Panny Młode 2015 cz. 5 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 10:03   #3661
joasia-a
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
Pan Młody byłby z zaświatów
Otóż to :P tylko przysięga musiała by inaczej brzmieć trochę :P bo i nie opuszczę Cię aż do śmierci traci sens!:P
Stary 2013-07-31, 10:09   #3662
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Otóż to :P tylko przysięga musiała by inaczej brzmieć trochę :P bo i nie opuszczę Cię aż do śmierci traci sens!:P
I nie opuszczę Cię nawet po śmierci...
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:12   #3663
existence
Zakorzenienie

Cytat:
No to tak zdrowo przemyślicie :P TŻ stwierdził że chciałby fajną pupeczkę jako fotografa :P
A macie jakieś już swoje typy ?

No 2900 zł z surówką bierze.. i mi się osobiście bardzo podoba :P
Ja rok temu byłam na ślubie gdzie fotograf był pierwszy raz na ślubie.. i ogólnie jak póxniej oglądaliśmy zdjęcia to tak średnio.. nie miał wyczucia chyba a równocześnie zdjęcia robiła sąsiadka z gimnazjum PMki i ona też im robiła sesje jako prezent ślubny i to była miazga :P

dokładnie Cię rozumiem bo dla mnie to też było co najmniej krzywiące :P
no nie ma takiego strasznego dramatu jak na to, że nie jesteście pewni czy brać kamerę. Jak sam fotograf to ja bym brała na bank więc może zastanówcie się porządnie czy chcecie kamerzystę czy nie...i też ile planujecie na niego wydać. Ja miałam takie założenie żeby się w 5 tysiącach zmieścić z foto i wideo no i chyba się uda dzięki tej zniżce, że w pakiecie no albo lekko przekroczy.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
rozwalacie mnie
Stary 2013-07-31, 10:15   #3664
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
ooo.. dobre hahaa
Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
no nie ma takiego strasznego dramatu jak na to, że nie jesteście pewni czy brać kamerę. Jak sam fotograf to ja bym brała na bank więc może zastanówcie się porządnie czy chcecie kamerzystę czy nie...i też ile planujecie na niego wydać. Ja miałam takie założenie żeby się w 5 tysiącach zmieścić z foto i wideo no i chyba się uda dzięki tej zniżce, że w pakiecie no albo lekko przekroczy.
No zastanawiamy się cały czas :P
Ale w związku z tym że mama Tżta stwierdziła że za ten zespół to ona sama mogłaby nam na ślub zapłacić.. więc jakby nadal chciała.. to bylibyśmy 3,5 tysiąca do przodu.... ;p bo ogólnie to nie chcemy żeby nam płacili za ślub.. ale jeśli chcą jakąś tam część.. to aż szkoda nie skorzystać :P tata TŻta chce nam wódkę kupić.. więc zaoszczędzlibyśmy hehe..
Ale ogólnie przeznaczyliśmy 10 tys za foro, kamere i zespół.. więc jeszcze byśmy się wymieścili.. bo foto 2,9 tys, kamera która mi się podoba 3,1 tys no i zespół 3,5.. sama nie wiem ;p będę musiała atakować TŻta żeby się okreslił hehe
Stary 2013-07-31, 10:21   #3665
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Pan Młody byłby z zaświatów
mogłaby się też nakręcić, że pm jest teraz kotem i wziąć ślub z kotem
haha! zbita bez kitu słyszałam o czymś takim
Stary 2013-07-31, 10:22   #3666
existence
Zakorzenienie

Cytat:
ooo.. dobre hahaa

No zastanawiamy się cały czas :P
Ale w związku z tym że mama Tżta stwierdziła że za ten zespół to ona sama mogłaby nam na ślub zapłacić.. więc jakby nadal chciała.. to bylibyśmy 3,5 tysiąca do przodu.... ;p bo ogólnie to nie chcemy żeby nam płacili za ślub.. ale jeśli chcą jakąś tam część.. to aż szkoda nie skorzystać :P tata TŻta chce nam wódkę kupić.. więc zaoszczędzlibyśmy hehe..
Ale ogólnie przeznaczyliśmy 10 tys za foro, kamere i zespół.. więc jeszcze byśmy się wymieścili.. bo foto 2,9 tys, kamera która mi się podoba 3,1 tys no i zespół 3,5.. sama nie wiem ;p będę musiała atakować TŻta żeby się okreslił hehe
a to masz jakiegoś kamerzystę na oku? poka! nie chwaliłaś się
Stary 2013-07-31, 10:26   #3667
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beezee Pokaż wiadomość
mogłaby się też nakręcić, że pm jest teraz kotem i wziąć ślub z kotem
haha! zbita bez kitu słyszałam o czymś takim
Noc poślubna z kotem... Jakoś tego nie widzę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-31, 10:37   #3668
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha
nie rozwijajmy tego tematu
Stary 2013-07-31, 10:41   #3669
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
a to masz jakiegoś kamerzystę na oku? poka! nie chwaliłaś się
E no :P pisałam na facebooku razem z oferta jaką mają :P jego najnowsze filmy mi sie podobają.. widać że się wyrobił :P

i oferta:
"- Obecność operatora od przygotowań do godziny 1 (możliwość przedłużenia czasu)
- najwyższej klasy sprzęt firmy CANON(wykozystywany do realizacji produkcji takich jak np.Dr. House)
- bardzo jasne obiektywy ,dzięki którym utrzymany jest kinowy klimat i wysoka jakość bez konieczności doświetlania planu nawet w bardzo trudnych warunkach
- ujęcia z zastosowaniem systemu stabilizacji slidecam ,flycam i stedicam
- czas gotowego filmu ok.90-120 min (z ok.6 godz. roboczego, który na życzenie można również otrzymać na osobnych nośnikach)
- 4 teledyski (z przygotowań, z życzeń przed kościołem, z całego dnia-najlepsze ujęcia oraz klip z zabawy)
- relacja z wesela przeplatana wywiadami z gośćmi
- na zakończenie flimu-napisy końcowe-"wystąpili"-czyli wolno płynąca lista gości
- interaktywne menu płyt
- nadruki na płytach i opakowaniach w wysokiej rozdzielczości(CD BOXY)
- 3 komplety płyt Blu-ray(Full HD) lub DVD
- teledyski z filmu w Waszych telefonach
- plener w osobny dzień (dodatkowo 1000zł)
Cena I dzień 3100zł, 2 dni 4600zł (+ koszty transportu powyżej 100km)"

No i km by się nie liczyły bo się mieszczę a pleneru i tak nie chcemy :P
Stary 2013-07-31, 10:50   #3670
existence
Zakorzenienie

Cytat:
E no :P pisałam na facebooku razem z oferta jaką mają :P jego najnowsze filmy mi sie podobają.. widać że się wyrobił :P

i oferta:
"- Obecność operatora od przygotowań do godziny 1 (możliwość przedłużenia czasu)
- najwyższej klasy sprzęt firmy CANON(wykozystywany do realizacji produkcji takich jak np.Dr. House)
- bardzo jasne obiektywy ,dzięki którym utrzymany jest kinowy klimat i wysoka jakość bez konieczności doświetlania planu nawet w bardzo trudnych warunkach
- ujęcia z zastosowaniem systemu stabilizacji slidecam ,flycam i stedicam
- czas gotowego filmu ok.90-120 min (z ok.6 godz. roboczego, który na życzenie można również otrzymać na osobnych nośnikach)
- 4 teledyski (z przygotowań, z życzeń przed kościołem, z całego dnia-najlepsze ujęcia oraz klip z zabawy)
- relacja z wesela przeplatana wywiadami z gośćmi
- na zakończenie flimu-napisy końcowe-"wystąpili"-czyli wolno płynąca lista gości
- interaktywne menu płyt
- nadruki na płytach i opakowaniach w wysokiej rozdzielczości(CD BOXY)
- 3 komplety płyt Blu-ray(Full HD) lub DVD
- teledyski z filmu w Waszych telefonach
- plener w osobny dzień (dodatkowo 1000zł)
Cena I dzień 3100zł, 2 dni 4600zł (+ koszty transportu powyżej 100km)"

No i km by się nie liczyły bo się mieszczę a pleneru i tak nie chcemy :P
aaaaa tak! teraz pamiętam!
Stary 2013-07-31, 10:53   #3671
joasia-a
Zakorzenienie

Więc co do ślubu..

W pierwszy dzień, jak to tradycja w tych stronach niektórym nakazuje, podobno o 12 w południe było spotkanie u Pana Młodego (ale nie byliśmy, nie chciało nam się)- te wszystkie dróżbowe przyśpiewki i wgl.. później pojechali do Pani Młodej..

ślub był o 14.. my byliśmy ok 13:40 pod kościołem, ale trwał inny ślub.. Z daleka widzieliśmy że nasi młodzi idą do ślubu z buta, bo PM mieszkała jakieś 700 metrów od kościoła :P szli i szli.. i bramy mieli..
msza zaczęła się o 14:15.. a na wejście PM organista grał jakąś piosnkę iście z Benny Hilla :P
Najpierw wszedł Pan Młody który prowadził świadkową, a później weszła Pani Młoda wprowadzana przez ojca
Ksiądz wcześniej prowadził ślub i na początku pomylił sobie imiona Pana Młodego ale jakoś poszło :P
Młodzi byli sympatycznie, uśmiechali się do siebie podczas przysięgi- więc stres ich tak bardzo nie zjadł :P
Po mszy wyszliśmy na zewnątrz a tam wieeeelki prezent stoi na dziecińcu ;P otworzyli a tam peeeełno baloników czerwono białych wyleciało w powietrze-urocze!!
Później wspólne zdjęcie,życzenie(młodzi nic nie pisali na temat prezentów ale w większości dostali kasę i do tego kwiaty albo wina albo jakieś innedrobne upominki )

Dojechaliśmy na salę.. Przyśpiewki, sól, chleb, szampan, cukierki dla gości..
Sala do siedzenia była na dole.. były 4 baaaardzo długie stoły.. i były one blisko siebie ustawione co mnie aż wkurzało bo nawet nie mogłam wyjść od stolika spokojnie bo zaraz za nami byli kolejni goście.. ;/Sala do tańczenia była u góry - ale była tam taka kamerka która była podlączona do telewizora na dole więc ludzie przy stolikach widzieli jak inni się bawią..
Obiad.. rosioł a później drugie danie standardowo ziemniaczki, kilka mięś do wyboru i surówki..
Bo skończonym obiedzie orkiestra zeszła na dół do nas z drużbą (tak, tutaj też był wynajmowany drużba jak ostatnio :P) no i wjechał też tort.. Państwo Młodzi ukroilil kawałek dość duży.. cały zjedli.. (tort był bardzo dobry.. nietypowy - a nie lubię takich rzeczy :P masę miał chyba brzoskwiniową taką jakby piankową, ptasie mleczko czy co to.. i jeszcze taką samą śmietankową.. i bisazkopt ciemny).
Po tym zaczęła się cała zabawa z drużbą.. Najpierw poprosił po 2 facetów ze stony Laski i kolesia.. I wyjaśnił zasady! Pijemy wódkę (bez przepoi) dopóki Państwo Młodzi nie posłodzą wódki :P
Więc leje banie każdemu, piją i mówią każdy czy wódka jest gorzka czy słodka.. jak gorzka to się śpiewało te wszystkie "oni temu winni, pociałować się powinni" i kolejna bania dopóki nie powiedzieli wszyscy że wódka jest słodka :P czyli ok 6 bań jedna podrugiej bez przepity w taki upał na sam początek imprezy ^^
Później zaczęły się przyśpiewka dla każdegoo gościaz osobna.. w związkku z tym że było 160 gości.. to trwało to do 19.. (w tym czasie młodzi pojechali na jakieś zdjęcia plenerowe) - przyśpiewki tym razem były bardzo sympatyczne a sam drużba przekomiczny i superowy! :P
Później było kolejne danie (nie pamiętam co to było w sumie :P) ii zaczęły się tańce
Wspominałam już że w orkiestrze się zakochaliśmy i już po 2 przerwach podeszliśmy do nich o wizytówki i wypytać się o ofertę :P Grali świetnie.. i długo.. i robili krótkie przerwy praktycznie na jedzenie tylko tańczyliśmy do końca

Około 22 była atrakcja przed domem weselnym- 3 ludzi młodych tańczyła z ogniem widowiskowe to było naprawdę i wszystkim się podobało

Teraz przejdę do zabaw.. w sumie były śmieszne zaczęło się koło 23 chyba jak drużba poprosił 6 par na ochotnika :P rozdał im wieeeelkie babcine majtki.Zasady: w każdej parze najpierw kobiety ubierały majtki i tańczyli dopóki muzyka nie przestała grać - a gdy przestała grać trzeba było ściągnąć majtki i ubrać drugiej osobie- najwolniejsza para odpadała śmiechu było przy tym i były nagrody za pierwsze 2 miejsca :
1. ekspres to kawy - czyli super ekspres i kawa :P 2. deskorolka - czyli drewniana deska kuchenna i 2 rolki papieru ^^ 3. odkurzacz elektryczny - miotła z kabelkiem do prądu.. śmiesznie po tym tańczyliśmy chwile i byłam ofiarą (tzn kopnął mnie ktoś i mam mega siwą do tej pory kostke :P)
A o północy zaczęły się oczepiny :P na początku była "ciotka z ameryki" (możecie sobie różne wersje znaleźć na youtubie- ogólnie mega smieszne to było bo przebrał się za tą ciotkę główny koleś z orkiestry.. śmiechowo było - zwłaszcza po pijaku :P)
Jak się to skończyło to standardowo rzucanie welone i muszki Nowi "Państwo Młodzi" mieli dziwne zadanie :P Laska z welonem musiała zatańczyć dla kolesia z muszką :P
Kolejna zabawa była dla ludzi z dystansem :P kolejne 6 par. i taniec do póki sie muzyka nie zatrzyma.. jak przestali grać to drużba mówił jakie figury muszą wykonać- na początku dość spoko -na parkiecie zostają 3 nogi i jedna ręka, 2 nogi, jedna noga.. a później się zaczęła - teraz pozycja na leniwca, później na śpiocha, później 69 a na końcu na pieska :P i mimo że na trzeźwo komuś może się wydawać o mamo.. ale wstyd..ale ogólnie to nawet najbardziej sztywne ciotki się z tego cieszyły :P nakoniec wszystkie pary dostały po flaszce wódki..
A później zabawa dla wszystkich chętnych.. tańczymy w parach i jak muzyka przestaje grać to wykonujemy zadania : zamieniamy się w parze lewym butem :P (mój baletek rozmiar 37 kontra but TŻta 46 :O), tańczymy w parach, zamiana par, zamiana prawych butów (więc zostałam z dwoma obcymi mi męskimi butami na nogach:P), taniec, zamiana par, zamiana dowolną częścią garderoby :P (to była najtrudniejsza część bo była bardzo gorąco i kobiety zbytnio nie miały czym się zamieniać.. :P ja naszczęście miałam pasek ^^) no i taniec.. na końcu zamiana partnerów i po tańcu szukanie swoich rzeczy

Podczas całego wesela był jeszcze stary niedźwiedź mocno śpi, kaczuchy i mam chusteczke haftowaną ( z tym że na początku normalna wersja.. a później kobiet w kółku wśrodku, faceci na zewnątrz - wszyscy kręciliśmy się w przeciwne strony, jak muzyka się skończyła trzeba było się odwrócić i pocałować osobę która była na wprost nas - oczywiście w policzka :P)

Podczas całego wesela były prócz obiadu jeszcze 3 ciepłe danie i zimne płyty oraz deser (prócz jeszcze tortu) - pucharek lodów.. do tego był wiejski stół ze świaniakiem który miał ogromne wzięcie oraz stolik z alkoholem a i był też barek z piwem który miał duże zainteresowanie.. przez 2 dni zeszły 4 beczki piwa ok 15l każda

Nie pamiętam już o której godzinie..ale była przygoda taka że siadły chyba korki i zabrakło prądu, siedzieliśmy przy świecach :P

Panna Młoda miała lekko zakręcone włosy mega długie a suknia mi się nie podobała bo dół był dziwnie podpinany :P i miała koturny :P
Pan Młody raczej normalnie :p z czarną muchą..

Kolor niby był chyba bordowy przewodni ale widać to było jedynie po świecach i serwetkach

Poprawiny to był masakrator jedzeniowy- na samo powitaniee (a nie spóźniliśmy się) dostaliśmy barszcz, 2 danie i odrazu sernik na deser.. i prócz tego jeszcze 3 gorące dania :P i ta sama orkiestra grała wytańczyliśmy się też, ale trochę mniej bo w poprawiny nie piliśmy ze względu na to że TŻ kierowcą a o 10 w poniedziałek podpisywaliśmy umowę

Wspominam bardzo dobrze to wesele.. ah! i do dziś mnie jescze nogi bolą :P

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2013-07-31 o 10:55
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-31, 10:58   #3672
existence
Zakorzenienie

joasia moim znajomi tam mieli wesele klik :P: to jest kilka km ode mnie bardzo fajny dworek tylko obok jest ubojnia i ponoć bardzo śmierdzi tam w soboty ale oni mieli w niedziele
Stary 2013-07-31, 11:12   #3673
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
No to tak zdrowo przemyślicie :P TŻ stwierdził że chciałby fajną pupeczkę jako fotografa :P
A macie jakieś już swoje typy ?

No 2900 zł z surówką bierze.. i mi się osobiście bardzo podoba :P
Ja rok temu byłam na ślubie gdzie fotograf był pierwszy raz na ślubie.. i ogólnie jak póxniej oglądaliśmy zdjęcia to tak średnio.. nie miał wyczucia chyba a równocześnie zdjęcia robiła sąsiadka z gimnazjum PMki i ona też im robiła sesje jako prezent ślubny i to była miazga :P

dokładnie Cię rozumiem bo dla mnie to też było co najmniej krzywiące :P
Spotykamy sie ze Slawkiem Stelmachem, Hubertem Burzawa i Janem Bystrzonowskim. Głownie interesują nas 2 co do kolei pakiety z sesja slubna plenerowa i po kolei wg fotografow jest to kwota 3300zl, 3800zl i 3750zl... Ale ewentualnie przy ostatnim fotografie bierzemy tez pierwszy pakiet pod uwage, wiec byłoby to 2650zl... Mamy mniej wiecej faworyta wsród nich po kontakcie i zdjęciach, ale spotkanie odbedziemy z cała trójka i wtedy podejmiemy decyzje .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Swój droga, ale obszerny opis wesela super, fajnie ze tak sie wybawiliscie i sie Wam podobało . A zespol to ten, co ostatnio na fb polubilas?

Stary 2013-07-31, 11:19   #3674
Beezee
Zakorzenienie

Joasia widzę dobre wesele było
Stary 2013-07-31, 11:20   #3675
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Dziewczyny ktore juz macie foto określone jakie pakiety w ogole bierzecie? Po ile zdjec dokładnie obrobionych itd?

Stary 2013-07-31, 11:24   #3676
viva91
na przekór do celu

Cytat:
nie lubie slodkosci fuuu zbedny wydatek jak dla mnie a i ludzie sie umaziaja
a już myślałam, że nie spotkam osoby o podobnych upodobaniach co do słodkości, witaj w klubie
Cytat:
Napisane przez Talka_222 Pokaż wiadomość
Hej mogę się przyłączyć? mam zaplanowany ślub na sierpień 2015 roku i chętnie bym o tym poplotkowała oraz może któraś z Was co nie co mi podpowiedziała
witaj
i nie przeraź się naszym tempem

dzień dobry zoofilki
Stary 2013-07-31, 11:24   #3677
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore juz macie foto określone jakie pakiety w ogole bierzecie? Po ile zdjec dokładnie obrobionych itd?

z naszym to się można dogadać, ja myślę że zdjęć to tak z 300-350 powiem że chcę. Wolę mniej a dobrze a nie tak jak kiedyś wspominałam 600 zdjęć i 5 po kolei takich samych, myślałam, że mnie trafi
Stary 2013-07-31, 11:25   #3678
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:

My jak już pisałam wcześniej będziemy mieli za kamerzystę wujka tż, ma też swoich fotografów i w rodzinie zgrywa wszystkie, wszystkie zdjęcia a ile daje obrobionych nie wiem, ja najlepiej sama bym sobie obrobiła, bo tylko ja wiem, jakie mi się najbardziej podobają
a na plener chcemy wziąć taką dziewczynę, ale nie pytałam jej ile zdjęć daje i za ile
Stary 2013-07-31, 11:26   #3679
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
joasia moim znajomi tam mieli wesele klik :P: to jest kilka km ode mnie bardzo fajny dworek tylko obok jest ubojnia i ponoć bardzo śmierdzi tam w soboty ale oni mieli w niedziele
O kurde :P takie ładne miejsce.. a skoro śmierdzi.. fuj.. niezbyt korzystnie :P a ogólnie ładnie wyglądała panna młoda.. w sensie ten makijaż i fryzura.. kiedyś miałam taki kolor włosów :P
Cytat:
Spotykamy sie ze Slawkiem Stelmachem, Hubertem Burzawa i Janem Bystrzonowskim. Głownie interesują nas 2 co do kolei pakiety z sesja slubna plenerowa i po kolei wg fotografow jest to kwota 3300zl, 3800zl i 3750zl... Ale ewentualnie przy ostatnim fotografie bierzemy tez pierwszy pakiet pod uwage, wiec byłoby to 2650zl... Mamy mniej wiecej faworyta wsród nich po kontakcie i zdjęciach, ale spotkanie odbedziemy z cała trójka i wtedy podejmiemy decyzje .
Swój droga, ale obszerny opis wesela super, fajnie ze tak sie wybawiliscie i sie Wam podobało . A zespol to ten, co ostatnio na fb polubilas?
A to dość nawet te pakiety.. bo z tego co pamiętam to te najdroższe, zwłaszcza u Burzawy to powalają :P to czekam na relacje ja dzisiaj przycisnę TŻta żeby coś poprzeglądał i wgl :P
A hm.. zespół tak ten nie mają swoich nagrań ani oficjalnej strony.. ale są prześwietni mają tyle krzepy a koleś który gra na saksofonie ma głos jak Kupicha haha właśnie TZ do mnie psiał żebym do nich dzwoniła i się umówiła na któryś dzień hehe
Cytat:
Joasia widzę dobre wesele było
Oj prześwietne nigdy nie byłam na lepszej imprezie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-31, 11:26   #3680
existence
Zakorzenienie

to fajne wesele joasia
ja lecę potem was nadrobię, papa
Stary 2013-07-31, 11:31   #3681
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
dzień dobry zoofilki:p:
o czymś nie wiem ? ^^:P

A co do foto to hm.. Greg ma 350 obrobionych zdjęć, 150 wywołanych w albumie.. plus my jeszcze chcemy surówkę dlatego 2900 :P bez surówki bierze 2300 (ale skoro TŻ ma wątpliwości co do Grega ;p)

A tak oglądając teraz ślubne klipy.. to tak sobie myślę o tym Zaiksie i o tym co pejlin się dowiedziała od czarodziei.. i dochodzę do wniosku że skoro kamerzysta publikuje na swoich profilach nasze filmy.. i udostępnia je całemu światu jakby nie patrzeć- to chyba jego interes w tym żeby sobie coś takiego zapłacić hm ;> :P
Stary 2013-07-31, 11:36   #3682
viva91
na przekór do celu

Cytat:
o czymś nie wiem ? ^^:P
to ja w wchodzę i o seksie z kotami czytam, więc jak już to ja o czymś nie wiem

a Twoją relację otworzyłam sobie w osobnej karcie i przeczytam w wolnej chwili
Stary 2013-07-31, 11:40   #3683
Beezee
Zakorzenienie

A niee, to chodziło tylko o ślub z kotem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-31, 11:41   #3684
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
to ja w wchodzę i o seksie z kotami czytam, więc jak już to ja o czymś nie wiem
aaa... już zapomniałam :P wcześniej było o ślubie z nieboszczykiem więc trochę nekrofilia też haha
Cytat:
hahaha ^^
Stary 2013-07-31, 11:45   #3685
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
aaa... już zapomniałam :P wcześniej było o ślubie z nieboszczykiem więc trochę nekrofilia też haha
hahaha
Stary 2013-07-31, 11:47   #3686
viva91
na przekór do celu

Cytat:
czy ja wiem
Cytat:
Stary 2013-07-31, 11:50   #3687
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
czy ja wiem:d
:d
Stary 2013-07-31, 11:52   #3688
Beezee
Zakorzenienie

Postanowiłam nie kontynuować tego tematu. Moje fantazje erotyczne nie obejmują zwierząt.
Stary 2013-07-31, 11:55   #3689
viva91
na przekór do celu

To w nawiązaniu do kotów () - mój kocurek wrócił Ponad 2 miesiące go nie było, nigdy na tak długo nigdzie się nie wybierał, a teraz wrócił cały i zdrowy
Stary 2013-07-31, 11:56   #3690
existence
Zakorzenienie

Cytat:
To w nawiązaniu do kotów () - mój kocurek wrócił Ponad 2 miesiące go nie było, nigdy na tak długo nigdzie się nie wybierał, a teraz wrócił cały i zdrowy
woooow! pamiętam jak się o niego martwiłaś! super, że wrócił
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości