|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
zapewne jest zimnotłoczony i rafinowany dlatego nie pachnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a co wzielas? ![]() ![]()
![]() |
#3665 |
Zadomowienie
|
Aaa ja też zostanę eksmitowana z domu, u mnie tylko na ponad 80 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Raczkowanie
|
wczoraj wykończyłam już do ostatniej kropelki alterre migdał papaja
i musze się szybciutko rozejrzeć za czymś następnym, bo została mi odrobina tego na celulit i prawie cała vatika kokosowa 300ml do której nie mam przekonania.... ![]() przyglądam się pułkom z olejami w spożywczakach... w auchan trochę tego mają widziałam lniany, rzepakowy, arachidowy, z pestek winogron i pestek dyni.. ale sie zdecydować nie mogłam który brać ![]() mile widziane sugestie ![]() ![]() jakoś tak mnie ciągnie do sezamowego, awokado albo migdałów, nie wiem czemu ![]() ![]() tak BTW w ramach mojej fazy na ecliptę albę znalazłam takie cuś http://www.biochemiaurody.com/sklep/lotioneclipta.html czym można by zastąpić alkohol w tym psiukadle/wcierce? albo go nie dawać? bo rozumiem że ma robić za konserwant ? bo jak sie nie da bez alko to jej nie chce ![]() ew kupie sobie sam ekstrakt z eclipty ![]() ![]()
![]() |
#3667 |
Zakorzenienie
|
u mnie w luxie takim nowym jest stoisko ze zdrową zywnoscia ale maja oleje słabe, nic specjalnego
![]()
![]() |
#3668 |
Zadomowienie
|
Wzięłam hydrolat aloesowy, wyciąg z aloesu stężony 10-krotnie, l-cysteine, witaminę B3, kwas hialuronowy, FEOG, olej ze słodkich migdałów, wodę micelarną dla cery wrażliwej, olej z pestek śliwki, opakowania kosmetyczne, łyżeczki miarowe. Dodatkowo powinnam jako gratis dostać glinkę białą i alantoinę.
Jeszcze na allegro kupiłam Seboradin Niger Lotion do wcierania w skórę głowy. Mój Tż jeszcze o tym nie, ale już widzę jego minę... ![]() Edytowane przez smutna_dziewczyna Czas edycji: 2012-04-05 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Raczkowanie
|
dzięki PandaBear za pokrzywowe info
![]() Dzisiaj przy wcieraniu Jantara (booooski zapach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 |
Zakorzenienie
|
Ana moim zdaniem wlasnie tak jest lepiej bo wychodzi bardziej nasycony w krzemionkę, ona potrzebuje wyzszej obrobki termicznej(skrzyp)
no i wiem po sobie, ze lepiej dziala ![]() smutna: ja nie musze sie nikomu tlumaczyc, stety, niestety ![]()
#3671 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Można go dostać bez problemu w Almie i Delimie ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() A gotować można ale w garnuszku emaliowanym ![]() A i pić ok 3 miesiące max, później przerwa ok miesiąca i powrót ![]()
Edytowane przez beatgirl Czas edycji: 2012-04-05 o 18:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja muszę niestety, bo jak to powiada mój Tż... "chce wiedzieć, że nie wydajesz tych pieniędzy na kochanka.." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj wolne a ja na głowie mam łyso... Tożto skandal
![]() No, ale muszę jakoś włosy przestawić z codziennego mycia, przynajmniej przez jakiś krótki okres czasu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja w sobotę, kilka godzin, będę męczyć włosy olejem, polecę z jajami do kościoła na najwcześniejsze święcenie i heja potem olej na włosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3676 |
Raczkowanie
|
ja tez już dawno z pracy wróciłam i jeszcze nie namazałam żadnego olejku... nosi mnie żeby jechać jakiś kupić nowy
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny zrobilam zdjecie wlosom, po zdjęciu koczka, wygladaja tak: klik
1. sa krotsze bo nie zakrywaja biustu, 2. sa krotsze bo lzejsze i sie podniosly od nasady 3. sa krotsze sie faluja w załaczniku jak wygladaly wczesniej ![]() mocno bida? lepiej wygladaja jak wezme je do przodu, ale jutro myje to zobacze jak beda wygladac... ide sie zaraz wysesuje ![]()
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-04-05 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3678 |
Konto usunięte
|
ah, kochana, nie wiem czy widziałaś, ale śniło mi się, że Ci pokazywałam wątek
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=595027 dla mojego świętego spokoju, nawet jeśli go już znasz :p z cyklu "ja i moje drzemki". |
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3680 |
Zakorzenienie
|
no ale dlugosci zaaal...
no dobra nie jecze, jakos sie przyzwyczaje ![]()
#3681 |
Rozeznanie
|
Nie wiedziałam czy nałożyć mydło Sesa na noc i nic nie nałożyłam
![]() Dziś po raz pierwszy od 2 miesięcy nic nie kładłam tylko umyłam szamponem Isany, trochę Jantaru jako odżywka b/s. I muszę powiedzieć, widzę różnicę między włosami ze stycznia a teraz. Są optycznie bardziej gęste, puszyste, z ładnym połyskiem, fajnie się same układają. ![]() ![]()
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. ![]() I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 |
Wtajemniczenie
|
Czarna Orchideo, jak sprawuje sie sesa? czy zauwazylas szybszy porost wlosow albo baby hair?
![]() planuje kupic, ale opinie ktore do tej pory czytalam sa mieszane..
#3683 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. po 2 razach pod rząd po okolo 6 h miałam b. dobrze nawilzone wlosy, b. błyszczące- kolezanki zauwazyly i pytaly, byly sliskie i wygladzone rownież na końcach 2.zapach wiadomo, ja spie w turbanie wiec mi nie przeszkadza 3. odnosze wrazenie, ze jest bardzo niewydajna. mialam tylko 1/2 a 1/4 wystarczyla mi tylko na 4 razy. juz została mi sama koncówka. mimo, ze nakładam 2 lyzki na calosc wlosow plus skalp. wynika z tego, ze cala buteleczka 90 ml wystarczy w moim przypadku tylko na 16 uzyc, szybko jej ubywa ;( Cytat:
![]() ale rozumiem Cie, napewno urosną, nie ma sie co martwić, tez mialam przestój, przy dlugosci do paska od stanika nie rosly przez pol roku, pomogla skrzypokrzywa ![]()
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-04-05 o 19:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje za odpowiedz
![]()
#3686 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
Rozeznanie
|
Ale się dzisiaj naolejowałam
![]() -włosy: Vatika + BD na końcówki na to czepek + czapka -twarz: rybka dermogal a+e -rzęsy i brwi: olej rycynowy A teraz ide spać, mam nadzieję że rano obudze sie jeszcze piękniejsza ahhahahahahaha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Raczkowanie
|
zaniedbałam ostatnio wizaz i mam sporo do nadrobienia
![]() uzylam wczoraj heenary w skalp i oleju slonecznikowego (nierafinowanego) na dlugosc i wlosy sa naprawde fajne, nie pusza sie ani nie elektryzuja... ogolnie sa gladkie, nawet koncowki, ktore sa przesuszone i lubia sie puszc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytałam czy przed przyrządzeniem go namaczacie bo takie dostałam instrukcje od Pani zielarki ze sklepu ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wg mnie warto choć raz spróbować, u mnie np na samym początku sprawdzał się genialnie (mi tam zapach bardzo odpowiada ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.