|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
![]() ![]() ja mam kołderkę,poszewki i prześcieradła z ikei-musze ja tylko wywietrzyć,ale to nie dziś pierzecie kombinezony?
![]() |
#3662 |
Wtajemniczenie
|
no to kliknęłam tą większą- dzięki dziewczyny
![]() ja jeszcze trochę posiedzę i pójdę się kimnąĆ koło tżta- bo szarówa za oknem co ciekawe, ja swojego maluszka jakieś 2tyg. temu czułam na dole jakby się miał już stamtąd wydostaĆ na zewnątrz(tak jak pisałyscie, pare centymetrów i miałam wrażenie, ze rączkę wystawi za chwilę) .... a później tak jakby poszedł do góry bo nóżki czuję koło zeber- dziwne to wszystko |
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Zakorzenienie
|
dygotko ja pralam, no ale ja pralam wszysko jak leci, lacznie z plaska poduszka do wozka (co prawda wszystko sie w niej zbilo w kulke po tych zabiegach, ale uratowalam
![]() widze goferka na pasku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zakorzenienie
|
chciałam sobie wywołać zdjęcie,ale jest czarno białe,a chciałam je mieć w kolorze
![]() ![]() muffinko-no własnie sobie przypomiałam,że ja juz sobie zniszczyłam swoja kurtkę w ten sposób więc chyba nie mam odwagi uprać żeby nie zniszczyć pierwszego kombinezonu niuni...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-31 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Zakorzenienie
|
no w sumie to zalezy z czego on jest, moj nie jest taki pikowany jak puchowka, nie wiem co ma w srodku, ale nic mu sie nie stalo na szczescie. Zreszta tak czy tak musialabym go prac, bo kupilam w lumpku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Wtajemniczenie
|
Ja wyprałam, a mam taki typowo zimowy (jak kurtka puchowa) i się ciut bałam, ale wrzuciłam trochę piłeczek z nim (kauczuki i golfową-tenisowych nie mam) i nic się nie stało
![]() U mnie też szaro za oknem, jakaś mgła, czy cuś...
![]() 14 sierpnia 2010 ![]() ![]() 4 listopada 2011 ![]() Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-10-31 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Wtajemniczenie
|
Goferek
i co tam u was? Dygotka nie umiem w ta stronę, w przeciwną nie ma sprawy, ale z cz-b na kolor, to nie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3668 |
Zakorzenienie
|
nikaa2-mam tez zdjęcie w kolorze,ale jest ciemne bo niestety nie mam zadnego programu by je rozjasnić a jednoczesnie kontrast był zachowany,a chciałam wywołac bo wychodze niedługo,ale może dam babci to czarno białe co mam
kombninezon moze tylko wypłuczę ręcznie
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-31 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Super że już jesteście w domu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3670 |
Raczkowanie
|
witam
wczoraj pojechałam około 21 najpierw odstawiłam młodą do babci, a potem na IP na ktg tylko 3 skurcze i niezbyt mocne pani doktor stwierdziła, że spodziewałaby się większego rozwarcia niż 1cm "ważne że jakieś jest"- to cytat zrobiła usg, wszystkie przepływy przez łożysko, tętnice maciczne( pierwszy raz ktoś mi to badał w ogóle, a byłąm na usg w klinice wcześniej), sprawdziła moje nerki i ich tętnice- wszystko w porządku moje ciśnienie spadło do 120/80 i stwierdziła- czekamy na panią w najbliższym czasie mały waży według obliczeń około 3200 czuje się dobrze, choć ma mało miejsca, ilość wód płodowych mam w normie, a białko w moczu mam obecne do kontroli w tym tygodniu tż myślał że to już. z wrażenia nic nie jadł ![]() teraz mam ksywkę " przepowiadacz" dzisiaj przelecę się na cmentarz na groby bliskich, a co mi tam trochę byłam zawiedziona, trochę rozczarowana, tym chyba że może za bardzo spanikowałam, że za szybko pojechałam ale dr powiedziała, że każdy poród jest inny, i jak skurcze trwają kilka godzin to trzeba przyjechać, żeby sprawdzić dobrostan dziecka cieszę się, że mały zdrowy no i czekam na niego dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Kochany Lisku ![]() Jak ten czas zleciał JUŻ roczek ma Oluś. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
O Ja Cie mi przy Julci tez o 2 w nocy odeszły wody, trzymaj sie kochana ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3672 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Ale się zadziało, dziewczyny gorący koniec października ![]() Molla dobry ten tekst ![]() Seona dziękuję za życzonka w imieniu synka ![]() Ja dziś mam wizytę, ciekawe czy rozwarcie postąpiło, ostatnio było na 1.5, 2cm. Gotuję fasolkę po bretońsku, i układam międzyczasie puzzle z synkiem. Trzymajcie się brzuchatki. Aaaa, Bahamadia witaj z synkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Zakorzenienie
|
wrzuciłam do prania 2 ściereczki wyłapujace kolor(te z rossman) i obie sa zielone....a zielonego nawet duzo nie było...jak prałam same kolory to wyszła sina-taka brudna,ale bez wyłapanego jakiegos koloru...
#3674 |
Rozeznanie
|
Dygotko, grafik komuterowy powinien sobie z takim czyms poradzi, i nie musi byc jakis super-hiper grafik... W sieci sa jakies programy do obrobki takich zdjec, musialabys poszukac i sie troche pobawic.
Wymyslam lazienke, zmienilam kotuchom zwir, wzielam prysznic, posprzatalm kuchnie, wstawilam pranie, ugotowalam budyn i juz padam, a to dopiero 9.30!! POczekam na koniec prania i pojade do rodzicow, pomoge mamie zawiezc wszystko na cmentarz i pokroic warzywa na salatke. A propos kombinezonu, tez sie zastanawiam, wczoraj kupilismy z TZ w Smyku i troche sie boje go prac, chyba poradze sie mamy, ona jest specjalistka w praniu ![]() A, a wczoraj mama powiedziala mi, ze ma dla mnie, a raczej dla dzidzi kocyk do wozka, jeszcze pomnie, z owczej welny, przywieziony przez jeje znajomego z NRD, chyba wiem o jaki chodzi i jest calkiem fajny ![]() Mam jeszcze jedno pytanko do Was, slyszalam, ze jest jakis sposob na wyczyszczenie pluszakow, wklada sie je do reklamowki i potem na jakis czas do zamrazalnika???? wiecie cos o tym? Ciekawe jak tam dziewczyny.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seona ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Nika dziewczyny kupowały tą wiekszą pościel, a Ja mam tą Mniejszą po Julci ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Muffinka ci faceci to są dobrzy, Ja opamietam jak mi wody odeszły i mówie do TZ a ona noi co teraz ??? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3676 |
Rozeznanie
|
Goferku, lekarka ma racje, w tym przypadku lepiej dmuchac na zimne.o i chyba lepiej ze tak to sie skonczylo, a nie odwrotnie, np. porodem w samochodzie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
: tez bym poszla spac ale znow jestem sama z sonia, rodzice pojechali na cd objazdu cmentarzy i beda po poludniu a mnie teraz muli jak nie wiem
#3678 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja prałam ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Goferek Kochana najważniesze że wiesz na czym stoisz. Dzidzius sie urodzi pewnie juz niedługo. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Zakorzenienie
|
Sozaa-nie jestem zwolenniekiem przesyłania obcym ludziom prywatnych zdjęc.mam zdjęcie czarno białe i takie tez sprezentuję babci
![]() też kupilismy kombinezon w smyku-daj znac co mama ci powie o jego praniu. czekam az sie pranko skończy i lece na maiasto
![]() |
#3680 |
Zakorzenienie
|
No to teraz troszkę o Mnie.
Dzis w nocy miałam znowu bóle ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3681 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a ja zaraz zwariuję... od 7 rano boli mnie głowa... muli... 45min temu wzięłam Apap i nic, przy myciu zębów zwymiotowałam (przed apapem)
Zaraz OSZALEJE!!!
#3682 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
A propos prania ... wiem, że kilka z Was kupiła zielony ręcznik dla maluszka w ikei. Możecie mnie uświadomić czy on farbuje? bo nie mam pojęcia z czym go wyprać??? Nie chcę żeby błekitne rzeczy dziecka, albo pościel zafarbowały mi na zielono... |
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Wtajemniczenie
|
Ja to w ogóle nie wrzucam kolorów razem do prania. Wszystko segreguje... Białe, to biale, czarne to czarne, zielone z brązami, niebieskie z szarymi, a nietypowe to już kalkuluje co jaką farbę puszcza. Jak się mieszka kolory, to szybciej tracą swoją "ostrość"
#3684 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Bahamadia fajnie, że jesteście w domku Jagooda trzymam kciuki Co do prania to ja prałam dosłownie wszystko, łącznie z miśkami. O kombinezon się nie martwiłam, bo mam taki polarowy z jakimś ociepleniem w środku, ale to nie miało prawa się skucać. Znikłam dosłownie na chwilkę, a już się martwicie. Kochane jesteście ![]() Muszę Was uprzedzić, bo takie znikanie będzie mi się zdarzać częściej. Tżta będę mieć więcej w domu, więc trzeba będzie to wykorzystać zanim mały przyjdzie na świat. Poza tym mam jeszcze trochę rzeczy do zrobienia, a skoro już się uruchomiły przepowiadacze to nie ma na co czekać - w końcu się odpaliłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam ze 3-4 rzeczy białe i 3 rzeczy kolorowe,więc jakosszkoda mi było rozbic to na dwie pralki.nie zafarbowąło mi nic Asiol-ja przed peraniem namoczyłam ręcznik żeby sprawdzić czy farbuje-i farbował.uprałam go ze swoimi ręcznikami takimi co mam do twarzy i rak,a i tak miałam tylko parę takich ręczników.w dzieciowym proszku uprałam.nie zafarbował mi,ale jak nei amsz to może upierz najpierw z ciemnymi ręcnzikami,a potem drugi raz juz z dzieciowymi?? no nie wiem sama...ja to zawsze kogs pytam...kombinuję...
![]() |
#3686 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() my przespaliśmy całą noc nawet pobudki na siku nie było......mały już drugi dzień jakiś grzeczny dziwnie jest troszke sie tłucze ale mało w porówaniu z jego możliwościami.......oczyw iście moje nadzieje, że w nocy sie coś zacznie poszły sie srać.....więc czekamy dalej ![]()
#3687 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bede sie wyklocac o te puntky... choc bardz nei lubie takich sytuacji, dlatego wczesniej sie nie klocilam, ale jak ja juz im tak na reke ide i tam jade to chyba tyle moga zrobic. Ja kupilam ta wieksza koldre Baha super, ze sie dobrze czujecie Goferek fajnie, ze trafilas na taka fajna lekarke, ja tez sie boje, ze za szybko spanikuje jak przyjdzie co do czego i mnie odesla. Z niecierpliwoscia czekam na info o kolejnych dzieciaczkach |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Zadomowienie
|
Aniolina jeśli chodzi o aptekę doz to ja zawsze daje dwie karty - mama i maleństwo oraz tą lojalnościową na którą nabijają punkty - nikt mi nigdy nie zwrócił uwagi, że dwóch nie można.
Idę zabrać się za robotę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zadomowienie
|
siema dziewczyny.
U mnie nadal bez zmian. Siedze i czekam. Rozwarcie ciagle na 4 cm, nawet nie badaja i nie sprawdzaja i nie pomgaja, aby bylo wiecej. Uwazaja, ze dziecko samo wyjdzie kiedy bedzie chcialo..... obok mnie lezy dziewczyna co jest 11 dn po terminie i tez nic nie robia. Dzis na obchodzie powiedzial lekarz, ze za dzue rozwarcie i za daleko mieszkam (30km), no i ze nie zdarze zawrocic nawet jak sie zacznie.... masakra jakas. GRatuluje mamusiom ktore juz sie rozpakowaly- zazdroszcze!... ja tesknie przeokropnie za moim Filipkiem i czasem mnie lapie dol mocno. Nie mam czasu nadganiac i siedziec tu z wami, ale bede si epojawaic co jakis czas aby zdac relacje! Buziaki
#3690 |
Zadomowienie
|
Myszka no nie wiem właśnie
![]() Chcę urodzić albo dziś albo 3 listopada i później ![]() ![]() Basiula Ty to już za chwilę po terminie będziesz, wow ![]() Goferek dobrze ze pojechałaś, wiesz że z maluchem wszystko dobrze ![]() Idę się kąpać, a potem zmykamy do miasta. Odezwę się dopiero wieczorkiem, paaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.