|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
no pewnie!
on jest do ucha i czoła- jak chce się mierzyć w uchu to się ściąga taki plasticzek-osłonkę i pod spodem jest cieńszy ten kikutek (zrozumiałas coś? a jak do czoła to się po prostu przykłada, naciska przycisk i za 2 sek. pika że juz zmierzył. Dla mnie wygodniejsze jest mierzenie na czole. Jak kiedys pisałam nie umiem pod pachą termometru trzymac, więc ten termometr to inwestycja dla całego domu (reszta tez skorzysta z tej wygody, a co). I bardzo zależało mi żeby uchronic moja córunię przed wkładaniem jest w tyłek ciał obcych i leżenia z tymże kilka minut.....
|
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
Ufff, znalazłam
choć wymagało to wysoce specjalistycznych poszukiwań z dziedziny archeologii dokumentu. Odsyłam więc Was ponownie bo ostatnio ktoś pytał o najlepsze chusteczki:http://www.wizaz.pl/kosmetyki/katego...dla-dzieci.htm |
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje syneczka
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- pochwale sie wam moimi wygranymi aukcjami oczywiscie jesli moge ![]() http://www.allegro.pl/item807570597_...i.html#gallery http://www.allegro.pl/item806224758_...s.html#gallery w lumpku udalo mi sie upolowac bluze tez granatowo blekitna adidas a tu spodenki ![]() http://www.allegro.pl/item799376405_...s.html#gallery
|
#3664 |
|
Wtajemniczenie
|
sluchajcie - moze ma ktoras jakis poradnik pt. Jak nie zwariowac pomiedzy wizytami u ginekologa w ciazy??
Ja znow popadam w lekka paranoje bo dzis nie czuje mojego szkabunia i w dodatku tak jakos niedobrze mi jest niech mi ktoras powie zem glupol
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka – wielkie dzięki za listę od Ani. Ja już trochę się zaczęłam gubić w tych swoich komputerach i nie wiem już co i na którym zapisuję. Więc mi listę wcięło. Ale dzięki Tobie (i twórczyni Ani) mam ją już i zacznę sobie odhaczać co już mam a czego i jeszcze brakuje.
A wieczorem jak wrócę do domu to może uda mi się wkleić co we wtorek kupiłam w Tesco i Wam pokażę. A dzisiaj któraś z Was napisała o Auchan i teraz zastanawiam się czy nie podjechać. Jak już się zacznie robić te zakupy to ciężko przerwać. A ja wracając codziennie do domu najpierw mijam Auchan, następnie Carrefoul, i na koniec Real. I trochę w bok mam TESCO. To trochę za dużo jak dla mnie. Ale chyba w ramach spaceru przejadę się tam i pooglądam. Muszę się ruszać i może przestanę tak tyć. A jeżlei chodzi o wychowanie faceta to ja go nie wychowywałam. Ja poprostu na początku naszej znajomości przedstawiłam mu listę swoich wymagań, którą on zaakceptowała. Więc teraz musi się tego trzymać bo to słowny człowiek. Ja to taka trochę zero/jedynkowa jestem.ITA - ja Ci mogę powiedzieć: głupol z Ciebie. Przecież to dopiero 20 tydzień i nie wszystkie ruchy dziecka są przez Ciebie odczuwalne. Ono ma tam jeszcze dużo miejsca więc na pewno się rusza swobodnie i nie obija o Ciebie.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2009-11-12 o 16:48 |
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mi cos w pupsko weszlo i nie chce wyjsc nie moge chodzic bo jak staje na prawej nodze to przeszywa mnie okropny bol P0P70 - ja bylam dzisia w Auchan lipa te ciuszki ceny atrakcyjne ale jakosc okropna koszulki przeswitywaly jak podlozylam pod nie reke sa mega cieniutkie wiec boje sie ze po pierwszym praniu sie rozejda i nic z nich nie zostanie za to kupilam w sklepiku kolejnego pajacyka < tym razem z uszkami na stopach > zdjecie wkleje jak maz sie nademna zlituje i poda mi aparat
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
hiih dodalam uszatki
|
|
#3668 |
|
Rozeznanie
|
mloda1989j a osobiscie szukalabym pralko suszarek, kupiłabym taka ktora pasuje do łazienki,
obie sa dobre , pozdrawiam ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- fasolka73 lista dla mamy i dziecka bardzo mi sie podobała, bo na temat. juz kupilam łozeczko, i sporo ciuszów ,ze sprzetów, kosmetykow i rzeczy kapielowych jeszcze nie zaczelam ale lista jest dluga, dzis poraz pierwszy słyszalam bicie serca dziecka, strasznie szybko bije ![]() pozdrawiam
22.04.2010 kochana córcia Alicja 3630g 02.09.2012 kochany Oskarek 4350g http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png Edytowane przez koglus Czas edycji: 2009-11-12 o 18:45 |
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
drcron, Izumi Cię udusi za te uszka i to jeszcze na stópkach
![]() Cytat:
Ja też się dołączę- głupol Sama miewasz pewnie takie dni gdy rozpiera Cię energia i mogłabyś góry przenosić, a innego dnia najchętniej wykonywałabyś tylko ruch palcem po pilocie od TV Moja zresztą też-wierzgnęła ze 3 razy po obiedzie i spokój.
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
śliczny pajac
a ja urobiłam mojego tż, i jutro jedziemy do galerii do kielc i będę buszować po smyku i tesco i kupować chłopięcą garderobę - sporo mam odrzutów dziewczęcych Gmyrelka, ja rodzę w pińczowie ale fajnie - ten sam termin i chłopaki dzisiaj niby z usg wyszło że 29.III., ale to i tak pewnie nie będzie tak dokładnie, wydaje mi się, że wcześniej urodzę...byle w 9 m-cu
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2009-11-12 o 19:09 |
|
|
|
#3671 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec sie nie martw wogole bo jeszcze bedziesz miala dosyca co do poradnikow to dziewc ![]() Cytat:
strasznie upierdliwy bólwięc ja juz po wizycie i wszystko dobrze,mam sie nie przejmowac wogole tymi torbielkami bo maja sie wchłonąc,wiec czekamy po za tym,ze często twardnieje mi ten brzuch to jest wszystko okmam brac nadal nospę i magnez.Ale jestem w szoku bo umowilam sie na to badanie echa serca ale sie nie spytalam o cene,przed chwilą dzonilam i chcą 250zł a jesli w 3D to 300zł co do tego brzucha juz sie pytalam ale nikt mi nie odpisal,czy Wy tez macie w ciągu dnia twardy brzuszek czy raczej miękki cały czas??? |
||
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do brzucha, to ja np. nie potrafię odrużnić twardego od miękkiego...dla mnie ciągle jest taki sam, ale czy on twardy czy miękki to nie wiem
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Przez większość dnia mam miękki brzuch, ale bywa, że wieczorem twardnieje. Dziś np.wysadziło mi twardszy brzuszek bezpośrednio po obiedzie, ale po późniejszej wizycie w toalecie przeszło. Zauważyłam też, że jak spędzę większość dnia w pozycji siedzącej- a tak niestety pracuję- to potem mam taki ociężały (nie zawsze twardy) brzuch-staram się chodzić nawet po mieszkaniu i trochę rozmasowywać- mam wrażenie, że mi pomaga.
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
pajacyk z uszkami u stópek świetny
![]() co do brzuszka twardego- czasem tak mam ale nieczęsto... i przechodzi dosc szybko... Izumi- Ty zartujesz z tym 25.12.. nie?? żartujesz??jak jaaa wytrzymam tyle w ciekawosciii
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
a moze te bole to od tego leniuchowania ??
co do brzuszka to raz jest twardy raz mietki a czasem twardy tylko z jednej strony
|
#3676 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki, ja tylko na chwilkę, nawet jeszcze nie skonczyąm Was czytac z dzisiejszego dnia. Jestem po przeglądzie i wszystko na szczęście jest oki. Moja macica jest o miesiac większa niż w ciaży pojedyńczej więc masakra. Powiedziała mi że rosnie w zastraszajacym tempie. Jutro idę na spotkanie z kumpelą która też jest w 23 tyg. ciaży to porównamy brzuhcole i swoje odczucia.
Miłego wieczorku życzę. |
|
|
|
#3677 |
|
Przyczajenie
|
Witam!!!
Co prawda ja juz urodziłam córeczkę-Julia 23 marca 2009 no ale w końcu marzec Moja córeczka urodzila się długa 53cm i ważyła 3010. Jest śliczna! Pomimo tego, że rodziłam w wieku 20 lat, jestem bardzo szczęśliwą osobą. Moje życie się baaardzo zmieniło. Niczego nie żałuję! Mam takiego malutkiego skarbka, wystarczy jeden jej uśmiech, który dodaje mi tyle sił jak nikt i nic do tego czasu! Przyszłe drogie Mamy bardzo Wam życzę szczęśliwego rozwiązania. Oszalejecie na punkcie Waszych maleństw kiedy po porodzie położy położna Wam dzieciaczka na piersiach! Coś wspaniałego. wasza cząstka, Wasze dziecko dostało od Was Życie![]()
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Witam...
zaczełam robic spis was ale dzis nie wrzuce bo brzuś mnie boli cos i cięzko mi sie oddycha.. umówiłam sie na wizytę USG połówkowe i przy okazji 3/4D na czwartek 19.11 godz. 16 juz zaczynam sie stresowac ale pozytywnie : boy or girl ![]() ![]() Też ma te bółe i to na prawą noge szczególnie jak siedze i chce wstac.. oj okropnie
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć renatec! Wpadaj do nas częściej z takimi postami, co?
Dziewczyny z bólami w nodze- albo macica się usadowiła, albo małe właśnie tam się przemieściło chwilowo. Tak sądzę.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-11-12 o 20:26 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boziu nigdy w zyciu nic mnie tak nie bolalo juz by moglo przestac jutro zamierzam mamcie wyciagnac na zakupy do wroclawia bo samej mi sie nie chce jechac za daleko a jak mnie tak bedzie bolalo to do duszy takie zakupy
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny , ja zmykam spać.. jeszcze tylko sie napije bo oczywiscie suchoty nocne mnie jeszcze dopadły... i pokal wody uszykowany na noc stoi koło łózka.. dobranoc kobietki i kolorowych snów
|
|
#3682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.nadmorze.pl/podszumiacymdebem/ Cytat:
pieluch nie kupuj dużo tylko na pypróbowanie i zobacz co Ci pasuje , bywaja dzieci uczulone na aloes z pampków np. więc dlatego lepiej zobaczyc i wysłac chłopa niech dokupi Cytat:
Cytat:
Ja dziś cały dzień poza domem i dopiero teraz dotarłam ale już wszystko pilnie przeczytałam żeby nie było he he ..
|
|
#3683 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co ?? dobrze was miec -mozna sobie pomarudzic i poschizowac a zawsze postawicie czlowieka na nogi
![]()
|
#3684 |
|
Rozeznanie
|
dla przyszłych mam polecam w ramch relaksu oraz w celu zabicia czasu ksiazke
http://rozwojdziecka.pl/ CO NIECO O ROZWOJU DZIECKA Własnie ja kupiłam , bardzo fajna, polecam
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
witam prawie nocnie....
baobabek, gratuluję synka ![]() madziwnia, ale Ty nie mieszkasz tylko z mężem prawda? Pewnie smutniej CI będzie ale tak bywa. Ja nie wiem co bym bez mojego zrobila, mam podobnie jak POP70, że facet pomaga bardzo ale i ja się o niego troszczę jak mogę. POP. chwal chłopa przy różnych okazjach to może się nie zmieni Ja zawsze dziekuję jak o mnie dba ![]() renate, miły taki post, ja tak obserwuję siostrę moją i jej synka co ma prawie dwa miesiące i tez widzę jakie to szczęście. Wiem że nasze życie wywróci się do góry nogami, nawet nie potrafimy przewidzieć jak i odtąd już będziemy drżeć o nasze dzieci, bo to nasze pierwsze ale i tak nie zamienię tego na nic innego. aniap, wysłąłąm Ci pw ![]() ita, ja poczułam ruchy wlaściwie wczoraj, dzisiaj próbowałąm je lokalizować ale chwilami się nabrałam na bąbelki w jelitach Ale jakoś wyczuwam że coś mi się napręża, coś tam "strzyka" a dziewczyny mają rację - dzidź ma dużó miejsca i jeszcze Ci nie wypełnia całego miejsca, więc nie zawsze poczujesz. Ja z kolei mam stresa jak będę czuła i rozróżniałą dwa. Zwląszcza że zmieniają pozycję....izaizula, no ciekawe, to moja macica tez pewnie jest wielkością podobna do tych koleżanke co są w 24 tygodniu? Jak patrzę na brzuszek to chyba jest wyżej pępka, a w poradnikach pszą że poniżej. Więc pewnie większa. Ty wogóle jesteś drobinka, ciakwe jak będa nasze brzuchole wyglądać pod koniec (moja przyjaciólka mówi że będę jak malą betoniareczka ) A oglądaląm dziś wspomnieniowe zdjęcia siostry z ciąży, jesteżmy podobnych gabarytó i ja do niej - nie wiem jak ja uniosę taki brzuchol jak Ty miałąś. A ona do mnie - będziesz miałą sporo więszy bo to zdjęćie z 7/8 miesiąca a u ciebie bliźniaki . No ja nie wiem.....dziewczyny z bolami w prawej nodze- a na ktoym boku śpicie? Bo moja prawa noga czasem ma dość już jednej slusznej pozycji do spania - na prawym boku... CHyba muszę sie rozejrzeć za tą specjalną poduszką... |
|
|
|
#3686 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z samego rana,bo juz sie wyspałam,mialam pobudkę o 5.30
![]() bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi chociaz widze,ze tylko ja tak odczuwam,albo troszke przesadzam moze.... teraz mam jakąś schizę,leżę sobie i czuję jakby mi jakas woda delikatnie wylatywała,ale idę do ubikacji i zabardzo nic nie ma,po czym przypomina mi sie(chyba ktos o tym pisal lub widzialam gdzie w programie)ze podczas badania lekarz przebił wody płodowe ![]() :pro si: no masakra!sama sie karcę za swoje myslirenatec pisz i pisz i pisz i dzięki za pisanie miło cos takiego przeczytac,świetnie,ze chciało Ci się do nas zajrzec,zapraszamy częściej
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też już wstałam
muszę jeszcze później do szkoły mojej skoczyć bo mamy już talony świąteczne, a akurat jadę do kielc to się na pewno przydadzą---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
to jest taka wydzielina na pewno, ja też tak nieraz mam, że jest bardziej rzadka i przeźroczysta jak woda, ale to na pewno nie żadne wody no i dostała z rana pałą
|
|
#3688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyż to mam z tą "wodą" ;] |
|
|
|
|
#3689 |
|
Wtajemniczenie
|
hihi juz nie będę,nie bijcie
|
|
|
|
#3690 |
|
Wtajemniczenie
|
bry
izumi, skoro już piszesz,że tylko jedna nie dała zdjęcia z uszkami to masz ![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e985c8824.html kupiłam dla mojego siostrzeńca jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży ...i pewnie do mnie wróci ![]() Co tam slychać dziewczyny, cicho tu jakoś niezwyczajnie... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

choć wymagało to wysoce specjalistycznych poszukiwań z dziedziny archeologii dokumentu. Odsyłam więc Was ponownie bo ostatnio ktoś pytał o najlepsze chusteczki:
NATI 8.03.2010
Ja to taka trochę zero/jedynkowa jestem.
nie moge chodzic bo jak staje na prawej nodze to przeszywa mnie okropny bol

strasznie upierdliwy ból
po za tym,ze często twardnieje mi ten brzuch to jest wszystko ok

to jest taka wydzielina na pewno, ja też tak nieraz mam, że jest bardziej rzadka i przeźroczysta jak woda, ale to na pewno nie żadne wody