![]() |
#3661 | |
KOTerator
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
Czym teraz karmisz? Będzie zdjęcie kota, to może coś napiszemy o Brit Care ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Kurcze, a ja się cały czas boję, że spadnie ![]() Zdjęć nie wiem czemu nie mogę dodać, ale są na stronie ... zaraz uzupełnię stronę jak znajdę ![]() EDIT: O dodało się ![]() A pytanie mam, czyścicie kotom uszy patyczkami? Ostatnio byłam zmuszona Milce pogrzebać w uszkach, bo płyn sobie nie poradził, tzn kudełki jej tam wpadły do środka ucha a sama biedulka nie wydrapie - spała grzecznie więc nie było niebezpiecznie i tak się zastanawiam, czy te "bezpieczne" patyczki dla niemowląt sprawdzą się w przypadku kota, czy u kota nic to nie da. Mam nadzieje zrozumiałyście o co pytam ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-06-11 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
![]() Tak, pisałam że kot niby był uczulony na kurczaka, co okazało się bujdą na resorach. Kot w tym czasie przechodził kilka karm, m. in. z powodu problemów z pęcherzem (dwa zapalenia w bardzo niedługim czasie), dostawał RC Urinary bodajże, które go uczuliło (!) (wypadała sierść), teraz aktualnie jest na Sanabelle + kończę pastę Uro-pet, bo to mu jako tako podchodzi. Może ja się napalam na Brita, a on znowu pokręci nosem. ![]() To coś w rodzaju szantażu? :P
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co sądzicie o puszkach Applaws? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |||
KOTerator
|
![]() Ja tu wszystko kojarzę co się dzieje na wątku, tylko czasami mylę fakty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy tak po prostu ma uropet po kastracji, bo tak też można. Według mnie jak już chcesz zmieniać karmę ze średniopółkowej (Sanabelle) to na wyższą półkę (typu Orijen, Applaws, TOTW, Acana, Wild Cat, Porta 21, Ziwi Peak, Power of Nature itp) a nie w obrębie tej średniej półki (Britt). Britt a Sanabelle to jedna półka i jak dla mnie nie warto zmieniać w obrębie tej samej półki, jedynie warto zmieniać na lepszą półkę ![]() ![]() Ja osobiście kotkom podaje jedną karmę bezzbożową i zmieniam markę nie częściej jak co 14kg, a najchętniej bym została przy jednej karmie na stałe (tylko że jak już wybrałam karmę to skład zmienili), jak znajdę idealną to na pewno będą ją jadły zawsze. ![]() Piękny ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() Esfira a mnie się właśnie nie podoba, jak w karmie jest dużo białka ![]() ![]() ![]() A Applaws mokry jest fajny i kotom smakuje ![]() ![]() Z drugiej strony Sonia je saszetki Cosmy, które skład mają bardzo podobny ![]() Esfira a co myślisz o usuwaniu pazurów? ![]() Ja wiem, że to okrutne, ale chodzi mi o jeden pazurek Milki w palcu gdzie nie ma czucia, teraz ma nad nim strupka ![]() Dobra, idę się uczyć, w sobotę najgorszy egzamin w moim życiu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | ||||
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Muszę pogadać z Lubym na ten temat, ale marne szanse. Podziękowała w imieniu kota ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |
KOTerator
|
Cytat:
Brit i Sanabelle to samo jak dla mnie, jedno może być lepsze pod względem czegoś, a drugie po względem czegoś innego, ale to i to jest zbożowe to na jedno wychodzi. Nie wiem ile wydajesz, ale bezzbożówkami wychodzi koło 30zł na miesiąc jak kupić dużą pakę naraz, TOTW podejrzewam, że nawet wyjdzie koło 25zł. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3668 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | |
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Wredna Ruda Beczka Soli
|
A, i jeszcze jedno, z tego co się orientuję, to TOTW nie ma podziału jakiegoś na sierść/zęby/i inne cuda - tylko na koty aktywne i mniej aktywne?
![]() |
#3672 | |
KOTerator
|
To widzisz
![]() TOTW jest najtańszą z najlepszych karm, nie ma idealnego składu ale jest na tyle tania, że nie warto według mnie karmić zbożówkami, jeżeli na rynku jest coś równie taniego a lepszego. Jeszcze jest tylko kwestia, czy kot polubi i czy nie będzie wymiotował (chrupki są dość małe, ale porównywalne z tymi np. RC Kitten). ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
A kot to kot, nie wierzę w podział na kastraty, kanapowe lenie czy koty aktywne. Jeszcze się zgodzę na karmy dla kociąt i karmy spowalniające jedzenie (tj. te z dużymi chrupkami), ale tak to wymysł producentów po to, żeby kupujący wierzył w to, że kupuje dla swojego kota wyjątkową karmę (karma dla średnioaktywnego mruczka z plamką na nosku itp) ![]() Na sierść są pasty, na zęby są różne bajery, dla kastratów powinna być kontrolowana dieta i ewentualnie też jakieś cuda się znajdą, a karma jest po to, żeby kot się nią najadł. To takie jest moje zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Chrupki są małe, wydaje mi się, że bardziej płaskie niż TOTW, nie słychać groźnego chrupania. Applaws jest pochłaniany równie szaleńczo jak RC... Oczywiście, że tak! Piękny burasek i jak zwykle udane zdjęcia!
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Ja moim czyszczę patyczkami. Nalewam specjalnego płynu i czyszczę. Wetka też czyściła czymś podobnym, pewnie specjalnym narzędziem, ale patyczkami delikatnie wolno.
![]() |
#3675 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Podczytuje Was od dluzszego czasu ![]() ![]() Mam 2 koty (persa i egzotyka). Hodowca od ktorej je kupilam dawala im mieszanke z PoN bezzbozowego, RC(Sensible 33) i Josera. Chcialam wykluczyc RC i Josera. Niestety po samej bezzbozowej PoN jeden z kotow ma miekkie kupki. Wiec kupilam PoN zbozowe. Myslalam, ze te miekkie kupy to po bezzbozowce. Nic sie jednak nie zmienilo. Hodowca twierdzi, ze koty perskie sa bardzo wrazliwe i tylko jak miesza karme z RC nie ma zadnych problemow. Nie wiem co mam zrobic, najchetniej chcialabym dawac im tylko bezzbozowke. Mieszanie dobrej karmy z RC chyba sie mija z celem.
![]() |
#3676 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysle. ze jak by bylo cos z kupa nie tak, to po RC jej konzystencja by sie nie zmieniala ![]() Nie, nie probowalam innej karmy bezzbozowej.
![]() |
#3680 |
Nie depcze krokusów
|
Od tego bym zaczęła. O kurczakowym PoN i Applawsie krążą słuchy, że bobki nie powalają twardością.
![]() |
#3681 |
Zadomowienie
|
Tak naprawde to boje sie probowac. Ktora karme bys mi polecila?
Edytowane przez Suarti Czas edycji: 2012-06-11 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez tak kiedys mielismy, tylko ze u nas wet sie pomylil. Znalezlismy kotka, mial ok 7-8 tyg. Od razu pojechalam z nim do weta i on stwierdzil ze to kocurek, wiec dalismy mu na imie Bazyli. Przy nastepnej wizycie ok tygodnia pozniej (kot byl strasznie zapchlony i zarobaczony) inny wet jeszcze raz sprawdzil plec i Bazyli okazal sie Polly ![]()
![]() |
#3685 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Polecam wypróbować inną bezzbożówkę, u mnie nie było żadnego marudzenia ani problemów przy Applaws i Orijen. Jak mieszkasz w Niemczech, dobrze widzę?, to masz tam większy wybór chyba karm, czy nie ![]() ![]() Przy zmianie diety mogą być takie qpale, ale to powinno za jakiś czas się unormować. A dajesz mokrą karmę? mięso surowe? mleko (kocie czy krowie)? Może przyczyna jest inna niż w karmie? Ja bym nie wierzyła w to, że perskie koty są na tyle delikatne, że nie mogą jeść tego, co koty jeść powinny ![]() ![]() Pokombinuj z karmami i daj znać jak idzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
Raczkowanie
|
dziewczyny możecie polecić kuwetę krytą za rozsądną cenę? kompletnie się na tym nie znam, a odkryta jest tragiczna
![]() i jeszcze jedno, jaka to jest karma TOTW? Mój jest na Royalu, ale coś mu nie podchodzi i tylko w ostateczności jak nie ma mokrej to zje ![]() Zakupiłam maluchowi drapaczek! ale ma zabawe, skaczę jak wariat ![]() Edytowane przez Madzik_2905 Czas edycji: 2012-06-11 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3688 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Jak chcesz tanią, to tanie są małe i za niedługo będziesz musiała kupić drugą większą. Lepiej od razu zainwestować w normalną kryta dużą kuwetę, na all są najtańsze, albo w Realu widziałam za ok. 45zł takie w miarę duże, Cat It!. Kuwety odkryte to tragedia ![]() ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-06-11 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Koty byly tak przyzwyczajone wiec tak je karmie. To nie tak ze PoN(bezzbozowy) jest be ![]() Teraz daje im glownie puszki Mac´s. Na poczatku, bo tak byly przyzwyczajone dostawaly mieso surowe mielone i mieso z indyka. Teraz dostaja czasem mieso mielone. Nie wiem czy w niemczech jest wiekszy wybor karm niz w Polsce. Wydaje mi sie ze nie ![]() Bede probowac ![]()
![]() |
#3690 | |
Raczkowanie
|
ąd
Cytat:
rozsądna cena, to taka na kieszeń stażystki ![]() ![]() dziękuje, muszę poszukać bo strasznie mi żwirek roznosi po całym mieszkaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.