|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce
Cytat:
wiadomo coś jakie rabaty będą? ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3663 |
|
Zadomowienie
|
chyba właśnie w tamtym roku po świetach przed Nowym Rokiem też rzuciłyśmy się nieźle na zamówienie
potem to walentynkowe było też niezłe ja chyba poczekam do poświątecznego zamówienia. A mój Młody śpiewa sobie: moja mama, moja mama coraz więcej mówi
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Can, czy kiedy już Meg zamówi z cartersa możemy wrzucać swoje linki do zamówienia ?
|
|
|
|
#3665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będzie CAŁY CZAS mówił i mówił do Ciebie i ciągle pytał dlaczego, a dlaczego - dopóki nie zaśnie ![]() nasza ostatnia wymiana zdań: -mamo, a dlaczego nie ide dzis do przedszkola? -bo dziś jest niedziela - a dlaczego dzis jest niedziela?
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Konto usunięte
|
ale słodko!!!
![]() ankham ile on ma? pytam, bo mój roczniak ani myśli nazwać mnie mamą, zwraca się do mnie per tata albo ada (choć nie mam tak na imię ) a tak serio - sensownie mówi baaardzo mało, nawet trudno mi obiektywnie powiedzieć, czy to co mówi jest faktycznie.. sensowne
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po swojemu, am am, brum i takie tam Edytowane przez nugat Czas edycji: 2013-11-27 o 20:17 |
|
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3670 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na razie jest w kółko : a too, i pokazuje na wszystko po 100 razy i po sto razy : a tooo ![]() Cytat:
koło to też standard, do tego wszystko rozumie ![]() ale mam znajomą,której córka w tym wieku wszystko potrafiła powiedzieć
|
||
|
|
|
#3671 |
|
Konto usunięte
|
Mój jak miał rok wymyślił swój język. I tak już 1,5 roku się bujamy z jego chinszczyzną
![]() Ale powoli zaczyna to przypominać polski. |
|
|
|
#3672 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mój "mówi" ne i ta (nie i tak), kokek (z jakimś dziwacznym akcentem na kota) i namiętnie tata (niekoniecznie na tatę ) Ale nawet tego nie jestem pewna ![]() Chciałabym, żeby mówił w kontekście am am i brum, bo to jest takie..logiczne ![]() 8 miesięcy i takie słownictwo? super! mój wtedy "pierdział" buzią (wiecie co mam na myśli) ![]() Cytat:
ale jak tak sobie myślę, to chyba jedne z trudniejszych wyrazów te z k i r - ambitny chłopak - fajnie
|
||
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
to ja Wam powiem, że moja Lilka jak miała cztery miesiące to wołała mnie Ala - nie wiem jakim cudem, w sumie to proste i może dlatego
mama mi powiedziała jak miała jakieś 8/9 miesięcy chyba pierwszy raz. A później były pojedyncze słowa bardzo długo i nic więcej i nagle między 1,5/2 lata zaczęła mówić zdaniami całymi. Nie ma reguły - znajomej córka zaczęła mówić w wieku 3 lat prawie i szybko dogoniła rówieśników wymową np.
|
#3674 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3675 |
|
Wtajemniczenie
|
Meg dziękuje za paczuchę
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4391728 9]Mój jak miał rok wymyślił swój język. I tak już 1,5 roku się bujamy z jego chinszczyzną
![]() Ale powoli zaczyna to przypominać polski.[/QUOTE] hahaha chińszczyzna D ![]() Mój brat jak był mały to wszystko to było "dziabola" Wszyscy ludzie, sytuacje "dziabola" ![]() Choć najmilej wspominam ![]() "Piotrek daj buzi" "Siostla ne mogę, fabryka nie wyplodukowała" P.S. Ale wymiotło na gapie ubrań
|
#3677 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4391728 9]Mój jak miał rok wymyślił swój język. I tak już 1,5 roku się bujamy z jego chinszczyzną
![]() Ale powoli zaczyna to przypominać polski.[/QUOTE] no to u nas też można przyjąć, że po chińsku albo mandaryńsku, najważniejszą sylabą jest KO. Pokazywałam mu kurę w książeczce i tak się ucieszyłam, bo on kokokokoko, następnego dnia się obudził i uroczo na mnie KO na tatę KO na lampę KO![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3678 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pierdział buzią mój pierdzi buzią jak faktycznie chce zrobić taki numer, jak dorosły człowiek, że ma wszystko w d... . Ostatnio jak brałam prysznic to zaglądnął mi do łazienki, popatrzył i szyderczy śmiech zrobił i zamknął drzwi, myślałam że padnęCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze słownika mego chrześniaka (2 latka ) babcia - K. Przyjedziesz jutro do babci? K. - Nie! babcia - a to dlaczego? K. - Nie mam czasu, nie mam pieniędzów! nikt nie wie skąd ten tekst wziął
|
|
|
|
|
#3680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrewcale nie uwazam zeby moj Macio byl mniej inteligentny od kolezanki ![]() teraz sie wyrównali, oboje duzo i ladnie mowią |
|
|
|
|
#3681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Najważniejsze to starać się nie porównywać dzieci do siebie bo każde jest inne i inaczej się rozwija - rodzice sami się potrafią nakręcić i szukają dziury w całym ![]() wracając do ząbkowania to u mojej kolejne 2 się wyrżnęły więc prawie 5 na raz....i usypianie wieczorne oraz nocki nadal męczące....końca nie widać dobrze mi dziś koleżanka napisała: jak już jej wszystkie wyjdą to przynajmniej zęby będziesz miała już z głowy
|
|
#3682 |
|
Konto usunięte
|
ja absolutnie nie porównuję, tym bardziej, że mój synek miał naprawdę ciężki start i dumna jestem z niego, że jest tak cudny jak jest
, ale frustruje mnie już ciągłe tata na mój widok (no chyba, że akurat ko ). Domagam się MAMA |
|
|
|
#3683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a teraz przyszla kolej na NIE i ciagle tylko slysze nie, nie, nie i przy tym kreci glowa ostentacyjnie |
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ma 17 miesięcy i gada po swojemu, ale jak się ją poprosi żeby coś powtórzyła, to stara się to zrobić. Słów ze sobą nie łączy, ale pojedyncze wymawia wyraźnie. Ostatnio zaskoczyła nas, bo powiedziała bardzo wyraźnie "dość". Mama powiedziała szybko (coś koło 6 mcy), ale jak zaczęła chodzić (a raczej biegać), to zupełnie zapomniała że można mówić. I gdzieś to dopiero wróciło 2 miesiące temu.
U nas zęby ciągle w natarciu. Wszystkie kły idą
|
#3685 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no u nas też jest teraz "nie" (a właściwie ne) i jeszcze podchodzenie np. do kontaktów z szelmowskim uśmieszkiem, zakazujące machanie sobie paluchem i wrzeszczenie "ne ne ne ne" wiem, że powinnam być wtedy poważna i potwierdzić, że faktycznie nie wolno, ale zazwyczaj wybucham śmiechem
|
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3688 |
|
Konto usunięte
|
Mój w jedną noc nauczył się mówić "mleko" jak przestałam mu je podawać
Poza tym z jedynych słów jakie wymawia perfekcyjnie to "koło". Nie wiem co on ma, ale ma jakiś fetysz do kół. A tak poza tym co piszecie o tym rozbrajającym uśmiechu podczas psot. Mój też takie ma. Leżę i kwiczę jak na mnie tym swoim spojrzy. Co do mylenia że jest to dziewczynka to też tak mamy. Będąc w sklepie z babcią, podchodzi do niej facet i pyta się czy Młody to chłopiec czy dziewczynka, bo "tak zalotnie się na mnie patrzy". Hally, współczucia, ale fakt, będziesz miała z głowy to ząbkowanie całkiem szybko. |
|
|
|
#3689 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszym słowem mojej córki (już od pierwszych miesięcy) było nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeee
Zaczęła mówić jak miała jakieś 15 miesięcy, nie pamiętam dokładnie. Wcześniej to jakieś pojedyncze słowa: kaka (kaczka), kuka (smoczek), baba... Mama chyba długo nie mówiła. Ale jak już zaczęła mówić to zaraz mówiła pełnymi zdaniami. Chętnie wtedy powtarzała nowe słowa - po swojemu. Później jej to przeszło i nie chciała powtarzać i mówiła "nie umim" Etap "co to" też przerabialiśmy - miała jakieś półtora roku, ale szybko jej przeszło. Potem było "czemu", ale też nie trwało zbyt długo... Mnie najbardziej rozbraja jej słowotwórstwo, np. idłam (szłam), pójdłam (poszłam) Teraz (ma 3 latka) mówi dużo, ale jeszcze nie wszystkie słowa poprawnie... Chociaż te, których powtarzać nie powinna to wychodzą jej perfekcyjnie, np. cholera jasna, i nawet potrafi to dopasować do sytuacji...
|
|
|
|
#3690 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dzieci mega gaduły, córka gada nawet przez sen, a synuś już mając 2 lata mówił pełnymi rozbudowanymi zdaniami. Miał taki okres, że lubił sobie przekląć, ale mu szybko przeszło na szczęście. Kiedyś w żłobku jak kolega zwymiotował na stół wypsnęło mu się "o ku... mać", ale w sumie wcale mu się nie dziwię.
![]() jjb- dzięki kochana z wysyłkę bluzy can - jeszcze raz dzięki za ciuszki |
|
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.