|
|
#3661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wasze opisy GG, część XXI
Dziękuję za pamięć <3 |
|
|
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy do końca nie zrozumiem biegu wydarzeń. Zawsze będzie pytanie: dlaczego? I brak odpowiedzi. '
|
|
|
|
#3663 |
|
Raczkowanie
|
,, Usiadła na brzegu piaskownicy i pijąc tanie wino prosto z butelki, oszukiwała samą siebie, że wcale jej nie zależy...
Usiadła w kącie,skuliła nogi zaczęła płakać i nie wie co dalej.. -Po co Ci ta łopata.? -Bo chcę go wykopać ze swojego życia.!!! <lol2> -Zgadnij kotku co mam w środku... -Truskawki.? -NIe. ! -Toffi.? -Nie. ! Ciebie Głuptasie.. <33 tak profesjonalnie udawał że mnie kocha, że przez chwilę mu uwierzyłam. |
|
|
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
oszalałyście ?
tyle miłych słów przeczytałam, że po prostu łezka w oczku. Rybcie moje takie jesteście wspaniałe <3 i dziękuje. poprostuAsiss - karygodny błąd dzięki za zwrócenie uwagi, ale zmęczenie wzięło górę, ciesze się, że się spodobały <3 bajkowa, Onax3, PaniJana - _ rzucamy się jak dzieci z otwartą buzią na pierwszy płatek śniegu, ale skąd ta pewność, że ktoś, gdzieś nie łapie także " pierwszego" płatku śniegu? połączyły nas kraty życia. myślałam, że się nam ułoży, że to tylko małe różnice. przeciwieństwa się przyciągają, o ile są we właściwej odległości od siebie. On chciał mieć ją na własność zły charakter prowadzony przesadną miłością, Ona chciała być wolna jak wiatr, być kochaną. Ta znajomość nie zakończyła się pomyślnie dla niej. Była kochana, dziś jest jak wiatr, nieuchwytna. nigdy nie pojmę tego osobnika. byliśmy niczym kwiat paproci i szmaragd. obudziłaś się, nowy dzień się zaczął, wczorajsze troski wrzuć pod poduszkę i uśmiechnij się by dziś polubił Cię bardziej. wszyscy w okół idealni, ja nie. Włosy układają się nie tak, a bluzka wymięta. Uda mi się, przezwyciężę strach.
|
#3665 |
|
Raczkowanie
|
Tak to moja wina...
Najpierw Cię odrzuciłam, A gdy zrozumiałam swój bład Ty odrzuciłęs mnie |
|
|
|
#3666 | |
|
BAN stały
|
misiok
miło mi strasznie ![]() x_truskawka_x <3 siatkaara ![]() Cytat:
w statusie wylądował ...
zapomnieć ? a potrafisz zapomnieć o istnieniu piłki nożnej ? potrafisz tak po prostu przejść koło boiska do nogi, bez żadnego żalu, że nie możesz w tej chwili zagrać ? potrafisz ? no właśnie ! więc nie mów mi kur.va że mam zapomnieć o kimś, kto jeszcze niedawno szedł ze mną pod wiatr . o kimś kto był dla mnie wszystkim . i jeśli myślisz, że będę latać koło Ciebie jak ta głupia mucha do słońca, to jesteś w wielkim błędzie, skarbie . bo nie mam zamiaru za Tobą gonić . powiedział 'to koniec' a ona podniosła rękę w górę i machając mu powiedziała 'no to pa' i poszła . bez żalu, bez łez. po prostu poszła . widzi jak płacze i nie robi nic . czasem mam wrażenie, że osoba która nie wie o mnie nic rozumie mnie dużo bardziej niż tzw. 'przyjaciele' pieprzyć te wszystkie sentymenty, kroczyć do przodu mimo wszystko . po drugiej stronie rzeki zostawiłam Cię, teraz mam pewność, że do Ciebie nie wrócę, bo przecież pływać nie potrafię . ... Edytowane przez istny_paradoks Czas edycji: 2010-10-14 o 14:51 |
|
|
|
|
#3667 |
|
Raczkowanie
|
jak ja nie mogę wyjść,bo odrabiam lekcje. mam święto w rodzinie,albo muszę się nauczyć wierszyka na pamięć to absurd,co? zrywamy. a jeśli ty spotykasz się ze swoją byłą,wysyłasz jej milsze sms'y od tych które trafiają do mnie i potrafisz powiedzieć mi wprost,że ona lepiej cię rozumie to nie jest absurd? wtedy dziwisz się,dlaczego ta idiotka płacze i chce się zabić..
|
|
|
|
#3668 |
|
Raczkowanie
|
Już nawet kropki nad "i"
kształtem przypominają mi serca... ♥
'Chciałabym znów być dzieckiem. Wesołym, osmarkanym brzdącem, który dopiero co się uczy wiązać buty, wierzy w świętego Mikołaja i nie musi się na każdym kroku rozczarowywać.' "BYŁEM PRZYGOTOWANY NA WSZYSTKO, TYLKO NIE NA CIEBIE" Edytowane przez kreskowa Czas edycji: 2010-10-14 o 15:10 |
|
|
|
#3669 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja wśród ty mega talentów ? mega zaszczyt . ! ![]() because it already is, that you love him with all my heart / bo tak już jest , że go kochasz z całego serca . ' ta pier.dolona miłość miała łagodzić uczucia - w serca uderza jak kilof. / OSTR . spróbujmy jeszcze raz , zacząć od zera . chciała przestać o Nim w końcu myśleć , ogarnąć ten burdel uczuć . ale nie mogła , nie umiała tak po prostu o Nim zapomnieć .
nie mów , że mnie kochasz . bo ja to wiem, tylko czasami miło to usłyszeć . <3 . Edytowane przez need you love Czas edycji: 2010-10-14 o 17:04 |
|
|
|
|
#3670 |
|
Raczkowanie
|
mad_woman , z innej bajki , desecrate , viper19 , poprostuAsiss , kreskowa , Onax3 , m o n , PaniJana , NicNieMusisz , kontrastowao , parala , Paralogiczna , istny_paradoks -
perełki wielbię was.! + okradłam + parala. - gdzie Ty byłaś jak Cię nie było.? *** im mocniej czegoś pragniesz ,
tym większe prawdopodobieństwo , że to coś wymknie ci się z rąk . *** ja sobie nie dam w kaszke dmuchać ;] *** Bo twoje oczy nadal są zielone. Tyle, że nie widzę już w nich miłości. ***
|
|
#3671 |
|
Raczkowanie
|
Wciąż tu stoję, wciąż mam nadzieję, że wrócisz.
Pewnego dnia zrozumiałam, że wszystkie moje łzy, cały ból nie miał sensu, bo nic nie przekonywało go do powrotu. Jednym ruchem ręki wytarł moją łzę, po czym powiedział słabym głosem, żebym znalazła kogoś innego. Nigdy nie chciałam wszystkiego. Teraz chcę.
|
|
#3672 |
|
Raczkowanie
|
nie udzielałam się nigdy ..
ale ode mnie : za każdym razem gdy ktoś wypowiadał jego imię reagowałam jak na własne. za każdym razem gdy ktoś dotknął mojego telefonu panikowałam, że zobaczą jego zdjęcia w moim albumie 'na tęsknotę' . wszystkie wiadomości w których mówił, że jestem piękna, słodka i w których wyznawał, że mnie kocha mam zapisane w archiwum i czytam je każdego wieczoru przed snem, chociaż znam ich treść na pamięć. za każdym razem gdy widzę go mam uśmiech i tracę kontrolę, nad swoim sercem. teraz gdy tak o nim myśle o tych wiadomościach, zdjeciach o jego uśmiechu to coś mnie boli. boli mnie serce bo chociaż mu zależy na mnie nie możemy być razem. to boli najbardziej myśl, że mogłabym być jedną z najszczęśliwszych dziewczyn na świecie. - Czemu jesteś smutna.? - zapytał mnie kumpel - Ja.? skąd Ci to przyszło do głowy.? Nie jestem smutna - uśmiechnęłam się by pokazać mu, że się myli.. Jednocześnie obwiniałam się za to, że przez chwile zapomniałam o uśmiechu.. jak mogłam.. przecież nie chce nikomu zawracać głowy ... - Na pewno.? - Tak. Na pewno - Dalej wymuszałam uśmiech.. - To dobrze .. - odparł - bo wiesz u mnie znowu jest kiepsko i potrzebuje Cie żebyś pomogła mi rozwiązać ten problem ... - po chwili milczenia dodał jeszcze tylko - Nawet nie wiesz ile bym dał, żeby zamienić się z Toba życiem - wstał i odszedł a ja odparłam szeptem - Hmm... Tak mało o mnie wiesz... ;( z błogiego snu, wyrwał ją znajomy dzwięk sms-a. Było ok. 24. Nie patrzyła na zegarek. Bardziej interesowało ją to, kto jest nadawcą wiadomości. Nie była zaskoczona, kiedy okazało się, że sms jest od niego. Przetarła oczy i po chwili przeczytała. " jestem pod twoim oknem. zejdź na dół. proszę, to bardzo ważne; * ". Bez zastanowienia, wyskoczyła z łóżka, i nie zważając na fakt że ma na sobie piżamę z Kubusiem Puchatkiem, poszła do swojej miłości. Kiedy ją zobaczył, na jego twarzy pojawił się szczery uśmiech. W blasku księżyca wyglądał jeszcze piękniej. Wziął ją w ramiona i wyszeptał : " Przepraszam, że budzę, ale bardzo się stęskniłem. Nie mogę zasnąć, musiałem przyjść, skarbie". Ona, nieco zawstydzona odpowiedziała : " Kotku, widzieliśmy się kilka godzin temu ". " Kilka godzin bez Ciebie, to dla mnie cała wieczność" - powiedział, a następnie przytulił ją mocno i zatopił swoje malinowe usta, na jej bladym policzku.; ** pewnego wieczoru napisał mi, że już nie szuka dziewczyny. z głębokim westchnięciem pomyślałam: 'znalazł.'. nie myliłam się. jeszcze z Nią nie był. musiał tylko zapytać. chciałam jakoś temu zaprzestać, równocześnie nie mówiąc mu o swoich uczuciach. zapytałam się jaka jest. zaczął wymieniać mi miliony Jej zalet. inteligencja. wiecznie uśmiechnięta. dusza towarzystwa. opowiadał jak dobrze się ze sobą dogadują, jak bardzo Ją kocha.. pełna desperacji zapytałam czy Ją znam. odpisał krótką, a jakże wartościową wiadomość: 'bardzo dobrze Ją znasz. to Ty, kochanie.'. perfekcyjnie potrafię oszukiwać własną podświadomość. szczególnie kategoriach 'wcale mi nie zależy', 'nic do niego nie czuje', sprawdzając co minutę sms'a wcale nie mam nadziei, że zobaczę jego numer na wyświetlaczu. A pamiętasz jak skaleczyłam się szkłem, krew lała mi się z dłoni i nie mieliśmy chusteczek? Pamiętasz jak wtedy wyciągnąłeś z kieszeni 20 zł obwinąłeś nim mojego palca i powiedziałeś że jestem więcej warta niż ta cholerna kasa ? wiesz kiedy naprawdę kochasz ? kiedy się do Ciebie nie odzywa , odrzuca połączenia ,a Ty nadal dzwonisz . Kiedy powoduje , że po Twojej twarzy spływają łzy , a Ty nadal chcesz z nim być . Kiedy budzisz się w środku nocy i masz ochotę napisać mu sms 'Kocham Cię' chociaż wiesz , że odczyta go dopiero rano. przekręcałam się przez kilka godzin z boku na bok, próbując zasnąć. wreszcie nie wytrzymałam i zadzwoniłam do Niego. - a co Ty nie śpisz jeszcze? - usłyszałam. - czy możesz mi chociaż na chwilkę przestać chodzić po głowie?! - zapytałam z wyrzutem w głosie. zaśmiał się cicho. - dobranoc, piękna. - szepnął i nie rozłączając się przyłożył komórkę do klatki piersiowej. wsłuchując się w przyśpieszone kołatanie Jego serca, zasnęłam. Szczęśliwym jest się wtedy, gdy kładziesz się jak najwcześniej spać tylko dlatego, że nie możesz się doczekać kolejnego poranka. gdy uśmiechasz się głupio nawet do filiżanki popołudniowej herbaty. kiedy splątane słuchawki, nie są w stanie wyprowadzić Cię z równowagi. i nie potrzebujesz zjeść tabliczki czekolady bo wystarczy Ci przelotny uśmiech jednego z obcych przechodniów.
|
#3673 |
|
Raczkowanie
|
Ona nie umiała kochać go tak bardzo jak od dawna już sobie planowała.
Proszę! Daj mi już odejść. Nawet gdy jesteśmy tylko ty i ja to naprawdę jestem gdzieś tam z nim. Czekoladowa miłość z pieprzem w środku. _________________________ _________________________ ________________________ Uczę się kochać... |
|
|
|
#3674 |
|
Przyczajenie
|
NajNowsza ;-D
_________________________ _______ " ZiomuŚ Coś Ci Się Z Rzeczywistością Rypło ^.!! Ja Nie Jestem Słodką Idiotką Na Gorzkie Dni ^.!! " |
|
|
|
#3675 | ||
|
Raczkowanie
|
PaniJana- jak zwykle czarujesz ; ))
Cytat:
poprawiłaś mi humorek tym opisem o łopacie (tym pogrubionym) ![]() okradam i nie oddam ![]() Cytat:
*** -Kochasz ją? -Tak -Więc daj jej odejść ***
'Chciałabym znów być dzieckiem. Wesołym, osmarkanym brzdącem, który dopiero co się uczy wiązać buty, wierzy w świętego Mikołaja i nie musi się na każdym kroku rozczarowywać.' "BYŁEM PRZYGOTOWANY NA WSZYSTKO, TYLKO NIE NA CIEBIE" |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3676 |
|
Raczkowanie
|
od nich zawsze kradnę :
matematyczkaoo , siatkaara , need you love , kreskowa , istny_paradoks , Paralogiczna , m o n , SparklyAngel , justsmilebaby , Kofeina w Redbullach , z innej bajki , TwojaKokaina , Wreeednia , desecrate , Viper19 , poprostuAsiss , Onax3 , ZakreconaNaMaxa , BoTylkoTy , PotrafiszBycx3 , NicNieMusisz , kontrastowao , naiwnie_ , patrysiowa_ ... szczerze to nie wszystkie jakbym się pomyliła to przepraszam bardzo ale spisywałam kiedyś na kartce i się doczytać nie mogę .. Dlatego kilka nie napisałam bo nie mogłam się doczytać . Pozdrawiam )
|
#3677 |
|
Przyczajenie
|
"Dziwne słowa, niezrozumiałe słowa, niedokończone słowa, Twoje słowa."absurdalne słowa, irracjonalne słowa, śmieszne słowa, małostkowe słowa, irytujące słowa, nietaktowne słowa. "nie mów, że mnie kochasz tylko okaż to !" "Mijamy się,
nie przez przypadek, a nieporozumienia." "Lubimy sobie czasem poleżeć na chmurach." |
|
|
|
#3678 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() "Pozostanę tu przy tobie, dopóki przychodzić będziesz na brzeg tej rzeki. A gdy pójdziesz spać, ułożę się do snu u drzwi twojego pokoju. A kiedy odjedziesz, podążę twoim śladem. Aż powiesz mi: Zostaw mnie!, a wtedy odejdę. Ale do końca moich dni nie przestanę Cię kochać." "[...] po raz pierwszy od wielu miesięcy ktoś patrzył na nią nie jak na przedmiot, nie jak na piękną kobietę, lecz w sposób nieuchwytny, jakby przenikał na wskroś jej duszę, jej strach, jej kruchość, jej niezdolność do walki ze światem, nad którym pozornie dominowała, choć tak naprawdę niczego o nim nie wiedziała." "Mimo to kochała go nadal, bo - po raz pierwszy w życiu - poznała, "W ciszy rozmawiały ze sobą ich serc"co to wolność. Mogła go kochać, choćby miał się o tym nigdy nie dowiedzieć, nie potrzebowała jego pozwolenia, by niepokoić się tym, co ludzie knują przeciwko niemu. To właśnie była wolność - czuć to, czego pragnęło jej serce, nie bacząc na to, co pomyślą inni." ''Młodość już taka jest, sama ustala granice wytrzymałości, nie pytając, czy ciało to zniesie, a ciało zawsze znosi.." "tak, kocham Cię bardziej niż wczoraj i mniej niż jutro." -Paulo Coelho
"Opętałeś moje ciało Dotykiem swoich ust" 24.12.2014 zaręczyny Edytowane przez glampoppin Czas edycji: 2010-10-14 o 16:42 |
||
|
|
|
#3679 |
|
Raczkowanie
|
siatkaara,soniss - mhmmm. jak milutko,pierwszy dzień i już tyle pochwał. kradnijcie ile się da smerfiki . ; *
kiedyś nazwałam Cię Pan Antybiotyk,dzisiaj nazywam Pan Najgorsza Trucizna.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3680 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
___________________ 'I'm driving home from work knowing You're not there.' Wracam z pracy do domu wiedząc, że Ciebie tam nie ma. 'My first night without You. I sit here like a fool remembering everything. The way we used to talk, the songs that we used to sing..' Moja pierwsza noc bez Ciebie. Siedzę tu jak głupia i przypominam sobie wszystko. Drogę skomplikowanych rozmów, piosenki, które razem śpiewaliśmy.. 'I can't keep on without You.' Nie radzę sobie bez Ciebie. 'Kiss me one last time and tell me, how to live my life without You?' Pocałuj mnie ten ostatni raz i powiedz mi, jak mam żyć bez Ciebie?
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
![]() patrysiowa_ - dziękuję, że pamiętasz absorbeed, absorbeed, absorbeed fenomenalna . <3____ czasami słowa spływają po mnie jak deszcz po szybie, to te słowa z Twoich ust, w których lubisz kłamać, że wciąż mnie kochasz. cukiereczek, aniołeczek, perełka, kwiatuszek, a wiesz kim Ty dla mnie jesteś? zwykłym podłym podrywaczem. - co wczoraj robiłaś? - wczoraj? nic nowego, zwykła monotonia. wstałam rano z taaaak podpuchniętymi oczkami, poszłam zmyć resztki tuszu z policzków, no bo wiesz, wieczorem ze łzami spłynął. a później, jak już się ogarnęłam, usiadłam przy śniadaniu i jak zwykle grzebałam widelcem w jajecznicy ponad godzinę, nic nie zjadłam. gdy mama zabrała ode mnie to świństwo włączyłam telewizor i do wieczora oglądałam komedie romantyczne. a gdy już oczy same zamykały mi się od łez i zmęczenia, poszłam spać. no a kiedy usłyszę telefon, to naciskam czerwony guziczek, już nawet nie patrzę kto dzwoni, nie wierzę w cud, że to możesz być Ty. miewasz takie dni, szare jak kot, jak asfalt, jak niebo zanoszące się na deszcz? albo takie całkiem puste, bez szarego, bez czerwieni, i nawet bez zieleni, bez Niego obok? już nawet nauczyłam się powstrzymywać łzy, kiedy opowiada Mi o swojej nowej partnerce. a gdy tylko pojawiło się żółte słoneczko z jego imieniem obok, na ekranie komputera, serce zaczęło mi bić szybciej, a ręce drżeć ze zdenerwowania, w głowie zaczęła się wyliczanka: napisze, nie napisze. jest ciepły, jak ciepły koc, jest wyjątkowy, jak wyjątkowy ktoś... ![]() |
|
|
|
#3682 |
|
Wtajemniczenie
|
' wysiadł rozum . zawładnęło ciałem serce . ' paralogiczna , rudawiewióra , parala , m o n , patrysiowa -
![]()
|
|
#3683 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Żyła w nie pokoju, który z niego szedł i wokół niego się oplatał.
A tylko przy nim mogła o niepokoju tym zapomnieć. - Zofia Nałkowska 'Granica'
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętacie mnie ? " najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami. kryją w sobie tajemnicę. do każdej odpowiedzi trzeba dodać 'być może'. tylko na nieciekawe pytania można udzielić ostatecznych odpowiedzi. mamusiu jak dorosnę zostanę aktorką! już potrafię udawać szczęście... każdy dzień ucieka jak w filmie, uciekają miesiące jak chwile . lata lecą, a ja ciągle tkwię tu, jak wskazówka zegara jestem ciągle w biegu . ciągle stawiam sobie nowe cele a wiem, że stać mnie na wiele szczęście nie jest celem, jest sposobem podróżowania. nie ma drogi do szczęścia, szczęście jest drogą. brak szczęścia to nie wiedzieć czego chcemy i wysiłek, żeby to osiągnąć. będziesz pływać w rozkoszach. utoniesz w słodyczy. niebezpiecznie czuję się we własnym towarzystwie. "
Edytowane przez limitowanaa Czas edycji: 2010-10-14 o 17:36 |
|
|
|
#3686 |
|
Przyczajenie
|
Bananowa Delma & z innej bajki .
- uczujcie się okradzione . ![]() limitowanaa - nareszcie . ! uwielbiam gonić Cię wzrokiem, ukradkiem spoglądać co robisz i szybko zmieniać kierunek patrzenia , byś przypadkiem tego nie zobaczył .
in the twenty-first century, there is no love. we only have money, sex, alcohol and drugs. we do not need love. / w XXI wieku nie ma miłości . mamy tylko kase , seks , alkohol i narkotyki . nie potrzebujemy miłości ' księżniczka wyszła z bajki , by jarać zioło i palić fajki . ' ' dobra pamięć , nie gwarantuje mi dobrych wspomnień . '
nie mów , że mnie kochasz . bo ja to wiem, tylko czasami miło to usłyszeć . <3 . Edytowane przez need you love Czas edycji: 2010-10-14 o 17:46 |
|
|
|
#3687 |
|
Wtajemniczenie
|
limitowanaa - mistrzu , nie da się nie pamiętać ;D . okradam .
'Ty myślisz,że jak dasz sobie w opisie ' Dorotka ' , ' Natalka ' czy jeszcze jakieś inne imię znanych ku$rw, to ja siądę w koncie i będę płakać? Pf ! Te dni już minęły , a właściwie mijają , a dokładniej kiedyś miną..'
.ja ma reggae wydrapane w sercu, jak tagi w tramwajach. ndk. PN.<3 Lech,Lech,Lech. Manu,Manu,Manu. Edytowane przez donacia4 Czas edycji: 2010-10-14 o 17:47 |
|
|
|
#3688 |
|
Raczkowanie
|
"Szczęście nie jest przecież stanem wiecznym. Zresztą też i nie okresowym. Szczęście to po prostu taki skurcz serca, którego doznaje się czasami, kiedy człowieka przepełnia taka radość, że wprost trudno ją znieść. Znika równie szybko co się pojawia. I nie ma go, dopóki nie nadejdzie znowu, by sprawić, że człowiek uzna życie za najwspanialszy dar. " W takiej jednej książce, którą aktualnie czytam były podane, bardzo mi się spodobały i pomyślałam, że dodam ![]()
|
#3689 |
|
Przyczajenie
|
Świat To Nie Cukiernia ^.!!
Człowiek Nie Zawsze Może Się Poczuć Jak "Pączek W Maśle" ^.!! _______________________ Nie Bądź Pozerem Udającym Wszystko, Kłamcą Bez Skrupułów ^.!! |
|
|
|
#3690 |
|
Raczkowanie
|
limitowana - pamiętamy!
![]() marikab - o ranyy, dzięęękuję! <3 poprostuAsiss - ![]() 'dziś znowu sztucznie zmniejszam wielkość źrenic' 'nie chcę patrzeć na świat, którego nie zdołam zmienić' 'nie mam czasu na twoje przepraszam i prosze' 'Bez perspektyw i planów na jutro' 'Takie historie jak ta - nie policze na palcach Mogłem liczyć wtedy tylko na farta Mogły znicze płonąć nade mną I nie raz nie dwa było blisko do tego Myśle o tym kiedy zrobi sie ciemno Kto i czemu wtedy czuwał nade mną Nie rozumiem sensu tych chwil i Do dziś myśle gdzie byśmy dziś byli.'
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

tyle miłych słów przeczytałam, że po prostu łezka w oczku. Rybcie moje takie jesteście wspaniałe <3
miło mi strasznie 

-

.