Offtopowe zapuszczanie cz.XII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 21:14   #3661
asiulka123
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz.XII

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość

Wybierz ten lepszy staż. Pracę w sklepie to w ostateczności i bez stażu dostaniesz.
Wiem co czujesz. 2 razy rzuciłam studia. Raz wzięłam urlop dziekański, wyjechałam za granicę na zarobek i już nie wróciłam. Drugi raz wybrany przeze mnie kierunek okazał się totalną pomyłką.
Nigdy nie wątp w swoją wartość. Zawsze stawiaj przed sobą wyzwania.

wiem, że praca w sklepie to nic trudnego, ale tam często wymagają doświadczenia w tej branży

ja miałam całkiem podobnie... też wzięłam urlop dziekański,wróciłam na uczelnię nie spodobało mi się, poszłam na inną, mimo, że miałam jedna sesję za sobą z dobrymi ocenami coś we mnie pękło czasem żałuję, że tak szybko się poddałam

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 21:17   #3662
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Też mi nie działa cytowanie. Soleilko z czego zdajesz?
Stary 2010-02-18, 21:19   #3663
blondyna789
Zakorzenienie

na pocieszenie Ci powiem Asiu, że z moim stażem nic nie wiadomo, bo dyrektor nie podpisał wniosku o przedłużenie... mój dyrektor! sama nie wiem czy podpisze czy nie. czekam w zawieszeniu
Stary 2010-02-18, 21:24   #3664
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Kuźw... co to za cholerne miasto? Dziś kolejne dziecko umarło, rodzice aresztowani, przyczyna zgonu jeszcze nie podana. Tym razem 2 letnia dziewczynka. Normalnie mam ochotę kogoś rozerwać.
Nie no, cudo...

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
Tż się załamie, bo woli blondynki, no ale cóż - życie
Biedny TŻ! :P

Cytat:
Napisane przez asiulka123 Pokaż wiadomość
włosy przetrzymuję...nie wychodzę nigdzie z domu poza drobnymi zakupami na mieście, więc nie myję ich co 2 dni jak dotychczas
Ja do szkoły chodzę więc niestety nie mogę tak szaleć. Pewnie jakoś w czerwcu zacznę na nowo przetrzymywać włosy. Bo naprawdę nie widzi mi się chodzenie w takich tłustych do szkoły :P
Stary 2010-02-18, 21:34   #3665
Soleilka
Zakorzenienie

Aniu matmę poprawiam

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 21:39   #3666
asiulka123
Zakorzenienie

nie działa mi cytowanie

Blondyna
, no to nieciekawie Tobie po prostu PUP przedłuża staż? A nie masz szans na to, by pracodawca dał Ci etat, tam gdzie odbywasz staż?

Ja się naprawdę wkurzę ja nie wyjdzie mi z żadnym stażem Bo wiadomo jak to jest z kasą w dobie kryzysu...Jak tą kasą rozdysponują, na ilu stażystów starczy, zawsze ktoś będzie poszkodowany

Chatul, ja pamiętam czasy kiedy myłam włosy raz w tygodniu ale to było jak miałam góra 16 lat. Wystarczał mi wtedy jakiś ziołowy szampon, niepotrzebna mi była odżywka. Wtedy nie przejmowałam się jeszcze włosami Teraz chciałabym myć włosy 2 razy w tygodniu

Stary 2010-02-18, 21:39   #3667
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że praca w sklepie to nic trudnego, ale tam często wymagają doświadczenia w tej branży
No tak zapomniałam że Polska to dziwny kraj. Przecież praca w sklepie jest taka skomplikowana. Niedługo trzeba będzie mieć kurs na miotły, żeby sprzątaczką zostać.
Przepraszam za ten sarkazm, ale takie akcje w Polsce mnie do szału doprowadzają.
Jak skończyłam LO to nie mogłam nawet w sklepie pracy dostać bo wszędzie wymagali kursu na kasę fiskalną, a tutaj jako moją pierwszą pracę bez prawie żadnego doświadczenia dostałam posadę managera. Poza tym nie wiem po co komu kurs jak i tak każda kasa jest inna.

Nie zamykaj sobie drogi.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 21:39   #3668
Chatul
ma zielone pojęcie

A ja muszę zrobić jeszcze na jutro fizykę. Tak nie chce mi się :P Ma ktoś pomysł, gdzie mogę w necie znaleźć artykuły o gwiazdozbiorze Wielkiego Psa i samym Syriuszu? Z Wiedzy i Życia już mam artykuł. Coś porządnego muszę do bibliografii wpisać :P [ Tak, obczaiłam już to, co jest w przypisach na Wikipedii :P ]

Cytat:
Chatul, ja pamiętam czasy kiedy myłam włosy raz w tygodniu ale to było jak miałam góra 16 lat. Wystarczał mi wtedy jakiś ziołowy szampon, niepotrzebna mi była odżywka. Wtedy nie przejmowałam się jeszcze włosami Teraz chciałabym myć włosy 2 razy w tygodniu
Ja tylko w przedszkolu myłam włosy raz na tydzień. Potem do pocenia się doszło jeszcze przetłuszczanie. Niestety u mnie sprzęgło się wiele rzeczy- pocenie się, przetłuszczanie, cienkie włosy, jasny kolor włosów [ ciemne lepiej wyglądają, na blondzie natychmiast te tłuste robią się dwa razy ciemniejsze ] itd. Generalnie masakra. W wakacje w czerwcu spróbuję włosów nie myć za często. Bo jednak ostatnie dni w szkole [ klasa maturalna ] to chcę spędzić w czystych włosach

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2010-02-18 o 21:42
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 21:42   #3669
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Ma ktoś ochotę na waniliowego szejka?
Stary 2010-02-18, 21:44   #3670
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate
Ma ktoś ochotę na waniliowego szejka?
Ja chcę!
Stary 2010-02-18, 21:46   #3671
kocurzyca
Zakorzenienie

Oglądam właśnie program "Bridezillas". Ślub ma być na powietrzu i trawa nie wyglądała ładnie, więc przyszła panna młoda kazała druhnom pomalować ją farbą w spreju na zielono

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-02-18, 21:47   #3672
astra85
Zakorzenienie

ja bym chciala truskawkowego Aniu smak mi narobilas
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 21:48   #3673
Soleilka
Zakorzenienie

Ja lecę zjeść kolację i czytać Zbrodnię i karę . Branoc

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 21:55   #3674
blondyna789
Zakorzenienie

ja będę za chwilę oglądać Tigerland na polsacie uwielbiam takie filmy kurde, śnieg topnieje i krople wody stukają mi w parapet przez co mam wrażenie jakby padał deszcz
Stary 2010-02-18, 21:59   #3675
kocurzyca
Zakorzenienie

a u mnie śnieg i biało już jest

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-02-18, 22:05   #3676
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

O mamo Chatul widzę że masz bardzo konkretną dziedzinę do nauki Blondyna czyli jaki będzie ostatecznie kolorek?
Stary 2010-02-18, 22:11   #3677
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:
No tak zapomniałam że Polska to dziwny kraj. Przecież praca w sklepie jest taka skomplikowana. Niedługo trzeba będzie mieć kurs na miotły, żeby sprzątaczką zostać.
Przepraszam za ten sarkazm, ale takie akcje w Polsce mnie do szału doprowadzają.
Jak skończyłam LO to nie mogłam nawet w sklepie pracy dostać bo wszędzie wymagali kursu na kasę fiskalną, a tutaj jako moją pierwszą pracę bez prawie żadnego doświadczenia dostałam posadę managera. Poza tym nie wiem po co komu kurs jak i tak każda kasa jest inna.

Nie zamykaj sobie drogi.
Ja rozumiem ten sarkazm ale inaczej mówić się nie da o zatrudnieniu i pracy w Polsce. Moja mama musiała zrobić kurs obsługi windy. Śmiejemy się w domu z tego, że musi mieć kurs żeby wcisnąć przycisk przy windzie

Dołuje mnie to wszystko, teraz mam zrypany humor, płakać i się chce Mama wróciła z pracy i zapytała mi się co postanowiłam. Ona mówi, że wybrałaby sklep. ja się chyba zatłukę.

Blondyna, napiszesz o tym jak dostałaś staż? Jakie mieli wymagania, jak wyglądała rekrutacja, ile czekałaś?

Edytowane przez asiulka123
Czas edycji: 2010-02-18 o 22:12
Stary 2010-02-18, 22:12   #3678
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Soleilka
Ja lecę zjeść kolację i czytać "Zbrodnię i karę" . Branoc
"Zbrodnia i kara" mi się nadmiernie nie podobała. Wiadomo, lepsza od reszty lektur, ale niczym mnie po prostu nie zaskoczyła. Studium psychologiczne owszem, obszernie opisane, ale niczego nowego nie wnosi.
Stary 2010-02-18, 22:13   #3679
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Pycha wanilia Chatul to wpadaj do mnie zrobimy sobie seans włosowy
Stary 2010-02-18, 22:14   #3680
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Dostałam to samo, wkurza mnie to.
Dziękuję musi iść do przodu, ja nie umiem stać w miejscu zbyt długo szkoda życia
Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Nawet nie wiedziałam że dove testuje na zwierzękach
Ale i tak jakoś nigdy nie stosowałam
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Za Dove to tylko zatłuc

Pełno firm testuje na zwierzętach. Procter&Gamble (Clairol, Cover Girl, Crest, Giorgio, Iams, Max Factor, Physique, Tide), Henkel i Uniliever czyli cała chemia gospodarcza niemalże no i Schwarzkopf, Dove, Nivea... Vichy też :P
Zablokowali ja Jeszcze mnie zdazyla przeprosic i obieac, ze to sie juz nie powtorzy
Cytat:
dziewczyny!
mam zielone włosy
naprawdę!

idę farbować na ciemniejszy kolor
odezwę się później....
Tez kiedys mialam zielone wlosy. Ale bylam na festiwalu w lesie i nic nie moglam zrobic. Z reszta ten zielony to i tak bylo dobrze w porownaniu z "kurczakiem", ktorego mialam na glowie chwile wczesniej
Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
dziewczyny, nie wiem co Wy macie z tym pieprzykiem nie szłam na wycięcie zadnego pieprzyka i po dzisiejszej akcji na pewno juz nie pojde

zaczne od tego ze mialam byc na 16 niby, bylam, byl dopiero numer 6........ czekam do 18.15 w poczekalni
gdybym wiedziala to bym poszla do domu sie najesc

ok, weszlam, facet do mnie ze mam isc na stół

pielegniarka cos tam marudzila ze mam zdjąc spodnie no niewazne, w kazdym razie ja mu pokazalam co ma wyciąc, jak zobaczylam igle bylo juz po mnie. Mam na prawde fobie na tym punkcie.

zaczeły mi sie trzęś ręce, pot mi lecial z czoła, nawet łzy zaczeły mi cieknąc teraz mysle ze to byl atak paniki, ale nie panowalam nad tym.

zamknelam oczy ale slyszalam jak on stukal tymi narzędziami łzy mi ciekły, cala zaczełam sie trzęs - pięlegniarka pytala sie czy dobrze sie czuje, odp jej ze nie...

po zabiegu jak schodzilam ze stołu zobaczylam te okrwawione gaziki i po prostu bylo po mnie
musialam usiasc, dostac wode.....

facet powiedzial ze wycial mi tez okolice cokolwiek to znaczy

i mowi do mnie ze to wszystko to ja sie pytam kiedy mam przyjsc po wyniki, a on do mnie "a szwy to pani sama sobie wyciagnie?"

nie wiedzialam ze mam SZWY, mialam zamkniete oczy to skad mialam wiedziec ze mam jakies szwy??????

powiedzial ze mam przyjsc za 9 dni.

teraz sobie zdalam sprawe ze nie wiem kiedy mam przyjsc po wynik mam nadzieje ze bedzie wtedy.....

jeszcze pielgniarka sie pytala ile mam lat i czy mam szczepienie przeciw zółtacce - powiedzialam jej nie, jesli nie bylo obowiazkowe a lekarz ze mi gratuluje odwagi i rzucania sie na głęboką wode

super, serio

teraz mam to zaklejone, ale nie wiem czy moge sie myc czy nie, mam rane przemywac czy nie - generalnie nic nie wiem
Biedny motylek, wyobrazam sobie, co musialas czuc- ja sie panicznie boje takich spraw, brr...
Cytat:
ja miałam całkiem podobnie... też wziełam urlop dziekański,wróciłam na uczelnię nie spodobało mi się, poszłam na inną, mimo, że miałam jedna sesję za sobą z dobrymi ocenami coś we mnie pękło czasem żałuję, że tak szybko się poddałam
Tez mialam podobnie ale z obecnej uczelni jestem zadowolona Mysle, ze najepiej jesli sie nie robi nic wbrew sobie, trzeba sie wsluchac w siebie i nie watpic. Nie martw sie
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:19   #3681
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Astra no to faktycznie teraz nie będę mogła zasnąć z myślą że narobiłam Tobie i dzidzi zachciankę mam tylko wanilię. Tak to ładnie wygląda że aż grzech jeść, zrobiłabym fotkę żeby Wam ochoty narobić ale nie załaduje zdjęć no to zdrowia!
Stary 2010-02-18, 22:21   #3682
szmyrk
Zakorzenienie

A ja siedze przy herbatce z rumem, mmm...
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:22   #3683
blondyna789
Zakorzenienie

Aniu, coś koło brązu ciężko stwierdzić bo dużo refleksów jest, no i są prześwity takie jakby za słabo zafarbowane,... no chyba , że jestem przewrażliwiona

Asiu, już parę razy pisałam, ale co mi tam. rekrutacja trwałą prawie 3 tyg. u mnie wymagali wyższego wykształcenia no i znajomości ustaw, uchwał, kodeksu pracy, postępowania administracyjnego itd oczywiście te ustawy i uchwały to zgodnie z zadaniami wydziału. generalnie przedłużali co chwilę rekrutację, bo chcieli mieć większą liczbę kandydatów, żeby móc wybrać odp. osobę. ile było rzeczywiście kandydatów - nie wiem.a i u mnie chcieli wykształcenia administracyjno-prawnego albo chociaż administracyjnego, ale na ekonomii też miałam takie rzeczy jak Ci z administracji, więc jakoś ogarnęłam teraz się w urzedach wycwanili i raczej tylko z wyższym biorą. przynajmniej u mnie w mieście. na razie nie mam opcji na zatrudnienie, czekam aż dyro podpisze wniosek, bo podpisze na pewno tylko nie wiem po jaką cholerę tak z tym zwleka, zwłaszcza, że PUP też ten wniosek musi rozpatrzyć ta wyglądała sytuacja u mnie, ale co urząd i pracodawca to inaczej, więc wg mnie warto próbować

edit: znikam oglądać film i spać dobranoc

Edytowane przez blondyna789
Czas edycji: 2010-02-18 o 22:28
blondyna789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:28   #3684
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

I znowu mi do cholery nawala wizaż! tż mnie wkurzył. Był z szefem w trasie, byli w szczecinie. Dwa dni ale mimo to że wrócił dziś rano o 5 to przespal się trzy godziny to poszedł do pracy (oczywiście nic mi nie mówiąc bo co z tego że się martwię, "baby tak mają") i dziś gadamy pięknie ładnie i mój ukochany tżcik oznajmia mi, że już się zmywa bo musi wstać o 3 bo jedzie do bielska. sorry, w jego firmie jest 20 pracowników a on wchodzi w du** szefowi i zarywa noce. Dobrze że mu za nadgodziny płaci bo już bym go oskarżyła o wyzysk. A najlepsze jest to, że przed chwilą zadzwonił i widział że mam zły chumor (ok rozumiem że kieruje ale mógłby mi od czasu do czasu napisać smsa bo się martwię, wiadomo jakie teraz są warunki na drodze) no i się podnieca że z szefem jedzie a ja na to: aha to on że się rozmowa nie klei więc dobranoc. Co za typ. Niech wącha **łe
Stary 2010-02-18, 22:32   #3685
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Nawet nie wiecie jak się cieszę. Tak mi się wszystko fajnie układa trzymajcie tylko kciuki za następny tydzień, mam nadzieję osiągnąć pewien przełom w sprawach sercowych
Bardzo się cieszę, że wszystko się układa

Cytat:
dziewczyny!
mam zielone włosy
naprawdę!

idę farbować na ciemniejszy kolor
odezwę się później....
Ania z Zielonego Wzgórza

Chatul ja wręcz kocham Zbrodnię i Karę
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:32   #3686
Chatul
ma zielone pojęcie

Aniaaa PlayMate, spoko, poradziłam sobie z tym Wielkim Psem i Syriuszem. To jednak jeden z moich ulubionych gwiazdozbiorów. Coś tam się wie o nim Chodzi o to zeby bibliografia dobrze wyglądała :P

A gdzie mieszkasz? To może kiedyś uda nam się uskutecznić jakie spotkanie

Kasiumajo, co kto lubi Ja ostatnio zaczytuję się w Balzacu. W końcu "Ojca Goriot" mam. Mama mi kupiła No co mogła zrobić Tylko teraz czasu na czytanie mało, a ja urywkami nie lubię. PEwnie sobotę spędzę na czytaniu "Ojca Goriot"

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2010-02-18 o 22:36
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:37   #3687
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Wow jestem zakorzeniona

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Chatul okolice Rzeszowa. Zapraszam. Kogo zablokowali?!
Stary 2010-02-18, 22:39   #3688
asiulka123
Zakorzenienie

Blondyna, jeśli już coś pisałaś a mi umknęło to przepraszam

nie wiem jak to będzie, idę już spać bo mam dość

dobranoc

Stary 2010-02-18, 22:42   #3689
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Nie no motylek biedna trauma po takiej akcji
Stary 2010-02-18, 22:46   #3690
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytowanie szaleje. A cytowanie ręczne robi się męczące ;/

Aniu, Rzeszów trochę daleko jest. Ale jakoś może się zgadamy. My dwie, albo w ogóle jakaś większa grupa. Ja jestem za jakimś ogólnowizażowym spotkaniem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości