Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-21, 11:35   #3661
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
mi też sie badzo Malwinka podoba i o dziwo mojemu TZ tez bo jemu to nic nie pasuje
i to jest jedno z imion co do ktorego sie zgadzamy i chyba bedziemy miec Malwinke jeszcze cos mi mowi o Darii wiec niech to przemysli.
z twoich imion bardzo mi sie podoba jeszcze Emilia i Kornelia
Emilia zdecydowanie na drugim miejscu
mała Emi

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Mam pytanie do tych dziewczyn ktore wymiotowaly na poczatku ciazy...macie moze tak ze teraz tez jest wam czasem niedobrze i zbiera na wymioty???
mnie od pewnego czasu nękają znowu mdłości,
2 dni nawet wymiotowałam
Stary 2010-12-21, 11:35   #3662
monika267
Raczkowanie

GG do monika267
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

kampasiuluja zadnych rumieni nie mam a czy takie cos wystepuje przy choestazie to nie wiem ???wiem ze zaczyna sie od swedzenia dloni stop i tak po kolei najbardziej wieczorami tylko u mnie to jakos caly dzien daje mi sie we znaki wiec sama nie wiem co i jak jutro wyniki wiec napisze czego sie dowiedzialam.
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:40   #3663
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Kampasiula to lepiej powiedz lekarzowi.

Ja też zaczęłam czytać o tym , ale mnie tylko cycki swędzą niemiłosiernie.
To Ci mąż podrapieBo mi rąk za bardzo nie będzie chciał

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:41   #3664
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

ale zaszalalam na allegro dzisiaj bylo juz 3 kurierow z ciuszkami niby swieta ale przesylki ekspresowe
ja kolejne zakupy to zrobię dopiero w styczniu
Stary 2010-12-21, 11:45   #3665
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
To Ci mąż podrapieBo mi rąk za bardzo nie będzie chciał
On by raczej wolał masować niż drapać

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:45   #3666
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
mi się Mustela kulała na ciele i mnie to denerwowało,
ale Elancyl wg mnie jest równie dobry a nawet lepszy,

może kupię tą Mustelę o której piszesz na istniejące rozstępy,

Chociaż ja uważam, że to czy będziemy miały rozstępy zależy głównie od genetyki,
a dobrymi kremami można jedynie trochę zmniejszyć ilość oraz wielkość rozstępów

ja naszczęście rozstępów nie ma, ale niestety cellulit się robi
Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Hehe się podpiszę

A co do spania, to śpię na prawym, bo jak na lewym to mi ręka drętwieje.
ja raz śpie na lewym, raz na prawym-całej nocy na jednej stronie nie dałabym rady, od razu bolą mnie biodra także w nocy około 6 razy zmieniam pozycję, bo mi np. ręce drętwieją

a i przyszła mi właśnie sukienka na święta-ta co chyba eirene ma

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2010-12-21 o 11:47
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:49   #3667
diatoma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
A używacie może kremu na rozstępy z gerbera???
ja używam kremu trójfazowego Le Maadr, to jest nowość na rynku, widziaalam go tylko w duzych aptekach i teraz jest promocja 2 opakowania za 90zl, a cena za jeden normalnie jest 90;/ i tata mi na probe kupil pharmaceris, tez fajne, skora jest elastyczna i taki filtr zostaje na niej.ale z gerbera to nawet nie widzialam...

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-21, 11:53   #3668
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ja używam kremu trójfazowego Le Maadr, to jest nowość na rynku, widziaalam go tylko w duzych aptekach i teraz jest promocja 2 opakowania za 90zl, a cena za jeden normalnie jest 90;/ i tata mi na probe kupil pharmaceris, tez fajne, skora jest elastyczna i taki filtr zostaje na niej.ale z gerbera to nawet nie widzialam...
To może uda mi się wypolować tą promocję?? Bo po porodzie też chciałabym jeszcze skórę wzmacniać czymś przeciw rozstępom.
Ja właśnie ostatnio dopiero usłyszałam o Gerberze, nie wiedziałam, że oni się zajmują kosmetykami, ale w necie znalazłam i faktycznie są

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:53   #3669
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
my jakoś tak wymyślailiśmy i ja stzrliłam Tymek i mojemu strasznie się spodobało.Mi też podpasowało i na razie tak zostało.Tylko teraz czy będzie Tymoteusz czy Tymon

mnie osobiście podoba się bardziej Tymoteusz, jestem tradycjonalistką więc może dlatego.
Stary 2010-12-21, 11:54   #3670
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sie zastanawiam pomiedzy OLIWIA a MAJA,...myslalm o natalii ale juz jest w rodzinie ..potem chcialam emilie ale tez jest.....ktore wam sie bardziej podoba??????
OLIWIA, tych majek teraz to pełno wszedzie, choc imie ładne

zdjatek nie zrobiem bo nie mam aparatu buuu
to jest rzecz ktora musimy kupic, ale chyba wezmiemy na raty bo kasy brak a corcie musze przeciez fotografowac jak sie urodzi

a my na prezent gwiazdkowy kupilismy sobie żelazko do nowego domku z mezulem bede musiala wszystkie ciuszki wyprac i wyprasowac i nie bede musiala pozyczac
i nikomu juz wiecej prezentow nie kupujemy
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:01   #3671
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
eh no doczytalam
ale w kazdym temacie sie wypowiedziec nie sposob

a jak jest ich wiecej to ma oznaczac ze sa jednorazowe?? czy to folia i mozna dluzej uzywac?
nie nie są jednorazowe. oczywiście zależy od wykorzystania, bo jak np. położysz taki podkład w czasie przewijania na przewijaku, czy gdziekolwiek a nie pobrudzi się to przecież możesz go wykorzystać wielokrotnie. można go też dać dziecku pod prześcieradełko żeby się nie zmoczyło w razie awarii
Stary 2010-12-21, 12:04   #3672
Hastla
Raczkowanie

Cześć Mamuśki
Ale postów przybyło.. kiedy ja to doczytam Mało tu bywam, bo jak nie brak czasu to jeszcze ostatnio w szpitalu byłam przez ten nieszczęsny cukier
Po obciążeniu 75 g glukozy po 2 godzinach wyszło 140 mg i lekarz prowadzący wypisał mi skierowanie do szpitala, ale mi palce pokłuli Nie mam cukrzycy, ale raczej ze słodyczami muszę się pożegnać, a przynajmniej mocno ograniczyć

Pozdrawiam Was
Hastla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:08   #3673
gosikk_s
Zakorzenienie

Monti, pozostaje mieć nadzieję że nas rozstępy tak nie obsypią

Iweczka, zdrówka, ja też od soboty jestem przeziębiona i jakoś nic lepiej.

Izabela, mnie się za pierwszym razem też Mustela wałkowała ale potem już wsmarowywałam od razu dokładnie i było ok. Teraz kupiłam krem z Le'Maadr, któraś dziewczyna dawała namiary, ale chyba wrócę do Musteli. Ona starczała mi na 4-5 tygodni, przy jednorazowym smarowaniu a ten nowy krem mam od niecałych dwóch tygodni i widzę że już na długo nie starczy. A pojemność większa...

Trzyrazyi, ja wymiotowałam przez pierwszy trymestr, od tej pory na razie nic. Ale za to w pierwszej ciąży na początku w ogóle, miałam tylko niewielkie mdłości a im ciąża była późniejsza tym częściej. To normalne

Jokr, geny genami a ja jeszcze słyszałam teorię że po 30 nie wyskakują ciążowe rozstępy. I coś w tym chyba jest bo chociaż mam stare z okresu dojrzewania to w pierwszej ciąży nie pojawił się ani jeden. Teraz jak na razie też nie i oby tak dalej. A byłam pewna że będę cała w prążki...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:09   #3674
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sie zastanawiam pomiedzy OLIWIA a MAJA,...myslalm o natalii ale juz jest w rodzinie ..potem chcialam emilie ale tez jest.....ktore wam sie bardziej podoba??????
Oliwka, ślicznie! a Majeczkę już jedną mamy kurczę, a ja dla chłopczyka muszę myśleć, chociaż coś mi się wydaje, że oboje już wybraliśmy w sumie, ale nie chcemy się przyznawać, bo rodzina bez przerwy coś podsuwa i się spiera, więc nie chce nam się z nimi o tym dyskutować

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

no ja ostatnio dostalm od koleznaki na gwiazdke ten perfecta mama do bisutu i na rozstpy i tez mi sie aridzj epodoba niz babydream fur mama z rosmana i szybciej sie rozsmarowuje, ale wydaje mi sie ze niewiele pomoze
a dziewczyny jak ja mam takie baiel rozstepy jak skora to znaczy ze to moej stare czy nowe tez sie mogly porobic biale?? bo mam tyle tych bialych ze juz samam nie wiem

eh ja mam cso podobengo czuje sie neiatrakcyjna kobieta a w zasadzie nie czuje sie kobieta cuzje sie nijak gruba brzdydka

no wlasnei dizs juz poszam dopracy bo zaleglosci beda za duze, ale nie czuje sie wcale lepiej i chyba niedlugo wybede do domu bo sie w miare obrobilam, jescze 2 tyg i wolne na pol roku
no to super i też proszę głowa do góry, nie gruba i brzydka, halo halo! to choroba tak na złe samopoczucie wpływa, jak będziesz miała czym oddychać to inaczej na świat spojrzysz

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Witam !!!
Ja juz po wizycie u gin. bylam przez to swedzenie ciala dala skierowanie na badania krwi i teraz czekam do jutra na wyniki i z nimi do gin. troszke sie ich obawaiam bo w tej ciazy wszystko sie mnie ima wiec kto wie czy cholestaza sie do mnie tym razem nie dobrala .....moze to byc tez przez to ze tyje szybko juz 70 na liczniku wiec od tego tez skora swedzi ale to swedzenie jest tak wkurzajace ze opisac sie nie da.Najgorzej jak sie cieplo ubiore lub poloze po prostu TRAGEDIA!!!!!
mam nadzieję, że wszystko będzie ok!

moja siostra nazywa się Aleksandra-Maria

syneczek właśnie zaczął tany, co za kosmiczne uczucie
w ogóle mąż jakoś się zaczął ośmielać po tym usg, żeby z nim gadać, wczoraj dziecko siedziało cicho cały dzień, aż się zaczęłam martwić, po czym mąż wrócił, ja w wannie, a on zaczął śpiewać i bąbelki w wodzie robić, jak mały zaczął kopać! imprezka po prostu

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:11   #3675
n.ik.a
Zadomowienie

A nie było mnie raptem 1 dzień a ty ponad 10 stron do nadrobienia:/wy gaduły

Jok3r
zgadzam się z Tobą zasady są potrzebne, bo inaczej panowałby ogromny chaos

Kampasiula pisałaś, że miałaś zakładany szew ja w ubiegły wtorek też miałam ten zabieg i chciałam zapytać jak to jest tzn.
po jakim czasie wróciłaś do normalnej sprawności? mój lekarz powiedział, że mam dużo polegiwac i się oszczędzać. Tak też robię, ale już mnie ciągnie na zakupy
czy plamiłaś i jak długo tzn. nie chodzi o krew tylko o coś w rodzaju upławów lub takiej wydzieliny w kolorze kawy z mlekiem - sorki za porównanie
czy pobolewało cie podbrzusze- miałaś jakieś ukłucia
a jak z załatwianiem się - nie chodzi o siku - ja jestem przerażona, bo mam z tym problem i piję syropek laktulosum

...wiem, że seks po szwie nie wchodzi w grę i dźwiganie...a co jeszcze? poproszę o radę

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2010-12-21 o 12:13
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:22   #3676
wanilia83
Zadomowienie

kochane mam pytanie ile razy (i czy wogóle ) robiłyście badania krwi na Odczyn Coombsa ? tak mnie zastanawia po co mam robić to badanie drugi raz ??

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:23   #3677
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
to pewnie o mnie chodzi hihihih....mialam przez jakis czas wstret do kompa,zle sie czulam to pewnie wtedy pisane bylo...a teraz to nawet nie chce mi sie tego szukac bo pewnie by zeszlo conajmniej 2 godziny...
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Jokr to do mnie napisała,nie obrażam się i tez mam nerwa ostatnio bardzo często.Sprawa wyglada tak,że ja wszystkich postów czasem nie jestem w stanie przeczytać.Po prostu nie mam na to czasu-praca,dom,mnóstwo spraw do załatwienia,święta,złe samopoczucie itd.
Napisalam to ogolnie,, zeby zadnej nie urazic . Mam dzis wyjatkowo zly dzien i chodze naladowana jak chmura gradowa.

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
kochane moje - rozumiem was doskonale ale pomyślcie że jeszcze tylko 2-3 miesiące i będziecie miały swoje skarby przy sobie i szybko wrócicie do formy to uroki ciąży no niestety ale ponarzekać też sobie można dlaczego nie? ja jak chodzę i mówię że wszystko mnie boli i że mam dość to mama mnie opiernicza: nie mów tak, nie wolno! Boże to już nawet nie można powiedzieć że cię coś boli... ehh, dlatego was rozumiem - tylko tu można się wygadać i liczyć na zrozumienie. bo jak cokolwiek mówię komuś na żywo to gadają właśnie - no, uroki ciąży...

No a jakby mi się udało jeszcze troszkę na wychowawczym posiedzieć tak do skończenia przez małego roku to już w ogóle miód chociaż dobre i to jak tak sobie obliczyłam to jakoś w październiku dopiero do pracy idę

a my sobie kupiliśmy kamerkę generalnie mój dostał już prezent na urodziny w grudniu więc teraz wczoraj na zakupach dokupiłam mu tylko czapkę i to taki dodatek bo on zawsze wymyśla że uwielbia prezenty do auta jakieś kurde maski, zegary i nie wiem co jeszcze. ostatnio nam się świece żarowe spaliły to wymyślił że to będzie dobry prezent na urodziny no zgłupiał facet no i koniec końców dostał kaskę ode mnie chce sobie hantle kupić no i ta czapkę. a jeszcze jutro ma obronę planuję mu fajny długopis parkera kupić przyda mu się w pracy ale on taki głupi wszystkie prezenty do by do auta kupował już raz się tak dałam zrobić i mu lampy jakieś specjalne zafundowałam na urodziny

heh mój zawsze udaje mimo że nieraz razem kupujemy np tą czapkę wczoraj kupiliśmy i potem mu ją dałam hehe udawał zdziwionego

no to ci pewnie zrobił niespodziankę

no trzeba tu długo z nami pisać ciebie to kojarzę od bardzo długiego czasu napisz do blackrose ona zaprasza do klubu

a ja zagłosowałam na Emilię bo gdybyśmy mieli córcię to by się tak nazywała

ja też często śpię na prawym boku albo na płasko bo po prostu tak mnie nic nie boli. mały się rusza przesuwa jakkolwiek bym nie spała więc chyba źle mu nie jest, staram się spać na lewym boku ale czasem już mnie boli jak za długo tak leżę i wtedy śpię na prawym bądź płasko
Pewnie, ze po narzekac mozna tylko ostatnio sprobowalam postawic sie w sytuacji takich os, ktorym sie zale. No i stwierdzilam, ze co te os maja nam powiedziec? Jak sa to kobity to znaja ten bol, to nedzne czasem samopoczucie, wiekie brzuchy itp i co maja nam powiedziec?, a faceci co niby maja powiedziec? Jak oni to juz w ogole boja sie z czymkolwiek wyskoczyc, bo zaraz fala hormonow ich zaleje i dostana opr, albo zafundujemy im placz. No niestety, ale takie wlasnie sa uroki ciazy. Dlatego ja caly czas powtarzam, ze dla mnie okres ciazy to masakra, a laski, ktore uwazaja go za najcudowniejszy okres w zyciu to dla mnie masochistki Jak czasem powiem mamie czy tesciowej, ze mam juz dosyc tego wiecznego zmeczenia, boli, wiercenia sie diablatka i paru innych rzeczy to dostaje po uszach, bo powinnam prawie, ze zdrowaski klepac, ze los obdarzyl mnie takim szczesciem. Spoko nie mowie, ze sie nie ciesze, bo kluska to fajna sparwa, ale nie oznacza to, ze musze byc wniebowzieta jak mi wysadzi kopa w pecherz, albo nie wiem co tam robi, ze mam uczucie jakby mi wyrywal wnetrznosci i wtedy to nic nie pomaga i mam ochote wsadzic sobie reke w tylek i dac mu klapsa. Pamietacie jak jeszcze do nie daw na co nie ktore "plakaly", ze brzuchy takie male, ze nie widac, ze w ciazy sa i w ogole kiedy ja bede miala taki FAJNY brzuch jak TY Jok3r , a teraz placz i lament, bo jak wtedy sie pisalo, ze jeszcze bedziecie tesknic za figorkami to bylo nieeeeeeeeeeeeee, skadze. Przeciez to najwspanialsze uczucie itp itd, a teraz nagle oj, ale ja gruba jestem i w ogole Jak na poczatku powiedzialam kumplowi, ze kurka boli mnie ta macica jak cholera to odpowiedzial troche ostro, ale poszlo mi w piety. Nikt Cie kochana nie zmuszal do zajscia w ciaze, a wczoraj sie nie urodzilas. Wiedzialas chyba jak taka ciaza przebiega, wiec nie masz na co teraz narzekac, a jak Ci tak bardzo zle to zawsze mozesz usunac. Szczena mi opadla, bo troche hardcorowo to zabrzmialo, ale w sumie mial racje. I od tamtej pory raczej staram sie nei narzekac, bo tlumcze sobie, ze sama sie na to zdecydowalam i musze teraz odpekac swoje.

Jezu sie nagadalam.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja naszczęście rozstępów nie ma, ale niestety cellulit się robi

ja raz śpie na lewym, raz na prawym-całej nocy na jednej stronie nie dałabym rady, od razu bolą mnie biodra także w nocy około 6 razy zmieniam pozycję, bo mi np. ręce drętwieją

No wlasnie powiedzcie mi kochane czy ta sukienke da sie nosic pozniej juz po ciazy czy ma jednak ten zapas materialu na brzuchu i bez niego to juz bedzie zle wygladalo?
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:24   #3678
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

po jakim czasie wróciłaś do normalnej sprawności? mój lekarz powiedział, że mam dużo polegiwac i się oszczędzać. Tak też robię, ale już mnie ciągnie na zakupy
czy plamiłaś i jak długo tzn. nie chodzi o krew tylko o coś w rodzaju upławów lub takiej wydzieliny w kolorze kawy z mlekiem - sorki za porównanie
czy pobolewało cie podbrzusze- miałaś jakieś ukłucia
a jak z załatwianiem się - nie chodzi o siku - ja jestem przerażona, bo mam z tym problem i piję syropek laktulosum

...wiem, że seks po szwie nie wchodzi w grę i dźwiganie...a co jeszcze? poproszę o radę
Powiem szczerze,że nie pamiętam,zebym miała takie upłąwy.Bóle w podbrzuszy były,ale to raczej skurcze.Ja pierwsze kilka dni poleżałam,ale potem już musiałam wrócić do obowiązków domowych.Nie szalałam za bradzo,tzn. nie dżwigałam.Seks..hmm jakiś czas był celibat,ale potem od zcasu do czasu tzrba było się przytulićA przed porodem to nawet intensywnie,bo chciałam urodzić.Położne mówią czym sie zatrułas tym sie lecz ale i tak doszłam do 41TC.co do zaprać.dopadły mnie pod koniec ciąży,ale nie zwalczałam ich jakoś farmakologicznie.Piłam duzo wody,jogurty i jakoś szło

Stary 2010-12-21, 12:26   #3679
Castia
Wtajemniczenie

a wiecie co ciagle mysle o tej mojej kolezance co jej dzidzius choruje, i snilo mi sie ze i nasz didzius okazal sie ciezko chory, i przyjechal do szpitala doktor Zybert z "na dobre i zle" i nas wzial pod swoja opieke.
czlowiek jak sobie wezmie cos do glowy to szok takie glupoty sie snią ze sie w glowie nie miesci
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:33   #3680
n.ik.a
Zadomowienie

kampasiula pytam, bo nie znam nikogo kto miał zakładany szew...a kazda rada jest dla mnie bardzo przydatna ja nie narzekam na bóle w podbrzuszu od czasu do czsu takie ukłucia ale faktycznie to moga byc skurcze...tymi upławami tez się nie przejmuję, bo lekarz mi tłumaczył że mogą sie pojawiać...ale 27 mam kontrolę więc mu wszystko powiem.
jeszcze raz dzięki

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:37   #3681
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Jak masz założony szew to dziecko już raczej nie wyjdzieTeraz nawet jest bezpieczniej,Dasz radę.

Stary 2010-12-21, 12:39   #3682
gosikk_s
Zakorzenienie

Trzyrazyi, i Oliwia i Maja są bardzo popularne choć sama ostatnio słyszę u siebie o samych Majach. Z tych dwóch Oliwia

Kasiapruszkow, białe, perłowe rozstępy to stare, sama takie mam Świeże są różowe albo wręcz sine.

Monika, i dobrze że zrobiłaś badania a propos, co ginka kazała zbadać? Ile przytyłaś od początku, rzeczywiście tak dużo?

Kampasiula, rumienie nie kojarzą mi się z cholestazą ale lepiej zapytaj gina

Diatoma, zadowolona jesteż z kremu Le'Maadr? Bo ja używam go od niecałych dwóch tygodni i już widzę że duuużo ubyło a Mustela, choć mniejsza starczała mi na 4-5 tygodni. Ten jest chyba mniej wydajny.

Hastla, dobrze że to nie cukrzyca, zresztą wynik był graniczny więc nie tak źle. Szkoda tylko że słodycze trzeba ograniczyć...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:41   #3683
Hastla
Raczkowanie

Cytat:
A używacie może kremu na rozstępy z gerbera???
Ja go mam, a czy się sprawdzi to się dopiero okaże Zapłaciłam za niego 26 zł Ogólnie przyjemny, tylko podczas dłuższego masowania się tak jakby wałkuje, w sensie że pozostawia takie jakby miękkie grudki I jak mam czas to po kąpieli całe ciałko oliwką dla dzieci i tak sobie latam z 10 min żeby troszkę wsiąkło i nadmiar potem wycieram ręcznikiem
Stary 2010-12-21, 12:44   #3684
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Napisalam to ogolnie,, zeby zadnej nie urazic . Mam dzis wyjatkowo zly dzien i chodze naladowana jak chmura gradowa.

Pewnie, ze po narzekac mozna tylko ostatnio sprobowalam postawic sie w sytuacji takich os, ktorym sie zale. No i stwierdzilam, ze co te os maja nam powiedziec? Jak sa to kobity to znaja ten bol, to nedzne czasem samopoczucie, wiekie brzuchy itp i co maja nam powiedziec?, a faceci co niby maja powiedziec? Jak oni to juz w ogole boja sie z czymkolwiek wyskoczyc, bo zaraz fala hormonow ich zaleje i dostana opr, albo zafundujemy im placz. No niestety, ale takie wlasnie sa uroki ciazy. Dlatego ja caly czas powtarzam, ze dla mnie okres ciazy to masakra, a laski, ktore uwazaja go za najcudowniejszy okres w zyciu to dla mnie masochistki Jak czasem powiem mamie czy tesciowej, ze mam juz dosyc tego wiecznego zmeczenia, boli, wiercenia sie diablatka i paru innych rzeczy to dostaje po uszach, bo powinnam prawie, ze zdrowaski klepac, ze los obdarzyl mnie takim szczesciem. Spoko nie mowie, ze sie nie ciesze, bo kluska to fajna sparwa, ale nie oznacza to, ze musze byc wniebowzieta jak mi wysadzi kopa w pecherz, albo nie wiem co tam robi, ze mam uczucie jakby mi wyrywal wnetrznosci i wtedy to nic nie pomaga i mam ochote wsadzic sobie reke w tylek i dac mu klapsa. Pamietacie jak jeszcze do nie daw na co nie ktore "plakaly", ze brzuchy takie male, ze nie widac, ze w ciazy sa i w ogole kiedy ja bede miala taki FAJNY brzuch jak TY Jok3r , a teraz placz i lament, bo jak wtedy sie pisalo, ze jeszcze bedziecie tesknic za figorkami to bylo nieeeeeeeeeeeeee, skadze. Przeciez to najwspanialsze uczucie itp itd, a teraz nagle oj, ale ja gruba jestem i w ogole Jak na poczatku powiedzialam kumplowi, ze kurka boli mnie ta macica jak cholera to odpowiedzial troche ostro, ale poszlo mi w piety. Nikt Cie kochana nie zmuszal do zajscia w ciaze, a wczoraj sie nie urodzilas. Wiedzialas chyba jak taka ciaza przebiega, wiec nie masz na co teraz narzekac, a jak Ci tak bardzo zle to zawsze mozesz usunac. Szczena mi opadla, bo troche hardcorowo to zabrzmialo, ale w sumie mial racje. I od tamtej pory raczej staram sie nei narzekac, bo tlumcze sobie, ze sama sie na to zdecydowalam i musze teraz odpekac swoje.

Jezu sie nagadalam.

No wlasnie powiedzcie mi kochane czy ta sukienke da sie nosic pozniej juz po ciazy czy ma jednak ten zapas materialu na brzuchu i bez niego to juz bedzie zle wygladalo?

Jokr właśnie wyjęłam ją z szafy i tak patrze, że nie mam takiego "zapasu materiału na brzuszek" ona jest z takiego rozciagliwego materiału i raczej prosta. Moim zdaniem po ciąży też w nią skocze, tymbardziej, że zaraz po urodzeniu będę miała chrzciny w rodzinie więc planuję w nią wskoczyć
Stary 2010-12-21, 12:45   #3685
coralady
Wtajemniczenie

Blackrose wysłałam Ci wiadomośc na priva,mam nadzieje,że dojdzie

A odnośnie mdłości to tez czasem jeszcze mam.Ostatnio miałam kilka dni z rzędu rano.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:54   #3686
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Dawno temu, to było zakładanie klubu, a jakieś dwa dni temu Jok3r wyjaśniała na tym forum o co z tym klubem chodzi - mamy klub, do którego zapraszane są "zaufane" osoby co się długo z nami udzielają, bo tam piszemy o prywatnych sprawach.

To widocznie minelam ten post

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Ja przyznam, że co do wyboru imienia dla synka nie sugerowałabym się opinią innych to budujące oczywiście, jak ktoś mówi, że bardzo podoba mu się imię X, ale myślę, że to głównie sprawa intuicji i wyboru rodziców malucha a nie sugestii innych ludzi
Dlatego wczesniej nie napisalam ze bardziej do oliwi sie sklaniamy hihihih bo pomyslalm ze moga dziewczyny tak napisac..... moj maz chce oliwie ja bylam posrodku ale pewnie zostanie olinek okraglinek hihih (oliwia)
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:55   #3687
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie co ciagle mysle o tej mojej kolezance co jej dzidzius choruje, i snilo mi sie ze i nasz didzius okazal sie ciezko chory, i przyjechal do szpitala doktor Zybert z "na dobre i zle" i nas wzial pod swoja opieke.
czlowiek jak sobie wezmie cos do glowy to szok takie glupoty sie snią ze sie w glowie nie miesci
ojjj tak Castia- ja jak o czymś myslę duzo, to potem mi to się śni i wychodzą z tego niezłe głupoty.
Co do koleżanki, na pewno się odezwie, jak tylko dojdzie do siebie po takich informacjach!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-21, 13:03   #3688
Hastla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
dobrze że to nie cukrzyca, zresztą wynik był graniczny więc nie tak źle. Szkoda tylko że słodycze trzeba ograniczyć...
Nom szkoda, tym bardziej, że mam na słodycze coraz większą ochotę, do tego święta i pokusy dookoła... cóż, ja mam takie zwichnięte szczęście

Co do imionOliwia i Maja to sama nie wiem, obydwa bardzo ładne i też bym miała problem
Stary 2010-12-21, 13:15   #3689
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
oo no to czekamy na fotki

Cytat:
OLIWIA, tych majek teraz to pełno wszedzie, choc imie ładne

zdjatek nie zrobiem bo nie mam aparatu buuu
to jest rzecz ktora musimy kupic, ale chyba wezmiemy na raty bo kasy brak a corcie musze przeciez fotografowac jak sie urodzi

a my na prezent gwiazdkowy kupilismy sobie żelazko do nowego domku z mezulem bede musiala wszystkie ciuszki wyprac i wyprasowac i nie bede musiala pozyczac
i nikomu juz wiecej prezentow nie kupujemy
no i super my też własnie takie użyteczne prezenty sobie sprawiamy będzie kiedyś do mieszkania na różne okazje rodzice nam zawsze kupują to talerze, to szklanki, to sztućce, trochę tego się nazbierało a my b ędziemy mieli mniej wydatków

Cytat:
Napisane przez Hastla Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Ale postów przybyło.. kiedy ja to doczytam Mało tu bywam, bo jak nie brak czasu to jeszcze ostatnio w szpitalu byłam przez ten nieszczęsny cukier
Po obciążeniu 75 g glukozy po 2 godzinach wyszło 140 mg i lekarz prowadzący wypisał mi skierowanie do szpitala, ale mi palce pokłuli Nie mam cukrzycy, ale raczej ze słodyczami muszę się pożegnać, a przynajmniej mocno ograniczyć

Pozdrawiam Was
no to dobrze że cukrzycy nie masz

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

syneczek właśnie zaczął tany, co za kosmiczne uczucie
w ogóle mąż jakoś się zaczął ośmielać po tym usg, żeby z nim gadać, wczoraj dziecko siedziało cicho cały dzień, aż się zaczęłam martwić, po czym mąż wrócił, ja w wannie, a on zaczął śpiewać i bąbelki w wodzie robić, jak mały zaczął kopać! imprezka po prostu
mój dziś cały dzień szaleje tż jak patrzy nieraz na podskakujący i falujący brzuch to się nadziwić nie może, mówi że to wygląda jakby jakiś alien miał zaraz wyjść mi przez brzuch

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
kochane mam pytanie ile razy (i czy wogóle ) robiłyście badania krwi na Odczyn Coombsa ? tak mnie zastanawia po co mam robić to badanie drugi raz ??
nie mam pojęcia co to w ogóle jest chyba tego jeszcze nie miałam

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość

Jezu sie nagadalam.

kochana przed świętami? nie wolno się tak denerwować
a co do ciąży masz rację - w końcu same chciałyśmy i każda z nas miała świadomość że ciąża nie jest taka jak w reklamach i filmach a jednak ponarzekać sobie każda kobitka lubi ja tam staram się w domu nie narzekać tylko do tżta się żalę on mnie rozumie bo mama to zaraz - nie mów tak tak się nie mówi żeby się nic nie stało...ehh ta stara data...

Cytat:
Powiem szczerze,że nie pamiętam,zebym miała takie upłąwy.Bóle w podbrzuszy były,ale to raczej skurcze.Ja pierwsze kilka dni poleżałam,ale potem już musiałam wrócić do obowiązków domowych.Nie szalałam za bradzo,tzn. nie dżwigałam.Seks..hmm jakiś czas był celibat,ale potem od zcasu do czasu tzrba było się przytulićA przed porodem to nawet intensywnie,bo chciałam urodzić.Położne mówią czym sie zatrułas tym sie lecz ale i tak doszłam do 41TC.co do zaprać.dopadły mnie pod koniec ciąży,ale nie zwalczałam ich jakoś farmakologicznie.Piłam duzo wody,jogurty i jakoś szło
padłam hehe dobre muszę to tżtowi pokazać bo on sceptycznie do tego podchodzi jak mu mówię że będę go molestować pod koniec ciąży

Cytat:
to straszne i zarazem śmieszne - dr zybert - dobra jesteś
a mi się ostatnio też takie głupie sny śniły że aż nie gadałam nikomu, masakra to wszystko przez stres i strach...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 13:19   #3690
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
wanilko, a to nie jest spowodowane konfliktem serologicznym????\
jakie masz rh? a jakie mąż?
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości