|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy
OMG
![]() A poczytać wątku nie łaska??? ![]()
![]() |
#3662 |
Rozeznanie
|
Estelle, ty to musisz miec cierpliwosc
![]() wlasnie zaparza mi sie kubeczek pokrzywki ![]() ![]() aby pomoc tej duszyce, ktora zadala pytanie co do przerw z pokrzywa... ja robie co miesiac na miesiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Rozeznanie
|
Ja kończę właśnie pierwsze pudełko pokrzywy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
|
No właśnie coraz mniej
![]() ![]() ![]() I nie to, że się czepiam, bo bywają kwestie, które pojawiają się rzadko i trudno je znaleźć w wątkach, ale coś takiego... nawet pierwszego postu nie przeczytać... ![]()
![]() |
#3665 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie PIJACZKI
![]() Wszem i wobec informuję, że od dziś dobrowolnie dołączam do KLUBU ![]() Ostatnio przeglądałam ten wątek i postanowiłam dziś zakupić w aptece opakowanie suszonej pokrzywki. Jestem już po pierwszym kubeczku ![]() ![]() Pokrzywkę chcę pić, bo moim celem są dłuższe,zdrowsze i ładniejsze włoski. Mam nadzieję, że moja przygoda z pokrzywką nie skończy się na jednym kubku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam witam!Poczytałam i chce dolaczyc do waszego grona.Pokrzywe pilam juz wczesniej, bo wloski mi wypadaly ale juz minal miesiac od "popijania"
![]() ![]() ![]() ![]()
#3667 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3668 |
Wtajemniczenie
|
A ja wlasnie pochlaniam pierwszy kubek pokrzywy i skrzypu. Zaparzylam je razem i wlałam do termosu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Rozeznanie
|
Piję pokrzywę dw amiesiące( jeden kubeczek dziennie). Nie zauważyłąm żadnych efektów ( włosy nie błyszczą bardziej, nie rosną szybciej). Możliwe ,ż epokrzywa na mnei nei działa? Za to zaczęły mi wypadac włosy(nie wiem czy to kwestia jesieni, farbowania Castingiem czy właśnei pokrzywy), a stan twarzy.. no nie jest rewelacyjny.. Nie lepiej będzie jak odstawie pokrzywę? Czy moz ejeszcze poczekać?
![]()
![]() |
#3670 |
Zakorzenienie
|
kocimietka a czy piłaś tą pokrzywę systematycznie? Poza tym farbowanie, niektóre odżywki i szampony wpływają bardzo negatywnie na włosy i jedna szklanka dziennie pokrzywy to może być za mało.
Odstaw na miesiąc pokrzywę - zaobserwuj co się będzie działo, kiedy nie będziesz piła i spróbuj jeszcze raz. Ewentualnie możesz pokrzywę zastąpić skrzypem. Jeśli chodzi o wypryski - pokrzywa ma działanie oczyszczające i prawie zawsze pierwszym efektem jest wywalanie toksyn na zewnątrz co właśnie wiąże się z wypryskami. Chyba najgorszą decyzją jest w ten czas odstawić pokrzywę, bo ona tak naprawdę zaczyna działać. Mi cera się po pokrzywie na pozór poprawiła, stan włosów również i to po 2 tygodniach, tak więc miesiąc piję, miesiąc przerwy będę długo stosowała. Tylko warto brać pod uwagę, że każdy organizm jest inny. |
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
|
Kocimiętko
![]() - to normalne, że włosy bardziej nie błyszczą od picia - połysk zwiększyć można tylko pielęgnacją zewnętrzną, bo, jak zapewne wiesz, włos jest martwy i przyjmowanie wspomagaczy działa tylko na tą część, która jest aktualnie "produkowana" w cebulce - jako, że każdy organizm reaguje indywidualnie, pokrzywa u Ciebie może nie dać efektu szybszego wzrostu - wypadanie to raczej "zasługa" Castingu, dość często farbowanie wzmaga wypadanie; pokrzywa dostarczając mikroelementów do organizmu raczej tak nie zadziała. - co do cery, z tym to bywa naprawde różnie. Być może to efekt pokrzywy, ale i innych czynników również - spróbuj zdiagnozować co jeszcze mogło mieć na to wpływ [zmiana kosmetyków, wahania hormonalne związane z cyklem, dieta, etc...]. Aby załagodzić "niespodzianki" ja przecieram twarz wacikiem nasączonym naparem z pokrzywy lub też przykładam torebkę z zaparzonych ziół do zmian zapalnych - pomaga.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3672 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pokrzywę piją systamatycznie, a włosy odzywiam również z zewnątrz na wiele spodobów(wizażowych głównie ![]() Estelle- spróbuję tego pzrecierania wacikiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Raczkowanie
|
Znowuż wracam do pokrzywy
![]() Podczas picia pokrzywy kondycja moich włosów była zdecydowanie lepsza. Od niedawna zaczęły mi 'lecieć', więc muszę o nie zadbać od środka ![]() Myślę też nad płukankami ![]()
'Sometimes the only way to stay sane is to go a little crazy' bubble jungle! Edytowane przez vanda Czas edycji: 2008-11-13 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 |
Wtajemniczenie
|
słyszałam kiedyś o zbawiennym dzialaniu pokrzywy, ale mam pytanko czy picie tego zioła ma jakiś wpływ jak biorę tabletki antykoncepcyjne?? może wyda Wam się to głupie pytanbie, ale czytałam w ulotce, że niektóre zioła mogą negatywnie oddziaływać i że np nie można pić naparu z dziurawca zwyczajnego.. proszę o wyrozumiałośc jesli było to pytanie bo watek jest długi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
|
Skorzystaj z opcji : przeszukaj ten wątek.
Wystarczy wpisać np. antykoncepcyjne, antykoncepcja itp.
![]() |
#3676 |
Przyczajenie
|
ja mam pytanie...słyszałam że od picia pokrzywy szybko się chudnie...jestem dość szczupła i chciałabym raczej przytyć niż schudnąć,a moje włosy są w złym stanie i chciałabym zdecydować się na kurację z pokrzywy...czy to prawda czy może tylko plotka? pomóżcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
|
Nie zadajemy tego samego pytania na kilku wątkach
![]()
![]() |
#3678 |
Rozeznanie
|
dołączam się do Was
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Zakorzenienie
|
Od jutra jestem z Wami
![]() ![]() ![]() ![]()
#3680 |
Zakorzenienie
|
Limonko mi pokrzywa bardzo smakuje.. Tz tez
|
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Przyczajenie
|
Dziś wypiłam swój pierwszy kubek pokrzywy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
po prostu Łinli
|
pokrzywa jest całkiem smaczna
![]() ![]()
#3684 |
Miss Pudernica
|
A czy któraś z was piła również bratka? Jeżeli tak, to co silniej oczyszczało cerę?
Bardzo kusi mnie pokrzywa, ale przeraża mnie to oczyszczanie buzi. Po bratku dostałam okropnych ropnych gul, których wyleczeniem musiał zająć się dermatolog. Chociaż pokrzywa ma raczej większy wpływ na włosy niż cerę, więc chyba nie powinno byc tak źle ![]()
#3685 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj wracam do picia pokrzywy
![]() ![]() Czesto piszecie o tym żeby robić przerwy w piciu pokrzywy, moja mama jakis czas temu, tak lubiła pokrzywę, że piła ją zamiast herbaty przez ponad 2 lata i nie było żadnych efektów ubocznych poza błyszczącymi włosami, mocniejszymi paznokciami, ladniejszą cerą i ogólnie bardzo dobrym samopoczuciem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3686 |
Przyczajenie
|
ja mam pytanie...słyszałam że od częstego picia pokrzywy bardzo się chudnie...czy to prawda?jestem dość szczupła i chciałabym raczej przytyć niż schudnąć...pomóżcie!:conf used:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile razy bedziesz sie jeszcze o to pytać pomimo że dostałaś odpowiedź na swoje pytanie na innym wątku? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3688 |
Rozeznanie
|
Pokrzywę i skrzyp piję oddzielnie. W sumie nie wiem czy się chudnie od pokrzywy. Kiedyś jak piłam różne zioła to faktycznie zaczęłam chudnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a po jakim czasie mniej wiecej pojawily sie u was te wypryski bedace skutkiem usuwania toksyn? Bo ja pije juz prawie tydzien ta pokrzywe i nasilenia raczej nie zauwazylam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Zakorzenienie
|
Hawrodytko ja nigdy nie mialam problemu z pryszczami i teraz nie mam uch nadal. Tz mial pryszcze, ale pokrzywa tez u niego nie nasilila, a teraz ma ich juz mniej. pijemy ponad dwa tygodnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.