teraz, ze przeczytalam ostatnio ksiazke o ziololecznictwie i korzenie pokrzywy takrze swietnie dzialaja na wlosy, nalezy wykopac wiosna lub jesienia pokroic drobno i wsypac do butelki i zalac żytniówka.Zostawic na 2 tyg w cieplym miejscu i zrobic dziurke w zakretne by to nie wylecialo wszystko...i nacierac skore glowy po umyciu.Ponoc rosna nowe i grubsze wlosy.Sama nie probowalam, ale kobiety o tym sposobie sie wypowiadaly i chwalily go, jak znajde pokrzywy to wyprobuje ...Pozdrawiam
Stary 2008-11-12, 17:14   #3667
Integirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WinlyEm Pokaż wiadomość
dokupiłam teraz skrzyp i...no właśnie, słyszałam że ktoś zaparza jednocześnie (do kubka jedna torebka pokrzywy i jedna skrzypu). A Ty, Intergirl jak robisz? pijesz razem czy osobno? jak najlepiej?
Ja właśnie tak robię kupuje pokrzywę i skrzyp suszony w aptece i mieszam ze sobą dla mnie smak podobny właściwości też więc jakoś bardziej jestem przekonana że da to jeszcze lepsze rezultaty ale można i pić osobno

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-12, 17:31   #3668
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

A ja wlasnie pochlaniam pierwszy kubek pokrzywy i skrzypu. Zaparzylam je razem i wlałam do termosu Smakiem ani zapachem wywar nie powala, ale czego sie nie robi dla urody ;p
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 00:27   #3669
kocimietka
Rozeznanie

GG do kocimietka

Piję pokrzywę dw amiesiące( jeden kubeczek dziennie). Nie zauważyłąm żadnych efektów ( włosy nie błyszczą bardziej, nie rosną szybciej). Możliwe ,ż epokrzywa na mnei nei działa? Za to zaczęły mi wypadac włosy(nie wiem czy to kwestia jesieni, farbowania Castingiem czy właśnei pokrzywy), a stan twarzy.. no nie jest rewelacyjny.. Nie lepiej będzie jak odstawie pokrzywę? Czy moz ejeszcze poczekać?

hiszpański A2->B1
Tomorrowland lub UltraMusic Festival
dobyć tytuł specjalisty ds. zakupów
kocimietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 07:54   #3670
mourie
Zakorzenienie

kocimietka a czy piłaś tą pokrzywę systematycznie? Poza tym farbowanie, niektóre odżywki i szampony wpływają bardzo negatywnie na włosy i jedna szklanka dziennie pokrzywy to może być za mało.
Odstaw na miesiąc pokrzywę - zaobserwuj co się będzie działo, kiedy nie będziesz piła i spróbuj jeszcze raz. Ewentualnie możesz pokrzywę zastąpić skrzypem.

Jeśli chodzi o wypryski - pokrzywa ma działanie oczyszczające i prawie zawsze pierwszym efektem jest wywalanie toksyn na zewnątrz co właśnie wiąże się z wypryskami. Chyba najgorszą decyzją jest w ten czas odstawić pokrzywę, bo ona tak naprawdę zaczyna działać.
Mi cera się po pokrzywie na pozór poprawiła, stan włosów również i to po 2 tygodniach, tak więc miesiąc piję, miesiąc przerwy będę długo stosowała. Tylko warto brać pod uwagę, że każdy organizm jest inny.
mourie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 08:16   #3671
'Estelle'

Kocimiętko ,
- to normalne, że włosy bardziej nie błyszczą od picia - połysk zwiększyć można tylko pielęgnacją zewnętrzną, bo, jak zapewne wiesz, włos jest martwy i przyjmowanie wspomagaczy działa tylko na tą część, która jest aktualnie "produkowana" w cebulce

- jako, że każdy organizm reaguje indywidualnie, pokrzywa u Ciebie może nie dać efektu szybszego wzrostu

- wypadanie to raczej "zasługa" Castingu, dość często farbowanie wzmaga wypadanie; pokrzywa dostarczając mikroelementów do organizmu raczej tak nie zadziała.

- co do cery, z tym to bywa naprawde różnie. Być może to efekt pokrzywy, ale i innych czynników również - spróbuj zdiagnozować co jeszcze mogło mieć na to wpływ [zmiana kosmetyków, wahania hormonalne związane z cyklem, dieta, etc...]. Aby załagodzić "niespodzianki" ja przecieram twarz wacikiem nasączonym naparem z pokrzywy lub też przykładam torebkę z zaparzonych ziół do zmian zapalnych - pomaga.

Stary 2008-11-13, 10:16   #3672
kocimietka
Rozeznanie

GG do kocimietka

Cytat:
Napisane przez mourie Pokaż wiadomość
kocimietka a czy piłaś tą pokrzywę systematycznie? Poza tym farbowanie, niektóre odżywki i szampony wpływają bardzo negatywnie na włosy i jedna szklanka dziennie pokrzywy to może być za mało.
Odstaw na miesiąc pokrzywę - zaobserwuj co się będzie działo, kiedy nie będziesz piła i spróbuj jeszcze raz. Ewentualnie możesz pokrzywę zastąpić skrzypem.

Jeśli chodzi o wypryski - pokrzywa ma działanie oczyszczające i prawie zawsze pierwszym efektem jest wywalanie toksyn na zewnątrz co właśnie wiąże się z wypryskami. Chyba najgorszą decyzją jest w ten czas odstawić pokrzywę, bo ona tak naprawdę zaczyna działać.
Mi cera się po pokrzywie na pozór poprawiła, stan włosów również i to po 2 tygodniach, tak więc miesiąc piję, miesiąc przerwy będę długo stosowała. Tylko warto brać pod uwagę, że każdy organizm jest inny.
Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Kocimiętko ,
- to normalne, że włosy bardziej nie błyszczą od picia - połysk zwiększyć można tylko pielęgnacją zewnętrzną, bo, jak zapewne wiesz, włos jest martwy i przyjmowanie wspomagaczy działa tylko na tą część, która jest aktualnie "produkowana" w cebulce

- jako, że każdy organizm reaguje indywidualnie, pokrzywa u Ciebie może nie dać efektu szybszego wzrostu

- wypadanie to raczej "zasługa" Castingu, dość często farbowanie wzmaga wypadanie; pokrzywa dostarczając mikroelementów do organizmu raczej tak nie zadziała.

- co do cery, z tym to bywa naprawde różnie. Być może to efekt pokrzywy, ale i innych czynników również - spróbuj zdiagnozować co jeszcze mogło mieć na to wpływ [zmiana kosmetyków, wahania hormonalne związane z cyklem, dieta, etc...]. Aby załagodzić "niespodzianki" ja przecieram twarz wacikiem nasączonym naparem z pokrzywy lub też przykładam torebkę z zaparzonych ziół do zmian zapalnych - pomaga.
dzięki za odpowiedzi

pokrzywę piją systamatycznie, a włosy odzywiam również z zewnątrz na wiele spodobów(wizażowych głównie). Zostanę przy pokrzywie jeszcze pzrez miesiąc, jeśli nei zaobserwuję poprawy to kończe moje pokrzywowanie.. Za to chyba zrezynuję z Castingu...
Estelle- spróbuję tego pzrecierania wacikiem

hiszpański A2->B1
Tomorrowland lub UltraMusic Festival
dobyć tytuł specjalisty ds. zakupów
kocimietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 10:49   #3673
vanda
Raczkowanie

GG do vanda

Znowuż wracam do pokrzywy Tym razem w parze ze skrzypem.
Podczas picia pokrzywy kondycja moich włosów była zdecydowanie lepsza. Od niedawna zaczęły mi 'lecieć', więc muszę o nie zadbać od środka
Myślę też nad płukankami Lepiej płukać skrzypem czy pokrzywą? A może razem?

'Sometimes the only way to stay sane is to go a little crazy'

bubble jungle!

Edytowane przez vanda
Czas edycji: 2008-11-13 o 19:26
vanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 18:43   #3674
can't be perfect
Wtajemniczenie

słyszałam kiedyś o zbawiennym dzialaniu pokrzywy, ale mam pytanko czy picie tego zioła ma jakiś wpływ jak biorę tabletki antykoncepcyjne?? może wyda Wam się to głupie pytanbie, ale czytałam w ulotce, że niektóre zioła mogą negatywnie oddziaływać i że np nie można pić naparu z dziurawca zwyczajnego.. proszę o wyrozumiałośc jesli było to pytanie bo watek jest długi po jakimś czasie napiszę jakie efekty zauwazyłam, bo jak na razie włosy lecą mi garściami.. właśnie spijam pierwszą fliżaneczkę.. w smaku nie jest nawet taka zła
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 19:03   #3675
'Estelle'

Skorzystaj z opcji : przeszukaj ten wątek.
Wystarczy wpisać np. antykoncepcyjne, antykoncepcja itp.

Stary 2008-11-14, 19:03   #3676
Kotek112
Przyczajenie

GG do Kotek112

ja mam pytanie...słyszałam że od picia pokrzywy szybko się chudnie...jestem dość szczupła i chciałabym raczej przytyć niż schudnąć,a moje włosy są w złym stanie i chciałabym zdecydować się na kurację z pokrzywy...czy to prawda czy może tylko plotka? pomóżcie
Kotek112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 19:05   #3677
'Estelle'

Nie zadajemy tego samego pytania na kilku wątkach

Stary 2008-11-14, 19:12   #3678
martajg
Rozeznanie

dołączam się do Was mam podniszczone, sypiące się włosy, paznokcie się zaczęły kruszyć no i trądzik ehh... więc trzeba coś z tym zrobić oprócz leków dołączam pokrzywke i bratka
ZAPRASZAM

martajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 19:47   #3679
Limonka1987
Zakorzenienie

Od jutra jestem z Wami Ostatnio atakuję moje włosy na wszystkich frontach, więc picie pokrzywy świetnie się komponuje z moją zorganizowaną akcją Ciekawa jestem czy mi pomoże I czy pokrzywę w ogóle da się przełknąć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 19:54   #3680
lele
Zakorzenienie

Limonko mi pokrzywa bardzo smakuje.. Tz tez
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 23:19   #3681
OlgaN
Przyczajenie

Dziś wypiłam swój pierwszy kubek pokrzywy W smaku nie ma rewelacji, czekam na efekty!! Pozdrawiam
OlgaN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 08:06   #3682
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlgaN Pokaż wiadomość
Dziś wypiłam swój pierwszy kubek pokrzywy W smaku nie ma rewelacji, czekam na efekty!! Pozdrawiam
a ja Wam powiem, że polubiłam to zielsko.. i dla smakuje ok czekam teraz na efekty
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 09:25   #3683
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

pokrzywa jest całkiem smaczna (gorzej skrzyp, w ogóle mi "nie wchodzi", ale to inna historia). A pokrzywa to już w ogóle pycha jak się trochę posłodzi sokiem malinowym

I love M*A*D minerals
WinlyEm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 10:10   #3684
aante_e
Miss Pudernica

A czy któraś z was piła również bratka? Jeżeli tak, to co silniej oczyszczało cerę?

Bardzo kusi mnie pokrzywa, ale przeraża mnie to oczyszczanie buzi. Po bratku dostałam okropnych ropnych gul, których wyleczeniem musiał zająć się dermatolog. Chociaż pokrzywa ma raczej większy wpływ na włosy niż cerę, więc chyba nie powinno byc tak źle
Stary 2008-11-17, 12:21   #3685
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Ja dzisiaj wracam do picia pokrzywy Mialam chyba z rok przerwy bo po prostu znudzil mi sie jej smak .
Czesto piszecie o tym żeby robić przerwy w piciu pokrzywy, moja mama jakis czas temu, tak lubiła pokrzywę, że piła ją zamiast herbaty przez ponad 2 lata i nie było żadnych efektów ubocznych poza błyszczącymi włosami, mocniejszymi paznokciami, ladniejszą cerą i ogólnie bardzo dobrym samopoczuciem , no ale w koncu każdy organizm jest inny ...
sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 13:44   #3686
Kotek112
Przyczajenie

GG do Kotek112

ja mam pytanie...słyszałam że od częstego picia pokrzywy bardzo się chudnie...czy to prawda?jestem dość szczupła i chciałabym raczej przytyć niż schudnąć...pomóżcie!:conf used:
Kotek112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 14:03   #3687
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kotek112 Pokaż wiadomość
ja mam pytanie...słyszałam że od częstego picia pokrzywy bardzo się chudnie...czy to prawda?jestem dość szczupła i chciałabym raczej przytyć niż schudnąć...pomóżcie!:conf used:

ile razy bedziesz sie jeszcze o to pytać pomimo że dostałaś odpowiedź na swoje pytanie na innym wątku?
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-17, 14:04   #3688
Sol Magda
Rozeznanie

Pokrzywę i skrzyp piję oddzielnie. W sumie nie wiem czy się chudnie od pokrzywy. Kiedyś jak piłam różne zioła to faktycznie zaczęłam chudnąć.
Sol Magda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 14:19   #3689
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

dziewczyny, a po jakim czasie mniej wiecej pojawily sie u was te wypryski bedace skutkiem usuwania toksyn? Bo ja pije juz prawie tydzien ta pokrzywe i nasilenia raczej nie zauwazylam
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 16:58   #3690
lele
Zakorzenienie

Hawrodytko ja nigdy nie mialam problemu z pryszczami i teraz nie mam uch nadal. Tz mial pryszcze, ale pokrzywa tez u niego nie nasilila, a teraz ma ich juz mniej. pijemy ponad dwa tygodnie
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości