![]() |
#3661 |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VII :)
Fakt, krowie tańsze... Ale to, co jest sprzedawane w kartonikach to tylko udaje mleko
![]() ![]() Ostatnio jeszcze się w miarę możliwości opijam "mlekiem" ryżowym ![]() ![]()
![]() |
#3662 |
Zakorzenienie
|
a ja piję właśnie z kartonu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3663 |
ma zielone pojęcie
|
A ja piję właśnie piwo miodowe
![]()
![]() |
#3664 |
Zakorzenienie
|
nie piłam nigdy piwa miodowego;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3665 |
Zakorzenienie
|
też nie piłam miodowego piwa
![]() U mnie jest problem z produktami z krowiego mleka. Odrzuca mnie od śmietany, sera i masła,które przywozimy od rodziny... A szkoda
![]() |
#3666 |
ma zielone pojęcie
|
Piwo miodowe jest świetne
![]() ![]() A przetwory mleczne lubię ![]() ![]()
![]() |
#3667 |
Zakorzenienie
|
Rodzina,którą nawiedziłam przez weekend jako jedyna chyba na całej wsi ma krowy... Nie wiem nawet czy sprzedają mleko do mleczarni- "nieopłacalny" biznes dla nich. Płacono im grosze, sprawdzali temp itd, a później my kupujemy w sklepach mleko bez konserwantów, które ma taką datę ważności,że aż śmiać się chce
![]() |
#3668 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3669 | |||||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Już od dobrych kilku lat mój TŻ korzysta z tej metody i twierdzi, że już się na zwykły żel do golenia nie zamieni. O wiele lepszy poślizg, mniej zacięć i nie piecze podobno ![]() Cytat:
![]() No piankę do mycia twarzy i wodę-spray, taki tańszy zamiennik Avene, chociaż składników odżywczych to prawie nie ma, tylko takie łoo, nawilżające. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3670 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie burza i to dość potężna. Przed chwilą wróciliśmy z kina i widzieliśmy strasznie dużo połamanych gałęzi a nawet drzew ![]() Cytat:
![]() Ooo, pycha ![]() ![]() Musisz spróbować, tylko uważaj - bardzo łatwo wchodzi, zwłaszcza kiedy się siedzi to w ogóle tego nie czuć, dopiero kiedy człowiek wstanie to jest zdziwiony ![]() My z TŻ'em pijemy sporo piwa miodowego co roku kiedy jesteśmy pod Grunwaldem ![]() Cytat:
![]() Fioletowy z Essence. Też używam odżywki do golenia nóg ![]() Mnie już skusiła, małpa jedna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mówię jak jest ![]() ![]() tylko 2x droższa... mówisz? w szamponach unikamy a w żelach nie? piętek, sobote też stoję na promocji ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3672 | |||||
|
Cytat:
![]() Szkoda, że cienie takie mięciutkie, bo szybko się zużywają ![]() Kolorki takie piękne, zwłaszcza fiolety... szkoda, że nie można kupić dużych opakowań z pojedynczymi kolorami, bo na bank bym wzięła ![]() Cytat:
![]() U Kasi nie ma metra ![]() Pewnie chodzi o te pociągi podmiejskie, takie mniejsze, trochę jak tramwaje. No a jak ![]() http://cgi.ebay.pl/Waterproof-Eye-Li...item415746ec30 http://cgi.ebay.pl/Black-Waterproof-...item2310b6c9ec http://cgi.ebay.pl/Waterproof-Eye-Li...item3a63d6a68a Do wyboru - z pędzelkiem, bez pędzelka... tańsze/droższe, kwadratowe lub okrągłe ![]() Cytat:
Masakrycznie ![]() Cytat:
Cytat:
Super, znowu troszkę $$ wpadnie i będzie 'na waciki' ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3673 |
Zakorzenienie
|
Tak, zabieramy psicę oczywiście bo właścicielka pensjonatu, w którym nocujemy, na szczęście jest psolubna
![]() W zeszłym roku nie byliśmy bo nie dostałam w tych dniach urlopu ale to nawet lepiej - była 600 rocznica i zwalił się taki tłum, którego normalnie by nie było, pewnie nie było nawet gdzie się ruszyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam zamiar zoszczędziec, więc waciki i the end ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3675 |
Zakorzenienie
|
Przed chwilą rzuciła mi się informacja na stronie mojego miasta, że w piątek będzie grał Closterkeller ale nie było nic na temat biletów, godziny itd, weszłam na oficjalną stronę Clostera a tam żadnej informacji, że koncert w ogóle miałby u mnie być - pewnie odwołany - a ja się tak ucieszyłam...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3676 | ||
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
Asiu a zarzucisz linkiem do tej pianki i wody?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3678 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Mam prośbę. Jeśli miałabyś kontakt z konsultantką lub sklepem z Avonu, zapytaj czy mają jeszcze w ofercie "kompresy na dłonie" ? Zapomniałam jak to się fachowo nazywa. Chodzi mi o maskę, podobną do parafinowej. Słyszałam, że rewelacja. U mnie ani sklepu, ani katalogu. Cytat:
![]() Takie cieplutkie, prosto od krowy ... Ja lubię mleko kozie i nabiał z niego . Nawet chciałam kozę kupić. Same zalety : trawy nie trzeba byłoby kosić, no i mleko. ![]() Za moich "warszawskich" czasów {notabene : wieki temu} był bazar na ulicy Polnej. Czy jeszcze jest ? Nie wiem. Tam można było kupić wszystko. Nowinki z całego świta . Były też stoiska z wiejskimi wyrobami . No i jakościowo był to najlepszy bazar w Warszawie. Mój Ojciec po kogutki tam jeździł. ![]() Gdzie tam u mnie metro ? Chyba że w teatrze muzycznym ![]() Takie "zwykłe" podmiejskie pociągi na prund . W szamponach unikamy {przynajmniej ja } z innego powodu. Przecież silikony i pochodne nijakiej konkretnej krzywdy nie czynią. Oblepiają i obciążają jedynie włosy, co daje paskudny wizualny efekt. Chociaż to też nie jest reguła. Mam znajomą, która od lat używa Pantene pro-v i jest zadowolona. Dziewczyny, pomóżcie . Może któraś z Was ma kontakt z jakimś biologiem / zoologiem {np. w szkole}. Wstydem straszliwym me liczko płonie i nie wiem czy słusznie. Albom ja durna, albo nauczycielka durniejsza. Przeze mnie młodzieńcowi z sąsiedztwa obniżyli stopień z pracy domowej. Coby długo nie opisywać, podam sens problemu. Mój sąsiad , pachole lat siedem, pierwsza klasa szkoły podstawowej miał w pracy domowej {matematyka} pytanie : ile nóg ma piętnaście węży. "Ciocia Kasia" kazała napisać - "O" i wyjaśnienie : wąż nie ma nóg. Przychodzi chłopięcie ze szkoły z informacją, że pani obniżyła mu ocenę z pracy domowej, bo ... wąż ma jedną nogę. A że ten żaczek młody wielką ambicję posiada, aby same szóstki na świadectwie mieć, problem zrobił się niebotyczny. Myślę sobie : zdurniałam kompletnie ?! Przekopałam internet i wszędzie są informacje w stylu : charakterystyczną cechą budowy węży jest wydłużone ciało nie posiadające kończyn. A jak Was uczą ?! Zanim pojadę tę nauczycielkę o wyjaśnienia poprosić, chciałabym zasięgnąć informacji od osób, będących blisko "szkoły". Miłego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3679 |
Zakorzenienie
|
Kasia, drugie zdanie - charakteryzują się wydłużonym, beznogim ciałem
http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C4%99%C5%BCe A tutaj - ciało wydłużone, pozbawione kończyn ![]() http://portalwiedzy.onet.pl/14778,,,,weze,haslo.html ciałem ;) Ja nie wiem jak te dzieci uczą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3680 | ||
|
![]() ![]() ![]() Z tego pytlowania nazwy mi się już mylą ![]() Chodziło mi o Rival de Loop ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ay.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ka.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...em.html&next=1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Z dojeniem na pewno dałabyś radę, troche praktyki i git ![]() Nawet moja mama się 'naumiała', jak opiekowała się nimi na czas urlopu właścicieli ![]() Cytat:
![]() Nogę to ma ślimak, nie wąż ![]() Strasznie zabiegany dzień mi się zapowiada, zaraz muszę iść na posiedzenie Rady czegoś tam, bez wizażu nudno będzie... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3681 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3682 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny ! Teraz to mogę z podniesionym czołem do "pani profesor nauczania początkowego" wybrać się i zażądać anulowania tej obniżki. Chyba, że ... pokaże mi naukową pracę pt. wąż ma jedną nogę.
![]() Ulżyło mi też, że nie zrobiłam błędu, bo w oczach mołojca topić się zaczynał mój autorytet ![]() A wyskokowa ta pani "od wszystkiego" jest wyjątkowo. Nie tak dawno dzieciaki musiały odpowiedzieć na pytanie : w jakim państwie rosną najpiękniejsze kwiaty . Pół dnia się głowiłam i resztkę włosów z głowy rwałam, bo ... nie umiałam odpowiedzieć na to pytanie. Postawiłam na baczność znajomych . Nikt nie umiał udzielić odpowiedzi. Toż to rozprawę filozoficzną na ten temat napisać można . W rezultacie kazałam napisać : " W Polsce, w ... {tu nazwa naszej wsi}, w moim ogródku". Pani przyjęła tę odpowiedź z milczącą aprobatą. Podpowiedziałam dziecięciu, że jeśli pani zaneguje, ma pytać do skutku : dlaczego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3683 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Ja bym radziła znaleźć w jakiejś encyklopedii informację, że wąż nie ma nóg. Bo jednak encyklopedia to poważne źródło informacji. Internet - nie. Może tego nie uznać skoro taka czepialska jest ![]()
![]() |
![]() |
#3684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3685 |
Zakorzenienie
|
Kasiu wg mnie wąż nie ma nóg, mój biolog dzis wyjechał do Indii więc nie zapytam
![]() Asiu jak prztestujesz to daj znać, bo jakos nie mam zaufania do marki RDL... mleka koziego nigdy nie piłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3686 | |||
Zakorzenienie
|
Ale z limitki jakiejs tak?
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() To powiem Ci ze ja nie widzialam nigdy chyba takich pociagow na prad ![]() ![]() Cytat:
![]() w sumie to ja nie wiem po cholere sie zaczelam tak ta kredka malowac ze teraz jak pomaluje tylko rzesy to wygladam troche niewyraznie ![]()
![]() |
![]() |
#3687 |
Zakorzenienie
|
Byłam w drogerii i szkoda mi było dać 15zł za coś,czego mogę nie używać(nie chcę eyelinera w pisaku)...
A co do nauczycielki ![]() ![]()
![]() |
#3688 | ||
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie, żelowy eyeliner ze stałej oferty - jest czarny, brązowy, fioletowy i zielony. Mam fioletowy ale zielony strasznie kusi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3689 |
ma zielone pojęcie
|
Miodowe? Nie w każdym. Ale w wielu
![]() ![]()
![]() |
#3690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i co ?! Działa ? Cytat:
![]() Nad czym się tu zastanawiać ? Inwestuj ! A ser z koziego mleka jadłaś ? Np. feta jest mieszanką koziego i owczego. Jest jeszcze wiele serów z koziego mleka półmiękkich i twardych { jak tzw. "sery żółte}. Uwielbiam sery z koziego mleka ; np. : holenderskie : Uniekaas Chevre i Chevrette . Znakomite są także hiszpańskie i greckie. Ale tu, w naszym wesołym kraju ich ceny są wyjątkowo zaporowe. Te, śliczna zagraniczna, a u Ciebie to, jako podmiejskie, poduszkowce śmigają ? ![]() ![]() Na tej samej zasadzie co tramwaje jeżdżą. Nie lubię piwa . Ot co ! Wolę coś mocniejszego ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.