Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 20:31   #3661
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

jaciee - pewnie ze dawał on nawet jako noworodek byl bardziej wrzaskliwy i potrzebowal uwagi, potem wieczne kolki i ząbkowanie z masa ryku... teraz upór... ech, ąłtwe dziecko to to nie jest... ale ma to po rodzicach!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:31   #3662
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
ja już nic nie wiem... A w mam tą biedronę!!!!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
i troche smutna jestem bo na mamusiowym watku sie dziwia ze wkurzona jestem na dziecia mojego upartego i niegrzecznego jak smok, a sobie drugie funduje... niefajnie nei byc matka-polką, taka nieidealną, bo wtedy sie pojawiaja te cholerne wyrzuty sumienia... ale przejdzie mi...
Ojej monia nie wiem czy czytałaś, ale ostatnio opisywałam sytuację z moim małym. Też paskuda jest nieznośny, ale tylko czasami. I co, dlatego że czasami wykańczają nas nasze dzieci mamy poprzestać na jednym? My przynajmniej potrafimy przyznać, że nie zawsze jest kolorowo i macierzyństwo bywa trudne. I że trzylatek potrafi doprowadzić nas do białej gorączki.

Nic się nie przejmuj głupimi komentarzami!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:34   #3663
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
jaciee - pewnie ze dawał on nawet jako noworodek byl bardziej wrzaskliwy i potrzebowal uwagi, potem wieczne kolki i ząbkowanie z masa ryku... teraz upór... ech, ąłtwe dziecko to to nie jest... ale ma to po rodzicach!
No widzisz...Artury tak mają, ale są kochane A Ty jesteś cudną matką i to jest najlepszy czas na drugą ciążę. Koniec, kropka... wyrok został ogłoszony

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-05-24 o 20:36
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:34   #3664
kalinkap13
Rozeznanie

piszecie jak szalone

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
My zamówiliśmy Jedo fyn 4ds classic w kolorze 121 - czyli czarno-zielony
W wersji freeline tego koloru niestety nie ma (chyba Zaneta chciała go kupić i właśnie w tej wersji nie było ) A czarno-czerwony na początku chcieliśmy, ale osobiście bardziej nam się spodobał z tą zielenią. Płacić za niego będziemy 1399 zł ale dodatkowo zamawialiśmy jeszcze parasolkę do kompletu (nie wiem ile będzie kosztować) no i jeszcze trzeba do niego dokupić folię przeciwdeszczową i moskitierę, bo nie ma ich w komplecie. No i braliśmy wersję gondola+spacerówka bez fotelika.
tez na poczatku sie zastanawialismy nad tym czarno-zielonym, ale mamy tyyyylleee rzeczy i akcesorii zielonych ze powiedzialam ze jeszcze wozek w tych kolorach to byloby jednak za duzo chociaz nie mowie nie
folie i parasolke tez musimy dokupic.no i adapter do fotelika MC

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie
Wszystko wporządku, szyjka pozamykana ładnie trzyma, główka dalej w dole i już się raczej nie obróci. Mały waży 1850g, lekarz powiedział że idelanie, nie zapowiada się aby był jakiś wielkolud Serduszko ładnie osbie bije, płeć się nie zmieniła, jajuszka dalej ładnie dyndają.
Wyniki moje wporządku, a nawet się mocz poprawił. Żadnych obrzęków, żylaków, opuchniętych nóg, ciśnienie książkowe.
Następna wizyta 20 czerwca
super,ze wszystko w porzadku!

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
mamusie mam pytanie: znajoma chce mi odsprzedac opakowanie preparatu Sab Simplex - przywieziony z Niemiec ponoc jest super na kolki

znacie? polecacie?
bratowa uzywala. byla baaaardzo zadowolona. z tego co pamietam - nie wyobrazala sobie nie miec tego pod reka. kropelki bardzo sie przydaly,i przy pierwszym dziecku,i drugim wiec ja bym polecila

Cytat:
moje dziecko dzis widzac mnie bez stanika "o, mama ma kolorowe cycki!" (chodzilo o sutki - w koncu sa lekko brązowe a nie jak skóra )

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dobry wieczór

witam z Pragi jest upalnie,pięknie ale zupełnie nie dla ciężarnych w 7 m-cu ciąży

plecy mi odpadają,stopy puchną... ale jest pięknie i mimo wszystko się relaksuję

bylismy dzis na starym miescie,most karola i hradczany zaliczone

jutro rejs Weltawą

przesyłam Wam ogromne
super,ze mimo wszystko zadowolona!! relaksuj sie jak najwiecej

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wrócilismy z wizyty...
31t 4d
Sara nadal jest Sarunia
waga 1930
wszystkie dlugosci i budowa OK.
tylko kurcze.... obustronnie poszerzone miedniczki nerkowe
mamy przyjsc na kontrole za 3 tygodnie, więc juz teraz poprosze o kciuki na 14 czerwca, zeby sie wszystko ładnie wyrownało.
i trzymam kciuki zeby bylo ok

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:37   #3665
DaKaro
Zadomowienie

Monia Twoje życie, Twój wybór. Każde dziecko według mnie przechodzi trudniejszy okres. Mojej przyjaciółki synek ostatnio też dokazuje. Może wiecie jak się zachować, gdy dziecko bije głową o podłogę w momencie odmówienia mu czegoś? Ja niedoświadczona i nie wiem co przyjaciółce doradzić. Choć wydaje mi się, że to sposób wyrażenia emocji, mały będzie mieć 2 latka w październiku. Tylko co zrobić w takiej sytuacji? Nie reagować? A jak zrobi sobie krzywdę?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:39   #3666
Vaniliova11
Zadomowienie

Dziewczyny jutro rano mam wizyte u gin nieśmiało prosze o kciuki
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:40   #3667
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Natka_ super wiadomosci na takie czekamy!

wodaqua, ja cyklicznie przebywam 400km w jedna strone, co prawda nie jestem w 31tc tylko w 28tc ale najblizszy wyjazd mam za 2 tyg, wiec bede prawie tak wysoko jak ty
jesli dobrze sie czujesz w samochodzie i bedziecie robic przerwy, to powinno byc ok
Właśnie fajnie się w aucie czuję i to mnie pociesza, a jechać bym chciała, bo to do koleżanki i jej 3 m-cznej córci, więc na nauki
Kurcze, Ty to się najeździsz

Vaniliova, ładne zakupki, fajna ta piżamka sexi-flexi

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Skoro tylko dobrze się czujesz to nie powinno nic się dziać, ja też z tych jeżdżących, i to sama, za kierownicą...
O właśnie, ja zauważyłam, że w ciąży znacznie lepiej mi się auto prowadzi - wprawdzie niewiele jeżdżę, ale jakoś mniej nerwów, nie przeszkadza mi jak na mnie trąbią

Cytat:
A ja byłam w swojej biedronie dziś i loveli pod każdą postacią ani widu ani słychu
...
A tego w mojej biedronce też nie było a specjalnie dupkę dziś ruszyłam tam
Promocja jest od jutra, ale czasami przed czasem wystawiają towar.
Ja właśnie jutro ciskam na Biedronkę... Jak dobrze, że jest tak blisko

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A skąd miała wrócic?
No na forum, bo miała doła i napisała że musi się wyluzować, przemyśleć i tak mi się zdaje, że w pon miała już z nami być...
Beatko, Sweet miała tragedię w rodzinie Tz, bo jego brat próbował popełnić samobójstwo, do tego jazdy z babką...

CarmelaSoprano za wizytę! I kciuki zaciśnięte.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ja też po ostatnich ekscesach męża koleżanki uświadamiam sobie na jaki skarb trafiłam
Mi to nawet głupio, że na podstawie czyichś problemów oceniam mojeg męża lub doceniam go. Ale codziennie się tego nie zauważa, niestety...

Babonik, relaksuj się tam Kochana!

moniczka2123, mnie też to czeka, wprawdzie mąz obiecał pomoc, ale chyba nie zdąży przed wizytą... Lustereczko powiedz przecie...
I gratki za siarę

Cytat:
i troche smutna jestem bo na mamusiowym watku sie dziwia ze wkurzona jestem na dziecia mojego upartego i niegrzecznego jak smok, a sobie drugie funduje... niefajnie nei byc matka-polką, taka nieidealną, bo wtedy sie pojawiaja te cholerne wyrzuty sumienia... ale przejdzie mi...
Masz moje poparcie, chociaż nie mam w ogóle doświadczenia w dzieciowych sprawach, a podoba mi się Twój upór z małym i jego niejedzeniem. A kiedy masz za następne dziecko się brać? Jak zapomnisz jak z tym było ciężko. Ja jestem otoczona matkami-Polkami i to przez długi czas odstraszało mnie od macierzyństwa an maxa (albo dopiero teraz dorosłam). A z tego co kojarzę, to Twój syn jest w takim wieku że na wszystko Ci się zbuntuje! Olej to, masz świetne podejście i przyznam, że zawsze z uwagą czytam Twoje rady i opinie, nie szukam idealnych matek na wzór...

Szukam materaca do łóżeczka i taki wypatrzyłam:
http://allegro.pl/najlepszy-materac-...608417068.html
Może macie jakieś doświadczenia z takim?

Pisałyście o pasie na brzuch po ciąży - mojej kumpeli gin powiedział, że zdecydowanie lepiej ćwiczeniami wzmocnić mięśnie, bo te pasy powierzchownie jedynie działają, a jednak należałoby brzuch potrenować.

Rozmroziłam sobie mix truskawkowy i czekam na Czesława u Kuby W
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:42   #3668
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie
Wszystko wporządku, szyjka pozamykana ładnie trzyma, główka dalej w dole i już się raczej nie obróci. Mały waży 1850g, lekarz powiedział że idelanie, nie zapowiada się aby był jakiś wielkolud Serduszko ładnie osbie bije, płeć się nie zmieniła, jajuszka dalej ładnie dyndają.
Wyniki moje wporządku, a nawet się mocz poprawił. Żadnych obrzęków, żylaków, opuchniętych nóg, ciśnienie książkowe.
Następna wizyta 20 czerwca
NIC tylko pozazdrościć tak bezproblemowej ciąży super

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No właśnie widziałam Babeczka urodziła w domu, z pomocą sąsiadek, które dostawały instrukcje przez telefon od dyspozytorki WOW!!!
ja nie widziałam, zaraz lukne czy na stronie coś jest..

Cytat:
dziekuje za opinie na temat sab simlex
reasumujac : te z was ktore o nim slyszaly polecaja

moze bym sie zdecydowala?
tylko jeszcze o cene zapytam i date waznosci

ja kupiłam dla Filipa bo też dziewczyny które stosowały polecały go, ale nie mieliśmy problemów kolkowych więc go nawet nie otworzyłam..
nie wiem czy teraz jeszcze się nadaje, muszę zerknąć na datę..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:45   #3669
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Rozmroziłam sobie mix truskawkowy i czekam na Czesława u Kuby W
Co prawda nie mam mixa truskawkowego ale też czekam na Czesława u Kuby W.
I Zmalowana na pewno też z utęsknieniem

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-05-24, 20:47   #3670
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
zaciśnięte.

Ja mam wizytę w czwartek.

Licytuję laktator elektryczny Tommee Tippee, może się uda.

Malwinka
Stary 2011-05-24, 20:48   #3671
Brida
Rozeznanie

Cytat:

Przeczytane dzisiaj w czerwcowym TS:

"Wyluzujcie, nie możecie być idealne. Możecie natomiast oszaleć, jeśli będziecie się starały to osiągnąć"
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 20:53   #3672
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ja właśnie zaczęłam 28 tydzień - 7 miesiąc
Ale czuje się tragicznie przez te upały...
A ja dzięki nim odżywam

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Właśnie była u mnie sąsiadka, działała mi na nerwy dziś strasznie, bo tylko takie coś słyszałam- ,,...no to przygotuj się na nieprzespane noce, na kolkę, na ulewanie" Jej córka ( 4 lata) ma zatwardzenie i ona - ,,no przygotuj się, bo Ciebie to nie ominie"
Paskudny, marudny babsztyl i tyle Wiadomo, że to wszystko czeka każdego rodzica, ale nie rozumiem po co tylko takie rzeczy podkreślac i straszyć tym. Nie ma tu nic do straszenia - to norma i tyle! Trzeba się cieszyć a nie martwić. Jak dziecko ulewa, to znaczy że je, trawi, żyje i w ogóle jest na świecie!

Cytat:
Bardzo się razem z Tobą cieszę, Nateczko

Cytat:
Za tydzień jedziemy do Pozanania - przeszło 400 km - myślicie że to lekkomyślne jak na 31 tydzien?
Jakie tam lekkomyślne. Przecież zdrowa jesteś, ciąża bez komplikacji, więc do końca można żyć normalnie

Cytat:
mamusie mam pytanie: znajoma chce mi odsprzedac opakowanie preparatu Sab Simplex - przywieziony z Niemiec ponoc jest super na kolki
znacie? polecacie?
Ja też słyszałam dużo dobrego. Tylko trzeba pamiętać, że to LEKARSTWO i nie dawać tak bez opamiętania a jedynie na prawdziwe kolki...

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
O własnie!! Wytłumaczcie mi, czy ludzie muszą za wszelką cenę starać się dołować, samoocenę sobie przez to podnoszą czy co??
U mnie jest tak "o, jaki masz ładny brzuszek, taki mały" a za moment słyszę "ale do końca to zobaczysz jak ci go jeszcze wywali"

Albo "a jak się czujesz?" więc jak odpowiem że bardzo dobrze, to słyszę "a, to fajnie. Ale poczekaj jak przyjdą upały, to zobaczysz..."
a tu upały powoli przyszły a ja je znoszę jak zawsze, czyli bardzo dobrze. Ogólnie samopoczucie mam super, naprawdę powinnam losowi dziękować że tak znoszę - zero bóli, zero zgagi, skurczów, bólu pleców, puchnięcia nóg......aż to głupio pisać...

No cholera jedna... to po co się pytają?
Oj, Aniu, tez mnie to denerwuje i tez tego nie rozumiem. Ale to nasz taki polski charakter i nie sądzę żeby coś się w tej materii jeszcze przez parę wieków zmieniło
A z tym dobrym znoszenim ciąży nie jesteś jedyna,nie martw się Mi też nic nie jest - żandych opuchnięć, zgagi, niestrawnośic, osłabienia Z tym małym wyjąteczkiem, że ja ciąglę wymiotuję

Cytat:
jutro rejs Weltawą

przesyłam Wam ogromne
Hej, kochana! olska za Tobą tęskni!!!

Cytat:
Sara nadal jest Sarunia
waga 1930
I wciąż nie mogę nazachwycać się imieniem SARA

A ja dziś w sklepie pierwszy raz wąchałam proszki płyny do prania dla bobasów. I najbardziej odpowiadał mi zapach Loveli, bo jest bardzo delikatniusi. Jelp dla mnie za mocno pachnie, a Dzidziuś tak po środku.

Porównałam też składy i Lovela oraz Dzidziuś mają IDENTYCZNE co do mg każdej substancji!!! Nie zbliżone czy podobne, ale identyczne
Stary 2011-05-24, 21:00   #3673
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Co prawda nie mam mixa truskawkowego ale też czekam na Czesława u Kuby W.
I Zmalowana na pewno też z utęsknieniem
No tak, też o niej pomyślałam

I jeszcze sobie przypomniałam - koleżanka polecia mi ten termometr z lidla, który będzie od pon w promocji - ma taki sam tylko inną firmą sygnowany, więc ja zakupię, jeśli przede mną nie wykupią

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A ja dzięki nim odżywam

Paskudny, marudny babsztyl i tyle Wiadomo, że to wszystko czeka każdego rodzica, ale nie rozumiem po co tylko takie rzeczy podkreślac i straszyć tym. Nie ma tu nic do straszenia - to norma i tyle! Trzeba się cieszyć a nie martwić. Jak dziecko ulewa, to znaczy że je, trawi, żyje i w ogóle jest na świecie!

Porównałam też składy i Lovela oraz Dzidziuś mają IDENTYCZNE co do mg każdej substancji!!! Nie zbliżone czy podobne, ale identyczne
Odżywasz podczas upałów? Dziwna jesteś

Ja mam podobne podejście - po co się na zapas strsować, przecież prawie kazdy przez to przeszedł, a może się okazać, że nasze dzieci będa aniołami Ja tam się pozytywnie nastawiam!

Cwanie zrobiłaś tymi proszkami, ale porównanie jest zaskakujące!
Stary 2011-05-24, 21:00   #3674
Natka_
Zakorzenienie

Dziękuję, to dzięki Waszym kciukom!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja jutro musze mamę wysłać po ten zestaw bo nie byłam w biedro dziś ani jutro nie będę a boję się że do czwartku mi go wykupią jeszcze wezmę zestaw Cleanic Kindii płatki te duże kosmetyczne plus patyczki z ogranicznikiem za 6.99 chyba a ten proszek z płynem Lovela to się super opłaca w taakiej promocji
Naprawde się opłaca

Cytat:
A ja byłam w swojej biedronie dziś i loveli pod każdą postacią ani widu ani słychu
Zajrzyj jutro
Cytat:
Wrócilismy z wizyty...
31t 4d
Sara nadal jest Sarunia
waga 1930
mamy przyjsc na kontrole za 3 tygodnie, więc juz teraz poprosze o kciuki na 14 czerwca, zeby sie wszystko ładnie wyrownało.
Ooo duża Sarusia jest U mnie 32t2d a Dominik 1850g
A miedniczki nerkowe napewno się unormują, ja trzymam k=mocno !

Cytat:

A ja znowu wylądowałam w H&M-ie, miałam tym razem kupić coś dla siebie i co? Wyszłam z 3 parami spodni dla Małego A dla siebie nic
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:01   #3675
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Monia Twoje życie, Twój wybór. Każde dziecko według mnie przechodzi trudniejszy okres. Mojej przyjaciółki synek ostatnio też dokazuje. Może wiecie jak się zachować, gdy dziecko bije głową o podłogę w momencie odmówienia mu czegoś? Ja niedoświadczona i nie wiem co przyjaciółce doradzić. Choć wydaje mi się, że to sposób wyrażenia emocji, mały będzie mieć 2 latka w październiku. Tylko co zrobić w takiej sytuacji? Nie reagować? A jak zrobi sobie krzywdę?
jak sie walnie porzadnie to przestanie. chce zwrocic na siebie uwage albo odreagowac emocje. u nas tego problemu nie bylo, troche miala kolezanka. przeeczekala, minelo samo.

brumek - czyli lovela i dzidzius tylko zapachem sie roznia? a to fajnie ciekawe jak ten bobas co mam, chyba az kiedys sobie poczytam... ale zapach dzidziusia i tak wg mnie lepszy. chociaz w bobasie jeszcze nic nie prałam...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-05-24 o 21:03
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:03   #3676
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ale miałam zalatany dzień i gó**no za przeproszeniem załatwiłam
Pojechałam na uczelnie do mojej promotorki, zeby odebrać pracę, a ta do mnie, ze dziś juz nie zdąży, b jej zeszło z seminarzystami i żebym przyjechała jutro. Nic się nie odzywam, bo i tak mi babka na ręke idzie, ale wkurzyłam się, ze taki pech. Głodna byłam jak cholera, bo rano tylko dwie kanapki wciągnęłam, a że w centrum w sumie nie ma co zjeść (a i budżet ograniczony) to zaszłam do maca na tą malutką tortillę i brzuch mnie boli do tej pory, odzwyczałam się od takiego jedzenia, ale stwierdziłam, ze raz nie zaszkodzi i makabra do tej pory ją czuje. Jedyne co mnie dziś miłego spotkało, to to ze wpadłam na chwile do znajomej co lody sprzedaje i dostałam lodzika gratis.

Carmela

Nie pamętam już której, ale świetny komplet wylicytowała i to za taką cene. Odlot.

Nerolka sto lat kochana, i buziak dla Małego

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:03   #3677
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
dobry wieczór

witam z Pragi jest upalnie,pięknie ale zupełnie nie dla ciężarnych w 7 m-cu ciąży

plecy mi odpadają,stopy puchną... ale jest pięknie i mimo wszystko się relaksuję

byli smy dzis na starym miescie,most karola i hradczany zaliczone

jutro rejs Weltawą

przesyłam Wam ogromne

odpoczywaj i korzystaj!! ależ Ci zazdroszczę

Cytat:
Wrócilismy z wizyty...
31t 4d
Sara nadal jest Sarunia
waga 1930
nie zamartwiaj sie na zapas, to może nie oznaczać nic złego, na moim wątku mamusiowym było kilka takich przypadków, a potem okazało się że wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Będzie dobrze, zobaczysz!

Cytat:

oj nie słuchaj takich bredni! żadna z nas nie jest idealna i każda mamusia i dziecko ma gorsze dni..

Cytat:
Ja zakupiłam ostanio mądrą książkę dr Greena "Poskramianie małego dziecka"
http://allegro.pl/poskramianie-maleg...618659256.html

i tam jest dużo fajnych rad jak sobie właśnie radzić z takim buntującym dwulatkiem i wieloma innymi sprawami..

Generalnie jak dziecko ma napady złości i histerii, to najważniejsze to pilnować żeby sobie nie zrobiło krzywdy ale nic więcej, spokój i pokazanie małemu że to przedstawienie nie robi na nas wrażenia..
Bo dzieci to tacy mali aktorzy, dla których najważniejsza jest uwaga rodzica jak nie ma widowni to orientują się że nie opłaca się czegoś robić, Im bardziej będziemy z czymś walczyć , czyli zwracać naszą uwagę tym gorzej..

To na razie teoria bo Filip jeszcze nie robił takich scen ale brzmi sensownie
Cytat:
trzymam
Stary 2011-05-24, 21:04   #3678
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Blondynko pamiętam, że mówiłaś, że od początku będziesz karmiła butlą, prawda?
Powiedz mi proszę kupiłaś butelki już? Jeśli tak to jakie?
I czy pediatra wybiera mleko, czy raczej na własną rękę?
Własnie też słyszałam dużo dobrego o bebilon, u nas w szpitalu nim dokarmiają noworodki.
ja kupiłam butelki dr.Browna na kolki sa super.A mleko bede podawac takie jak w szpitalu jak rodzilam malego do dawali Nan a teraz nie wiem.Chyba ze mu nie przypasuje to zmienie.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:05   #3679
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A ja dziś w sklepie pierwszy raz wąchałam proszki płyny do prania dla bobasów. I najbardziej odpowiadał mi zapach Loveli, bo jest bardzo delikatniusi. Jelp dla mnie za mocno pachnie, a Dzidziuś tak po środku.

A to ciekawe.
Ja mam do koloru Dzidziusia a do białego Lovela. Ciekawe jak będą pachniały ubranka Będę porównywać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 21:10   #3680
wodaqua
Zadomowienie

Scio, jutro będzie lepie!
Stary 2011-05-24, 21:12   #3681
DaKaro
Zadomowienie

youyou Monia oby nam dzieciaki tak nie aktorzyły w przyszłości.

Malwinka
Stary 2011-05-24, 21:21   #3682
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
No jakoś to przeoczyłam no to w takim razie jak niektóre kupiły tą lovelę????

ja już nic nie wiem... A w mam tą biedronę!!!!
na gazetce pisze że od 25 maja i w moich dzisiaj nie było nic z tego folderu

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
w opisie mam wlasnie poszerzenie miedniczek, a niżej pyelektazje nerek płodu -do kontroli za 3-4 tygodnie i po porodzie.

nerka prawa=9,3mm
nerka lewa=6,2mm
norma to chyba 6mm
na pewno się wszystko wyrówna

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Beatko, Sweet miała tragedię w rodzinie Tz, bo jego brat próbował popełnić samobójstwo, do tego jazdy z babką...

aaaa.. myślałam że cos nowego pisała bo nie doczytałam wszystkiego.. biedna... mam nadzieję że wszystko się jej poukłada....

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

ja kupiłam dla Filipa bo też dziewczyny które stosowały polecały go, ale nie mieliśmy problemów kolkowych więc go nawet nie otworzyłam..
nie wiem czy teraz jeszcze się nadaje, muszę zerknąć na datę..
a ile w ogóle kosztuje ten Sab Simplex?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:28   #3683
moniczka2123
Zadomowienie

Ide spac
Dobrej nocki dzieczynki i dzieciatka w brzusiach

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 21:30   #3684
brunetka2000
Zakorzenienie

Ja już dzisiaj uciekam spać, bo rano idę oddać krew i siuśki A potem jak rodzice będą mieli czas wyciągnę ich po łóżeczko
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:32   #3685
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Wrócilismy z wizyty...
31t 4d
Sara nadal jest Sarunia
waga 1930
Carmelko na pewno wszystko będzie ok trzymam mocno kciuki

Cytat:
dzieki dziewczyny za dobre slowa i nakazy lezenia. w zwiazku z tym dziec chyba jednak od czerwca idzie spowrotem do zlobka, skoro musze wypoczywac. bo przy nim sie nie da. niestety nie mam tu nikogo kto by sie nim zajal, maz wraca po 16 wiec w sumie niewiele moze pomóc. jedyny plus z zlobek jest, ale i tak musze sie przez cale miasto bujnac samochodem zeby go zabierac i odbierac (maż nie ma prawka, ja jestem tylko kierowcą...). zawsze to jednak mniej.

wlasna dzialalnosc (nie pamietam czyjego faceta) - nie zastanawiaj sie, jak nie teraz to kiedy? nie ma idealnego momentu!!

omdlenia (zmalowana?) - trzymaj sie, z nogami wysoko!

nereczki - oby przeszło

sab simplex czy jak mu tam - załuje ze nie uzywalam, bo naczytalam sie dobrych opinii. na watku mamusiek jedna uzywala i dziecko pozbylo sie kolek. my uzywalismy bobotic (ma chyba wiecej tego czegos niz infacol... ale nie daje glowy) ale tak sobie dawalo rade

jutro przychodzi podobno mój wyczekany elektryk wiec pewnei nei zajrze do was.

martwie sie troche... jeszcze przynajmiej 5 tygodni by donosic ciążę...

no co ty znalazły się nie ma jak to wesprzeć kumpele why !!!!!! nie przejmuj się jak czasem się człowiek zdenerwuje na dziecko to dla mnie to znak że ta osoba jest zdrowa psychicznie

Cytat:
no to ja śmiało zaciskami paluchy
Stary 2011-05-24, 21:43   #3686
brumek
Zakorzenienie

Vaniliova - ja też ściskam
Stary 2011-05-24, 21:47   #3687
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a ile w ogóle kosztuje ten Sab Simplex?
oj nie pamiętam ile płaciłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 21:49   #3688
nerola
BAN stały

Po raz kolejny dziękujemy za zyczonka:cmok :

Carmelko to częsty "problem" i będzie dobrze a kontrola zawsze musi być by ewentualnie podjąć wcześnie leczenie.
Nie zamartwiaj się.

Monia i Ty nie przejmuj się głupim gadaniem.Mi na NK dziś znajoma napisała:"znowu urodziłaś"?
Dziwnie to brzmi bo sama gówniara ma jedno po drugim a warunki mieszkaniowe tragiczne.
I pamiętam jak mi ktoś mówił,pisał,że może sobie kolejne zrobię.Tak cynicznie.No to zrobiłam i pyski zamknęłam.
Artur jest żywiołowym dzieckiem i to b.dobrze.A mała Kinga może być istnym przeciwieństwem.
Dbaj o Was by jak najdłużej siedziała w brzuszku a reszta sama się ułoży

Wodaqua dziękuję!Wzruszyłam się.Ale przesadzacie.
Można znaleźć czas.Trochę organizacji i jest git.Mówię Wam!!!
I pytałaś o materac-właśnie taki kupiłam u nas w Gorzowie ale za 96 zł. tylko ten materiał jest we wzorki białe.Jakby ozdobny.
Możesz śmiało kupić bo one są dobre.

Babonik relaksuj się i wracaj szczęśliwa

Nadal trzymam kciuki za wizyty

Kolinko czytałam opinie o tym leku ale u nas niedostępny.Jest niezawodny ponoć.Jak będzie potrzeba,to sama sie zaopatrzę.

Angel wracaj bo sie zamartwiamy

I reszty nie pamiętam.

W każdym razie min. Oliveczka chciała fotkę mojego brzucha(pustego),no to proszę.
Ten odcisk jest od spodni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_6374.jpg (119,7 KB, 84 załadowań)
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:54   #3689
jacieeeee
Wtajemniczenie

Nerola jestem pod wrażeniem I to 7 dni po porodzie, taki płaski brzusio. W życiu bym nie powiedziała, że 4 dzieci urodziłaś. Pięknie

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-05-24, 21:56   #3690
Natka_
Zakorzenienie

Nerola kuurcze, ale że gdzie ten brzuch?! I to tydzień po porodzie, jestem w szoku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości