|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Witam
No i u nas dzis znow zimno Kurcze ugryzło cos wczoraj Kamilke w dłon i ma takie spuchniete i caly czas sie drapie bo ja swedzi zadzwonilam do osrodka i zapisalam nas na 16.30 bo wczesniej sa lekarze do ktorych nie bardzo mam zaufanie tylko bidula bedzie sie meczyc jeszcze caly dzien, smaruje jej mascia na ugryzienia ale chyba guzik wiele jej daje ![]() A mnie tez gardło tak boli ze szok i katar cos mnie bierze chyba sie od Kamilki zaraziłam
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Bylam u lekarza prywatnie bo stwierdzilam ze nie ma co czekac do wieczora nic specjalnego nie dostala fenistil calcium i cyrop azomyr, mam nadzieje ze jej przejdzie bo jak nie to powiedzial ze trzeba bedzie antybiotyk
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
biedna Kamilcia - oby szybko jej przeszło
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Od poczatku wakacji jakis pech nas przesladuje
co chwila cos nowego Gdzie wy sie podziewacie wszystkie?? ![]() Kamilka śpi juz od 11 tak sie biedna upakała bo myslala ze pewnie znow bedzie zastrzyk i zasneła na krzesle jak sobie robiła inhalacje
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2011-07-29 o 13:07 |
|
|
|
#3665 |
|
Rozeznanie
|
pietrusia - mam nadzieję, że Kamilce przejdzie
Dziewczyny rano po raz kolejny zostałam ciocią!!! Szwagierka urodziła Antosia Wczoraj chciałam pisać ale internet tak zamulał, że wszystko ładowało się wieki... Właśnie wychodzi u nas słońce ale ponoć to chwilowe, bo niby do środy jeszcze deszcz. Zobaczymy jak będzie... |
|
|
|
#3666 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdrówka dla Kamilki
a antybiotyk to może na skórę - maść Joaska to fajnie Ci a ja zmieniłam auto - oddałam soją fieste w rozliczeniu i mam teraz punto - drozej to wyszło niż zainwestować w forda, ale teraz ma byc ponoc taniej w eksploatacji - TZ twierdzi, ze nawet moze o 100 zł miesięcznie |
|
|
|
#3667 |
|
Rozeznanie
|
magda - a Tobie fajnie z autem. Niedługo będę próbowała zmusić się do jeżdżenia samochodem, bo narazie, to
|
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
Pietrusiu-
Joaśka-jak ja chciałabym mieć prawo jazdy hmmm ![]() Ale jestem dziś nie w sosie tż od dziś na urlopie fajnie nie? i co gdzie jest?od rana u taty układa kafelki a żona w swoje imieniny sprząta,gotuje i zajmuje się dzieckiem.Ależ jestem na niego zła Mama była właśnie niedawno pojechali,bo jej meża córka dziś też ma imieniny i też Marta![]() Oli je obiadek a ja was podczytuje
|
#3669 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadłam sie przywitać. regularnie was podczytuje ale nie mam chwili zeby pisac.
ten 2,5 godzinny lot był gorszy niż 20 godzinna podróż pociągiem nie dość, że trzeba było siedzieć na miejscu, to schodzenie do lądowania było dla Nilci dośc bolesne. biedactwo plakało bo tak ją uszka bolał i niestety picie nie pomagało. jeszce nas czeka droga powrotna poza tym wszystko w porządalu oprócz pogody oczywiście ale nawet ja - człowiek gór marznę tu jak bóbr - brrr! a za to irlandzkie dzieci obsmarane latają w krótkich spodenkach i koszulkach z krótkimi rękawkami mnie jest zimno na sam ich widok! jutro wybieramy sie na klify, oby tylko nie padało ![]() miłego dzionka wszystkim życzę |
|
|
|
#3670 | |
|
Zadomowienie
|
Marta niestety z tym naszym ciałem zawsze coś jest nie tak
Co by było gdybyśmy były wszystkie takie idealne![]() Madzia to fajnie z tym autkiem. Ja mam swój i stoi pod blokiem i chce go sprzedać bo się marnuje Pietrusia antybiotyk mam nadzieje, że szybko jej zniknie. Moja też jest pogryziona na rączce ma chyba z 4 ukąszenia i też było spuchnięte. Naszczęscie schodzi.---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2011-07-29 o 15:56 |
|
|
|
|
#3671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Miłej zabawy i koniecznie potem fotki z klifu poprosimy!!!
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Martus najlepsze zyczonka
Ja tez jestem i podczytuje regularnie ale jakos nie mam weny Ciagle siedze sam w domu z Matim,tz ciagle nie ma a ja praca dom dziecko wszystko tylko na mojej glowie wiec czasami nawet m sie palcem nie chce ruszyc zeby napisac A i ostatnio dla poprawy humoru kupilam sobie tapete farbe i pomalowalam sobie i wytapetowalam sciane w pokoju Ciekawe co tz na to powie jak to zobaczy...... :c onfused:bo poki co nic nie wie a nie chcial tapety![]() ![]() Gdzie Kareninka?????
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karenina ma problemy z netem i dlatego sie nie odzywa No ciekawe jak Tz zareaguje tak czy siak juz po ptokach
|
|
#3674 | |||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Dziś moja Olcia usnęła po 16, myślałam, że ją uduszę była taka maruda męcząca, ale spać NIEEEEMarta- no niestety tak to z nami jest, każda znajdzie w sobie coś co jej przeszkadza ![]() I wszytskiego najlepszego z okazji imienin Cytat:
I gratulacje Ciociu!! Ja chciałam Antosię przez chwilę, ale TZ się nie zgodził i teraz musi język sobie łamać ![]() Cytat:
pogody życzę! ja też nielubię marznąć a dzieci są mocne, i zimą w japonkach chodzą ![]() Cytat:
My w całym mieszkaniu mamy aż 3 paski tapety a przy przyklejaniu drugiego paska, chciałam już zrywać pierwszy bo ciężko wzór było dopasować. Pietrusia- antybiotyk od ukąszenia?? to co ją ugryzło>??dobra, jadę do kościoła chrzest zaklepać |
|||
|
|
|
#3675 | ||
|
Zadomowienie
|
Heloł
Dziś rano wróciliśmy od mojej siostry, największym plusem tego "miejskiego" urlopu jest powiększenie szafy o kilka ciuchów i buty oczywiście jak zwykle Wiktor wyszedł na wyjeździe najlepiej bo nie dość że najadł się gofrów i "ciasteczek" co mu było zawsze zabronione, wyjeżdził się w autkach w centrach handlowych, ma najwięcej nowych ciuchów z naszej trójki to jeszcze na koniec wział sobie w sklepie z półki lwa i tak mędził aż w końcu ma już chyba setnego misia do kolekcji![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny zdjęcia z wakacji super. A Agusia całująca Pawełka to przesłodki widok. Chyba Ania celowo takie zdjęcia dała żeby nasz klubik jedynaka rozwalić ale my się tak łatwo nie damy skucić na drugą dzidzie Konspi ja też słyszałam że ten Broncho jest dobry, moja niania go dawała córce kilka razy. Apropos niany to ta znowu na urlop jedzie I znowu nie mam co zrobić z Wikim przez tydzień![]() ![]() Wkleje Wam kilka fotek bo dawno nie dawałam a Wiki się troszkę zmienił ![]() DSCN0011.jpg DSCN0024.jpg DSCN0049.jpg DSCN0037.jpg DSCN0034.jpg DSCN0003.jpg Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-07-29 o 18:02 |
||
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
ela nie mam pojecia co ja ugryzło
Kate zdjecia super
|
#3677 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja chce czy nie musze jeździć do pracy - a w pracy też
generalnie to ja nie lubie prowadzić auta choć jezdzę dość odważnie wszystkiego naj naj naj Cytat:
![]() Cytat:
to niania ma urlop w innym terminie niż Wy? - u nas wolne ma wówczas jak my mamy urlop, pierwsza niania nauczyła mnie, ze nie mozna sobie pozwolić wleźć na głowę a Wiki Iza już głupieje w domu, TZ pojechał do kolegi z Grzesiem, bo ten tez całymi dniami w domu, popołudniu tylko TZ go gdzieś zabiera Izy już nie sypie, ciekawe kiedy sypnie małego i czy sypnie - z moim pechem to pewnie przed wyjazdem i wówczas nici z wakacji i kasą przy okazji |
||
|
|
|
#3678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
). Dlatego muszę się przemóc, probelm tylko w t ym że nie mam teraz auta do swojej dyspozycji :/
|
|
#3679 |
|
Rozeznanie
|
marta - mam prawko już kilkanaście lat ale przez pewien czas nie miałam potrzeby jeżdżenia samochodem a jazda dla przyjemności mnie póki co nie pociąga no i taka długa przerwa spowodowała, że ciężko się przemóc... No i mimo wszystko najlepsze życzenia imieninowe dla Ciebie
tarasia - gdzieś czytałam, że dzieciom przy lądowaniu daje się stopery ale się nie znam, bo nie latałam... Co do dzieciaków irlandzkich, to zgadzam się, już chyba kiedyś pisałam o holenderskiej znajomej, której cała rodzinka w zimie śmiga bez rajstop, czapek itd... gochaa - no u mnie tak samo z tym PJ i samochodem... Teraz jednak mam sporą motywację więc może coś z tego będzie... Tylko problemem też jest jeden samochód. kachula - zaprezentuj swoją nową ścianę elalank -dzięki za gratulacje. Szwagierka też chciała Antosię ale jednak jest Antoś Co do auta, to nawet nie bardzo jest kiedy pośmigać tym autem... No ale na dniach muszę spróbować pojeździć chociaż w stronę szkoły synka, żeby mieć trasę obcykaną ![]() kate - zdjęcia bardzo fajne a synuś cudny. Będzie łamał serca U nas dziś ciekawie. Była koleżanka z roczną córeczką. Mi najpierw się czaiła ale po chwili zaczęła swej niechodzącej jeszcze koleżance znosić wszystkie zabawki, robić cacy cacy, czesać zmiotką i pomagać wstawać kiedy ta się przewróci. Taka była już starsza i opiekuńcza - śmiesznie to wyglądało Cieszę się jednak, że zaczynają się zauważać i jakoś tam bawić razem. Jutro do południa do pracy a później do reserved, bo ponoć ładne, niedrogie kurteczki są... i bluzeczki... i spodnie... Dla dzieci oczywiście |
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
akbo ze ma mniej roboty bo i tak za tydzien mielismy miec urlop i robic maly remoncik
:brzydal :Kate ależ Wiki do Ciebie podobny no i sliczny chlopczyk z niego Madziu gratuluje nowego wozu Gocha ja tez balam wsiaść za kółko ale teraz nawet do sklepu ktory jest 5 min piechotka jade autem a zmusila mnie sytuacja do tego zeby zaczac jezdzic bo po macierzynskim wrocilam do pracy a malego zawoze do siostry wiec po 13 latach posiadania prawa jazdy wkoncu wsiadlam i jezdze do dzis,fakt na poczatku mala stłuczka była ale mowia ze kazdy dobry kierowca musi miec stłuczke Ciekawe co u Lucky,dawno sie nie odzywala no i jak tam Zaharia,ciekawe czy juz dzieciatko ma przy sobie Asiu niestety ale padł mi aparat.......
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2011-07-29 o 22:22 |
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=jo@śka;28440599Co do dzieciaków irlandzkich, to zgadzam się, już chyba kiedyś pisałam o holenderskiej znajomej, której cała rodzinka w zimie śmiga bez rajstop, czapek itd...
[/QUOTE] w Szwecji też tak "hartują" dzieci
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten okropny dzien, pada od samego rana
Katekatee masz racje jakis pech nas przesladuje wymiotowałam i rano tez a Tz poszedl do pracy Kamilka teraz zasnela a ja czekam na Tzta
|
#3683 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I myślę, że bardzo dobrze robią. U nas jednak przegrzewa sie dzieci a później dziwi, że chore non stop. Staram się na nich trochę wzorować ale różnie to wychodzi. Cytat:
A ja dziś do południa w pracy. Później pojechałam do Re, żeby kupić kurteczkę. Mało rzeczy już było na wyprzedaży. ?Kurtki te, co chciałam były, tyle że małe. Kupiłam jednak taką w kratkę i jest świetna. Do tego cena 35zł... Dżinsy jeszcze Mi kupiłam za 30zł. No i udało mi się dzieciakom fajne buty kupić - nike i puma, po 50zł. Zakupy więc w miarę udane. Trochę nam zeszło w galerii więc tam zjedliśmy obiad a później w domu dzieciaki robiły pizzę. Ciastolinową pizzę. Kupiłam zestaw w Biedronce. Śmieszna cena a ile zabawy!!! No i jeszcze kupiłam tam trzy zestawy stempelków. Pewnie jutro będziemy się stempelkować. |
||
|
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Pietrusia zdrówka Wam życzę
oby szybko przeszło![]() kateka śliczny synuś a do mamy podobny ![]() Kachula kurdeee szkoda.... |
|
|
|
#3685 |
|
Rozeznanie
|
Już wstawiłam ciastolinowe i rysunkowe
|
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula też jestem ciekawa Twojego dzieła.
Kate pięknie wyglądasz! Wiki to przystojniak ![]() Joaśka, ale mieli zabawe! Mi ma długie, śliczne włoski ![]() Pietrusiu dużo zdrówka! Co za pogoda Depresyjna...
|
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Tak masz racje pogoda depresyjna
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
hello
Weekend weekend i po weekendzie byliśmy u mojej przyjaciółki na wsi wczoraj, poszalałyśmy na quadzie, Blanka w ogóle się nie bała 3 wielkich owczarków niemieckich i wcinala borowki prosto z krzaczka no a dziś nas wyciągnęła do ogrooomnej sali zabaw i wreszcie padła, tż też więc mam wieczór dla siebie :PJutro mnie czeka poważna rozmowa z nianią, płacimy jej za opiekę i dodatkowo jeszcze za sprzątanie ale ma wyraznie powiedziane, ze ma to robic tylko jak Blanka śpi - tak samo jak przygotować jej obiad. Blanka śpi min. godzine dziennie więc to nie problem, ale podłożyłam dyktafon i okazalo sie, ze wszystko robi tez jak mała nie śpi i tylko woła z kuchni " Blaania co robisz" i tak z 15 razy pod rząd jestem na nią tak wściekła jak cholera. Już na 90% wysyłam Blankę od pazdziernika do tego prywatnego żłobka, ktory wam kiedyś pokazywałam, chcialabym juz teraz ale jak mi zachoruje to nie ma kto z nią zostać w domu a ja się przeciez musze uczyc ![]() Katekate ale Wiki się zmienił Tarasiu oby lot w drugą stronę minął już lepiej ![]() Pietrusiu ale masz pecha ostatnio do tych chorób... ;/ oby to juz ostatni raz
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2011-07-31 o 21:24 |
|
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór
Marta, zaległe życzenia imieninowe U nas jakoś wczoraj impreza wypadła , wiec week trochę Kate, zdjęcia super, jakies takie inne, jaki macie aparat? Widzę że Wiki kolejny synuś -wykapana mamusia - ślicznie wyglądacie A lotu się nie boj, do Grecji tak daleko nie jest, jakoś TRZEBA to znieść, warto Cytat:
Cytat:
Joaśka - to zakupy super się udały! Spokojnej nocki dziołszki, też jestem ciekawa jak Zaharia i Lucky...
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
helou mamusie
![]() melduje sie po krotkiej nieobecnosci, mialam tydzien urlopu... sprobuje was jakos nadrobic, chociaz ostatnio nie mam do niczego natchnienia... ![]() nic to... zycze wam milego dnia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.

zadzwonilam do osrodka i zapisalam nas na 16.30 bo wczesniej sa lekarze do ktorych nie bardzo mam zaufanie
chyba sie od Kamilki zaraziłam 

i zasneła na krzesle jak sobie robiła inhalacje

oby szybko przeszło