|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
jaciee - pewnie ze dawał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nic się nie przejmuj głupimi komentarzami! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-05-24 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | ||||||
Rozeznanie
|
piszecie jak szalone
![]() Cytat:
![]() ![]() folie i parasolke tez musimy dokupic.no i adapter do fotelika MC Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Zadomowienie
|
Monia Twoje życie, Twój wybór. Każde dziecko według mnie przechodzi trudniejszy okres. Mojej przyjaciółki synek ostatnio też dokazuje. Może wiecie jak się zachować, gdy dziecko bije głową o podłogę w momencie odmówienia mu czegoś? Ja niedoświadczona i nie wiem co przyjaciółce doradzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jutro rano mam wizyte u gin nieśmiało prosze o kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, Ty to się najeździsz Vaniliova, ładne zakupki, fajna ta piżamka sexi-flexi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie jutro ciskam na Biedronkę... Jak dobrze, że jest tak blisko ![]() No na forum, bo miała doła i napisała że musi się wyluzować, przemyśleć i tak mi się zdaje, że w pon miała już z nami być... Beatko, Sweet miała tragedię w rodzinie Tz, bo jego brat próbował popełnić samobójstwo, do tego jazdy z babką... CarmelaSoprano ![]() Cytat:
Babonik, relaksuj się tam Kochana! moniczka2123, mnie też to czeka, wprawdzie mąz obiecał pomoc, ale chyba nie zdąży przed wizytą... Lustereczko powiedz przecie... ![]() I gratki za siarę ![]() Cytat:
![]() Szukam materaca do łóżeczka i taki wypatrzyłam: http://allegro.pl/najlepszy-materac-...608417068.html Może macie jakieś doświadczenia z takim? Pisałyście o pasie na brzuch po ciąży - mojej kumpeli gin powiedział, że zdecydowanie lepiej ćwiczeniami wzmocnić mięśnie, bo te pasy powierzchownie jedynie działają, a jednak należałoby brzuch potrenować. Rozmroziłam sobie mix truskawkowy i czekam na Czesława u Kuby W ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3668 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ja kupiłam dla Filipa bo też dziewczyny które stosowały polecały go, ale nie mieliśmy problemów kolkowych więc go nawet nie otworzyłam.. nie wiem czy teraz jeszcze się nadaje, muszę zerknąć na datę..
![]() |
#3669 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Co prawda nie mam mixa truskawkowego ale też czekam na Czesława u Kuby W. I Zmalowana na pewno też z utęsknieniem ![]()
#3670 |
Zadomowienie
|
![]() Ja mam wizytę w czwartek. Licytuję laktator elektryczny Tommee Tippee, może się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
"Wyluzujcie, nie możecie być idealne. Możecie natomiast oszaleć, jeśli będziecie się starały to osiągnąć" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3672 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A z tym dobrym znoszenim ciąży nie jesteś jedyna,nie martw się ![]() ![]() ![]() Hej, kochana! olska za Tobą tęskni!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja dziś w sklepie pierwszy raz wąchałam proszki płyny do prania dla bobasów. I najbardziej odpowiadał mi zapach Loveli, bo jest bardzo delikatniusi. Jelp dla mnie za mocno pachnie, a Dzidziuś tak po środku. Porównałam też składy i Lovela oraz Dzidziuś mają IDENTYCZNE co do mg każdej substancji!!! Nie zbliżone czy podobne, ale identyczne ![]()
![]() |
#3673 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze sobie przypomniałam - koleżanka polecia mi ten termometr z lidla, który będzie od pon w promocji - ma taki sam tylko inną firmą sygnowany, więc ja zakupię, jeśli przede mną nie wykupią ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja mam podobne podejście - po co się na zapas strsować, przecież prawie kazdy przez to przeszedł, a może się okazać, że nasze dzieci będa aniołami ![]() Cwanie zrobiłaś tymi proszkami, ale porównanie jest zaskakujące! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję, to dzięki Waszym kciukom!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A miedniczki nerkowe napewno się unormują, ja trzymam k=mocno ![]() ![]() A ja znowu wylądowałam w H&M-ie, miałam tym razem kupić coś dla siebie i co? Wyszłam z 3 parami spodni dla Małego ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
brumek - czyli lovela i dzidzius tylko zapachem sie roznia? a to fajnie ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-24 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3676 |
Zakorzenienie
|
Ale miałam zalatany dzień i gó**no za przeproszeniem załatwiłam
![]() Pojechałam na uczelnie do mojej promotorki, zeby odebrać pracę, a ta do mnie, ze dziś juz nie zdąży, b jej zeszło z seminarzystami i żebym przyjechała jutro. Nic się nie odzywam, bo i tak mi babka na ręke idzie, ale wkurzyłam się, ze taki pech. Głodna byłam jak cholera, bo rano tylko dwie kanapki wciągnęłam, a że w centrum w sumie nie ma co zjeść (a i budżet ograniczony) to zaszłam do maca na tą malutką tortillę i brzuch mnie boli do tej pory, odzwyczałam się od takiego jedzenia, ale stwierdziłam, ze raz nie zaszkodzi i makabra do tej pory ją czuje. Jedyne co mnie dziś miłego spotkało, to to ze wpadłam na chwile do znajomej co lody sprzedaje i dostałam lodzika gratis. Carmela ![]() Nie pamętam już której, ale świetny komplet wylicytowała i to za taką cene. Odlot. Nerolka sto lat kochana, i buziak dla Małego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywaj i korzystaj!! ![]() ![]() Cytat:
Będzie dobrze, zobaczysz! ![]() Cytat:
oj nie słuchaj takich bredni! żadna z nas nie jest idealna i każda mamusia i dziecko ma gorsze dni.. Cytat:
http://allegro.pl/poskramianie-maleg...618659256.html i tam jest dużo fajnych rad jak sobie właśnie radzić z takim buntującym dwulatkiem i wieloma innymi sprawami.. Generalnie jak dziecko ma napady złości i histerii, to najważniejsze to pilnować żeby sobie nie zrobiło krzywdy ale nic więcej, spokój i pokazanie małemu że to przedstawienie nie robi na nas wrażenia.. Bo dzieci to tacy mali aktorzy, dla których najważniejsza jest uwaga rodzica jak nie ma widowni to orientują się że nie opłaca się czegoś robić, Im bardziej będziemy z czymś walczyć , czyli zwracać naszą uwagę tym gorzej.. To na razie teoria bo Filip jeszcze nie robił takich scen ale brzmi sensownie ![]() trzymam ![]() ![]()
![]() |
#3678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam do koloru Dzidziusia a do białego Lovela. Ciekawe jak będą pachniały ubranka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3680 |
Zadomowienie
|
Scio, jutro będzie lepie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Zadomowienie
|
youyou Monia oby nam dzieciaki tak nie aktorzyły w przyszłości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- a ile w ogóle kosztuje ten Sab Simplex?
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Zadomowienie
|
Ide spac
![]() Dobrej nocki dzieczynki i dzieciatka w brzusiach ![]() ![]()
![]() |
#3684 |
Zakorzenienie
|
Ja już dzisiaj uciekam spać, bo rano idę oddać krew i siuśki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to ja śmiało zaciskami paluchy ![]()
![]() |
#3686 |
Zakorzenienie
|
Vaniliova - ja też ściskam
![]()
#3687 |
Zakorzenienie
|
oj nie pamiętam ile płaciłam
![]()
![]() |
#3688 |
BAN stały
|
Po raz kolejny dziękujemy za zyczonka
![]() ![]() Carmelko to częsty "problem" i będzie dobrze a kontrola zawsze musi być by ewentualnie podjąć wcześnie leczenie. Nie zamartwiaj się. Monia i Ty nie przejmuj się głupim gadaniem.Mi na NK dziś znajoma napisała:"znowu urodziłaś"? Dziwnie to brzmi bo sama gówniara ma jedno po drugim a warunki mieszkaniowe tragiczne. I pamiętam jak mi ktoś mówił,pisał,że może sobie kolejne zrobię.Tak cynicznie.No to zrobiłam i pyski zamknęłam. Artur jest żywiołowym dzieckiem i to b.dobrze.A mała Kinga może być istnym przeciwieństwem. Dbaj o Was by jak najdłużej siedziała w brzuszku a reszta sama się ułoży ![]() Wodaqua dziękuję!Wzruszyłam się.Ale przesadzacie. Można znaleźć czas.Trochę organizacji i jest git.Mówię Wam!!! I pytałaś o materac-właśnie taki kupiłam u nas w Gorzowie ale za 96 zł. ![]() Możesz śmiało kupić bo one są dobre. Babonik relaksuj się i wracaj szczęśliwa ![]() Nadal trzymam kciuki za wizyty ![]() Kolinko czytałam opinie o tym leku ale u nas niedostępny.Jest niezawodny ponoć.Jak będzie potrzeba,to sama sie zaopatrzę. Angel wracaj bo sie zamartwiamy ![]() I reszty nie pamiętam. ![]() W każdym razie min. Oliveczka chciała fotkę mojego brzucha(pustego ![]() Ten odcisk jest od spodni. |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Wtajemniczenie
|
Nerola jestem pod wrażeniem
![]() ![]() ![]()
#3690 |
Zakorzenienie
|
Nerola kuurcze, ale że gdzie ten brzuch?! I to tydzień po porodzie, jestem w szoku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.