|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Drobcia fajnie, że mały zdrowy. Mojemu chyba też nic nie jest chociaż od wczoraj jest strasznie marudny - jutro się okaże na szczepieniu jak osłuchowo bo poza tym innych objawów brak. Raczej stawiamy z tż-tem na skok rozwojowy albo ząbki
![]() Paula ja też się bardzo cieszę, że zostaję z małym w domu. Też myślę o pierwszym słowie, kroczku. Jakoś smutno by mi było gdybym przyszła z pracy a ktoś by mi powiedział, że Mati powiedział np. MA-MA albo zrobił coś czego przy mnie jeszcze nie robił ![]() Skylie my też Oilatum uzywaliśmy do 3 miesiąca. Później miałam trochę próbek z Chicco i powiem Wam, że dla mnie rewelacja. Płyn do kąpieli pachnie przecudownie, kremik też super. Teraz używamy do mycia ciałka Nivea a do włosków szampon z Hippa. Ciałka po kąpieli na razie nie smarujemy bo nie widze takiej potrzeby. Pielęgniarka z przychodni powiedziała, że jak nic się nie dzieje, skóra nie jest sucha itd. to nie ma potrzeby smarować. Im mniej kosmetyków tym lepiej. A buźkę smarujemy przed wyjściem na dwór kremem na każdą pogodę Nivea. Teraz musimy się zaopatrzyc jeszcze w krem z filtrem. Powiedzcie mi jak u Was z obcinaniem paznokietków u stópek? U rąk juz mam wprawę, podczas snu albo podczas karmienia obcina się super. Gorzej ze stópkami ![]()
![]() |
#3662 |
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Hej dziewczyny ja to za wami chyba nigdy nie wyrobie, rano jak mam troche czasu to niemam dostepu do kompa bo tz spi po nocce wiec niemoge mu tu przeszkadzac a potem po poludniu to jest tyle innych zajec ze dzien zleci i nawet niewiem kiedy
![]() Ja sie ciesze ze napewno bede z malutka w domu przynajmniej przez pierwsze 1,5 roku, potem moze poslemy do przedszkola to takiej karsnoludkowej grupy, ale to jest do przemyslenia bo u nas za to placi sie od zarobkow brutto, i jak jabym chciala isc na pare godzin do pracy to peniw cala moja wyplata poszlaby na koszty opieki nad dzieckiem a w takim wypadku to wole sama sie moim malenstwem zajmowac ![]() U nas tez swietna pogoda juz caly tydzien a moje borajstwo katarku sie nabawilo, jak bylo zimno i kiepsko to nic ja niebralo a jak slonce swieci to tej smarki leca ![]() ![]() Musze pochawlic mojego tza,jest naprawde kochany, wczraj wybralam sie wreszcie na basen i nie tyle ze sie mala zajmowal to mnie jeszcze na niego zawiozl, poszedl z mala na spacerek i jak wyszlam to juz na mnie czekali ![]() ![]() ![]() wstawilam fotke z boskim usmieszkiem ![]()
#3663 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Rozeznanie
|
Edytko pisałaś o tym, ze mała przekręca główkę w prawą stronę. Mój Mateuszek też tak robił i jak poruszyłam ten temat u lekarza to od razu dostałam skierowanie na rehabilitację. Oczywiście nie poszłam bo wiem, że takim dzieciaczkom takie ułożenie zostaje jeszcze z brzuszka. Moje dziecię było ułożone prawostronnie i dlatego preferował tę stronę. Zamiast łazić na rehabilitację, które w naszym przypadku uważam były zbędne, przestawiliśmy łózeczko, że jak do niego podchodzimy to przekręca głowę w lewo, z maty pościągałam zabawki wiszące po prawej stronie, jak go nosiłąm to starałam się przekręcać mu główkę w lewo i tak sobie trzymał. Poza tym podkładałam czasem zwinięta pieluszkę pod prawą stronę, żeby miał jakąś blokadę i powiem Ci, że w tej chwili to się śmiejemy, że na lewo się przerzucił
![]() ![]() "Magdalena" ![]() ![]()
![]() |
#3665 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
magdalena ten twój tz naprawdę chyba liczy na coś ekstra
![]() ![]() niobe bede cie wspierać myslami we wtorek ![]() ![]() ![]() ![]() do mnie do klatki chyba sie nowa mamusia wprowadziła z dzieckiem jakby na wielkość mniejszym od Igi (ale wiekowo moze być różnie ![]() ![]() ![]() ![]() chyba mi juz odbija z braku kontaktu z ludźmi..zeby obcych zaczepiać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | ||
Raczkowanie
|
Niobe ja bym chciała mieć teściową na miejscu i zostawić z nią małą. Niestety szukam niani, bo my tutaj nie mamy żadnej rodziny
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A ja do tej pory nie załozyłam spacerówki. Musze się wziac w garsc, bo mi dziecko na styk w gondoli siedzi. Powiem wam ciekawostkę. Byłyśmy na mierzeniu i pielęgniara wtymierzyła 67cm ![]() edytko- martusia też przekręcała na lewo główkę zwłaszcza jak spała, to ja jej przekręcałam na drugą stronę i tak jak Gosiaczek robiłam, no może nie pozdejmowałam zabawek z maty, ale starałam się pilnowac, zeby podczas zabawy mała obracała się na 2 strony.(tzn główkę, a się to raz przewróciła i cisza) Kąpiel - ogólnie do kąpieli Oilatum, szampon Hipp tylko raz na jakiś czas zazwyczaj po walce z ciemieniuchą. Do ciałka po kąpieli co jakiś czas mleczko do ciała niwea lub olivka Hipp, a na suchą skórkę krem intensywnie nawilżający nivea. Teraz się zastanawiam nad kupnem normalnego płynu do kąpieli bo to Oilatum jednak trochę kosztuje i doś szybko znika. Dzisiaj taka piękna pogoda (już 10 st),że juz nie mogę doczekac się na spacerek ![]() ![]() Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2009-04-03 o 07:59 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3668 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczynki za odpowiedź odnośnie soku
![]() ![]() scorpionec ja Ci się nie dziwię, że jesteś bliska zaczepiania obcych ludzi, ja tez już powoli zaczynam świrować na tych samotnych spacerachi tylko wypatruję jakiejś równie samotnej Mamusi, bo takie łażenie samej przez 3 godziny może się znudzić ![]() edytka zdrowia dla Malutkiej, oby choróbsko szybko poszło precz!!! Gosiaczek jeśli chodzi o pazurki u stóp to mojej Zuźce jakoś za bardzo nie rosną, do tej pory tylko raz musiałam jej obciąć i to tylko w dużych palcach ja jadę dzisiaj odebrać w końcu dyplom, niedługo rok minie jak się obroniłam a on dalej kwitnie na wydziale ![]() niobe trzymam kciuki za pracę, i tak masz super, że Karolinka zostanie z Babcią, ja będę musiała moją zostawić z opiekunką - wprawdzie będzie to prawdopodobnie mama naszego przyjaciela, ale to jednak nie rodzina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do paznokci u stóp, to zawsze jest z tym problem, bo mi macha tymi nóżkami i jest ciężko. Pooglądaj dokładnie paluszki dziecka, bo mi się też kiedyś wydawało, że tylko paznokcie u paluchów rosną, ale jak się przyjrzałam, to wszystkie trzeba było ciąć. Tylko one takie cieniutkie, niemal przezroczyste, że nie było ich widać na pierwszy rzut oka. Co do dyplomu, to ja swój odebrałam, ale potem zauważyłam, że jest błąd i ciągle nie byłam z tym, żeby wyjaśnić. Też muszę się wybrać... Spacerki samotne mogą się znudzić. Ja zawsze biorę iPoda i słucham. Czasem muszę śmiesznie wyglądać jak podskakuję w rytm muzyki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a z tymi paznokciami to aż się dzisiaj przyjrzę, bo może żyję w błogiej nieświadomości ![]() odtwarzać MP3 tez już zabieram ze sobą na spacery, tylko ja nie podskakuje ale poruszam ustami do słów piosenki - widok musi być przedni ![]() a my juz po pierwszym soczku i co...i d....a pić w ogóle nie chciała, poróbowałam łyżeczką to trochę w nią wmusiłam, ale widać, że ppiła bardziej z ciekawości nowego sposobu podawania niż smaku - krzywiła się przy tym prześmiesznie. No i co ja mam teraz zrobić???? Czekac jak jej przejdzie???? Chyba kupię łyżeczkę dla maluchów (podawałam naszą bo w takie sprzęty do karmienia jeszcze się nie zaopatrzyłam) i będę kombinować aż się na powrót przyzwyczai do picia mykam na spacer, trzymajcie kciuki za niedzielny chrzest - oby szybko i bezboleśnie przeszło... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też śpiewam na spacerkach ![]() ![]() O chrzest się nie martw. Będzie szybko i sprawnie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas kaszlu i kataru ciąg dalszy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A u nas dziś mija kolejna miesięcznica ![]() ![]() ![]() Salomea Twojej córci życzę zdrówka, bo nasze pociechy tego samego dnia rodzone ![]() U nas dziś znowu piękne słoneczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Rozeznanie
|
A ja juz ostatnie dni na macierzynskim. Na kwiecien wzielam wypoczynkowy. Kto to wymyslil zeby takie maludy zostawiac.
Edyta-moja budzi sie na jedzenie o 1 i o 4. Pobudka o 6 i o 8 drzemka. Ciekawe jak twoja bedzie spala jak jej choroba przejdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz siedzi na moich kolankach i nawija po swojemu ; "aaaa oollllllllll..bu-bu..buuule........" i tak caly dzien ![]() sto lat w zdrowiu dla naszych maluchów ![]() ![]() ![]() ps dzieki za wsparcie w spr zaczepiania obcych.. ale jakos tak nadal mi gupio.. jak tylko zaczelam chodzic z mala na spacerze codziennie mijalam laske ktora chodzila z identycznym wozkiem jak nasz tylko w innym kolorze..mijalysmy sie codziennie.. pomyslalam ze te wozki to dobry pretekst by ja zagadac... ale postanowilam najpier sie usmiechnac.... i jak to zrobilam za ktoryms razem to wzrokiem mnie zabila jak bym ja podrywala czy cuś ![]() ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-04-03 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zakorzenienie
|
szamanka, u nas trwalo okolo 4 dni zanim mloda zaczela pic cos innego niz mleko. podawaj jej czesto i niestety zeby byly efekty przed jedzeniem. wiem ze sie nie powinno, ale ja kombinowalam ze jak bedzie miala pragnienie albo bedzie glodna to cos wypije. ok zje troche mniej mleka, ale pozna smak soku i sie przyzwyczai. i u nas zadzialalo
![]() powiem wam kobity ze spalysmy dzis 13 godzin z dwiema przerwami. tzn polka spala, ja tylko pospalam sobie 11 ![]() ![]() pogody nie ma, do kitu z tz mamy ciche dni, szlag mnie trafia jak tak jest, ale tym razem ja sie nie odezwe pierwsza, bo ewidentnie on nabroil, wie o tym, ale wiecie to typ cholernego macho sie znalazl. eghhh |
![]() ![]() |
![]() |
#3676 |
Rozeznanie
|
przeczytałam wszystko, ale nie mam czasu odpisywać
![]() Sterta prasowania czeka i obiad, a ja przed kompem. Wizaż to zło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Napisze tylko,że paznokietki u nóżek obcinałam tylko raz,ale wcześnie, bo Emilce się tak zawijają,że sie bałam,że jej wrosną w paluszek-u Waszych dzidzi tez tak jest? Bo pamietam,że moja Angela też tak miała-takie podwinięte pazurki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3678 |
Zadomowienie
|
witam mamusie w ten piękny słoneczny dzień
![]() u nas na termometrze 18 C porostu prawdziwa ciepła wiosna aż humorek dopisuje ![]() ![]() wszystkiego dobrego dla maluchów z okazji miesięcznic ![]() scorpioniec nie zrażaj się może zagadasz jeszcze z jakąś mamusią i będziecie razem wychodziły ![]() ![]() co do obcinania paznokietków to mi tez u nóżek jest bardzo ciężko bo mały cały czas wymachuje we wszystkie strony tymi swoimi nóżkami a dzisiaj mnie czeka to obcinanie ![]() edytka dużo zdrówka Laurce życzę ![]() a teraz pochwalę się Wam że już 4 paczki dla malucha dostałam dzięki temu że w szpitalu wypełniłam te jakieś druczki ![]() dostałam paczkę z bebilon w środku była kaszka o smaku jabłkowym mleczko 2 i taki klips miś do smoczka , kolejna dostałam z nutrica i tu była książeczka jak żywić niemowlę słoiczek bobovita zupka marchewkowa z ryżem, kaszka bananowa , deserek jabluszko z banankiem i 2 rodzaje herbatek, a 2 dni tmu dostałam z hippa i ta mnie zaskoczyła w środku był słoiczek z morelami, kaszka, 2 herbatki, łyżeczka i kupony ze zniżkami na kosmetyki hipp w rossmanie ![]() ![]()
#3679 |
Rozeznanie
|
A my już po szczepieniu. Pediatra przy badaniu powiedziała, że powinien podnosić główkę z pozycji leżącej. A moje dziecko próżniak nie podnosi. Jak sie go nosi jest wszystko ok. Trzyma łepetynkę sztywno a z leżenia nie chce się podnieść. No i dała skierowanie na rehabilitację i pokazała nam ćwiczenie, żeby z nim robić w domu. No i tak. Mały waży 6300 g. Rotarixa wypił z dziwnymi minami. Pierwsze kłucie nawet nie zauważył, że go szczepili. Przy drugim troszkę popłakał ale pani powiedziała, że pneumokoki troszkę bardziej bolą i to pewnie daltego. Ale ogólnie był bardzo dzielny. Nawet babcia nie zdążyła się rozpłakac tak szybko poszło
![]() Ale w sumie z nieświadomości go trochę oszukałam bo mu powiedziałam, że szczepienie następne w przyszłym roku a tu się okazuje, że po roczku zaraz ma ostatnią dawkę na pneumokoki. No ale to jeszcze dużo czasu :P Zmykam wieszać firanki. Buziaki
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczek, tak czytam,że Twój maluszek waży 6300g...kurcze, moja Emilka waży 7kg,i ma dopiero 3 m-ce(jeszcze nie skończone)! Czy to nie nadwaga???Pediatra nic nie mówiła...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tż się nie przejmuj, przejdzie mu, prędzej czy później a zapewne prędzej xandra ty karmisz piersią prawda??? No to podobno nie można w ten sposób przekarmić dziecka - trochę to dla mnie naciągana teoria, no ale wszędzie o tym piszą, więc się nie martw wagą Emilki, ja mam gorzej, bo muszę swojego żarłoka ppilnować z jej zamiłowaniem do butli ![]() odebrałam dyplom, oczywiście zdążyłam ściąć się z panią w dziekanacie, no ale byłabym zdziwiona gdyby tak się nie stało, no ale ważne że się udało wracam Ci ja do domu, patrzę a moje Dziecię wyrozbierane przez Tatusia do krótkiego rękawka ![]() ![]() dziewczyny krakowskie jak spacer????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Raczkowanie
|
hej
![]() no i po spacerku ![]() ![]() ![]() ![]() Zmykam teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moze myslala, ze jakis kidnapping planujesz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-04-03 o 16:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe co do tesciowej... to moja nie jest zla ![]() czasem se ponarzekam, czasem sie wkurze, ale to wiadomo na kazdego czase msie czlowiek wkurza ![]() ale ogolnie jest ok i slucha co mowie do niej na temat Karoli i jak ma robic (przynajmniej mi sie wydaje ze slucha ![]() bardziej mnie boli ze musze ja zostawic bo teraz taka fajna pogoda, pochodzilabym zn ia gdzies do lasku, pojechalabym nad jeziorko i wogole, a tutaj kiszka, do roboty trzeba isc. Cytat:
w koncu tesciowa to tez rodzina ![]() Cytat:
tez musialabym sie po niego wybrac, tylko najpierw musialabym uprzedzic ich zeby z archiwum wyciagneli ![]() probuj codzinnie i w koncu zalapie ![]() Cytat:
a wogole to mialam szczescie, bo przez cala zime biegalam z kolezankami na spacer - wiadomo nie codzinnie ale czesto mialam towarzystwo Cytat:
a Karoline nie mialam pojecia cze przykryc kocykiem czy nie jest jej za zimno czy nie za goraco... miala na sobie rajstopki, cienkie psodenki, papcie, body na krotki, bluzka na dlugi i takie grubsza bluska jakby i czapeczka i poczatkowo byla przykryta kocykiem, ale potem ja odkrylam, bo tak grzalo no i dzis nasze spotkanie z poisone wypalilo ![]() Cudowna jej Iga - ma takie dlugie ie ciemne rzesy Mamy nawet fotke na dowod - ale bedziep ozniej, wklei ja posone albo ja jak dostane ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heh my tez wczoraj odebralismy hipa paczke w rossmanie..kuponki zostawiam bo narazie mam zapas kosmetykow a sloikow sie nazbieralo bo mala jeszcze nie jada ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() u nas pediatra powiedzial ze tera jest kluseczka ale juz powinna mniej przybierac i jak zacznie raczkowac itp to migaśkiem schudnie ![]() a rozmawialam z kolezanka listopadowka 2007 i jej mala urodzila sie 4,2 w wieku czterch miesiecy wazyla 8,3.. a teraz ma rok i 4 miesiace i wazy 12 kg ![]() ![]() ![]() ![]() niobe u mnie do tej pory z Iga moja mam zostawała .. i na poczatku stosowala sie do moich prykazow... ale potem poczula sie pewniej i sie troche rzadzi.. mam np podejrzenie ze trenowaly jabluszko jesc..mimo iz mialay wyraxny zakaz.. ale jak wrócilam mala z lyzka w buzi siedziala..ciekawe skąd ja miala?? zazdraszczam wam wspolnych spacerkow... buu czemu zadna z was u mnie nie mieszka... tu tak ładnie.. najblizej mam chyba kasiaeg (jak sie nie mylę) z Elbląga ale to i tak ze 100 km ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-04-03 o 16:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
Zakorzenienie
|
![]() 1.niobe7/ Magda / lat 28 / Konin ..ur.sn.15.10.2008 (t.p02.11.2008)-KAROLINKA (2880gr i 54 cm) 3.aaliyah /Magda / lat 29 / Londyn.....ur.sn.25.10.2008(30. 10. 2008) - OLIMPIA 2.mala82/Agnieszka/lat 26/Racibórz..ur.cc.22.10.2008(tp.11.11.2008) - KAJETAN (2900gr i 52 cm) (3400gr i 51cm) 7.scorpionec / Justyna/ lat 28 / Olsztyn ...ur.sn.03.11.2008(tp.02.11.2008) - IGA4.becia_leszno / Beata / lat 27/ Leszno...ur.cc.29.10.2008(tp.05.11.2008)-IGOR (4070gr i 62cm) 5.moniola / Monika / lat 27 / ..........ur.sn.30.11.20 08(tp.04.11.2008) - WOJTUŚ (2820g i 50 cm) 6.anytsuj /Justyna/Lat 26/Słupsk ur.sn.02.11.2008(tp.05.11.2008)-ALEKSANDER(3350gr i 57cm) (4300gr i 60 cm) 8.KaSiaEG / Kasia / lat 22 / Elbląg ..ur.cc.04. 11. 2008 (tp.11.11.2008)- KACPER(3950 gr i 52 cm) 9.neljka / Nela / lat 25 / Wrocław / ... .ur.cc.07.11.2008 (tp.02.11.2008) - LENA (3000 g, 53cm) 10.molka86 / Mariola /lat 22/Warszawa ..ur.cc.08.11.2008(tp.11.11.2008)- MAJA (3320 g 51 cm)(3620g i ...cm) 13.lisey /Aga/lat 29/Chełm-Basildon ..ur.sn.15.11.2008(tp.10.11.2008)-GABRIEL12.katakumba / ......../ ...... / UK ......................... ...ur.sn. 09. 11.2008 - POLA ( 3500gr i 52 cm ) (3500gr i 57cm) (2800 gr i 55cm) (3550gr i 57 cm) 16.logest / Aneta / lat 30 / Nowy Jork ..ur.19.11.2008(tp..19.11.2008)- ADAM(3665gr i 54cm) 17.ana~' / Ania / lat 26 / Szczecin ..ur.sn. 20.11.2008(tp.21.11.2008)-MATEUSZ 18.kafetka / Iwona / lat 22 / Lublin..ur.sn.20.11.2008(tp.19.11.2008) -DAWID(3110gr i 54cm) (3290gr i 56cm) (4350gr i 61cm) 20.Kbaga / Kamila /lat 29/Londynur.sn.22.11.2008(tp.21.11.2008)-ROSE AMELIA(3766gr i 50 cm) 21.an.ka.b/Ania/lat 26/Wielkopolskie.ur.sn.23.11.2008(tp.14.12.2008)-MARYSIA(2800gr i 54cm) 22.LadyM/Ania/lat 24/Kraków ur.cc.24.11.2008(tp.15.12.2008)- WOJCIECH & MATEUSZ (48 cm i 20009gr a drugi 54cm 2030gr)23.LookMeHeart/Ewelina/lat 19/Ełk ur.sn.25.11.2008(tp.04. 12. 2008)- JAKUB (3000gr i 54cm) 25.Gosiaczek1211/Gosia/lat27/Kielce ur.sn.26.11.2008(tp30.10.2008)-MATEUSZ24.maniche/Magdalena /lat 31/Wrocław/ur.sn25.11.2008(t.p02.12.2008)-MICHAŁ (3700gr i 56cm) (3320gr i 53cm) 26.Asiek:PP / Asia / lat 25 / Nowy Sącz ur.sn.27.11.2008(t.p03.12.2008)-KRZYŚ (3000gr i 50cm) (3500gr i 56cm) 27.drama/ Basia / lat 25 / Kraków ur.sn.28.11.2008(tp.26.11.2008) - KINGA 28.Snieżynka21/Kasia/lat 25/Niemcy ur.sn.29.11.2008(t.p.11. 11. 2008)-SARAH (3500gr i 54cm)29.Paula Szyszka/Paulina/lat 23/Bydgoszczur.sn.29.11.2008(26.11.2008)-IGOR (3030gr i 56cm) 30.aniak2888 / Ania / lat 30 / Poznań ur.sn.01.12.2008(tp.29.11.2008)- MARCIN (4140gr i ...cm)31.JaGaaaa / Jagoda / lat 25 / Toruńur.cc.02.12.2008(tp.01.12 .2008)-SZYMON (3600gr i 60cm)32.edyta0131 / Edyta / lat 25 / Zamość ur.cc.03.12.2008(06. 12. 2008) - LAURA (3500gr i 56cm) 33.salomea1/Aleksandra/la t27/W-Wa ur.cc.03.12.2008(tp.03.12.2008) - MARTA (4410gr i 59cm) 34.skylie /Sylwia/lat 28/ Kraków/ ur.sn.10.12.2008 (tp.10.12.2008) - WOJTUŚ (3485g i 53 cm) (4250gr i 56cm) 36.Petitka4 / Karolina / lat 24 / Kielce ur.sn.14.12.2008 (tp.18.12.2008)-AMELIA(3300gr i 54cm) 37.tola3804 / Agnieszka/lat 25/Lublin ur.sn.14.12.2008(tp.10.12.2008)-MIKOŁAJ(4240gr i 58cm) 38.szamanka82/Marta/26lat/Siemianowiceur.cc14.12.2008(t.p.15.12.2008)ZUZIA (3340gr i 53cm)(3300gr i 52cm) 40.Mbu83 / Gosia / lat 24 / Wrocławur.sn.02.01.2009(tp.27.12.2008)-GABRIELA39.Nika83 / Monika / lat25 /Siemianowice Śl./ur.sn. 20.12.2008 - MARTYNA (2950gr i 52cm)41.bialinka / Edyta / lat 28 /...........ur.sn.02.01.200 9(tp.26.12.200)- KAROLINKA (2710gr i 52cm) (3660gr i 58cm)
43.jo@n@ / Asia / lat 30 /Bydgoszcz ur.cc.13.01.20008(tp.08.12.2008) - BARTUŚ (3410gr i 55cm) Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-04-03 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Rozeznanie
|
Petitka a jak tam Wasze spacery?? Może nam udało by się spotkać??
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3689 |
Rozeznanie
|
Gosiaczek dzisiaj znowu byłam z mała. Niestety tylko na raczkach. Z checia bym z nia pochodzila dluzej i z wielka ochota bym sie spotkala ale z takim malym wyjcem to nie wiem czy cos wyjdzie. Tak jestem ze Stoku. Jutro wywoze mala na wies, ubiore ja lzej i zobaczymy. Poza tym zastanawiam sie nad sapcerowka. Wiem ze za wczesnie ale mala jest tak ciekawa swiata ze szok.
POza tym zmianiala pory chodzeia spac. Normalnie o tej porze to juz dwano spala a tak to mam ja teraz na kolanach i spac narazie nie bedzie. Dodalam nowe zdjecia mojaj smieszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Zadomowienie
|
Ohh jak ja Wam zazdroszczę wspólnych spacerków, my dzisaij byłysmy 2 razy raz 2godzinki , a potem jeszcze 1,5h. Teraz Martusia już śpi, ale ja się nieźle nalatałam. Moze troche kondycja mi się poprawi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() scorpionec- wciągnij może Emilkę Xandry na listę bo jest bezimienna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.