izotek - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-10, 20:17   #3661
withi_as
Zakorzenienie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez Margoza Pokaż wiadomość
Pijecie alkohol w trakcie kurcji?
Tak, ale z umiarem
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 20:27   #3662
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość

Wielokrotnie wspominana tutaj Silica chociażby. Dziewczyny, nie żeby to był jakiś przytyk ale zajrzyjcie może choć kilka stron wstecz ponieważ pojawiają się teraz wciąż pytania, które tutaj wałkowałyśmy wiele razy. I gdy widzę gdy ktoś pyta o alko po raz dziesiąty, to już trochę załamuje. Bo odpowiedzi było wiele, przy czym każda osoba podchodzi nieco inaczej i jak tu Wam to streścić w jednej odpowiedzi Ja gdy odważyłam się tu przyłączyć przeczytałam cały wątek najpierw aby ludzi nie zamęczać o to samo Wątek ma niemal 50 stron i jest naprawdę kopalnią wiedzy.
Przepraszam.
W tym tygodniu nie mialam czasu na czytanie tego watku od poczatku, mam praktyki i szybko zaopatruje sie w kosmetyki, zeby nie zaniedbac skory. Najbardziej ufam Wam, bo macie duza wiedze i doswiadczenie.

Studiuje Ogrodnictwo i praktyki odbywaja sie w roznych warunkach i wczoraj przygrzalo mnie slonce, co sprawilo, ze twarz mnie piecze i nie czuje sie komfortowo. W takim razie nie zapytam sie juz o cos skutecznego, a z tego co zauwazylam, to polecacie m.in. Toleriane Ultra. Jest jednak dosc drogi i musze zainteresowac sie dodatkowo czyms tanszym.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 21:13   #3663
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Zrobiły mi się takie gule w prawych górnych krańcach czoła. Myślicie, że to mi rogi rosną??
Lewy róg się wchłonął, prawy rośnie. Przemieniam się w jednorożca... tylko chyba praworożca bo z prawej strony

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Da radę, nie martw się

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Wątek ma niemal 50 stron i jest naprawdę kopalnią wiedzy.
U mnie są 123 strony... o jakim wątku mówisz?
Stary 2015-04-10, 21:20   #3664
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Lewy róg się wchłonął, prawy rośnie. Przemieniam się w jednorożca... tylko chyba praworożca bo z prawej strony
Mi takie niespodzianki zakrywa grzywka.

Stary 2015-04-10, 23:13   #3665
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie są 123 strony... o jakim wątku mówisz?
U mnie 49 stron. Niemniej warto zajrzeć na poprzednie strony albo skorzystać z funkcji "przeszukaj ten wątek" bo jeśli będziemy mówić dziesięć razy o tym samym to wątek przestanie być pomocny i ciekawy Ale to moje zdanie zdanie i sugestia tylko.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 09:14   #3666
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiaaa95 Pokaż wiadomość
Właśnie, jest ktoś w stanie wypowiedzieć się na temat tego Wax'u? On faktycznie tak pomaga na wypadanie włosów? Bo skład jakoś szczególnie nie zachwyca, a ponoć chwalą... ;-)
Jeśli chodzi Ci o maskę henna wax z Pilomax to mi ją poleciła fryzjerka akurat na wypadanie i odżywienie włosów. Kupiłam jakiś czas temu i na pewno się wypowiem o niej.
Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Znacie jakies suplementy bez wit. A? Pani w aptece powiedziala, ze takie nie istnieja.
Spokojnie. Troszkę takich jest. Jeśli chodzi o te na włosy to np. Silica, Vitapil, Revalid, Capivit ale nie ten podstawowy. Najlepiej czytać skład np. na DOZ.

Cytat:
Przepraszam.
W tym tygodniu nie mialam czasu na czytanie tego watku od poczatku, mam praktyki i szybko zaopatruje sie w kosmetyki, zeby nie zaniedbac skory. Najbardziej ufam Wam, bo macie duza wiedze i doswiadczenie.

Studiuje Ogrodnictwo i praktyki odbywaja sie w roznych warunkach i wczoraj przygrzalo mnie slonce, co sprawilo, ze twarz mnie piecze i nie czuje sie komfortowo. W takim razie nie zapytam sie juz o cos skutecznego, a z tego co zauwazylam, to polecacie m.in. Toleriane Ultra. Jest jednak dosc drogi i musze zainteresowac sie dodatkowo czyms tanszym.
Niezła jest Ziaja kuracja dermatologiczna do AZS, a od niedawna zamiennie z Toleriane Ultra używam też Tołpy Czarny bez - do końca kwietnia można dostać w Super Pharm na promocji całą serię Botanica. Wtedy kremy sąza 20 zł. Ktoś tu polecał też z tej serii Czarną różę, ja wybrałam bez bo jest do naczynkowej zaczerwieniającej się cery.
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 16:04   #3667
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi Ci o maskę henna wax z Pilomax to mi ją poleciła fryzjerka akurat na wypadanie i odżywienie włosów. Kupiłam jakiś czas temu i na pewno się wypowiem o niej.

Spokojnie. Troszkę takich jest. Jeśli chodzi o te na włosy to np. Silica, Vitapil, Revalid, Capivit ale nie ten podstawowy. Najlepiej czytać skład np. na DOZ.

Niezła jest Ziaja kuracja dermatologiczna do AZS, a od niedawna zamiennie z Toleriane Ultra używam też Tołpy Czarny bez - do końca kwietnia można dostać w Super Pharm na promocji całą serię Botanica. Wtedy kremy sąza 20 zł. Ktoś tu polecał też z tej serii Czarną różę, ja wybrałam bez bo jest do naczynkowej zaczerwieniającej się cery.
Ja mam zamiar kupić Pilomax, Wax Kamille, zbiera dobre noty na wizażu :-D
Asiaaa95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 17:50   #3668
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Mi takie niespodzianki zakrywa grzywka.
Fajnie, mi takie wulkany wywala na żuchwie...grzywką nie zakryje
Margoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 18:09   #3669
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, mi takie wulkany wywala na żuchwie...grzywką nie zakryje
No to trudno. sama mam jeden na brodzie i nie wygladam atrakcyjnie.

Po ktorym opakowaniu zauwazyliscie znaczna poprawe?

Stary 2015-04-11, 18:37   #3670
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
No to trudno. sama mam jeden na brodzie i nie wygladam atrakcyjnie.

Po ktorym opakowaniu zauwazyliscie znaczna poprawe?
Ja narazie jakiejś super poprawy nie widzę, ale wzięłam dopiero 60 tabletek. Tzn.czoło jest super, ale najgorzej linia żuchwy:/ tzn.też nie ma jakiejś tragdii, ale takie wulkany się od czasu do czasu pojawiają (dobrze w sumie że w miarę pojedynczo, jeden się już goi i prawie go nie widać to wyskakuje drugi). Z ramion też ładnie pryszcze poznikały ale bardzo niefajne przebarwienia zostały i nadal nieładnie to wygląda mam nadzieję, że znikną...
1,5 miesiąca nie narzekałam na skutki uboczne, ale przedwczoraj i dziś leciała mi krew z nosa i dziś mam strrrasznie wysuszone usta...

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

W ogóle dziewczyny miałyście też tak, że najpierw wam się skóra zmatowiła i przestała świecić, a potem znowu się się świeciła?
Ja mam wrażenie, że znowu zaczynam się błyszczeć, nie tak jak wcześniej oczywiście. Tak po 3-4 tyg.od brania Izo skóra była idealnie matowa, a teraz w ciągu dnia jak przykładam chusteczki do twarzy to pół podkładu odbite...:/ to samo z włosami, mam wrażenie, że po 3-4 tyg.mniej się przetłuszczały, a teraz znowu myję codziennie max.co drugi:/ Czyżby organizm się przyzwyczaił?
Stary 2015-04-11, 18:55   #3671
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja narazie jakiejś super poprawy nie widzę, ale wzięłam dopiero 60 tabletek. Tzn.czoło jest super, ale najgorzej linia żuchwy:/ tzn.też nie ma jakiejś tragdii, ale takie wulkany się od czasu do czasu pojawiają (dobrze w sumie że w miarę pojedynczo, jeden się już goi i prawie go nie widać to wyskakuje drugi). Z ramion też ładnie pryszcze poznikały ale bardzo niefajne przebarwienia zostały i nadal nieładnie to wygląda mam nadzieję, że znikną...
1,5 miesiąca nie narzekałam na skutki uboczne, ale przedwczoraj i dziś leciała mi krew z nosa i dziś mam strrrasznie wysuszone usta...[COLOR="Silver"]
A na ile czasu masz przewidziana kuracje? Moja dermatolog twierdzi, ze w moim przypadku wystarczy 6 miesiecy, a potem zejdziemy do przyjmowania np. jednej tabletki tygodniowo itd.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-11, 19:06   #3672
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
A na ile czasu masz przewidziana kuracje? Moja dermatolog twierdzi, ze w moim przypadku wystarczy 6 miesiecy, a potem zejdziemy do przyjmowania np. jednej tabletki tygodniowo itd.
Ciężko mi powiedzieć...za 2 tyg.idę dopiero na drugą wizytę do dermatologa, więc myślę, że wtedy będę wiedziała coś wiecej. Na pierwszj wizycie powiedział mi tylko tak ogólnikowo, że lek bierze się od 3 do 6 miesięcy, ale nie określił ile ja konkretnie będę brała. Myślę, że po prostu teraz będzie pytał jak znoszę kurację i być może zwiększy dawkę, żeby skrócić czas leczenia Teraz w sumie biorę dosyć małą dawkę, ale też w sumie nie mam jakiś strasznych skutków ubocznych. Zobaczymy A Ty ile już bierzesz i jaką dawkę?
Stary 2015-04-11, 19:09   #3673
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Ciężko mi powiedzieć...za 2 tyg.idę dopiero na drugą wizytę do dermatologa, więc myślę, że wtedy będę wiedziała coś wiecej. Na pierwszj wizycie powiedział mi tylko tak ogólnikowo, że lek bierze się od 3 do 6 miesięcy, ale nie określił ile ja konkretnie będę brała. Myślę, że po prostu teraz będzie pytał jak znoszę kurację i być może zwiększy dawkę, żeby skrócić czas leczenia Teraz w sumie biorę dosyć małą dawkę, ale też w sumie nie mam jakiś strasznych skutków ubocznych. Zobaczymy A Ty ile już bierzesz i jaką dawkę?
4 dni dawka 40mg

Stary 2015-04-11, 19:40   #3674
lisnov
Zakorzenienie

Mnie nic nie pomaga... leci trzeci tydzień, 40mg. Ale to moja wina. Okrutnie się drapię i twarz się nigdy nie zagoi.
Stary 2015-04-11, 19:49   #3675
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie nic nie pomaga... leci trzeci tydzień, 40mg. Ale to moja wina. Okrutnie się drapię i twarz się nigdy nie zagoi.
Mnie tez swedzi twarz, szczegolnie policzki.
Chcialabym zeby to bylo ostatnie leczenie mojej twarzy. Dosyc juz wydalam pieniedzy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-11, 20:05   #3676
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
A pytałaś w aptece o jakiś krem/maść? Są chyba jakieś specjalistyczne kosmetyki na świąd skóry. Po co masz się tak męczyć...A jak w ogóle u Ciebie z innymi skutkami ubocznymi? W miarę ok?
Stary 2015-04-11, 20:11   #3677
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
A pytałaś w aptece o jakiś krem/maść? Są chyba jakieś specjalistyczne kosmetyki na świąd skóry. Po co masz się tak męczyć...A jak w ogóle u Ciebie z innymi skutkami ubocznymi? W miarę ok?
Ale mnie nie chodzi tylko o swędzenie. Bardziej o zwykłe zdrapywanie wszystkich ran.
Z resztą w miarę ok. Skóra się nie łuszczy, zajady wyleczyłam, usta tylko suche i popękane ale to tak zawsze miałam a teraz jest jedynie odrobinę gorzej. Tylko wszystko się pogorszy bo w tym tygodniu będę miała zwiększoną dawkę.
Stary 2015-04-11, 20:13   #3678
Margoza
Raczkowanie

Ehh no tak to jest, ja z kolei często nie mogę się powstrzymać i wyciskam coś...Głupi człowiek nie rozumie, że sam sobie szkodzi
Stary 2015-04-12, 00:09   #3679
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

[/COLOR]W ogóle dziewczyny miałyście też tak, że najpierw wam się skóra zmatowiła i przestała świecić, a potem znowu się się świeciła?
Ja mam wrażenie, że znowu zaczynam się błyszczeć, nie tak jak wcześniej oczywiście. Tak po 3-4 tyg.od brania Izo skóra była idealnie matowa, a teraz w ciągu dnia jak przykładam chusteczki do twarzy to pół podkładu odbite...:/ to samo z włosami, mam wrażenie, że po 3-4 tyg.mniej się przetłuszczały, a teraz znowu myję codziennie max.co drugi:/ Czyżby organizm się przyzwyczaił?
Mam taką teorię, że stopień tego wysuszenia i świecenia zależy od wyjściowego rodzaju cery - ja miałam mieszaną z bardzo dużą skłonnością w stronę tłustej i możliwe że dlatego teraz też łojotok wywala u mnie dalej.

Moja skóra też się potrafi świecić i przez całą kurację nie była też jakoś hiper wysuszona. Tzn. czuję różnicę i na chustce mało co mi się odciska, jak dotknę twarzy to też czuję, że jest taka suchsza , ale świecić się potrafi. Ale nie schodzi mi jakoś płatami tylko się bardzo delikatnie łuszczy. No i dzisiaj w tą piękną pogodę wgl. mi jakoś tak się skóra ściągnęła - rozumiem teraz doskonale czemu lepiej brać Izo w okresie jesienno-zimowym gdy jest mniej słońca.
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-12, 06:41   #3680
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
Mam taką teorię, że stopień tego wysuszenia i świecenia zależy od wyjściowego rodzaju cery - ja miałam mieszaną z bardzo dużą skłonnością w stronę tłustej i możliwe że dlatego teraz też łojotok wywala u mnie dalej.

Moja skóra też się potrafi świecić i przez całą kurację nie była też jakoś hiper wysuszona. Tzn. czuję różnicę i na chustce mało co mi się odciska, jak dotknę twarzy to też czuję, że jest taka suchsza , ale świecić się potrafi. Ale nie schodzi mi jakoś płatami tylko się bardzo delikatnie łuszczy. No i dzisiaj w tą piękną pogodę wgl. mi jakoś tak się skóra ściągnęła - rozumiem teraz doskonale czemu lepiej brać Izo w okresie jesienno-zimowym gdy jest mniej słońca.
Ja też przez to delikatne świecenie się nie mam wyszuszonej jakoś bardzo skóry to akurat na plus A co do słońca to faktycznie, żal trochę tego opalania latem będzie Ale kupię wysoki filtr i może jakoś się obędzie od poparzeń:P Zresztą ludzie biorą Izo też w krajach gdzie jest naprawdę gorąco i jakoś żyją
Stary 2015-04-12, 06:55   #3681
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Zresztą ludzie biorą Izo też w krajach gdzie jest naprawdę gorąco i jakoś żyją
To jest pocieszajace dla mnie, poniewaz w lipcu jade do Grecji i boje sie, ze spale sie na raka i bede cierpiala przez caly ten wyjazd.

Stary 2015-04-12, 07:54   #3682
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
To jest pocieszajace dla mnie, poniewaz w lipcu jade do Grecji i boje sie, ze spale sie na raka i bede cierpiala przez caly ten wyjazd.
Filtr 50 i jakoś przeżyjsz Zazdroszczę Grecji
Stary 2015-04-12, 08:14   #3683
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Filtr 50 i jakoś przeżyjsz Zazdroszczę Grecji
Moja dermatolog to samo mi powiedziala.

Stary 2015-04-12, 09:43   #3684
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Piję okazjonalnie, ale niewielkie ilości-tak dwie lampki wina lub dwa drinki to max
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 10:58   #3685
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Ja pije. Izotek moze zaburzyc tolerancje alkoholu, dlatego lepiej uwazac na poczatku. Moze on bowiem sprawic, ze ululasz sie jednym piwem, a moze byc tak, ze wypijesz pol litra wodki i jestes jak skowronek. Mnie sie trafil ten drugi wariant ,
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 11:05   #3686
Cytrynusia
Rozeznanie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;51008017]Ja pije. Izotek moze zaburzyc tolerancje alkoholu, dlatego lepiej uwazac na poczatku. Moze on bowiem sprawic, ze ululasz sie jednym piwem, a moze byc tak, ze wypijesz pol litra wodki i jestes jak skowronek. Mnie sie trafil ten drugi wariant ,[/QUOTE]

A u mnie derma powiedziala. Ze nie brac izo dzien wczesniej, w dzien 'pijanstwa' hihi i dzien po. Oczywiscie nie chodzi tu o 1 piwo tylko wiecej. No i na 3 dni odstawiam izo i problemu nie ma. I sie nie martwie czy nie będzie szkodziło itp. Takim sposobem od 2 dni nie brałam dawki^^
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 20:46   #3687
lisnov
Zakorzenienie

proszę, burza mózgów
co zrobić, żeby nie zdrapywać ran na twarzy?
p.s. odpada odrąbanie palców
Stary 2015-04-13, 07:34   #3688
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
proszę, burza mózgów
co zrobić, żeby nie zdrapywać ran na twarzy?
p.s. odpada odrąbanie palców
Co zrobić? Być świadomym tego że mogą zostać Ci blizny które potem będą Ci spedzały sen z powiek i zamiast cieszyć się wyleczeniem trądziku, będziesz zachodziła w głowę jak pozbyć się tego kolejnego problemu :-P Wiem co mówię, ja zrobiłam nieszczęsny peeling korundem podczas kuracji Aknenorminem i mam ogromną nauczkę.
Asiaaa95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 08:02   #3689
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:
Co zrobić? Być świadomym tego że mogą zostać Ci blizny które potem będą Ci spedzały sen z powiek i zamiast cieszyć się wyleczeniem trądziku, będziesz zachodziła w głowę jak pozbyć się tego kolejnego problemu :-P Wiem co mówię, ja zrobiłam nieszczęsny peeling korundem podczas kuracji Aknenorminem i mam ogromną nauczkę.
Właśnie..jak Twoja skóra po tym peelingu? już się wygoiła czy dalej smarujesz intensywniej?
Są chwile że ciężko się powstrzymać przed drapaniem czy wyciskaniem, tym bardziej jak miało się taki nawyk przed kuracją...nie raz słyszałam- nie drap! nie dotykaj!
kilka stron wcześniej ktoś pisał że skóra strasznie swędzi, piecze..ja po prawie 2 tyg przerwy kontynuuje kuracje i u mnie też pojawiła sie wspomniana dolegliwość, pewnie dlatego że skóra po tej przerwie zdążyła dojść do siebie, nie była już przesuszona a teraz dalej katuje się tym lekiem.
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 10:57   #3690
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Nic to nie daje. Mnie łapy bezwiednie lecą do ran. Ja nie raz dopiero po krwi na palcach się orientuję, że właśnie coś nabroiłam. W domu nie ma problemu - np. teraz mocno posmarowalam te miejsca bb, żeby stały się "nieatrakcyjne" do drapania, a jak zrobię to lekko nieświadomie to natrafię na maź.

Cytat:
Napisane przez Agatha2003 Pokaż wiadomość
kilka stron wcześniej ktoś pisał że skóra strasznie swędzi, piecze..ja po prawie 2 tyg przerwy kontynuuje kuracje i u mnie też pojawiła sie wspomniana dolegliwość, pewnie dlatego że skóra po tej przerwie zdążyła dojść do siebie, nie była już przesuszona a teraz dalej katuje się tym lekiem.
to ja pisałam

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości