Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-06, 20:09   #3661
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Qunia Poka¿ wiadomo¶æ
proszê o szybk± odpowied¼: zupa na R (konkretnie pomidorowa, tak do popicia, bez ry¿u, makaronu - nie lubiê)! je¶æ? nie je¶æ? je¶li tak to z czym ³±czyæ? i jak zaliczamy zupy: t³uszcze, wêgle? (;
My¶lê, ¿e tak zupka jest kopalni± witamin i spokojnie mo¿esz j± zje¶æ i z makaronem pe³noziarnistym lub br±zowym ry¿em na r, je¶li nie jest zabielana ¶mietan± i podana z olejem. je¶æ! nie mam zielonego pojêcia, czy w ogóle do czegokolwiek zaliczamy zupy, ale bardziej do wêgli warzywnych, wiêc jedz.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 20:27   #3662
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Peee ...

¦. 2 porzadne garsci musli (ok 50-60g) z 150 jogurtu naturalnego i 150g truskawek + herbata z opuncj±

II¦. a) bu³ka 90g z mas³em, sa³at±, szynka drobiowa i pomidorem + sok a'la kubus z biedronki
b) kinder mleczna czekolada + 2 ma³e jab³ka

O. Talerz roso³u z makaronem + potrawka, czyli ry¿ bia³y, marchewka z groszkiem i mieso gotowane z kurczaka i to wszystko polane obficie sosem

Troche po by³o jeszcze pol miseczki marchewki z groszkiem polane sosem

P. duza miska (jakies 300g) truskawek polanych serkiem homogenizowanym Danio waniliowym (tym xxl)

K. 3kanapki ciezkiego z ziarnami:
kazda z maslem, Salata, kurczakiem gotowanym (z obiadu) pomidorem i na jednej plaster sera zoltego + herbata zielona z opuncja
Stary 2011-06-06, 20:35   #3663
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
My¶lê, ¿e tak zupka jest kopalni± witamin i spokojnie mo¿esz j± zje¶æ i z makaronem pe³noziarnistym lub br±zowym ry¿em na r, je¶li nie jest zabielana ¶mietan± i podana z olejem. je¶æ! nie mam zielonego pojêcia, czy w ogóle do czegokolwiek zaliczamy zupy, ale bardziej do wêgli warzywnych, wiêc jedz.
wegle warzywne ;-) LOL.

Ja bym powiedziala,, ze predzej taka zupka jest okej ze smiatana, niz z makaronem albo ryzem.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 20:36   #3664
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

Cytat:
Napisane przez zglowawchmurach Poka¿ wiadomo¶æ

queen? pysznie, Kochana! jeste¶ moj± inspiracj±. ^^
ale ja bym siê chyba nie najad³a takim ¶niadaniem.

tak to ja cieszê siê, ¿e ciê tutaj widzê, a nie gdzie¶ indziej, bo tam to ostatnio a¿ strach wchodziæ.. zastanawia³am siê w³a¶nie czy to ty, ale jako¶ tak g³upio mi by³o zapytaæ no dziêki, nie s±dzi³am, ¿e mogê byæ czyj±¶ inspiracj±, ale ok
kurcze u mnie te¿ nadal @ ani widu ani s³ychu.. i te¿ jestem ¶wie¿o po luteinie.. lekarz niby kaza³ czekaæ, ale ja czujê, ¿e ju¿ nie mogê d³u¿ej czekaæ czujê siê jakbym w ten sposób zatraci³a ca³± swoj± kobieco¶æ i wgl denerwuje mnie to coraz bardziej, a t³uszczy jem przecie¿ dosyæ sporo.. a tu nic

a ¶niadanie to tak wyj±tkowo, jad³am je chyba ok 7 rano, kiedy ju¿ by³ meega upa³, wiêc nie mia³am za bardzo apetytu, a jednak musia³am cokolwiek zje¶æ, bo inaczej bym pad³a..
ale u ciebie to rzeczywi¶cie trochê kiepsko z tymi nnkt, dorzuæ co¶ koniecznie, mas³o orzechowe, orzeszków wiêcej?..

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 20:37   #3665
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
wegle warzywne ;-) LOL.

Ja bym powiedziala,, ze predzej taka zupka jest okej ze smiatana, niz z makaronem albo ryzem.
ka¿dy chyba wie, ¿e to umowne i wiadomo o co chodzi, i co jest nie tak z zup± z makaronem albo ry¿em? w sensie - czemu lepiej ze ¶mietan±?
Stary 2011-06-06, 20:46   #3666
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 432

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Peee ...

¦. 2 porzadne garsci musli (ok 50-60g) z 150 jogurtu naturalnego i 150g truskawek + herbata z opuncj±

II¦. a) bu³ka 90g z mas³em, sa³at±, szynka drobiowa i pomidorem + sok a'la kubus z biedronki
b) kinder mleczna czekolada + 2 ma³e jab³ka

O. Talerz roso³u z makaronem + potrawka, czyli ry¿ bia³y, marchewka z groszkiem i mieso gotowane z kurczaka i to wszystko polane obficie sosem

Troche po by³o jeszcze pol miseczki marchewki z groszkiem polane sosem

P. duza miska (jakies 300g) truskawek polanych serkiem homogenizowanym Danio waniliowym (tym xxl)

K. 3kanapki ciezkiego z ziarnami:
kazda z maslem, Salata, kurczakiem gotowanym (z obiadu) pomidorem i na jednej plaster sera zoltego + herbata zielona z opuncja
Moim zdaniem bardzo ³adnie

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 20:57   #3667
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

dzisiejsze U, mimo upa³ów mam du¿y apetyt ;P. móg³by kto¶ zerkn±æ?

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z otrêbami, 150g serka homogenizowanego, truskawkami i mas³em orzechowym.
II. Bu³ka pszenna z serkiem topionym; gar¶æ paluszków.
III. Pier¶ kurczaka w sosie pomidorowym, porcja kaszy jêczmiennej, sa³ata z dressingiem.
IV. Du¿y kawa³ek pe³noziarnistego ciasta z truskawkami (s³odzone syropem klonowym)
V. Dwie kromki razowca, obie z mas³em i: z twarogiem, wêdzonym ³ososiem, pomidorem, szczypiorkiem/z guacamole, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewk± i szczypiorkiem; pó³ kalarepki.

teraz jeszcze zjad³am jab³ko
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:06   #3668
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Dzisiejsze U:

1. owsianka na wodzie z otrêbami, serkiem wiejskim, orzechami w³oskimi oraz suszonymi owocami: morelami i daktylami.
2. bu³ka s³onecznikowa z mas³em, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym.
w miêdzyczasie wpad³y 2 ciastka bakaliowe bez cukru homemade.
3. miska ch³odniku na ma¶lance 3,5% z jajkiem.
4. kawa³ek babcinego ciasta biszkoptowego (niestety biszkopt kupny - babcia nie lubi piec ) z mas±, truskawkami i galaretk±, plaster arbuza.
5. talerzyk tatara wo³owego, kromka ciê¿kiego chleba ¿ytniego z mas³em.
po: marchewka, herbata owocowa.

w ci±gu dnia wpad³o trochê rabarbaru czê¶ciowo moczonego w odrobinie cukru.

jak to siê prezentuje?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:11   #3669
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 439

co¶ na kszta³t U.

-kawa z mlekiem,
miseczka musli orkiszowego z jogurtem i wkrojonymi truskawkami

-kawa z mlekiem znów.., 'tymbark' jab³kowo-miêtowy

-ciemna bu³eczka, ka¿da po³ówka z serkiem naturalnym, sa³at±, wêdzonym ³ososiem, pomidorem, oliwkami, ¶wie¿± bazyli±

-szklanka kefiru, warzywa na patelniê (ziemniaczki, fasolka szparagowa, papryka, cebulka, cukinia, kukurydza)

-du¿a porcja lodów krówkowych i pomarañczowych.

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Edytowane przez Phynn
Czas edycji: 2011-06-06 o 21:13
Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:12   #3670
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
co¶ na kszta³t U.

-kawa z mlekiem,
miseczka musli orkiszowego z jogurtem i wkrojonymi truskawkami

-kawa z mlekiem znów..

- ciemna bu³eczka, ka¿da po³ówka z serkiem naturalnym, sa³at±, wêdzonym ³ososiem, pomidorem, oliwkami, ¶wie¿± bazyli±

-szklanka kefiru, warzywa na patelniê (ziemniaczki, fasolka szparagowa, papryka, cebulka, cukinia, kukurydza)

-du¿a porcja lodów krówkowych i pomarañczowych.

Phynn wydaje mi siê albo co raz mniej

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:17   #3671
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 914
GG do iza_wiosenna

1. mieszanka p³atków (BF, musli tropikalne, otrêby) z mlekiem i siemieniem lnianym, kawa zbo¿owa

2. bu³ka wieloziarnista z twarogiem, warzywami i ³ososiem wêdzonym, parê rzodkiewek, jab³ko

3. jaka¶ zupa wielowarzywna z kasz± jêczmienn±, pier¶ z kurczaka w panierce, ziemniaki, m³oda kapusta gotowana

{truskawek duuu¿o }

4. sa³atka z sa³aty, ogórka zielonego & kiszonego, pomidora, z jajkiem, szynk± drobiow± i grzankami z sezamem (z dwóch kromek razowca)

parê orzechów brazylijskich

aaaa, podoba mi siê !!!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:25   #3672
always naughty
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 799

Moja dzisiejsza Redukcja
Wczoraj tak siê przejmowa³am dolegliwo¶ciami, a dzisiaj jak rêk± odj±³ I w brzuchu o 3cm mniej ni¿ 2 tyg. temu

-serek wiejski (200g) z du¿± ilo¶ci± papryki czerwonej i ogórka, sucharek pe³noziarnisty, 1 wafel ry¿owy z dzikim ry¿em (wiem, wiem..ale chlebka nie mia³am)

-placuszki na ma¶le (jajko, p³atki owsiane, otrêby, zarodki pszenne m±ka kukurydziana, ziarna s³onecznika, jog.nat. activia) z keczupem, kie³bas± krakowsk± i jak±¶ z indyka i du¿o sa³aty

- 2 talerze pomidorowej (rosó³ na udkach z kurczaka, zabielana jogurtem.nat) z makaronem ¿ytnim i du¿± ilo¶ci± miêsa

-owoce (truskawki, brzoskwinie i chyba morele) ma³y talerzyk

- du¿y filet z soli sma¿ony w przyprawach, pomidory z cebul±, pra¿onym s³onecznikiem i orzechami laskowymi z olejem z orzecha w³oskiego
Stary 2011-06-06, 21:28   #3673
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 914
GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez always naughty Poka¿ wiadomo¶æ
Moja dzisiejsza Redukcja
Wczoraj tak siê przejmowa³am dolegliwo¶ciami, a dzisiaj jak rêk± odj±³ I w brzuchu o 3cm mniej ni¿ 2 tyg. temu

-serek wiejski (200g) z du¿± ilo¶ci± papryki czerwonej i ogórka, sucharek pe³noziarnisty, 1 wafel ry¿owy z dzikim ry¿em (wiem, wiem..ale chlebka nie mia³am)

-placuszki na ma¶le (jajko, p³atki owsiane, otrêby, zarodki pszenne m±ka kukurydziana, ziarna s³onecznika, jog.nat. activia) z keczupem, kie³bas± krakowsk± i jak±¶ z indyka i du¿o sa³aty

- 2 talerze pomidorowej (rosó³ na udkach z kurczaka, zabielana jogurtem.nat) z makaronem ¿ytnim i du¿± ilo¶ci± miêsa

-owoce (truskawki, brzoskwinie i chyba morele) ma³y talerzyk

- du¿y filet z soli sma¿ony w przyprawach, pomidory z cebul±, pra¿onym s³onecznikiem i orzechami laskowymi z olejem z orzecha w³oskiego
BARDZO mi siê podoba.
a je¶li na tym chudniesz, to ju¿ w ogóle, super.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:28   #3674
Paprykowa89
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 75

Witam Wiza¿anki
Od jakiego¶ czasu czytam Wiza¿ i ¶ledze NCJ. Mam bulimie i bardzo chce z niej wyj¶æ ale, no có¿ nie wychodzi mi...
W³a¶nie mama zrobi³ami nieziemsk± awanturê i poniek±d j± rozumiem.Ta choroba zmieni³a mnie o 180 stopni...

Bardzo Was prosze o pokierowanie mn±. Zauwa¿y³am ¿e nie jem praktycznie warzyw i owoców,mam zaparcia i po ka¿dym posi³ku boli mnie brzuch i robi siê twardy i du¿y...;/
A wiêc mój jad³ospis na przytycie (do poprawki):

¶niadanie 7:30 - pó³ pszennej bu³ki sma¿onej na ³y¿ce mas³a i ³y¿ce oleju. 2 grube plastry sera ¿ó³tego, ketchup (rano nie mam ochoty na du¿e ¶niadania)

2 ¶niadanie 10:30- 7days dubble, 3 ³yki Tymbarka wi¶niowego

obiad: kajzerka, sa³ata, mielony, majonez, ser ¿ó³ty, ketchup

podwieczorek 15:00: magnum

kolacja 18:00: 2 kromki pszennego sma¿one na ma¶le z serem zó³tym 2x, 2plastrami krakowskiej suchej, majonezem i ketchupem

po ok 20: lód z Biedronki podobny do magnuma (taki w czekoladzie z orzechami)

teraz:kila chipsów

tak sobie czasami my¶le ¿e mo¿e dlatego jest mi tak ciê¿ko bo jem strasznie t³usto? Jem ma³e porcje, czy mo¿e mi sie wydaje??

prosze o jak±kolwiek pomoc
Paprykowa89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:31   #3675
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Poka¿ wiadomo¶æ
1. mieszanka p³atków (BF, musli tropikalne, otrêby) z mlekiem i siemieniem lnianym, kawa zbo¿owa
2. bu³ka wieloziarnista z twarogiem, warzywami i ³ososiem wêdzonym, parê rzodkiewek, jab³ko
3. jaka¶ zupa wielowarzywna z kasz± jêczmienn±, pier¶ z kurczaka w panierce, ziemniaki, m³oda kapusta gotowana
{truskawek duuu¿o }
4. sa³atka z sa³aty, ogórka zielonego & kiszonego, pomidora, z jajkiem, szynk± drobiow± i grzankami z sezamem (z dwóch kromek razowca)
aaaa, podoba mi siê !!!
Mi te¿ siê podoba Jami!
Stary 2011-06-06, 21:35   #3676
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

U
  1. kanapka orkisza z serkiem almette, szynk±, pomidorem, jajkiem na twardo, parówka z keczupem, kawa z mlekiem
  2. miseczka zupy pomidorowej z makaronem, 2 kromki jasnego chleba z PYSZNYM mas³em
  3. 200g spaghetti boloñskiego
  4. 1/3 makreli wêdzonej, grahamka z szynk±, ogórkiem, chrzanem

i jak????????????????????

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:

{truskawek duuu¿o }

aaaa, podoba mi siê !!!

z ca³a sympati± i szacunkiem dla Twojej wiedzy z zakresu dietetyki.....

ale jak kto¶ mi powie,¿e dzisiaj moje menu siê ró¿ni od Twojego w jaki¶ ZNACZNY sposób, to zw±tpiê w gatunek ludzki
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:40   #3677
always naughty
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 799

Cytat:
BARDZO mi siê podoba.
a je¶li na tym chudniesz, to ju¿ w ogóle, super.
dziêkujê
chudnê powolutku, ale jednak a æwiczenia na prawdê du¿o mi daj±
Stary 2011-06-06, 21:43   #3678
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
ale jak kto¶ mi powie,¿e dzisiaj moje menu siê ró¿ni od Twojego w jaki¶ ZNACZNY sposób, to zw±tpiê w gatunek ludzki

nie mówisz tego serio?
Stary 2011-06-06, 21:44   #3679
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

Wklejam poprawion±, delikatn± Rkê bo parê rzeczy siê zmieni³o- chyba koñczê z dieta bo id± wakacje i ja widzê po sobie, ¿e coraz mniej siê stosujê do zasad- nie wiem czy bêdê na ty chud³a wiêc na razie umownie nazwê to "lekk± R-k±":
Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
Rka ( z³e samopoczucie, ból brzucha etc):

I¶: serek bieluch, 200g truskawek, ¶redniej wielko¶ci banan

II¶: Ok 28 dg piersi wêdzonej z kurczaka z pomidorem malinowym i dwoma ogórami ma³osolnymi

O: placki z tuñczykiem : 50g otrêbów orkiszowych, jedno du¿e jajko, tuñczyk w sosie w³asnym sma¿one na oliwie z oliwek a do tego sa³ata z 1/2pomidora,1/2 awokado i ³y¿k± fety

w miêdzyczasie sok marchwiowy jednodniowy

bez boksu za to z nauk± ^^

K: serek wiejski z p³atkami migda³ów i ³y¿eczk± cukru trzcinowego
morphine bardzo mi siê podoba Twój jad³ospis, jest bardzo du¿a zmiana w nastawieniu i w ogóle.. gratulacje

Iza Twoje jad³o te¿ mi siê podoba- wszystko bym zjad³a

irish marna prowokacja - widaæ, ¿e bardzo chcesz by¶my okaza³y Ci ( a raczej Twoim zaburzeni± uwagê) Kobieto przestañ siê kompromitowaæ, bo ¿al patrzeæ...

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-06-06 o 21:47
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:45   #3680
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
dzisiejsze U, mimo upa³ów mam du¿y apetyt ;P. móg³by kto¶ zerkn±æ?

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z otrêbami, 150g serka homogenizowanego, truskawkami i mas³em orzechowym.
II. Bu³ka pszenna z serkiem topionym; gar¶æ paluszków.
III. Pier¶ kurczaka w sosie pomidorowym, porcja kaszy jêczmiennej, sa³ata z dressingiem.
IV. Du¿y kawa³ek pe³noziarnistego ciasta z truskawkami (s³odzone syropem klonowym)
V. Dwie kromki razowca, obie z mas³em i: z twarogiem, wêdzonym ³ososiem, pomidorem, szczypiorkiem/z guacamole, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewk± i szczypiorkiem; pó³ kalarepki.

teraz jeszcze zjad³am jab³ko
Podoba mi siê bardzo
Ale mo¿e jakie¶ orzechy/pestki do tego? W koñcu chyba nadal o okres walczysz.

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze U:

1. owsianka na wodzie z otrêbami, serkiem wiejskim, orzechami w³oskimi oraz suszonymi owocami: morelami i daktylami.
2. bu³ka s³onecznikowa z mas³em, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym.
w miêdzyczasie wpad³y 2 ciastka bakaliowe bez cukru homemade.
3. miska ch³odniku na ma¶lance 3,5% z jajkiem.
4. kawa³ek babcinego ciasta biszkoptowego (niestety biszkopt kupny - babcia nie lubi piec ) z mas±, truskawkami i galaretk±, plaster arbuza.
5. talerzyk tatara wo³owego, kromka ciê¿kiego chleba ¿ytniego z mas³em.
po: marchewka, herbata owocowa.

w ci±gu dnia wpad³o trochê rabarbaru czê¶ciowo moczonego w odrobinie cukru.

jak to siê prezentuje?
Dobrze siê prezentuje

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ

A w czym wg Ciebie jad³ospis Twój i Izy jest podobny?

U

¦niadanie: 2 jajka na miêkko; du¿a kromka ¿ytniego z mas³em, sa³at±, szynk± drobiow±, ogórkiem i rzodkiewk±; gar¶æ pistacji; skrzypopokrzywa

II ¶niadanie: sa³atka (warzywa, tuñczyk wsw, zio³a, oliwa z oliwek); jab³ko

Obiad: pó³ piersi z kurczaka pieczonej; kilka ³y¿ek kaszy jaglanej; sa³atka (warzywa, zio³a, oliwa z oliwek)

Kolacja: serek wiejski (200 g) z pomidorem i szczypiorkiem; pó³ kromki ¿ytniego z mas³em

+ 2l wody z lodem, cytryn± i ¶wie¿± miêt±
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:48   #3681
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Podoba mi siê bardzo
Ale mo¿e jakie¶ orzechy/pestki do tego? W koñcu chyba nadal o okres walczysz.

Dobrze siê prezentuje

A w czym wg Ciebie jad³ospis Twój i Izy jest podobny?

U

¦niadanie: 2 jajka na miêkko; du¿a kromka ¿ytniego z mas³em, sa³at±, szynk± drobiow±, ogórkiem i rzodkiewk±; gar¶æ pistacji; skrzypopokrzywa

II ¶niadanie: sa³atka (warzywa, tuñczyk wsw, zio³a, oliwa z oliwek); jab³ko

Obiad: pó³ piersi z kurczaka pieczonej; kilka ³y¿ek kaszy jaglanej; sa³atka (warzywa, zio³a, oliwa z oliwek)

Kolacja: serek wiejski (200 g) z pomidorem i szczypiorkiem; pó³ kromki ¿ytniego z mas³em

+ 2l wody z lodem, cytryn± i ¶wie¿± miêt±

Ej! jest na pewno mniej! pó³ kromki chleba? pó³ piersi z kurczaka? ( chyba, ¿e takiej wielkiej podwójnej ) i nie ma podwieczorku? drugie ¶niadanie bez kromki?

mam nadziejê, ¿e to tylko przez upa³y..

pewnie sama nie powinnam siê odzywaæ, ale wiesz.
Stary 2011-06-06, 21:50   #3682
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
Ej! jest na pewno mniej! pó³ kromki chleba? pó³ piersi z kurczaka? ( chyba, ¿e takiej wielkiej podwójnej ) i nie ma podwieczorku? drugie ¶niadanie bez kromki?

mam nadziejê, ¿e to tylko przez upa³y..
Upa³y
Ale teraz postanowi³am jeszcze zrobiæ sobie koktajl z kefiru, banana i truskawek, wiêc mo¿e mnie rozgrzeszysz
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:51   #3683
zglowawchmurach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221
GG do zglowawchmurach

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Poka¿ wiadomo¶æ
tak to ja cieszê siê, ¿e ciê tutaj widzê, a nie gdzie¶ indziej, bo tam to ostatnio a¿ strach wchodziæ.. zastanawia³am siê w³a¶nie czy to ty, ale jako¶ tak g³upio mi by³o zapytaæ no dziêki, nie s±dzi³am, ¿e mogê byæ czyj±¶ inspiracj±, ale ok
kurcze u mnie te¿ nadal @ ani widu ani s³ychu.. i te¿ jestem ¶wie¿o po luteinie.. lekarz niby kaza³ czekaæ, ale ja czujê, ¿e ju¿ nie mogê d³u¿ej czekaæ czujê siê jakbym w ten sposób zatraci³a ca³± swoj± kobieco¶æ i wgl denerwuje mnie to coraz bardziej, a t³uszczy jem przecie¿ dosyæ sporo.. a tu nic

a ¶niadanie to tak wyj±tkowo, jad³am je chyba ok 7 rano, kiedy ju¿ by³ meega upa³, wiêc nie mia³am za bardzo apetytu, a jednak musia³am cokolwiek zje¶æ, bo inaczej bym pad³a..
ale u ciebie to rzeczywi¶cie trochê kiepsko z tymi nnkt, dorzuæ co¶ koniecznie, mas³o orzechowe, orzeszków wiêcej?..
ja ju¿ tam w ogóle nie wchodzê i nawet mi tego nie brakuje. tylko naszych dziewczyn... jestem ciekawa, co u nich s³ychaæ, ale jednocze¶nie nie mam zamiaru zak³adaæ kolejnego konta, bo wiem, jak to siê pó¼niej koñczy. brak miesi±czki te¿ znoszê fatalnie. czujê siê jak ma³a dziewczynka, a nie dorastaj±ca dziewczyna. zaczê³o mi nawet przeszkadzaæ, kiedy mówi± do mnie "Milenko", hehe. w czwartek wybieram siê do gina. mam zamiar zrobiæ jeszcze w czerwcu badania hormonów tarczycy, USG i inne takie. czekaj na okres do dwóch tygodni po odstawieniu luteiny. je¶li nie wyst±pi, to leæ po duphaston, bo wielu dziewczynom luteina50 nie pomog³a. dopiero ten drugi lek co¶ "ruszy³".

Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit!

zglowawchmurach jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:52   #3684
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768

U;
I.3nale¶niki z m±ki orkiszowej i owsianej ka¿dy posmarowany mas³em orzechowym, twarogiem zmikosowanym z jogurtem i truskawkami, polane gorzk± czeko; kawa
II.du¿a papryka nadziana miêskiem mielonym&ró¿ne przyprawy straty parmezan; grillowane ziemniaki z mas³em szczypioem koprem i twarogiem(nie wiem ile); sa³atka z kapusty w³oskiej,marchwii,dymki, i oleju z pestków
III.gdzie¶ tam lody na mie¶cie, oraz 90g mieszanki bakaliowej firmy bodaj¿e siesta (nerkowce,migda³y,macadam ia, ¿urawina, wi¶nia, rodzynki) mniami,kupi³am sobie bo wszyscy mieli czipsy i paluszki a ja nie lubiê oraz gdzie¶ tam potem nashi (gruszka)
IV.kromka domowego gor±cego ¿ytniego z grub± warstw± mas³a, pomidorkiem i szczypiorkiem
V.pó³ wêdzonej makreli,jajo,szczypiorek, twaróg przyprawy+bleneder=pyszna pasta, na kromie jw.

i jak?wiem, mam ogromny apetyt ale dzi¶ baaardzo du¿o ruchu i taki wyj±tkowy jaki¶ dzieñ wiêc..

bêdê wdziêczna za wgl±d (my¶lê ¿e nie ma jeszcze P?)

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-06-06 o 21:53
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:04   #3685
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
U;
I.3nale¶niki z m±ki orkiszowej i owsianej ka¿dy posmarowany mas³em orzechowym, twarogiem zmikosowanym z jogurtem i truskawkami, polane gorzk± czeko; kawa
II.du¿a papryka nadziana miêskiem mielonym&ró¿ne przyprawy straty parmezan; grillowane ziemniaki z mas³em szczypioem koprem i twarogiem(nie wiem ile); sa³atka z kapusty w³oskiej,marchwii,dymki, i oleju z pestków
III.gdzie¶ tam lody na mie¶cie, oraz 90g mieszanki bakaliowej firmy bodaj¿e siesta (nerkowce,migda³y,macadam ia, ¿urawina, wi¶nia, rodzynki) mniami,kupi³am sobie bo wszyscy mieli czipsy i paluszki a ja nie lubiê oraz gdzie¶ tam potem nashi (gruszka)
IV.kromka domowego gor±cego ¿ytniego z grub± warstw± mas³a, pomidorkiem i szczypiorkiem
V.pó³ wêdzonej makreli,jajo,szczypiorek, twaróg przyprawy+bleneder=pyszna pasta, na kromie jw.

i jak?wiem, mam ogromny apetyt ale dzi¶ baaardzo du¿o ruchu i taki wyj±tkowy jaki¶ dzieñ wiêc..

bêdê wdziêczna za wgl±d (my¶lê ¿e nie ma jeszcze P?)

pysznie...
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:08   #3686
Paprykowa89
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 75

Cytat:
Napisane przez Paprykowa89 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam Wiza¿anki
Od jakiego¶ czasu czytam Wiza¿ i ¶ledze NCJ. Mam bulimie i bardzo chce z niej wyj¶æ ale, no có¿ nie wychodzi mi...
W³a¶nie mama zrobi³ami nieziemsk± awanturê i poniek±d j± rozumiem.Ta choroba zmieni³a mnie o 180 stopni...

Bardzo Was prosze o pokierowanie mn±. Zauwa¿y³am ¿e nie jem praktycznie warzyw i owoców,mam zaparcia i po ka¿dym posi³ku boli mnie brzuch i robi siê twardy i du¿y...;/
A wiêc mój jad³ospis na przytycie (do poprawki):

¶niadanie 7:30 - pó³ pszennej bu³ki sma¿onej na ³y¿ce mas³a i ³y¿ce oleju. 2 grube plastry sera ¿ó³tego, ketchup (rano nie mam ochoty na du¿e ¶niadania)

2 ¶niadanie 10:30- 7days dubble, 3 ³yki Tymbarka wi¶niowego

obiad: kajzerka, sa³ata, mielony, majonez, ser ¿ó³ty, ketchup

podwieczorek 15:00: magnum

kolacja 18:00: 2 kromki pszennego sma¿one na ma¶le z serem zó³tym 2x, 2plastrami krakowskiej suchej, majonezem i ketchupem

po ok 20: lód z Biedronki podobny do magnuma (taki w czekoladzie z orzechami)

teraz:kila chipsów

tak sobie czasami my¶le ¿e mo¿e dlatego jest mi tak ciê¿ko bo jem strasznie t³usto? Jem ma³e porcje, czy mo¿e mi sie wydaje??

prosze o jak±kolwiek pomoc

prosze
Paprykowa89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:15   #3687
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768

Cytat:
Napisane przez Paprykowa89 Poka¿ wiadomo¶æ
prosze
hmnn.. czemu nie jesz gotowanego obiadu?
zacznij od normalnego obiadu z ziemniakam/kasz± i surówk±.
na ¶n mo¿e jakie¶ p³atki z mlekiem, owoc chocia¿, lubisz banany?truskawki?
na kolacjê co¶ ciep³ego, jajecznica, makaron z mas³em?
zacznij je¶æ owoce, jest sezon s± pyyszne, oraz warztwa, papryka jest taka pyszna!pomodorki,szczypio r. to s± istatne rzeczy.
sama wiem ¿e jak siê najem samych s³odyczy to potem no..niedobrze mi i wgl.

dobrze ¿e dostrzegasz problem!
ale stosuj siê do rad!
i pamiêtaj, nie musisz je¶æ idealne V,posi³kówm je¶li masz ochotê na loda pó³ godz. po obiedzie to go jedz, a nie czekasz 3h bo tak trzeba,
spontan jest fajny

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:16   #3688
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 339

U/P
haos.. znów w domu mnie nie by³o, no i jak tu jesc w taki upa³ ! :/

-2kanapki chleb bia³y z serkiem i pomidorem
-4 kanapki chleb bia³y z miodem czekolad±, mas³em i do tego twaro¿ek grani 200g
-ziemniaki szturane z mielkiem 3,2% ca³y talerz, duzy go³±bek z mielonym i ryzem
- pó³ worka ryzu, kawa³ki kurczaka smazone w sosie s³odko-kwasnym,
-prince-polo XXL

jak dalej bedzie taka pogoda to ja schudne a nie przytyje na nic nie mam apetytu
Stary 2011-06-06, 22:34   #3689
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Upalne P

I miseczka mieszanki platkow [musli tropikalne, bananowe, fitnessy owocowe, platki owsiane i jeczmienne] z troche wiecej niz polow± wiejskeigo [ponad 100g], polane zmiksowanymi na mus kilkoma truskawkami, z ³y¿k± lodów waniliowych

II mrozony koktajl jagodowy + kanapka z chleba wieloziarnistego z wedlin±

III miseczka ogórkowej + duzy plaster pieczonego schabu z ogorkami chili

V [wpadalo tak co chwila ] drugie pó³ wiesniaka ze sniadania z wrzucon± fur± orzechów i rodzynek, duzo czeresni i truskawek, domowa beza

Jak sie prezentuje?
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:42   #3690
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

dzisiejsza Redukcja

1. ¶niadanie: kawa z mlekiem 3,2% i ³y¿eczk± cukru br±zowego. jajo na miêkko. kromka razowego z mas³em, sa³at±, polêdwic±, plastrem pomidora.

2. przed wybiegniêciem na autobus : big milk. herbata zielona

30 minut rozgrzewki, godzinka zegarowa grania w ping-ponga, badmintona, skakania na skakance (mojej babeczki od wf nie by³o wiêc nici z tañcowania ) - ale spoci³am siê jak dzik

w drodze do domu napój izotoniczny.

3. obiad: pier¶ z kurczaka z marchewk±, selerem, papryk± i pieczarkami, zapieczona w piecyku. do tego pó³ szklanki br±zowego ry¿u. szklanka kefiru.

4. pod¿erka podczas nauki: suszone banany, migda³y, orzechy, rodzynki. kawa z mlekiem 3,2% i ³y¿eczk± br±zowego cukru.

5. kolacja: wpad³a grahamka z mas³em i past± tuñczykow±. do tego 2 ogóreczki kiszone i pó³ pomidora.

Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.