|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() |
#3662 | |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Uczuciowego masz męża,to dobrze ![]() Mój płakał,jak zaszłam w ciążę z Marcinkiem,no bo po tych poronieniach to tyle przeszlismy... No i wtedy też płakał,przez bite 3 tygodnie. Noc w noc. Jeszcze on nie wygląda na tak wrazliwego,a z postury to już najmniej(195 cm,100 kg ![]() Cóż,w końcu wśród panów panuje powiedzenie: Faceci nie płaczą! ![]() Madziu,dziękuję ![]() Tak,bedzięmy razem używać,i wiele rzeczy jej dam(jak Marta z nich wyrośnie,a wiadomo-maluszki szybciutko rosną). Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-27 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Zakorzenienie
|
ligotko hehe dobre, moim objawem ciąży był wzmożony apetyt
![]() ![]() I tak czekałam na okres, który mi się spóźniał dopiero 2 dni czy jakoś tak i nie nastawiałam się na ciążę, że to już. Poza tym koniec roku szkolnego, dużo stresów, egzaminy moich uczniów itd. I tak rozmawiam z koleżanką, że czekam na okres i ciągle mi się chce jeść, a dla mnie to bardzo dziwne. Na co ona, "zrób test". Ja twardo, "że nie, bo zrobię sobie nadzieję ![]() ![]() Z testem poszłam do męża. Oglądał mecz, popatrzył na mnie i stwierdził, "no owulacja wyszła", na co odpowiedziałam "nie, to ciążowy test, będziesz tatą". Popatrzył na mnie z byka i oglądał dalej mecz. Następnego dnia poszłam zrobić dla pewności beta HCG. Po pracy spotkaliśmy się w laboratorium i odebraliśmy wynik. Oczywiście pozytywny ![]() ![]() Chociaż ja to cały czas myślę, że nie wierzy do teraz. Też z niego taki niedowiarek jest. A wyniki dalej nosi przy sobie (musiałam zrobić następną Betę) |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi sie przypoknialo, ze ostatnio poruszylyscie ten temat: nam nikt nic nie kupil, dostaje rzeczy po siostrach, tzn od jednej mam sterylizator, nianie, 2 kpl poscieli, troche ubranek, odkupilam od niej wozek, fotelik, pozyczylam mate, karuzelke, od drugiej duzo ciuchow tylko, trzecia nic nie dala. Moja mama zasponsorowala przewijak poki co tylko, od tesciow NIC kompletnie (bo "dali juz kase na pierwszy wozek" tzn skladali sie z moja mama) i nawet skarpetek mu nie podarowali. zreszt ja wsyztsko mam, a co potrzeba to dokupuje sama, jakbym tak miala liczyc na vokolwoiek to nic bym nie dostala albo musialabym sie upominac czego nie nawidze. Cytat:
![]() Cytat:
a twoja corka juz jest duza, 5 lat to juz bardziej rozumny czlowieczek niz niespelna 3 latek. matko tak mnie plecy bola ze umre zaraz.... to chyb jeszcze nie to???? ide sie wylezec w cieplej wodzie, bo nie dam rady, powaznie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Tak mi sie przypoknialo, ze ostatnio poruszylyscie ten temat: nam nikt nic nie kupil, dostaje rzeczy po siostrach, tzn od jednej mam sterylizator, nianie, 2 kpl poscieli, troche ubranek, odkupilam od niej wozek, fotelik, pozyczylam mate, karuzelke, od drugiej duzo ciuchow tylko, trzecia nic nie dala. Moja mama zasponsorowala przewijak poki co tylko, od tesciow NIC kompletnie (bo "dali juz kase na pierwszy wozek" tzn skladali sie z moja mama) i nawet skarpetek mu nie podarowali. zreszt ja wsyztsko mam, a co potrzeba to dokupuje sama, jakbym tak miala liczyc na vokolwoiek to nic bym nie dostala albo musialabym sie upominac czego nie nawidze. Cytat:
![]() Cytat:
a twoja corka juz jest duza, 5 lat to juz bardziej rozumny czlowieczek niz niespelna 3 latek. matko tak mnie plecy bola ze umre zaraz.... to chyb jeszcze nie to???? ide sie wylezec w cieplej wodzie, bo nie dam rady, powaznie ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tak,jak mówię-faceci na codzień zgrywają twardzieli,a w głębi serca sa bardzo uczuciowi ![]() Ja test robiłam rano,i pamiętam,że mąż był w kuchni, szykował sobie kawę. Wzięłam test i bez słowa pokazałam go Jackowi. On się uśmiechnął i powiedział:''Powiedz,że to prawda,bo inaczej nie uwierzę''. Kiwnęłam twierdząco głową i zostałam wyściskana i wycałowana na dziesiątą stronę ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-27 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jak rozpoznać czy to wody się sączą czy jednak nie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
BAN stały
|
Lilijko,obserwuj uwaznie bieliznę-od razu odróznisz wody płodowe od śluzu.
Po prostu taka woda,w większych ilościach niż śluz(ja kiedyś myslałam,że normalnie się zsiusiałam ![]() Tylko że jak wody się sączą,to migiem do szpitala,bo to oznacza zbliżający się poród. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3668 |
Rozeznanie
|
Jak tak piszecie o planowaniu to Wam opowiem jak to u mnie było. Kiedy stwierdziliśmy, że to najlepszy moment na dziecko, zaczęliśmy starania, ale nic z tego nie wychodziło. Poszłam do lekarza, który stwierdził, że spokojnie, żeby jeszcze poczekać, nie stresować się. Dzień po tej wizycie pojechaliśmy na kilka dni nad morze - właśnie się odstresować. Wyjazd był niesamowity, byłam przeszczęśliwa. No a miesiąc później spóźniał mi się okres, ale zwlekałam ze zrobieniem testu, bo wydawało mi się, że nie ma co sprawdzać, na pewno znów tylko mi się wydaje. Chyba po ponad tygodniu dopiero zrobiłam i wyszły takie dwie słabe kreseczki. Stwierdziliśmy z mężem, że na pewno nam się wydaje hahaha Ale w końcu po kolejnych chyba dwóch tygodniach poszłam do ginekologa i on potwierdził ciążę. Do męża dotarło jak pokazałam mu pierwsze zdjęcie z usg małego ziarenka
![]()
![]() |
#3669 |
Raczkowanie
|
nie żartuj że i tobie cos się sączy tak jak marlenie?!?!?! czego Wy w te święta się najadłyście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 |
Rozeznanie
|
lilijko nie strasz, pytasz o siebie bo na wody to u nas chyba za wczesnie??
Mnie 100% pewnosc dalo dopiero usg, bo lekarz po pierwszej ciazy straszyl ze nastepna tez taka bedzie ;( Wiec do tego czasu chodzilam przerazona, a potem odetchnelam z ulga ![]() Dziewczynki nareszcie! Wzielam sie za pakowanie i wstawilam pierwsza pralke ![]() ![]() gosiaczek mnie to kregoslup od trzech dni boli koszmarnie! Licze ze to jednak nie jest zwastun porodu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Zakorzenienie
|
no właśnie nie wiem czy to więcej śluzu bo chyba to też może być i jest on nieco rzadszy, bezbarwny, bezzapachowy, czy co innego.......tylko ja to jeszcze daleko z terminem................. Wizyta dopiero 5 stycznia
|
![]() ![]() |
![]() |
#3672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ZZO to znieczulenie w kregoslup nie czujesz nic od pasa w dol |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Zadomowienie
|
U mnie było tak, jak już pisałam w ogóle nie liczyłam na to, że moge byc w ciązy. wczesniej przez 6 cykli miesiac w miesiac robiłam test i w czerwcu sobie odpuscilismy starania, tzn uprawialiśmy seks ale nie patrzac na dni płodne itp. bylismy skupieni na organizacji naszego ślubu 5 czerwca,potem od razu 7 czerwca przeprowadzka do nowego mieszkania, robilismy remont, urzadzalismy sie..Spóźniał mi sie okres, ale nie robiłam sobie złudnych nadzieji, bo stwierdzilam ze to może stres tyle ostatnio sie dzieje w moim życiu, zwalałam tez na przeziębienie , po za tym nie było to dla nas coś dziwnego bo miałam nieregularne cykle. Przeziebienie sie nasilało i postanowiam pójśc do lekarza rodzinnego po antybiotyk...oani doktor zapytala czy jestem w ciazy ja na to od razy, że nie. Po czym pomysłałam, że okres spóźnia mi sie juz 11 dni. W drodze do domu, zanim wykupiłam recepte postanowiłam kupić test. W domu go zrobiłam i...od razu 2 baardzo wyraźne kreseczki ( to był juz koniec czerwca)..popłakałam sie ze szczescia, biegałam po domu słuchałam na cała pare piosenki "Nothing compers"(chyba dobrze napisalam, do dzis mam do niej sentyment), przyszła moja siostra, pokazalam jeje etst po czym wyslalam ja po drugi....zrobilam drugi i to samo..obydwie plakalysmy ze szczescia.Było po 12 , a mąż wracał z pracy po 15 nie mogłam sie go doczekac...tak się dłużyło. W końcu zadzwonił dzwonek, otworzyłam, trzymając w ręku test maż popatrzy mi w oczy...nie zdarzyłam słowa powiedzieć a on..:"Jestes w ciąży" ja a to, ze tak, rzucił sie na mnie , miał łzy w oczach wycałował mnie, po czym wybiegł z domu...po czym wrócił z wielkim bukietem róż dla mnie, witaminami Prenatal dla kobiet w ciązy i z wielką reklamówa owoców( śmiałam sie w tedy z niego, bo nakupil owocow jak dla cełej armi, nie pomyśłam ze przeciez moze codziennie kupowac świeże)...chciał dobrze
![]()
#3674 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kochana,nawet nie żartuj ![]() Może być więcej śluzu,ale ja sądzę,że wody rozpoznasz od razu. Jest ich większa ilość niż śluzu,po prostu taka woda-bezbarwna,bezzapachowa. Jeśli wyciekają,to wtedy może Ci się wydawać,że nieco popuściłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zadomowienie
|
mnie też napierd*** plecy. Nie mogę sobie znależć pozycji..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3676 |
Rozeznanie
|
wlasnie ja tak mam, codziennie mam taka plamke mokra, to raczej wina mojej malej jak mnie kopnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko się rusza ........ więc mam nadzieję, że jednak się mylę w moich podejrzeniach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja tez tak czasem mam ![]() Mała jest odwrócona główką w dół,więc tak napiera,że hej. Jutro się wreszcie dowiem,ile mój szkrab waży itd. ![]() Ja mam znów -1 kg ![]() Ale wiadomo,obserwowac gatki trzeba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko się rusza ........ więc mam nadzieję, że jednak się mylę w moich podejrzeniach a jeszcze jedno myślicie, że warto zapolować? bo przyznam, że w domku mam dość chłodno http://allegro.pl/motherhood-spiwore...373033483.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3680 |
Rozeznanie
|
Moj Tz byl przy obu porodach, i teraz tez strasznie chce byc, ale na ile bedzie to mozliwe, zobaczymy, ja sie nastawiam, ze jednak bedzie musial sie zajac dziewczynkami, wiec rodze bez niego, on nie chce slyszec, o tym, ze mialoby go nie byc, twierdzi, ze to cudowne dostac pierwszemu malenstwo na rece, przeciac pepowine i...chce byc pewien, ze nikt mu malutkiej nie podmieni
![]() ![]() ![]() Co do prezentow, moje obie dostana "wkupne" od bejbika, niech traktuja pojawienie sie mlodszego rodzenstwa jako cos milego, fajnego,tym bardziej, ze na pewno bedzie stres, bede miala dla nich mniej czasu troche, bede bardziej zmeczona, male moze byc placzliwe, pomocy z ich strony przy malenstwie nie oczekuje (chyba ze same wyjda z inicjatywa, oczywiscie czasem cos zasugeruje, zeby czuly sie wazne, ale nie bo musza, w koncu one same jeszcze dziecmi sa), nastawiam sie na zazdrosc, i wlasnie mysle, jak tu zlagodzic wszystko. Jak sredniaczka sie urodzila, to tez "przyniosla" starszej prezent ![]() One dla malutkiej tez maja, ze swojej wlasnej inicjatywy, co mile jest ![]() Ja ZZO sie chyba boje bardziej jak naciecia (bo naciecie tez mnie przeraza, a to dlatego, ze lekarka naciela, mnie jak nie bylo skurczu, za drugim razem popekalam, i wspominam to lepiej), szycie mnie nie przeraza nic a nic, bo zalezy od umiejetnosci lekarki, ale jak juz ma sie bejbika przy sobie, to wszystko inne jakos znosne jest ![]() ![]() Justine co za ciotka brak slow, boszz jak ja lubie takich ludzi. A mi sie podoba i Nadia i Nataniel, bardzo ladne imiona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | |
BAN stały
|
Cytat:
Aha i podobno zdarzają się przypadki, że na daną osobę nie chce zadziałać ZZO, to wtedy też podają narkozę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 |
Rozeznanie
|
lilijka ja taki mam - siostra wynajdla w ciucholandzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Raczkowanie
|
nie żartuj że i tobie cos się sączy tak jak marlenie?!?!?! czego Wy w te święta się najadłyście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() No i wspierał mnie przez cały poród,co naprawdę duzo mi dało ![]() Teraz też się zastanawiamy nad tym,żeby był przy narodzinach Marty-on sie uparł,że chce być,ja(nie wiem,czemu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Rozeznanie
|
aaaaa ja wlasnie odkrylam ze za dwa tygodnie mam egzamin
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3686 |
BAN stały
|
Ja bym chyba umarła ze strachu jakby TŻ nie mógł być ze mną przy porodzie (co innego przy CC bo wiadomo że nie można... a szkoda...) Na szczęście ma taką pracę, że jak tylko dam znać, będzie mógł wyjść i przyjechać po mnie do domu. Teraz nosi dodatkową komórkę której nie wyłącza z super głośnym dzwonkiem - z nową kartą, wiec numer mam tylko ja. Poza tym już obecnie nigdzie beze mnie na dlużej (niż np do sklepu) się nie rusza, ani ja bez niego, więc chyba nie mam się czym martwić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do ciucholandów, to ja nie mam szczęścia, nie potrafię szukać................... ........... Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-27 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
BAN stały
|
Na pewno warto mieć w domu chociaż jeden. Nie wszystkie dzieci lubią w tym spać (zwłaszcza starsze) ale na początek jest na pewno fajne. Ja mam dwa - bawełniany i welurkowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
BAN stały
|
Co jak co,ale świadomość,że obok nas w tak trudnej chwili znajduje się ukochana osoba,dodaje wielu sił,i pomaga jakoś to wszystko przetrwać
![]() Mój mąż stwierdził dzisiaj(bo starałam się mu wyperswadować,żeby zrezygnował z bycia przy kolejnym porodzie), tak:''Dorotko,słońce,byłe m z Tobą przy poczęciu,to będę i przy rozwiązaniu'' ![]() Rozbroił mnie tym zupełnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Zakorzenienie
|
kochany...........
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.