Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :( - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 09:48   #3661
studi
Zakorzenienie

Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(

Szczerze mówiąc bałabym się nosić pierścionek z brylantem, który kół by w oczy, bałabym się,że go zgubię, ukradną mi ect...Z kolei z takim z czerwonym oczkiem chyba bym się na mieście nie pokazała...
Zamiast piekielnie drogiego pierścionka wolałabym tańszy, a pieniądze zainwestować w coś co nam się obojgu przyda-np.dużżże łoże
Nie rozumiem jak wartością mierścionka można mierzyć miłość-kogoś stać na wydatek 5 tysięcy, a innego nie, takie życie
p.s nie codzienniekażdy kupuje piwo Żywiec po 3,3 zł...

Edytowane przez studi
Czas edycji: 2010-09-22 o 11:03
studi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 09:51   #3662
Brawurka84
Raczkowanie

tak sobie myślę-od czego tak naprawdę zależy gotowość facetów chociażby do oświadczyn?Kolega Tomek jest zdania,że od statusu materialnego,od sytuacji głównie finansowej.
Mam różnych znajomych-takich,którzy oświadczali się po paru miesiącach,po 4 dniach-rekordzista ale są bardzo szczęśliwym małżeństwem-kolega 30 lat jak spotkał swoją przyszłą żonę,to wiedział,że to jest właśnie ta jedyna więc stwierdził,że nie ma na co czekać-swoją drogą to bardzo romantyczne

Ale znam też takich,co to parę lat nie zabierają się do oświadczyn albo ślubu.
Może i są kobiety,które chcą mieć piękny pierścionek za 4 tysiące-ale faceci o tym wiedzą przecież!a o nas z tego wątku wiedzą,że my nie wymagamy takich rzeczy!więc śmiem twierdzić,że nasi faceci nie uzależniają oświadczyn od bóg wie jakiego bogactwa.
Np.mój to sobie czeka aż przestanie być małym chłopcem i sam podejmie bez rodziców decyzję..Ma na to rok,bo już żyjemy jak małżeństwo.
Nie wiem,czy faceci naprawdę jako tacy zdobywcy nie mają w sobie czegoś takiego "jak chęć zaklepania"swojej ukochanej,jedynej kobiety?choćby i takim pierścionkiem za grosze?poza tym wiedząc,że nam by to sprawiło ogromną przyjemność i by się skończyły może jakieś kłótnie z tego powodu,pretensje,żale itp.i uzdrowiłoby to związek,a jednocześnie wprowadziło na inny tor
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 09:59   #3663
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc bałabym się nosić pierścionek z brylantem, który kół by w oczy, bałabym się,że go zgubię, ukradną mi ect...Z kolei z takim z czerwonym oczkiem chyba bym się na mieście nie pokazała...
Zamiast piekielnie drogiego pierścionka wolałabym tańszy, a pieniądze zainwestować w coś co nam się obojgu przyda-np.dużżże łoże
Dokladnie!! Boze dziewczyny, jak ja sie z wami zgadzam ze wszystkim Ja tez ogladam wieeeeeelkie łózka

I wiecie co, ja chce byc ZAREZERWOWANA (jak to Tomek powiedzial)

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:07   #3664
Brawurka84
Raczkowanie

Dołączam do tych,które chcą być zarezerwowane
mój sobie zaczyna od d....strony-zaplanował ze mną dziecko za rok,a po drodze niby co?to ma go niby zwolnić od jakichś zaręczyn?nie ważne kiedy ślub,ale zaręczyny/oświadczyny by się przydały
to jest dopiero ewenement-tylko nie wiem czy mam się śmiać czy płakać ;-) z całą odpowiedzialnością zaplanował czas na dziecko,a nie może paść na kolana i się oświadczyć
no chyba,że będzie się do tego może zbierał kolejny rok.. ;-)
Stary 2010-09-22, 10:34   #3665
Madlenw
Raczkowanie

Hej
bardzo dobrze Was rozumiem.
Ja jetem już po zaręczynach , ale długo na nie czekałam.
Niedawno dowiedziałam się od Mojego Ukochanego, że to jest bardzo trudna decyzja, nie przez to że chce się za mną związać na cale życie tylko bał się oświadczyć.
To wymagało tego, że musiał podjąć decyzję, pomyśleć jak to zrobić ... i ... powiedzieć swoim rodzicom .

Faceci są bardzo "prostymi" istotami.
trzeba im wszystko powiedzieć, naprowadzić ich.

Pozdrawiam
Madlenw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:39   #3666
Brawurka84
Raczkowanie

czyli myślisz Madlenw.że to jest kwestia dorośnięcia?bo co by nie było taka decyzja zależy tylko od faceta i to na nim spoczywa cała odpowiedzialność...mój powiedział,że oświadczyn to się boi..że o wiele łatwiej jest mu starać się ze mną o dziecko(pewnie dlatego,że odpowiedzialność spoczywa na dwóch osobach wtedy,a nie tylko na jednej)
p.s mój już parę miesięcy temu powiedział oficjalnie rodzinie o naszym ślubie i dzieciach..i co,i nic ;-)
Stary 2010-09-22, 11:02   #3667
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Dokladnie!! Boze dziewczyny, jak ja sie z wami zgadzam ze wszystkim Ja tez ogladam wieeeeeelkie łózka

Też oglądałam takie duże łózka z Black Red White-dla mnie bomba-spałabym jak samolot
My dziewczyny to jednak szybciej dojrzewamy, zawsze mi to Pani na biologii powtarzała...Tyle, że też mam 30-to letniego faceta, który pracuje i temat zaręczyn omija szerokim łukiem-wydawałoby się,że dojrzały facet, a tu zonk.Jeśli ja nie poruszę tematu, to rozmowy o pewnych rzeczach pewnie nigdy by się nie odbyły;/
Stary 2010-09-22, 11:10   #3668
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Cytat:
Napisane przez aTomek Pokaż wiadomość
po związku powyżej 2 lat bez deklaracji
Gajaa - z tego co rozumiem chcesz przejść do kolejnego etapu, ale już z nim mieszkasz ... to tak jak byś urodziła dziecko, a teraz się o nie starała...
Jak z Tobą zamieszkał bez deklaracji o ślubie (oświadczynach) to może dla niego już to jest SYMBOLICZNA deklaracja, że chce z Tobą być...

Gaju
Do dzieła !!!!
Zmień świat… zrób tak jak oczekujesz !!!!

Wyjdź z inicjatywą sama !!!
Bo jak na razie jesteś niewolnikiem stereotypów !!!

Eeee, ale ja nie mieszkam z TŻtem tylko z babcią

Och, Ty wiesz ile razy ja już to robiłam? Za każdym razem, kiedy widziałam fajną kieckę w salonie

Nie mogę sama zmienić świata, ale fakt jest faktem - kobiety zarabiają mniej, są wyrzucane z pracy po zajściu w ciążę, jeśli pracodawca ma do wyboru tak samo wykształconych i doświadczonych potencjalnych pracowników różnych płci, wybierze mężczyznę, bo on za jakiś czas nie pójdzie na urlop macierzyński i tak dalej, i tak dalej. To przykre, a jest właśnie wynikiem niedokończonej emancypacji.

Chcę, żeby TŻ się oświadczył, bo chcę, żeby drugi raz w życiu pokazał, że ma jaja. Na co dzień noszę je ja

Poza tym trzeba odróżnić stereotyp od tradycji. Stereotyp jest nacechowany negatywnie względem obiektu, którego dotyczy. Tradycja przekazuje jakieś wartości, jest mentalnie zakorzeniona w historii i z niej wynika. Stereotypem jest, że wszyscy Amerykanie to przytępe grubasy, a Polacy zachlajmordy, że studenci zbijają cały rok bąki. Tradycją biała suknia w dniu ślubu, oznaczająca kiedyś czystość i dziewictwo, jajeczko, symbol nowego życia na Wielkanoc czy polski bigos, którym zażeramy się od średniowiecza.

SJP: STEREOTYP - funkcjonujący w świadomości społecznej uproszczony i zabarwiony wartościująco obraz rzeczywistości.

TRADYCJA - ogół obyczajów, norm, poglądów, zachowań itp. właściwych jakiejś grupie społecznej, przekazywanych z pokolenia na pokolenie; też: ciągłość tych obyczajów, norm, poglądów lub zachowań.

Podsumowując: nie mam nic przeciwko tradycji, jest ważna, bo stanowi podstawę, w naszym wypadku, polskości, ułatwia zachowanie się w pewnych sytuacjach i tak dalej. Mam sporo natomiast propo stereotypów, które zwykle nijak się mają do prawdy i są zwyczajnie krzywdzące.

W tym wypadku pierścionek zaręczynowy darowany kobiecie przez mężczyznę jest symbolem tradycji, nie stereotypu uf.

I zgadzam się z tym, że pierścionek musi być ładny. Ładny, nie drogi. Zresztą gdzieś tu wklejałam link do mojego ideału za 219 zł z allegro

Podzielam też zdanie Aluni: tańszy pierścionek i wielki materac, dodatkowe pieniądze na coś tam. O wiele praktyczniejsze, tym bardziej, że mieszkam w mało eee..bezpiecznej dzielnicy, więc chyba bym musiała wieczorami chodzić w rękawiczkach

Co do pracy -moim marzeniem jest znaleźć pracę w zawodzie za pieniądze, za które będę w stanie się utrzymać, a tak? Nauczyciel stażysta - cały etat (pierwszy rok pracy) - 800 zł, pomoc wychowawcy w przedszkolu, również cały etat - 800 zł, niania na pół etatu - ponad 800 zł

Heloł, świecie. No nic, skończę studia i pokombinuję co by tu własnego zrobić

Rety, teraz wszystkie obawy można przykryć niedojrzałością. Ładnie, mądrze brzmi, ale myślę, że za połową tych "niedorośnięć" stoją zwykłe obawy, jakie ma każdy zdrowo reagujący na nowe sytuacje człowiek. Życie trzeba brać na klatę. Jest za krótkie, żeby się nad sobą rozczulać zbyt długo

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2010-09-22 o 11:13
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 14:23   #3669
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
ooo tak duze wyrko to podstawa
Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
tak sobie myślę-od czego tak naprawdę zależy gotowość facetów chociażby do oświadczyn?Kolega Tomek jest zdania,że od statusu materialnego,od sytuacji głównie finansowej.
Mam różnych znajomych-takich,którzy oświadczali się po paru miesiącach,po 4 dniach-rekordzista ale są bardzo szczęśliwym małżeństwem-kolega 30 lat jak spotkał swoją przyszłą żonę,to wiedział,że to jest właśnie ta jedyna więc stwierdził,że nie ma na co czekać-swoją drogą to bardzo romantyczne

Ale znam też takich,co to parę lat nie zabierają się do oświadczyn albo ślubu.
Może i są kobiety,które chcą mieć piękny pierścionek za 4 tysiące-ale faceci o tym wiedzą przecież!a o nas z tego wątku wiedzą,że my nie wymagamy takich rzeczy!więc śmiem twierdzić,że nasi faceci nie uzależniają oświadczyn od bóg wie jakiego bogactwa.
Np.mój to sobie czeka aż przestanie być małym chłopcem i sam podejmie bez rodziców decyzję..Ma na to rok,bo już żyjemy jak małżeństwo.
Nie wiem,czy faceci naprawdę jako tacy zdobywcy nie mają w sobie czegoś takiego "jak chęć zaklepania"swojej ukochanej,jedynej kobiety?choćby i takim pierścionkiem za grosze?poza tym wiedząc,że nam by to sprawiło ogromną przyjemność i by się skończyły może jakieś kłótnie z tego powodu,pretensje,żale itp.i uzdrowiłoby to związek,a jednocześnie wprowadziło na inny tor
chyba nie zdaja sobie z tego sprawy, z drugiej strony nie chcialabym zareczyn dla swietego spokoju bo po co?
Cytat:

tez chce byc zarezerwowana. aczkolwiek nic na sile

mojej kumpeli chlopak sie oswiadczyl o bal sie ze ona go zdradzi, rozeszli sie co prawda ale dlatego ze juz przed zareczynami ja olewal a myslal ze jak da pierscionek , nadal olewajac to ona nie odejdzie
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 14:41   #3670
Caddy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madlenw Pokaż wiadomość
Hej
bardzo dobrze Was rozumiem.
Ja jetem już po zaręczynach , ale długo na nie czekałam.
Niedawno dowiedziałam się od Mojego Ukochanego, że to jest bardzo trudna decyzja, nie przez to że chce się za mną związać na cale życie tylko bał się oświadczyć.
To wymagało tego, że musiał podjąć decyzję, pomyśleć jak to zrobić ... i ... powiedzieć swoim rodzicom .

Faceci są bardzo "prostymi" istotami.

Pozdrawiam
Ja podobnie, doskonale was rozumiem. Też czekałam, przynajmniej w moim odczuciu wystarczająco długo. Były momenty, kiedy naprawdę byłam już zniecierpliwiona i zmęczona "chodzeniem ze sobą". Jesteśmy razem od ponad 4 lat, mamy po 23. Ja już od dawna byłam gotowa, on nie. Ale nie jestem z dziewczyn, które w ogóle nie poruszałyby tego tematu. Nie mówię o presji, ale zgadzam się z Madlenw, że rozmawiać na takie tematy jak najbardziej można, nawet trzeba.

Nie wydaje mi się, żeby warunki finansowe były w przypadku tej decyzji dominujące. Mój TŻ podczas rozmów jeszcze rok temu, też podawał argumenty dotyczące finansów (wiadomo, że poza rozpoczęciem wspólnego życia, samo wesele tanią sprawą nie jest), ale od zeszłego roku jeśli chodzi o naszą sytuację materialną wiele się nie zmieniło, a mimo to się zdecydował Wniosek z tego taki, że mężczyźni chyba muszą po prostu dorosnąć, a nam pozostaje czekanie, chociaż wiem jak może być czasem trudne. Ale zapewniać chyba nie muszę, że warto.

17.09.2010 Zaręczeni
Caddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 14:58   #3671
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlenw Pokaż wiadomość

Pozdrawiam
No wlasnie tylko czasem to naprowadzanie konczy sie zmuszaniem Moj podobno swojej mamie juz powiedzial, ze zamierza sie oswiadczyc

Pochwal sie pierscionkiem

Cytat:
Napisane przez Caddy Pokaż wiadomość
Nie wydaje mi się, żeby warunki finansowe były w przypadku tej decyzji dominujące. Mój TŻ podczas rozmów jeszcze rok temu, też podawał argumenty dotyczące finansów (wiadomo, że poza rozpoczęciem wspólnego życia, samo wesele tanią sprawą nie jest), ale od zeszłego roku jeśli chodzi o naszą sytuację materialną wiele się nie zmieniło, a mimo to się zdecydował Wniosek z tego taki, że mężczyźni chyba muszą po prostu dorosnąć, a nam pozostaje czekanie, chociaż wiem jak może być czasem trudne. Ale zapewniać chyba nie muszę, że warto.
Bo warunki finansowe tak na prawde nie sa najwazniejsze dla pracujacego faceta. Odlozylmy z kazdej wyplaty po stowce chociaz (albo i nie) i juz by mial kase W moim zwiazku na pewno jest to kwestia gotowosci Bo moj T. jest z tych typow, ktorzy musza wiedziec, ze zapewnia byt rodzinie W naszym przypadku mieszkanie, bo stala prace juz ma

Małżeństwo 06.09.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 15:08   #3672
sylvi_86
Zakorzenienie

a ja wam powiem ze ze strony mojego tzta to nie jest kwestia odlozenia pieniedzy na pierscionek. faceci czasami mysle ze jak sie oswiadcza to slub musi byc jak najszybciej, to jest zdecydowany krok w doroslosc a niektorzy sie tego boja, albo nie czuja ze ta partnerka jest jedna jedyna i czekaja ca lepsza "okazje"
Stary 2010-09-22, 15:12   #3673
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Dlatego ja mojemu uparcie probuje wytlumaczyc, ze to, ze czekam na oswiadczyny nie znaczy, ze chce brac juz slub! Jak juz kiedys mowilam, narzeczona moge byc nawet i 10 lat, ale NARZECZONA, a nie dziewczyna

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-09-22, 15:17   #3674
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja mojemu uparcie probuje wytlumaczyc, ze to, ze czekam na oswiadczyny nie znaczy, ze chce brac juz slub! Jak juz kiedys mowilam, narzeczona moge byc nawet i 10 lat, ale NARZECZONA, a nie dziewczyna
ja powiedzialam mojemu raz i mam nadzieje ze pomoze..poki co nie bede na ten temat z nim rozmawiac i zoabczymy jaki to skutek przyniesie
Stary 2010-09-22, 15:18   #3675
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ja juz z moim od jakichs ladnych paru miesiecy nie rozmawiam na temat zareczyn. Mialam na mysli to, ze byl moment kiedy mialam totalna faze na tym punkcie i wtedy przeprowadzalam z nim te wszystkie rozmowy

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-09-22, 15:25   #3676
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz z moim od jakichs ladnych paru miesiecy nie rozmawiam na temat zareczyn. Mialam na mysli to, ze byl moment kiedy mialam totalna faze na tym punkcie i wtedy przeprowadzalam z nim te wszystkie rozmowy
aaaaaa chyba ze tak. to ja tez mialam taka faze.. 2 lata temu i jakis miesiac temu. chce pol roku poczekac i zobaczyc co z tego wyniknie
Stary 2010-09-22, 15:30   #3677
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ja mialam taki najbardziej krytyczny moment, gdy zareczyla sie moja kuzynka i przyjaciolka. Obie byly wowczas niecaly rok z chlopakami A no i jeszcze brat mojego T. tez sie szybko oswiadczyl dzisiaj juz zonie.

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-09-22, 16:40   #3678
sylvi_86
Zakorzenienie

moje kolezanki z licencjatu co chwila wychodza za maz a sa krocej niz ja ze swoim i to lekko dobija. za to znajomi mojego tzta sie po kolei rozwodza i to pewnie ma na niego duzy wplyw
Stary 2010-09-22, 16:43   #3679
aluniaaaaa
Zakorzenienie

No wlasnie, te staze dobijaja

Ale zobaczycie, i na nas przyjdzie pora i wtedy wszyscy beda nam zazdroscic, ze ten najpiekniejszy dzien jeszcze przed nami!! O!

Małżeństwo 06.09.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 16:48   #3680
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie, te staze dobijaja

Ale zobaczycie, i na nas przyjdzie pora i wtedy wszyscy beda nam zazdroscic, ze ten najpiekniejszy dzien jeszcze przed nami!! O!
jak tak sobie weszlam na watek kto w jakim wieku sie hajta to az mnie za serce scisnelo..nie to ze srednia wieku to 25-26 lat i to jeszcze staze wahaja sie od roku 6 gora 7 lat(rekordzisci to zwiazki 10letnie ale to pojedyncze jednostki), az mnie skreca
Stary 2010-09-22, 16:50   #3681
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam taki najbardziej krytyczny moment, gdy zareczyla sie moja kuzynka i przyjaciolka. Obie byly wowczas niecaly rok z chlopakami A no i jeszcze brat mojego T. tez sie szybko oswiadczyl dzisiaj juz zonie.
A ile miały lat?jej po roku zaręczyny-strasznie szybko
Stary 2010-09-22, 16:56   #3682
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Moja kuzynka patrzac rocznikowo miala 21 lat, przyjaciolka 20, a brat T. 31, ale jego teraz juz zona 24 chyba...

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Nie no, ja slub chce wziac przed 30! 23 to jest ok jak dla mnie

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-09-22, 17:01   #3683
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Moja kuzynka patrzac rocznikowo miala 21 lat, przyjaciolka 20, a brat T. 31, ale jego teraz juz zona 24 chyba...

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Nie no, ja slub chce wziac przed 30! 23 to jest ok jak dla mnie
ja przed 30 to bym chciala juz dziecko urodzic a slub to tak wlasnie za 2 lata, no moze byc 3 wtedy bede miec 27.. czyli czas najwyzszy sie zareczac i slub planowac..niestety nie jest to tylko moja decyzja
Stary 2010-09-22, 17:12   #3684
aluniaaaaa
Zakorzenienie

No za 2/3 lata slub byloby fajnie - akurat po studiach

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-09-22, 17:15   #3685
studi
Zakorzenienie

U mnie po studiach właśnie ruszyła alwina slubów, no ja jeszcze czekam...ale właśnie te 27-28 lat to tak akurat by było,żeby na spokojnie urzadzić ceremonięPrzed 30 dziecko i wieśc szczęśliwe życie
Stary 2010-09-22, 17:21   #3686
aluniaaaaa
Zakorzenienie

No mi do konca studiow jeszcze 3 lata zostaly (jestem na ostatnim roku licencjatu ). I chyba jestem tu najmlodsza

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-09-22, 17:29   #3687
studi
Zakorzenienie

hihih pamietaj,ze jeszcze wszystko przed Toba, ja juz dawno po studiachale ze slubem to jeszcze chetnie zaczekam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 17:50   #3688
Edith3F
Zadomowienie

Witam
natrafiłam na watek i też chciałabym sie wypowiedziec
Od trzech dni jestem szczęśliwą posiadaczką dyskutowanego tu przez Was pierścionka
czemu mój TŻ nie chciał się oswiadczyc wczesniej?
bo:
- chciał się zaręczyć na krótko przed ślubem (co dla mnie było trudne do zaakceptowania, bo wszyscy wiemy że dziś ciężko w krótkim czasie zorganizować duże wesele)
-chciał miec najpierw stabilność finansową
Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
a faceci czasami mysle ze jak sie oswiadcza to slub musi byc jak najszybciej
Mój TŻ właśnie tak chciał , i za żadne skarby nie mogłam mu tego wyperswadowac to znaczy nie robiłam tego nachalnie i często.Wszystko było na spokojnie, od czasu do czasu. Mój TŻ juz jednak kiedys się komus oświadczył i myslę że to wynikało z tego (bo tamte zaręczyny były bardzo szybko).
czemu chciałam żeby się oświadczył?
Nie potrzebowałam deklaracji, bo mi ją składał bez pierscionka i to Mi wystraczyło.Chciałam jednak żeby nasze rozmowy na temat ślubu (który wstępnie planowalismy )miały pokrycie w zaręczynach, żeby chociazby rodzice zdawali sobie sprawę że my naprawdę chcemy wziąc ślub i chcemy go juz planowac na poważnie

A wyszło tak że najpierw było omówienie ślubu z moimi rodzicami a dopiero później zaręczyny

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 18:02   #3689
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Chwalcie sie bardziej A nas dobijajce nie no - gratuluje

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-09-22, 18:11   #3690
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
A wyszło tak że najpierw było omówienie ślubu z moimi rodzicami a dopiero później zaręczyny
Bardzo mi się takie podejście podobaA przy okazji gratuluję !!!

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości