|
|
#3661 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VII :)
Fakt, krowie tańsze... Ale to, co jest sprzedawane w kartonikach to tylko udaje mleko
Ja sojowe bardzo lubię Ostatnio jeszcze się w miarę możliwości opijam "mlekiem" ryżowym Chociaż też tanie nie jest
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
a ja piję właśnie z kartonu
ważne, że mi smakuje
|
|
|
|
|
#3663 |
|
ma zielone pojęcie
|
A ja piję właśnie piwo miodowe
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
nie piłam nigdy piwa miodowego;p
|
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
też nie piłam miodowego piwa
![]() U mnie jest problem z produktami z krowiego mleka. Odrzuca mnie od śmietany, sera i masła,które przywozimy od rodziny... A szkoda
|
|
#3666 |
|
ma zielone pojęcie
|
Piwo miodowe jest świetne
Ostatnio coraz więcej go widzę. Na pewno jest Ciechan, Łomża i Lubuskie. Jeszcze jakieś zagraniczne w Almie widziałam, ale 10 zł kosztowało A przetwory mleczne lubię
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzina,którą nawiedziłam przez weekend jako jedyna chyba na całej wsi ma krowy... Nie wiem nawet czy sprzedają mleko do mleczarni- "nieopłacalny" biznes dla nich. Płacono im grosze, sprawdzali temp itd, a później my kupujemy w sklepach mleko bez konserwantów, które ma taką datę ważności,że aż śmiać się chce
|
|
#3668 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakos nie uzywam bo w sumie cieniami sie dwoma maluje ![]() Cytat:
te lakiery takie nieszczegolne, nawet blekitny taki 'trupi' ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3669 | |||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Już od dobrych kilku lat mój TŻ korzysta z tej metody i twierdzi, że już się na zwykły żel do golenia nie zamieni. O wiele lepszy poślizg, mniej zacięć i nie piecze podobno ![]() Cytat:
![]() No piankę do mycia twarzy i wodę-spray, taki tańszy zamiennik Avene, chociaż składników odżywczych to prawie nie ma, tylko takie łoo, nawilżające. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#3670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie burza i to dość potężna. Przed chwilą wróciliśmy z kina i widzieliśmy strasznie dużo połamanych gałęzi a nawet drzew ![]() Cytat:
![]() Ooo, pycha Daj trochę ![]() Musisz spróbować, tylko uważaj - bardzo łatwo wchodzi, zwłaszcza kiedy się siedzi to w ogóle tego nie czuć, dopiero kiedy człowiek wstanie to jest zdziwiony ![]() My z TŻ'em pijemy sporo piwa miodowego co roku kiedy jesteśmy pod Grunwaldem ![]() Cytat:
![]() Fioletowy z Essence. Też używam odżywki do golenia nóg Mnie już skusiła, małpa jedna ![]() |
|||
|
|
|
|
#3671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mówię jak jest w przyszlym tygodniu wrzucę notke na bloga![]() tylko 2x droższa... mówisz? w szamponach unikamy a w żelach nie? piętek, sobote też stoję na promocji |
||
|
|
|
|
#3672 | |||||
|
|
Cytat:
Szkoda, że cienie takie mięciutkie, bo szybko się zużywają ![]() Kolorki takie piękne, zwłaszcza fiolety... szkoda, że nie można kupić dużych opakowań z pojedynczymi kolorami, bo na bank bym wzięła Cytat:
U Kasi nie ma metra ![]() Pewnie chodzi o te pociągi podmiejskie, takie mniejsze, trochę jak tramwaje. No a jak ![]() http://cgi.ebay.pl/Waterproof-Eye-Li...item415746ec30 http://cgi.ebay.pl/Black-Waterproof-...item2310b6c9ec http://cgi.ebay.pl/Waterproof-Eye-Li...item3a63d6a68a Do wyboru - z pędzelkiem, bez pędzelka... tańsze/droższe, kwadratowe lub okrągłe ![]() Cytat:
Masakrycznie ![]() Cytat:
Cytat:
Super, znowu troszkę $$ wpadnie i będzie 'na waciki'
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, zabieramy psicę oczywiście bo właścicielka pensjonatu, w którym nocujemy, na szczęście jest psolubna
W zeszłym roku nie byliśmy bo nie dostałam w tych dniach urlopu ale to nawet lepiej - była 600 rocznica i zwalił się taki tłum, którego normalnie by nie było, pewnie nie było nawet gdzie się ruszyć ![]() |
|
|
|
|
#3674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam zamiar zoszczędziec, więc waciki i the end ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą rzuciła mi się informacja na stronie mojego miasta, że w piątek będzie grał Closterkeller ale nie było nic na temat biletów, godziny itd, weszłam na oficjalną stronę Clostera a tam żadnej informacji, że koncert w ogóle miałby u mnie być - pewnie odwołany - a ja się tak ucieszyłam...
|
|
|
|
|
#3676 | ||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu a zarzucisz linkiem do tej pianki i wody?
|
|
|
|
|
#3678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Mam prośbę. Jeśli miałabyś kontakt z konsultantką lub sklepem z Avonu, zapytaj czy mają jeszcze w ofercie "kompresy na dłonie" ? Zapomniałam jak to się fachowo nazywa. Chodzi mi o maskę, podobną do parafinowej. Słyszałam, że rewelacja. U mnie ani sklepu, ani katalogu. Cytat:
Takie cieplutkie, prosto od krowy ... Ja lubię mleko kozie i nabiał z niego . Nawet chciałam kozę kupić. Same zalety : trawy nie trzeba byłoby kosić, no i mleko. Tylko kto by ją doił ?! Za moich "warszawskich" czasów {notabene : wieki temu} był bazar na ulicy Polnej. Czy jeszcze jest ? Nie wiem. Tam można było kupić wszystko. Nowinki z całego świta . Były też stoiska z wiejskimi wyrobami . No i jakościowo był to najlepszy bazar w Warszawie. Mój Ojciec po kogutki tam jeździł. Asortyment nabiału też był imponujący. Na bazarze "Różyckiego" też były wiejskie stoły. Ale tam brzydziliśmy się kupować. Może na Polnej jest takie prawdziwe mleko.Gdzie tam u mnie metro ? Chyba że w teatrze muzycznym . Takie "zwykłe" podmiejskie pociągi na prund . W szamponach unikamy {przynajmniej ja } z innego powodu. Przecież silikony i pochodne nijakiej konkretnej krzywdy nie czynią. Oblepiają i obciążają jedynie włosy, co daje paskudny wizualny efekt. Chociaż to też nie jest reguła. Mam znajomą, która od lat używa Pantene pro-v i jest zadowolona. Dziewczyny, pomóżcie . Może któraś z Was ma kontakt z jakimś biologiem / zoologiem {np. w szkole}. Wstydem straszliwym me liczko płonie i nie wiem czy słusznie. Albom ja durna, albo nauczycielka durniejsza. Przeze mnie młodzieńcowi z sąsiedztwa obniżyli stopień z pracy domowej. Coby długo nie opisywać, podam sens problemu. Mój sąsiad , pachole lat siedem, pierwsza klasa szkoły podstawowej miał w pracy domowej {matematyka} pytanie : ile nóg ma piętnaście węży. "Ciocia Kasia" kazała napisać - "O" i wyjaśnienie : wąż nie ma nóg. Przychodzi chłopięcie ze szkoły z informacją, że pani obniżyła mu ocenę z pracy domowej, bo ... wąż ma jedną nogę. A że ten żaczek młody wielką ambicję posiada, aby same szóstki na świadectwie mieć, problem zrobił się niebotyczny. Myślę sobie : zdurniałam kompletnie ?! Przekopałam internet i wszędzie są informacje w stylu : charakterystyczną cechą budowy węży jest wydłużone ciało nie posiadające kończyn. A jak Was uczą ?! Zanim pojadę tę nauczycielkę o wyjaśnienia poprosić, chciałabym zasięgnąć informacji od osób, będących blisko "szkoły". Miłego dnia |
||
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, drugie zdanie - charakteryzują się wydłużonym, beznogim ciałem
http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C4%99%C5%BCe A tutaj - ciało wydłużone, pozbawione kończyn ![]() http://portalwiedzy.onet.pl/14778,,,,weze,haslo.html ciałem ;) Ja nie wiem jak te dzieci uczą ![]() |
|
|
|
|
#3680 | ||
|
|
![]() Z tego pytlowania nazwy mi się już mylą ![]() Chodziło mi o Rival de Loop , bo to też rossmannowska marka...https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ay.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ka.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...em.html&next=1 ![]() Cytat:
![]() Z dojeniem na pewno dałabyś radę, troche praktyki i git ![]() Nawet moja mama się 'naumiała', jak opiekowała się nimi na czas urlopu właścicieli ![]() Cytat:
![]() Nogę to ma ślimak, nie wąż ![]() Strasznie zabiegany dzień mi się zapowiada, zaraz muszę iść na posiedzenie Rady czegoś tam, bez wizażu nudno będzie...
|
|
|
|
#3681 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Poszukam ![]() Cytat:
Wąż nie ma nóg
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny ! Teraz to mogę z podniesionym czołem do "pani profesor nauczania początkowego" wybrać się i zażądać anulowania tej obniżki. Chyba, że ... pokaże mi naukową pracę pt. wąż ma jedną nogę.
![]() Ulżyło mi też, że nie zrobiłam błędu, bo w oczach mołojca topić się zaczynał mój autorytet .A wyskokowa ta pani "od wszystkiego" jest wyjątkowo. Nie tak dawno dzieciaki musiały odpowiedzieć na pytanie : w jakim państwie rosną najpiękniejsze kwiaty . Pół dnia się głowiłam i resztkę włosów z głowy rwałam, bo ... nie umiałam odpowiedzieć na to pytanie. Postawiłam na baczność znajomych . Nikt nie umiał udzielić odpowiedzi. Toż to rozprawę filozoficzną na ten temat napisać można . W rezultacie kazałam napisać : " W Polsce, w ... {tu nazwa naszej wsi}, w moim ogródku". Pani przyjęła tę odpowiedź z milczącą aprobatą. Podpowiedziałam dziecięciu, że jeśli pani zaneguje, ma pytać do skutku : dlaczego. |
|
|
|
|
#3683 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ja bym radziła znaleźć w jakiejś encyklopedii informację, że wąż nie ma nóg. Bo jednak encyklopedia to poważne źródło informacji. Internet - nie. Może tego nie uznać skoro taka czepialska jest
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się Zastanawiałam się,czy nie zainwestować w brązowy eyeliner
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu wg mnie wąż nie ma nóg, mój biolog dzis wyjechał do Indii więc nie zapytam
![]() Asiu jak prztestujesz to daj znać, bo jakos nie mam zaufania do marki RDL... mleka koziego nigdy nie piłam
|
|
|
|
|
#3686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale z limitki jakiejs tak?
![]() Cytat:
Pewnie bym Cie pomolestowala o zakupienie, ale kupilam dzisiaj kredke z essence i jest bardzo fajna, miekka i dobrze napigmentowana i kosztuje niecale 5zl chyba wiec polecam jakby ktoras potrzebowala Cytat:
To powiem Ci ze ja nie widzialam nigdy chyba takich pociagow na prad Cytat:
w sumie to ja nie wiem po cholere sie zaczelam tak ta kredka malowac ze teraz jak pomaluje tylko rzesy to wygladam troche niewyraznie
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w drogerii i szkoda mi było dać 15zł za coś,czego mogę nie używać(nie chcę eyelinera w pisaku)...
A co do nauczycielki )
|
|
#3688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia
Cytat:
![]() Cytat:
Nie, żelowy eyeliner ze stałej oferty - jest czarny, brązowy, fioletowy i zielony. Mam fioletowy ale zielony strasznie kusi
|
||
|
|
|
|
#3689 |
|
ma zielone pojęcie
|
Miodowe? Nie w każdym. Ale w wielu
|
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i co ?! Działa ? Cytat:
![]() Nad czym się tu zastanawiać ? Inwestuj ! A ser z koziego mleka jadłaś ? Np. feta jest mieszanką koziego i owczego. Jest jeszcze wiele serów z koziego mleka półmiękkich i twardych { jak tzw. "sery żółte}. Uwielbiam sery z koziego mleka ; np. : holenderskie : Uniekaas Chevre i Chevrette . Znakomite są także hiszpańskie i greckie. Ale tu, w naszym wesołym kraju ich ceny są wyjątkowo zaporowe. Te, śliczna zagraniczna, a u Ciebie to, jako podmiejskie, poduszkowce śmigają ? ![]() Na tej samej zasadzie co tramwaje jeżdżą. Nie lubię piwa . Ot co ! Wolę coś mocniejszego . Od piwa mięsień piwny rośnie i sika się, nie zawsze prostym sikiem . Ale na nerki dobre. Prawdę powiedziawszy : zimny Grimbergen wypiłabym dzisiaj.
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

Ja sojowe bardzo lubię
Chociaż też tanie nie jest

, tym razem tylko kolorki inne...

Daj trochę