Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 13:26   #3661
asioollka
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

kurcze, przy tym natłoku azteckich wzorów na panienkach typu Kasia T. ja się nie dziwię że Aztekowie nam koniec świata robią ; P też bym się wkurzyła na ich miejscu : D

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 13:49   #3662
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
Czyżby Igor z YCD? Uwielbiam go

aż mnie stopy zabolały jak to zobaczyłam

Dzisiaj widziałam pana dość rosłego odzianego w starą bluzę adidasa, oczodajną pomarańczową koszulkę gustownie całkowicie wsadzoną w stare, przykrótkie dresowe spodnie. Do tego okulary a'la Matrix. O wystających podciągniętych do kolan szarych, zniszczonych skarpetach + podobnie wyglądających sandałach chyba nie muszę wspominać? o ironio, jak go zobaczyłyśmy to akurat z koleżanką przeżywałyśmy to jak się ubierałyśmy w podstawówce/gimnazjum
Nie, to był jakiś blogger. Temat był o tym, jak powinni się ubierać mężczyźni, żeby wyglądać dobrze.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:52   #3663
RiverOfDirt
Rozeznanie

Dziewczyny, jak wyglądają te bransoletki z płytek ze świętymi obrazkami??

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 15:16   #3664
cute poison
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
Rozwala mnie to, że nikt chyba prócz mnie nie potrafi odróżnić ombre od dip dye.
W ogóle rozwala mnie moda na ombre, a raczej rozwalają mnie dziewczyny, które rozjaśniają sobie końcówki i myślą, że to ombre

I też rzygam pastelami i aztekami już
po wygooglowaniu dip dye doszłam do wniosku, że ombre to stopniowe rozjaśnianie końcówek a dip dye to walnięcie intensywnego koloru na końcówki, ale nie wiem czy dobrze myślę ale bez przesady myślę, że nie każdy musi znać wszystkie pojęcia z każdej dziedziny i nie rozwala mnie to
cute poison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 15:48   #3665
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Nie, to był jakiś blogger. Temat był o tym, jak powinni się ubierać mężczyźni, żeby wyglądać dobrze.
a to przepraszam

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 16:06   #3666
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RiverOfDirt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak wyglądają te bransoletki z płytek ze świętymi obrazkami??
Mi to się kojarzy z czymś takim.
Stary 2012-05-31, 17:23   #3667
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Coś takiego . Czy można gdzieś znaleźć taką w NORMALNEJ cenie?

Katia - hahaahaha rozwaliłaś mnie . Ktoś tak chodzi? Masakra .
To mi właśnie o taką chodziło. Nie wiem, może to i feszyn, ale do mnie jakoś nie trafia.

A co do klapek...któraś z Grycanek powiedziała kiedyś, że szpilki to ich kapcie - może właśnie w takich po domu śmigają? kompozycję sandały + antygwałtki widzę niestety przynajmniej kilka razy dziennie w komunikacji miejskiej, często w komplecie z czymś mającym na celu odseparowanie palucha od reszty palców. Rozumiem, że ktoś może mieć problemy ze stopami, że są różne schorzenia, ale nie lepsze byłyby pełne buty...?
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 18:34   #3668
suava
Przyczajenie

O rany, wróciłam właśnie z zakupów, i bodajże w H&M i RiverIsland widziałam jakieś opaski i bransoletki/naszyjniki z takich brzydkich, chamskich plastikowych kwiatków nawet nie silących się na realistyczność. (Nie cierpię nie trawię plastikowych kwiatów!!) Nie mogę znaleźć emoty rzygowinek, więc powiem tylko: bleh i fuj!
suava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 18:46   #3669
RiverOfDirt
Rozeznanie

Cytat:
Mi to się kojarzy z czymś takim.
Bożesztymój, okropne. Tego typu bransoletki (bez żadnych obrazków) zwoziłam namiętnie z Zakopca jako pamiątki z wycieczek w podstawówce.

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 19:08   #3670
Melanchton
Zakorzenienie

Tak, tak, to właśnie te bransoletki.

Cytat:
Musiałam sprawdzić u Wujka Gugle, czym to się różni . Mi w ogóle takie włosy kojarzą się z zaniedbanymi babkami, które miały pół roku temu żółtko na głowie i tak im to odrastało i odrastało. Do tego te jasne włosy mają tak spalone, że nic tylko wziąć nożyczki i jej do obciąć.
Mnie też, nawet kiedy włosy nie są spalone, wygląda to paskudnie.

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
Osoby z ciemną karnacją bardzo ładnie wyglądają w pastelach
Osoby z jasną karnacją również - por. załącznik.

W sumie nie bardzo rozumiem całego szumu wokół tej "wyrazistości". Ciemna cera, ciemne ciuchy, ciemny makijaż - postarzają i dodają powagi. Ale może mam inne podejście, bo od lat nie ubrałam żadnej czarnej rzeczy... No, wyjąwszy koncerty metalowe, na które wciąż jeszcze chadzam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marcia-cross-arrives-at-the-60th-primetime-emmy-awards-held-at-the-nokia-theatre-on-septmeber-21.jpg (79,6 KB, 185 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg marcia-cross.jpg (109,4 KB, 156 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg marcia-cross-lilac-dress-sag-awards-2006-2.jpg (57,9 KB, 147 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg marcia+cross+montblanc+face.jpg (25,1 KB, 142 załadowań)
Stary 2012-05-31, 20:00   #3671
catlady
Raczkowanie

O tak, to dokładnie te bransoletki. Wiecie, rozbawiłoby mnie to lekko w sklepie z dewocjonaliami, ale nie w sklepie z biżuterią typu pierścionki sówki i kolczyki z kotkami.

A co do tych antyseksów do klapek, to skoro ktoś sprzedaje te buty to sprawa jest oczywista - nie może ich założyć na gołą stopę. Taka sama zasada jak w sklepach obuwniczych, gdzie buty trzeba mierzyć na skarpetkę, więc mnie to zupełnie nie rozwala bo to raczej względy higieniczne.
catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:10   #3672
201801022117
Konto usunięte

Byłam dziś z facetem osobistym w Galerii Dżurasik Park, czyli Jurajskiej, i nie wiem czemu, ale ubrania niemalże w każdym sklepie typu H&M, Bershka, New Yorker, itd. wydawały mi się identyczne... Masakra. Miałam wrażenie, że nie wyszłam z poprzedniego sklepu... Ogólnie, nie podoba mi się moda na pastele, miętowe i inne miałkie kolory.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:24   #3673
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
O tak, to dokładnie te bransoletki. Wiecie, rozbawiłoby mnie to lekko w sklepie z dewocjonaliami, ale nie w sklepie z biżuterią typu pierścionki sówki i kolczyki z kotkami.

A co do tych antyseksów do klapek, to skoro ktoś sprzedaje te buty to sprawa jest oczywista - nie może ich założyć na gołą stopę. Taka sama zasada jak w sklepach obuwniczych, gdzie buty trzeba mierzyć na skarpetkę, więc mnie to zupełnie nie rozwala bo to raczej względy higieniczne.
Myślę, że w Częstochowie na tych wszystkich straganach przed Jasną Górą można spokojnie znaleźć takie bransoletki, podobnież jak hit mojej pielgrzymki maturzystów, czyli podłączany do prądu, mieniący się wszystkimi kolorami obraz, nazwany przez nas Matką Boską Świecącą

Z tymi skarpetami zrozumiałabym, gdyby to było zdjęcie z allegro i sprzedający dysponował tylko jedną parą, ale wydaje mi się, że w Asosie mają trochę więcej sztuk na magazynie...
Stary 2012-05-31, 21:29   #3674
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Byłam dziś z facetem osobistym w Galerii Dżurasik Park, czyli Jurajskiej, i nie wiem czemu, ale ubrania niemalże w każdym sklepie typu H&M, Bershka, New Yorker, itd. wydawały mi się identyczne... Masakra. Miałam wrażenie, że nie wyszłam z poprzedniego sklepu... Ogólnie, nie podoba mi się moda na pastele, miętowe i inne miałkie kolory.
Pff, ja tak mam od kiedy zaczęłam kupować ubrania w sieciówkach... Jak w Bershce nie ma danego rozmiaru to spokojnie można pójść po identyczne do Stradivariusa, jak w NY ostatnia sztuka butów jest rozwalona to takie same na pewno będą w H&M Przecież to klepie jedna chińska fabryka...

A tak serio - kiedyś, jeszcze za czasów Galerii Centrum, byłam z moją koleżanką na zakupach i kupiła sobie sweterek Esprita - bardzo, bardzo charakterystyczny, specyficzny przygaszony granat, w białe reniferki i inne śnieżynki, z dużym dekoltem i chyba kapturem, materiał też charakterystyczny (chyba trochę angory miał)... Tydzień później TEN SAM - nie istnieje możliwość, żebym się pomyliła, po prostu nie ma takiej opcji, bo byłam przy jego zakupie i widziałam go później na niej - znalazłam w... Trollu. Oczywiście stosownie tańszy.

Edytowane przez szarri
Czas edycji: 2012-05-31 o 21:31
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:30   #3675
catlady
Raczkowanie

FreakChic: Miałam takie samo wrażenie dwa dni temu, jak też obleciałam wszystkie sieciówki. Dobrze, że mi udało się uniknąć tego trendu i znaleźć coś niepastelowego

agneshelene: Wiem, w Częstochowie byłam w tym roku. Dużo niezłych suwenirów, ale to w końcu sklepy z dewocjonaliami, a nie kolorowy sklepik z uroczą biżuterią.
A co do tego sprzedawania - nawet nie zajrzałam, że to Asos. Dziwne, ale kryzys jest i może im szkoda jednej pary butów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 21:40   #3676
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
A co do tego sprzedawania - nawet nie zajrzałam, że to Asos. Dziwne, ale kryzys jest i może im szkoda jednej pary butów
Bo to nie jest Asos Tylko Asos Marketplace -> https://marketplace.asos.com/help/how-it-works
Stary 2012-05-31, 21:41   #3677
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Pff, ja tak mam od kiedy zaczęłam kupować ubrania w sieciówkach... Jak w Bershce nie ma danego rozmiaru to spokojnie można pójść po identyczne do Stradivariusa, jak w NY ostatnia sztuka butów jest rozwalona to takie same na pewno będą w H&M Przecież to klepie jedna chińska fabryka...

A tak serio - kiedyś, jeszcze za czasów Galerii Centrum, byłam z moją koleżanką na zakupach i kupiła sobie sweterek Esprita - bardzo, bardzo charakterystyczny, specyficzny przygaszony granat, w białe reniferki i inne śnieżynki, z dużym dekoltem i chyba kapturem, materiał też charakterystyczny (chyba trochę angory miał)... Tydzień później TEN SAM - nie istnieje możliwość, żebym się pomyliła, po prostu nie ma takiej opcji, bo byłam przy jego zakupie i widziałam go później na niej - znalazłam w... Trollu. Oczywiście stosownie tańszy.
Skądś znam taką sytuację. Parę lat temu kupiłam sobie bluzę w C&A, a za pół roku znalazłam tą samą w Reporterze
A ostatnio szukałam dla siebie t-shirtów. Weszłam do Reserved i kupiłam wspominany tu już t-shirt z nadrukiem zdjęć i napisem Barcelona. Był też z nadrukiem jakiegoś innego miasta. Po zakupie. I na tch samych zakupach jeszcze gdzieś widziałam bardzo podobne koszulki

Edytowane przez Magdallen
Czas edycji: 2012-05-31 o 21:47
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 22:03   #3678
catlady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Bo to nie jest Asos Tylko Asos Marketplace -> https://marketplace.asos.com/help/how-it-works
Nie znam się :P
Stary 2012-05-31, 22:08   #3679
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znam się :P
Ja też nie, ale obczaiłam, bo mi się średnio prawdopodobne wydawało, żeby duży sklep internetowy wrzucił takie zdjęcia
Stary 2012-05-31, 22:10   #3680
catlady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Ja też nie, ale obczaiłam, bo mi się średnio prawdopodobne wydawało, żeby duży sklep internetowy wrzucił takie zdjęcia
Przyznam, że też mnie to zszokowało. Wyobraziłam sobie stronę Zary z takimi kwiatkami...
Tak czy siak mnie to nie rozwala
Stary 2012-05-31, 22:20   #3681
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Przyznam, że też mnie to zszokowało. Wyobraziłam sobie stronę Zary z takimi kwiatkami...
Tak czy siak mnie to nie rozwala
Przyjdzie taki dzień, że coś takiego pojawi się w lookbooku Zary jako supermodne i w ogóle mast hew - o ile już się nie pojawiło ja z kolei często nie widzę różnicy między takim sobie H&M a zwykłym lumpeksem - brzydkie, nierzadko już zmechacone i powyciągane rzeczy, których nikt już raczej nie kupi. Natomiast Stradivarius i Bershka kojarzą mi się z ubraniami fatalnej jakości - wystarczy spojrzeć na materiał, z którego wykonane są ich t-shirty, w najlepszym przypadku zbliżony do pieluchy tetrowej...

Edytowane przez agneshelene
Czas edycji: 2012-05-31 o 22:25
Stary 2012-05-31, 22:25   #3682
schism_
Zadomowienie

Mnie ostatnimi czasy w modzie irytują lennonki,zwłaszcza małe, do tego niechlujny koczek na środku głowy, nie wiem co młode dziewczyny w tej fryzurze widzą, sterczy to jak kulista antena..
albo jeansowe [koniecznie diy :p] spódniczki obcięte w kształcie trapezu..nie kupuje tego tak jak i shopper bag z Zary [kumam pojemna,praktyczna,ale estetycznie tak se i to za cenę kilku stów..nie mniej multum osób widuję z nią przy boku].

Z innego typu łachmanów wymienię kiecki z tandetnej lśniącej satyny[?],pseudojedwabiu tudzież skaju [wersja dla sado maso hardkorówek?] ozdobione sprzączkami ze sztrasów,z jakimiś wycięciami,fantazyjnymi falbankami,w odcieniach często intensywnej czerwienii,żółci,różu.. to się nazywa ''rzekomo" modą wieczorową..
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 23:15   #3683
curry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
do tego niechlujny koczek na środku głowy, nie wiem co młode dziewczyny w tej fryzurze widzą, sterczy to jak kulista antena..
Kok na cebule jest najwygodniejsza i najszybsza do wykonania fryzura jaka znam
Jak masz wlosy dluzsze niz za lopatki to czasami chcesz je spiac tak, jakby ich nie bylo(w sensie, ze nic ci nigdzie nie smyra ani nie wychodzi).

curry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 23:28   #3684
schism_
Zadomowienie

no nie kwestionuje ale nie u wszystkich mi się to podoba ta fryzura [spoko jak z tyłu luzno kosmyk włosów opada, ale jak jest upięcie całkowite,mocno ścisnięte na czubku i jeszcze delikwentka się na ultra hipsterkę kreuje..choć co kto lubi ]

Edytowane przez schism_
Czas edycji: 2012-05-31 o 23:29
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 01:04   #3685
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Korzystaj korzystaj... ja tego nie mam . Mam gdzieś t-shirt z napisem Poland, o taki , ale póki co się w niego nie zmieszczę . Podobają mi się takie t-shirty, jak robi Kupisz, ale musiałoby mnie pogrzać, żeby wydać taką kasę, za koszulkę.
Ja za orzełka, to może bym dała tyle kasy, gdybym miała na zbyciu. Ale tylko dlatego, że bardzo mi się podoba, od a do z, materiał, krój, wzór, gdybym kupiła coś podobnego (pewnie w niższej cenie) to już nie byłaby TA.

Natomiast czegoś takiego:

http://mostrami.pl/product-pol-788-Tank-top.html

to a nie rozumiem. Zastanawiam się w ilu sklepach znajdę coś takiego za góra 50zł, z dobrego materiału...

Edytowane przez lagerfeldised
Czas edycji: 2012-06-01 o 01:05
lagerfeldised jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 07:46   #3686
asioollka
Zakorzenienie

Kupisz i jego kolekcje to też temat rzeka. Pomijając chore ceny, ale jak to wszystko wygląda? No ludzie, 300zł za rozciągnięty tank top... Niestety u niego wszystko wygląda jakby się wyciągnęło w praniu.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 08:36   #3687
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Kupisz i jego kolekcje to też temat rzeka. Pomijając chore ceny, ale jak to wszystko wygląda? No ludzie, 300zł za rozciągnięty tank top... Niestety u niego wszystko wygląda jakby się wyciągnęło w praniu.
Nie mogę...

http://mostrami.pl/product-pol-1417-...gim-tylem.html

500 złotych za poplamiony, powyciągany t-shirt. Takiego czegoś się nie nosi, to jest ścierka do podłogi "Każda sztuka barwiona jest ręcznie, dzięki czemu każdy t-shirt jest jedyny w swoim rodzaju"-chyba chodzi o te plamy Gdyby taką "modę" zaproponował ktoś bez znanego nazwiska to chyba zostałby wyśmiany...
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 08:42   #3688
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
Ja za orzełka, to może bym dała tyle kasy, gdybym miała na zbyciu. Ale tylko dlatego, że bardzo mi się podoba, od a do z, materiał, krój, wzór, gdybym kupiła coś podobnego (pewnie w niższej cenie) to już nie byłaby TA.

Natomiast czegoś takiego:

http://mostrami.pl/product-pol-788-Tank-top.html

to a nie rozumiem. Zastanawiam się w ilu sklepach znajdę coś takiego za góra 50zł, z dobrego materiału...
W sumie... idąc sobie w świat baśni i marzeń, jakbym zarabiała miliony... to bym kupiła takich t-shirtów masę w każdej kombinacji kolorystycznej haha .
Stary 2012-06-01, 09:26   #3689
Arietta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
Nie mogę...

http://mostrami.pl/product-pol-1417-...gim-tylem.html

500 złotych za poplamiony, powyciągany t-shirt. Takiego czegoś się nie nosi, to jest ścierka do podłogi "Każda sztuka barwiona jest ręcznie, dzięki czemu każdy t-shirt jest jedyny w swoim rodzaju"-chyba chodzi o te plamy Gdyby taką "modę" zaproponował ktoś bez znanego nazwiska to chyba zostałby wyśmiany...

Wcześniej tu była moda o rzyganiu (mięta, wzory azteckie), no to teraz i ja zobaczyłam coś na widok czego wzbiera we mnie rzyg. Zastanawia mnie czy znalazła się choć JEDNA osoba, która to kupiła.
Arietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 09:58   #3690
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Mnie ostatnimi czasy w modzie irytują lennonki,zwłaszcza małe, do tego niechlujny koczek na środku głowy, nie wiem co młode dziewczyny w tej fryzurze widzą, sterczy to jak kulista antena..
Cytat:
Napisane przez curry Pokaż wiadomość
Kok na cebule jest najwygodniejsza i najszybsza do wykonania fryzura jaka znam
Jak masz wlosy dluzsze niz za lopatki to czasami chcesz je spiac tak, jakby ich nie bylo(w sensie, ze nic ci nigdzie nie smyra ani nie wychodzi).
Curry, ale jest różnica między koczkiem takim czy takim (albo nawet jeszcze bardziej niedbale 'zwiniętym' i byle jak związanym gumką), a taką czy taką kulką prawie na czole. Te pierwsze są świetne, wygodnie i w dodatku wyglądają ślicznie, a te drugie (jak dla mnie) wyglądają koszmarnie. W dodatku wydaje mi się, że zrobienie koka z tyłu głowy, nie na górze jest szybsze, bo mniej trzeba się 'napracować' z ładnym zebraniem włosów (w górę jest 'pod włos', więc (przynajmniej u mnie) ciężko jest je zebrać ładnie do góry). Choć właściwie na ulicy widzę, że niektóre dziewczyny tym się nie przejmują i wyglądają naprawdę, jakby zapomniały się uczesać.
Sama taką 'fryzurę' stosuję jedynie, gdy biorę prysznic, a nie chcę włosów myć. Moja głowa z takim czymś na ulicę - nigdy.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości