|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
ale emocje się zaczynają
![]() Dziewczyny powodzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3662 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
A ja dzis źle zaczęłam dzień, bo sie wkurzylam na męża
![]() Zachciało mi sie świeżej bułki ![]() ![]()
#3663 |
Raczkowanie
|
Dasti80, Rozowa1987, Clauudik Trzymam kciuki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam ![]() Noc w miarę przespana, brzuch twardniał.... Trzeci dzień pod rząd próbujemy mala wykurzyć, ale nic to nie daje..... Musze pomyśleć nad czym innym ![]() Zjem śniadanko i jadę na sklepy połazić trochę ![]() P.S. Jak dodawać posty na kolorowo i powiększoną czcionka ?? Dzięki za pomoc ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikqsmw65rm.png ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813580120.html Edytowane przez GaTTa Czas edycji: 2012-05-05 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | |||
Zadomowienie
|
Różowa, Claudik trzymamy z Dominisią ogromne kciuki!!! Oby poszło w miarę szybko i bezboleśnie!
![]() Dasti się nie odzywa, więc pewnie się zaczęło ![]() ![]() Emocje, emocje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ktoś pytał o materace, my mamy kokos-pianka-kokos, mam nadzieję, że Malutkiej będzie się dobrze na nim spało ![]()
![]() |
#3665 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zadomowienie
|
Piękne informacje z samego rana, trzymamy kciuki za szybkie, bezbolesne porody i czekamy na info
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak ja mam tam jutro zasnąć??? Po pierwsze jakieś obce miejsce, a po drugie emocje... Dasti, jak tam??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Przeczytałam wszystko, co wczoraj napisałyście, ale nie zaznaczyłam ani jednego postu do cytowania ![]() Z pamięci: Dasti, claudic, różowa, trzymam mocno kciuki ![]() Perse, ja bym nie darowała tej babie (położnej). Ona tak traktuje pewnie wszystkie rodzące i każda macha na to ręką. Ale dlaczego ma to robić nadal? Powinno się skarżyć na takie osoby, bo nic się nie zmieni! Wiem, że dla Ciebie to trudniejsze niż się wydaje, ale ja bym nie odpuściła i już ![]() stokroteczka, ognista babeczka wymiata ![]() Dziękuję wszystkim za odpowiedzi w sprawie materaca ![]() Wczoraj, po obiedzie, byliśmy w sklepie pooglądać wózki. TUTEK oczywiście nie ma i nikt o takim wózku nie słyszał ![]() Mój P się napalił na x-landera x-move ![]() ![]() ![]() Spodobał mi się też Mutsy Transporter, lekki, ale ma piankowe koła. Koleżanka mi polecała i wczoraj oglądałam, casualplay (nie pamiętam który model, ale był trójkołowy), fajny. Podoba mi się też Quinny Moodd (różowy na białej ramie), ale jego w sklepie nie było ![]() ![]() I znowu mam mętlik w głowie. Aha i fotelik kupujemy na 99% nowy, bo my przecież chcemy się starać "od razu" o drugie dziecko ![]() ![]() A tak ogólnie, to ja źle się czuję ![]() Całą noc praktycznie nie spałam. Brzuch mnie boli, kłuje. Ból mi wszedł w kręgosłup i uciska mi na nerw lewej nogi. Ledwo chodzę. Zgaga wczoraj nie dawała mi spokoju, dzisiaj na razie jest z tym spokój. Generalnie jestem załamana ![]() Życzę miłego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 |
Zakorzenienie
|
no ciekawe jak tam Dasti
![]() ![]() bo jak dla mnie te bóle krzyża to znamienne są :P mamy swoje numery i jak coś ma mi dać znać, nawet zerkałam rano czy może coś się ciekawego wydarzyło ale na telefonie cisza ![]()
#3671 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3672 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wlasnie mi cos w WC wylecialo - konsystencja żelowata troszkę i lekko zabarwione krwią - czy to może byc czop?!?!?
![]() ![]() ![]() centipede - ciasto dobre, ale ostatnio bylo lepsze ![]()
#3673 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam doświadczenia, ale pewnie to był czop
![]() Czekamy na rozwój wydarzeń, powodzenia ![]() Co tutaj tak cichutko się zrobiło? Ładna pogoda u Was, czy jak? ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-05 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też sprzątam, bo tata mi pomalował sufit w łazience. jakiś grzyb wychodził w rogu i chciałam żeby do narodzin małego zrobić z tym porządek. Mąż w pracy a potem wozi do ślubu, więc muszę sama:/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mnie znowu pobolewa brzuch jak na okres, ale to żadna nowość ![]()
![]() |
#3676 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia dla Was dziewczyny
![]() ![]() ![]() Ja dalej walczę z odparzoną pupą u Antosia - makabra po prostu,teraz chyba wypróbuje bepanthen, nie wiem czy coś pomoże, ale strasznie mi szkoda Małego bo wiem,że się męczy ![]()
#3677 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla Ciebie też miłego dnia z lepszym samopoczuciem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dziś realizuję kolejny punkt z listy "wykurzeniowej" ![]() ![]() ![]() Miłego dzionka i udanego rozpakowywania, jakby ktoś jeszcze zaczął zanim wrócę! ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-05 o 10:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | ||
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33911027] ![]() ![]() A imprezka urodzinowa będzie?? Matko ale bym łyknęła alku ... Cytat:
Nie no pełnia się już zaczęła czy co jest? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny powodzenia!!Trzymam kciuki!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3680 |
Rozeznanie
|
Ewunia u mnie to przeszło po 2 tygodniach. Wiesz co, spróbuj sama masować sobie twarz. Najpierw rozgrzej ją trochę termoforem lub ciepłym ręcznikiem, potem trochę jakiegoś kremu nałóż i masuj, rozcieraj rękoma twarz. To nie muszą być profesjonalne ruchy, ważne żeby rozruszać i pobudzić nerwy. Rób też ćwiczenia przed lustrem, tzw "dziubek", wyszczerzanie zębów, zaciskaj oczy no ogólnie rób różne miny i to często, np jak oglądasz tv. Ważne jest żeby rozruszać nerwy i mięśnie bo jak się to zastoi to potem może być gorzej z wyleczeniem.
Powodzenia dla dziewczyn!! Nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego ale to chyba Dasti, clauudik i różowa są "w trakcie" ![]() Mnie już wkurza ten brak internetu ![]() ![]() Ja nadal mam te bóle krzyża, nasilają się na wieczór, w nocy wstanie z łóżka to jest dla mnie masakra ![]()
#3681 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Kurcze, gdybym była bardziej sprawna, to pojeździłabym po sklepach i poprzymierzała się do tych wszystkich wózków, a tak to tylko wczoraj na chybcika zobaczyłam to co mogłam. Ja też ![]() ![]() Myślałam, że stan obrzydzenia do alko, jaki miałam w pierwszym trymestrze ciąży, się utrzyma na całe życie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymam mocno kciuki za szybkie porody!
Andzya u mnie bepanthen działa cuda więc może i u Antosia ![]() u nas kolejna zarwana noc, infacol nie pomaga, właściwie to nic nie pomaga - tylko leżenie na brzuszku, niestety nie mogę zostawiać dziecka na noc w takiej pozycji, więc jak uda mu się zasnąc i odłoże go na plecki - zaczyna się zabawa. Wypróbuje termofor bo nic innego mi nie pozostaje...tylko czekać, jak to wszyscy ostanio mi powtarzają - wyglądam jak chodzący trup.... u nas zimno - ale i tak zaraz zbieramy się przewietrzyć maleństow, niech pozażywa tej fantastycznej irlandzkiej pogody Timii pamiętam o Tobie, ale jeszcze go nie odnalazłam, bo nie mam kiedy poszukać |
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Konto usunięte
|
Gaabbi ja nie wiem, czy ona pracuje na porodówce, ja ją widziałam u nas na ginekologii i patologii ciąży, ale nie wiem, jak one mają tam te dyżury, może na porodówce również. W każdym razie - trzymam kciuki, żebyście Wy spotkały na swojej drodze inne osoby...
Michalowa79 - tak, właśnie sprzątam do imprezy rodzinnej, której tak strasznie bardzo nie chce mi się robić, że chyba dam rodzince do zrozumienia, żeby sobie szybko poszli. Alko będzie, ale w małej ilości, bo przychodzą tylko rodzice. I owszem, z chęcią się napiję, właściwie od porodu nie mogłam nic pić ze względu na leki, najpierw antybiotyk, potem lek na laktację, potem cyklonamina... A jutro wyciągnę męża do knajpki z jakimś fajnym piwem. Trzymam kciuki w dalszym ciągu za piątomajowe dzieciaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3686 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny kciuki dla Was
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33914505]
Michalowa79 - tak, właśnie sprzątam do imprezy rodzinnej, której tak strasznie bardzo nie chce mi się robić, że chyba dam rodzince do zrozumienia, żeby sobie szybko poszli. Alko będzie, ale w małej ilości, bo przychodzą tylko rodzice. I owszem, z chęcią się napiję, właściwie od porodu nie mogłam nic pić ze względu na leki, najpierw antybiotyk, potem lek na laktację, potem cyklonamina... A jutro wyciągnę męża do knajpki z jakimś fajnym piwem. Trzymam kciuki w dalszym ciągu za piątomajowe dzieciaki![/QUOTE] No to napij się proszę za mnie ![]() ![]() Ja dzisiaj mam taki nastrój że modlę się żeby się rozwodem nie skonczyło... albo zabójstwem teściowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3688 | |
Wtajemniczenie
|
Natalia, to napij się Kochana, a nam napisz jak smakowało
![]() Złóż życzenia swojemu Mężowi od koleżanek z wizazu ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą, niech już sobie odpuszczą wszystkie teściowe te prowokacje ![]() Ja z zewnątrz mam mało bodźców stresogennych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zakorzenienie
|
A co byś łyknęła? Bo za mną całą ciąże chodziło czerwone, wytrawne wino
![]() ![]() A jak go stosujesz? Smarujesz pupę przy każdym przewijaniu? I Twój też odparzył sobie pupę? Bo ja nie wiem czy bepanthen zadziała na tak odparzoną pupcię z bąblami ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak tam dziewczyny ![]()
#3690 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry kochane
![]() Ja mam już gotowe ciasta. Ogarnęłam kuchnię, resztę zostawiam mężowi, mam wszystko gdzieś, bo jestem wykończona, a jeszcze na urodziny dziś jedziemy. To teraz muszę wypocząć ![]() kism fajnie że mężowi też się podoba moja laska ![]() ![]() ania_85 Ty uważaj na te pióra ![]() mężu clauudika trzymam ![]() rozowa1987 ![]() sweetjoy podziwiam że dopiero teraz idziesz na L4 ![]() andzya spróbuj z Bepanthenem, ja miałam podrażnione pewne miejsce tam na dole ![]() ![]() Michalowa79 u mnie z nastrojem dziś podobnie, chociaż teraz jak do Was zasiadłam, wszystko ze mnie spłynęło, więc ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.