|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Konczi, Anusia strasznie to przykre, że w te najbardziej rodzinne święta brakuje wam kogoś najbliższego
![]() Brawa dla Dusi! dzielna dziewczynka ja zmykam zażyć pachnącej kąpieli bo mała właśnie odlatuje do krainy snów dobranocka |
![]() ![]() |
![]() |
#3662 |
Zakorzenienie
|
Kochane ja tylko na okres świąteczny sie żegnam
![]() Chociaż jak znam życie i siebie to nie dam rady nie zaglądnąć do Was ![]() Mam od wczoraj zawrót głowy przedświąteczny czego zbytnio nie lubie + Alan, no to jakoś padam wieczorem na nos. Teraz własnie pisząc tutaj, Alan do mnie woła - "e!!!" ![]() No znowu domaga sie uwagi zamiast spać ![]() Była u nas dzisiaj pediatra z przychodni do której chodzimy i brała małego do siadu to głowa sztywno, potem go podnosiła do pozycji jakby stania na nóżkach i też głowa stywno, a na brzuszku lepiej niż było - 10 sekund potrzyma ![]() No zmykam bo mała plujka woła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
hej dziewczyny.podczytuje Was troszke
![]() anesh mi tez wyskakuje,zeby zaplacic za dostep do prezentacji i niestety nie moge zobaczyc bo nie mam ani polskiej komorki ale poprosze tesciową zeby wyslala sms-a,wiec zobacze pozniej ![]() ![]() ja dzis od 6 na nogach ![]() teraz ide sie wykapac i polozyc bo mnie cos w plecach łupie ![]() darlie piekne zdjecia ![]() ![]()
#3664 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to pewnie dlatego ze masz za maly transfer. ja kozystam z chomika czesto wiec mialam akurat wykupiony. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Rozeznanie
|
Obejrzałam Was na fejsie i oszalałam jakie fajne kobietki jesteście, naprawdę. Ajajaj cudne dzieciaczki mamy
![]() Mój Maks dzisiaj podnosił się do siadania, koleś jeden. Ledwo głowę trzyma w pionie a siadanie mu w głowie ![]() Konczi i Anusia ja też straciłam członka rodziny w Wigilię. Mojej mamy siostra rodzona umarła dwa lata temu i to już nie są takie same święta bo widzę jak mamie jest przykro w ten dzień i mi tak samo. Trzymajcie się cieplutko z resztą rodzinki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Słyszałyście coś o przedłużeniu macierzyńskiego do roku czasu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zakorzenienie
|
Od nas właśnie siostra TŻ poszła.
Mój smok oczywiście przy Cioci aniołek a do czasu Jej przyjścia to ryczał właściwie nie wiem dlaczego. Dla mnie takie smutne są Święa wielkanocne. I chociaż to święto ruchome to mój ukochany Wujek zmarł w poniedziałek wielkanocny i ten dzień już zawsze mi się z tym kojarzy ![]() Jasio jakiś czas temu usnął i śpi grzecznie w łożeczku, czasem puszczając bąki ![]() Jutro zamieszcze zdjęcie jak pięknie Jasio trzyma już główke ![]() Do juterka i spokojnej nocy ![]()
#3667 |
Zakorzenienie
|
Mój uparciuch dopiero zasnął takim mocniejszym snem. Jestem wykończona tym dzisiejszym dniem, więc wpadłam tylko życzyć Wam dobrej nocy i dłuuugich godzin snu.
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-12-20 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Zadomowienie
|
Jednak w leżaczku się nie naspał,bo raptem 10min.
lilka00 wybacz,że tak piszę,ale poniekąd Ci zazdroszczę,bo też bym chciała dać mężowi nauczkę,ale nie mam dokąd pójść....Niestety nie moge liczyć na rodziców...i jak piszecie o przyjaźni z mamą to wyć mi się chce,bo moja zawsze była taka niedostępna ![]() wcale mnie te święta nie cieszą.... i tym smutnym dla mnie akcentem żegnam się na dzisiaj...pa
#3669 |
Zakorzenienie
|
Konczi i Anusia tulę Was mocno.
u mnie w rodzinie święta Bożego Narodzenia też swgo czasu smutne musiały byc. Mój dziadek zmarł w wigilię. Moja mama miała 10 lat dopiero a babcia została z 3 małych dzieci i swoją mamą na utrzymaniu... No a kilkanaście lat temu w Boże Narodzenie nad ranem zmarła moja prababcia, która gdy bylam mała bardzo dużo się mną zajmowała (dzięki niej m.in. w wieku 2,5 lat recytowałam wierszyki i książeczki znałam na pamięć) także mimo upływu lat święta w jakiejś trochę zadumie upływają.. jesli to w ogóle wprowadzą to my się na to nie mamy szans załapać. A u mnie w pracy dziady cholerne z tych bab w kadrach. Od 3 tygodni proszę o przesłanie wzoru wniosku o dodatkowy macierzyński, który powinnam do dziś złożyć. One nic nie raczą odpisać, tel. nie odbierają, więc wysłałam już 3 maile z własnym wnioskiem do nich i dyrektora. I jedynie moja bezpośrednia przełożona-dyrektorka mi odpisała, że się zgadza. Myślicie, ze to wystarczy? ale wnerw mnie mega wziął. Od momentu, gdy poszłam na zwolnienie w ciąży, większość moich znajomych już nie pracuje. we wszystkich oddziałach w PL ze starej kadry zostały 3 osoby (i jeszcze 3 dziewczyny, które są w ciąży na l4). Porobiło sie wielkie g*** w tej pracy i tak bardzo nie chcę tam wracać ![]()
#3670 |
Zakorzenienie
|
Maja wisi mi na cycu od dwoch godzin,ja chcę spac! Ratunku!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Zakorzenienie
|
Witam sie przy kawce
![]() noc Nam minęła spokojnie ![]() ![]() Tule Was wszystkie dla których Święta już nie są tak radosne...bo kogoś brakuje ![]() ![]() Iwoncia to dobrze,że to chwilowa nieobecność będzie ![]() Kate bardzo mi przykro,że nie masz wsparcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3672 |
Zakorzenienie
|
O jej dziś koniec swiata- musze się jakoś ladnie ubrac i pomalowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale tak btw to w W-wie nie znoszę przejścia podziemnego pod centralnym, raz się spóźniłam na spotkanie bo wyszłam nie tam gdzie trzeba, potem nie mogłam wrócić, o masakra - uwierzycie ? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja sobie nie wyobrażam dnia bez spaceru ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3674 |
Zakorzenienie
|
no tak...i w co ja sie ubiore
![]() Fabianek wstał właśnie i piszemy razem ![]() dzisiajmnie bedzie mało bo jade na świąteczne zakupy ![]() ![]()
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek ![]() Gracjanek ![]() Fabianek ![]() Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-12-21 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Wtajemniczenie
|
A w ogóle, to dzień dobry!
![]() Na razie cisza i spokój, ale jak znam życie to się zołza zaraz obudzi ![]() Byłam wczoraj na firmowej wigilii, było super i ciężko było mi wyjść, zwłaszcza że wszyscy namawiali i musiałam się grubo tłumaczyć że tak, owszem, mąż jest z dzieckiem i nic im się nie stanie ale chcę wrócić... tak naprawdę oprócz tego że co 10 min przed oczami pojawiała mi się Zocha to piersi miałam już tak pełne że myślałam że eksplodują ![]() Po powrocie okazało się że mała dała tatusiowi czadu ![]() ![]() ![]() Dopijam kawkę i skończę nowego Cobena - dla jego wielbicielek - nie wiem czy czytałyście już Schronienie ale mnie trochę rozczarowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3676 |
Zakorzenienie
|
No,gdzies czytałam na necie kobiecy problem "Bedzie koniec świata,a ja nie mam sie w co ubrac"
![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Wogole jako jo je głupio ![]() wczoraj kupilam ryby na swieta-ile ? 2kg! niewiem czemu tak duzo,ubzdurałam sobie ze 1kg to 4 ryby. A w rezultacie mam 20 mintajów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 23 do 1 balet, ryk bo tylko na rączkach chciała być, potem pobudki o 3 i 5, po 5 po karmieniu znowu jęki, to ją mąż zabrał do nas do łóżka... rano się obudziła i zaczęła jęczeć... jezu, a nawet nie mam zasp przed domem, żeby ją w nie kopnąć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Zakorzenienie
|
![]() Dzień Doberek ![]() Witan się i uciekam ścierać kurze póki mala śpi,na dzisiaj mam do posprzątania salon a od jutra oficjalnie świętujemy ![]() Wpadnę potem. ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Nie ma durnej reklamy ![]()
![]() |
#3680 |
Zakorzenienie
|
Marta
a Ty w ktorym szpitalu rodzilas? |
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Zakorzenienie
|
#3682 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj już nie miałam siły pisać, bo wybrałam się wieczorem do tego cholernego centrum handlowego po prezenty. Nie dość, że w godzinach szczytu, więc dojazd trwał 40 minut i potem koszmar w środku. Zadzwoniłam do mamy i okazało się przypadkiem, że też tam jest, kupowała sobie prezent od nas ![]() ![]() Aaaa i zapomniałam powiedzieć, że w środę byliśmy na usg główki, brzuszka i stawów i pan powiedział, że modelowe dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | |||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Czyżby głupia reklama zniknęła ???? Matiś śpi a ja piję z Wami kawkę. Choinka obok stoi, światełka ma, czeka na bombki, bo wczoraj już mi się nie chciało wieszać. Krop ubierał lampki no i stwierdzilam że mało dwa komplety a że mama w markecie była, to zadzwoniłam aby dokupiła. No ale wpuśćcie moją mamę do marketu, musi wszystko obejść, także przywiozła je dopiero przed 20-tą. W ogóle moj ojciec nie znosi marketów a mama kocha i jak jadą razem to zawsze dym, bo tata ledwo wchodzi i gna do kasy, a mama łazi i łazi. Kiedyś ją wyprowadzą w końcu, bo będą zamykać a ona dalej będzie chciała chodzić. Uwielbiała do mnie do Poznania przyjeżdżać, a jeszcze jak mieszkałam nie daleko King Crossa, oj codziennie mogła na obchody chodzić ![]() Tak poza tym, to z mamą kiedyś kontaktu nie miałam dobrego. Bardziej z tatą. Mama była taka nie dostępna, zimna. Teraz jest inaczej, wiem że mogę na niej polegać, wiem że mnie kocha. Choć wiem też że ma ciężki charakter i nie raz potrafi wbić szpilę tak że człowiek ma ochotę wyjść i nie wrócić. Było kilka takich sytuacji, ale ogólnie kocham ją strasznie, tylko nie zawsze lubię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Ale mi poprawiłyście z rana humor niektórymi tekstami. Jesteście boskie. ![]() My noc mieliśmy ładną. Jakmarudek zasnął o 23 to dopiero o 4:30 obudziła nas kupa gigant, a później jeszcze pospaliśmy do 8:30. Tyle, że gdy on się rano budzi to jest horror. Dziki wrzesk na całe osiedle. ![]() ![]() ![]() Chyba to wina, że nad ranem przestają działaś Sab Simplex, bo daję mu te utlokowe 4 porcje, które dodaję do karmień w trakcie dnia. Konczita,Anusia, Katee tulę Was mocno! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wstyd się przyznać, ale nawet nie słyszałam o tej książce. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A poważnie to współczuję bardzo. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Obsługa super,położne lekarka ekstra ![]() Wybrałam wojewódzki dlatego bo lezałam podczas ciąży 2 razy na patologii,przed porodem również i zdążyłam się przyzwyczaić do tego miejsca. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po drugie chyba dziś jakiś taki nużący dzień, bo ja mimo że dziś wyspana, to zaspałam. Tata mnie obudził jak po Paulę do przedszkola przyjechał ![]() Po trzecie, kup zwykłą butelkę np. Canpola one mają takie podłużne smoczki, dzieci je bardzo lubią. A z medeli butli pije? Bo ja do niej sobie taki właśnie zwykły smoczek kupiłam i Mati ciągnie jak dziki. No ale on wszystko ciągnie, więc to akurat nie ważne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zadomowienie
|
jeszcze tydzien i skonczymy 4 msc!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Zakorzenienie
|
Jaka obsługa??? Wybacz, ale strasznie mnie razi jak ktoś na personel w szpitalu pisze obsługa, przecież to nie bar. Opieka super, to tak, ale nie obsługa, przecież w szpitalu nikt nikogo nie obsługuje. Obsługa działa na mnie jak płachta na byka. Przepraszam, ale nie mogłam tego przemilczeć, bo już kolejny raz na wątku się ta obsługa pojawia a mnie to strasznie razi i wywołuje atak agresora.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.