Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-29, 06:36   #3661
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Witam

No i u nas dzis znow zimno jeden dzien bylo cieplo i tyle

Kurcze ugryzło cos wczoraj Kamilke w dłon i ma takie spuchniete i caly czas sie drapie bo ja swedzi zadzwonilam do osrodka i zapisalam nas na 16.30 bo wczesniej sa lekarze do ktorych nie bardzo mam zaufanie tylko bidula bedzie sie meczyc jeszcze caly dzien, smaruje jej mascia na ugryzienia ale chyba guzik wiele jej daje

A mnie tez gardło tak boli ze szok i katar cos mnie bierze chyba sie od Kamilki zaraziłam

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:18   #3662
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Bylam u lekarza prywatnie bo stwierdzilam ze nie ma co czekac do wieczora nic specjalnego nie dostala fenistil calcium i cyrop azomyr, mam nadzieje ze jej przejdzie bo jak nie to powiedzial ze trzeba bedzie antybiotyk oby sie obeszlo bez bo dopiero co antybiotyk szkonczyla jesc

Aniołek[*]
Stary 2011-07-29, 10:45   #3663
gochaa_p
Zakorzenienie

biedna Kamilcia - oby szybko jej przeszło
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 12:06   #3664
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
biedna Kamilcia - oby szybko jej przeszło
Od poczatku wakacji jakis pech nas przesladuje co chwila cos nowego

Gdzie wy sie podziewacie wszystkie??

Kamilka śpi juz od 11 tak sie biedna upakała bo myslala ze pewnie znow bedzie zastrzyk i zasneła na krzesle jak sobie robiła inhalacje

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2011-07-29 o 12:07
Stary 2011-07-29, 13:00   #3665
jo@śka
Rozeznanie

pietrusia - mam nadzieję, że Kamilce przejdzie

Dziewczyny rano po raz kolejny zostałam ciocią!!! Szwagierka urodziła Antosia Nie mogliśmy się doczekać, bo to już po terminie... Super, że już jest

Wczoraj chciałam pisać ale internet tak zamulał, że wszystko ładowało się wieki... Właśnie wychodzi u nas słońce ale ponoć to chwilowe, bo niby do środy jeszcze deszcz. Zobaczymy jak będzie...
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:49   #3666
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Zdrówka dla Kamilki
a antybiotyk to może na skórę - maść

Joaska to fajnie Ci

a ja zmieniłam auto - oddałam soją fieste w rozliczeniu i mam teraz punto - drozej to wyszło niż zainwestować w forda, ale teraz ma byc ponoc taniej w eksploatacji - TZ twierdzi, ze nawet moze o 100 zł miesięcznie
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 14:00   #3667
jo@śka
Rozeznanie

magda - a Tobie fajnie z autem. Niedługo będę próbowała zmusić się do jeżdżenia samochodem, bo narazie, to
Stary 2011-07-29, 14:06   #3668
martaN23
Zadomowienie

Pietrusiu-
Joaśka-jak ja chciałabym mieć prawo jazdy hmmm
Ale jestem dziś nie w sosietż od dziś na urlopie fajnie nie? i co gdzie jest?od rana u taty układa kafelkia żona w swoje imieniny sprząta,gotuje i zajmuje się dzieckiem.Ależ jestem na niego złaMama była właśnie niedawno pojechali,bo jej meża córka dziś też ma imieniny i też Marta
Oli je obiadek a ja was podczytuje
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 14:16   #3669
tarasia
Wtajemniczenie

wpadłam sie przywitać. regularnie was podczytuje ale nie mam chwili zeby pisac.

ten 2,5 godzinny lot był gorszy niż 20 godzinna podróż pociągiem
nie dość, że trzeba było siedzieć na miejscu, to schodzenie do lądowania było dla Nilci dośc bolesne. biedactwo plakało bo tak ją uszka bolał i niestety picie nie pomagało. jeszce nas czeka droga powrotna

poza tym wszystko w porządalu oprócz pogody oczywiście ale nawet ja - człowiek gór marznę tu jak bóbr - brrr! a za to irlandzkie dzieci obsmarane latają w krótkich spodenkach i koszulkach z krótkimi rękawkami
mnie jest zimno na sam ich widok!
jutro wybieramy sie na klify, oby tylko nie padało

miłego dzionka wszystkim życzę

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 14:57   #3670
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Marta niestety z tym naszym ciałem zawsze coś jest nie tak Co by było gdybyśmy były wszystkie takie idealne

Madzia to fajnie z tym autkiem. Ja mam swój i stoi pod blokiem i chce go sprzedać bo się marnuje

Pietrusia antybiotyk mam nadzieje, że szybko jej zniknie. Moja też jest pogryziona na rączce ma chyba z 4 ukąszenia i też było spuchnięte. Naszczęscie schodzi.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

nie dość, że trzeba było siedzieć na miejscu, to schodzenie do lądowania było dla Nilci dośc bolesne. biedactwo plakało bo tak ją uszka bolał i niestety picie nie pomagało. jeszce nas czeka droga powrotna

poza tym wszystko w porządalu oprócz pogody oczywiście ale nawet ja - człowiek gór marznę tu jak bóbr - brrr! a za to irlandzkie dzieci obsmarane latają w krótkich spodenkach i koszulkach z krótkimi rękawkami

Biedna Nilcia, ale dobrze, że jesteście już na miejscu. Udanego pobytu

Edytowane przez Maria2008
Czas edycji: 2011-07-29 o 14:56
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 15:08   #3671
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
magda - a Tobie fajnie z autem. Niedługo będę próbowała zmusić się do jeżdżenia samochodem, bo narazie, to
ja też musze zacząć autem jeździć bo jak tak dalej pójdzie to prawo jazd już tylko do spalenia się będzie nadawać

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Pietrusiu-
Joaśka-jak ja chciałabym mieć prawo jazdy hmmm
Ale jestem dziś nie w sosietż od dziś na urlopie fajnie nie? i co gdzie jest?od rana u taty układa kafelkia żona w swoje imieniny sprząta,gotuje i zajmuje się dzieckiem.Ależ jestem na niego złaMama była właśnie niedawno pojechali,bo jej meża córka dziś też ma imieniny i też Marta
Oli je obiadek a ja was podczytuje
Martuś - wszytskiego najlepszego

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:

oj biedactwo, ja też się lotu z małym boję, dlatego tak to odwlekam :P
Miłej zabawy i koniecznie potem fotki z klifu poprosimy!!!
Stary 2011-07-29, 15:52   #3672
kachula27
Zakorzenienie

Martus najlepsze zyczonka

Ja tez jestem i podczytuje regularnie ale jakos nie mam weny
Ciagle siedze sam w domu z Matim,tz ciagle nie ma a ja praca dom dziecko wszystko tylko na mojej glowie wiec czasami nawet m sie palcem nie chce ruszyc zeby napisac

A i ostatnio dla poprawy humoru kupilam sobie tapete farbe i pomalowalam sobie i wytapetowalam sciane w pokoju
Ciekawe co tz na to powie jak to zobaczy......:c onfused:bo poki co nic nie wie a nie chcial tapety

Gdzie Kareninka?????

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 16:06   #3673
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Martus najlepsze zyczonka

Ja tez jestem i podczytuje regularnie ale jakos nie mam weny
Ciagle siedze sam w domu z Matim,tz ciagle nie ma a ja praca dom dziecko wszystko tylko na mojej glowie wiec czasami nawet m sie palcem nie chce ruszyc zeby napisac

A i ostatnio dla poprawy humoru kupilam sobie tapete farbe i pomalowalam sobie i wytapetowalam sciane w pokoju
Ciekawe co tz na to powie jak to zobaczy......:c onfused:bo poki co nic nie wie a nie chcial tapety

Gdzie Kareninka?????
witaj kochana

Karenina ma problemy z netem i dlatego sie nie odzywa

No ciekawe jak Tz zareaguje tak czy siak juz po ptokach

Aniołek[*]
Stary 2011-07-29, 16:56   #3674
elalank
Zadomowienie

heloł

Dziś moja Olcia usnęła po 16, myślałam, że ją uduszę była taka maruda męcząca, ale spać NIEEEE

Marta- no niestety tak to z nami jest, każda znajdzie w sobie coś co jej przeszkadza

I wszytskiego najlepszego z okazji imienin

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
ja uwielbiam jeździć autem!! i nie wyobrażam sobie nie mieć prawa jazdy. Więc odpalaj auto i fruuuu !!!!!

I gratulacje Ciociu!!

Ja chciałam Antosię przez chwilę, ale TZ się nie zgodził i teraz musi język sobie łamać

Cytat:

biedna Nilcia, to atykanie uszu jest nieprzyjemne, zwłaszcza dla takiego malucha, który nie wie jak sobie pomóc

pogody życzę! ja też nielubię marznąć

a dzieci są mocne, i zimą w japonkach chodzą

Cytat:
i ostatnio dla poprawy humoru kupilam sobie tapete farbe i pomalowalam sobie i wytapetowalam sciane w pokoju
sama wytapetowałaś?? OMG dobra jesteś My w całym mieszkaniu mamy aż 3 paski tapety a przy przyklejaniu drugiego paska, chciałam już zrywać pierwszy bo ciężko wzór było dopasować.

Pietrusia- antybiotyk od ukąszenia?? to co ją ugryzło>??

dobra, jadę do kościoła chrzest zaklepać

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 17:00   #3675
katekatee
Zadomowienie

Heloł Chciałam napisać wczoraj ale Wiki się obudził no i musiałam się nim zająć teraz póki spi zrobiłam przerwę w praniu i ogarnianiu domu no i jestem Dziś rano wróciliśmy od mojej siostry, największym plusem tego "miejskiego" urlopu jest powiększenie szafy o kilka ciuchów i buty oczywiście jak zwykle Wiktor wyszedł na wyjeździe najlepiej bo nie dość że najadł się gofrów i "ciasteczek" co mu było zawsze zabronione, wyjeżdził się w autkach w centrach handlowych, ma najwięcej nowych ciuchów z naszej trójki to jeszcze na koniec wział sobie w sklepie z półki lwa i tak mędził aż w końcu ma już chyba setnego misia do kolekcji
Cytat:
oj biedactwo, ja też się lotu z małym boję, dlatego tak to odwlekam :P
Miłej zabawy i koniecznie potem fotki z klifu poprosimy!!!
My za rok na milion procent w styczniu rezerwujemy Kretę albo Rodos bo jednak nie ma to jak pewna Grecka pogoda, no a z tym lotem też się trochę boje bo nawet tak o tym nie myslałam. Wiki w miejscu przez 2 godziny? Niewykonalne

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Bylam u lekarza prywatnie bo stwierdzilam ze nie ma co czekac do wieczora nic specjalnego nie dostala fenistil calcium i cyrop azomyr, mam nadzieje ze jej przejdzie bo jak nie to powiedzial ze trzeba bedzie antybiotyk oby sie obeszlo bez bo dopiero co antybiotyk szkonczyla jesc
Naprawdę macie pecha Trzymam kciuki aby obyło się bez antybiotyku.

Dziewczyny zdjęcia z wakacji super. A Agusia całująca Pawełka to przesłodki widok. Chyba Ania celowo takie zdjęcia dała żeby nasz klubik jedynaka rozwalić ale my się tak łatwo nie damy skucić na drugą dzidzie

Konspi ja też słyszałam że ten Broncho jest dobry, moja niania go dawała córce kilka razy.
Apropos niany to ta znowu na urlop jedzie I znowu nie mam co zrobić z Wikim przez tydzień

Wkleje Wam kilka fotek bo dawno nie dawałam a Wiki się troszkę zmienił

DSCN0011.jpg

DSCN0024.jpg

DSCN0049.jpg

DSCN0037.jpg

DSCN0034.jpg

DSCN0003.jpg

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2011-07-29 o 17:02
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 18:13   #3676
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

ela nie mam pojecia co ja ugryzło no tak mi lekarz powiedzial ze jak nie bedzie schodzilo to trzeba antybiotyk, ale moze faktycznie tak jak tu ktoras mowila ze moze w masci.

Kate zdjecia super Wiki to taki przystojniaka

Aniołek[*]
Stary 2011-07-29, 18:24   #3677
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

ja chce czy nie musze jeździć do pracy - a w pracy też
generalnie to ja nie lubie prowadzić auta choć jezdzę dość odważnie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
a żona w swoje imieniny
wszystkiego naj naj naj

Cytat:
ciekawy sposób na porawę nastroju - a TZ najwyżej pomaluje drugi raz

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Konspi ja też słyszałam że ten Broncho jest dobry, moja niania go dawała córce kilka razy.
Apropos niany to ta znowu na urlop jedzie I znowu nie mam co zrobić z Wikim przez tydzień

raczej tego typu środków nie daje się kilka razy - tzn samo broncho daje się w 3 dawkach w odstępach 20 dniowych - Izie dawałam
to niania ma urlop w innym terminie niż Wy? - u nas wolne ma wówczas jak my mamy urlop, pierwsza niania nauczyła mnie, ze nie mozna sobie pozwolić wleźć na głowę
a Wiki i te włoski

Iza już głupieje w domu, TZ pojechał do kolegi z Grzesiem, bo ten tez całymi dniami w domu, popołudniu tylko TZ go gdzieś zabiera
Izy już nie sypie, ciekawe kiedy sypnie małego i czy sypnie - z moim pechem to pewnie przed wyjazdem i wówczas nici z wakacji i kasą przy okazji
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 18:39   #3678
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
będzie się cieszył że ma taką zdolną żonę :P

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

Załącznik 4120020

Załącznik 4120021

Załącznik 4120022

Załącznik 4120023

Załącznik 4120024

Załącznik 4120025
oj zmienił się, zmienił śliczny jest

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
ja chce czy nie musze jeździć do pracy - a w pracy też
generalnie to ja nie lubie prowadzić auta choć jezdzę dość odważnie
wiesz co ja też lubiałam jeździć, miałąm od kąd tylko prawko zrobiłąm "auto do tyłka przyrośnięte" ale odkąd sprzedałąm auto jak wyjechałam do Szwecji (potem wypadek mojego brata) to autem nie jeżdzę (a jak już wsiadłam kiedyś to dwa elementy do tej pory są do malowania ). Dlatego muszę się przemóc, probelm tylko w t ym że nie mam teraz auta do swojej dyspozycji :/
Stary 2011-07-29, 21:04   #3679
jo@śka
Rozeznanie

marta - mam prawko już kilkanaście lat ale przez pewien czas nie miałam potrzeby jeżdżenia samochodem a jazda dla przyjemności mnie póki co nie pociąga no i taka długa przerwa spowodowała, że ciężko się przemóc... No i mimo wszystko najlepsze życzenia imieninowe dla Ciebie
tarasia - gdzieś czytałam, że dzieciom przy lądowaniu daje się stopery ale się nie znam, bo nie latałam... Co do dzieciaków irlandzkich, to zgadzam się, już chyba kiedyś pisałam o holenderskiej znajomej, której cała rodzinka w zimie śmiga bez rajstop, czapek itd...
gochaa - no u mnie tak samo z tym PJ i samochodem... Teraz jednak mam sporą motywację więc może coś z tego będzie... Tylko problemem też jest jeden samochód.
kachula - zaprezentuj swoją nową ścianę
elalank -dzięki za gratulacje. Szwagierka też chciała Antosię ale jednak jest Antoś Co do auta, to nawet nie bardzo jest kiedy pośmigać tym autem... No ale na dniach muszę spróbować pojeździć chociaż w stronę szkoły synka, żeby mieć trasę obcykaną
kate - zdjęcia bardzo fajne a synuś cudny. Będzie łamał serca

U nas dziś ciekawie. Była koleżanka z roczną córeczką. Mi najpierw się czaiła ale po chwili zaczęła swej niechodzącej jeszcze koleżance znosić wszystkie zabawki, robić cacy cacy, czesać zmiotką i pomagać wstawać kiedy ta się przewróci. Taka była już starsza i opiekuńcza - śmiesznie to wyglądało Cieszę się jednak, że zaczynają się zauważać i jakoś tam bawić razem. Jutro do południa do pracy a później do reserved, bo ponoć ładne, niedrogie kurteczki są... i bluzeczki... i spodnie... Dla dzieci oczywiście

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 21:21   #3680
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
będzie się cieszył że ma taką zdolną żonę :P
akbo ze ma mniej roboty bo i tak za tydzien mielismy miec urlop i robic maly remoncik:brzydal :

Kate ależ Wiki do Ciebie podobny no i sliczny chlopczyk z niego

Madziu gratuluje nowego wozu

Gocha ja tez balam wsiaść za kółko ale teraz nawet do sklepu ktory jest 5 min piechotka jade autem a zmusila mnie sytuacja do tego zeby zaczac jezdzic bo po macierzynskim wrocilam do pracy a malego zawoze do siostry wiec po 13 latach posiadania prawa jazdy wkoncu wsiadlam i jezdze do dzis,fakt na poczatku mala stłuczka była ale mowia ze kazdy dobry kierowca musi miec stłuczket ak słyszalam

Ciekawe co u Lucky,dawno sie nie odzywala
no i jak tam Zaharia,ciekawe czy juz dzieciatko ma przy sobie

Asiu niestety ale padł mi aparat....... chyba trzeba nowy kupic bo ten co mamy troszke sie spsuł

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Edytowane przez kachula27
Czas edycji: 2011-07-29 o 21:22
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 11:03   #3681
gochaa_p
Zakorzenienie

[QUOTE=jo@śka;28440599Co do dzieciaków irlandzkich, to zgadzam się, już chyba kiedyś pisałam o holenderskiej znajomej, której cała rodzinka w zimie śmiga bez rajstop, czapek itd...

[/QUOTE]

w Szwecji też tak "hartują" dzieci
Stary 2011-07-30, 12:18   #3682
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam w ten okropny dzien, pada od samego rana

Katekatee masz racje jakis pech nas przesladuje mnie dzis w nocy rozłożylo wymiotowałam i rano tez a Tz poszedl do pracy dobrze ze moja mama przyjechala to sie chwile Kamilka zajela bo moglam polezec. Kosci bola mnie niesamowicie pewnie jakies grypsko mnie zbierA jak leze to jest nawet ok ale jak wstane to masakra w glowie mi sie kreci i slaba jestem okropmnie

Kamilka teraz zasnela a ja czekam na Tzta

Aniołek[*]
Stary 2011-07-30, 20:13   #3683
jo@śka
Rozeznanie

Cytat:
akbo ze ma mniej roboty bo i tak za tydzien mielismy miec urlop i robic maly remoncik:brzydal :

Kate ależ Wiki do Ciebie podobny no i sliczny chlopczyk z niego

Madziu gratuluje nowego wozu

Gocha ja tez balam wsiaść za kółko ale teraz nawet do sklepu ktory jest 5 min piechotka jade autem a zmusila mnie sytuacja do tego zeby zaczac jezdzic bo po macierzynskim wrocilam do pracy a malego zawoze do siostry wiec po 13 latach posiadania prawa jazdy wkoncu wsiadlam i jezdze do dzis,fakt na poczatku mala stłuczka była ale mowia ze kazdy dobry kierowca musi miec stłuczket ak słyszalam

Ciekawe co u Lucky,dawno sie nie odzywala
no i jak tam Zaharia,ciekawe czy juz dzieciatko ma przy sobie

Asiu niestety ale padł mi aparat....... chyba trzeba nowy kupic bo ten co mamy troszke sie spsuł
Ooo... Szkoda. Myślałam, że zobaczymy efekty Twoich działań tapeciarskich

Cytat:
w Szwecji też tak "hartują" dzieci
I myślę, że bardzo dobrze robią. U nas jednak przegrzewa sie dzieci a później dziwi, że chore non stop. Staram się na nich trochę wzorować ale różnie to wychodzi.

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam w ten okropny dzien, pada od samego rana

Katekatee masz racje jakis pech nas przesladuje mnie dzis w nocy rozłożylo wymiotowałam i rano tez a Tz poszedl do pracy dobrze ze moja mama przyjechala to sie chwile Kamilka zajela bo moglam polezec. Kosci bola mnie niesamowicie pewnie jakies grypsko mnie zbierA jak leze to jest nawet ok ale jak wstane to masakra w glowie mi sie kreci i slaba jestem okropmnie

Kamilka teraz zasnela a ja czekam na Tzta
Współczuję tego, że Cię rozłożyło. Oby szybko przeszło. I nie skupiaj się na tym, ze jakiś pech prześladuje, bo wtedy może być tylko gorzej. Przetrwaliście tyle, więc teraz musi być już lepiej i tak trzeba myśleć

A ja dziś do południa w pracy. Później pojechałam do Re, żeby kupić kurteczkę. Mało rzeczy już było na wyprzedaży. ?Kurtki te, co chciałam były, tyle że małe. Kupiłam jednak taką w kratkę i jest świetna. Do tego cena 35zł... Dżinsy jeszcze Mi kupiłam za 30zł. No i udało mi się dzieciakom fajne buty kupić - nike i puma, po 50zł. Zakupy więc w miarę udane. Trochę nam zeszło w galerii więc tam zjedliśmy obiad a później w domu dzieciaki robiły pizzę. Ciastolinową pizzę. Kupiłam zestaw w Biedronce. Śmieszna cena a ile zabawy!!! No i jeszcze kupiłam tam trzy zestawy stempelków. Pewnie jutro będziemy się stempelkować. Do albumu wrzuciłam kilka zdjęć z koncertu jazzowego dla dzieci u Kossaków o którym kiedyś pisałam a zaraz wstawię kilka z dzisiejszych zajęć ciastolinowych.
Stary 2011-07-30, 20:24   #3684
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Pietrusia zdrówka Wam życzę oby szybko przeszło

kateka śliczny synuś a do mamy podobny

Kachula kurdeee szkoda....
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 20:28   #3685
jo@śka
Rozeznanie

Już wstawiłam ciastolinowe i rysunkowe
Stary 2011-07-31, 12:56   #3686
zebra666
Zakorzenienie

Kachula też jestem ciekawa Twojego dzieła.

Kate pięknie wyglądasz! Wiki to przystojniak

Joaśka, ale mieli zabawe! Mi ma długie, śliczne włoski

Pietrusiu dużo zdrówka!

Co za pogoda Depresyjna...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:40   #3687
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Pietrusiu dużo zdrówka!

Co za pogoda Depresyjna...

Tak masz racje pogoda depresyjna ja wlasnioe wstalam po drzemce a Kamilka jeszcze spi ale za chwile posuje ja obudzic

Aniołek[*]
Stary 2011-07-31, 20:23   #3688
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hello

Weekend weekend i po weekendzie byliśmy u mojej przyjaciółki na wsi wczoraj, poszalałyśmy na quadzie, Blanka w ogóle się nie bała 3 wielkich owczarków niemieckich i wcinala borowki prosto z krzaczka no a dziś nas wyciągnęła do ogrooomnej sali zabaw i wreszcie padła, tż też więc mam wieczór dla siebie :P
Jutro mnie czeka poważna rozmowa z nianią, płacimy jej za opiekę i dodatkowo jeszcze za sprzątanie ale ma wyraznie powiedziane, ze ma to robic tylko jak Blanka śpi - tak samo jak przygotować jej obiad. Blanka śpi min. godzine dziennie więc to nie problem, ale podłożyłam dyktafon i okazalo sie, ze wszystko robi tez jak mała nie śpi i tylko woła z kuchni " Blaania co robisz" i tak z 15 razy pod rząd jestem na nią tak wściekła jak cholera. Już na 90% wysyłam Blankę od pazdziernika do tego prywatnego żłobka, ktory wam kiedyś pokazywałam, chcialabym juz teraz ale jak mi zachoruje to nie ma kto z nią zostać w domu a ja się przeciez musze uczyc

Katekate ale Wiki się zmienił teraz to wykapana Ty

Tarasiu oby lot w drugą stronę minął już lepiej Blance picie pomagało w pełni no ale wiadomo, co dziecko to inaczej

Pietrusiu ale masz pecha ostatnio do tych chorób... ;/ oby to juz ostatni raz

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2011-07-31 o 20:24
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 21:46   #3689
konspiracja
Zakorzenienie

Dobry Wieczór
Marta, zaległe życzenia imieninowe, nie łam się! -
U nas jakoś wczoraj impreza wypadła, wiec week trochę

Kate, zdjęcia super, jakies takie inne, jaki macie aparat? Widzę że Wiki kolejny synuś -wykapana mamusia - ślicznie wyglądacie (ale ja bym mu włoski już troche ciach, ciach, bo nie lubię u chłopców długich)
A lotu się nie boj, do Grecji tak daleko nie jest, jakoś TRZEBA to znieść, warto nasz Staś żadnych efektów ubocznych nie miał.
Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
raczej tego typu środków nie daje się kilka razy - tzn samo broncho daje się w 3 dawkach w odstępach 20 dniowych
okazji
Dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Jutro mnie czeka poważna rozmowa z nianią, płacimy jej za opiekę i dodatkowo jeszcze za sprzątanie ale ma wyraznie powiedziane, ze ma to robic tylko jak Blanka śpi - tak samo jak przygotować jej obiad. Blanka śpi min. godzine dziennie więc to nie problem, ale podłożyłam dyktafon i okazalo sie, ze wszystko robi tez jak mała nie śpi i tylko woła z kuchni " Blaania co robisz" i tak z 15 razy pod rząd jestem na nią tak wściekła jak cholera. Już na 90% wysyłam Blankę od pazdziernika do tego prywatnego żłobka, ktory wam kiedyś pokazywałam, chcialabym juz teraz ale jak mi zachoruje to nie ma kto z nią zostać w domu a ja się przeciez musze uczyc
Ale Wy sie macie z tymi nianiami...

Joaśka - to zakupy super się udały!

Spokojnej nocki dziołszki, też jestem ciekawa jak Zaharia i Lucky...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 06:44   #3690
gucia6
Zakorzenienie

helou mamusie
melduje sie po krotkiej nieobecnosci, mialam tydzien urlopu... sprobuje was jakos nadrobic, chociaz ostatnio nie mam do niczego natchnienia...

nic to... zycze wam milego dnia

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości